|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Dramat, trudno to nawet dziennikarstwem nazwać... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
No tak, ale lemingi to przeciesz nie oni, to Ci z Gazety Wyborczej
Drozdzie; ty lemingu! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Po pierwsze: Pod koniec ubiegłego roku Europejski Trybunał Sprawiedliwości uznał, że ograniczenia inwestycyjne dla OFE łamią prawo. Są niezgodne z traktatem akcesyjnym i unijną zasadą wolnego przepływu kapitału. Sprawą ETS zajął się na wniosek Komisji Europejskiej, która od lat domagała się od Polski usunięcia barier w inwestycjach OFE. Po drugie: Limit wzrośnie w przyszłym roku do 10 proc. Potem co dwa lata będzie podnoszony o kolejne 5 proc. Czyli w 2015 r. wyniesie 15 proc., w 2017 r. - 20 proc., a w 2019 r. - 25 proc. Docelowo ma to być 30 proc. od 2021 r. Po trzecie: Nawet po podniesieniu limitu do 30 proc. i tak będzie on niższy niż w innych państwach, które jak Polska reformują swoje systemy emerytalne. Na Słowacji to 70 proc., Estonia czy Łotwa nie mają ograniczeń. Mój komentarz: OFE w Polsce działa z dupy, mam nadzieje że takie zmiany jak ta wyżej spowodują, że OFE będą lepiej inwestować moje pieniądze, tak, aby moja przyszła emerytura była wysoka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|||
Cudak oczywiście wystawi plecy i kasa odpłynie, a sam mówisz że świat jest duży. Tytuł jak tytuł, oszczędzający nasze słońce, bo plemiel oczywiście robi co od niego wymagają. Przeczytaj sobie Szpenia .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.02.2013 o godz. 16:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopytywały się lemingi, dlaczego PiS przegrywa wybory. Odpowiedź jest prosta. Z tych samych powodów z których Putin wygrywa.
Cytat:
I nie ma się co dziwić. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
|
"Portal Lisa grzebie w życiorysach. To obrzydliwe, wstrętne i ohydne"
http://natemat.pl/49425,miliarderki-...y-i-holocaustu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
Jak moze Wislak?, Wislakow w ten sposob traktowac, okreslac, nazywac? bardzo mnie to dziwi zwazywszy na to, ze ten ktos jest przykladem najwiekszego leminga na tym forum tyl ze omamionego przez kogos innego z kim walczy.Z tego co zdarzylem sie zorientowac to wiekszosc tutaj przeciwnikow Kaczynskiego i PIS to równiez przeciwnicy Tuska i PO. Przykladowy leming pieje tutaj nad Kaczynskim ktory mialby zmienic swiat ktory juz niebawem moze zmienic sie w raj, a prawda jest taka, ze to taka sama zaklamana swinia jak wsyztskie inne ktore sa w tym momencie przy zlobie! Roznica jest taka ze Kaczynski = PIS , Kaczynskie to przyklad dyktatora. Wiec jak mozna zaufac takiemu komus? a Ty lemingu i tobie podobni zachwoujecie sie jakby to byl Wasz Bóg i glosil prawdy objawione z ktorymi nie mozna dyskutowac. Stawiacie Kaczynskiego wyzej od Wisly, od braci po szalu!!! Najsmutniejsze w tym wszystim jest to, że nie ma w Polsce zadnej partii , zadnych politykow na ktorych moglibysmy glosowac. jak juz jedna rzecz jest ok w programia to reszta jest do dupy, a zaloze sie ze ta jedna pozytywna to i tak klamstwo takzwana kielbasa wyborcza.ehhhh rzygać sie juz od tego chce :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
![]() Znasz jakąś liczącą się obecnie partię, która nie ma "dyktatora" (czyli lidera)? A Tusk? A Palikot który swoje nazwisko ma nawet w nazwie partii? Mylisz się. To Ty przedkładasz swoją nienawiść wyżej od braci po szalu . Nienawiść do każdego kto nie myśli jak "leming" i śmie mieć inne zdanie.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|||||
, przyklad? miedzy innymi moja wypowiedz. Zareagowales jakbym obrazil Ci rodzicow zone albo dzieci! Wiekszosc wpisow Drozda, Wislaka68 są tutaj najlepszym przykladem. Nie daj Boze, zeby pojawil sie tutaj ktos kto nie lubi Kaczynskiego Macierewicza, albo napisze cos o Marcie Kaczynskiej o kimkolwiek spod znaku PIS, jest zwymyslany od najgorszych a dyskusja potrafi trwac tygodniami jakby zblizal sie koniec swiata...
Poza tym juz mowilem ze w Polsce scena polityczna to bagno i wtracilem sie tylko dlatego poniewaz niemoge juz wiecj sluchac/czytac jak sie tutaj czci klamce i oszusta. takiego samego oszusta jak Tusk, jak Palikot jak Pawlak itd
A zwroc uwage co sie dzieje jak ktos cos napisze o Kaczynskim? Sam zrobilem maly eksperyment i napisalem cos o tym zeby Marta Kaczynska oddala kase z odszkodowania jesli nie wierzy ze to by wypadek tylko upiera sie przy zamachu. Myslalem ze mnie zjedza. notabene sam doskonale widze mataczenie rzadu Tuska oraz Ruskich w calej sprawie i wcale mi sie to nie podoba, ale rowniez nie podoba mi sie ze ta katastrofa/zamach jest wykorzystywana do gry politycznej. Zrobic po cichu ekspertyzy, czolowa partia polityczna nie ma pieniedzy zeby wynajac najemnikow? Ktorzy mogliby pobrac probki do badan? Przeciez to nie jest USA to nie jest Skandynawia w CCCP wszyscy biora w lape, ale po co wyjasnic po cichu i szybko jak mozna na tym uprawiac polityke jeszcze przez kilka dobrych lat...
Na koniec zapytam o jeszcze jedna rzecz na ktora nie otrzymaem odpowiedzi: Dlaczego kancelaria Prezydenta nie sprawdzila badz nie zareagowala na to jak przygotowana byla wizyta z 10 kwietnia? wystarczylo tylko zeby ktos zwrocil uwage ze zwierzchnik Polskich sil zbrojnych leci lotem ktory nie jest lotem wojskowym lecz cywilnym? Tak niewiele a jak wiele zmienia, prawda? Wtedy ruscy musieliby wydac wrak, czarne skrzynki, nie zdjetoby dodatkowego oprzyrzadowania itd
Ostatnio edytowane przez qqxlan : 05.02.2013 o godz. 01:22.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No to doczekałem się nowego rozdania jeśli chodzi o zaszufladkowanie w tym temacie i tym razem trafiłem do przegródki z napisem "kryptopeowiec". Nie obrażam się w żadnym razie, ale brzmi to strasznie i śmiesznie w kontekście tego, że więcej niż jeden raz zdarzyło mi się zmarnować głos na tą "watahę" z krwiożerczym Kaczorem pożerającym wieczorami dzieci na czele, a smutnego, bezradnego i pozostawionego samotnie w kącie Donka nigdy nie obdarzyłem takim zaufaniem.
Nie będę odkrywczy, ale wyzywanie od lemingów i innych zrobiło swoje co wywołało akcję-reakcję. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
||
|
Przede wszystkim ta kwestia powinna znaleźć się w temacie smoleńskim, ale skoro już znalazła się tutaj...
JEDREK76 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
To dużo łagodniejsze od "naczelny gazownik i skompromitowany aparatczyk", "śmieszny aparatczyk" (do Wislak68), "pisowski aparatczyk" (do Arapaho) i skierowane kiedyś do mnie "główny konfabulant". Cytat:
![]() Było tu już milion razy podawane ![]() ![]()
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Szok biorąc pod uwagę kim jest rozmówca ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szok, że Murzyn i ma takie zdanie czy szok, że z PO i ma takie zdanie?
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I jedno i drugie
![]() Nie licząc Gowina, praktycznie nikt z PO się nie wychylał przed szereg z takimi wywiadami. Daję sobie rękę uciąć że do końca kadencji na pewno ta partia nie dotrwa w takim składzie. Kolejny podatek wprowadzają właśnie - ile można jawnie ludzi w ch.... robić ? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Pan Godson zmieni partie, bo tylko w PO się marnuję.
