The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
a11
Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 08:35
gdyby sędzia zauważył ewidentny faul na Manu, po którym poszła akcja na pierwszą bramkę dla Bełchatowa to ten mecz mógł się różnie potoczyć. Co nie zmienia faktu, że GKS był w pierwszej połowie zespołem lepszym. Po tym co Legia pokazała w meczu ze Śląskiem czyli, niezłą grę w ofensywie i po tym co pokazał Bełchatów w meczu z Ruchem w obronie to byłem pewien że Legia ten mecz wygra i to w cuglach. Jednak po raz kolejny nasza liga pokazuje jaka jest nieprzeiwdywalna i wynika to przede wszystkim z fakty że zespoły, które przed kilkoma laty wiodły prym stają w miejscu, a może nawet się cofają, a reszta ligi do nich dorównuje. W Legii wszyscy zagrali słaby mecz nawet chwalony tutaj przez wielu Manu, gość jest pro szybki, a on w sytuacji gdy nie ma przy nim żadnego obrońcy i może się rozpędzić to od razu wali beznadziejną wrzutkę, za mało gra 1 na 1. Błędem Skorzy było moim zdaniem ściągnięcie Borysiuka ponieważ w tym momencie GKS uzyskał taką przewagę w środku pola, że jedynym wyjściem dla Legii była gra skrzydłami a do tego nie było w tym meczu wykonawców. Rybusa jakby wogóle nie było na boisku. Czinjama dramat. Vrdoljak i Iwański się starali, ale sami nic nie mogli wskurać, a Knezevic do jakieś cyrki odprawiał w tym meczu za wolny na bocznego obrońcę. Jeśli chodzi o GKS to zaskoczyli pozytywnie Gol i Poźniak moim zdaniem ich najlepsze mecze w lidze do tej pory. Żewłakow zrobił po prostu to co do niego należało. Ja bym jeszcze pochwalił Barana bo w tym meczu pracował w odbiorze za dwóch.

Korona-Cracovia. Mecz dwóch mega słabych drużyn. To co zrobił Merda to chyba będzie kandydat do farfocla sezonu podobnie jak zachowanie Stano w tej akcji. który po oddaniu strzału już biegnie się cieszyć, a ty klops słupek. Choć mnie to nie cieszy to uważam, że Cracovia jak wróci Nabuchodonozor to może coś jeszcze ugrać (w sensie się utrzymać) bo mają kilku niezłych jak na nasze warunki zawodników: Saidi, Suard, Matusiak, Slusarski, i młodzi Klich i Sacha mogą coś zdziałać, a jeśli doda się do tego że drużyny Ulatowskiego zawsze słabo zaczynają sezon to chyba za wcześnie żeby skreślać dziewczyny zza miedzy.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2010, 09:07
a11 napisał(a):Wyświetl post
Korona-Cracovia. Mecz dwóch mega słabych drużyn. To co zrobił Merda to chyba będzie kandydat do farfocla sezonu podobnie jak zachowanie Stano w tej akcji. który po oddaniu strzału już biegnie się cieszyć, a ty klops słupek. Choć mnie to nie cieszy to uważam, że Cracovia jak wróci Nabuchodonozor to może coś jeszcze ugrać (w sensie się utrzymać) bo mają kilku niezłych jak na nasze warunki zawodników: Saidi, Suard, Matusiak, Slusarski, i młodzi Klich i Sacha mogą coś zdziałać, a jeśli doda się do tego że drużyny Ulatowskiego zawsze słabo zaczynają sezon to chyba za wcześnie żeby skreślać dziewczyny zza miedzy.
Mnie tylko jedno zastanawia, gdy Ulatowski prowadził Bełchatów ten zespół faktycznie grał seriami. Grali fatalnie i przygrywali z każdym po kolei albo notowali serie kilku zwycięstw z rzędu. Teraz w Cracovii wydawało by się że drużyna była nie najgorzej przygotowana a same porażki, fizycznie z Legią czy Śląskiem nie wyglądali źle. Niby coś tam się zmieniło, kilku nowych zawodników, nowy trener a punktów nie ma.

A co do Legii to jeden z kibiców Legi bodajże po spotkaniu z Arsenalem powiedział że zespoły które przyjadą do nich będą robić pod siebie z wrażenie. Póki co u siebie porażka i mocno wymęczone zwycięstwo z Cracovią. Czasy że ktoś padnie przed Legią czy Wisłą już dawno mineły.
Bełchatów zagrał modrzę, dobrze ustawieni w defensywie i mądrze wyprowadzane ataki, wdać było że wiedzą co robią. Ale z zachwytami nad ich grą byłbym ostrożny, nasza liga ma to do siebie że najpierw ogrywa się Legię a następnie przegrywa z ostatnim zespołem.
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 28.08.2010, 09:13
gdyby sędzia zauważył ewidentny faul na Manu, po którym poszła akcja na pierwszą bramkę dla Bełchatowa to ten mecz mógł się różnie potoczyć.
Gdybać to można jak mecz był wyrównany a jedna z drużyn wygrała jedną bramką przy dwóch słupkach, poprzeczce i niewykorzystanym karnym drugiej drużyny. Ale jeżeli któraś drużyna była wyraźnie lepsza i wygrała dwoma bramkami to "gdyby" nie dana sytuacja to wygrałaby tyle samo albo wyżej
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.08.2010, 09:25

Saidi to ten sam co Nabuchodonozor.grał wczoraj i jakoś średnio to wychodziło. Ramadan mu wyraźnie zaszkodził
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 28.08.2010, 09:46
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Saidi to ten sam co Nabuchodonozor.grał wczoraj i jakoś średnio to wychodziło. Ramadan mu wyraźnie zaszkodził
Ten nowy pomocnik - Saidi nie grał wczoraj. Grał obrońca, którego kupili parę dni temu. Szału nie robił, ale i tak chyba lepszy niż inni obrońcy Pasów.

pzdrw
tees
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.08.2010, 10:03
Cholercia. Nie śledzę ich zespołu zbytnio więć myślałem że mają jednego Murzyna.A tu taka niespodzianka Pzdr
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.08.2010, 10:35
Jest zajebiscie.
W tym meczu mozna bylo zobaczyc ze :
1) Po cholere Antolovic w bramce? Rownie dobrze mozna powiesic na poprzeczce jego bluze, ewentualnie recznik i wyjdzie na to samo
2) Wawrzyniak chyba bez prochow grac nie umie. Dilera trzeba mu podeslac.
3) Reszta obrony to tez kpina. Byle Arka przy kontrze bedzie grozniejsza niz pijani napastnicy MU. Przykre na maxa.
4) Pomoc nie umie sie ustawic, nikt sie nie pokazuje. Manu jedynie cos szarpal. Nie zgodze sie ze jest gorsza czy tam lepsza wersja kogos tam. Jest to dobry zawodnik smiem twierdzic ze bardzo dobry jak na nasza lige, ale co z tego skoro reszta gra jakby miala od 3 dni obstrukcje? Vrdoljak pozytywnie i obok Manu to dla mnie najwieksze i jedyne wzmocnienia.
5) Atak... Jaki atak? Czini to cien samego siebie, a Mezenga to owszem dobry zawodnik ale nie na nasza lige. Gdyby obok siebie mial kogos...no ale mamy tylko Cziniego i Kucharczyka ktory staral sie ale jednak ekstraklasa to na dzisiaj za wysokie progi dla niego.

Wiecej nie chce mi sie wymieniac. Grunt ze doping byl swietny.

Bramkarz na dzisiaj dno, obrona bez Astiza i w sumie Kielbika to tez dno, Pomoc bez pomyslu, atak bez napastnikow... Belchatow powinien wcisnac 5-6 bramek i by nikt nie mogl miec pretensji.

Coz, moze cos sie odmieni w tej przerwie, moze kogos jeszcze kupia do ataku...moze...moze...moze

PS: Wisla niech sie nie spina bo tez gra piach i smiac sie moze rownie dobrze z siebie

Gratulacje dla GKSu, w pelni zasluzone zwyciestwo.

Plus ze ultrasi zebrali wczoraj... 25 tysiecy zl Bedzie przynajmniej wesolo
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.08.2010 o godz. 13:51.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.08.2010, 10:38
Ja nie wątpię, że Pasy stać na lepszą grę. Przecież mają kilku niezłych piłkarzy, a Ulatowski wydawał się być niezłym jak na naszą ligę trenerem.

Problem w tym, że jak zaczyna się sezon od 4 porażek z rzędu, to już nic nie działa według podręcznika. Ulatowski jako młody trener jeszcze nigdy nie był w tak trudnej sytuacji. Presja "czerwonej latarni" zacznie ciążyć piłkarzom, przed każdym meczem będą o to pytani przez dziennikarzy.

Przykład Górnika Zabrze pokazał, że niezwykle trudno się podnieść, jak się jest na dnie. Inna sprawa, że Ulatowski chyba jest lepszym trenerem niż Kasperczak.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.08.2010, 12:59
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
, ale przecież, gdyby nie Mucha to Legia straciłaby 35 - 40 bramek w sezonie i byłaby na miejscu 12 - 14..
Bez przesady. Legia nigdy takiego miejsca nie zajeła, a grywali tutaj również i słabsi bramkarze od Muchy i słabsi obrońcy (szok, wiem) od Wawrzyniaka. Aczkolwiek faktycznie mogłoby się zdarzyć po raz pierwszy od bodaj 16 lat miejsce poza pierwszą piątką.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
2) Wawrzyniak chyba bez prochow grac nie umie. Dilera trzeba mu podeslac.
Zaczynam wierzyć, że PAO serio mu podłożył te prochy. I licze, że u nas też to zrobią.

P.S. 25 tysięcy ze zbiórki
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.08.2010 o godz. 14:17.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.08.2010, 13:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przykład Górnika Zabrze pokazał, że niezwykle trudno się podnieść, jak się jest na dnie. Inna sprawa, że Ulatowski chyba jest lepszym trenerem niż Kasperczak.
Masz na myśli całą karierę? Umiejętności? Potencjał? Uściślij, bo brzmi to jak piłkarska herezja.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.08.2010, 14:19
prober napisał(a):Wyświetl post
Masz na myśli całą karierę? Umiejętności? Potencjał? Uściślij, bo brzmi to jak piłkarska herezja.
W myśl piłkarskiej zasady: "jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz" chodzi mi o teraźniejszość, nie przeszłość. A konkretnie porównanie Kasperczaka z czasów gdy spadał z Górnikiem i Ulatowskiego z obecną Cracovią.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2010, 14:26
Co powiedzieć po takim meczu, który zwalił człowiekowi weekend...

Cóż pozostanie wyłącznie kibicowanie drużynie grającej padakę, chyba że Skorża (bądź jego następca) przez 2 tyg. coś wymyśli. Dobrze, że nie śmiałem się z padaki w wykonaniu Wisły, bo w tej chwili bijemy Was na łeb.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2010, 16:01
http://www.weszlo.com/news/5476

Polecam świetny tekst
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.08.2010, 16:36
Nie wiem czy ja mam tylko takie wrażenie,czy rzeczywiście mecz Lechia-Śląsk jest jak do tej pory o wiele bardziej interesujący od Wisła-Polonia,tylko goli brak .
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.08.2010, 16:40
Ani Ulatowski, ani Skorza nie zostana zwolnieni.
Nawet jesli przegraja kolejne 7 meczow.

taka smutna prawda :(
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2010, 16:52
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ja mam tylko takie wrażenie,czy rzeczywiście mecz Lechia-Śląsk jest jak do tej pory o wiele bardziej interesujący od Wisła-Polonia,tylko goli brak .
Mecze Wisły od jakiegoś czasu są jednymi z nudniejszych,
Powód prosty: Wisła na znaczną większość spotkań wychodzi w roli faworyta. Tak więc 3/4 trenerów rywali ustawia swe ekipy super defensywnie - oni marzą o 1 punkcie.
Wisła musi atakować. Kiedyś to jakoś wyglądało - a to Kosa pociągnął z lewej, a to Paulista z prawej, a to Brożek był w formie i coś namieszał, a to Szymkowiak wypuścił kogoś w uliczkę. Teraz w przodzie mamy dramat, to nie ma kto przejść przez zasieki nawet podrzędnej ekipy. Stąd małe wyniki, strzelamy 1, góra 2 bramki. W ogóle strzelamy ze 3 razy na mecz...

Mecze takich średniaków zawsze będa ciekawsze - bo jedni i drudzy grają o 3 pkt
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.08.2010, 16:53
Śmialiście się z SKWK, a Skorża to prawdziwy Wiślak, nasz Macius, nasz Wallenrod!
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.08.2010, 17:10
medyk napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5476

Polecam świetny tekst
Co w nim świetnego? Nasmiewanie się jak komuś nie idzie- to jest śwetne? Kazdy potrafi sie nasmiewać jak komuś nie idzie... bo tak jest najprościej
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.08.2010, 17:12
Nie wiem, czy to jest naśmiewanie się, czy po prostu stwierdzenie faktu, że Legia gra dno ?
Ale to nie mój problem. Pewnie o nas też napiszą to samo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2010, 17:19
Dno to gra Wisła, a Legia prezentuje już poziom mułu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2010, 17:48
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dno to gra Wisła, a Legia prezentuje już poziom mułu.
Mimo wszystko mieliśmy przeciwników z zupełnie różnej półki ( może poza Cracovią u Was ). Taki Bunoza mocno średnio sobie radzi z piłkarzami Widzewa czy Bytomia i jest wolny, Cleber robi co może i również jest wolny, Diaz kryje na radar, a Cikos - w ogóle. Tak więc niedługo my również możemy mieć "reality check", przy czym w Legii są zawodnicy, którzy mogą jeszcze wypalić, a u nas większość jest po prostu dramatycznie słaba.

P.S. O naszej ofensywie nie pisałem w ogóle, bo nasza ofensywa to Małecki i Rioz.

P.S.2 Przynajmniej bramkarzy mamy ( wreszcie ) porównywalnych
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.08.2010, 18:15
Czy tylko ja mam ironiczny uśmieszek na twarzy jak za każdym razem na meczu Widzewa słysze "naszym klubem rts ..."

Widzew gra dramatycznie, dużo gorzej niż tydzień temu z nami, Polonia też słabiuteńko jak na razie. Niby ładnie krąży ta piłka między nimi (w przeciwieństwie chociażby do Wisły) ale tak troche bez jaj, na zasadzie ja do ciebie, ty do mnie.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2010, 18:34
Lechia - Śląsk 2:0
Wreszcie dobre pełne 90 min w wykonaniu Lechii, co jak widać poskutkowało 2 golami - piękne uderzenie na 2:0 Buzały, wszyscy w szoku że się tradycyjnie "nie odchylił" Brawo Buzi, bramka palce lizać

Na plus nowy nabytek - Traore. Widać, że koleś ma technikę, luz w grze - będzie z niego kawał gracza. Bardzo fajny mecz w jego wykonaniu, dla mnie jeden z najlepszych na boisku (jeśli nie najlepszy) .

Odnośnie Śląska - strasznie rozczarował - jakoś bez wyrazu, ambicji, jakby im się nie chciało. Łącznie chyba jeden, może dwa strzały na bramkę. Właściwie brak jakiegokolwiek zagrożenia pod bramką Kapsy. Spodziewałem się, że Śląsk zaprezentuje się znacznie lepiej. Oby w następnych meczach się przebudził
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2010, 18:38
mecz widzewa z polonią jak narazie mocno żałosny. widzew to taka drużyna która sama gra słabo i przy niej każdy gra słabo. mecz na typowe 0:0, chyba że ktoś strzeli jakiegoś fartucha. generalnie lepiej włączyć man utd - west ham i popatrzeć na prawdziwą piłkę. albo zrobić cokolwiek innego, bo wszystko jest przyjemniejsze niż oglądanie widzew - polonia: pójscie na grzyby, odkurzanie, wbijanie sobie gwoździa w kolano
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 28.08.2010 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.08.2010, 18:47
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko ja mam ironiczny uśmieszek na twarzy jak za każdym razem na meczu Widzewa słysze "naszym klubem rts ..."
Nie tylko Ty
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.08.2010, 18:50
Widzew przeważa w drugiej połowie, ale co z tego skoro Sernas zmaścił dwie 100% w 5min.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.08.2010, 18:53
za każdym, absolutnie za każdym razem jak to słyszę, widzę oczyma wyobraźni ten filmik.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.08.2010, 19:07
Polonia bez Mierzejewskiego słabiutko.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.08.2010, 19:11
Brzyski wykonuje wolne "lepiej" niż nasi

Ten mecz - naprawdę, brak słów...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2010, 19:14
Dokładnie, mam to samo
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów