The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2013, 11:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W Berlinie szykują już chyba kolejną blaszkę dla Tuska:

http://niezalezna.pl/38031-unia-wyci...asze-emerytury
Jeżeli tak mają wyglądać niezależne media, mające być konkurencją dla gw i innych, to ja podziękuje...

Dramat, trudno to nawet dziennikarstwem nazwać...
Ddf
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.02.2013, 12:42
O co Ci chodzi? Dotychczas fundusze miały obowiązek inwestować w Polsce, a teraz cudak pozwala im inwestować gdziekolwiek. Kto odda kasę jak umoczą? Pomijając że kasa inwestowana u nas mogłaby tworzyć miejsca pracy.

Jak masz jakieś uwagi, to mógłbyś je sprecyzować, bo tak gadać to sobie można.
Hej Nasz TS !!
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.02.2013, 13:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
O co Ci chodzi? Dotychczas fundusze miały obowiązek inwestować w Polsce, a teraz cudak pozwala im inwestować gdziekolwiek. Kto odda kasę jak umoczą? Pomijając że kasa inwestowana u nas mogłaby tworzyć miejsca pracy.

Ja nie pisze o samym projekcie, bo ofe jest ogólnie zrypane, tylko o tym pseudo dziennikarzynie...

Powiedz mi co więc ma z tym wspólnego Unia i skąd taki tytuł artykułu?

Przecież to tusk robi zmiany w ofe - nie są one w żaden sposób narzucone przez unie.

Nie wspomnę o tym, że przecież jeśli ofe będą mogły inwestować zagranicą, to wcale nie oznacza to tylko krajów unii... Świat jest trochę większy.
Ddf
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.02.2013, 13:41
No tak, ale lemingi to przeciesz nie oni, to Ci z Gazety Wyborczej Drozdzie; ty lemingu!
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2013, 15:24

poczytaj choć troche i zapoznaj z tematem który komentujesz, bo wychodzisz po tan n-ty na głupka.

Po pierwsze:

Pod koniec ubiegłego roku Europejski Trybunał Sprawiedliwości uznał, że ograniczenia inwestycyjne dla OFE łamią prawo. Są niezgodne z traktatem akcesyjnym i unijną zasadą wolnego przepływu kapitału. Sprawą ETS zajął się na wniosek Komisji Europejskiej, która od lat domagała się od Polski usunięcia barier w inwestycjach OFE.

Po drugie:

Limit wzrośnie w przyszłym roku do 10 proc. Potem co dwa lata będzie podnoszony o kolejne 5 proc. Czyli w 2015 r. wyniesie 15 proc., w 2017 r. - 20 proc., a w 2019 r. - 25 proc. Docelowo ma to być 30 proc. od 2021 r.

Po trzecie:

Nawet po podniesieniu limitu do 30 proc. i tak będzie on niższy niż w innych państwach, które jak Polska reformują swoje systemy emerytalne. Na Słowacji to 70 proc., Estonia czy Łotwa nie mają ograniczeń.

Mój komentarz: OFE w Polsce działa z dupy, mam nadzieje że takie zmiany jak ta wyżej spowodują, że OFE będą lepiej inwestować moje pieniądze, tak, aby moja przyszła emerytura była wysoka.
Drozd
Senior Member

Stary 04.02.2013, 15:52
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ja nie pisze o samym projekcie, bo ofe jest ogólnie zrypane, tylko o tym pseudo dziennikarzynie...

Powiedz mi co więc ma z tym wspólnego Unia i skąd taki tytuł artykułu?

Przecież to tusk robi zmiany w ofe - nie są one w żaden sposób narzucone przez unie.

Nie wspomnę o tym, że przecież jeśli ofe będą mogły inwestować zagranicą, to wcale nie oznacza to tylko krajów unii... Świat jest trochę większy.
Unia "orzekła" że nakaz inwestowania gdziekolwiek to złamanie zasad konkurencji. Niby. Bo powinno być tak że to ubezpieczony wybiera i koniec. Jego kasa.

Cudak oczywiście wystawi plecy i kasa odpłynie, a sam mówisz że świat jest duży.

Tytuł jak tytuł, oszczędzający nasze słońce, bo plemiel oczywiście robi co od niego wymagają. Przeczytaj sobie Szpenia .

Szpen napisał(a):Wyświetl post
poczytaj choć troche i zapoznaj z tematem który komentujesz, bo wychodzisz po tan n-ty na głupka.
[...]
Mój komentarz: OFE w Polsce działa z dupy, mam nadzieje że takie zmiany jak ta wyżej spowodują, że OFE będą lepiej inwestować moje pieniądze, tak, aby moja przyszła emerytura była wysoka. Vivat vivat ...
How many times Szpeniu? Będziesz pocieszał się faktem, że inni mają gorzej? Masz to we krwi?

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale lemingi to przeciesz nie oni, to Ci z Gazety Wyborczej Drozdzie; ty lemingu!
Wypatruj Bobciu urwiska ...musi przeciesz być blisko
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.02.2013 o godz. 16:28.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 04.02.2013, 18:25
Dopytywały się lemingi, dlaczego PiS przegrywa wybory. Odpowiedź jest prosta. Z tych samych powodów z których Putin wygrywa.
Cytat:
- Rosjanie są ciekawi naszych rozwiązań, a my oczywiście ich – stwierdził Stefan Jaworski, szef Państwowej Komisji Wyborczej odpowiadając na pytanie dziennikarza "Gazety Polskiej Codziennie" o współpracę z moskiewskim odpowiednikiem i konferencję organizowaną w Rosji.

Podczas dzisiejszego spotkania kierownictwo Państwowej Komisji Wyborczej podsumowało ubiegły rok, a także przedstawiono plany na 2013 r. W jego trakcie Wojciech Mucha, dziennikarz „Gazety Polskiej Codziennie”, chciał się dowiedzieć na czym będzie polegała dalsza współpraca z Władimirem Czurowem, szefem rosyjskiej Centrali Komisji Wyborczej.

- Czy przewidywane są również kolejne szkolenia z panem Czurowem – dociekał reporter „Codziennej”, a to pytanie wyraźnie zdenerwowało – co można obejrzeć na filmiku zamieszczonym poniżej - Stefana Jaworskiego, przewodniczącego Państwowej Komisji Wyborczej. – Przede wszystkim chciałem zauważyć, że dopatruję się tutaj w pana pytaniu pewnej złośliwości. Dlatego że to nie jest żadne szkolenie. Jest to międzynarodowa konferencja zorganizowana po porozumieniu z Centralną Komisją Wyborczą w Rosji, która służy wzajemnemu poznaniu prawa wyborczego, jak i praktyki stosowania prawa wyborczego – mówił poirytowany szef PKW.

Wygłosił również zdanie, które powinniśmy zapamiętać i od teraz przypominać sobie przed każdymi wyborami w Polsce.
- Rosjanie są ciekawi naszych rozwiązań, a my oczywiście ich – stwierdził Stefan Jaworski.

Przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej nie musi jeździć do Moskwy, aby dowiedzieć się jak organizowane i przeprowadzane są wybory w Rosji. Wystarczy, że poczyta raporty obserwatorów OBWE lub medialne doniesienia o łamaniu prawa, fałszowaniu kart wyborczych, dopisywaniu głosów „właściwym” kandydatom lub odmowie rejestracji "niewłaściwych" komitetów wyborczych itd.,itp. O takie nauki chodzi...
http://niezalezna.pl/38070-rosjanie-...a-glosow-takze
I nie ma się co dziwić.
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.02.2013, 19:10
"Portal Lisa grzebie w życiorysach. To obrzydliwe, wstrętne i ohydne"

http://natemat.pl/49425,miliarderki-...y-i-holocaustu

Cytat:
Miliarderki nowoczesnych Niemiec są spadkobierczyniami nazistów. Ich fortuny nie byłoby bez wojny i Holocaustu

Harald Quandt Holding GmbH to świetny dowód, iż między bajki można włożyć twierdzenia, że od dawna na świecie nie ma tych, którzy wzbogacili się dzięki II wojnie światowej i Holocaustowi. Jak ujawnia amerykański magazyn "Bloomberg", szefostwo holdingu to bowiem nie tylko spadkobiercy producenta rakiet V-2, ale i Josepha Goebbelsa.
Komentarze pod artykułem:

Cytat:
Hańba. Na portalu Tomasza Lisa oficjalnie grzebie się ludziom w życiorysach! Co to ma do rzeczy kim byli rodzice?! Skąd mieli pieniądza?! To nie ważne! Hańba, po trzykroć hańba! Tuleyą w kołtuna!
Cytat:
Tomasz Lis trzy tygodnie temu: "Nasza prawica ma bolszewicką mentalność. To bolszewicy grzebali ludziom w życiorysach, szukając genetycznie skażonych przodków. Szkoda, że 45 lat po marcu 68 ta bolszewicka praktyka wciąż ma się dobrze"
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
qqxlan
Member

Od: 04.2012

Stary 04.02.2013, 19:17
Dopytywały się lemingi, dlaczego PiS przegrywa wybory. Odpowiedź jest prosta. Z tych samych powodów z których Putin wygrywa.
http://niezalezna.pl/38070-rosjanie-...a-glosow-takze
I nie ma się co dziwić.

Jak moze Wislak?, Wislakow w ten sposob traktowac, okreslac, nazywac? bardzo mnie to dziwi zwazywszy na to, ze ten ktos jest przykladem najwiekszego leminga na tym forum tyl ze omamionego przez kogos innego z kim walczy.

Z tego co zdarzylem sie zorientowac to wiekszosc tutaj przeciwnikow Kaczynskiego i PIS to równiez przeciwnicy Tuska i PO.

Przykladowy leming pieje tutaj nad Kaczynskim ktory mialby zmienic swiat ktory juz niebawem moze zmienic sie w raj, a prawda jest taka, ze to taka sama zaklamana swinia jak wsyztskie inne ktore sa w tym momencie przy zlobie!
Roznica jest taka ze Kaczynski = PIS , Kaczynskie to przyklad dyktatora. Wiec jak mozna zaufac takiemu komus? a Ty lemingu i tobie podobni zachwoujecie sie jakby to byl Wasz Bóg i glosil prawdy objawione z ktorymi nie mozna dyskutowac.
Stawiacie Kaczynskiego wyzej od Wisly, od braci po szalu!!!
Najsmutniejsze w tym wszystim jest to, że nie ma w Polsce zadnej partii , zadnych politykow na ktorych moglibysmy glosowac. jak juz jedna rzecz jest ok w programia to reszta jest do dupy, a zaloze sie ze ta jedna pozytywna to i tak klamstwo takzwana kielbasa wyborcza.
ehhhh rzygać sie juz od tego chce :(
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.02.2013, 23:57
qqxlan napisał(a):Wyświetl post
Z tego co zdarzylem sie zorientowac to wiekszosc tutaj przeciwnikow Kaczynskiego i PIS to równiez przeciwnicy Tuska i PO.
Szkoda tylko, że mimo że od 5 lat rządzi PO, to w wypowiedziach tych "przeciwników również Tuska" widać tylko jechanie po Kaczorze, Maciarence, "chytrej" Kaczyńskiej, moherach i Rydzyku.

Roznica jest taka ze Kaczynski = PIS , Kaczynskie to przyklad dyktatora. Wiec jak mozna zaufac takiemu komus? a Ty lemingu i tobie podobni zachwoujecie sie jakby to byl Wasz Bóg i glosil prawdy objawione z ktorymi nie mozna dyskutowac.
Dajesz cytat, ciekawy jestem tu pisze o Kaczyńskim jak o Bogu ? Bo znam ludzi i to w rządzie, którzy uważają że Tusk jest dotknięty "boskim geniuszem"....

Znasz jakąś liczącą się obecnie partię, która nie ma "dyktatora" (czyli lidera)? A Tusk? A Palikot który swoje nazwisko ma nawet w nazwie partii?

Stawiacie Kaczynskiego wyzej od Wisly, od braci po szalu!!!
Mylisz się. To Ty przedkładasz swoją nienawiść wyżej od braci po szalu . Nienawiść do każdego kto nie myśli jak "leming" i śmie mieć inne zdanie.

Najsmutniejsze w tym wszystim jest to, że nie ma w Polsce zadnej partii , zadnych politykow na ktorych moglibysmy glosowac. jak juz jedna rzecz jest ok w programia to reszta jest do dupy, a zaloze sie ze ta jedna pozytywna to i tak klamstwo takzwana kielbasa wyborcza.
ehhhh rzygać sie juz od tego chce :(
Mów za siebie. Nawiasem mówiąc, jesteś w bardzo doborowej i zgranej ekipie "przeciwników PO" : Ty, AS82, "kop w ryj" Szpenio, "klata" Pysio (pokemon wszechczasów tego forum), nr 1 wśród Pokemonów 2012 - "szczeniaczek nie moze uzywac kondonka" Bobek90, "strzelałbym z procy do Tu154" sialalalala , "liżący po fiutach" Cortezz, "jebło to jebło, po ch*j drążycie" Cayenne itp . Jak to jest, że prawie każdy zwolennik lub kryptozwolennik PO na tym forum potrafi jedynie bełkotać o Kaczorach, Rydzykach, a wychłostany argumentami ucieka co niepyszny. Jedynym z kryptopeowców, z którym da się tu czasem podyskutować jest emj10. Prawdziwa PO/SLD/Palikotowska pustynia intelektualna...
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
qqxlan
Member

Od: 04.2012

Stary 05.02.2013, 01:14
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że mimo że od 5 lat rządzi PO, to w wypowiedziach tych "przeciwników również Tuska" widać tylko jechanie po Kaczorze, Maciarence, "chytrej" Kaczyńskiej, moherach i Rydzyku.
Wiesz dlaczego widac tylko jechanie po Kaczce i po innych spod Waszego znaku? Poniewaz gdyby tu Wszyscy Wychwalali Tuska tak jak Wy to robicie z Kaczynskim to bylbym pierwszy ktory nazwalby Chu* ja po imieniu, ale jak narazie to czytam jaki ten Tusk zly i jaki ten Kaczynski dobry. I kazdy kto napisze ze obaj sa z jednej gliny jest zwymyslany od komuchow paligniotow lewakow lemingow itd itp

Dajesz cytat, ciekawy jestem tu pisze o Kaczyńskim jak o Bogu ? Bo znam ludzi i to w rządzie, którzy uważają że Tusk jest dotknięty "boskim geniuszem"....
Wszyscy jestescie jego obroncami , przyklad? miedzy innymi moja wypowiedz. Zareagowales jakbym obrazil Ci rodzicow zone albo dzieci! Wiekszosc wpisow Drozda, Wislaka68 są tutaj najlepszym przykladem. Nie daj Boze, zeby pojawil sie tutaj ktos kto nie lubi Kaczynskiego Macierewicza, albo napisze cos o Marcie Kaczynskiej o kimkolwiek spod znaku PIS, jest zwymyslany od najgorszych a dyskusja potrafi trwac tygodniami jakby zblizal sie koniec swiata...

Znasz jakąś liczącą się obecnie partię, która nie ma "dyktatora" (czyli lidera)? A Tusk? A Palikot który swoje nazwisko ma nawet w nazwie partii?
Tak wiem kazda partia ma lidera ale ten lider zmienia sie po przegranych wyborach,bo to oznacza ze nie daje rady, ale Kaczynski to przeciez nie jest zwyyyykly czloooowiek to Heros to niemalze Bog...
Poza tym juz mowilem ze w Polsce scena polityczna to bagno i wtracilem sie tylko dlatego poniewaz niemoge juz wiecj sluchac/czytac jak sie tutaj czci klamce i oszusta. takiego samego oszusta jak Tusk, jak Palikot jak Pawlak itd

Mylisz się. To Ty przedkładasz swoją nienawiść wyżej od braci po szalu . Nienawiść do każdego kto nie myśli jak "leming" i śmie mieć inne zdanie.
Ja? czy ja pisze pod kazdym postem ktory wychwala Kaczynskiego? Jezeli by tak bylo to temat mialby 2x wiecej stron A zwroc uwage co sie dzieje jak ktos cos napisze o Kaczynskim? Sam zrobilem maly eksperyment i napisalem cos o tym zeby Marta Kaczynska oddala kase z odszkodowania jesli nie wierzy ze to by wypadek tylko upiera sie przy zamachu. Myslalem ze mnie zjedza. notabene sam doskonale widze mataczenie rzadu Tuska oraz Ruskich w calej sprawie i wcale mi sie to nie podoba, ale rowniez nie podoba mi sie ze ta katastrofa/zamach jest wykorzystywana do gry politycznej. Zrobic po cichu ekspertyzy, czolowa partia polityczna nie ma pieniedzy zeby wynajac najemnikow? Ktorzy mogliby pobrac probki do badan? Przeciez to nie jest USA to nie jest Skandynawia w CCCP wszyscy biora w lape, ale po co wyjasnic po cichu i szybko jak mozna na tym uprawiac polityke jeszcze przez kilka dobrych lat...

Mów za siebie. Nawiasem mówiąc, jesteś w bardzo doborowej i zgranej ekipie "przeciwników PO" : Ty, AS82, "kop w ryj" Szpenio, "klata" Pysio (pokemon wszechczasów tego forum), nr 1 wśród Pokemonów 2012 - "szczeniaczek nie moze uzywac kondonka" Bobek90, "strzelałbym z procy do Tu154" sialalalala , "liżący po fiutach" Cortezz, "jebło to jebło, po ch*j drążycie" Cayenne itp . Jak to jest, że prawie każdy zwolennik lub kryptozwolennik PO na tym forum potrafi jedynie bełkotać o Kaczorach, Rydzykach, a wychłostany argumentami ucieka co niepyszny. Jedynym z kryptopeowców, z którym da się tu czasem podyskutować jest emj10. Prawdziwa PO/SLD/Palikotowska pustynia intelektualna...
Jak to jest ze prawie kazdego kto nie pieje z zachwytu nad kaczynskim nazywacie lemingiem, lewakiem komuchem... ale o to juz pytalem na poczatku tego posta...

Na koniec zapytam o jeszcze jedna rzecz na ktora nie otrzymaem odpowiedzi:
Dlaczego kancelaria Prezydenta nie sprawdzila badz nie zareagowala na to jak przygotowana byla wizyta z 10 kwietnia? wystarczylo tylko zeby ktos zwrocil uwage ze zwierzchnik Polskich sil zbrojnych leci lotem ktory nie jest lotem wojskowym lecz cywilnym? Tak niewiele a jak wiele zmienia, prawda? Wtedy ruscy musieliby wydac wrak, czarne skrzynki, nie zdjetoby dodatkowego oprzyrzadowania itd
Ostatnio edytowane przez qqxlan : 05.02.2013 o godz. 01:22.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.02.2013, 01:30
No to doczekałem się nowego rozdania jeśli chodzi o zaszufladkowanie w tym temacie i tym razem trafiłem do przegródki z napisem "kryptopeowiec". Nie obrażam się w żadnym razie, ale brzmi to strasznie i śmiesznie w kontekście tego, że więcej niż jeden raz zdarzyło mi się zmarnować głos na tą "watahę" z krwiożerczym Kaczorem pożerającym wieczorami dzieci na czele, a smutnego, bezradnego i pozostawionego samotnie w kącie Donka nigdy nie obdarzyłem takim zaufaniem.

Nie będę odkrywczy, ale wyzywanie od lemingów i innych zrobiło swoje co wywołało akcję-reakcję.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.02.2013, 02:09
Przede wszystkim ta kwestia powinna znaleźć się w temacie smoleńskim, ale skoro już znalazła się tutaj...

[...]Na koniec zapytam o jeszcze jedna rzecz na ktora nie otrzymaem odpowiedzi:
Dlaczego kancelaria Prezydenta nie sprawdzila badz nie zareagowala na to jak przygotowana byla wizyta z 10 kwietnia? wystarczylo tylko zeby ktos zwrocil uwage ze zwierzchnik Polskich sil zbrojnych leci lotem ktory nie jest lotem wojskowym lecz cywilnym? Tak niewiele a jak wiele zmienia, prawda? Wtedy ruscy musieliby wydac wrak, czarne skrzynki, nie zdjetoby dodatkowego oprzyrzadowania itd
Mylisz się, bo to był lot wojskowy (samolot wojskowy, piloci, lotnisko etc. etc.). A co do reszty widzisz ile razy można odpowiadać na tą samą kwestię (temat smoleński s.76)? Abyś znalazł odpowiedź na swoje pytanie "dlaczego Kancelaria Prezydenta nie reagowała...?" wystarczyłoby zapoznać się z raportem komisji Millera. Wówczas miałbyś pełny obraz zarówno tego, że reagowała, jak i tego, że jej reakcje były ignorowane przez stronę rosyjską przy pełnej akceptacji takiego stanu rzeczy przez urzędników KPRM i MSZ. Pozwolę sobie zacytować także swoje słowa z lipca oraz fragmenty raportu komisji Millera

JEDREK76 napisał(a):
[...] Co ciekawe Rosjanie podejmowali się jedynie rozmów na temat organizacji wizyty Tuska w dniu 7 kwietnia, argumentując to w sposób absurdalny, iż nie ma w ich grupie osób będących odpowiednikami urzędników Kancelarii Prezydenta, w ten sposób urzędnicy Kancelarii Prezydenta zostali niejako wykluczeni z udziału w tychże rozmowach. To pokazuje w jaki sposób od samego początku rozgrywany był Prezydent RP przez rosjan, przy akceptacji tego stanu rzeczy przez urzędników MSZ.

"[...] Mariusz Handzlik zwrócił się pismem z dnia 16 marca 2010 roku do
Ministra Radosława Sikorskiego o pomoc Ministerstwa Spraw Zagranicznych i
Ambasady RP w Moskwie w przeprowadzeniu w Rosji w dniach 18-19 marca
2010 roku konsultacji z przedstawicielami Administracji Prezydenta Rosji
,
Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Rosyjskiej Cerkwi Prawosławnej (k. 183
tom VII). Analogiczne w treści pismo Mariusz Handzlika wysłał Andrzejowi
Kremerowi z MSZ, do wiadomości Jarosława Bratkiewicza i Jerzego Bahra
Ambasadora RP w Moskwie (k. 252 tom VII, k. 1082 tom VIIIE). Kolejnym
pismem z dnia 16 marca 2010 roku Mariusz Handzlik zwrócił się do Jerzego
Bahra z prośbą o uczestniczenie ambasadora tytularnego Tomasza Turowskiego
w rozmowach w Moskwie w dniach 18–19 marca 2010 roku (k. 1083 tom
VIIIE). Z kolei Kazimierz Kuberski zwrócił się w dniu 16 marca 2010 roku do
Cezarego Króla z MSZ z prośbą o przygotowanie materiałów tezowo-informacyjnych
w związku z konsultacjami Mariusza Handzlika w Moskwie oraz
do Janusza Strużyny z prośbą o zarezerwowanie biletów na wyjazd do Moskwy
dla Mariusza Handzlika, K. Kuberskiego, M. Jakubika (k. 193 tom VII, k. 1081
tom VIIIE). Jeszcze tego samego dnia, tj. 16 marca 2010 roku Jerzy Bahr
skierował pismo do Mariusza Handzlika, w którym poinformował, iż w związku
z przyjazdem grupy przygotowawczej dotyczącej kwietniowych uroczystości
katyńskich, tj. Tomasza Arabskiego i Andrzeja Kremera w dniach 17–18 marca
2010 roku, nie jest możliwe zaplanowanie spotkań Mariusza Handzlika w dniu 19
marca 2010 roku. Jerzy Bahr sugerował, aby Mariusz Handzlik, w porozumieniu
z MSZ, zaplanował inny termin wizyty w Moskwie, po pobycie wspomnianej
grupy przygotowawczej
(k. 249 tom VIIA, k. 1084-1086 tom VIIIE). [...]"

"[...] Zgodnie z zaplanowanym programem wizyty, w dniu 17 marca 2010 roku
w Moskwie doszło do spotkania Tomasza Arabskiego Szefa KPRM z Ministrem
Jurijem Uszakowem. W spotkaniu w restauracji „Dorian Grey” ze strony MSZ
Federacji Rosyjskiej mieli uczestniczyć Władimir Siedych Zastępca III
Europejskiego Departamentu MSZ i Siergiej Siemionow Zastępca Kierownika
Wydziału Polskiego III ED. Tomaszowi Arabskiemu miał towarzyszyć Piotr
Marciniak, Marek Bogacki i Justyna Gładyś. Ostatecznie rozmowy odbyły się w
„cztery oczy” jedynie z udziałem Justyny Gładyś w charakterze tłumacza.
Spotkanie poświęcone było przygotowaniom do spotkania Premierów Donalda
Tuska i Władimira Putina oraz agendy ich rozmów. W drugiej części spotkania
uczestniczył również Igor Sieczyn Wicepremier Federacji Rosyjskiej. Rozmowa z
I. Sieczynem nie dotyczyła jedynie uroczystości w dniu 7 kwietnia 2010 roku, ale
również wzajemnych relacji polsko - rosyjskich. [...]"

"[...] W. Kitajew przeprosił za nieobecność strony rosyjskiej w Smoleńsku w
pierwszym dniu pobytu polskiej grupy przygotowawczej (24.03), tłumacząc ją
złymi warunkami atmosferycznymi uniemożliwiającymi wylądowanie na lotnisku
wojskowym w Smoleńsku samolotu z Moskwy, którym planowała przylecieć delegacja rosyjska. Jednocześnie zapewnił, że 7 kwietnia nie będzie tego typu
problemów i wszystkie samoloty specjalne z Polski zostaną przyjęte na lotnisku
wojskowym w Smoleńsku. [...] Strona rosyjska zapewniła, że wszystkie samoloty zostaną
przyjęte, a wymagane parametry lotniska wojskowego w Smoleńsku przekażą
notą do MSZ RP. Ustalono, że odprawa na lotnisku delegacji będzie miała
charakter kurtuazyjny. [...]
Przebieg i ustalenia ze spotkana odtwarzano również na podstawie zeznań
świadków, którzy wskazują, iż po rozmowach dotyczących 7 kwietnia, wybrane
osoby kontynuowały rozmowy dotyczące uroczystości 10 kwietnia, jak ustalono
nie były to osoby z Kancelarii Prezydenta. [...]
Agnieszka Wielowieyska przesłuchana w charakterze świadka w dniu 16
maja 2011 roku zeznała, że na tym spotkaniu zadała pytanie, czy lotnisko w
Smoleńsku będzie przygotowane na przyjęcie delegacji 7 kwietnia 2010 roku.
Szef delegacji po stronie rosyjskiej odpowiedział, że lotnisko będzie
przygotowane i nie będzie problemów z lądowaniem samolotu.
Świadek nie
pamiętała, czy dotyczyło to zarówno dat 7 i 10 kwietnia, jednak spotkanie
plenarne dotyczyło tylko 7 kwietnia. Po spotkaniu na sali ze polskiej strony
został A. Przewoźnik, M. Kazana, przedstawiciel BOR i przedstawiciele
ambasady, którzy rozmawiali z wybranymi osobami ze strony rosyjskiej o wizycie
10 kwietnia (k. 75 – 82 tom III). [...]
Reprezentujący MSZ Dariusz Górczyński zeznał, że w trakcie spotkania
omawiana była zarówno wizyta Premiera Donalda Tuska, jak i wizyta Prezydenta
RP Lecha Kaczyńskiego. Strona rosyjska poinformowała stronę polską, że w
spotkaniu może uczestniczyć tylko 11 osób, a rozmowa miała dotyczyć tylko
spotkania Premierów, czyli poza kompetencjami przedstawicieli Kancelarii
Prezydenta. Najpierw omawiane były sprawy związane z wizytą w dniu 7
kwietnia 2010 roku a następnie bez udziału przedstawicieli KPRM omówiono
kwestię wizyty 10 kwietnia. Z grupy zostali wtedy M. Kazana, A. Przewoźnik,
płk Florczak z BOR, T. Turowski i on. W trakcie spotkania D. Górczyński
zajmował się kwestią bezpłatności wydania wiz przez stronę rosyjską. Kwestie
dotyczące udziału Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ze strony rosyjskiej omawiał
Jurij Aleksiejew naczelnik Wydziału Polskiego w rosyjskim MSZ oraz Paweł
Kozłow. Był również przedstawiciel administracji smoleńskiej. Ponadto Rosjanie
poprosili jeszcze o jak najszybsze przekazanie danych przelotowych na lot
Premiera, bo na lot Prezydenta już je mieli (k. 3 – 9 tom IX, k. 331 – 338 tom
IXA). [...]
Z kolei Justyna Gładyś zeznała, że Rosjanie nie zaprosili tam
przedstawicieli Kancelarii Prezydenta, ponieważ wychodzili z założenia, że skoro
obradują przedstawiciele rządu to nie obejmują swoimi ustaleniami wizyty
Prezydenta.
Z polskiej strony spotkanie prowadził A. Przewoźnik. [...]"
BBudowniczy
Senior Member

Stary 05.02.2013, 08:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No to doczekałem się nowego rozdania jeśli chodzi o zaszufladkowanie w tym temacie i tym razem trafiłem do przegródki z napisem "kryptopeowiec". Nie obrażam się w żadnym razie, ale brzmi to strasznie i śmiesznie w kontekście tego, że więcej niż jeden raz zdarzyło mi się zmarnować głos na tą "watahę" z krwiożerczym Kaczorem pożerającym wieczorami dzieci na czele, a smutnego, bezradnego i pozostawionego samotnie w kącie Donka nigdy nie obdarzyłem takim zaufaniem.

Nie będę odkrywczy, ale wyzywanie od lemingów i innych zrobiło swoje co wywołało akcję-reakcję.
Napiszę tak - kryptopeowiec, czyli osoba odżegnująca się od PO, a w rzeczywistości 99.9% czasu na forum poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza.

To dużo łagodniejsze od "naczelny gazownik i skompromitowany aparatczyk", "śmieszny aparatczyk" (do Wislak68), "pisowski aparatczyk" (do Arapaho) i skierowane kiedyś do mnie "główny konfabulant".

Cytat:
Na koniec zapytam o jeszcze jedna rzecz na ktora nie otrzymaem odpowiedzi:
Dlaczego kancelaria Prezydenta nie sprawdzila badz nie zareagowala na to jak przygotowana byla wizyta z 10 kwietnia? wystarczylo tylko zeby ktos zwrocil uwage ze zwierzchnik Polskich sil zbrojnych leci lotem ktory nie jest lotem wojskowym lecz cywilnym?

Było tu już milion razy podawane
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.02.2013, 10:24
Cytat:
"Słyszę argumenty, że ciemnoskóry powinien być szczególnie wyrozumiały dla potrzeb mniejszości, ale przecież bycie ciemnoskórym nie jest wypaczeniem od normy, a homoseksualizm wypaczeniem od normy jest" - mówi poseł PO John Abraham Godson. "Pan Bóg stworzył mężczyznę i dał mu wszystkie potrzebne narzędzia, by być mężczyzną, stworzył też kobietę i dał jej wszystkie narzędzia, by być kobietą. Wypaczeniem jest, kiedy mężczyzna i mężczyzna pałają do siebie namiętnością" - wyjaśnia gość Kontrwywiadu RMF FM.

Konrad Piasecki: Pożałował pan już głosowania przeciwko związkom partnerskim?

John Godson, poseł Platformy Obywatelskiej: - Nie.

Nawet jak pan zobaczył swoje nazwisko na tworzonych przez polityków Platformy listach wstydu, czy listach hańby?
- Uważam, że źle się stało, że taka lista powstała. Zawsze ceniłem i cenię Platformę za to, że jest to miejsce, gdzie jest dialog, różnorodność. W różnorodności jest nasza siła.

Zagłosuje pan przeciwko każdej ustawie wprowadzającej związki partnerskie do polskiego prawodawstwa?
- To będzie zależało od tego, jakie będą poszczególne zapisy tych ustaw.

Pana boli sama instytucja związku partnerskiego, czy ilość praw, jakie by się tym związkom dawało?
- Używanie słowa "boli" jest dalekie od prawdy. Uważam, że w sytuacji, gdzie mamy związek małżeński, mamy ślub kościelny, ślub cywilny i są osoby, które podejmują decyzję, żeby żyć w wolnych związkach, próbę utworzenia instytucji pośredniej paramałżeńskiej, uważam za niepotrzebne.

Są jeszcze związki homoseksualne, które takich praw do małżeństwa w Polsce nie mają. Może coś im dać?
- Zgadzam się z panem prezydentem Komorowskim, że potrzebujemy zmienić kilka zapisów istniejących w prawie, żeby ułatwić życie takim ludziom. Ale jestem przeciwny utworzeniu nowej instytucji - związku partnerskiego.

I dlatego - rozumiem - konserwatyści Platformy pracują nad swoją ustawą o trwałym pożyciu, czy związkach pożycia.
- Tak, pracujemy nad taką ustawą, która będzie ułatwiać życie i będzie zaspokajała te postulaty, jakie oni mają.

A już wiadomo, jak ta ustawa będzie się nazywać? Czy to będą związki trwałego pożycia czy deklaracja pożycia?
- Szczerze mówiąc nie wiem, jak to się nazywa. Pan minister Jarosław Gowin oraz Jacek Żalek nad tym pracują.

Ale pan się bardziej boi związków homoseksualnych czy tego, że heteroseksualne pary będą wybierały taką ścieżkę bezpieczniejszą dla siebie, czy bardziej miłą ścieżkę związków partnerskich?
- To i to, dlatego, że jeżeli pan przeczytał te projekty ustaw o związkach partnerskich, to jest pójście na łatwiznę. To jest dawanie szeregu przywilejów bez obowiązków. Jak pan wie, każdy z nas chce pewnych ułatwień. Jeżeli ktoś ma do wyboru związek małżeński, tj. ślub, oraz związek partnerski, wybierze to, co jest łatwiejsze.

A pan nie chce ułatwiać życia ludziom?
- Chodzi mi o rodzinę. Trzeba chronić rodzinę. Artykuł 18. Konstytucji mówi dokładnie właśnie o ochronie rodziny i trzeba robić wszystko, żeby ochronić rodzinę.

A dużo dostał pan listów, maili czy protestów przeciwko takiej ochronie rodziny, jaką pan sobie wyobraził?
- Tak, dostałem wiele listów - i głosów przeciwko, i głosów poparcia.

I w wielu pan przeczytał że - kto jak kto - ale akurat pan nie powinien protestować przeciwko przywilejom dla mniejszości?
- No właśnie. Nie wiem, dlaczego szczególnie ta oświecona część społeczeństwa nie rozumie, że ciemnoskóry może być konserwatystą. To jest zaskakujące, że tego nie rozumieją.

Ale jest mnóstwo pytań - również do mnie one przychodzą - skierowanych do pana. Kilkadziesiąt lat temu osoby czarnoskóre w Stanach Zjednoczonych na przykład nie miały pełni praw obywatelskich i też zmiana prawa spowodowała, że dzisiaj są absolutnie pełnowymiarowymi, pełnoprawnymi obywatelami Stanów Zjednoczonych. Może i w Polsce należałoby właśnie... Ktoś taki jak pan powinien szczególnie myśleć o mniejszościach, które dzisiaj są praw pozbawione.
- Uważam, że te argumenty są nietrafione. Bycie ciemnoskórym nie jest wypaczeniem od normy.

A homoseksualizm jest?
- Homoseksualizm jest wypaczeniem od normy.

Pytanie, jaka jest norma. Normy się zmieniają. Sto lat temu za homoseksualizm trafiało się do więzienia.
- Pan Bóg stworzył pana, dał panu wszystkie narzędzia, wszystko, co jest potrzebne, żeby pan był mężczyzną i stworzył kobietę, dał jej wszystko, co jest jej potrzebne, żeby była kobietą. Jest wypaczeniem od normy, od natury, kiedy nagle mężczyzna z mężczyzną pałają do siebie namiętnością. To nie jest naturalne.

No ale to jak Pan Bóg na to pozwala?
- Dlatego, że pan Bóg dał każdemu wolną wolę. I pan może zrobić, co pan chce.

No ale to niech Pan Bóg coś zrobi z homoseksualistami w takim razie. Niech nie dopuści do tego.
- Nie, Bóg nie działa w ten sposób. Bóg nas stworzył i dał każdemu wolną wolę. Każdy podejmuje decyzje i bierze odpowiedzialność i konsekwencje za swoje decyzje.

Nie zaczyna być panu ciasno i duszno w Platformie?
- Nie, nie.

Może jest tak, że Platforma stała się za mała dla liberałów i konserwatystów?
- Zawsze różnorodność była tą wartością, którą bardzo ceniłem w Platformie. Wydaje mi się, że różnorodność jest jej siłą, ale to zależy, w jaki sposób jest zarządzana.

A teraz jest dobrze zarządzana?
- Myślę, że mieliśmy ostatnio kilka takich potknięć, jeśli chodzi o sprawy światopoglądowe i w mojej ocenie nie jest dobrze zarządzana.

Ale kto jest winny temu złemu zarządzaniu? Donald Tusk?
- Nie. To raczej mówimy tutaj o szefostwie klubu. Uważam, że powinniśmy zrobić wszystko, najpierw wśród nas - rozmawiać, opracować wspólny punkt widzenia, zanim wyjdziemy na zewnątrz.

Szefostwo klubu powinno być zmienione czy powinno zmienić swoje postępowanie?
- Uważam, że powinno zmienić swoje postępowanie. Uważam, że powinno być więcej dyskusji, a nie tylko narzucania.

