The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2012, 09:19
Nie powinno być: "By Wisła grała ładnie" powinno być: "By Wisła grała skutecznie". Specjaliści od ładnej gry to już byli...
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2012, 10:13
od nowego sezonu smuda wg. faktu
kulawik oby mu ograł i przygotował jak największa liczbę młodych graczy i nie spuścił Wisły a obecny sezon możemy już na jego początku spisać na straty
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2012, 10:28
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Alez oczywiscie....
Ponizej takie porównanie(dałem tych zawodników,którzy chociaz raz zagrli na boisku).
Mamy 13 gwiadek ,tylu grało jak był MP i obecnie jak jest piach.W kategoriach dyskusji moze byc jakie osłabienie było w zwiazku z odejsciem Kirma i Małego,a np. przyjsciem Głowy i Ilieva,lub wymianie pewnych zawodników na pozycjach,jak i również zgrania zespolu,nbo przeciez mineło 2-lata.
Nie mówmy ,ze ta zmiana w składzie jest opowiedzialna za gre na poziomie różnicy 16-stu miejsc......

Skład obecny
1. Milan Jovanić*
12. Michał Miśkiewicz
25. Sergei Pareiko*
.Obrońcy
2. Kew Jaliens*
3. Gordan Bunoza*
4. Osman Chávez*
6. Arkadiusz Głowacki
21. Łukasz Burliga*
22. Marko Jovanović
33. Michał Czekaj
55. Jan Frederiksen
.Pomocnicy
5. Maor Melikson*
7. Radosław Sobolewski
10. Łukasz Garguła*
14. Damian Buras*
20. Michał Chrapek
28. Cezary Wilk*
42. Michał Szewczyk
77. Ivica Iliev
.Napastnicy
8. Tsvetan Genkov*
9. Rafał Boguski*
23. Daniel Sikorski
31. Romell Quioto

bramkarze:
Milan Jovanić *
Filip Kurto
Sergei Pareiko *
obrońcy:
Serge Branco
Gordan Bunoza *
Łukasz Burliga *
Osman Chávez *
Erik Čikoš
Kew Jaliens *
Mateusz Kowalski
Dragan Paljić
pomocnicy:
Nourdin Boukhari
Daniel Brud *
Łukasz Garguła *
Tomáš Jirsák
Andraž Kirm
Wojciech Łobodziński
Patryk Małecki
Maor Melikson *
Michaił Siwakow *
Radosław Sobolewski *
Cezary Wilk *
napastnicy:
Rafał Boguski *
Cwetan Genkow *
Andrés Ríos
Maciej Żurawski
Takie proste zestawienie do niczego nie prowadzi, bo czy na przykład obecny Sobol ma tak istotny wkład w naszą grę, jak 2 lata temu? Oczywiście, nie. To cień tamtego piłkarza, z różnych powodów. Jakie ma również znaczenie to, ze i wtedy i teraz mamy Daniela Bruda. To statysta. O Rafale Boguskim również nie ma sensu wspominać, nie odegrał wtedy żadnej roli w zdobyciu MP.

Jeśli skupimy się tylko na napastnikach i pomocnikach, dojdziemy do wniosku, że z 6-7, która decydowała wtedy o tym co dzieje się na boisku, zostało tylko 2 piłkarzy, Melikson i Genkow. Bo de facto nie ma Sobola (z powodu, o którym wspomniałem powyżej), nie ma Sivakova, nie ma Kirma, nie ma Małego, nie ma Jirsaka, który dawał więcej tej drużynie niż Garguła czy Chrapek.

Weźmy pod uwagę również fakt, iż Mały i Kirm mieli wtedy sezon konia, jeden z najbardziej udanych o ile nie najbardziej w czasie swojej przygody z Wisłą. Tej formy brakowało później bardzo i w eliminacjach LM i rozgrywkach ligowych.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.10.2012, 10:38
Jak manipuluje prasa
Fakt:
Na dodatek na przeszkodzie stanęły kwestie finansowe - Smuda chciał zarabiać zdecydowanie więcej niż oferował krakowski klub. Nie pomogło nawet osobiste spotkanie z właścicielem klubu Bogusławem Cupiałem.

Jednak jak donosi "Fakt" popularny "Franz" ma poprowadzić Wisłę od nowego sezonu. Na razie pod Wawelem w ramach strażaka zatrudniono Tomasza Kulawika.

Czyli
a) Smuda będzie czekał rok na Wisłę ?
b) w przyszłym roku finanse nie będą mu przeszkadzały
c) w przyszłym roku bos sypnie kasą bo w tym roku nie może sypnąć

k...a mać
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 04.10.2012, 10:42
Szczególnie te dwie (poniekad perzeciwstawne) wypowiedzi z tej samej konferncji mnie przekonują:

- Wszyscy chcą, aby Wisła grała ładną piłkę. O tym się mówi, żeby zaczęła ładnie grać i o tym się mówi, żeby zaczęła grać normalnie. Taki cel postawili mi zarząd i prezesi. Przede wszystkim sam postawiłem sobie taki cel, żeby wreszcie zacząć grać "piłkę krakowską". To co zawsze było i to co umieliśmy - przyznał Kulawik.

- Chcemy grać tak, aby kontrolowali piłkę, a nie tylko za nią biegać, tracąc siły. Musimy przede wszystkim poprawić defensywę, bo tracimy bramki i to jest najgorsza rzecz. Gdy ich nie tracimy, to w najgorszym razie ostatecznie remisuje się 0-0. Myślę, że nad tym głównie się skupimy - zapowiada Kulawik.
Ja to widzę tak: bierzemy się za poprawe defensywy bo to jedyne co można zrobić szybko(2dni przed meczem),natomiast na krakowską piłke potrzeba czasu i nie da się tego wytrenować w 2 dni.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2012, 10:48
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Ja to widzę tak: bierzemy się za poprawe defensywy bo to jedyne co można zrobić szybko(2dni przed meczem),natomiast na krakowską piłke potrzeba czasu i nie da się tego wytrenować w 2 dni.
Wytrenowac się nie da, ale wystarczy zawodnikom pozowlić grac to, co grali za Moskala. Ne sądzę, żeby zapomnieli.
Co najwyżej Sikorski i Frederiksen się do tego nie dostosują
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.10.2012, 11:00
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jak manipuluje prasa
Fakt:
Na dodatek na przeszkodzie stanęły kwestie finansowe - Smuda chciał zarabiać zdecydowanie więcej niż oferował krakowski klub. Nie pomogło nawet osobiste spotkanie z właścicielem klubu Bogusławem Cupiałem.
Jednak jak donosi "Fakt" popularny "Franz" ma poprowadzić Wisłę od nowego sezonu. Na razie pod Wawelem w ramach strażaka zatrudniono Tomasza Kulawika.
Czyli
k...a mać
Jasne że c), tyle że z korektą. W tym roku bos nie ma ochoty sypnąć kasą, a w przyszłym …, a kto to wie

Akurat w takim postępowaniu i opisie jest logika. W ramach tego składu osobowego Smuda nie wierzy we własny sukces, a jeśli od nowego sezonu będą wzmocnienia to wówczas się zgodzi. W sumie chce kasy dla siebie i na transfery, a boss teraz jej mu nie da, jak i nie wyłoży na wzmocnienia. W kolejnym rozdaniu to może właściciel będzie bardziej szczodry i na to liczy Franz. Logika w tym jest ...

PS. Ja jedynie mam nadzieję, że po pierwsze jeśli bos będzie miał już gest to tym nowym szkoleniowcem z nowymi transferami nie będzie ani Smuda, ani zwłaszcza dyr. sportowym nadal J. Bednarz ! A po drugie , słyszę zewsząd, że sezon już stracony, ej że ! Kryzys kryzysem, ale to dopiero początek do licha !

_________
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie powinno być: "By Wisła grała ładnie" powinno być: "By Wisła grała skutecznie". Specjaliści od ładnej gry to już byli...
Niech że i gra skutecznie, bo wyniki sa najważniejsze, ale raz na jakiś czas musi być trochę ładnej gry, bo piłka ma też dawać przyjemność w jej oglądaniu, a nie żeby tylko była radość z wyniku, a w trakcie meczu stały ból zębów (wyłączając moment gdy nasi tłuką bramkę).
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.10.2012 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 04.10.2012, 11:08
milosz napisał(a):Wyświetl post
, ani zwłaszcza dyr. sportowym nadal J. Bednarz ! A po drugie , słyszę zewsząd, że sezon już stracony, ej że ! Kryzys kryzysem, ale to dopiero początek do licha !
a gdyby zamiast Bednarza siedział Mielcarski Stan V. czy nawet sami bogowie Głowacki z Sobolewskim mieli by dokładnie takie same zadania dokładnie taką samą sytuacje też byście domagali się ich zwolnienia/wyjebania/wy.......enia ?
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 04.10.2012, 11:12
Czyli
a) tak, gdyż z tym skladem wie, że nic nie zdziała
tak, gdyż za rok ludki zapomną kompromitacje w kadrze bo skompromituje się już za ten czas Fornalik czy nawet kolejny
b) jak uda sie wybrnąć z obecnej sytuacji to pewnie tak
c) jak wyżej + Smuda ponoć ziomek Cupiała więc może okaże mu zaufanie w formie gotówkowej
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.10.2012, 11:16
Alez oczywiscie....
Ponizej takie porównanie(dałem tych zawodników,którzy chociaz raz zagrli na boisku).
Mamy 13 gwiadek ,tylu grało jak był MP i obecnie jak jest piach.W kategoriach dyskusji moze byc jakie osłabienie było w zwiazku z odejsciem Kirma i Małego,a np. przyjsciem Głowy i Ilieva,lub wymianie pewnych zawodników na pozycjach,jak i również zgrania zespolu,nbo przeciez mineło 2-lata.
Nie mówmy ,ze ta zmiana w składzie jest opowiedzialna za gre na poziomie różnicy 16-stu miejsc......

Skład obecny
1. Milan Jovanić*
12. Michał Miśkiewicz
25. Sergei Pareiko*
.Obrońcy
2. Kew Jaliens*
3. Gordan Bunoza*
4. Osman Chávez*
6. Arkadiusz Głowacki
21. Łukasz Burliga*
22. Marko Jovanović
33. Michał Czekaj
55. Jan Frederiksen
.Pomocnicy
5. Maor Melikson*
7. Radosław Sobolewski
10. Łukasz Garguła*
14. Damian Buras*
20. Michał Chrapek
28. Cezary Wilk*
42. Michał Szewczyk
77. Ivica Iliev
.Napastnicy
8. Tsvetan Genkov*
9. Rafał Boguski*
23. Daniel Sikorski
31. Romell Quioto

