The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2015, 11:23
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Hmmm zamieniliśmy jednego słabego trenera który:
- ma jedną koncepcje gry (jak ktoś ją rozszyfruje to kaplica)
- jest zależny od formy kluczowych graczy

Na innego słabego trenera który:
- ma jedną koncepcje gry (jak ktoś ją rozszyfruje to kaplica)
- jest zależny od formy kluczowych graczy
Ja się zastanawiam jak się objawiała ta "kaplica" w przypadku rozszyfrowania taktyki Moskala... Przegrywaliśmy przez to, że rywale razili nas kontrami a w ataku nie mogliśmy nic stworzyć? Przecież za Kazka mieliśmy sytuacji tyle, że głowa boli... To nie taktyka decydowała a Jankowskie, którzy nie potrafili wykończyć wielu setek.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.12.2015, 11:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja się zastanawiam jak się objawiała ta "kaplica" w przypadku rozszyfrowania taktyki Moskala... Przegrywaliśmy przez to, że rywale razili nas kontrami a w ataku nie mogliśmy nic stworzyć? Przecież za Kazka mieliśmy sytuacji tyle, że głowa boli... To nie taktyka decydowała a Jankowskie, którzy nie potrafili wykończyć wielu setek.
Decydowało wiele czynników. Bez sensu jest obwinianie tylko Moskala, ale nie ma też co robić z niego męczennika, bo - umówmy się - taktycznie też geniuszem nie był. Jak gra się układała, to wyglądało to nieźle, ale w momencie kiedy trafialiśmy na rywala, który chciał i/lub potrafił grać w piłkę, to Kazio nie bardzo wiedział jak zareagować. I nie mówię tu już nawet o zmianach, ale o korygowaniu ustawienia, kontrolowaniu stref, tempa i czegokolwiek, co wykraczałoby poza wcześniej założoną jedną taktykę. Natomiast pomysł jakiś był, może z czasem wyglądałoby to lepiej. W każdym razie, te wszystkie tracone punkty, to nie jest wina TYLKO Moskala albo TYLKO piłkarzy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.12.2015, 11:37
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
w Piaście.
Jestes ich księgowym?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2015, 11:39
Wymień mecze, w których Kazek był bezradny, przeciwnik nas zdominował a Kazek i piłkarze nie wiedzieli co robić. Ja też nie robię z Moskala człowieka bez skazy, ale w kluczowych sytuacjach nie Kazek kopie piłkę... On ma wymyślić sposób grania taki, który pozwoli na stwarzanie sytuacji. Było z tym źle? Mogę się przyczepić do stałych fragmentów, niektórych wyborów personalnych i tyle.

edit. nie ma sensu zresztą ciągnąć w kółko tej samej dyskusji - tym bardziej, że to wątek o nowym trenerze.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.12.2015 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.12.2015, 11:46
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jestes ich księgowym?
Gdyby były zaległości to raczej nie poczynaliby sobie tak dobrze. Ot, "polska" mentalność.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.12.2015, 12:33
Ja .......e. Kogo oni ....a wzieli?!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 23.12.2015, 12:41
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Gdyby były zaległości to raczej nie poczynaliby sobie tak dobrze. Ot, "polska" mentalność.
Nie wiem czy sa czy nie...
Ale tam jest akurat większość obcokrajowcow...
A po drugie wiele klubow było wysoko a z wyplatami bywalo naprawdę roznie...
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 23.12.2015, 12:54
Moja pierwsza reakcja po zobaczeniu informacji ze to on ma zostać trenerem był wielki szok i niedowierzanie.No bo jak można wytłumaczyć zatrudnienia trenera który trenuje drugi rok dopiero i to stopniowo pogrążajac Śląsk coraz gorsza pozycja w tabeli.
W tym sezonie kiedy oglądałem mecze Śląska były one tak fatalne że nawet szkoda gadać mimo tego że Śląsk jest strasznie źle zarządzany to tak bezpłciowego futbolu nie gra żaden inny zespół w ekstraklasie po prostu nie da się tego oglądać.
Co nie znaczy że nie będę wspierał Pawłowskiego bo to jest sympatyczny człowiek i liczę że mu się uda choć nie wierzę w jego umiejętności i również nie mam pojęcia czemu akurat on ma poukładać ten zespół no ale cóż...
Powodzenia
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.12.2015, 13:13
Arsenal napisał(a):Wyświetl post
Moja pierwsza reakcja po zobaczeniu informacji ze to on ma zostać trenerem był wielki szok i niedowierzanie.No bo jak można wytłumaczyć zatrudnienia trenera który trenuje drugi rok dopiero i to stopniowo pogrążajac Śląsk coraz gorsza pozycja w tabeli.
W tym sezonie kiedy oglądałem mecze Śląska były one tak fatalne że nawet szkoda gadać mimo tego że Śląsk jest strasznie źle zarządzany to tak bezpłciowego futbolu nie gra żaden inny zespół w ekstraklasie po prostu nie da się tego oglądać.
Co nie znaczy że nie będę wspierał Pawłowskiego bo to jest sympatyczny człowiek i liczę że mu się uda choć nie wierzę w jego umiejętności i również nie mam pojęcia czemu akurat on ma poukładać ten zespół no ale cóż...
Powodzenia
"Sympatyczny" - dobry eufemizm. Zupełnie jak gadanie o kobiecie z paskudnym ryjem. "Jaka jest? Sympatyczna."

