|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Legii gratulujemy Macieja Skorży ;-) Mówiłem, że Urban jest o klasę lepszy od Maćka, tyle że nasz były treneiro ma masę farta. Gdyby nie sędzia i szczęście Legia byłaby przedostatnia z 1 pkt.
Skorża chyba się przekonał jak trudno grać jest w defensywnie, gdy nie ma się Głowackiego ,Marcelo, Clebera, czy Baszczyńskiego, a w środku pola nie szaleją w odbiorze Sobol z Diazem. Legia jest mierna w ofensywie i dramatyczna w defensywie. I niech tak zostanie do końca sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak nie napierdalajmy się z Maćka, bo przypuszczam że większość z was (w tym i ja) ponad rok temu skandowało jego imię. Co jak co ale nadal go szanuję, chociaż w Polsce nie życzę Mu sukcesów.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
P.S. Smolarek, Niedzielan czy Żewłakow to piłkarze, którzy przechodzili za darmo, i niech to też da do myślenia "włodarzom" klubów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tak szczerze to poczekam jeszcze jedną kolejkę i wstępnie się pokajam że nie doceniałem GKS-u. A Legia gra to co musi grać, pogra tak jeszcze 3-4 kolejki i dopiero wtedy się przekonamy na co stać tą drużynę. Jeśli zaliczą w trakcie tych kilku meczy przynajmniej jeszcze dwa takie wyniki to atmosfera się posypie i nie pozbierają się do końca sezonu, jeśli wygrają lub zremisują to może to "zatrybić". Z zagranicznego zaciągu co było do przewidzenia(co zresztą napisałem na legijnym forum po meczu z Bordeaux za co mało mnie tam nie zjadło kilku zapaleńców) tylko Manu i Vrodlijak(nie przekręciłem?) pokazują jakiś poziom. Pożyjemy zobaczymy.
ps. Ktoś wcześniej pisał że Cracovia jedzie do Gdańska i tam też czeka ją w........ Wśród moich obstawiających kolegów jest takie powiedzenie "Na Lechii serie się kończą". Wcale się nie zdziwię jeśli meczu z Craxą nie wygramy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Legia-GKS 0-2
... liga jest ciekawsza ... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
bo Lechia totalnie nie ma ławki w pomocy a zwłaszcza w obronie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@wisl@k_TS Akurat z tym się nie zgodzę są przynajmniej 3 kluby które grają podobny(gorszy) piach. Ale to było do przewidzenia skoro od co najmniej 9 miesięcy wiadomo że potrzebny jest napastnik i rozgrywający, a klub kontraktuje 3 obrońców
@szczebrzeszcz jeśli chodzi o obronę to mamy silną kadrę PO: Deleu/Bąk ŚO: Wołąkiewicz, Kożans, Janicki LO: Andriuskevicius i ewentualnie przesunięty Kaczmarek, który radził sobie wyśmienicie w tamtym sezonie Gdyby jedynym elementem doboru kadry była forma to nie byłoby problemu z tą formacją. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A czasami te niedojdy z drugiej strony Błoń nie grają z Górnikiem u siebie teraz?
A co do Legii to przyznam się że nie spodziewałem się że to tak kiepsko będzie ale jak tak patrzę na ich skład z choćby tego meczu to wśród ofensywnych jedynie Manu nowy - reszta to ta sama ekipa od żałosnej gry + idiota piłkarski - Teksiu. Problemem Legii jest to że na razie ani ten Mezenga ani Cabral się nie sprawdzają i tak na prawdę to co było ich największą bolączką w zeszłym sezonie , czyli gra ofensywna, w tym nadal kuleje Skorża ma to do siebie że jak ma dobrych grajków to im nie przeszkadza, dopiero jak się zaczyna coś sypać to kompletnie się gubi.W Warszawie już mu się koncepcja sypie więc nie wróży to nic dobrego dla Legionistów. Tak na marginesie to co się stało temu murzinosowi od parchatych że nadal nie gra? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A gdzie są nasi forumowi napinacze, warszawiacy ? Nie wypowiedzą się na temat swojego niesamowitego nabytku jakim jest ich nowy bramkarz i inne pionki, a wśród nich nowy trener ?
P.S. nigdy nie skandowałem nazwisko Skorży, nigdy nie byłem jego zwolennikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no wlasnie mam podobnie odczucia jak 1q2, ze Skorza sie nie nadaje jak zaczyna sie cos sypac w druzynie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawostka z innego forum: na konferencji Dybalski pytał Skorżę o to, czemu Czin-jama stoi na spalonym przy każdym wolnym blisko pola karnego, okazuje się, że to jest jakiś pomysł Skorży, a nie głupota Chinyamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Jest jednak sprawiedliwość. Cracovia była lepsza, ale udawali ból, kontujze, jakieś cyrki. Los i kosmiczny sędzia ich pokarał. Bełchatów był lepszy i grał czysto. Szacunek. Zero udawania, zero przedłużania. I wygrał. Zupełnie zasłużenie.
![]() Cieszy frekwencja - wyższa niż na Cracovii (zreszta GKS-u też było wiecej). Cytat:
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.08.2010 o godz. 22:49.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gra - dramat, atmofera - kozak
![]() Tak naprawdę dramatycznie słabą mamy tylko obronę (wróci Astiz - będzie lepiej) na czelę z bramkarzyną. Ciężko się gra gdy dostaje się brame na początku meczu Ogólnie rzecz biorąc jeśli chodzi o obcjokrajowców (pojawił się tu ten temat) jestem bardzo zadowolony z Manu oraz Vrdolijaka, nie skreślam Cabrala i Łazengi ![]() No i generalnie nie spodziewałem się, że przeczytam tu tyle cierpkich słów pod adresem Maćka Skorży, który jeszcze nie tak dawno był bożyszczem Krakowa, jego podobnie nie skkreślam, potrzebuje chłop czasu... P.S. Faul na Manu (tuż przed pierwszym golm) był ewidentny i to na żółtą kartkę - tyle w temacie... ![]()
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kto to wie forumowy napinaczu, krakowiaku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() To też jest tak że my go oceniamy za sporo upokorzeń i to że po 2.5 roku jego trenerki, po zimowych przygotowaniach wychodzi drużyna - w dużej mierze grająca ze sobą od dawna a wygląda to tak jakby trener przyszedł tydzień przed ligą a zawodnicy spotkali się pierwszy raz w dniu meczu. Wtedy coś we mnie pękło bo ciężko mi było stwierdzić co trener takiego robi że mimo podobnego składu jest coraz gorzej. Wy go oceniacie z perspektywy 2 mistrzostw - kosztem też Was zdobytych. Ja osobiście zawiodłem się na Skorży i to by długo pisać czemu bo nie da się to tak w kilku zdaniach streścić, natomiast nie skreślam go w Legii ale start ma kiepski , nie da się ukryć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A pasy pokazują , że teraz wrócą pewnie gdzie ich miejsce , choć do końca wszystko jeszcze się zdarzyć może to wydaje mi się , ze będą głównym kandydatem do spadku. A Legia wielce mnie zaskoczyła , tego chyba nie spodziewał się nikt. Ale jestem z tego powodu bardzo rad. A taka drużyną miała być. Jeszcze przed ligą typowałem ich na mistrzów ligi a teraz chyba zmienię zdanie. przez 4 kolejki nie zachwycili niczym
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z Legii podoba mi sie jedynie ten Manu reszta na razie bez wiekszego zachwytu.
Za to to co gral w pierwszej polwie GKS to jakbym ogladal inna lige....swietne podania,w tempie ,super doskok do Legii,strzaly ,ostre centry naprawde super sie to ogladalo i mogli do przerwy prowadzic wyzej Ale to tez kewstia psychiki ,Wrobel po meczu stwerdzil ze przyjechali po 3 pkt i chcieli to wygrac.Cos w tym jest ze te zespoly teoretycznie slabsze nie boja sie tak jak kiedys nas czy Legii.One przyjezdzaja i walcza o konkrety cel i robia wszytsko zeby to wykonac.Kiedys przeegrywali z nami juz w szatni. a Cracovia ....oby tak dalej ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.08.2010 o godz. 23:42.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Żewłakow profesor. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przyjmuje zaklady czy złotousty Maciuś "wypada przeprosic kibicow" Skorża dotrwa do wiosny w Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W Legii da się zaobserwować pewne podobieństwa do Wisły jeśli chodzi o zaciemnianie stanu faktycznego. Poprzedni sezon Wisły byłby totalnym dramatem, gdyby nie najlepsza para stoperów w historii ekstraklasy i dobrzy boczni obrońcy. Nasza świetna obrona zaciemniła obraz słabości naszej drużyny. W Legii z kolei utarło się, że mają dobrą obronę, ale przecież, gdyby nie Mucha to Legia straciłaby 35 - 40 bramek w sezonie i byłaby na miejscu 12 - 14. W Legi mają się czym martwić, gdyż Knezevic to drewno, z którego chyba nic nie będzie, Antolovic jest dramatyczny, ale może Dowhań zrobi z niego przyzwoitego bramkarza (Legia chce po raz kolejny zarobić na bramkarzu, ale ile punktów i mln zł straci przez jego pomyłki - ot takie polskie myślenie), Vrdoljak gra przyzwoicie, ale na Boga od kolesia za 1,2 mln i z 300 tys kontraktem wymaga się, żeby nie dał się stłamsić Trałce czy Golowi, Manu to taki lepszy Paulista - dużo wiatru, mało efektu, no ale taki zawodnik jest potrzebny. Cabral i Mazenga niedługo pewnie zostaną pożegnani. Tak to jest jak transfery powierza się fachowcom typu Jóźwiak, Piekarski. My nie jesteśmy lepsi gdyż Mielcarski, Bednarz, Kapka też byli/są amatorami w tym zakresie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Ale w zesżłym roku grala ak przez runde Polonia Bytom a potem było jak było.Także spokojnie z tym podniecaniem sie póki co. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
i jak to jest
wraca Mięciel, Wichniarek, Żurawski(choć jego jeszcze nie skreślam ;P ) i jak na razie ligi nie zawojowali ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szczebrzeszcz też mnie to zastanawiało.
W ostatnich latach do Polski wrócili Frankowski, Wichniarek, Mięciel, Niedzielan, Żurawski i Żewłakow. Dokładnie połowa zrobiła różnice w drużynie, do której dołączyli. Pozostała trójka, pozwólcie, że zacytuje klasyka: "nie musi nikomu nic udowadniać". Ciekawym przykładem, z którego można wyciągnać jakies wnioski jest przebieg kariery Niedzielana. Otóż gdy w 2007 roku trafił do Wisły, to szału nie zrobił. Oczywiscie można to zrzucić na karb kontuzji, ale on przeciez z naszej druzyny odszedl już jako zdrowy zawodnik. Gdy nastomiast trafił do Chorzowa, pod skrzydła dobrego terenera, to nagle się okazało, że Wtorek nie zapomniał jak się strzela bramki. Co z tego wynika? Moim zdaniem jeżeli weteran trafi do klubu, w którym jest dobry trener potrafiący wykorzystać potencjał i umiejętności takiego zawodnika oraz, co bardzo istotne, umie go odpowiednio zmotywować, to taki gracz błyszczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ps. Możliwe, że po pawełkach i cabajkach teraz przyszła pora na antolki. Nie wiem ile oni za niego dali, ale na razie nie jest ich wart jednak nie bardzo mnie to smuci ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|