|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
gdyby sędzia zauważył ewidentny faul na Manu, po którym poszła akcja na pierwszą bramkę dla Bełchatowa to ten mecz mógł się różnie potoczyć. Co nie zmienia faktu, że GKS był w pierwszej połowie zespołem lepszym. Po tym co Legia pokazała w meczu ze Śląskiem czyli, niezłą grę w ofensywie i po tym co pokazał Bełchatów w meczu z Ruchem w obronie to byłem pewien że Legia ten mecz wygra i to w cuglach. Jednak po raz kolejny nasza liga pokazuje jaka jest nieprzeiwdywalna i wynika to przede wszystkim z fakty że zespoły, które przed kilkoma laty wiodły prym stają w miejscu, a może nawet się cofają, a reszta ligi do nich dorównuje. W Legii wszyscy zagrali słaby mecz nawet chwalony tutaj przez wielu Manu, gość jest pro szybki, a on w sytuacji gdy nie ma przy nim żadnego obrońcy i może się rozpędzić to od razu wali beznadziejną wrzutkę, za mało gra 1 na 1. Błędem Skorzy było moim zdaniem ściągnięcie Borysiuka ponieważ w tym momencie GKS uzyskał taką przewagę w środku pola, że jedynym wyjściem dla Legii była gra skrzydłami a do tego nie było w tym meczu wykonawców. Rybusa jakby wogóle nie było na boisku. Czinjama dramat. Vrdoljak i Iwański się starali, ale sami nic nie mogli wskurać, a Knezevic do jakieś cyrki odprawiał w tym meczu za wolny na bocznego obrońcę. Jeśli chodzi o GKS to zaskoczyli pozytywnie Gol i Poźniak moim zdaniem ich najlepsze mecze w lidze do tej pory. Żewłakow zrobił po prostu to co do niego należało. Ja bym jeszcze pochwalił Barana bo w tym meczu pracował w odbiorze za dwóch.
Korona-Cracovia. Mecz dwóch mega słabych drużyn. To co zrobił Merda to chyba będzie kandydat do farfocla sezonu podobnie jak zachowanie Stano w tej akcji. który po oddaniu strzału już biegnie się cieszyć, a ty klops słupek. Choć mnie to nie cieszy to uważam, że Cracovia jak wróci Nabuchodonozor to może coś jeszcze ugrać (w sensie się utrzymać) bo mają kilku niezłych jak na nasze warunki zawodników: Saidi, Suard, Matusiak, Slusarski, i młodzi Klich i Sacha mogą coś zdziałać, a jeśli doda się do tego że drużyny Ulatowskiego zawsze słabo zaczynają sezon to chyba za wcześnie żeby skreślać dziewczyny zza miedzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A co do Legii to jeden z kibiców Legi bodajże po spotkaniu z Arsenalem powiedział że zespoły które przyjadą do nich będą robić pod siebie z wrażenie. Póki co u siebie porażka i mocno wymęczone zwycięstwo z Cracovią. Czasy że ktoś padnie przed Legią czy Wisłą już dawno mineły. Bełchatów zagrał modrzę, dobrze ustawieni w defensywie i mądrze wyprowadzane ataki, wdać było że wiedzą co robią. Ale z zachwytami nad ich grą byłbym ostrożny, nasza liga ma to do siebie że najpierw ogrywa się Legię a następnie przegrywa z ostatnim zespołem. |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cholercia. Nie śledzę ich zespołu zbytnio więć myślałem że mają jednego Murzyna.A tu taka niespodzianka
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jest zajebiscie.
W tym meczu mozna bylo zobaczyc ze : 1) Po cholere Antolovic w bramce? Rownie dobrze mozna powiesic na poprzeczce jego bluze, ewentualnie recznik i wyjdzie na to samo 2) Wawrzyniak chyba bez prochow grac nie umie. Dilera trzeba mu podeslac. 3) Reszta obrony to tez kpina. Byle Arka przy kontrze bedzie grozniejsza niz pijani napastnicy MU. Przykre na maxa. 4) Pomoc nie umie sie ustawic, nikt sie nie pokazuje. Manu jedynie cos szarpal. Nie zgodze sie ze jest gorsza czy tam lepsza wersja kogos tam. Jest to dobry zawodnik smiem twierdzic ze bardzo dobry jak na nasza lige, ale co z tego skoro reszta gra jakby miala od 3 dni obstrukcje? Vrdoljak pozytywnie i obok Manu to dla mnie najwieksze i jedyne wzmocnienia. 5) Atak... Jaki atak? Czini to cien samego siebie, a Mezenga to owszem dobry zawodnik ale nie na nasza lige. Gdyby obok siebie mial kogos...no ale mamy tylko Cziniego i Kucharczyka ktory staral sie ale jednak ekstraklasa to na dzisiaj za wysokie progi dla niego. Wiecej nie chce mi sie wymieniac. Grunt ze doping byl swietny. Bramkarz na dzisiaj dno, obrona bez Astiza i w sumie Kielbika to tez dno, Pomoc bez pomyslu, atak bez napastnikow... Belchatow powinien wcisnac 5-6 bramek i by nikt nie mogl miec pretensji. Coz, moze cos sie odmieni w tej przerwie, moze kogos jeszcze kupia do ataku...moze...moze...moze ![]() PS: Wisla niech sie nie spina bo tez gra piach i smiac sie moze rownie dobrze z siebie ![]() Gratulacje dla GKSu, w pelni zasluzone zwyciestwo. Plus ze ultrasi zebrali wczoraj... 25 tysiecy zl
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.08.2010 o godz. 13:51.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja nie wątpię, że Pasy stać na lepszą grę. Przecież mają kilku niezłych piłkarzy, a Ulatowski wydawał się być niezłym jak na naszą ligę trenerem.
Problem w tym, że jak zaczyna się sezon od 4 porażek z rzędu, to już nic nie działa według podręcznika. Ulatowski jako młody trener jeszcze nigdy nie był w tak trudnej sytuacji. Presja "czerwonej latarni" zacznie ciążyć piłkarzom, przed każdym meczem będą o to pytani przez dziennikarzy. Przykład Górnika Zabrze pokazał, że niezwykle trudno się podnieść, jak się jest na dnie. Inna sprawa, że Ulatowski chyba jest lepszym trenerem niż Kasperczak. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Zaczynam wierzyć, że PAO serio mu podłożył te prochy. I licze, że u nas też to zrobią. P.S. 25 tysięcy ze zbiórki ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.08.2010 o godz. 14:17.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Masz na myśli całą karierę? Umiejętności? Potencjał? Uściślij, bo brzmi to jak piłkarska herezja.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W myśl piłkarskiej zasady: "jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz" chodzi mi o teraźniejszość, nie przeszłość. A konkretnie porównanie Kasperczaka z czasów gdy spadał z Górnikiem i Ulatowskiego z obecną Cracovią.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co powiedzieć po takim meczu, który zwalił człowiekowi weekend...
Cóż pozostanie wyłącznie kibicowanie drużynie grającej padakę, chyba że Skorża (bądź jego następca) przez 2 tyg. coś wymyśli. Dobrze, że nie śmiałem się z padaki w wykonaniu Wisły, bo w tej chwili bijemy Was na łeb. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy ja mam tylko takie wrażenie,czy rzeczywiście mecz Lechia-Śląsk jest jak do tej pory o wiele bardziej interesujący od Wisła-Polonia,tylko goli brak .
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ani Ulatowski, ani Skorza nie zostana zwolnieni.
Nawet jesli przegraja kolejne 7 meczow. taka smutna prawda :( ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Powód prosty: Wisła na znaczną większość spotkań wychodzi w roli faworyta. Tak więc 3/4 trenerów rywali ustawia swe ekipy super defensywnie - oni marzą o 1 punkcie. Wisła musi atakować. Kiedyś to jakoś wyglądało - a to Kosa pociągnął z lewej, a to Paulista z prawej, a to Brożek był w formie i coś namieszał, a to Szymkowiak wypuścił kogoś w uliczkę. Teraz w przodzie mamy dramat, to nie ma kto przejść przez zasieki nawet podrzędnej ekipy. Stąd małe wyniki, strzelamy 1, góra 2 bramki. W ogóle strzelamy ze 3 razy na mecz... Mecze takich średniaków zawsze będa ciekawsze - bo jedni i drudzy grają o 3 pkt ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Śmialiście się z SKWK, a Skorża to prawdziwy Wiślak, nasz Macius, nasz Wallenrod!
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, czy to jest naśmiewanie się, czy po prostu stwierdzenie faktu, że Legia gra dno ?
Ale to nie mój problem. Pewnie o nas też napiszą to samo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dno to gra Wisła, a Legia prezentuje już poziom mułu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mimo wszystko mieliśmy przeciwników z zupełnie różnej półki ( może poza Cracovią u Was ). Taki Bunoza mocno średnio sobie radzi z piłkarzami Widzewa czy Bytomia i jest wolny, Cleber robi co może i również jest wolny, Diaz kryje na radar, a Cikos - w ogóle. Tak więc niedługo my również możemy mieć "reality check", przy czym w Legii są zawodnicy, którzy mogą jeszcze wypalić, a u nas większość jest po prostu dramatycznie słaba.
P.S. O naszej ofensywie nie pisałem w ogóle, bo nasza ofensywa to Małecki i Rioz. P.S.2 Przynajmniej bramkarzy mamy ( wreszcie ) porównywalnych ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Czy tylko ja mam ironiczny uśmieszek na twarzy jak za każdym razem na meczu Widzewa słysze "naszym klubem rts ..."
![]() Widzew gra dramatycznie, dużo gorzej niż tydzień temu z nami, Polonia też słabiuteńko jak na razie. Niby ładnie krąży ta piłka między nimi (w przeciwieństwie chociażby do Wisły) ale tak troche bez jaj, na zasadzie ja do ciebie, ty do mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lechia - Śląsk 2:0
Wreszcie dobre pełne 90 min w wykonaniu Lechii, co jak widać poskutkowało 2 golami - piękne uderzenie na 2:0 Buzały, wszyscy w szoku że się tradycyjnie "nie odchylił" Brawo Buzi, bramka palce lizać ![]() Na plus nowy nabytek - Traore. Widać, że koleś ma technikę, luz w grze - będzie z niego kawał gracza. Bardzo fajny mecz w jego wykonaniu, dla mnie jeden z najlepszych na boisku (jeśli nie najlepszy) .Odnośnie Śląska - strasznie rozczarował - jakoś bez wyrazu, ambicji, jakby im się nie chciało. Łącznie chyba jeden, może dwa strzały na bramkę. Właściwie brak jakiegokolwiek zagrożenia pod bramką Kapsy. Spodziewałem się, że Śląsk zaprezentuje się znacznie lepiej. Oby w następnych meczach się przebudził ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
mecz widzewa z polonią jak narazie mocno żałosny. widzew to taka drużyna która sama gra słabo i przy niej każdy gra słabo. mecz na typowe 0:0, chyba że ktoś strzeli jakiegoś fartucha. generalnie lepiej włączyć man utd - west ham i popatrzeć na prawdziwą piłkę. albo zrobić cokolwiek innego, bo wszystko jest przyjemniejsze niż oglądanie widzew - polonia: pójscie na grzyby, odkurzanie, wbijanie sobie gwoździa w kolano
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 28.08.2010 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Widzew przeważa w drugiej połowie, ale co z tego skoro Sernas zmaścił dwie 100% w 5min.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Polonia bez Mierzejewskiego słabiutko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzyski wykonuje wolne "lepiej" niż nasi
![]() Ten mecz - naprawdę, brak słów... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|