|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Dariook przełamanie bd
od czasów kiedy sięgam pamięcią po zmianie trenera Wisła była na przyzwoitym poziomie, oby tak dalej i coraz lepiej a nie im trener dłużej tym Wisła gra gorzej.![]() Z Wisłą skacze, z Wisłą płacze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Szkoda czasu na te analizy, nie mamy w tym sezonie druzyny, trenerem zostal facet, ktory w ME nic nie pokazal jako szkoleniowiec, zamiast pompowac balonik pora sie pogodzic z faktami, nawet jezeli Melikson czy Iliev wroca do formy i wygramy kilka meczow to jednego za chwile sprzedamy, drugiemu konczy sie kontrakt i zostaniemy z samymi chrapkami i bunozami, a wtedy czeka nas juz rozpaczliwa walka o unikniecie spadku, wiec w przyszlym sezonie bedzie jeszcze gorzej jezeli klub dalej bedzie szedl w tym kierunku co obecnie, takie sa fakty.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
najwyższa pora zwolnić bednarza, on i jego polityka transferowa pożal się boże...Melikson nie pójdzie z Wisły, chyba że do izraela za marne pieniądze gorsze niż ma u nas. Kto kupi piłkarza z zespołu w połowie tabeli ekstraklasy, ligi jednej z najgorszej w świecie.
A jeśli chodzi o nasze władzę to prosty przykład Junior Diaz który był rzekomo za słaby na naszą ligę a teraz jest w lidze wiele lepszej bundesliga. Ja nic z tego nie rozumie.. ![]() Z Wisłą skacze, z Wisłą płacze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
młoda ekstraklasa to jest jakiś argument ? dramat oby to co piszesz się nie spełniło tzn Kulawik będzie figurantem a o składzie taktyce i treningach będzie decydować gwiazdozbiór głowacki sobolewski garguła
|
||
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Kulawik to jedna wielka nie wiadoma, ale jeżeli dobrze poukłada środek pola, to reszta już powinna przyjść z czasem. Za Probierza środek pola kompletnie nie istniał czy to w ofensywie czy to w defensywie. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez POtey : 04.10.2012 o godz. 18:53.
![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 04.10.2012 o godz. 18:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Żeby nie było chcę żeby piłkarze walczyli ale nie chcę żeby byli też bezmózgim ŁKSem który potrafi "walczy w defensywie" i wyprowadzać groźne kontry.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.10.2012 o godz. 19:18.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kulawik ledwie zaczął i już pokazuje jak marnym jest szkoleniowcem. Nie wiem jak można mieć nadzieje że coś z nim ugramy, przecierz nie możliwe jest by ludzie mieli tak krótką pamięć. Kulawik jest już trzeci raz i zawsze okazuje się być zwyczajnie słaby. Wygrał raz ME, no litości mieliśmy bodaj w pierwszym sezonie najstrarszy skład. Ja się pytam kogo on wykreował z tej ME, bo mnie się wydaje że nikogo. Zwykły pionek, kopacze po raz kolejny wygrali, a jak mniemam jednym z głównych rządzących szatnią, jest Garguła, a raczej Łukasz G. Hańbą jest dla klubu że ktoś taki jeszcze biega z naszą koszulką dla której nie ma za grosz jakiegoś respektu, co pokazywał nie raz. I jeszcze to że biega z 10 na plecak to już śmiech przez łzy to obraza innych piłkarzy, którzy grali z tym numerem.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeśli Tomaszu Kulawiku naprawdę dasz szansę Łukaszowi G. dla mnie będziesz zerem.
Wszystkie te poprzednie ruchy dotyczące sprzedawczyków, poszły się je.bać. Teraz Bednarz (Cupiał) jest gotów zatrudnić nawet Forbricha. Na samą myśl o Michniewiczu obleciał mnie pot. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Co do Bruda z rozmachu nie wykresliłem z Burasem,tylko dałem gwaizdkę.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.10.2012 o godz. 19:33.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
poza tym co ty robiłes dla Wisły że śmiesz nazywać Kulawika "pionkiem " ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Typowo polskie malkontenctwo. Kulawik to inteligentny gość i szybko się uczy, więc jestem pewien, że wyciągnie odpowiednie wnioski. Poza tym ktokolwiek by nie przyszedł, to każdy piłkarz miałby czystą kartę. Też mam dość Garguły, aczkolwiek przywrócenie do do składu jest naturalną koleją rzeczy i tu nie ma ani trochu błędu Kulawika. Błędem będzie natomiast brak reakcji trenera na słabą grę Łukasza, wtedy sam go napiętnuję. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
naturalna koleją rzeczy powinno byc przywrócenie Garguły,owszem, ale jakby tu przyszedł jakis ....a Felix Magnath czy inny trener z innej ligi.A nie Kulawik ,który w Wiśle jest od dawna, zapewne mecze ogląda i widział co sie dzieje. Przeciez on piłkarzy powinien znac od podszewki, no chyba ze on po prostu od dawna wiedział co sie tutaj kroi.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli wystawienie Garguły przekreśli dla Ciebie setki rozegranych przez Tomka spotkan dla Białej Gwiazdy i będzie On dla Ciebie z tego powodu "zerem" to chyba jesteś dzisiaj po zbyt wielu browarach... Trener daje wszystkim czystą kartę - trudno, żeby nagle po takiej zapowiedzi jednemu jednak tej karty nie dał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy siegną po koło ratunkowe z Turcji jak Wisła zamieni się z Podbeskidziem miejscami w tabeli
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 04.10.2012 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
@Ayala taa szczególnie nauczy Gargułe jeździć po tyłku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kula pamiętam świetnie grał wślizgami ,walczył na boisku jak wsciekły tygrys....licze że tego nauczy grajków
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.10.2012 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja pamiętam, że miał niezły strzał z lewej nogi i zdobywał sporo bramek jak na pomocnika od czarnej roboty. I podawać też umiał nieźle. I wolę to niż rozpaczliwą kopaninę i jeżdżenie na dupach zwane "walką".
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja też pamiętam świetnego Kulawika z boiska i żal mi, że takim tymczasowym trenowaniem (już po raz trzeci) jego osoba coraz bardziej kojarzyć się będzie z obecnym shitem, niż boiskowymi dokonaniami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Orientuje sie ktoś jaki bilans wygranych przegranych meczów z Legią ma Wisła pod wodzą Kulawika
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
"W sumie Wisła z Tomaszem Kulawikiem w roli szkoleniowca, zagrała w trzynastu spotkaniach, z których sześć wygrała, cztery zremisowała, a trzy zakończyły się porażkami naszej drużyny. Bilans bramkowy: 11-5." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawe na kogo z duetu Pareiko-Jova jutro między słupkami postawi Kulawik
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miśkiewicza
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie wiem jakie ligi oglądasz, ale w żadnej z tych które znam pomocnicy nie są zwolnieni z zadań defensywnych, w szczególności - pressingu. Sugerowanie, że Garguła jest zbyt zmęczony jeżdżeniem na dupie żeby dobrze zagrać piłkę jest w ogóle tak abstrakcyjne, że nie wiem jak się do niego ustosunkować. Ustalmy na początku jedno: za Probierza wielu zawodników zaliczyło dramatyczny zjazd, ale akurat Garguła swoją formę utrzymał. Grał tak samo beznadziejnie za Maaskanta i Moskala, czym walnie przyczynił się do ich zwolnienia. Probierz był po prostu pierwszym który miał jaja posadzić leszcza na ławce. Umówmy się - piłkarsko na tym zyskaliśmy, bo Chrapek ma momenty przebłysków boiskowej inteligencji, co dla Garguły jest raczej abstrakcją. Wiem, wiem - zaliczył świetną asystę przy golu Burligi. Jedną. Na ile meczy? Rozumiem, że obecnie nasza kadra jest słaba łamane przez tragiczna, ale to nie znaczy że pora zacząć brać w żyłę. Trudno o bardziej bezproduktywnego zawodnika niż Garguła w Wiśle - on nawet rzutu wolnego nie potrafi wykonać. Chciałbym mieć statystykę podań Garguły - czuję, że nie miałby nawet 50% udanych, z czego większość do najbliższego zawodnika. Nie wiem, może bronienie go uważasz za trendy, w końcu idziesz pod prąd, ale uwierz: nie czyni Cię to inteligentniejszym od innych. Czasem większość ma jednak rację, zwłaszcza jeżeli chodzi o coś tak prostego jak ocena kopania się po czole Garguły. Nie rozumiem tego: ile beznadziejnych meczy i pod iloma trenerami musi zagrać Garguła żeby do niektórych dotarło, że jest słaby? Czy każdy kolejny musi stawiać na niego żeby upewnić się, że jego poprzednicy nie byli jednak debilami? Garguła nie powinien grać w ME. Jego w ogóle nie powinno być w tym klubie, a jeżeli nikt nie ma jaj żeby rozwiązać z nim kontrakt, to sam mogę znaleźć mu jakieś schody do biegania. Pierwszy z brzegu pomysł: Tesco koło Kapelanki, niech pomaga staruszkom torby znosić. Ale nie wiem, werterstyl, może to dla niego zbyt męczące?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.10.2012 o godz. 00:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak usadzi Szewczyka Chrapka Czekaja na ławie/trybunach bo musi byc miejsce dla doświadczonych polskich emerytów gwiazdorów to niebardzo będzie miał kto się wypromować a to o kulawiku i me nawet nie wiem jak skomentować nie wiem do dyskusji o czym to jest/będzie/było przydatne ani jaką tezę można na tym oprzeć jak dla mnie to zupełnie nieistotne zdarzenie w kontekscie pierwszej druzyny Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
NIe no kolejne dawanie szansy Łukaszowi G. zaczyna być cholernie irytujące i Kulawik na początku swojej przygoy (bo czy to będzie kariera okaże się w przyszłości) na ławce trenesrkiej I zespołu Wisły już stracił u mnie punkty....
Orbit w WIśle najlepiej prezentował się w ostatnich meczach rundy jesiennej ub. sezonu, a i tak patrzy się tylko przez pryzmat meczu z Odense i Twente (strzelona bramka). Później było już wyrównanie do tradycyjnej gry - czyli braku jakiejkolwiek formy.... W dzisiejszym PS piszą o strajku Melikosona, ale redaktorek nie zadał sobie 2 podstawowych pytań: jaki wpływ na grę Maora mają ustawienie go na lewym skrzydle zamiast na ofensywnym pomocniku oraz zmiana sposobu gry - zamiast gry piłką po ziemi za Probierza dominowały górne przerzuty, po których cięzko było opanować komukolwiek na małej przestrzeni piłkę. Jeżeli zagramy dzisiaj z Legią z Łukaszem G. w składzie, to tak jakbyśmy grali w 10, podobnie nie zrozumiałe dla mnie do dzisiaj jest dlaczego w miejsce Bunozy z Piastem zagrał Czekaj. Jakby nie było - mistrz chaosu. Legi gra technicznie i tutaj gra po ziemi prowadzona przez Maora, Iliewa i Chrapka z wysuniętym Genkowem mogłyby zrobić dużo dobrego. Podejrzewam, że zamiast tego zobaczymy Gargułe, Sikorskiego i Czekaja - może się przełamią.... Ponadto obwaiam sie co z Fredriksenem zrobią Radović i Ljuboja, bo oni grają właśnie z tej strony, co grozi raczej wielkim pogromem (Bunoza ustawiony na lewym stoperze mimo słabej zwrotności byłby bardziej pomocny, niż Czekaj). Mój skład: Pareiko-Jovanović, Głowacki, Bunoza, Fredriksen - Wilk (Jaliens jako DP wchodzący w środek obrony w miejsce Bunozy pomagającego Duńczykowi), Iliew, Chrapek, Melikson, Szewczyk- Genkow. Na zmiane Boguski - w końcu swoją dyspozycję reprezentacjyną utracił w meczu z Legią po brutalnym faulu Borysiuka - bardziej tutaj widziałbym "fatum" z szansą na odrodzenie.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 05.10.2012 o godz. 08:48.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Garguła może grać na lewym skrzydle i będzie to bardziej efektywne niż jego gra w środku. Probierz trochę dziwnie ustawiał zespół - każąc drużynie grać tymi długimi przerzutami, aczkolwiek ciężko będzie Wiśle w ogóle cokolwiek grać, dopóki piłkarze będą tak słabej klasy jak teraz. Niestety - nie da się grać takimi zawodnikami i osiągać jakiekolwiek sukcesy.
Po drugie - co Ty Bednarz jeszcze w Wiśle robisz? Kiedy się podasz do dymisji?! Bo dymisja Probierza niczego nie zmienia - to Twoje transfery i Ty za to dziadostwo odpowiadasz! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()