Natomiast na ten moment Pawłowski powinien otrzymać od nas wsparcie i jakiś kredyt zaufania, bo jakby nie bardzo jest inne wyjście. Napisałbym to o każdym innym trenerze; Kulawiku czy Broosie. Może z wyjątkiem Smudy. W tym wszystkim najbardziej mnie tylko przeraża kontrakt na 18 miesięcy.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.12.2015, 15:03
Jaka to różnica czy trenerem został Pawłowski czy inny Czesiek?
dopóki nie będzie realnych wzmocnień i pensji wypłacanych na czas to w Wiśle będzie coraz gorzej
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 23.12.2015, 15:44
Czytam ze Pawlowski potrzrbuje 2 moze 3 transferow....
Rozumiem ze zna stany liczebne zawodnikow oraz ich wysokie umiejetnosci...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.12.2015, 15:53
Jeśli to będzie 2-3 naprawdę dobrych zawodników to w zupełności wystarczy (razem z Drzazgą to będzie 3-4 nowych zawodników) Jeśli nikt nie odejdzie to będziemy mieli 18-20 doświadczonych zawodników na ligę.
Jeśli nikt nie odejdzie....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2015, 16:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No, nie mamy aspiracji i tyle.
Każdy kto ma aspiracje, w pierwszym składzie takie "talenty" jak Jankowski, Uryga, Boguski, Cywka i Crivelaro, a na ławce nieodkryte talenty w rodzaju Kujawy czy Buchalika jest - delikatnie mówiąc - mało rozgarnięty. I tutaj fialo ma rację.

Wesołych Świąt
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.12.2015 o godz. 00:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pietre
Banita

Od: 12.2011

Stary 23.12.2015, 16:50
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...dalu-sprzed-30 dobry artykuł
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 23.12.2015, 16:54
Tak, świetny artykuł. Nie ma co. Dla warszawki. Widzę, że boli ich dupa. Wklejanie tego czegoś tutaj, to według mnie skrajny debilizm.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.12.2015, 17:26
Mam nadzieje, że wszyscy krytycy Moskala, którzy byli ucieszeni jego zwolnieniem, są w 7 niebie, wszak zmieniliśmy trenera, za którego zespołu nie dało się oglądać, na kogoś z wizją i polotem, a którego poprzednia drużyna grała efektownie i efektywnie...
Odpowiedz cytując
pietre
Banita

Stary 23.12.2015, 17:32
Wesoły Romek, czemu debilizm? Bo ciężko się przyznać do prawdy? Trudno, było minęło. Pokaż mi klub w Polsce, który nie ustawiał meczów. Chodzi tu bardziej i relacje nowego trenera z Kapką, a nie korupcję.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2015, 18:09
Zmiana dla zmiany, bo trzeba było pogrozić palcem po przegranych derbach. Sensu w tym nie widzę, a sam Pawłowski nie zwiastuje wzmocnień czy inwestycji w rozwój klubu.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.12.2015, 18:31
Przemyślałem na spokojnie tą nominację Pawłowskiego i jednak uważam że jest to dobry wybór. Zarówno pod względem "urody gry" jak i skuteczności jego Śląsk prezentował się lepiej niż drużyna Smudy czy Moskala.

Jeśli faktycznie dojdzie tych 4 piłkarzy prezentujących solidny poziom to spadek nam nie grozi a i myślę że do 8 powinniśmy się wcisnąć.

Tak jak pisało kilku kolegów (fialo) w naszej sytuacji jakości piłkarzy musimy patrzeć realnie na nasze możliwości i cele.

Tak czy inaczej nie będzie źle
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.12.2015, 18:38
Zupełnie obojętnie przyjąłem nominację Pawłowskiego. Jeśli już jest polski trener, to wiadomo że spod jednej sztancy wylazł. Czy to Probierz, Moskal, czy Pawłowski to wsio ryba. Jakieś tam niuanse są, typu że jeden biega jak poparzony przy linii, a drugi stoi jakby mu nogi gangsterzy z mafii zalali betonem.
Pawłowski ma tę przewagę nad np. Skorżą, że Wisły jeszcze nie skompromitował
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 23.12.2015, 19:39
Pietre, chodzi mi o to, że wklejasz tutaj jakąś twórczość kibica żydów. Mamy nowego trenera, chcemy na siłę szukać sensacji? Pomagamy obrzucać nasz klub gównem?
Odpowiedz cytując
pietre
Banita

Stary 23.12.2015, 20:33
Ok, poczekam jak zobaczę Twój wpis prześmiewczy na temat Kapki, to Cię skontruje.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.12.2015, 23:38
ochłonąłem po nominacji Pawłowskiego i jakby nie było musimy dać mu szanse...
początek w Śląsku miał bardzo udany... został nawet trenerem 2014 roku... ostatnie jego wyniki to mimo wszystko dramat... Tak czy siak czas pokaże jaka była to zmiana...
Wg mnie jest to klasyczna zmiana dla zmiany... cały czas uważam, że Moskal nie miał piłkarzy do gry a i tak osiagał z nimi całkiem niezłe wyniki... brakowało napastnika, który strzelał by bramki...

Pawłowskiemu nie zazdroszczę bo kadrę może mieć jeszcze słabszą od Moskala... jeśli sprzedadzą Cierzniaka i w bramce będzie grał Buchalik to będzie dramat... a jeszcze dorzucimy Czekaja na środek obrony i witamy się z pierwszą ligą... Jesli w bramce grałby Buchalik a na obronie Czekaj to uznam za cud utrzymanie... eh co za czasy:(
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.12.2015, 00:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przemyślałem na spokojnie tą nominację Pawłowskiego i jednak uważam że jest to dobry wybór. Zarówno pod względem "urody gry" jak i skuteczności jego Śląsk prezentował się lepiej niż drużyna Smudy czy Moskala.

Jeśli faktycznie dojdzie tych 4 piłkarzy prezentujących solidny poziom to spadek nam nie grozi a i myślę że do 8 powinniśmy się wcisnąć.

Tak jak pisało kilku kolegów (fialo) w naszej sytuacji jakości piłkarzy musimy patrzeć realnie na nasze możliwości i cele.

Tak czy inaczej nie będzie źle

ja tez juz na chlodo musze przyznac ze to wcale nie taka zla opcja.

Krzykacz jakiego czesc forumowiczow chciala Rumak... to Probierz w wersji 2.0 .A co Probierz zrobil Wisle?...nic.
Samym krzyczeniem nic sie nie zrobi.

Pawlowiski pewnie szybko zlapie konktakt z druyzyna,bo jego chyba nie da sie nie lubic,a wtedy to moze jakos
zatrybi.
Oczyswiscie licze na powrot do formy Brozka ,Gerreira i Sarkiego.a wtedy juz mozna bedzie na czyms oprzec akcje ofensywne.
Jak na poczatku bylem wrecz załamany,tak teraz dochodze do wniosku ze to taki najgorszy wybor nie był.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.12.2015, 00:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
ja tez juz na chlodo musze przyznac ze to wcale nie taka zla opcja.

Krzykacz jakiego czesc forumowiczow chciala Rumak... to Probierz w wersji 2.0 .A co Probierz zrobil Wisle?...nic.
Samym krzyczeniem nic sie nie zrobi.

Pawlowiski pewnie szybko zlapie konktakt z druyzyna,bo jego chyba nie da sie nie lubic,a wtedy to moze jakos
zatrybi.
Oczyswiscie licze na powrot do formy Brozka ,Gerreira i Sarkiego.a wtedy juz mozna bedzie na czyms oprzec akcje ofensywne.
Jak na poczatku bylem wrecz załamany,tak teraz dochodze do wniosku ze to taki najgorszy wybor nie był.
Liczysz na powrót do formy Sarkiego a kiedy to on był w formie? aaa 45 minut w meczu w Warszawie, fakt....
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.12.2015, 09:00
Tadzio Pawłowski to idealny kandydat.

Kapce nie podskoczy, bo wiadomo.
Smudzie nie podskoczy, bo ten już go na schodach widział.
Duninowi nie podskoczy, zresztą słup się obchodzi a nie podskakuje.
Cupiałowi... lub każdemu innemu przyszłemu właścicielowi - wiadomo.
Kibice będą psioczyć ale drastycznej akcji przeciw niemu nie zrobią, bo ze Śląska. Co innego Rumak, po nim mogłyby być jazdy.
Zapewne tani. Albo bardzo tani.
A nie wykluczone, że zdoła klub utrzymać w ekstraklasie a może nawet wykręcić coś powyżej ósmego miejsca, mimo braku wzmocnień (nie chodzi o to, że nikt nie przyjdzie, tylko, ze nie będzie wzmocnień).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.12.2015, 09:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Ja .......e
Przekmnęło przede mną szybsze niż pendolino TGV.
4 transfery....
Cztery transfery....

Czy ja tego gdzieś już nie słyszałem?...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.12.2015, 10:06
Wywiad z Pawłowskim
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...dowiskowo.html

a link co podalem juz byl tu wiec skasowałem
Ostatnio edytowane przez bódyń : 24.12.2015 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.12.2015, 12:33
Dobry jest. Wygaduje kocopoły, że chce wygrać wszystkie mecze, bo tak mu powiedział BC. BC też dalej buja w obłokach widze.
..
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 24.12.2015, 12:36
Cytat:
"Myślimy o wzmocnieniach zespołu, choć biorę pod uwagę sytuację klubu. Dlatego to muszą być gracze w zasięgu naszych możliwości finansowych. Na drogie transfery klubu nie stać. Trwa przeglądanie rynku i szukanie zawodników. Zależy mi, by była większa konkurencja w zespole i na ławce rezerwowych nie siedziała sama młodzież."
Kolejny wywiad, kolejne podkreślenie dalszego zaciskania pasa, nijakości i marazmu...

@edit Czyli tak naprawdę to co słyszeliśmy rok, dwa, trzy lata temu... Pieniędzy nie ma, zawodnicy z kartą, sytuacja klubu trudna, długi, trzeba poczekać będzie lepiej, blablabla. I dam sobie rękę uciąć, że konferencja prasowa zarządu będzie wyglądała jak kopia konferencji RG sprzed roku czyli 0 konkretów i dyplomatyczne, wymijające odpowiedzi na każde konkretne pytanie np. o sponsora...

@edit2 Zastanawia mnie tylko ile to jeszcze będzie trwało i kiedy w końcu Cupiał odejdzie (bo w to, że zainwestuje ponownie chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą, tak samo jak i w sprzedaż klubu z 100mln długiem wewnętrznym), no chyba, że zamienił się teraz w kogoś pokroju Sylwestra Cacka (nomen omen to co wygaduje teraz Pawłowski brzmi jota w jotę jak Stawowy, który zapewniał, że jego celem jest awans do LM w czasach kiedy Widzew znajdował się na dole tabeli 1 ligi, jak to się skończyło pół roku później wszyscy wiemy).
Ostatnio edytowane przez Stelio : 24.12.2015 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów