The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2013, 11:31
Abstrahując od idiotycznej propozycji zmian podatkowych to 2 kwestie wymagają zaznaczenia:
1) to jest PROJEKT zmian
2) to jest projekt RESORTU
c.d.n.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.03.2013, 12:15
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
Chyba powszechnie wiadomo, że Kaczyński Jarosław chce izolacji Polski On nie potrzebuje Unii ani gazu i ropy od Putina. ON nic nie potrzebuje tylko władzy.
Jak kiedyś powiedział władza mu potrzebna aby wyjaśnić zamach smoleński i skazać winnych.

Z PO było by mi po drodze, jakby zrealizowali to co chcieli. Plan mieli/mają dobry.
Z PISem też byłoby fajnie gdyby nie zrealizowali tego co chcą.

(Pisowcy a macie już jakieś transparenty albo krzyże na 10 kwietnia przygotowane? Jak macie zamiar uczcić te 97 ofiar smoleńskich.)
Coś bliżej na temat planów ?
Może coś bliżej na temat "dobrych planów PO" ?
Chłopie agitkę uprawiaj w POgłosie - chyba, że Cię zwolnili i teraz musisz się rwalizować na forach internetowych.....
Nawet do 100 nie umiesz zliczyć - chodzi o ilość ofiar katastrofy z dnia 10 kwietnia 2010.
Dobranoc

lazy napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od idiotycznej propozycji zmian podatkowych to 2 kwestie wymagają zaznaczenia:
1) to jest PROJEKT zmian
To znaczy, że co ....?
Że jak jest to PROJEKT RESORTU - notabene resortu wicepremiera Rostowskiego - to projekt ten nie zostanie zrealizowany w maszynce do głosowania ? Wszak posłowie koalicji pokornie zrobią to co im Tusk z Rostowskim każą....... PSL rzuci się jakiś kąsek albo wskaże jakąś kolejną aferkę w którejś z agencji rolnych .....
Do tego nie trzeba żadnych zdolności przewidywania - działalność tej władzy jest przewidywalna do bólu...
Powód: łączneie postów
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 22.03.2013 o godz. 12:20.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 22.03.2013, 12:19
Pablo84
Cytat:
Tylko powiedz mi , kim ty jesteś bobku, by oceniać, skoro tak naprawdę nawet mało co o sobie wiemy, bo nauka dopiero zaczeła galopować?Jeszcze 200 lat temu prowadziliśmy wojny na koniachCzy według ciebie, jedynym kryternium mają być słowa Gagarina "Boga Niet"?, bo zamiast aniołów skaczących po chmurach zobaczył kosmos?A kim my jesteśmy , by mieć całkowitą pewność?Trochę więcej pokory.
Wyjasnie na przykladzie kosciola katolickiego bo o nim w temacie (choc odnosic sie bedzie to tez do innych kosciolow).
Kosciol powstaje kilkaset lat temu. Jako ze najwyrazniej Bog nie ma ochoty oswiecac instytucji Boga prawda, to moglby chociasz oswiecac ja by ta nie szla w nieprawde. Prawda?

A jak ma sie to w praktyce? Pierwszy Kosciol naukowo w ogole nie odstaje od reszty. Wierzy w te same bzdury, nie ma zadnej przewagi naukowej nad poganami. Kiespko jak na instytucje Boga.
Co sie dzieje pozniej? Wolni mysliciele, naukowcy i odkrywcy coraz bardziej poszerzaja wiedzy czlowieka; ukazuja nieprawde wielu poprzednich wierzen (ktore podtrzymywal kosciol). Kosciolowi sie to nie podoba i dopoki moze stara sie to zatrzymac. Po jakim czasie nie tylko nie moze tego zatrzymac ale w skutek ewidencji jest zmuszony przyjac nowe zasady.

To ma byc instytucja Boga? A moze jest, tylko Jahwe na wakacjach...

--------------------------------------

Nauko to nie jest lot Gagarina w kosmos. Lot w kosmos byl konsekwencja rewolucji technologicznej i naukowej. Tylko konsekwencja. Nauka to opis tego jak to wszystko funkcjonuje.