A może to ja po prostu jestem konserwatystą. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od aparatczyków wyzywałem typka, który przez lata udawał na forum obiektywnego i zrównoważonego dyskutanta, który nie ukrywam odbiegał znacząco in plus względem ogółu, ale w momencie, gdy wyszło na jaw, że po swoim nawróceniu i powrocie na forum działa głównie jako członek danej partii zbierający zabłąkanych wyborców, a dodatkowo wszedł chyba w kryzys wieku średniego, gdyż nie było wypowiedzi bez obrażania innych użytkowników ("działacz partyjny", czy "śmieszny aparatczyk" to były naprawdę lajtowe określenia w porównaniu do jego stylu) skończyła się jakakolwiek możliwość dyskusji. Także nie "kadź" mi tutaj o jakiś moich przewinach, a cofnij się do momentu, gdzie pewien forumowicz i cała rzesza nawiedzonych lewicowych dyskutantów obniżyła poziom tego tematu poniżej mułu. PS. Poza tym cofnij się do momentu, kiedy nie było Ciebie na tym forum i poczytaj posty polityczne sprzed Smoleńska. Właśnie wtedy zrozumiesz, że szukanie drzazgi w oku powinno zacząć się od siebie, gdyż ja przez ładnych parę lat (odkąd przewodziłem młodzieżowej radzie miejskiej) byłem zarówno anty-PO i anty-PiS co wyrażałem również w tym temacie. Nie moją winą jest, że po Smoleńsku wszystkie osoby, które są anty-PiS zostały wrzucone do worka ze zdrajcami, a zarazem wyborcami PO, kryptopeowcami, czy lemingami. Na Waszą obronę działa to, że w realu stało się podobnie i ten ostracyzm nabrał niewyobrażalne jeszcze kilka miesięcy przed Smoleńskiem rozmiary.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.02.2013 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Żeby ułatwić sprawę wrzucę komentarz pod komentarzem to wrzucę cytat, abyś nie musiał się bawić.
Do Apraho - faktycznie obraźliwe stwierdzenie, które było pytaniem... a dodatkowo odpowiedzią na porównanie mnie do Grasia (obrzydliwy typ o czym wspominałem i chyba nawet podawałem kiedyś opinię jego kolegi ze studiów) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.02.2013 o godz. 15:49.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Także nie a co się łudzić, że coś się zmieni w tym temacie. Panuje tutaj towarzystwo wzajemnej adoracji, taka wojenka żelaznych elektoratów. BBudowniczy wyżej wymienił tych z PO, jeszcze mógłby wypisać tych z PiS. i to sa osoby, które w Tusku widzą samo zło a w Kaczyńskim dobro i na odwrót, ci z po kochają Tuska a Kaczyńskiego gnoją za wszystko. Różnica jest taka, że tych z PiS jest tu więcej dlatego tez mogą więcej, oni rozdają karty. I dlatego Tuska i tych, którzy nie są zwolennikami PiS można wyzywać a Kaczyńskiego i zwolenników PiS nie można. Oczywiście Drozd albo się powstrzyma albo zaraz wejdzie i napisze, że jestem lemingiem hehehe Jaja jak berety ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://niezalezna.pl/38101-tajemnica...nca-wyjasniona to już jest przesada....;/
Co do Godsona to że w jednej rzeczy ma racje nie znaczy że jest db politykiem w innych kwestiach ma zdecydowanie poglady takie jak PO czyli śmięm twierdzić że taki socjalizm/lberalizm co do pedałów i związków i wczorajszych wypowiedzi u lisa Pedałów trzeba leczyć bo to choroba psychiczna jak w latach 70, 80 robili. Też tacy byli ale mało kto o takich słyszał! A co do wartości to już największy pogański filozof (żeby nie było, że katolicki) czyli Arystoteles mówił że najważniejsza jest rodzina, małżeństwo mężczyzny i kobiety. A to było w 4 w pne... !! A w Chrześcijaństwie najważniejszy mi się zdaje przepis "KKK 1660 Przymierze małżeńskie, przez które mężczyzna i kobieta stanowią między sobą wewnętrzną wspólnotę życia i miłości, powstało z woli Stwórcy, który wyposażył je we własne prawa. Z natury jest ono nastawione na dobro współmałżonków, a także na zrodzenie i wychowanie potomstwa. Małżeństwo ochrzczonych zostało podniesione przez Chrystusa Pana do godności sakramentu" ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I coś jeszcze.
Partia Oszustów zawstydziła Bareje. http://www.forbes.pl/afera-drogowa-g...38460,1,1.html http://niezalezna.pl/38124-miliony-z...zykryc-grodzka Już wiemy, dlaczego zwolniono Kamińskiego ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.02.2013 o godz. 23:35.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ue-u...wiadomosc.html
Fragment trwających od kilku lat(i przez następne kilka lat) wstępnych przepychanek o Ukrainę. Preludium do czegoś poważniejszego, aczkolwiek to raczej perspektywa dekad. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
|
Sam sobie odpowiedziałeś:
emj10 do Arapaho napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Mając na uwadze powyższą wypowiedź zmuszony jestem przyznać się do błędu w mojej wypowiedzi która wzbudziła Twoje oburzenie. I bynajmniej ten błąd nie dotyczy fragmentu z kryptopeowcem. Z mojej strony koniec. Jaroo1 napisał(a):
![]() Jaroo1 napisał(a):
Ale nawet ten argument stanowi raczej wyjątek wśród "tych z PiS" , a nie regułę jak u osobników spod "jebło to jebło, po ch*j drążycie". ![]()
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
I wszystkie teorie rasistowskie poszły się je*ać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W sprawie wyników sportowych, wyraziłem opinię że to jak prezentują się nasi reprezentanci w bardzo dużym stopniu zależy od tego, jaka panuje sytuacja w państwie. Chodziło głównie o mentalne podejście, odpowiedzialność, poczucie obowiązku i wspólnoty. Zrobiłem to w temacie MŚ, ani słowem nie wspominając o polityce, chyba ze w kontekście Węgrów którzy spuścili nam srogi wpie..ol. Twoja reakcja przypominała atak padaczkowy, w którym zacząłeś mi wymieniać jakie to sukcesy Polacy odnosili pod rządami PO. Tylko nie raczyłeś wspomnieć które z nich były wynikami ponad przewidywania, no i nie wybrałeś wyników z dwóch lat rządów PO żeby je porównać do wyników z czasów PiS. To niedopatrzenie czy celowa manipulacja? Sprawiasz Jaroo wrażenie osoby która za wszelką cenę chce sobie i innym udowodnić, że czy PiS czy PO nie ma to znaczenia. I to właśnie sprawia że jeżeli któryś z nas jest lemingiem to jesteś to właśnie Ty. Bo, "wszyscy są tacy sami" to pierwsze przykazanie układu który lemingami steruje. Smutna prawda. Więc zrozum, że jak już nazywam cię lemingiem, to nie przez moje widzimisie. Kolejny Twój wpis i kolejny wiatrak z którym próbujesz walczyć. Skąd wywnioskowałeś ze nie podlegam krytyce? Sam przecież połowę swoich postów poświęcasz temu, że Drozd to albo tamto. Albo nie rozumiesz znaczenia tego co piszesz, albo byliśmy świadkami kolejnego ataku. Chcesz udowodnić ze się mylę? Zapraszam, ale bez argumentów się nie uda. No i co to znaczy "jest atakowany"? Obawiam sie Jaroo że dla ciebie przedstawienie argumentów to atak na kogoś, a to tylko atak na jego brednie, to zasadnicza różnica.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.02.2013 o godz. 11:36.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego nie może być tak w Polsce?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak po prawdzie, to zastanawia mnie, gdzie widziałeś np. w Krakowie muzułmanina oprócz budki z kebabem. Bo jeżeli mam się martwić o jakiś kraj, to o swój, a nie o byłych kolonialistów, którzy sami sobie ściągnęli kolorowe tabory na łeb albo tworzą imigrantom cieplarniane warunki do pasożytowania. Nie mają tutaj po co przyjeżdżać, a jeżeli przyjeżdżają to muszą zapier.dalać w przysłowiowym kebabie bo nikt im nie da hajsu za leżenie na dupie jak na Zachodzie, gdzie ten trend już się odwraca.
Edit: no właśnie ![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 06.02.2013 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiścię chodziło mi o Europę. Nie wiem dlaczego napisałem Polskę
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|