The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2013, 12:30
Żal mi was, dorosłe chłopy a łykają takie zagrywki. Gość zarejestrował się tydzień temu i wszystkie posty napisał dziś w politycznym, jakoś akurat wtedy gdy najwięksi zwolennicy PO tutaj mieli odpowiadać na niewygodne pytania. Zbił oczywiście temat rozmowy na dziecinną przepychankę, a niektórzy to łapneli.

Nagle o inwigilacji kont każdego Polaka cichutko?
Widać mają niezłe szkolenia w małopolskim oddziale.
Ale to pewnie przypadek, jak wszystko co w Polsce sie dzieje.
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 21.03.2013, 12:33
Cytat:
Jak będziesz miał swoje 100 milionów to ci się dołoży, a przynajmniej tak zrobiłoby w czasach Kaczyńskiego.
To trzeba wpierw ukraść tak jak Rydz zrobił (pomad 100 min co miały iść na stocznie) a reszta państwo dołoży.
Spróbuj tak zrobić to pójdziesz siedzieć (chyba że za Kaczyńskiego inne prawo było)

PS.Pablo 84 Nie macie argumentów to lepiej nie dyskutować
Ostatnio edytowane przez SmutnyRomantyk : 21.03.2013 o godz. 12:48.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.03.2013, 12:36
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Komuchy i palikociarze urządzają Jaruzelowi ...urodziny w Sejmie :

http://niezalezna.pl/39632-urodziny-...kiego-w-sejmie
I kur** niektórzy się dziwią, że nie ma z kim koalicji tworzyć. Masakra

Wszystko napisał Baala- nie ma co tracić klawiatury na tego nowego użytkownika , który jak widać przyszedł jedynie mącić i prowokować, dlatego też, jak macie z nim dyskutować, to chociaż go nie cytujcie, bo pomimo "ignora" zmuszony jestem czytać te wypociny.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.03.2013 o godz. 12:45.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.03.2013, 13:00
Cd. sprawy Brunona K.
Pamiętacie "Lot nad kukułczym gniazdem"?

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...czna,id,t.html
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.03.2013, 15:36
Cytat:
Komisja Europejska podała w czwartek, że pozywa Polskę i Cypr do Trybunału Sprawiedliwości UE za niewdrożenie dyrektywy o odnawialnych źródłach energii. KE zaproponowała dla Polski dzienną karę ponad 133 tys. euro, płatną od wyroku do wdrożenia przepisów UE.

To ile kasy przywiózł Rudy z Brukseli ?

Do tego dorzućmy miliony do zapłaty za przekroczenie limitu CO2.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.03.2013, 15:41
Pojawiła sie już strona internetowa nowej Telewizji Republika:

http://telewizjarepublika.pl/

Cytat:
TV Republika to nowy, polski kanał telewizyjny o profilu publicystyczno – informacyjnym.

TV Republika to rzetelne wiadomości, publicystyka na najwyższym poziomie i filmy dokumentalne, których nie zobaczysz nigdzie indziej.

TV Republika to serwisy informacyjne, audycje na żywo, cykliczne magazyny , programy kulturalne i reportaże.

TV Republika to nowoczesne studio, profesjonalny sprzęt i zespół wyjątkowych ludzi. Wśród twórców telewizji znaleźli się: Bronisław Wildstein, Tomasz Sakiewicz, Ewa Stankiewicz, Rafał Ziemkiewicz, Anita Gargas, Joanna Lichocka, Cezary Gmyz, Tomasz Terlikowski, Katarzyna Hejke, Piotr Gociek i wielu innych wybitnych dziennikarzy i publicystów.

TV Republika to kanał nadający program 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2013, 16:08
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

niestety w tej zupie pływa mucha
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.03.2013, 18:39
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
niestety w tej zupie pływa mucha
Mam nadzieję że nie Joanna a można precyzyjniej?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
I z innej beczki. Zapraszam AS82 i Szpenia do komentowania.

"Jezuita, którego miał zadenuncjować kard. Bergoglio, przemówił.

Argentyński jezuita, torturowany za rządów junty wojskowej, zaprzeczył, aby został zadenuncjowany przez ojca Jorge Bergoglio, obecnego papieża Franciszka."

http://fakty.interia.pl/raport-nowy-...wil,nId,945045
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.03.2013 o godz. 18:44.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.03.2013, 19:38
I z innej beczki. Zapraszam AS82 i Szpenia do komentowania.

"Jezuita, którego miał zadenuncjować kard. Bergoglio, przemówił.

Argentyński jezuita, torturowany za rządów junty wojskowej, zaprzeczył, aby został zadenuncjowany przez ojca Jorge Bergoglio, obecnego papieża Franciszka."

http://fakty.interia.pl/raport-nowy-...wil,nId,945045
W moich oczach Kościół jest generalnie skończony ,więc ani mnie przeszłość Bergoglia grzeje ani ziębi,tak samo jak jego deklaracje o Kościele ubogim
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2013, 20:26
@BB: mucha ma na imię Wojtek i jest redaktorem. W Krakowie zapamiętamy go jednak przede wszystkim ze wspaniałej działalności na ozjaszowym gnieździe, gdzie to sobie chłopina mogła pogieteesować do woli. Tu przerwę wątek bo tyle wiem na pewno - choć, o ile dobrze kojarzę, coś mu się jeszcze przylepiło.

Zaznaczam, że nie oceniam całego projektu i jego zawartości przez pryzmat tej małolotnej i niehigienicznej istoty. Muchy niestety bywają wszędobylskie.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.03.2013, 20:37

A co oni w jakiejś żałobie ze te swoje miniaturki mają czarno białe?
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2013, 20:42
Panowie AS82 i Szpen. Przestańcie się kompromitować i odpowiedzcie z łaski swojej na nowe rządowe pomysły dotyczące inwigilacji kont obywateli i zbiorowej odpowiedzialności, gdy jedna strona okaże się nieuczciwa.

Dosyć pier*olenia. Raz w życiu spróbujcie napisać coś merytorycznego.
yarow
Senior Member

Stary 21.03.2013, 20:53
Usunąłem. Link jest identyczny jak wcześniej cytowany w tym topic'u.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.03.2013, 20:57
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W moich oczach Kościół jest generalnie skończony ,więc ani mnie przeszłość Bergoglia grzeje ani ziębi,tak samo jak jego deklaracje o Kościele ubogim
AS82- lepiej pomyśl co zrobisz gdy okaże się, że Bóg istnieje bo wtedy może być już za późno na nawrócenie, lepiej pomyśleć nad tym za życia ...

A o Kościół się nie martw, poradział sobie przed wiekami, poradzi sobie i teraz
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.03.2013 o godz. 21:04.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2013, 21:01

Duży minus na starcie za pocisk w strone Ruchu Narodowego..
[][][][]> T S W <[][][][]
AS82
Banita

Stary 21.03.2013, 21:25
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
AS82- lepiej pomyśl co zrobisz gdy okaże się, że Bóg istnieje bo wtedy może być już za późno na nawrócenie, lepiej pomyśleć nad tym za życia ...

A o Kościół się nie martw, poradział sobie przed wiekami, poradzi sobie i teraz
Jak istnieje Bóg ,to chyba sie łapie za głowe co wyrabiała i wyrabia hierarchia kościelna w jego imieniu , także się nie boje ,bo stoje po właściwej stronie mocy .
Co do radzenia sobie Kościoła ,to sie nie martwie , ale na zachodzie Europy ,już mają bliżej niż dalej , w Polsce oczywiście laicyzacja idzie znacznie wolniej bo Kościół ma nadal ogromny wpływ ,ale sądze ,że jeśli nie za pare to za paredziesiat lat z Polską się stanie to samo co sie stało z Hiszpania czy Irlandia.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2013, 21:27
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Lepiej pomyśl, co zrobisz, gdy okaże się, że Allah istnieje...

Dajcie sobie już spokój ze wzajemnym nawracaniem się.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
yarow
Senior Member

Stary 21.03.2013, 22:59
Nawrócenie, to osobista relacja z Bogiem. Bez względu na działania takie czy inne, Kościoła.
Nawrócić (rozmowa jest o chrześcijaństwie) można się zarówno w Kościele Katolickim jak i w każdym innym Kościele chrześcijańskim.

Życie na ziemi nie trwa wiecznie a skończyć się może dla każdego choćby i dziś. Niektórzy żyją tak, jakby śmierć ich nie dotyczyła.
Nie widzę niczego złego w komentarzu Kolegi hubert.fan. Raczej troskę.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 21.03.2013, 23:38
Jakbys urodzil sie 3000 lat temu w Egipcie to bys wierzyl (najprawdopodobniej) w Ra. Jakbys sie urodzil 2000 lat temu w Grecji to bys wierzyl w Zeusa. Jakbys sie urodzil w Egipcie XX wieku to bys wierzyl w Alaha. I tak dalej, i tak dalej.

Homo sapiens sapiens to ok 2,5 mln lat, takie dinozaury sobie hasaly ponad 100 mln lat. Sama Ziemia przy Sloncu, takiej malutkiej gwiezdzie, jest jak ziarnko piasku. No ale caly wszechswiat zostal sworzony dla Nas (tj. w tym wypadku dla chrzescijan).

Mysle ze nie wierzac w Jahwe nie ryzykuje duzo

---------------------

Kosciol to osobna sprawa. Ci to przez kilkanascie wiekow nie potrafili stosowac sie do tego co sami propagowali. Niezle

--------------------

Kosciol i w Polsce bedzie tracil na znaczeniu. To juz sie dzieje i jest to zjawisko nieuniknione. Dzieje sie tak z wielu powodow; jednym z nich jest brutalny rozwoj nauki.
yarow
Senior Member

Stary 21.03.2013, 23:53
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Jakbys urodzil sie 3000 lat temu w Egipcie to bys wierzyl (najprawdopodobniej) w Ra. Jakbys sie urodzil 2000 lat temu w Grecji to bys wierzyl w Zeusa. Jakbys sie urodzil w Egipcie XX wieku to bys wierzyl w Alaha. I tak dalej, i tak dalej.

Homo sapiens sapiens to ok 2,5 mln lat, takie dinozaury sobie hasaly ponad 100 mln lat. Sama Ziemia przy Sloncu, takiej malutkiej gwiezdzie, jest jak ziarnko piasku. No ale caly wszechswiat zostal sworzony dla Nas (tj. w tym wypadku dla chrzescijan).

Mysle ze nie wierzac w Jahwe nie ryzykuje duzo

---------------------

Kosciol to osobna sprawa. Ci to przez kilkanascie wiekow nie potrafili stosowac sie do tego co sami propagowali. Niezle

--------------------

Kosciol i w Polsce bedzie tracil na znaczeniu. To juz sie dzieje i jest to zjawisko nieuniknione. Dzieje sie tak z wielu powodow; jednym z nich jest brutalny rozwoj nauki.

Z uwagi na moje wykształcenie, mam dużo do powiedzenia o tym czy ktoś traci czy nie traci ... ale nie czas na to (ja tego czasu tutaj nie mam). Zresztą, nie napisałem o Kościele tylko o Nawróceniu.

To nie jest ważne w co wierzyłbym 3000 lat temu. W Chrześcijaństwie, nie zostałbym potępiony bo nie znałem Jezusa. Później coś się zmieniło.
I dla mnie to co się zmieniło jest istotne a nie mam zamiaru nikogo nawracać.

Ja, jestem spokojny. Miotać się ew. mogą inni. Mogę jedynie współczuć. Zwłaszcza tym już samotnym, najstarszym osobom, których wszyscy bliscy już zmarli, otoczenie opustoszało, rodziny brak ... I świadomość, że "ten" czas nieuchronnie nadchodzi. Codzienny lęk.
Nocny strach zaśnięcia na zawsze ...
Ja się śmierci nie obawiam. Oby nie nastąpiła nagle i niespodziewanie. I tyle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.03.2013 o godz. 00:11.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 22.03.2013, 00:22
A wlasnie ze sie obawiasz. Religia czy tez wiara to nic innego jak proba ochrony przed najwiekszym strachem czlowieka; czlowiek boi sie nie istnienia wiec wymysla bajeczki ktore glosza ze zawsze bedzie istnial.

To oznaka strachu przed nieuniknionym. Kazdy sie tego obawia (chocby podswiadomie), ale nie kazdy potrzebuje wierzyc w starca z broda; niektorzy wola najokrutniejsza prawde od najslodszych bajek. Na poczatku boli ale przyzwyczajasz sie. Taki nasz los... taki los kazdej jednostki tego gatunku.

Jesli odrzucisz strach i na chlodno spogladniesz na czlowieka i religie... dojdziesz do tych samych wnioskow. Nasze ludzkie religie (tj. chrzescijanska, muzulmanska, i... tak dalej) sa miejscami tak nielogiczne ze az groteskowe. Ale koja strach. Ktoz nie chcialby zyc wiecznie? Ktoz nie chcialby miec za soba osobnika wszechmogacego ktory sie o Nas troszczy?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 22.03.2013 o godz. 00:26.
yarow
Senior Member

Stary 22.03.2013, 00:29
A wlasnie ze sie obawiasz.[...]

Nie.
Nie dlatego wierzę, że się obawiałem tylko nie obawiam się dlatego, że uwierzyłem.
Nie muszę odrzucać strachu w tej materii, bo go zwyczajnie nie posiadam. Jestem spokojny.

Dla mnie w ogóle nie ma żadnej sprawy. Wierz lub nie wierz. Twoja sprawa.
Tak jak Twoje powyższe przemyślenia.
Są Twoje. Wraz z obawami.

Edit:
Cytat:
Ktoz nie chcialby miec za soba osobnika wszechmogacego ktory sie o Nas troszczy?
Każdy chciałby mieć. I może mieć. I tego Ci życzę.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.03.2013 o godz. 00:34.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2013, 04:27
A wlasnie ze sie obawiasz. Religia czy tez wiara to nic innego jak proba ochrony przed najwiekszym strachem czlowieka; czlowiek boi sie nie istnienia wiec wymysla bajeczki ktore glosza ze zawsze bedzie istnial.

To oznaka strachu przed nieuniknionym. Kazdy sie tego obawia (chocby podswiadomie), ale nie kazdy potrzebuje wierzyc w starca z broda; niektorzy wola najokrutniejsza prawde od najslodszych bajek. Na poczatku boli ale przyzwyczajasz sie. Taki nasz los... taki los kazdej jednostki tego gatunku.

Jesli odrzucisz strach i na chlodno spogladniesz na czlowieka i religie... dojdziesz do tych samych wnioskow. Nasze ludzkie religie (tj. chrzescijanska, muzulmanska, i... tak dalej) sa miejscami tak nielogiczne ze az groteskowe. Ale koja strach. Ktoz nie chcialby zyc wiecznie? Ktoz nie chcialby miec za soba osobnika wszechmogacego ktory sie o Nas troszczy?
Tylko powiedz mi , kim ty jesteś bobku, by oceniać, skoro tak naprawdę nawet mało co o sobie wiemy, bo nauka dopiero zaczeła galopować?Jeszcze 200 lat temu prowadziliśmy wojny na koniachCzy według ciebie, jedynym kryternium mają być słowa Gagarina "Boga Niet"?, bo zamiast aniołów skaczących po chmurach zobaczył kosmos?A kim my jesteśmy , by mieć całkowitą pewność?Trochę więcej pokory.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2013, 09:46
Dajecie się wypuszczać palikociarni i potuszczonym mało istotnymi tematami a tymczasem, wierny knecht Angeli zaczyna robić z Polski.... jeden wielki obóz pracy. Nowelizacja kodeksu pracy i wprowadzenie rocznego okresu rozliczeniowego zrobi z pracownika ...niewolnika.
W 12 - miesięcznym okresie rozliczeniowym pracodawca bedzie mógł Cię zmusić do pracy przez 12 godzin dziennie , od poniedziałku do soboty nawet przez 28 tygodni, czyli ponad pół roku ! W skrajnym wypadku, kiedy zbiegna się dwa okresy rozliczeniowe może to trwać nawet 56 tygodni czyli ponad rok.
Oczywiście nowe przepisy pozwolą na uniknięcie płacenia za ...nadgodziny. Aby żyło sie lepiej ....
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 22.03.2013 o godz. 09:51.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.03.2013, 09:57
Szpen napisał(a):Wyświetl post
A co oni w jakiejś żałobie ze te swoje miniaturki mają czarno białe?
AS82 napisał(a):
także się nie boje ,bo stoje po właściwej stronie mocy .
Może jednak usłyszymy słowo komentarza o propozycji Platformy:

"Podatnik, o którym mowa w art.105a, odpowiada solidarnie całym swoim majątkiem za zaległości podatkowe podmiotu dokonującego dostawy towarów."

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):
Zaznaczam, że nie oceniam całego projektu i jego zawartości przez pryzmat tej małolotnej i niehigienicznej istoty.
I na tym poprzestańmy Czasem lepsza mucha w zupie niż zupa RoMana
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.03.2013, 10:18
Jeśli dobrze myślę chodzi tu o sytuacje w której zleceniodawca opóźnia wypłatę za dostawę towaru/usług.
Problem dosyć istotny, bo już niejedna firma upadła tylko dlatego, że podatek był do zapłacenia a kontrahent leciał w kulki, kasy nie było i interes trzeba było zwinąć...
Jak rozumiem miałoby to ukrócić ten proceder poprzez odpowiedzialność finansową strony, która leci w kulki, ale rzeczywiście takie sformułowanie tego artykułu może prowadzić do sporych nadużyć.
Jeśli by tu uniezależnili od tego czy kwestie finansowe pomiędzy podmiotami są uregulowane to byłbym jak najbardziej za taim prawem. Na zasadzie, nie zapłaciłeś swojemu dostawcy, odpowiadasz finansowo przed urzędem skarbowym za jego zaległości.
Jeśli by miało to być tylko w formie dodania tego jednego paragrafu - no to zabrali się za problem nieudolnie.

PS
Jest gdzieś całość tej propozycji nowelizacji do przeczytania?
Ostatnio edytowane przez haeno : 22.03.2013 o godz. 10:24.
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 22.03.2013, 10:19
Chyba powszechnie wiadomo, że Kaczyński Jarosław chce izolacji Polski On nie potrzebuje Unii ani gazu i ropy od Putina. ON nic nie potrzebuje tylko władzy.
Jak kiedyś powiedział władza mu potrzebna aby wyjaśnić zamach smoleński i skazać winnych.

Z PO było by mi po drodze, jakby zrealizowali to co chcieli. Plan mieli/mają dobry.
Z PISem też byłoby fajnie gdyby nie zrealizowali tego co chcą.

(Pisowcy a macie już jakieś transparenty albo krzyże na 10 kwietnia przygotowane? Jak macie zamiar uczcić te 97 ofiar smoleńskich.)
AS82
Banita

Stary 22.03.2013, 10:31
Może jednak usłyszymy słowo komentarza o propozycji Platformy:

"Podatnik, o którym mowa w art.105a, odpowiada solidarnie całym swoim majątkiem za zaległości podatkowe podmiotu dokonującego dostawy towarów."
Ja na PO nie głosowałem ,to sie mnie nei pytaj
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.03.2013, 11:23
haeno napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze myślę chodzi tu o sytuacje w której zleceniodawca opóźnia wypłatę za dostawę towaru/usług.
Problem dosyć istotny, bo już niejedna firma upadła tylko dlatego, że podatek był do zapłacenia a kontrahent leciał w kulki, kasy nie było i interes trzeba było zwinąć...
Jak rozumiem miałoby to ukrócić ten proceder poprzez odpowiedzialność finansową strony, która leci w kulki, ale rzeczywiście takie sformułowanie tego artykułu może prowadzić do sporych nadużyć.
Jeśli by tu uniezależnili od tego czy kwestie finansowe pomiędzy podmiotami są uregulowane to byłbym jak najbardziej za taim prawem. Na zasadzie, nie zapłaciłeś swojemu dostawcy, odpowiadasz finansowo przed urzędem skarbowym za jego zaległości.
Jeśli by miało to być tylko w formie dodania tego jednego paragrafu - no to zabrali się za problem nieudolnie.

PS
Jest gdzieś całość tej propozycji nowelizacji do przeczytania?
Wiem o co Ci chodzi, ale nie tego ta nowelizacja dotyczy. Piszesz o sytuacji, w której mimo nie uzyskania zapłaty za fakturę od zleceniodawcy, dostawca musi odprowadzi od niej VAT. Tego Platforma się nie tyka i nie zamierza tykać. Za to wprowadza kolejny przepis idealny do nadużyć i mordowania kolejnych firm.

Pomysł Platformy dotyczy zabezpieczenia interesu Skarbu Państwa w przypadku, gdy dostawca nie ureguluje podatków. Wówczas solidarnie za nie zapłacony podatek odpowiada podatnik który zakupił towar.
Na chłopski rozum: kupujesz 40 ton stali zbrojeniowej za 1920 zl/tonę o legalnej firmy. W przypadku gdy dostawca ma nieuregulowane zaległości podatkowe związane z tą stalą,to ty odpowiadasz solidarnie za jego zaległości (!). Bo powinieneś wiedzieć, że cena rynkowa stali wynosi 1950 zł, a nie 1920 zł i na pewno dostawca coś przeskrobał by było taniej, więc z automatu jesteś współwinny. Docelowo skarbówka wkroczy do Ciebie i ściągnie z "całego majątku" spółki wszystko to, czego nie zapłacił dostawca. Fajnie nie?

Przesyłam kilka linków, w tym propozycji nowelizacji:

http://www.paliwa.pl/news/nowelizacj...om-karuzelowym
http://www.izbarolnicza.pl/files/1206781658.pdf

AS82 napisał(a):
Ja na PO nie głosowałem ,to sie mnie nei pytaj
A na PiS głosowałeś? Bo tylko o nim tu nawijasz,nawet nie pytany. Więc może tytułem uzupełnienia jednak postarasz się o kilka komentarzy na temat pomysłów partii, która tu już rządzi prawie 6 lat.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2013, 11:24
Kolejny strzał w pysk dla obrońców obecnego systemu władzy -> http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1273412.html

To co, porozmawiamy o deficycie?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów