|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
||
|
ABC:
Słuchaj Franz... Weekend dobiegł końca, rozumiem, że w przerwie między lekcjami lub nawet w ich trakcie bardzo się nudzisz, ale powoli staje się to nudne, więc odpisze ci ostatni raz w ramach oświecenia, bo na dalsze korespondencje nie mam czasu, w dodatku robisz sie bezczelny wmawiając mi absurdalne rzeczy.
Reasumując: od samego początku twierdzę, że asysta była przypadkowa (nie miała nic wspólnego z myśleniem), a bramka w doliczonym czasie gry w takich okolicznościach jest fartem (szczęśliwa). Co nie ujmuje oczywiście wygranej, która była zasłużona z przebiegu gry. Piast stworzył jedną akcję bramkową, a drugą stworzył im Mączyński. Ty natomiast z tego co tutaj przytaczasz uważasz, że zagranie było jak najbardziej przemyślane, dzięki niebagatelnym umiejętnościom Hugo (oceniłeś to po układzie ciała). Tak więc idź już sobie na forum Realu i pisz tam jacy oni są przeciętni i nie zawracaj mi głowy twoim brakiem umysłu.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 06.03.2017 o godz. 11:57.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]() Zmiany w stylu gry widać gołym okiem. Wygrywamy nie fartem, ale mądrą grą taktyczną. Bramki zdobywamy po szybkich przerzutach na skrzydło z pominięciem drugiej linii- nie było tego przed Ramirezem. Małecki zbierający piłki wybijane z pola karnego - nie było tego przed Ramirezem. Zagęszczanie obrony na własnej połowie, napastnicy i jeden z pomocników odcinają linie podań - inaczej to wyglądało przed Ramirezem. Albo był pressing jak za Wdowczyka (ale ze skutecznością bywało różnie), albo kompletny chaos. Rezultat? tracimy bardzo mało bramek, wszystkie po fartownej akcji przeciwnika i/lub błędzie indywidualnym. Mam tu na myśli to, że jeżeli prześledzisz na spokojnie bramkę Piasta to wyjdzie Ci, że długo następnej takiej nie strzelą. Dwa idealne podania w tempo leżąc i dobry strzał. Ta akcja była rozegrana na żyletkę, bez marginesu błędu. Nie podoba się taktyka, długie podania kolą w oczka? Nie będę dyskutował bo mało mnie to obchodzi, ale twierdzenie że nie ma różnicy po przyjściu Kiko jest po prostu głupie i nieprawdziwe. Na poważniejsze oceny przyjdzie czas, ale Ramirez odcisnął już piętno na drużynie. Znów - za mała próbka żeby oceniać, ale pisząc że wyniki nie różnią od poprzedników lekko się ośmieszasz. 9 punktów w 4 meczach, a mogłoby być więcej gdyby nie brak skuteczności we Wrocławiu. Nie widać różnicy? No, jak się śledzi wyniki w telegazecie i bramki w internecie... Ale nie, przecież więcej punktów zdobywamy. W sumie, Ty kompletnie nie ogarniasz rzeczywistości więc o czym tu pisać? Nie będę Ci tłumaczył dlaczego twoje opowieści o stylu i tym jak powinniśmy dominować to majaki, jeżeli dotąd nie zrozumiałeś to jesteś po prostu zbyt głupi. Wybacz, ale po tylu latach powolnego upadku pod wodzą TeleFoniki, tańcu nad przepaścią z Meresińskim i wolnego wychodzenia z kłopotów ktoś w miarę rozgarnięty potrafiłby zrozumieć różnicę w położeniu Wisły TS-u oraz tej Kasperczaka. Kiedy my w ogóle dominowaliśmy przez dłuższy okres w lidze (nie piszę o pojedynczych meczach po których zaraz następował spadek jakości) po raz ostatni? Za Skorży? Szanujmy się? W jakim sensie? Ponieważ są tabuny zagranicznych trenerów z nazwiskami na miejsce Ramireza? Pusty śmiech. Czy może fakt że nie pojechaliśmy czwórką Piasta kompletnie dominując ich przez cały mecz jest nieszanowaniem się? Bo akurat bramka nie była fartowna, tylko świetnie rozegrana, a Wisła przeważała przez cały mecz. Zejdź człowieku na Ziemię.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.03.2017 o godz. 12:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Faktycznie Videmont na razie odstaje od innych pewnością siebie w grze i świadomością tego, co robi na boisku. Wygląda na zagubionego. Nie przymierzając jak Brlek w pierwszych swoich meczach. Techniki też na razie za wiele nie pokazał. Podanie asysta do Petara oczywiście w porządku. Po prostu skrzydłowy musi właśnie w takie miejsce dograć piłkę nie oglądając się czy tam ktoś czeka czy nie. Bo ktoś musi się takiego podania spodziewać. Ale też mi trochę to wygląda na farta. Trochę szkoda. Byłem zwolennikiem transferu Hugo.
Na razie jednak wygląda jakby trochę się bał obrońców przeciwnika ;-) A może to zgubienie piłki w pewnym momencie wynikło ze stanu murawy? No i na filmikach z Francji wygląda na grającego dużo szybciej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No w końcu. Czekałem, czekałem i wreszcie ktoś to zauważył
Zwróćcie uwagę na filmikach Videmonta z Francji na jakich boiskach grał i w jakim stylu to robił - murawa zazwyczaj jak dywan, a on krótko prowadził piłkę i próbował dryblingów. Tymczasem w Gliwicach boisko przeorane jak nie wiadomo co, dziura na dziurze, nie za bardzo miał okazje cokolwiek pokazać, podobnie zresztą jak Małecki. Trzeba mu dać czas, widać że Kiko mu ufa bo regularnie go wpuszcza, więc póki co nie ma sensu go skreślać. Zaaklimatyzuje się, skuma schematy, zgra się z kolegami i będzie dobrze ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
1-strzał po rogu Małego 2-karny 3-Prostopadła od Brleka 4-Mały po rogu 5-piłka z środka pola do Boguskiego 6-przerzut Głowackiego na skrzydło, Sadlok zgrywa głową do Hugo, Ondrasek wali bramke -- OK MAMY JEDNĄ TAKĄ AKCJĘ BRAMKOWĄ 7-Brlek głową po "asyście" Hugo V. Proszę nie dorabiaj kolejnych mitów... Po zobaczeniu tego kwiatka dalej mi się nie chciało czytać gościa, który twierdzi, iż mamy większy problem w ofensywie niż defensywie...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 06.03.2017 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Trafił się słabszy mecz w wykonaniu Wisły, ale najważniejsze, że wygrany. W pierwszych trzech spotkaniach widać było, że Wisła z meczu na mecz gra coraz lepiej. Videmonta nie skreślałbym po nieudanym meczu. Widocznie potrzebuje więcej czasu.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Do pierwszej części wypowiedzi to się nawet nie odnoszę, bo złapanie za głowę to jedyna naturalna reakcja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cztery mecze po przepracowanym okresie przygotowawczym, to nie jest mało do oceny trenera. To jest 6h futbolu. Kwestia jest inna. Czy pozostałe sztaby trenerskie znajdą receptę na Wisłę? Czy będziemy dalej się rozwijać? Jak będziemy znali odpowiedź na te pytania, to jednocześnie odpowiemy na pytanie, co jest wart tak naprawdę Ramirez. Na tą chwilę jest dobrze. Nie ma podstaw do narzekania, patrząc z perspektywy ostatnich lat w klubie.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
troche ostatnie posty bardziej pasują do tematu o trenerze niż do meczowego
a wracając do meczu dla mnei zawodnikiem meczu Llonch, i naprawde szkoda że po jego niesamowitym odbiorze nie spuentował tej akcji bramką, bo Paweł podał do zdecydowanie gorzej ustawionego Małeckiego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
@LucjuszWielki
Boże. Na kogo ja czas tracę...? Przecież ty, człowieku, jestes niespełna władz umysłowych. Ja ci to logicznie krok po kroku tłumaczę, a ty zaprzeczasz w swoim bełkocie swoim własnym poprzednim bełkotliwym wypowiedziom. Można by krok po kroku tłuc do pustego łba logicznym argumentem i pokazać, że mu np. "co ma to zdanie do tego, że Hugo zagrał beznadziejnie" (i wykazać, że ma to pokazać celowość i kunszt zagrania i obalić jego tępy argument, który sam zaczął ), ale szkoda czasu. Głupota nie boli, ale jest męcząca dla otoczenia. Mnie już męczy. Jeszcze dopisek: Jeżeli na mój komentarz o "mierzonej miękkiej wrzutce" (czym oczywiście centra Vedemonta obiektywnie była), gość reaguje tępym śmiechem idioty, to co można powiedzieć? To, że wrzutka skończyła się golem wymagało nie tylko dobrej centry i dobrego ustawienia i strzału Brleka. Można powiedzieć, ze trochę szczęscia trzeba. Ale, żeby być tak tępym, żeby nie odróżnić samej wrzutki (zagranej perfekcyjnie, żadnego szczęścia) od wyniku w postaci strzelonego gola, to już poziom poniżej krytyki. Tu już nic nie pomoże. To właśnie poziom chłopka roztropka.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 06.03.2017 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Dokładnie, aż się prosilo żeby Brozek zagrał do Lloncha, który wyszedlby sam na sam. Szkoda tej akcji. Podsumowując mecz, brawo za walke i charakter, tego czesto brakowalo. Trudny wyjazd, z którego wracamy bogatsi o 3 pkt. Morale zespołu zdecydowanie poszły do góry, atmosfera świetna, idziemy w dobrym kierunku
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wyniki właśnie się różnią. Na 4 mecze wygrał 3. Czego więcej chcieć ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tego czego wymagaja niektorzy na tym forum. Pieciu zwyciestw w czterech meczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nikt tu niczego nie wymaga tylko nie piszmy, ze Ramirez wciąga tą ligę nosem tak jak ktoś wyżej napisał
bo na razie nie ma na to żadnych argumentów poza naszymi polskimi kompleksami. Wdowczykowi też można by taką passę znaleźć, że wygrał 3 mecze na 4. Myślę, ze jakiś polski czołowy trener, który dostałby szansę w jakiejś drużynie w czołowej zagranicznej lidze z w miarę ogarniętymi jak na tą ligę piłkarzami też by tej drużynie krzywdy nie zrobił. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@ dynek.pl
Fakty są takie, że jesteśmy na drugim miejscu w tabeli wiosny: http://www.wislaportal.pl/32389,Ryce...yjny_Lech.html Rozmawiaj o faktach a nie gdybaj. ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
wolfy:
Cytat:
Ja fanem zatrudnienia Ramireza nie byłem. I muszę przyznać, że póki co wygląda na to, że się pomyliłem. LucjuszWielki: Cytat:
Mecz z Koroną? Goście rozgrywali sobie piłkę pół kilometra od naszego pola karnego. Mogliby tak grać do usranej śmierci a i tak nic by z tego nie padło. Zero zagrożenia, zero składnych akcji. Śląsk? Jedna przypadkowa akcja po której strzelili bramkę. Żadnych wypracowanych akcji, żadnej przewagi, żadnego nerwowego wybijania piłek z naszej strony. Jagiellonia? Jedna bramka w doliczonym czasie gry. W dodatku po rzucie wolnym. Wcześniej pełna kontrola z naszej strony. Piast? Dokładnie to samo co ze Śląskiem. Jedna akcja zakończona golem. Poza tym kompletnie nic, zero zagrożenia. Podsumowując w czterech meczach straciliśmy trzy bramki. I to jest w zasadzie wszystko co mogliśmy stracić. Nie było żadnych mega interwencji Załuski, żadnych fartów, żadnych słupków czy poprzeczek ratujących nam dupę, żadnych kiksów napastników z 5 metrów w stylu Sikorskiego. Gdzie więc te problemy w defensywie? A co do Videmonta. To czy był tu element szczęścia czy nie jest mało istotne. Ważne, że zakończyło się dla nas bramką. Natomiast w niczym nie zmienia to faktu, że póki co prezentuje się bardzo słabo. Ani dynamiki, ani szybkości, ani techniki, ani inklinacji do gry kombinacyjnej. Mam nadzieję, że to problemy aklimatyzacyjne i pokaże na co go stać. ![]()
Eppur si muove!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Pod tym też::
"Bramki zdobywamy po szybkich przerzutach na skrzydło z pominięciem drugiej linii- nie było tego przed Ramirezem." Kilka postów wyżej opisałem sytuacje mitologii ekstraklasy według wolfiego.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 07.03.2017 o godz. 15:18.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
LucjuszWielki:
Cytat:
Cytat:
![]()
Eppur si muove!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak to prawda, że póki co w defensywie jest lepiej, ale pisząc o nim " gościa, który twierdzi, iż mamy większy problem w ofensywie niż defensywie" miałem na myśli to co zacytowałem, miałeś prawo oczywiście nie wiedzieć do czego piję. Fakty są takie, że w ostatnich latach byliśmy w czołówce zdobytych bramek, znacznie gorzej było z liczbą straconych, więc pomylił kolejność, bo bardziej brakowało nam jakości w tyle niż z przodu...
Jeśli chodzi o przerzuty to też faktycznie występują i jest nieco inaczej niż poprzednio, ale stwierdzenie, że zdobywamy z tego BRAMKI jest zwykłym kłamstwem, niewiedzą, ignorancją lub fałszowaniem historii ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 07.03.2017 o godz. 16:10.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|