|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Wszystko napisał Baala- nie ma co tracić klawiatury na tego nowego użytkownika , który jak widać przyszedł jedynie mącić i prowokować, dlatego też, jak macie z nim dyskutować, to chociaż go nie cytujcie, bo pomimo "ignora" zmuszony jestem czytać te wypociny.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.03.2013 o godz. 12:45.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cd. sprawy Brunona K.
Pamiętacie "Lot nad kukułczym gniazdem"? http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...czna,id,t.html |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
To ile kasy przywiózł Rudy z Brukseli ? Do tego dorzućmy miliony do zapłaty za przekroczenie limitu CO2. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pojawiła sie już strona internetowa nowej Telewizji Republika:
http://telewizjarepublika.pl/ Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję że nie Joanna
a można precyzyjniej?-------------------------------------------------------------------------------------------------------- I z innej beczki. Zapraszam AS82 i Szpenia do komentowania. "Jezuita, którego miał zadenuncjować kard. Bergoglio, przemówił. Argentyński jezuita, torturowany za rządów junty wojskowej, zaprzeczył, aby został zadenuncjowany przez ojca Jorge Bergoglio, obecnego papieża Franciszka." http://fakty.interia.pl/raport-nowy-...wil,nId,945045
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.03.2013 o godz. 18:44.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
@BB: mucha ma na imię Wojtek i jest redaktorem. W Krakowie zapamiętamy go jednak przede wszystkim ze wspaniałej działalności na ozjaszowym gnieździe, gdzie to sobie chłopina mogła pogieteesować do woli. Tu przerwę wątek bo tyle wiem na pewno - choć, o ile dobrze kojarzę, coś mu się jeszcze przylepiło.
Zaznaczam, że nie oceniam całego projektu i jego zawartości przez pryzmat tej małolotnej i niehigienicznej istoty. Muchy niestety bywają wszędobylskie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie AS82 i Szpen. Przestańcie się kompromitować i odpowiedzcie z łaski swojej na nowe rządowe pomysły dotyczące inwigilacji kont obywateli i zbiorowej odpowiedzialności, gdy jedna strona okaże się nieuczciwa.
Dosyć pier*olenia. Raz w życiu spróbujcie napisać coś merytorycznego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Usunąłem. Link jest identyczny jak wcześniej cytowany w tym topic'u.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
A o Kościół się nie martw, poradział sobie przed wiekami, poradzi sobie i teraz ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.03.2013 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Co do radzenia sobie Kościoła ,to sie nie martwie , ale na zachodzie Europy ,już mają bliżej niż dalej , w Polsce oczywiście laicyzacja idzie znacznie wolniej bo Kościół ma nadal ogromny wpływ ,ale sądze ,że jeśli nie za pare to za paredziesiat lat z Polską się stanie to samo co sie stało z Hiszpania czy Irlandia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Dajcie sobie już spokój ze wzajemnym nawracaniem się. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawrócenie, to osobista relacja z Bogiem. Bez względu na działania takie czy inne, Kościoła.
Nawrócić (rozmowa jest o chrześcijaństwie) można się zarówno w Kościele Katolickim jak i w każdym innym Kościele chrześcijańskim. Życie na ziemi nie trwa wiecznie a skończyć się może dla każdego choćby i dziś. Niektórzy żyją tak, jakby śmierć ich nie dotyczyła. Nie widzę niczego złego w komentarzu Kolegi hubert.fan. Raczej troskę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Jakbys urodzil sie 3000 lat temu w Egipcie to bys wierzyl (najprawdopodobniej) w Ra. Jakbys sie urodzil 2000 lat temu w Grecji to bys wierzyl w Zeusa. Jakbys sie urodzil w Egipcie XX wieku to bys wierzyl w Alaha. I tak dalej, i tak dalej.
Homo sapiens sapiens to ok 2,5 mln lat, takie dinozaury sobie hasaly ponad 100 mln lat. Sama Ziemia przy Sloncu, takiej malutkiej gwiezdzie, jest jak ziarnko piasku. No ale caly wszechswiat zostal sworzony dla Nas (tj. w tym wypadku dla chrzescijan). Mysle ze nie wierzac w Jahwe nie ryzykuje duzo ![]() --------------------- Kosciol to osobna sprawa. Ci to przez kilkanascie wiekow nie potrafili stosowac sie do tego co sami propagowali. Niezle ![]() -------------------- Kosciol i w Polsce bedzie tracil na znaczeniu. To juz sie dzieje i jest to zjawisko nieuniknione. Dzieje sie tak z wielu powodow; jednym z nich jest brutalny rozwoj nauki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z uwagi na moje wykształcenie, mam dużo do powiedzenia o tym czy ktoś traci czy nie traci ... ale nie czas na to (ja tego czasu tutaj nie mam). Zresztą, nie napisałem o Kościele tylko o Nawróceniu. To nie jest ważne w co wierzyłbym 3000 lat temu. W Chrześcijaństwie, nie zostałbym potępiony bo nie znałem Jezusa. Później coś się zmieniło. I dla mnie to co się zmieniło jest istotne a nie mam zamiaru nikogo nawracać. Ja, jestem spokojny. Miotać się ew. mogą inni. Mogę jedynie współczuć. Zwłaszcza tym już samotnym, najstarszym osobom, których wszyscy bliscy już zmarli, otoczenie opustoszało, rodziny brak ... I świadomość, że "ten" czas nieuchronnie nadchodzi. Codzienny lęk. Nocny strach zaśnięcia na zawsze ... Ja się śmierci nie obawiam. Oby nie nastąpiła nagle i niespodziewanie. I tyle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.03.2013 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
A wlasnie ze sie obawiasz. Religia czy tez wiara to nic innego jak proba ochrony przed najwiekszym strachem czlowieka; czlowiek boi sie nie istnienia wiec wymysla bajeczki ktore glosza ze zawsze bedzie istnial.