Ale jakbyście tak dyskutowali, to byście żadnej ustawy o związkach partnerskich nie zgłosili, bo zawsze byłoby tak, że jedna czwarta byłaby innego zdania niż trzy czwarte.
- Nie, ja uważam, że gdybyśmy powołali zespół, który by opracował takie minimum, które jest akceptowalne dla wszystkich członków, to da się.

A nie myśli pan, że Gowin z Tuskiem prędzej czy później będą musieli się rozstać?
- Ani nie jestem Gowinem, ani nie jestem Tuskiem.

A pan by poszedł za Gowinem czy za Tuskiem?
- Bardzo ciężkie pytanie. Jestem w Platformie, chcę wspierać Donalda Tuska. Oczywiście światopoglądowo bliżej jest mi do Gowina.

A gdyby było tak, że Gowin idzie, zakłada własną partię wewnątrz koalicji rządzącej - poszedłby pan z nim?
- Bardzo dobre pytanie i na dzień dzisiejszy jest mi trudno na to odpowiedzieć. Żywię sympatię do pana ministra Gowina, ale żywię też podobną, czy nawet większą sympatię do pana premiera.

Szok biorąc pod uwagę kim jest rozmówca
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.02.2013, 11:50
Szok, że Murzyn i ma takie zdanie czy szok, że z PO i ma takie zdanie?
...And Justice For All
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.02.2013, 11:54
I jedno i drugie

Nie licząc Gowina, praktycznie nikt z PO się nie wychylał przed szereg z takimi wywiadami. Daję sobie rękę uciąć że do końca kadencji na pewno ta partia nie dotrwa w takim składzie.

Kolejny podatek wprowadzają właśnie - ile można jawnie ludzi w ch.... robić ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.02.2013, 12:05
Mam nadzieję, że Pan Godson zmieni partie, bo tylko w PO się marnuję.
A może to ja po prostu jestem konserwatystą.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 05.02.2013, 14:50
Napiszę tak - kryptopeowiec, czyli osoba odżegnująca się od PO, a w rzeczywistości 99.9% czasu na forum poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza.

To dużo łagodniejsze od "naczelny gazownik i skompromitowany aparatczyk", "śmieszny aparatczyk" (do Wislak68), "pisowski aparatczyk" (do Arapaho) i skierowane kiedyś do mnie "główny konfabulant".
"Pisowski aparatczyk" do Apraho? Wrzuć taki cytat, albo przeproś z miejsca. Nic dziwnego, że to określenie z konfabulantem było po części trafne.

Od aparatczyków wyzywałem typka, który przez lata udawał na forum obiektywnego i zrównoważonego dyskutanta, który nie ukrywam odbiegał znacząco in plus względem ogółu, ale w momencie, gdy wyszło na jaw, że po swoim nawróceniu i powrocie na forum działa głównie jako członek danej partii zbierający zabłąkanych wyborców, a dodatkowo wszedł chyba w kryzys wieku średniego, gdyż nie było wypowiedzi bez obrażania innych użytkowników ("działacz partyjny", czy "śmieszny aparatczyk" to były naprawdę lajtowe określenia w porównaniu do jego stylu) skończyła się jakakolwiek możliwość dyskusji.

Także nie "kadź" mi tutaj o jakiś moich przewinach, a cofnij się do momentu, gdzie pewien forumowicz i cała rzesza nawiedzonych lewicowych dyskutantów obniżyła poziom tego tematu poniżej mułu.

PS. Poza tym cofnij się do momentu, kiedy nie było Ciebie na tym forum i poczytaj posty polityczne sprzed Smoleńska. Właśnie wtedy zrozumiesz, że szukanie drzazgi w oku powinno zacząć się od siebie, gdyż ja przez ładnych parę lat (odkąd przewodziłem młodzieżowej radzie miejskiej) byłem zarówno anty-PO i anty-PiS co wyrażałem również w tym temacie. Nie moją winą jest, że po Smoleńsku wszystkie osoby, które są anty-PiS zostały wrzucone do worka ze zdrajcami, a zarazem wyborcami PO, kryptopeowcami, czy lemingami. Na Waszą obronę działa to, że w realu stało się podobnie i ten ostracyzm nabrał niewyobrażalne jeszcze kilka miesięcy przed Smoleńskiem rozmiary.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.02.2013 o godz. 15:05.
emj10
Senior Member

Stary 05.02.2013, 15:37
Żeby ułatwić sprawę wrzucę komentarz pod komentarzem to wrzucę cytat, abyś nie musiał się bawić.

Do Apraho - faktycznie obraźliwe stwierdzenie, które było pytaniem... a dodatkowo odpowiedzią na porównanie mnie do Grasia (obrzydliwy typ o czym wspominałem i chyba nawet podawałem kiedyś opinię jego kolegi ze studiów)

Cytat:
Apraho
Pawełek Graś to Ty ...? Halo , czemu nas zaszczyciłeś na tym forum ?
Cytat:
emj10
Powtarzasz te mityczne fakty mówią za siebie jakbyś faktycznie był aparatczykiem PiS. Może pewien aparatczyk zachęcił?
Przypomnę jeszcze moje cytaty z dyskusji z Sędzią z połowy 2010 roku.

Cytat:
Sam osobiście działając w samorządzie gminnym nie zamierzam głosować w drugiej turze, gdyż moim marzeniem jest zniknięcie PO i PiS z mapy politycznej naszego kraju, aby wreszcie można było wykreować partię mającą republikańskie wartości, zupełnie oderwaną od tych dwóch molochów na glinianych nogach.
Cytat:
Jak widać tutaj mamy zupełnie inny pogląd na sens trwania obu pseudopartii na naszej arenie politycznej. Dla mnie różnica między nimi sprowadza się do stworzenia miedialnego wizerunku, który jakoby dzielił ich na liberałów i konserwatystów, zwolenników prywatyzacji i jej przeciwników, a także światopoglądowo na politykę bogacenia się za wszelką cenę kosztem innych w kontrze do polityki równych szans. Na dołach sytuacja jest jednak zupełnie odmienna, gdyż są to ludzie którzy mają wspólne korzenie (ZChN, SKL, KLD, UW, AWS), toteż programowo mają ze sobą bardzo wiele wspólnego. Samorządowcy obu tych bloków są częściowo ubezwłasnowolnieni, gdyż dostają wiele przykazów z góry, a listy wyborcze ustalane są na szczeblu centralnym z pominięciem ich opinii. Tak więc w ciągu dnia stuczny spór pod publiczkę, a następnego dnia wspólne grzanie wódy tj. to było po ostatnich wyborach samorządowych, gdzie końca nie miała libacja i zataczanie się polityków obu tak zwaśnionych ze sobą partii.
Naprawdę kuriozalnie zaczynają brzmieć w uszach oskarżenia o "a w rzeczywistości 99.9% czasu na forum poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza" w momencie, gdy fakty przeczą tym konfabulacyjnym stwierdzeniom (tak to konfabulacja, czyli mijanie się z prawdą jak miało to miejsce w opisywaniu sytuacji przy rozwiązaniu rządu Kaczyńskiego), gdy patrząc na moje ponad 2500 komentarzy na forum większość została napisana w tematach sportowych i innych, a tylko ok. 1000 w tematach politycznych. Do tego minimum kilkaset komentarzy nie dotyczyło ani PO, ani PiS, a kilkaset było czysto merytorycznych dotyczących, czy to gospodarki, czy tematów światopoglądowych, czy jeszcze innej dziedziny.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.02.2013 o godz. 15:49.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.02.2013, 16:21
Cytat:
Jak to jest ze prawie kazdego kto nie pieje z zachwytu nad kaczynskim nazywacie lemingiem, lewakiem komuchem... ale o to juz pytalem na poczatku tego posta..
Stary, daj sobie spokój. W tym temacie panuje jedyny słuszny pogląd i ten kto go wyznaje ma plecy a ten kto nie jest jechany. Przykładowo Drozd (leming spod znaku PiS - nie chcę cię Drozd obrażać, po prostu jesteś lemingiem) pisze, że wyniki sportowców są zależne od tego jaka partia rządzi. Po czym ja mu przedstawiam rozpiskę, że za rządów PO mamy większe sukcesy w sportach niż za PiS i SLD ale generalnie ciężko powiązywać wyniki z polityką bo gołym okiem widać w tabelach, że zdobyte medale to wynik złotej generacji w jakimś sporcie, że to wynik budowania formy przez kilka lat. Po czym Drozd dalej swoje i oczywiście mentalność Kalego - jak piłkarze ręczni odpadają z MŚ to wina PO, jak w 2006 roku zdobywali medal to dzięki PiS. Szkoda tylko, że reszta drużyn i sportowców takich jak Kubica, Radwańska, Kowalczyk zaczeła coś osiągać za PO - według logiki Drozda skoro sportowcy notują dobre występy to oznacza, że partia rządząca spisuje się ok. Także niestety Drozd musiałby się w tej chwili przerzucić z PiSu na PO, bo przecież za ich rządów jest lepiej w sporcie. Zresztą, szkoda na to tracić czas, nie o to chodzi. Tylko o to, że Drozd tutaj gada takie dyrdymały, każdego jedzie od lemingów ale ma poparcie swoich braci po szalu, (nie wiem jak to nazwać, braci po logo partyjnym?), Drozd jest nietykalny, nie podlega krytyce. A z takiego czegoś to juz blisko do bagna, bo skoro jednemu wolno mówić głupoty i go koledzy za to nie ganią a ktoś inny załóżmy nawet, że powie tez coś głupiego ale anty PiS i zaraz jest atakowany przez 5 osób no to niestety... Tu już się kłania polityka i brud.
Także nie a co się łudzić, że coś się zmieni w tym temacie. Panuje tutaj towarzystwo wzajemnej adoracji, taka wojenka żelaznych elektoratów. BBudowniczy wyżej wymienił tych z PO, jeszcze mógłby wypisać tych z PiS. i to sa osoby, które w Tusku widzą samo zło a w Kaczyńskim dobro i na odwrót, ci z po kochają Tuska a Kaczyńskiego gnoją za wszystko. Różnica jest taka, że tych z PiS jest tu więcej dlatego tez mogą więcej, oni rozdają karty. I dlatego Tuska i tych, którzy nie są zwolennikami PiS można wyzywać a Kaczyńskiego i zwolenników PiS nie można.
Oczywiście Drozd albo się powstrzyma albo zaraz wejdzie i napisze, że jestem lemingiem hehehe Jaja jak berety
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.02.2013, 20:45
http://niezalezna.pl/38101-tajemnica...nca-wyjasniona to już jest przesada....;/

Co do Godsona to że w jednej rzeczy ma racje nie znaczy że jest db politykiem w innych kwestiach ma zdecydowanie poglady takie jak PO czyli śmięm twierdzić że taki socjalizm/lberalizm

co do pedałów i związków i wczorajszych wypowiedzi u lisa
Pedałów trzeba leczyć bo to choroba psychiczna jak w latach 70, 80 robili. Też tacy byli ale mało kto o takich słyszał! A co do wartości to już największy pogański filozof (żeby nie było, że katolicki) czyli Arystoteles mówił że najważniejsza jest rodzina, małżeństwo mężczyzny i kobiety. A to było w 4 w pne... !! A w Chrześcijaństwie najważniejszy mi się zdaje przepis "KKK 1660 Przymierze małżeńskie, przez które mężczyzna i kobieta stanowią między sobą wewnętrzną wspólnotę życia i miłości, powstało z woli Stwórcy, który wyposażył je we własne prawa. Z natury jest ono nastawione na dobro współmałżonków, a także na zrodzenie i wychowanie potomstwa. Małżeństwo ochrzczonych zostało podniesione przez Chrystusa Pana do godności sakramentu"
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Pablo84
Senior Member

Stary 05.02.2013, 23:28
I coś jeszcze.

Partia Oszustów zawstydziła Bareje.
http://www.forbes.pl/afera-drogowa-g...38460,1,1.html
http://niezalezna.pl/38124-miliony-z...zykryc-grodzka

Już wiemy, dlaczego zwolniono Kamińskiego
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.02.2013 o godz. 23:35.

Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.02.2013, 00:38
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ue-u...wiadomosc.html

Fragment trwających od kilku lat(i przez następne kilka lat) wstępnych przepychanek o Ukrainę.
Preludium do czegoś poważniejszego, aczkolwiek to raczej perspektywa dekad.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 06.02.2013, 09:37
"Pisowski aparatczyk" do Apraho? Wrzuć taki cytat, albo przeproś z miejsca.
Sam sobie odpowiedziałeś:

emj10 do Arapaho napisał(a):
Powtarzasz te mityczne fakty mówią za siebie jakbyś faktycznie był aparatczykiem PiS.

Także nie "kadź" mi tutaj o jakiś moich przewinach, a cofnij się do momentu, gdzie pewien forumowicz i cała rzesza nawiedzonych lewicowych dyskutantów obniżyła poziom tego tematu poniżej mułu.
Czy stwierdzenie jak poniżej sugeruje Twoje "przewiny" lub że zaniżasz poziom tematu? Z drugą częścią zdania się zgadzam.

Cytat:
Jedynym z kryptopeowców, z którym da się tu czasem podyskutować jest emj10
Cytat:
Naprawdę kuriozalnie zaczynają brzmieć w uszach oskarżenia o "a w rzeczywistości 99.9% czasu na forum poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza" w momencie, gdy fakty przeczą tym konfabulacyjnym stwierdzeniom (tak to konfabulacja, czyli mijanie się z prawdą jak miało to miejsce w opisywaniu sytuacji przy rozwiązaniu rządu Kaczyńskiego), gdy patrząc na moje ponad 2500 komentarzy na forum większość została napisana w tematach sportowych i innych, a tylko ok. 1000 w tematach politycznych. Do tego minimum kilkaset komentarzy nie dotyczyło ani PO, ani PiS, a kilkaset było czysto merytorycznych dotyczących, czy to gospodarki, czy tematów światopoglądowych, czy jeszcze innej dziedziny.
Wyraziłem się może nieprecyzyjnie - 99,9% czasu w temacie politycznym poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza. Nie obchodzi mnie co piszesz w tematach sportowych, ale w tematach związanych z polityką obecnie swoją energię pożytkujesz na to co napisałem powyżej. Nie wiem, może parę lat temu było inaczej.

Nic dziwnego, że to określenie z konfabulantem było po części trafne.
Mając na uwadze powyższą wypowiedź zmuszony jestem przyznać się do błędu w mojej wypowiedzi która wzbudziła Twoje oburzenie. I bynajmniej ten błąd nie dotyczy fragmentu z kryptopeowcem. Z mojej strony koniec.

Jaroo1 napisał(a):
BBudowniczy wyżej wymienił tych z PO, jeszcze mógłby wypisać tych z PiS.
No właśnie tylko nie widzę wśród "tych z PiS" osobników "walących w ryj" i pragnących "strzelać z procy" do TU154. Owszem, da się u co niektórych zauważyć braki obiektywizmu, ale takiego poziomu argumentów jak u wymienionych wyżej raczej nie uświadczysz.

Jaroo1 napisał(a):
Przykładowo Drozd (leming spod znaku PiS - nie chcę cię Drozd obrażać, po prostu jesteś lemingiem) pisze, że wyniki sportowców są zależne od tego jaka partia rządzi.
Zgadzam sie - kiepski argument, zakładając że brzmiał tak jak to przedstawiłeś, a ja pogrubiłem. Nie uwzględniający, że szkolenie sportowca to długotrwały proces i nie da się tego bezpośrednio odnieść do partii która akurat rządzi. Poziom szkolenia i wyniki w sporcie w dużej części są wynikiem działań także poprzednich rządów. Chociaż pamiętam luty 2006 rok i olimpiadę w Turynie, podczas której PO zorganizowało konferencję na której Miro Drzewiecki grzmiał że brak medali to wina rządów PiS-u (rządzących wówczas od kilku miesięcy!)..
Ale nawet ten argument stanowi raczej wyjątek wśród "tych z PiS" , a nie regułę jak u osobników spod "jebło to jebło, po ch*j drążycie".
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.02.2013, 10:56
I wszystkie teorie rasistowskie poszły się je*ać . Czarnoskóry z Afryki mądrzejszy od dużej części Polaków (popierających związki partnerskie i inne zboczenia ) .
Drozd
Senior Member

Stary 06.02.2013, 10:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Stary, daj sobie spokój. W tym temacie panuje jedyny słuszny pogląd i ten kto go wyznaje ma plecy a ten kto nie jest jechany. Przykładowo Drozd (leming spod znaku PiS - nie chcę cię Drozd obrażać, po prostu jesteś lemingiem) pisze, że wyniki sportowców są zależne od tego jaka partia rządzi. Po czym ja mu przedstawiam rozpiskę, że za rządów PO mamy większe sukcesy w sportach niż za PiS i SLD ale generalnie ciężko powiązywać wyniki z polityką bo gołym okiem widać w tabelach, że zdobyte medale to wynik złotej generacji w jakimś sporcie, że to wynik budowania formy przez kilka lat. Po czym Drozd dalej swoje i oczywiście mentalność Kalego - jak piłkarze ręczni odpadają z MŚ to wina PO, jak w 2006 roku zdobywali medal to dzięki PiS. Szkoda tylko, że reszta drużyn i sportowców takich jak Kubica, Radwańska, Kowalczyk zaczeła coś osiągać za PO - według logiki Drozda skoro sportowcy notują dobre występy to oznacza, że partia rządząca spisuje się ok. Także niestety Drozd musiałby się w tej chwili przerzucić z PiSu na PO, bo przecież za ich rządów jest lepiej w sporcie. Zresztą, szkoda na to tracić czas, nie o to chodzi. Tylko o to, że Drozd tutaj gada takie dyrdymały, każdego jedzie od lemingów ale ma poparcie swoich braci po szalu, (nie wiem jak to nazwać, braci po logo partyjnym?), Drozd jest nietykalny, nie podlega krytyce. A z takiego czegoś to juz blisko do bagna, bo skoro jednemu wolno mówić głupoty i go koledzy za to nie ganią a ktoś inny załóżmy nawet, że powie tez coś głupiego ale anty PiS i zaraz jest atakowany przez 5 osób no to niestety... Tu już się kłania polityka i brud.
Także nie a co się łudzić, że coś się zmieni w tym temacie. Panuje tutaj towarzystwo wzajemnej adoracji, taka wojenka żelaznych elektoratów. BBudowniczy wyżej wymienił tych z PO, jeszcze mógłby wypisać tych z PiS. i to sa osoby, które w Tusku widzą samo zło a w Kaczyńskim dobro i na odwrót, ci z po kochają Tuska a Kaczyńskiego gnoją za wszystko. Różnica jest taka, że tych z PiS jest tu więcej dlatego tez mogą więcej, oni rozdają karty. I dlatego Tuska i tych, którzy nie są zwolennikami PiS można wyzywać a Kaczyńskiego i zwolenników PiS nie można.
Oczywiście Drozd albo się powstrzyma albo zaraz wejdzie i napisze, że jestem lemingiem hehehe Jaja jak berety
Mógłbyś kolego Jaroo wypisywać na mój temat najróżniejsze bzdury, a mi to lotto. Wiesz dlaczego, bo swoich twierdzeń nie potrafisz poprzeć nawet cieniem argumentu, nie mówiąc o tym że masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu. Powoduje to sytuację, że jak już sobie coś ubzdurasz to później sam z tym dyskutujesz. Bardzo zabawnie się to czyta.

W sprawie wyników sportowych, wyraziłem opinię że to jak prezentują się nasi reprezentanci w bardzo dużym stopniu zależy od tego, jaka panuje sytuacja w państwie. Chodziło głównie o mentalne podejście, odpowiedzialność, poczucie obowiązku i wspólnoty. Zrobiłem to w temacie MŚ, ani słowem nie wspominając o polityce, chyba ze w kontekście Węgrów którzy spuścili nam srogi wpie..ol.

Twoja reakcja przypominała atak padaczkowy, w którym zacząłeś mi wymieniać jakie to sukcesy Polacy odnosili pod rządami PO. Tylko nie raczyłeś wspomnieć które z nich były wynikami ponad przewidywania, no i nie wybrałeś wyników z dwóch lat rządów PO żeby je porównać do wyników z czasów PiS. To niedopatrzenie czy celowa manipulacja?

Sprawiasz Jaroo wrażenie osoby która za wszelką cenę chce sobie i innym udowodnić, że czy PiS czy PO nie ma to znaczenia. I to właśnie sprawia że jeżeli któryś z nas jest lemingiem to jesteś to właśnie Ty. Bo, "wszyscy są tacy sami" to pierwsze przykazanie układu który lemingami steruje. Smutna prawda. Więc zrozum, że jak już nazywam cię lemingiem, to nie przez moje widzimisie.

Kolejny Twój wpis i kolejny wiatrak z którym próbujesz walczyć. Skąd wywnioskowałeś ze nie podlegam krytyce? Sam przecież połowę swoich postów poświęcasz temu, że Drozd to albo tamto. Albo nie rozumiesz znaczenia tego co piszesz, albo byliśmy świadkami kolejnego ataku. Chcesz udowodnić ze się mylę? Zapraszam, ale bez argumentów się nie uda. No i co to znaczy "jest atakowany"? Obawiam sie Jaroo że dla ciebie przedstawienie argumentów to atak na kogoś, a to tylko atak na jego brednie, to zasadnicza różnica.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.02.2013 o godz. 11:36.
Hej Nasz TS !!
Pablo84
Senior Member

Stary 06.02.2013, 11:51
Dlaczego nie może być tak w Polsce?

Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.02.2013, 11:58
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie może być tak w Polsce?
Tak po prawdzie, to zastanawia mnie, gdzie widziałeś np. w Krakowie muzułmanina oprócz budki z kebabem. Bo jeżeli mam się martwić o jakiś kraj, to o swój, a nie o byłych kolonialistów, którzy sami sobie ściągnęli kolorowe tabory na łeb albo tworzą imigrantom cieplarniane warunki do pasożytowania. Nie mają tutaj po co przyjeżdżać, a jeżeli przyjeżdżają to muszą zapier.dalać w przysłowiowym kebabie bo nikt im nie da hajsu za leżenie na dupie jak na Zachodzie, gdzie ten trend już się odwraca.

Edit: no właśnie
Ostatnio edytowane przez Watts : 06.02.2013 o godz. 12:03.
Pablo84
Senior Member

Stary 06.02.2013, 12:01
Oczywiścię chodziło mi o Europę. Nie wiem dlaczego napisałem Polskę

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów