|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Pablo84
Cytat:
Kosciol powstaje kilkaset lat temu. Jako ze najwyrazniej Bog nie ma ochoty oswiecac instytucji Boga prawda, to moglby chociasz oswiecac ja by ta nie szla w nieprawde. Prawda? A jak ma sie to w praktyce? Pierwszy Kosciol naukowo w ogole nie odstaje od reszty. Wierzy w te same bzdury, nie ma zadnej przewagi naukowej nad poganami. Kiespko jak na instytucje Boga. Co sie dzieje pozniej? Wolni mysliciele, naukowcy i odkrywcy coraz bardziej poszerzaja wiedzy czlowieka; ukazuja nieprawde wielu poprzednich wierzen (ktore podtrzymywal kosciol). Kosciolowi sie to nie podoba i dopoki moze stara sie to zatrzymac. Po jakim czasie nie tylko nie moze tego zatrzymac ale w skutek ewidencji jest zmuszony przyjac nowe zasady. To ma byc instytucja Boga? A moze jest, tylko Jahwe na wakacjach... ![]() -------------------------------------- Nauko to nie jest lot Gagarina w kosmos. Lot w kosmos byl konsekwencja rewolucji technologicznej i naukowej. Tylko konsekwencja. Nauka to opis tego jak to wszystko funkcjonuje. Juz wiemy ze zeby byl czlowiek... zycie... nie trzeba Boga. Tj. Boga w rozumowaniu ludzkim. Malo tego, niedlugo sami bedziemy (lub juz jestesmy) w stanie przywracac wzrok slepym, tworzyc zycie, wydluzac ogromnie nasze wlasne zycie... Znamy tez wiek naszej planety, historie zycia na niej, szacujemy wielkosc wszechswiata... Staruszek z broda tworzacy caly wszechswiat dla jednej podgrupy pewnego gatunku ktora od wczoraj zamieszkuje drobinke pylu jest skrajnie nielogiczny. Na koniec mozna przyczepic sie do samej Bibli; metamorfoza Boga (Stary Testament- Nowy Testament), istota nieskonczenie dobra i madra oczekujaca czci od wlasnych "synow" (raczej "wszech" pycha a nie dobroc i madrosc),... I tak dalej i tak dalej.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 22.03.2013 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
Cytat:
1. Podatek liniowy i likwidacja dużej ilości ulg, parapodatków i innych danin publicznych (czasy dawne, jeszcze za Gilowskiej). 2. Zniesienie immunitetu parlamentarnego. 3. Zawieszenie poboru i wprowadzenie służby zawodowej w wojsku. 4. Ograniczenie finansowania partii z naszych podatków. 5. Wprowadzenie odpłatności za drugi kierunek, "dziewczyny na Politechniki", renesans szkół zawodowych - zachęcenie do szybszego rozpoczynania pracy przez młodych. 6. Częściowa likwidacja OFE, który zniknie i tak do końca tej dekady. 7. Decentralizacja państwa z przeniesieniem kompetencji i środków nań. Tyle przychodzi mi do głowy w kluczowych sprawach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.03.2013 o godz. 12:55.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
jak rozmawiać merytorycznie z kims, kto nie ma pojecia o zasadach ekonomii? Nie z Tobą. na prawie sie nie znam, więc cięzko mi się odnieść do samego zapisu. Wiem jednak dlaczego wprowadzają tą nowelizację. Ostatnio było o tym głośno. Ma to ukrucić nie płacenie podatku VAT przez mafir paliwową i handlującą stalą, którą sprowadzają z zagranicy, a póxniej przez firmy słupy sprzedają na rynku. Firma po transakcji znika, a VAT zgarnia. Gdzieś czytałem że na samej stali rok w rok 600 mln zł przechodzi tą drogą.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 22.03.2013 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Czym się różni PROJEKT od USTAWY jest chyba jasne? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Głową resortu jest minister, zwierzchnikiem ministra jest premier. To że projekt zmian wychodzi nie od konkretnej sejmowej grupy posłów danej partii, a z grupy rządowej to przecież nie oznacza, żeby od razu uznać iż nie jest to projekt rządzących... Co więcej, przecież to partia popiera swojego ministra a co za tym idzie jego resort i pomysły w głosowaniach. Nie bardzo więc rozumiem po co kolega w ogóle wtrącił te dwie uwagi... --- Szpeniu. Nie odpowiadasz w ogóle na rzeczowe argumenty i zarzucasz drugiej stronie ignorancje. Jesteś zwykłym internetowym napinaczem i prowokatorem. Jak przychodzi do konkretnej rozmowy, to znikasz z forum na kilka dni, by potem wrócić i wrzucić smroda na zupełnie inny temat. To jest mój ostatni post w kierunku Twojej osoby. Czasu na Ciebie po prostu mi szkoda. (p.s. nadal nie odpowiedziałeś na masową inwigilację konta każdego Polaka) O deficycie nie pisz, bo jednak wychodzi na to, że Ty nie masz zielonego pojęcia o tym temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Jak sam wiesz wystarczy otworzyć którykolwiek z głównych portali by od razu zostać zaatakowany: szokiem, sensacją, tragedią. Dziennikarze (choć to za dużo powiedziane) zamiast skupić się na merytorycznych zastrzeżeniach to straszą nas podatkowym końcem świata. Dlatego też dostrzegam zasadniczą różnicę pomiędzy tym nad czym pracuje (i co wyprodukuje) ministerstwo a zmianami w prawie. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
Szpen napisał(a):
Szpen napisał(a):
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Są wyniki sprzedaży tygodników za styczeń 2013 r. Oczywiście zachwyt muszą wzbudzić działania P. Hajdarowicza - co się nie tknie, to ... Sprzedaż Uważam Rze : styczeń 2012 r. - ok 129 000, sprzedaż styczeń 2013 r. - ok 29 000. Za to dwa nowe tygodniki powstałe dzięki Hajdarowiczowi tj DoRzeczy i WSieci idą łeb w łeb: po ok 120 000 szt. Chciał Hajdarowicz odciąć łeb "hydrze", a tu dwa nowe odrosły ![]() ![]() http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 22.03.2013 o godz. 13:39.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gorąco polecam najnowszy artykuł Michała Stopki dotyczący pośrednio Cypru, który w sposób łopatologiczny wyjaśnia to co napisałem na poprzedniej stronie o przyczynach i skutkach "cypryjskiego eksperymentu", a także jak historycznie wyglądało to w innych krajach UE. MS to mistrz konkretu trzeba przyznać.
wis.la/wkddz |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Fakty są takie, że perspektywa budżetowa ustalona jakiś czas temu oraz budżet na 2013 rok według MF, a rzeczywistość to dwa zupełnie różne światy. Zadłużamy się w nieprawdopodobnym tempie, mamy rozdęte wydatki na sektor publiczny, a wpływy do budżetu są znacznie mniejsze od tych które zaplanował sobie Vincent. Jeśli więc brakuje kasy, a jej brak zacznie doskwierać coraz bardziej to nie ma wątpliwości, że dobiorą się do naszych portfeli. Złodziejowi jak brakuje pieniędzy to idzie kraść, jak urzędnikom brakuje to też kradną, tyle że każdemu i nazywają to "niezbędną podwyżką podatków". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
gdzie Ty podałeś jakieś argumenty, gdzie dałeś coś z czym można dyskutować? proszę cię ... wrzuciłeś jak zwykle jakiegoś bąka, z komentarzem, że jak zwykle rząd coś spierdzielił i tyle było twoich argumentów. dorównujesz już gwiaździstem, który nic nie rozumie, ale cos tam umie przeczytać. tylko z interpretacją od dupy strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
ciężko mi sobie wyobrazić argumenty dla PO-wskich obrońców zaistniałego stanu rzeczy (budżet, podatki, ofe etc) , ja bym poszedł w to że PIS pewnie by teraz i tak już tego nie odkręcił i w sumie byłoby to samo bo to kryzys niezależny od rządu itd. ale może się myle ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
PO ma bardzo dobre pomysły, cały problem w tym że są one dobre tylko dla kolesi.
Jesteśmy w ciemnej dupie w każdej dziedzinie, nawet wieprzowinę której byliśmy głównym eksporterem musimy sprowadzać. Cukier mamy najdroższy w unii, paliwo to samo itd, Tusk nadaje się jedynie na furę gnoju, tylko debil tego nie pojmuje... A najlepszym dowodem na to, że powoli cuchnąca kupa łajna zaczyna się materializować jest wysyp wszelkiej maści młodych wykrztałconych intelygentów, którzy "wybierają PO mniejsze zło" ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.03.2013 o godz. 22:59.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyjdź z domu, bo już kompletnie zakrzywiasz rzeczywistość.
parafrazując jeden tekst z jednego filmu: jak słaba musi być opozycja, aby nie odstrzelić od władzy rządzących? wywal Kaczora, Macierewicza, Brudzińskiego, Hoffmana i Błaszczaka, skończ z radykalnymi, wręcz skrajnymi poglądamy, a będziesz w tym naszym polskim kurniku mieć 35% głosów.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 22.03.2013 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to jeszcze nic , najgorsze że alkohol mamy znacznie droższy niż w całej unii. Np. Piwo mamy w POlsce aż o 17 % droższe niż w Niemczech. Whisky aż o 53 % mamy droższe niż za Odra, to jest dramat, a wypłaty aż 3-4 razy niższe
http://forsal.pl/artykuly/682706,cen..._w_polsce.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.03.2013 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Diesel w UK, wczoraj tankowany: 1.43 funta. Na stacji przy autostradzie M6: 1.54 funta...tak wlasnie manipuluje sie ludzmi...przekalkuluj sobie, ceny funta znajdziesz w necie.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 22.03.2013 o godz. 23:37.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tego co widze, to AS82 odnosil sie raczej do Kosciola a nie do wiary w Boga. A jak sobie KK "radzil" to chyba lepiej nie przypominac...z Biblia mialo to raczej niewiele wspolnego...i to jest wlasnie podstawowy problem KK. ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
||
Fajnie się czyta ale co zostało. Cytat:
Celem PO było odsunięcie PiS od władzy, UDAŁO się. funkykoval co cię tak wkurzyło, nie możesz hasła na 10.04. wymyślić. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Cytat:
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jestem przerażony, bo zdałem sobie sprawę jak naprawdę nienawidzę tego ryżego szkodnika. Gorszy od niego jest chyba tylko Palikot.Co nie oznacza, że w Platformie są osobym, na które bym z czysytym sumieniem zagłosował. Jest to poseł Godson, Żalek, czy nawet Gowin,Ta trójka w moim przekonaniu to rodzinki w Partii Oszustów.Szczególie imponuje mi Godson. Oglądając z nim wywiady naprawdę mi zaimponował.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.03.2013 o godz. 14:56.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nienawiść to jedna z tych negatywnych emocji, którą może być ciężko wyleczyć zarówno tu i teraz, jak i w przyszłości co w kontekście tego jak diametralnie zmieniała się scena polityczna w Polsce w ostatnim ćwierćwieczu nie rokuje dobrze. Śmiesznie też brzmią te peany na cześć "świętej trójcy" z PO, która do tej pory wsławiła się w polityce wyłącznie medialnym wykorzystywaniem swoich buziek do kontestowania lewackich pomysłów większości swojej partii i zaklasyfikowaniem do "konserwatywnego skrzydła partii" cokolwiek miałoby to znaczyć. Ponadto czyż głosowanie na jednostki z danej partii nie oznacza głosowania na całość teraz partii, włącznie z wzięciem na siebie odpowiedzialności za dojście do władzy po raz enty Tuska i świty?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.03.2013 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu mam konserwatywne poglądy i Ci politycy najbardziej do mnie "trafiają". Faktycznie "nienawiść" to za duże słowo.Bardziej tym politykiem się brzydzę i generalnie tą partią.Za hipoktyzję, obłudę, fałsz , propagandę i egocentryzm.
http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0 ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.03.2013 o godz. 17:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://niezalezna.pl/39718-boris-bie...nego-samobojcy
Z tym krajem powinno się zawiesić wszelkie kontakty dyplomatyczne.To jest czarna plama na mapie świata. Współczuję za to obywatelom Rosji.Bo być w państwie totalitarnym to jednak nie jest dobra sprawa. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że mam w "środowisku", czy wśród znajomych łatkę konserwatysty (może przez to, że większość ostatni raz w kościele była podczas komunii, albo w czasie Białego Tygodnia) co z automatu nie oznacza, że mogłoby przyjść mi do głowy, aby zagłosować na jakiegoś murzyna, który znany jest z tego, że jest znany od momentu kiedy postawił się Tuskowi ws. przysłowiowych "związków partnerskich", a później po męskiej rozmowie zmiękł niczym przyrodzenie wiekowego playboya bez użycia niebieskiej tabletki. Wydaje mi się, że jest to zbytnie pójście na łatwiznę i kierowanie się koniunkturalizmem wyborczym, a nie realistyczne i dalekowzroczne podejście do sprawy. Nie ma co relatywizować swojego poparcia wyborczego patrząc jedynie przez aspekt społeczny i to tylko w jednej z jego odsłon. Patrząc na to jak postępują sprawy związane z etycznymi, bioetycznymi i stricte światopoglądowymi zmianami w prawie można być spokojnym, że statu quo w wielu kwestiach zostanie zachowany jeszcze przez wiele lat, a jeśli nawet dojdzie do pewnych korekt to w bardzo lajtowym wydaniu. Mówiąc szczerze to wołanie o odrębną ustawę o "związkach partnerskich" można zakneblować kilkoma drobnymi ruchami, które rozwiążą gro marginalnych problemów tj. odwiedziny w szpitalu, czy udział w wywiadówkach nawet nie na gruncie ustaw, a zwyczajnych rozporządzeń odpowiednich ministrów. Sprawy innych udogodnień, szczególnie podnoszonych przez gejów (wspólne opodatkowanie, dziedziczenie, czy inne kwestie finansowo-ubezpieczeniowe) nie powinny być nigdy wdrożone, aby nie naruszyć szczególnego statusu rodziny.
No chyba ciut przesadzasz. Naprawdę Tusk musiałby być idiotą, aby oddać partię, którą od 2007 roku sobie całkowicie zawłaszczył ludziom pokroju Kopaczowej, czy Radzia. Trudno o bardziej miałkich, bezideowych i bezmyślnych polityków obozu rządzącego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.03.2013 o godz. 21:34.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
czyli 4 litry diesla. Znajdź mi taką robotę w Polsce żebym za godzinę zatankował 4 litry ropy, to może wróce do kraju. Że nie wspomnę, iż po dwóch miesiącach w uk już minimalnej nie zarabiam... ![]()
Ddf
|
|
|