Juz wiemy ze zeby byl czlowiek... zycie... nie trzeba Boga. Tj. Boga w rozumowaniu ludzkim. Malo tego, niedlugo sami bedziemy (lub juz jestesmy) w stanie przywracac wzrok slepym, tworzyc zycie, wydluzac ogromnie nasze wlasne zycie...

Znamy tez wiek naszej planety, historie zycia na niej, szacujemy wielkosc wszechswiata... Staruszek z broda tworzacy caly wszechswiat dla jednej podgrupy pewnego gatunku ktora od wczoraj zamieszkuje drobinke pylu jest skrajnie nielogiczny.

Na koniec mozna przyczepic sie do samej Bibli; metamorfoza Boga (Stary Testament- Nowy Testament), istota nieskonczenie dobra i madra oczekujaca czci od wlasnych "synow" (raczej "wszech" pycha a nie dobroc i madrosc),...

I tak dalej i tak dalej.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 22.03.2013 o godz. 12:24.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.03.2013, 12:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to niezłe tempo, do kwietnia bedzie pewnie 15 %. Spece Ryżego od propagandy zapewne wymyślą jakiś nowy temat aby medialnie odwrócić uwagę ludzi od bieżących spraw.
Zostały dwa miesiące na nabicie tych 15%, a tak naprawdę jeden miesiąc (marzec), gdyż do tego miesiąca czynniki sezonowe dołują stopę bezrobocia. W połowie maja się okaże, ale co miesiąc będę wrzucał kolejne informacje.
Cytat:
Stopa bezrobocia w II wyniosła 14,4 proc. vs 14,2 proc. w I - GUS
Stopa bezrobocia w lutym wyniosła 14,4 proc. wobec 14,2 proc. w styczniu - podał GUS.Liczba bezrobotnych zarejestrowanych w urzędach pracy w końcu lutego wyniosła 2.336,7 tys. osób.
Funkykoval ja spróbuję z głowy przetoczyć kilka dobrych pomysłów PO, które zostały zrealizowane, bądź nie.
1. Podatek liniowy i likwidacja dużej ilości ulg, parapodatków i innych danin publicznych (czasy dawne, jeszcze za Gilowskiej).
2. Zniesienie immunitetu parlamentarnego.
3. Zawieszenie poboru i wprowadzenie służby zawodowej w wojsku.
4. Ograniczenie finansowania partii z naszych podatków.
5. Wprowadzenie odpłatności za drugi kierunek, "dziewczyny na Politechniki", renesans szkół zawodowych - zachęcenie do szybszego rozpoczynania pracy przez młodych.
6. Częściowa likwidacja OFE, który zniknie i tak do końca tej dekady.
7. Decentralizacja państwa z przeniesieniem kompetencji i środków nań.

Tyle przychodzi mi do głowy w kluczowych sprawach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.03.2013 o godz. 12:55.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.03.2013, 12:43
hunter napisał(a):Wyświetl post
Panowie AS82 i Szpen. Przestańcie się kompromitować i odpowiedzcie z łaski swojej na nowe rządowe pomysły dotyczące inwigilacji kont obywateli i zbiorowej odpowiedzialności, gdy jedna strona okaże się nieuczciwa.

Dosyć pier*olenia. Raz w życiu spróbujcie napisać coś merytorycznego.
obecny.

jak rozmawiać merytorycznie z kims, kto nie ma pojecia o zasadach ekonomii?

To co, porozmawiamy o deficycie?
Nie z Tobą.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Może jednak usłyszymy słowo komentarza o propozycji Platformy:

"Podatnik, o którym mowa w art.105a, odpowiada solidarnie całym swoim majątkiem za zaległości podatkowe podmiotu dokonującego dostawy towarów."
na prawie sie nie znam, więc cięzko mi się odnieść do samego zapisu. Wiem jednak dlaczego wprowadzają tą nowelizację. Ostatnio było o tym głośno. Ma to ukrucić nie płacenie podatku VAT przez mafir paliwową i handlującą stalą, którą sprowadzają z zagranicy, a póxniej przez firmy słupy sprzedają na rynku. Firma po transakcji znika, a VAT zgarnia. Gdzieś czytałem że na samej stali rok w rok 600 mln zł przechodzi tą drogą.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 22.03.2013 o godz. 12:49.
lazy
Senior Member

Stary 22.03.2013, 12:46
funkykoval napisał(a):Wyświetl post

To znaczy, że co ....?
Że jak jest to PROJEKT RESORTU - notabene resortu wicepremiera Rostowskiego - to projekt ten nie zostanie zrealizowany w maszynce do głosowania ? Wszak posłowie koalicji pokornie zrobią to co im Tusk z Rostowskim każą....... PSL rzuci się jakiś kąsek albo wskaże jakąś kolejną aferkę w którejś z agencji rolnych .....
Do tego nie trzeba żadnych zdolności przewidywania - działalność tej władzy jest przewidywalna do bólu...
To znaczy, że jest pewna procedura ustawodawcza.
Czym się różni PROJEKT od USTAWY jest chyba jasne?
c.d.n.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2013, 12:50
1) to jest PROJEKT zmian
Każda zmiana prawa rozpoczyna się od jakiegoś projektu zmian.

Głową resortu jest minister, zwierzchnikiem ministra jest premier. To że projekt zmian wychodzi nie od konkretnej sejmowej grupy posłów danej partii, a z grupy rządowej to przecież nie oznacza, żeby od razu uznać iż nie jest to projekt rządzących... Co więcej, przecież to partia popiera swojego ministra a co za tym idzie jego resort i pomysły w głosowaniach. Nie bardzo więc rozumiem po co kolega w ogóle wtrącił te dwie uwagi...

---

Szpeniu. Nie odpowiadasz w ogóle na rzeczowe argumenty i zarzucasz drugiej stronie ignorancje. Jesteś zwykłym internetowym napinaczem i prowokatorem. Jak przychodzi do konkretnej rozmowy, to znikasz z forum na kilka dni, by potem wrócić i wrzucić smroda na zupełnie inny temat. To jest mój ostatni post w kierunku Twojej osoby. Czasu na Ciebie po prostu mi szkoda.

(p.s. nadal nie odpowiedziałeś na masową inwigilację konta każdego Polaka) O deficycie nie pisz, bo jednak wychodzi na to, że Ty nie masz zielonego pojęcia o tym temacie.
lazy
Senior Member

Stary 22.03.2013, 13:02
Każda zmiana prawa rozpoczyna się od jakiegoś projektu zmian.

Głową resortu jest minister, zwierzchnikiem ministra jest premier. To że projekt zmian wychodzi nie od konkretnej sejmowej grupy posłów danej partii, a z grupy rządowej to przecież nie oznacza, żeby od razu uznać iż nie jest to projekt rządzących... Co więcej, przecież to partia popiera swojego ministra a co za tym idzie jego resort i pomysły w głosowaniach. Nie bardzo więc rozumiem po co kolega w ogóle wtrącił te dwie uwagi...

(...)
Bo, drogi kolego mam uczulenie na newsy głupie, niedbałe, wprowadzające w błąd, szukające sensacji itp.
Jak sam wiesz wystarczy otworzyć którykolwiek z głównych portali by od razu zostać zaatakowany: szokiem, sensacją, tragedią. Dziennikarze (choć to za dużo powiedziane) zamiast skupić się na merytorycznych zastrzeżeniach to straszą nas podatkowym końcem świata.
Dlatego też dostrzegam zasadniczą różnicę pomiędzy tym nad czym pracuje (i co wyprodukuje) ministerstwo a zmianami w prawie.
c.d.n.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.03.2013, 13:09
Szpen napisał(a):Wyświetl post
na prawie sie nie znam, więc cięzko mi się odnieść do samego zapisu. Wiem jednak dlaczego wprowadzają tą nowelizację.
No co Ty, to jest coś na czym się nie znasz?

Szpen napisał(a):
"Ma to ukrucić nie płacenie podatku VAT przez mafir paliwową i handlującą stalą, którą sprowadzają z zagranicy, a póxniej przez firmy słupy sprzedają na rynku."
Nic nie ukróci. Kontrowersyjne zapisy biją nie w mafię paliwową, tylko w kupującego.

Szpen napisał(a):
"Firma po transakcji znika, a VAT zgarnia. Gdzieś czytałem że na samej stali rok w rok 600 mln zł przechodzi tą drogą."
No widzisz, blisko, coraz bliżej.Firma sobie znika,a ustawa sprawi że te 600 mln zł będzie można ściągnąć od niczego nie świadomego klienta. Państwo syte i oszust cały. Za wszystko zapłaci niczego nieświadomy Pan Staszek, któremu przyszło do głowy coś sobie wybudować i kupić trochę stali zbrojeniowej.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Są wyniki sprzedaży tygodników za styczeń 2013 r. Oczywiście zachwyt muszą wzbudzić działania P. Hajdarowicza - co się nie tknie, to ... Sprzedaż Uważam Rze : styczeń 2012 r. - ok 129 000, sprzedaż styczeń 2013 r. - ok 29 000.
Za to dwa nowe tygodniki powstałe dzięki Hajdarowiczowi tj DoRzeczy i WSieci idą łeb w łeb: po ok 120 000 szt. Chciał Hajdarowicz odciąć łeb "hydrze", a tu dwa nowe odrosły

http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb

http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 22.03.2013 o godz. 13:39.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
emj10
Senior Member

Stary 22.03.2013, 13:57
Gorąco polecam najnowszy artykuł Michała Stopki dotyczący pośrednio Cypru, który w sposób łopatologiczny wyjaśnia to co napisałem na poprzedniej stronie o przyczynach i skutkach "cypryjskiego eksperymentu", a także jak historycznie wyglądało to w innych krajach UE. MS to mistrz konkretu trzeba przyznać.
wis.la/wkddz
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2013, 14:01
Bo, drogi kolego mam uczulenie na newsy głupie, niedbałe, wprowadzające w błąd, szukające sensacji itp.
Jak sam wiesz wystarczy otworzyć którykolwiek z głównych portali by od razu zostać zaatakowany: szokiem, sensacją, tragedią. Dziennikarze (choć to za dużo powiedziane) zamiast skupić się na merytorycznych zastrzeżeniach to straszą nas podatkowym końcem świata.
Dlatego też dostrzegam zasadniczą różnicę pomiędzy tym nad czym pracuje (i co wyprodukuje) ministerstwo a zmianami w prawie.
Money.pl to nie jest Onet, Fakt, czy WP żeby szokować "sensacjami".

Fakty są takie, że perspektywa budżetowa ustalona jakiś czas temu oraz budżet na 2013 rok według MF, a rzeczywistość to dwa zupełnie różne światy. Zadłużamy się w nieprawdopodobnym tempie, mamy rozdęte wydatki na sektor publiczny, a wpływy do budżetu są znacznie mniejsze od tych które zaplanował sobie Vincent. Jeśli więc brakuje kasy, a jej brak zacznie doskwierać coraz bardziej to nie ma wątpliwości, że dobiorą się do naszych portfeli.

Złodziejowi jak brakuje pieniędzy to idzie kraść, jak urzędnikom brakuje to też kradną, tyle że każdemu i nazywają to "niezbędną podwyżką podatków".
Szpen
Senior Member

Stary 22.03.2013, 14:28

Szpeniu. Nie odpowiadasz w ogóle na rzeczowe argumenty i zarzucasz drugiej stronie ignorancje. Jesteś zwykłym internetowym napinaczem i prowokatorem. Jak przychodzi do konkretnej rozmowy, to znikasz z forum na kilka dni, by potem wrócić i wrzucić smroda na zupełnie inny temat. To jest mój ostatni post w kierunku Twojej osoby. Czasu na Ciebie po prostu mi szkoda.

(p.s. nadal nie odpowiedziałeś na masową inwigilację konta każdego Polaka) O deficycie nie pisz, bo jednak wychodzi na to, że Ty nie masz zielonego pojęcia o tym temacie.
dzieciaku, proszę ...

gdzie Ty podałeś jakieś argumenty, gdzie dałeś coś z czym można dyskutować? proszę cię ... wrzuciłeś jak zwykle jakiegoś bąka, z komentarzem, że jak zwykle rząd coś spierdzielił i tyle było twoich argumentów. dorównujesz już gwiaździstem, który nic nie rozumie, ale cos tam umie przeczytać. tylko z interpretacją od dupy strony.
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.03.2013, 15:01
ciężko mi sobie wyobrazić argumenty dla PO-wskich obrońców zaistniałego stanu rzeczy (budżet, podatki, ofe etc) , ja bym poszedł w to że PIS pewnie by teraz i tak już tego nie odkręcił i w sumie byłoby to samo bo to kryzys niezależny od rządu itd. ale może się myle ?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.03.2013, 22:53
PO ma bardzo dobre pomysły, cały problem w tym że są one dobre tylko dla kolesi.

Jesteśmy w ciemnej dupie w każdej dziedzinie, nawet wieprzowinę której byliśmy głównym eksporterem musimy sprowadzać. Cukier mamy najdroższy w unii, paliwo to samo itd,

Tusk nadaje się jedynie na furę gnoju, tylko debil tego nie pojmuje...

A najlepszym dowodem na to, że powoli cuchnąca kupa łajna zaczyna się materializować jest wysyp wszelkiej maści młodych wykrztałconych intelygentów, którzy "wybierają PO mniejsze zło"
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.03.2013 o godz. 22:59.
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 22.03.2013, 23:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Cukier mamy najdroższy w unii, paliwo to samo itd,
wyjdź z domu, bo już kompletnie zakrzywiasz rzeczywistość.

parafrazując jeden tekst z jednego filmu: jak słaba musi być opozycja, aby nie odstrzelić od władzy rządzących?
wywal Kaczora, Macierewicza, Brudzińskiego, Hoffmana i Błaszczaka, skończ z radykalnymi, wręcz skrajnymi poglądamy, a będziesz w tym naszym polskim kurniku mieć 35% głosów.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 22.03.2013 o godz. 23:11.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.03.2013, 23:24
Cukier mamy najdroższy w unii, paliwo to samo itd,
to jeszcze nic , najgorsze że alkohol mamy znacznie droższy niż w całej unii. Np. Piwo mamy w POlsce aż o 17 % droższe niż w Niemczech. Whisky aż o 53 % mamy droższe niż za Odra, to jest dramat, a wypłaty aż 3-4 razy niższe
http://forsal.pl/artykuly/682706,cen..._w_polsce.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.03.2013 o godz. 23:34.
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 22.03.2013, 23:35
PO ma bardzo dobre pomysły, cały problem w tym że są one dobre tylko dla kolesi.

Jesteśmy w ciemnej dupie w każdej dziedzinie, nawet wieprzowinę której byliśmy głównym eksporterem musimy sprowadzać. Cukier mamy najdroższy w unii, paliwo to samo itd,

Tusk nadaje się jedynie na furę gnoju, tylko debil tego nie pojmuje...

A najlepszym dowodem na to, że powoli cuchnąca kupa łajna zaczyna się materializować jest wysyp wszelkiej maści młodych wykrztałconych intelygentów, którzy "wybierają PO mniejsze zło"

Diesel w UK, wczoraj tankowany: 1.43 funta. Na stacji przy autostradzie M6: 1.54 funta...tak wlasnie manipuluje sie ludzmi...przekalkuluj sobie, ceny funta znajdziesz w necie.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 22.03.2013 o godz. 23:37.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 23.03.2013, 00:04
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
AS82- lepiej pomyśl co zrobisz gdy okaże się, że Bóg istnieje bo wtedy może być już za późno na nawrócenie, lepiej pomyśleć nad tym za życia ...

A o Kościół się nie martw, poradział sobie przed wiekami, poradzi sobie i teraz

Z tego co widze, to AS82 odnosil sie raczej do Kosciola a nie do wiary w Boga.
A jak sobie KK "radzil" to chyba lepiej nie przypominac...z Biblia mialo to raczej niewiele wspolnego...i to jest wlasnie podstawowy problem KK.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 23.03.2013, 09:50
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Coś bliżej na temat planów ?
Może coś bliżej na temat "dobrych planów PO" ?
Chłopie agitkę uprawiaj w POgłosie - chyba, że Cię zwolnili i teraz musisz się rwalizować na forach internetowych.....
Nawet do 100 nie umiesz zliczyć - chodzi o ilość ofiar katastrofy z dnia 10 kwietnia 2010.
Dobranoc
Plan wyborczy PO
Fajnie się czyta ale co zostało.
Cytat:
zmniejszenie VAT, podniesienie pensji w budżetówce, wielkie projekty infrastrukturalne, wykorzystanie gazu łupkowego, zwalczanie biurokracji. budowa tysiąca świetlików - centrów kultury, stworzenie - w ramach programu "Koperniki" w każdym województwie do 2020 roku Centrów Nauki - których zadaniem, będzie inspirowanie młodzieży do nauki i innowacyjności.
likwidacja formularzy podatkowych PIT.Obniżenie długu publicznego
obejmie wszystkie dzieci w wieku 3 i 4 lat prawem do edukacji przedszkolnej,Partia chce zagwarantować bezpieczeństwo emerytalne wykorzystując m.in. dochody państwa z gazu łupkowego do zasilenia funduszy emerytalnych itd, itd.
Przecież piszę że jakby swoje założenia zrealizował to by było super. A tak mamy co mamy.
Celem PO było odsunięcie PiS od władzy, UDAŁO się.
funkykoval co cię tak wkurzyło, nie możesz hasła na 10.04. wymyślić.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.03.2013, 10:07
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Diesel w UK, wczoraj tankowany: 1.43 funta. Na stacji przy autostradzie M6: 1.54 funta...tak wlasnie manipuluje sie ludzmi...przekalkuluj sobie, ceny funta znajdziesz w necie.
Nie ośmiwszaj się lemingu ...

Cytat:
Kraj

Średnia cena Pb95 (w zł/litr)
Średnie zarobki (w zł)*
Ile litrów Pb95 kupimy za średnią pensję?

Wielka Brytania
7,30
10 969
1 503

Polska
5,88
3 352
570
Myślisz że wszyscy mają hypomózgozę tak jak ty?
Hej Nasz TS !!
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.03.2013, 12:00
a jak to wytlumaczyc ?

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...yszczalni.html
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2013, 14:52
Jestem przerażony, bo zdałem sobie sprawę jak naprawdę nienawidzę tego ryżego szkodnika. Gorszy od niego jest chyba tylko Palikot.Co nie oznacza, że w Platformie są osobym, na które bym z czysytym sumieniem zagłosował. Jest to poseł Godson, Żalek, czy nawet Gowin,Ta trójka w moim przekonaniu to rodzinki w Partii Oszustów.Szczególie imponuje mi Godson. Oglądając z nim wywiady naprawdę mi zaimponował.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.03.2013 o godz. 14:56.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 23.03.2013, 17:00
Nienawiść to jedna z tych negatywnych emocji, którą może być ciężko wyleczyć zarówno tu i teraz, jak i w przyszłości co w kontekście tego jak diametralnie zmieniała się scena polityczna w Polsce w ostatnim ćwierćwieczu nie rokuje dobrze. Śmiesznie też brzmią te peany na cześć "świętej trójcy" z PO, która do tej pory wsławiła się w polityce wyłącznie medialnym wykorzystywaniem swoich buziek do kontestowania lewackich pomysłów większości swojej partii i zaklasyfikowaniem do "konserwatywnego skrzydła partii" cokolwiek miałoby to znaczyć. Ponadto czyż głosowanie na jednostki z danej partii nie oznacza głosowania na całość teraz partii, włącznie z wzięciem na siebie odpowiedzialności za dojście do władzy po raz enty Tuska i świty?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.03.2013 o godz. 17:02.
Pablo84
Senior Member

Stary 23.03.2013, 17:29
Po prostu mam konserwatywne poglądy i Ci politycy najbardziej do mnie "trafiają". Faktycznie "nienawiść" to za duże słowo.Bardziej tym politykiem się brzydzę i generalnie tą partią.Za hipoktyzję, obłudę, fałsz , propagandę i egocentryzm.

http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0

AYALA
Senior Member

Stary 23.03.2013, 17:44
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jestem przerażony, bo zdałem sobie sprawę jak naprawdę nienawidzę tego ryżego szkodnika. Gorszy od niego jest chyba tylko Palikot.Co nie oznacza, że w Platformie są osobym, na które bym z czysytym sumieniem zagłosował. Jest to poseł Godson, Żalek, czy nawet Gowin,Ta trójka w moim przekonaniu to rodzinki w Partii Oszustów.Szczególie imponuje mi Godson. Oglądając z nim wywiady naprawdę mi zaimponował.
tak sobie dzisiaj obejrzałem rade krajową Platformy i jestem pewien że Cudak władzy nie odda w partii,a w kraju bedzie rządził pewnie jeszcze te kadnecje do końca i nastepną (czyli do 2019 roku).No chyba że przekaże władze komuś bardzo zaufanemu jak np.Kopaczowa albo Radziowi- ta dwójka chyba nieprzypadkowa
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.03.2013 o godz. 17:50.
Pablo84
Senior Member

Stary 23.03.2013, 19:39
http://niezalezna.pl/39718-boris-bie...nego-samobojcy

Z tym krajem powinno się zawiesić wszelkie kontakty dyplomatyczne.To jest czarna plama na mapie świata.
Współczuję za to obywatelom Rosji.Bo być w państwie totalitarnym to jednak nie jest dobra sprawa.

emj10
Senior Member

Stary 23.03.2013, 20:43
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że mam w "środowisku", czy wśród znajomych łatkę konserwatysty (może przez to, że większość ostatni raz w kościele była podczas komunii, albo w czasie Białego Tygodnia) co z automatu nie oznacza, że mogłoby przyjść mi do głowy, aby zagłosować na jakiegoś murzyna, który znany jest z tego, że jest znany od momentu kiedy postawił się Tuskowi ws. przysłowiowych "związków partnerskich", a później po męskiej rozmowie zmiękł niczym przyrodzenie wiekowego playboya bez użycia niebieskiej tabletki. Wydaje mi się, że jest to zbytnie pójście na łatwiznę i kierowanie się koniunkturalizmem wyborczym, a nie realistyczne i dalekowzroczne podejście do sprawy. Nie ma co relatywizować swojego poparcia wyborczego patrząc jedynie przez aspekt społeczny i to tylko w jednej z jego odsłon. Patrząc na to jak postępują sprawy związane z etycznymi, bioetycznymi i stricte światopoglądowymi zmianami w prawie można być spokojnym, że statu quo w wielu kwestiach zostanie zachowany jeszcze przez wiele lat, a jeśli nawet dojdzie do pewnych korekt to w bardzo lajtowym wydaniu. Mówiąc szczerze to wołanie o odrębną ustawę o "związkach partnerskich" można zakneblować kilkoma drobnymi ruchami, które rozwiążą gro marginalnych problemów tj. odwiedziny w szpitalu, czy udział w wywiadówkach nawet nie na gruncie ustaw, a zwyczajnych rozporządzeń odpowiednich ministrów. Sprawy innych udogodnień, szczególnie podnoszonych przez gejów (wspólne opodatkowanie, dziedziczenie, czy inne kwestie finansowo-ubezpieczeniowe) nie powinny być nigdy wdrożone, aby nie naruszyć szczególnego statusu rodziny.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
np.Kopaczowa albo Radziowi- ta dwójka chyba nieprzypadkowa
No chyba ciut przesadzasz. Naprawdę Tusk musiałby być idiotą, aby oddać partię, którą od 2007 roku sobie całkowicie zawłaszczył ludziom pokroju Kopaczowej, czy Radzia. Trudno o bardziej miałkich, bezideowych i bezmyślnych polityków obozu rządzącego.
Pablo84
Senior Member