bramkarze:
Milan Jovanić *
Filip Kurto
Sergei Pareiko *
obrońcy:
Serge Branco
Gordan Bunoza *
Łukasz Burliga *
Osman Chávez *
Erik Čikoš
Kew Jaliens *
Mateusz Kowalski
Dragan Paljić
pomocnicy:
Nourdin Boukhari
Daniel Brud *
Łukasz Garguła *
Tomáš Jirsák
Andraž Kirm
Wojciech Łobodziński
Patryk Małecki
Maor Melikson *
Michaił Siwakow *
Radosław Sobolewski *
Cezary Wilk *
napastnicy:
Rafał Boguski *
Cwetan Genkow *
Andrés Ríos
Maciej Żurawski
Sorry Griszka, ale coś nie tak z Twoimi gwiazdkami:
Jovanić 7 meczy 548 minut
Burliga 3 mecze 219 minut
Brud 2 mecze 46 minut
Boguski 13 meczy - 528min - 3 gole
Czyli faktycznie grali i przyczynili się do mistrzostwa jak cholera....
Pomijam fakt oznaczenia gwiazdką Bruda (chyba nie ma go w kadrze Wisły jak i Burasa - nie zdążył zadebiutować....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.10.2012, 11:18
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
a gdyby zamiast Bednarza siedział Mielcarski Stan V. czy nawet sami bogowie Głowacki z Sobolewskim mieli by dokładnie takie same zadania dokładnie taką samą sytuacje też byście domagali się ich zwolnienia/wyjebania/wy.......enia ?
Nie, bo oni by nie sprowadzili Sikorskiego i jemu podobnych, bo tu o ocenę profesjonalizmu chodzi, Bednarz jak dostanie 750 tyś € to da nam Jirska, nie dziękuje, nie ! Tu o przeszłość chodzi i zwłaszcza o przyszłość, a w tą pozytywna ze Smudą i Bednarzem nie wierzę, tych Panów w Wiśle sobie nie życzę..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.10.2012, 11:20
a) tak, gdyż z tym skladem wie, że nic nie zdziała
tak, gdyż za rok ludki zapomną kompromitacje w kadrze bo skompromituje się już za ten czas Fornalik czy nawet kolejny
b) jak uda sie wybrnąć z obecnej sytuacji to pewnie tak
c) jak wyżej + Smuda ponoć ziomek Cupiała więc może okaże mu zaufanie w formie gotówkowej
To wyobrażacie sobie że Smuda czeka rok i nic nie robi bo mu Boguś obiecał że w przyszłym roku sypnie kasą, albo przyjmie coś ale z zastrzeżeniem tylko do końca roku bo potem przejmuję Wisłe
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 04.10.2012, 11:29
milosz napisał(a):Wyświetl post
Nie, bo oni by nie sprowadzili Sikorskiego i jemu podobnych, bo tu o ocenę profesjonalizmu chodzi, Bednarz jak dostanie 750 tyś € to da nam Jirska, nie dziękuje, nie ! Tu o przeszłość chodzi i zwłaszcza o przyszłość, a w tą pozytywna ze Smudą i Bednarzem nie wierzę, tych Panów w Wiśle sobie nie życzę..
a kogo by sprowadzili ?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.10.2012, 11:53
a kogo by sprowadzili ?
Co do przeszłości, to za 750 tyś które kosztował Jirsak , hmm ..choćby Melikson był za mniej.

A w kontekście aktualnego sezonu, jak nie ma takiej kasy, to by nie sprowadzili Sikorskiego i już mamy oszczędność, tyle że chyba nic nie rozumiesz z tego co piszę.. Mnie chodzi o przyszłość, którą można określać również na bazie dotychczasowego dorobku, jak bos kasę da to nie chcę aby wydawał ją Bednarz na transfery dla Smudy, już prościej napisać się tego nie da.

A Kulawemu powodzenia życzę, bo to nasz chłop, choć w świetlaną przyszłość to ciężko z nim uwierzyć, przy takiej kadrze i z takim podejściu do klubu jak aktualne W. Sz. Właściciela-bosa .
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.10.2012 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2012, 11:55
a kogo by sprowadzili ?
Pewnie by wypożyczyli na sezon takiego Bitona, zamiast 'kupić' na sezon Sikorskiego. Mnie to wystarcza.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2012, 11:58
- Chcemy grać tak, aby kontrolowali piłkę, a nie tylko za nią biegać, tracąc siły. Musimy przede wszystkim poprawić defensywę, bo tracimy bramki i to jest najgorsza rzecz. Gdy ich nie tracimy, to w najgorszym razie ostatecznie remisuje się 0-0. Myślę, że nad tym głównie się skupimy - zapowiada Kulawik.
To co przytoczyłeś mnie przeraziło... Jasne, może tamci wyjdą i sami sobie bramkę strzelą... Na stronie wislakrakow.com ten cytat brzmi: "-Musimy poprawić też grę defensywną, bo w piłce o to chodzi aby popełniać jak najmniej błędów a wykorzystywać swoje sytuacje - dodał" - co jednak trochę mnie uspokaja, bo wyniki nie wskazują największego problemu z defensywą, tylko z atakiem. Wygrywanie meczy bez ofensywy jest cokolwiek by nie powiedzieć, bardzo wielką sztuką... Chyba że chodzi o jeszcze coś innego czyli parkowanie autobusu...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.10.2012, 12:00
Barti napisał(a):Wyświetl post
.......... co jednak trochę mnie uspokaja, bo wyniki nie wskazują największego problemu z defensywą, tylko z atakiem. ..... Chyba że chodzi o jeszcze coś innego czyli parkowanie autobusu...
O to to na końcu. Ciułamy punkty. Liczy się tylko wygrana lub równie pozytywny remis.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.10.2012, 12:03
do ostatniego meczu przeciez widać ze mamy ogromny problem z obroną atakiem pomocą i na bramce.Jedynie za bramką wyglądamy nieźle.

aha i różnica między Pawłem Brożkiem który był jaki był, a Cwetanem Genkowem jest ogromna.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 04.10.2012, 12:11
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Pewnie by wypożyczyli na sezon takiego Bitona, zamiast 'kupić' na sezon Sikorskiego. Mnie to wystarcza.
Biton dostawał w Wiśle pewnie miesiecznie tyle co Sikorski za cały rok
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.10.2012, 12:21
Biton dostawał w Wiśle pewnie miesiecznie tyle co Sikorski za cały rok
A i owszem. Ale za to Biton w jednym meczu dawał Wiśle więcej niż Sikorski da przez cały rok
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 04.10.2012, 12:27
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
A i owszem. Ale za to Biton w jednym meczu dawał Wiśle więcej niż Sikorski da przez cały rok
no ale jak zatrudnić Bitona za pieniądze dla juniora ?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.10.2012, 12:46
no ale jak zatrudnić Bitona za pieniądze dla juniora ?
Odpowiedz brzmi: nie da się.

Prosta odpowiedz w której zawiera się cała kwintesencja transferu Sikorskiego - kupiliśmy przeterminowanego juniora.

Rozwiązanie sytuacji na przyszłość też jest proste: nie kupować szrotu tylko dlatego że jest tani.

Co taki Sikorski da Kulawikowi? Śmiem twierdzić iż nic, poza frustracją.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2012, 16:14
Za stroną oficjalną: Do kadry meczowej wraca Łukasz Garguła. „Uważam, że to jest chłopak, który może dać dużo tej drużynie, może poprowadzić grę w dobrym kierunku” – podkreśla trener i dodaje: „Wszyscy mają czystą kartę..." Ja jestem coraz bardziej przerażony... Kulawik też powinien mieć u nas czystą kartę, w podejmowaniu takich bardzo odważnych decyzji... To że Garguła wraca do kadry to nic, ale czy potrafi coś tej drużynie dać?... W moich oczach gość jest skompromitowany, i powinien mieć zapowiedziane jasno, że to ostatnia szansa rehabilitacji. Jak nie wypali - out...No ileż można...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.10.2012, 16:36
Zobaczymy jak odbierac beda Kulawika bo wszystkiego sie mozna po nich spodziewac.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2012, 16:43
z tego co wiadomo to rekonwalenscenta Garguła nie ma zbyt czystej karty a to że C go jeszcze trzyma w klubie to zadziwiające.Garguła wraca ale chyba do kadry meczowej MESY bo jeśli wraca na jutrzejszy mecz to jego powrót może dać szerszą ławkę rezerwowych.Aczkolwiek lepiej było by jakby do składu wrócił Sobolewski niż Garguła bynajmniej był by spokój z defensywą.zamiast armat niewypały na Legie która dzięki Legioniście zrobi jutro kanonade.Na pocieszenie możliwe że zawodnicy Legii odpuszczą jutro i będą grali na pół gwizdka ewentualnie na remis zwłaszcza że Legia przeżywa kryzys po derbach i karach finansowych które podobno przekraczają 1mln.A skoro kryzys finansowy to cięcia w kontraktach zawodników ewentualnie wyprzedaż.Ciekawe czy może teraz ktoś w Wiśle sięgnie po koło ratunkowe z Turcji które mogło by poprawić ofensywe teamu i być zbawieniem w wyjściowej 11stce dla Kulawika
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2012, 16:56
Garguła nie radził sobie zupełnie z taktyką wdrażaną przez Probierza.
Natomiast już taktyka Moskala czy Maaskanta, owszem pozwala mu na pokazanie pewnych zalet.
Zauważcie, że nawet za Probierza, kiedy jeszcze Garguła miał miejsce w składzie, nasz środek pola, jako tako panował nad wydarzeniami na boisku. Przykładem mecz z Polonią, kiedy w pierwsze połowie przy Sobolu grał Wilk, dublowali się na pozycji i nie potrafili poprowadzic gry w środku. Wejście Gargułe w drugiej polowie zmieniło tę sytuację.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.10.2012, 17:05
Im mniej konfliktów w drużynie tym lepiej. Tylko na miłość boską jeśli już Garguła ma grać niech chociaż pokaże 1 no góra 2 podania stwarzające szansę na zdobycie gola, więcej od niego nie wymagam.
M się wydaje że nasza Wisła potrzebuje wiecej spokoju, kilku udanych akcjii zeby znów uwierzyć w siebie. Jak do tej pory wszyscy jak jeden mąż spisują się poniżej oczekiwań - naszych jak i władz klubu. Może właśnie to jest głównym problemem?
Wisła - ta nazwa zobowiązuje, więc może dlatego wychodzą na mecz jacyś sparaliżowani i wystraszeni, być może dlatego boją się złego wyniku końcowego bardziej niż samej złej gry.
Teraz oczywiście na plus działa nieobecność Probierza i jego taktyki, która niestety ale moim zdaniem więcej szkodziła niż przynosiła pożytku.
Dlatego, wierzę w przełamanie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.10.2012 o godz. 17:19.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 04.10.2012, 17:20
Do kadry meczowej wraca Łukasz Garguła. „Uważam, że to jest chłopak, który może dać dużo tej drużynie, może poprowadzić grę w dobrym kierunku” rozwiewa ten tekst moje wątpliwości gwiazdy bogowie emeryci polscy w komplecie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.10.2012, 17:34
Do kadry meczowej wraca Łukasz Garguła. „Uważam, że to jest chłopak, który może dać dużo tej drużynie, może poprowadzić grę w dobrym kierunku” rozwiewa ten tekst moje wątpliwości gwiazdy bogowie emeryci polscy w komplecie
Pewnych piłkarzy zawsze się będzie jechać niezależnie od tego czy inni będą grac jeszcze słabiej. Garguła moim zdaniem padł ofiara pozycji gdzie narzucano mu zadania defensywne i ofensywne wobec tego wychodziła kicha, że nie radził sobie tu i tu. Środek pola to nie pozycja dla niego, to nie jest pomocnik 50 na 50, najlepsze mecze grał w Bełchatowie grają na lewym skrzydle gdzie miał duża swobodę i był zwolniony z zadań defensywnych. Probierz zrobił sobie z niego kozła ofiarnego, cała drużna grała słabo on zamiast starać się poprawić aby cała drużyna grała lepiej to koncertował się na szukaniu winnego.

Garguła wyróżniał się i to bardzo w ostatnim meczu MESY. http://www.youtube.com/watch?v=nxdJW1KBCRM&feature=plcp
Może to jest wskazówka że chłop potrafi coś zagrać gdzie nią ma takiej presji i gdzie nie jest ciągle mieszany z błotem. Może to głupie ale wierze w tego piłkarza tylko niech ktoś mu w końcu znajdzie pozycje bo to jest piłkarz który na boisku powinien zostawić umiejętności a nie walkę... jak on się ciągle nasłucha "Garguła ty masz walczyć walczyć walczyć to potem biega jak debil bezmyślnie brakuje mu potem siły aby dokładnie zagrać, jak się jest ciągle na zmęczeniu bo Garguła traci siły na nie potrzebne bieganie za piłką to trudniej się potem gra z przodu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.10.2012 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2012, 17:42
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Garguła wyróżniał się i to bardzo w ostatnim meczu MESY. http://www.youtube.com/watch?v=nxdJW1KBCRM&feature=plcp
Może to jest wskazówka że chłop potrafi coś zagrać gdzie nią ma takiej presji i gdzie nie jest ciągle mieszany z błotem. Może to głupie ale wierze w tego piłkarza tylko niech ktoś mu w końcu znajdzie pozycje bo to jest piłkarz który na boisku powinien zostawić umiejętności a nie walkę... jak on się ciągle nasłucha "Garguła ty masz walczyć walczyć walczyć to potem biega jak debil bezmyślnie brakuje mu potem siły aby dokładnie zagrać, jak się jest ciągle na zmęczeniu bo Garguła traci siły na nie potrzebne bieganie za piłką to trudniej się potem gra z przodu.
A może to wskazówka, że pasuje idealnie do MESY właśnie .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów