The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2012, 18:52
Za Kulawika trzeba trzymać kciuki bo co nam innego zostało. W klubie nie ma już pomysłu jak to dalej pchać. Zwolniono Maaskanta zatrudniono Moskala, zwolniono Moskala zatrudniono Probierza, Zwolniono Probierza , zatrudniono Kulawika.

TERAZ WYSTARCZY ZAPYTAĆ PO CO ZWOLNIONO MAASKANTA. Bo mineło kupe czasu a my jesteśmy w punkcie wyjścia. Maaskant to był cienias, ale widać że klub nie potrafił znależć nikogo kto by był lepszy od marnego trenera z Holandii.

Co do ostatnich meczów.
Mam kilku znajomych w Gliwicach i chłopaki chodzą na mecze Piasta. W poniedziałek byli na stadionie i po meczu gdy do mnie kolejno dzwonili to wszyscy twierdzili że na żywo wyglądało to tak jakby zawodnicy chcieli zwolnić Probieża. Zero walki , zero ambicji, zero złości. Na stadionie większość ludzi mówiła że Piast wygrał ten mecz łatwiej niż w 2 lidze i nikt na trybunach nie miał wątpliwości że coś w tym meczu było dziwne.

Wytłumaczyć się to da tylko buntem lub totalnym olewaniem treningów. Ci zawodnicy nic nie potrafią, nic nie biegają, nie mają przyśpieszenia. Grają jakby trenowali 2 razy w tygoniu po 2 godziny a póżniej szli do pracy / szkoły / do domu przed telewizor.

Nie mamy wytrenowanych żadnych akcji. Czasami coś się uda Meliksonowi i jest bramka, a tak to my nic nie potrafimy zagrać w ofensywie. I nikt mi nie wmówi że brak pieniędzy w klubie powoduje to że zawodnicy olewają grę. Kto kupi Meliksona z 12 drużyny polskiej ligi. Kto da mu wysoki kontrakt nawet w przypadku jak będzie wolnym zawodnikiem. Facet wróci do Izraela i będzie grał w 10-14 zespole tamtejszej ligi za 5 zł a nie w Celtiku za miliony euro. Dlatego coś tu mocno śmierdzi i albo Probież był słabym trenerem albo zawodnicy już totalnie wszystko olewają.
Ostatnio edytowane przez wwf : 03.10.2012 o godz. 19:06.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.10.2012, 19:05
"Probierz nie chciał pracować z tą drużyną "
Tylko że Probierz nie chciał pracować również z Dudu Bitonem, Dragen Palijciem, Lameyem, Jaliensem, Potem z Gargułą.
Probierz również nie chciał pracować z kilkoma zawodnikami Arisu Saloniki... przywróceni piłkarze do drużyny prowadzili potem tą drużynę do zwycięstw

Ja to skomentuje w ten sposób że głupi trener, który obraża się na zawodników... Taki Melikson patrzy że odsunął Bitona to już sobie myśli w głowie że za chwile może to mnie i innych kolegów spotkać to samo. Traci zaufanie do trenera, analogicznie jest z innymi.

Probierz robił najgorszą rzecz jaką można było robić mianowicie wskazywał winnych palcami. Nie wyglądało to w ten sposób, że przegrywała drużyna tylko odstrzeliwał to Sikorskiego to Gargule to Wilka to Chaveza na sparingach tez na nie których nie stawiał.

Ja również popieram kolegę fialo. Np takiemu Wilkowi można zarzucić to, że jest słaby piłkarsko natomiast uważam że to jest zbyt porządny gość aby załatwiać sobie luźniejsze treningi odpuszczając mecze. Jego moralność jest na zbyt wysokim poziomie. Patrząc na jego bardzo surowy sposób wypowiadania się można gdzieś dostrzec że on za tego trenera umierać mimo wszystko nie chce. Zresztą się nie dziwie jak to wszystko wyglądało tak, że wykonywał naprawdę dobrą pracę, a Jaliens zamiast przy być przy innym zawodniku dubluje jego pozycje.

Mam nadzieję że Bednarz również nie będzie wskazywał teraz winnych palcami bo to gówno da, zawodnicy będą się obrażać na klub itd.

Niektórzy piszą gwiazdorzy a nie piłkarze itd... ja uważa, że mamy kilku naprawdę inteligentnych zawodników, którzy mają za sobą kawał karier i trener który "nie będzie się wpier*" mógłby tu dużo zdziałać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.10.2012 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.10.2012, 19:09
Jeśli nasza sytuacja finansowa się diametralnie nie poprawi a klub nadal będzie wymagał redukcji kosztów następnymi ruchami dyrektora sportowego będzie:
- przesunięcie do MESA 4 ( na początek) najlepiej zarabiających piłkarzy pod pozorem sabotowania gry
- całkowita rezygnacja z funkcji trenera, stanowisko będzie kadencyjne (1 miesiąc) przez każdego zawodnika
- rezygnacja z obozów na rzecz zgrupowań dochodzeniowych
- wyjazdy na mecze tanimi liniami kolejowymi (do czasu zakotwiczenia w klasie rozgrywkowej gdzie na mecz można jechać busem)

A mówiąc serio, chociaż powyższe a zwłaszcza punkt pierwszy, jest jak najbardziej prawdopodobne to Bednarz ma nas chyba za całkowitych wałów a jego arogancja przerosła poziom akceptowalności. Jeśli lista kandydatów była długa to kto z nimi i kiedy zdążył rozmawiać? Zrzucenie obowiązków na Tomka jest rozwiązaniem banalnym i do tego tanim. Jako pracownik pionu szkoleniowego nie mógł odmówić prowadzenia I drużyny (nie musiał nawet dostawać podwyżki) jeśli pracodawca wyraził takie życzenie. Tniemy koszty na potęgę, co więcej nie widać tego końca. Spadek, który wcale nie jest niemożliwy będzie właściwie krokiem do postawienia klubu w stan upadłości, gdyż przychody spadną drastycznie a wydatki tylko nieznacznie.
Polityka klubu jest nieodgadniona.
Można Kulę lubić i być mu wdzięczny za to co jaki jest ale nie można nie dostrzegać, że brak mu charyzmy, nie bronią go wyniki osiągane z młodzieżą, trudno dostrzec determinację w realizacji celów. Jeśli pozbyliśmy się Kazka a zastąpiliśmy go gorszą wersją czyli Tomkiem to oznacza, że kresy debilizmów zarządzających klubem nie widać.
Szkoda.
Ostatnio edytowane przez spartan : 03.10.2012 o godz. 19:12.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.10.2012, 19:15
spartan napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nasza sytuacja finansowa się diametralnie nie poprawi a klub nadal będzie wymagał redukcji kosztów następnymi ruchami dyrektora sportowego będzie:
- przesunięcie do MESA 4 ( na początek) najlepiej zarabiających piłkarzy pod pozorem sabotowania gry
- całkowita rezygnacja z funkcji trenera, stanowisko będzie kadencyjne (1 miesiąc) przez każdego zawodnika
- rezygnacja z obozów na rzecz zgrupowań dochodzeniowych
- wyjazdy na mecze tanimi liniami kolejowymi (do czasu zakotwiczenia w klasie rozgrywkowej gdzie na mecz można jechać busem)
Jesli poziom gry naszy grajkow sie nie zmieni to wcale bym sie nie obrazil zeby te 4 pkt wprowadzic w zycie.... nawet sie dziwie ze do tej pory ich nie zastosowano... za ta kopanine to w 100% by sie nalezalo... Moze by niektorym wrecz pomoglo odzyskac forme. Mniej premi=mniej Bonarki=pora zaczac grac
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.10.2012, 19:16
jak tak patrze na wpisy co poniektórych to mi wstyd. Jednym słowem- kibice sukcesu.Piszecie na jakiś forach,90 minut,facebookach teksty typu: Nigdy nie spadnie Wisełka nigdy nie spadnie". Ja pierdziele ludzie opamiętajcie się do jasnej ciasnej bo to żal patrzeć na to jak zniżacie się do poziomu cracovi-ten śmieszny klubik sobie może tak pisać ale MY JESTEŚMY 13-KROTNYM Mistrzem Polski i żadna patologiczna gra tego nie zmieni i zawsze BĘDZIEMY WIELCY!!!!

Ogarnąć się!!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 03.10.2012, 19:25
Niektorzy zle patrza na problem. Problem nie tkwi w Kulawiku, ktory byc moze ogarnie ta druzyne na tu i teraz, cos wygra, przegra i zremisuje. Problem jest taki, ze juz teraz wiadomo, ze bedzie kolejna zmiana trenera za pare miesiecy, ze patrzac na jego osobowosc, charyzme (a raczej jej brak), warsztat, doswiadczenie, sukcesy, opinie, ze to trener, z ktorym klub i druzyna nie zrobi ani pol kroku do przodu. To beda kojne zmarnowane miesiace, ktore jesli nie szybciej to pozniej skoncza sie kolejna zmiana szkoleniowca. Bledne kolo, w ktorym ten klub trwa od zwolnienia I Kasperczaka. Ciag dalszy stagnacji i przecietniactwa.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.10.2012, 19:29
raindog napisał(a):Wyświetl post
1. Po co klub miałby mówić coś o "buncie" zawodników? Po to, żeby ludziom odechciało się przychodzić na mecze?
Nie klub, tylko łysy. To zupełnie dwie różne sprawy. Po co ? Przecież jasno napisałem w pierwszym poście jakie korzyści odniesie Probierz i łysy.

Cytat:
Rozumiem, że dogadali się z Weszło?
Po co ? Puszcza się plotkę poprzez zaufanego i po sprawie. Dziennikarze muszą o czymś pisać.

Ja polskich grajków bronić nie mam zamiaru. Zawsze uważałem, że to lenie bez ambicji. O czym zresztą tu też pisałem, gdy królowało hasło "postaw na młodych polaków". Nie wszyscy, ale większość.

Ale w tym przypadku uważam, że żadnego buntu nie trzeba było. Ta drużyna jest po prostu rozbita. Dla mnie najbardziej symptomatyczna jest postawa młodych. Ja pamiętam Błaszczykowskiego, młodego Małeckiego czy Brożków jak wchodzili do drużyny. Czekaj, Chrapek czy Szewczyk to cień tamtych piłkarzy. I nie chodzi mi o umiejętności piłkarskie a o cechy ambicjonalne. Jeżeli nawet im się za bardzo nie chce biegać to co powiedzieć o reszcie.
Ja się obawiam, że my weszliśmy w ciągły kryzys. Będą wzloty i upadki, ale w dłuższej perspektywie tylko jazda w dół.
Odpowiedz cytując
comfort
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 03.10.2012, 19:33
Tak jak kolega napisał... błedne koło trwa od pierwszego zwolnienia Kasperczaka... w sumie był Petrescu ale go zwolnili... Maaskant - miał niesamowite szczescie, sami prześledźcie wszytsko... ok ok Skorża tez był spoko tylko mu nie szło w pucharach i to głównie zadecydowało !

Było paru trenejro ale... zostały poczynione pochopne kroki... wystarczy spojrzec na Arsenal czy Man Utd i zobaczcie ile tam trenerzy siedza...

Tylko to i tak nie dotrze do zarządu i Pana Cupiała...
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.10.2012, 19:42
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Głowacki zwolnił już z Brożkami Dana, to co mu przeszkadzało z innymi grajkami zwolnić teraz Probierza?
Nie wiem po co piszesz takie bzdury. Wiadomym jest, że Petrescu poleciał przez Baszczyńskiego, jego wielkim przeciwnikiem był też Błaszczykowski. O Głowackim a tym bardziej o Brożkach nic nikt nie mówił, to zwykłe łgarstwa.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.10.2012, 19:51
Jesteśmy fenomenem na skalę światową. W dwa i pół roku przerobiliśmy następujące warianty.

Wiosna 2010 - wypieprzono całkowicie słusznie Skorżę, czyli pozbyto się młodej polskiej myśli szkoleniowej. Postawiono na Henia skompromitowanego spuszczeniem Górnika do I ligi i wpędzeniem go w długi z których do tej pory nie może się wydostać.Mamy więc doświadczonego szkoleniowca. Henio miał pewnie swoim autorytetem ogarnąć drużynę. Nie udało się.

Lato 2010 - rozprzedano całą obronę, wypieprzono Henia, który naprawdę nie był winny kompromitacji z Karabachem i wymyślono koncepcję budowania drużyny na obcokrajowcach. Ściągnięto młodą zagraniczną myśl szkoleniową. W zimie 2010 Cupiał rzucił trochę kasy, niespodziewanie zdobyto mistrza, choć w marnym stylu.

Lato 2011 - idziemy na LM. Ligę Mistrzów mamy podbijać magikami klasy Ilieva, Jovanovica, Diaza i Lameya. Biton to jedyny udany transfer. Szturm się nie udał.

Jesień 2011 - Melikson łapie kontuzję, a że za Maaskanta wszystko się na nim opierało jest chujowo. Okazuje się że młoda zagraniczna myśl szkoleniowa jest do dupy, a w zasadzie to zagraniczni zawodnicy też są do dupy. Kto by przypuszczał, że w większości darmowi gracze nie prezentują poziomu na LM? Chyba jedynie Cupiał. Wypieprzono Maaskanta. Ogłaszamy że tymczasowo trenerem będzie młoda wiślacka myśl szkoleniowa ale szukamy dobrego trenera

Zima 2011/12 - okazuje się że Kazio Moskal to jednak świetny trener i dajemy mu szansę na długo. Obcokrajowcy są jednak nieźli ale drodzy. Nic to, idziemy na mistrza. Aha, trzeba jednak stawiać na Polaków.

Wiosna 2012 - Moskal to jednak patałach. Nie wygrał trzech meczów. Potrzebna młoda polska myśl szkoleniowa, która postawi na młodych Polaków. Probierz to jest gość. Mamy jednak dziurę w budżecie zrobioną przez złych Holendrów. Jacek Bednarz to ogarnie. Nawet bez pucharów.

Jesień 2012 - Probierz jednak nie nadaje się do niczego. Potrzebna jednak młoda wiślacka tania myśl szkoleniowa. Tomek Kulawik to facet, którego od dawna szukamy. Na pewno zrobi świetną drużynę ze starych wypalonych zawodników i młodych nieutalentowanych Polaków.

A to wszystko w dwa i pół roku. Ja .......ę.
:/
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Od: 10.2011

Stary 03.10.2012, 19:55
w konferencji Kulawik powiedział że trzeba pracować nad def ponieważ grając dobrze w obronie nie traci się bramek i można ostatecznie zremisować 0-0. Tak że bd gorzej niż było ;/ Jak podchodzi z nastawieniem od początku bronimy wyniku 0-0 to meczy nie wygramy.
Może wyjdźmy 10 def + GK i stańmy w bramce, Pzdr Kulawik ^^ Wtedy ten jego remis 0-0 bd bardziej prawdopodobny

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 03.10.2012, 20:11
Bo my mamy troche pecha z Cupialem.. Sa wlasciciele majetni, ale glupi, wydajacy na klub ogromne pieniadze (Ukraina, Rosja itp), bez opamietania, co jednak skutkuje dobrym poziomem i stabilizacja. Sa rowniez wlasciciele mniej majetni, ale starajacy sie to nadrabiac rozsadkiem, madrym prowadzeniem klubu itp. My niestety mamy wlasciciela, ktory nie dosc, ze nie daje kasy to jest glupi. Stad taki scenariusz jaki zostal nakreslony powyzej. I obawiam sie, ze bedzie sie on powtarzal dopoki wlasciciel sie nie zmieni. Mam nadzieje, ze Cupial nie bedzie zgrywal psa ogrodnika i jak dostanie dobra oferte to z niej skorzysta.
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Stary 03.10.2012, 20:15
ja mam nadzieje że ten sezon przetrwamy w ekstraklasie i potem Kulawik odejdzie a razem z nim reszta zarządu i tak jak pisze nesta z właścicielem na czele. Bednarz miał robić nie wiadomo co a w rzeczywistości porwał się z motyka na słonce. Wiadomo było że nic z tego nie wyjdzie. Biton był dla mnie napastnikiem którego teraz nam brakuje ale jak widać władze wolały zaoszczędzić na zawodnikach żeby kasy dla nich starczyło bo innego powodu nie widzę.

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 03.10.2012, 20:19
irman napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy fenomenem na skalę światową. W dwa i pół roku przerobiliśmy następujące warianty.

Wiosna 2010 - wypieprzono całkowicie słusznie Skorżę, czyli pozbyto się młodej polskiej myśli szkoleniowej. Postawiono na Henia skompromitowanego spuszczeniem Górnika do I ligi i wpędzeniem go w długi z których do tej pory nie może się wydostać.Mamy więc doświadczonego szkoleniowca. Henio miał pewnie swoim autorytetem ogarnąć drużynę. Nie udało się.

Lato 2010 - rozprzedano całą obronę, wypieprzono Henia, który naprawdę nie był winny kompromitacji z Karabachem i wymyślono koncepcję budowania drużyny na obcokrajowcach. Ściągnięto młodą zagraniczną myśl szkoleniową. W zimie 2010 Cupiał rzucił trochę kasy, niespodziewanie zdobyto mistrza, choć w marnym stylu.

Lato 2011 - idziemy na LM. Ligę Mistrzów mamy podbijać magikami klasy Ilieva, Jovanovica, Diaza i Lameya. Biton to jedyny udany transfer. Szturm się nie udał.

Jesień 2011 - Melikson łapie kontuzję, a że za Maaskanta wszystko się na nim opierało jest chujowo. Okazuje się że młoda zagraniczna myśl szkoleniowa jest do dupy, a w zasadzie to zagraniczni zawodnicy też są do dupy. Kto by przypuszczał, że w większości darmowi gracze nie prezentują poziomu na LM? Chyba jedynie Cupiał. Wypieprzono Maaskanta. Ogłaszamy że tymczasowo trenerem będzie młoda wiślacka myśl szkoleniowa ale szukamy dobrego trenera

Zima 2011/12 - okazuje się że Kazio Moskal to jednak świetny trener i dajemy mu szansę na długo. Obcokrajowcy są jednak nieźli ale drodzy. Nic to, idziemy na mistrza. Aha, trzeba jednak stawiać na Polaków.

Wiosna 2012 - Moskal to jednak patałach. Nie wygrał trzech meczów. Potrzebna młoda polska myśl szkoleniowa, która postawi na młodych Polaków. Probierz to jest gość. Mamy jednak dziurę w budżecie zrobioną przez złych Holendrów. Jacek Bednarz to ogarnie. Nawet bez pucharów.

Jesień 2012 - Probierz jednak nie nadaje się do niczego. Potrzebna jednak młoda wiślacka tania myśl szkoleniowa. Tomek Kulawik to facet, którego od dawna szukamy. Na pewno zrobi świetną drużynę ze starych wypalonych zawodników i młodych nieutalentowanych Polaków.

A to wszystko w dwa i pół roku. Ja .......ę.
Tylko małe uzupełnienie dla tych, którzy oczekują normalności czyli parada trenerów od czasów Telefoniki:
Łazarek (1997–1998) · Kowalik (1998) · Smuda (1998–1999) · Kowalik (1999) · Kusto (1999–2000) · Łazarek (2000) · Nawałka (2000) · Lenczyk (2000–2001) · Nawałka (2001) · Smuda (2001–2002) · Kasperczak (2002–2004) · Lička (2005) · Engel (2005) · Kulawik (2005) · Petrescu (2006) · Okuka (2006) · Nawałka (2007) · Moskal (2007) · Skorża (2007–2010) · Kasperczak (2010) · Kulawik (2010) · Maaskant (2010–2011) · Moskal (2011–2012) · Probierz (2012) · Kulawik (2012) · CDN

15 lat = 25 zmian na trenerskiej ławce
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Stary 03.10.2012, 20:25
spartan napisał(a):Wyświetl post
Tylko małe uzupełnienie dla tych, którzy oczekują normalności czyli parada trenerów od czasów Telefoniki:
Łazarek (1997–1998) · Kowalik (1998) · Smuda (1998–1999) · Kowalik (1999) · Kusto (1999–2000) · Łazarek (2000) · Nawałka (2000) · Lenczyk (2000–2001) · Nawałka (2001) · Smuda (2001–2002) · Kasperczak (2002–2004) · Lička (2005) · Engel (2005) · Kulawik (2005) · Petrescu (2006) · Okuka (2006) · Nawałka (2007) · Moskal (2007) · Skorża (2007–2010) · Kasperczak (2010) · Kulawik (2010) · Maaskant (2010–2011) · Moskal (2011–2012) · Probierz (2012) · Kulawik (2012) · CDN

15 lat = 25 zmian na trenerskiej ławce

idziemy na rekord. Już wczoraj pisałem o tym w innym temacie ale powtórzę że każdy trener ma swoje zasady, po swojemu ustala taktykę i inaczej dociera do zawodników. Trudno jest piłkarzą dostosować się co sezon a nawet co rundę do nowego trenera i zmieniać grę na zawołanie każdego trenera. Oczywiście nie usprawiedliwia to ich stylu gry jak prezentują swoją postawą w ostatnim czasie.

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2012, 20:59
Naprawdę zastanawiacie się, czemu Kulawik został trenerem? Czemu Probierza nie zwolnili wcześniej?
Czemu piłkarze grali jakby im się nie chciało ? Dla mnie wytłumaczenie jest bardzo proste i nie dotyczy żadnych teorii spiskowych i grania przeciwko trenerowi.

Zgodnie ze starym powiedzeniem - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... pieniądze. I to one są odpowiedzią na wszystkie powyższe pytania. Wisła pieniędzy nie ma. Ba, wręcz powiem więcej, Wisła tonie w długach. Pensji w terminie nie dostali piłkarze, trenerzy... na pracownikach kas (sic!) kończąc. Nie jest tajemnicą, że Jacek B. na siłę próbował opchnąć Meliksona. Ba! Próbował opchnąć kogo się da. Nie udało się i kasa świeci pustką.

A teraz pomyślmy.
1)Dlaczego piłkarze "stracili formę" - Nie, nie był to protest przeciwko Probierzowi. Był to protest przeciwko brakowi wypłat. Pokazanie postawy - "jak nam płacicie, tak gramy". A historie o buncie przeciwko MP? Bardzo ładny przeciek kontrolowany, no bo przecież wstyd się przyznać, że chodzi o kasę, a właściwie jej brak.

2)Dlaczego Probierz nie wyleciał wcześniej? - Po pierwsze, bo w klubie znają powód "słabej formy". Po drugie, bo musiano by mu zapłacić odszkodowanie, na które nie ma pieniędzy. Po trzecie, bo na pensje dla nowego trenera też kasy nie ma.

3)Dlaczego Probierz złożył dymisje? - "Bo miał dość podejścia zawodników" - MP to człowiek ambitny, który nie mógł zrozumieć podejścia "nie gram, bo mi nie płacą". Prawdopodobnie o to poszło w jego "konflikcie" z zawodnikami. Składając dymisję, zachował honor, ale też uratował Wisłę od zapłaty odszkodowania.

4)Dlaczego Kulawik? Bo i tak jest na etacie w klubie. Podobnie jak reszta sztabu. Zwolnienie kogokolwiek z nich, to wypłata odszkodowania. A tak. Wilk syty i owca cała.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.10.2012, 21:33
Zastanawia mnie jedna rzecz. Co zrobi Cupiał jeżeli przegramy najbliższe 5 meczy, bo terminarz wcale nie rozpieszcza?

Szczerze mówiąc, jak Kazia dawali na I-go trenera to też miałem sporo wątpliwości. Nabrał on jednak sporo doświadczenia jako asystent Maaskanta, znał jego warsztat, więc dawał jakieś nadzieje. Poza tym jak w paru wywiadach określił swoją filozofię gry, co więcej zaczął ją wdrażać, to wszystko wskazywało, że zmierzamy w dobrym kierunku. Jeśli chodzi o Tomka mam dużo więcej wątpliwości, mimo że pozytywnie go wspominam z czasów sporo przed Cupiałem.

Jeśli chodzi o Probierza, to chyba kij ma tutaj dwa końce. Granie przeciwko jakiemukolwiek trenerowi to bez wątpienia chamstwo. Z drugiej strony, jeżeli czytamy, że Probierz wymuszał granie głownie górnych piłek na treningach/meczach, to świadczy o kompromitującym warsztacie trenerskim. Każdy kto choć trochę grał w piłkę wie, że taki sposób prowadzenia gry generuje multum strat (chyba, że mamy kilku dwumetrowców w przednich formacjach). Po stracie trzeba biegać jak opętany, żeby ponownie opanować piłkę. Nie dość, że to męczy to irytuje, a co gorsza jest totalnie nieefektywne. Podejrzewam, że stąd ten bunt, tym bardziej iż Probierz bardzo twardo egzekwował swoje polecenia. Dodatkowo nasza brać piłkarska nerwowo zareagowała na wylanie Maaskanta, a za chwilę bezczelne potraktowanie Kazia, z którym się też fajnie to układało. Zastąpił ich niestety amator, który nie dość że wprowadzał średniowieczny futbol, to jeszcze ich co nieco poniewierał.

Reasumując, po nominacji Tomka aż strach się bać, jak to w ogóle będzie teraz funkcjonowało...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.10.2012, 21:55
wwf napisał(a):Wyświetl post
TERAZ WYSTARCZY ZAPYTAĆ PO CO ZWOLNIONO MAASKANTA.
Proste. Piłkarze się zmówili i zagrali przeciwko niemu w derbach. Wszyscy równo wtedy łoili Pasy a Wisła na Kałuży poległa i nawet się nie spocili...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.10.2012, 23:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Zeby daleko nie szukac: Chelsea.

Mlody, zdolny trener, pomysl na rewolucje, odmladzania itp, bunt legend klubu, trenerem zostaje asystent.
Atmosfera w druzynie jest wreszcie dobra. Graja, wygrywają.

Wisła to nie Chelsea, a MP to nie AVB, ale sytuacja jest niemal identyczna.

W konflickie pilkarze Wisly - MP jestem calym sercem za Sobolewskim i Glowackim.

Oczywiscie, ze nie tak to powinno funkcjonowac, ale cytując mitycznego 'pilkarza z pierwszego skladu':
"Czasem tak trzeba..."
No właśnie, słusznie zauważyłeś, że Wisła to nie Chelsea a Głowacki to nie Terry.

Można niekiedy odnieść wrażenie, że Panowie Piłkarze nie potrafią tej różnicy zauważyć i wydaje im się, że gdyby nie ten wredny trener, to co sezon walczyliby w LM. O tym jaka jest ich prawdziwa klasa przekonujemy się w trakcie "walki o europejskie puchary", która zazwyczaj kończy się z początkiem września.

Nawiązując do tego co napisałeś, "w konflikcie piłkarze Wisły - MP" jestem całym sercem za klubem TS Wisła. Szczerze mówiąc gówno mnie obchodzi dobre samopoczucie Sobola, Garguły i całej reszty tej bandy. Jeżeli piłkarze nie potrafią zrozumieć swojej roli w tym klubie powinien im to dobitnie wyjaśnić Bednarz lub Cupiał.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.10.2012, 23:04
No to teraz dopiero pilkarze maja przesrane

nie dostaja kasy,ale przeciez przeciwko Kuli grac nie będą ,...choc niewiadmo.

A Probierza to wiekoszosc jak tak popatrzec z boku,to nie lubila.Tak poprostu,nie umarla by za tego trenera,a jak nie ma teh chemii to jest wlasnie taka dupa a nie druzyna.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.10.2012, 23:11
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No to teraz dopiero pilkarze maja przesrane

nie dostaja kasy,ale przeciez przeciwko Kuli grac nie będą ,...choc niewiadmo.

A Probierza to wiekoszosc jak tak popatrzec z boku,to nie lubila.Tak poprostu,nie umarla by za tego trenera,a jak nie ma teh chemii to jest wlasnie taka dupa a nie druzyna.
A niby czemu? Co taki Melikson czy inny generał wie o jego przeszłości - za mocny trening i strajk a jak!

Szkoda tylko, że żadne z gwiazdorów nie miał na względzie Kibiców, którzy byli w Szczecinie czy Gliwicach. No tak bo to Probierz ich dopinguje z trybun... Zachciało się gwiazdorom klubem rządzić.

Zobaczymy jaki szacunek będą mieli do Kulawika.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2012, 00:47
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
A niby czemu? Co taki Melikson czy inny generał wie o jego przeszłości - za mocny trening i strajk a jak!

Szkoda tylko, że żadne z gwiazdorów nie miał na względzie Kibiców, którzy byli w Szczecinie czy Gliwicach. No tak bo to Probierz ich dopinguje z trybun... Zachciało się gwiazdorom klubem rządzić.

Zobaczymy jaki szacunek będą mieli do Kulawika.

Nikt nie chce rządzić w klubie. To bajki wyssane z palca. Przypominam, że w tamtym sezonie zajęliśmy 7 miejsce i zamiast się wzmocnić, jeszcze się osłabiliśmy. Czego wobec tego się spodziewaliście? Włączenia się do walki o puchary, zdobycia MP? Zejdźcie w końcu na ziemię i zrozumcie jedno: mamy w składzie 2 może 3 zawodników, których chętnie widziałyby w swoim składzie drużyny, które są obecnie przed nami w tabeli. Pozostali to przeciętniaki, nawet w naszych realiach.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.10.2012, 08:21
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie chce rządzić w klubie. .
Alez oczywiscie,ze nie ...
Skoro piszesz,ze ten skład zdobył 7 m-ce,to przypominam tylko ,ze ten sam sklad (tez nie wiele zmieniony) zdobył też MP......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 04.10.2012, 08:27
Kulawik ma przyzwoity bilans i nawet derby wygrane więc zasługuje na szacunek dlatego nie wyśmiewajcie go i nie spisujcie Wisły na walke o utrzymanie.
Przy spokojnym trenerze wielu piłkarzy może wrócic do lepszej gry jeżeli problemem był agresywny trener to teraz będzie przeciwieństwo.
Ja dalej uważam,że puchary są absolutnie w naszym zasięgu .
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.10.2012, 08:27
Nikt nie chce rządzić w klubie. To bajki wyssane z palca. Przypominam, że w tamtym sezonie zajęliśmy 7 miejsce i zamiast się wzmocnić, jeszcze się osłabiliśmy. Czego wobec tego się spodziewaliście? Włączenia się do walki o puchary, zdobycia MP? Zejdźcie w końcu na ziemię i zrozumcie jedno: mamy w składzie 2 może 3 zawodników, których chętnie widziałyby w swoim składzie drużyny, które są obecnie przed nami w tabeli. Pozostali to przeciętniaki, nawet w naszych realiach.
Nikt nie chce bo już rządzą.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 04.10.2012, 08:32
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Kulawik ma przyzwoity bilans i nawet derby wygrane więc zasługuje na szacunek dlatego nie wyśmiewajcie go i nie spisujcie Wisły na walke o utrzymanie.
Przy spokojnym trenerze wielu piłkarzy może wrócic do lepszej gry jeżeli problemem był agresywny trener to teraz będzie przeciwieństwo.
Ja dalej uważam,że puchary są absolutnie w naszym zasięgu .
Szczególnie te dwie (poniekad perzeciwstawne) wypowiedzi z tej samej konferncji mnie przekonują:

- Wszyscy chcą, aby Wisła grała ładną piłkę. O tym się mówi, żeby zaczęła ładnie grać i o tym się mówi, żeby zaczęła grać normalnie. Taki cel postawili mi zarząd i prezesi. Przede wszystkim sam postawiłem sobie taki cel, żeby wreszcie zacząć grać "piłkę krakowską". To co zawsze było i to co umieliśmy - przyznał Kulawik.

- Chcemy grać tak, aby kontrolowali piłkę, a nie tylko za nią biegać, tracąc siły. Musimy przede wszystkim poprawić defensywę, bo tracimy bramki i to jest najgorsza rzecz. Gdy ich nie tracimy, to w najgorszym razie ostatecznie remisuje się 0-0. Myślę, że nad tym głównie się skupimy - zapowiada Kulawik.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.10.2012, 08:34
Nie wiem może jestem jeszcze strasznie naiwny ale wypowiedzi Arka po meczu z Piastem jakoś mi nie pasują do buntu. Gdyby to mowił Garguła machnąłbym rękom.

Arek jak dotychczas dla mnie to inna półka ludzi. Może się mylę.

Ale żeby aż tak fanzolić. Mógł powiedzie bez komentarza, nie mi ooceniać trenera.

Napewo konflikt był napewno nie dogadywali się ale co innego jest konflikt a co innego jest specjalnie złą gra.

„Pretensje kibiców są jak najbardziej uzasadnione. To jest taki moment, kiedy odechciewa się wszystkiego, ale z drugiej strony piłka nożna i sport nie składają się tylko z samych zwycięstw, trzeba umieć podnieść się po tym, co się do tej pory działo i walczyć dalej” – mówił. „Można się domyśleć, co powiedzieli nam fani, nie będę zdradzał szczegółów, ale wyznam, że nie było to nic przyjemnego. Jednak przyjmujemy to wszystko z pokorą” – zapewnił.

Jak kapitan Wisły oceni decyzję trenera Probierza, mówiącą o jego dymisji? „To dla nas trudne, bo wszyscy jedziemy na jednym wózku. To nie jest tak, że trener ponosi odpowiedzialność za wszystko, co dzieje się z drużyną. To chyba przede wszystkim nasza wina” – zakończył Arkadiusz Głowacki.

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 04.10.2012, 08:40
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę zastanawiacie się, czemu Kulawik został trenerem? Czemu Probierza nie zwolnili wcześniej?
Czemu piłkarze grali jakby im się nie chciało ? Dla mnie wytłumaczenie jest bardzo proste i nie dotyczy żadnych teorii spiskowych i grania przeciwko trenerowi.

Zgodnie ze starym powiedzeniem - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... pieniądze. I to one są odpowiedzią na wszystkie powyższe pytania. Wisła pieniędzy nie ma. Ba, wręcz powiem więcej, Wisła tonie w długach. Pensji w terminie nie dostali piłkarze, trenerzy... na pracownikach kas (sic!) kończąc. Nie jest tajemnicą, że Jacek B. na siłę próbował opchnąć.Meliksona. Ba! Próbował opchnąć kogo się da. Nie udało się i kasa świeci pustką.

A teraz pomyślmy.
1)Dlaczego piłkarze "stracili formę" - Nie, nie był to protest przeciwko Probierzowi. Był to protest przeciwko brakowi wypłat. Pokazanie postawy - "jak nam płacicie, tak gramy". A historie o buncie przeciwko MP? Bardzo ładny przeciek kontrolowany, no bo przecież wstyd się przyznać, że chodzi o kasę, a właściwie jej brak.

2)Dlaczego Probierz nie wyleciał wcześniej? - Po pierwsze, bo w klubie znają powód "słabej formy". Po drugie, bo musiano by mu zapłacić odszkodowanie, na które nie ma pieniędzy. Po trzecie, bo na pensje dla nowego trenera też kasy nie ma.

3)Dlaczego Probierz złożył dymisje? - "Bo miał dość podejścia zawodników" - MP to człowiek ambitny, który nie mógł zrozumieć podejścia "nie gram, bo mi nie płacą". Prawdopodobnie o to poszło w jego "konflikcie" z zawodnikami. Składając dymisję, zachował honor, ale też uratował Wisłę od zapłaty odszkodowania.

4)Dlaczego Kulawik? Bo i tak jest na etacie w klubie. Podobnie jak reszta sztabu. Zwolnienie kogokolwiek z nich, to wypłata odszkodowania. A tak. Wilk syty i owca cała.
Pełna zgoda. O tym, że brak $$ jest tutaj najważniejszy, to nie ma nawet co dywagować. Wiemy w jakiej sytuacji jest Wisła i wiemy, że znaleźć obecnie w tym klubie jakąś wolną złotówkę to cud.

Co do Michała Probierza. Ja się mu nie dziwię że nie zaakceptował postawy grajków, bo gdy był w ŁKSie było jeszcze gorzej z kasą, a zawodnicy mimo to zapier*alali na boisku aż miło i wydźwignęli się w górę tabeli. W Widzewie teraz jest sytuacja analogiczna - kasy nie ma od miesięcy, ale grupa facetów ma jaja, honor i ambicję żeby nie odstawiać nogi i zawsze grać o zwycięstwo. I mają przede wszystkim szacunek do swoich kibiców, którzy nie są winni sytuacji w klubie, więc dlaczego mieliby ich karać swoją boiskową grą?

Jak jest u nas każdy widzi...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2012, 08:44
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Alez oczywiscie,ze nie ...
Skoro piszesz,ze ten skład zdobył 7 m-ce,to przypominam tylko ,ze ten sam sklad (tez nie wiele zmieniony) zdobył też MP......
Kolejny mit. Przypominam, że w mistrzowskim sezonie Kirm zdobył 9 bramek, a Mały 7. Nie widzę ich w naszym obecnym składzie. Przypominam, że grał wtedy Sobol, który jechał na ostatnich oparach wysokiej formy. Przypominał, że był Sivakow, który nie rozegrał być może, żadnego wielkiego meczu w Wiśle, ale był typem zawodnika, jakiego obecnie nie mamy, a jaki bardzo by się nam przydał. Biorąc pod uwagę również zmiany w defensywie, wygląda na to, że z podstawowych zawodników i silnych zmienników w Wiśle gra obecnie tylko Melikson, Genkow, Wilk i Bunoza. To rzeczywiście ten sam skład.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 04.10.2012, 09:11
Kolejny mit. Przypominam, że w mistrzowskim sezonie Kirm zdobył 9 bramek, a Mały 7. Nie widzę ich w naszym obecnym składzie. Przypominam, że grał wtedy Sobol, który jechał na ostatnich oparach wysokiej formy. Przypominał, że był Sivakow, który nie rozegrał być może, żadnego wielkiego meczu w Wiśle, ale był typem zawodnika, jakiego obecnie nie mamy, a jaki bardzo by się nam przydał. Biorąc pod uwagę również zmiany w defensywie, wygląda na to, że z podstawowych zawodników i silnych zmienników w Wiśle gra obecnie tylko Melikson, Genkow, Wilk i Bunoza. To rzeczywiście ten sam skład.
Alez oczywiscie....
Ponizej takie porównanie(dałem tych zawodników,którzy chociaz raz zagrli na boisku).
Mamy 13 gwiadek ,tylu grało jak był MP i obecnie jak jest piach.W kategoriach dyskusji moze byc jakie osłabienie było w zwiazku z odejsciem Kirma i Małego,a np. przyjsciem Głowy i Ilieva,lub wymianie pewnych zawodników na pozycjach,jak i również zgrania zespolu,nbo przeciez mineło 2-lata.
Nie mówmy ,ze ta zmiana w składzie jest opowiedzialna za gre na poziomie różnicy 16-stu miejsc......

Skład obecny
1. Milan Jovanić*
12. Michał Miśkiewicz
25. Sergei Pareiko*
.Obrońcy
2. Kew Jaliens*
3. Gordan Bunoza*
4. Osman Chávez*
6. Arkadiusz Głowacki
21. Łukasz Burliga*
22. Marko Jovanović
33. Michał Czekaj