To oznaka strachu przed nieuniknionym. Kazdy sie tego obawia (chocby podswiadomie), ale nie kazdy potrzebuje wierzyc w starca z broda; niektorzy wola najokrutniejsza prawde od najslodszych bajek. Na poczatku boli ale przyzwyczajasz sie. Taki nasz los... taki los kazdej jednostki tego gatunku. Jesli odrzucisz strach i na chlodno spogladniesz na czlowieka i religie... dojdziesz do tych samych wnioskow. Nasze ludzkie religie (tj. chrzescijanska, muzulmanska, i... tak dalej) sa miejscami tak nielogiczne ze az groteskowe. Ale koja strach. Ktoz nie chcialby zyc wiecznie? Ktoz nie chcialby miec za soba osobnika wszechmogacego ktory sie o Nas troszczy?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 22.03.2013 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Nie dlatego wierzę, że się obawiałem tylko nie obawiam się dlatego, że uwierzyłem. Nie muszę odrzucać strachu w tej materii, bo go zwyczajnie nie posiadam. Jestem spokojny. Dla mnie w ogóle nie ma żadnej sprawy. Wierz lub nie wierz. Twoja sprawa. Tak jak Twoje powyższe przemyślenia. Są Twoje. Wraz z obawami. Edit: Cytat:
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.03.2013 o godz. 00:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dajecie się wypuszczać palikociarni i potuszczonym mało istotnymi tematami a tymczasem, wierny knecht Angeli zaczyna robić z Polski.... jeden wielki obóz pracy. Nowelizacja kodeksu pracy i wprowadzenie rocznego okresu rozliczeniowego zrobi z pracownika ...niewolnika.
W 12 - miesięcznym okresie rozliczeniowym pracodawca bedzie mógł Cię zmusić do pracy przez 12 godzin dziennie , od poniedziałku do soboty nawet przez 28 tygodni, czyli ponad pół roku ! W skrajnym wypadku, kiedy zbiegna się dwa okresy rozliczeniowe może to trwać nawet 56 tygodni czyli ponad rok. Oczywiście nowe przepisy pozwolą na uniknięcie płacenia za ...nadgodziny. Aby żyło sie lepiej .... Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 22.03.2013 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
AS82 napisał(a):
"Podatnik, o którym mowa w art.105a, odpowiada solidarnie całym swoim majątkiem za zaległości podatkowe podmiotu dokonującego dostawy towarów." Bóg Trybun (objawion) napisał(a):
Czasem lepsza mucha w zupie niż zupa RoMana ![]() ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jeśli dobrze myślę chodzi tu o sytuacje w której zleceniodawca opóźnia wypłatę za dostawę towaru/usług.
Problem dosyć istotny, bo już niejedna firma upadła tylko dlatego, że podatek był do zapłacenia a kontrahent leciał w kulki, kasy nie było i interes trzeba było zwinąć... Jak rozumiem miałoby to ukrócić ten proceder poprzez odpowiedzialność finansową strony, która leci w kulki, ale rzeczywiście takie sformułowanie tego artykułu może prowadzić do sporych nadużyć. Jeśli by tu uniezależnili od tego czy kwestie finansowe pomiędzy podmiotami są uregulowane to byłbym jak najbardziej za taim prawem. Na zasadzie, nie zapłaciłeś swojemu dostawcy, odpowiadasz finansowo przed urzędem skarbowym za jego zaległości. Jeśli by miało to być tylko w formie dodania tego jednego paragrafu - no to zabrali się za problem nieudolnie. PS Jest gdzieś całość tej propozycji nowelizacji do przeczytania?
Ostatnio edytowane przez haeno : 22.03.2013 o godz. 10:24.
![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Chyba powszechnie wiadomo, że Kaczyński Jarosław chce izolacji Polski On nie potrzebuje Unii ani gazu i ropy od Putina. ON nic nie potrzebuje tylko władzy.
Jak kiedyś powiedział władza mu potrzebna aby wyjaśnić zamach smoleński i skazać winnych. Z PO było by mi po drodze, jakby zrealizowali to co chcieli. Plan mieli/mają dobry. Z PISem też byłoby fajnie gdyby nie zrealizowali tego co chcą. (Pisowcy a macie już jakieś transparenty albo krzyże na 10 kwietnia przygotowane? Jak macie zamiar uczcić te 97 ofiar smoleńskich.) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Pomysł Platformy dotyczy zabezpieczenia interesu Skarbu Państwa w przypadku, gdy dostawca nie ureguluje podatków. Wówczas solidarnie za nie zapłacony podatek odpowiada podatnik który zakupił towar. Na chłopski rozum: kupujesz 40 ton stali zbrojeniowej za 1920 zl/tonę o legalnej firmy. W przypadku gdy dostawca ma nieuregulowane zaległości podatkowe związane z tą stalą,to ty odpowiadasz solidarnie za jego zaległości (!). Bo powinieneś wiedzieć, że cena rynkowa stali wynosi 1950 zł, a nie 1920 zł i na pewno dostawca coś przeskrobał by było taniej, więc z automatu jesteś współwinny. Docelowo skarbówka wkroczy do Ciebie i ściągnie z "całego majątku" spółki wszystko to, czego nie zapłacił dostawca. Fajnie nie? Przesyłam kilka linków, w tym propozycji nowelizacji: http://www.paliwa.pl/news/nowelizacj...om-karuzelowym http://www.izbarolnicza.pl/files/1206781658.pdf AS82 napisał(a):
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kolejny strzał w pysk dla obrońców obecnego systemu władzy -> http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1273412.html
To co, porozmawiamy o deficycie? |
|
|