Stary 23.03.2013, 21:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że mam w "środowisku", czy wśród znajomych łatkę konserwatysty (może przez to, że większość ostatni raz w kościele była podczas komunii, albo w czasie Białego Tygodnia) co z automatu nie oznacza, że mogłoby przyjść mi do głowy, aby zagłosować na jakiegoś murzyna, który znany jest z tego, że jest znany od momentu kiedy postawił się Tuskowi ws. przysłowiowych "związków partnerskich", a później po męskiej rozmowie zmiękł niczym przyrodzenie wiekowego playboya bez użycia niebieskiej tabletki. Wydaje mi się, że jest to zbytnie pójście na łatwiznę i kierowanie się koniunkturalizmem wyborczym, a nie realistyczne i dalekowzroczne podejście do sprawy. Nie ma co relatywizować swojego poparcia wyborczego patrząc jedynie przez aspekt społeczny i to tylko w jednej z jego odsłon. Patrząc na to jak postępują sprawy związane z etycznymi, bioetycznymi i stricte światopoglądowymi zmianami w prawie można być spokojnym, że statu quo w wielu kwestiach zostanie zachowany jeszcze przez wiele lat, a jeśli nawet dojdzie do pewnych korekt to w bardzo lajtowym wydaniu. Mówiąc szczerze to wołanie o odrębną ustawę o "związkach partnerskich" można zakneblować kilkoma drobnymi ruchami, które rozwiążą gro marginalnych problemów tj. odwiedziny w szpitalu, czy udział w wywiadówkach nawet nie na gruncie ustaw, a zwyczajnych rozporządzeń odpowiednich ministrów. Sprawy innych udogodnień, szczególnie podnoszonych przez gejów (wspólne opodatkowanie, dziedziczenie, czy inne kwestie finansowo-ubezpieczeniowe) nie powinny być nigdy wdrożone, aby nie naruszyć szczególnego statusu rodziny.

No chyba ciut przesadzasz. Naprawdę Tusk musiałby być idiotą, aby oddać partię, którą od 2007 roku sobie całkowicie zawłaszczył ludziom pokroju Kopaczowej, czy Radzia. Trudno o bardziej miałkich, bezideowych i bezmyślnych polityków obozu rządzącego.
Być może, ale "serca" nie zmienisz, a "rozum" też nie chce inaczej myśleć- co nie oznacza, że każdy z nas ma panaceum na "życie". Szczerzę mówiąc, mimo że w wieloma względami się z Tobą nie zgadzam lubię Cię czytać.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.03.2013 o godz. 21:34.

Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.03.2013, 00:44
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
Chyba powszechnie wiadomo, że Kaczyński Jarosław chce izolacji Polski On nie potrzebuje Unii ani gazu i ropy od Putina. ON nic nie potrzebuje tylko władzy.
Jak kiedyś powiedział władza mu potrzebna aby wyjaśnić zamach smoleński i skazać winnych.

Z PO było by mi po drodze, jakby zrealizowali to co chcieli. Plan mieli/mają dobry.
Z PISem też byłoby fajnie gdyby nie zrealizowali tego co chcą.

(Pisowcy a macie już jakieś transparenty albo krzyże na 10 kwietnia przygotowane? Jak macie zamiar uczcić te 97 ofiar smoleńskich.)
A może jaśniej - co takiego złego chcą? albo co takiego złego zrobili - likwidację WSI, odliczenia na dzieci, obniżka podatków...? Nastepny wychodowany w szklanym kloszu TVN
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 24.03.2013, 13:27
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
minimalna w uk: 6,19

czyli 4 litry diesla.

Znajdź mi taką robotę w Polsce żebym za godzinę zatankował 4 litry ropy, to może wróce do kraju.

Że nie wspomnę, iż po dwóch miesiącach w uk już minimalnej nie zarabiam...
Ddf

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów