The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adus1906
Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2012, 17:42
Dariook przełamanie bd od czasów kiedy sięgam pamięcią po zmianie trenera Wisła była na przyzwoitym poziomie, oby tak dalej i coraz lepiej a nie im trener dłużej tym Wisła gra gorzej.

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 04.10.2012, 17:50
Szkoda czasu na te analizy, nie mamy w tym sezonie druzyny, trenerem zostal facet, ktory w ME nic nie pokazal jako szkoleniowiec, zamiast pompowac balonik pora sie pogodzic z faktami, nawet jezeli Melikson czy Iliev wroca do formy i wygramy kilka meczow to jednego za chwile sprzedamy, drugiemu konczy sie kontrakt i zostaniemy z samymi chrapkami i bunozami, a wtedy czeka nas juz rozpaczliwa walka o unikniecie spadku, wiec w przyszlym sezonie bedzie jeszcze gorzej jezeli klub dalej bedzie szedl w tym kierunku co obecnie, takie sa fakty.
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Od: 10.2011

Stary 04.10.2012, 17:55
najwyższa pora zwolnić bednarza, on i jego polityka transferowa pożal się boże...Melikson nie pójdzie z Wisły, chyba że do izraela za marne pieniądze gorsze niż ma u nas. Kto kupi piłkarza z zespołu w połowie tabeli ekstraklasy, ligi jednej z najgorszej w świecie.
A jeśli chodzi o nasze władzę to prosty przykład Junior Diaz który był rzekomo za słaby na naszą ligę a teraz jest w lidze wiele lepszej bundesliga. Ja nic z tego nie rozumie..

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2012, 18:36
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Pewnych piłkarzy zawsze się będzie jechać niezależnie od tego czy inni będą grac jeszcze słabiej. Garguła moim zdaniem padł ofiara pozycji gdzie narzucano mu zadania defensywne i ofensywne wobec tego wychodziła kicha, że nie radził sobie tu i tu. Środek pola to nie pozycja dla niego, to nie jest pomocnik 50 na 50, najlepsze mecze grał w Bełchatowie grają na lewym skrzydle gdzie miał duża swobodę i był zwolniony z zadań defensywnych. Probierz zrobił sobie z niego kozła ofiarnego, cała drużna grała słabo on zamiast starać się poprawić aby cała drużyna grała lepiej to koncertował się na szukaniu winnego.

Garguła wyróżniał się i to bardzo w ostatnim meczu MESY. http://www.youtube.com/watch?v=nxdJW1KBCRM&feature=plcp
Może to jest wskazówka że chłop potrafi coś zagrać gdzie nią ma takiej presji i gdzie nie jest ciągle mieszany z błotem. Może to głupie ale wierze w tego piłkarza tylko niech ktoś mu w końcu znajdzie pozycje bo to jest piłkarz który na boisku powinien zostawić umiejętności a nie walkę... jak on się ciągle nasłucha "Garguła ty masz walczyć walczyć walczyć to potem biega jak debil bezmyślnie brakuje mu potem siły aby dokładnie zagrać, jak się jest ciągle na zmęczeniu bo Garguła traci siły na nie potrzebne bieganie za piłką to trudniej się potem gra z przodu.
Genkov niech stoi w polu karnym po co ma się wracać przecież się zmęczy

młoda ekstraklasa to jest jakiś argument ? dramat oby to co piszesz się nie spełniło tzn Kulawik będzie figurantem a o składzie taktyce i treningach będzie decydować gwiazdozbiór głowacki sobolewski garguła

adus1906 napisał(a):Wyświetl post
najwyższa pora zwolnić bednarza, on i jego polityka transferowa pożal się boże...Melikson nie pójdzie z Wisły, chyba że do izraela za marne pieniądze gorsze niż ma u nas. Kto kupi piłkarza z zespołu w połowie tabeli ekstraklasy, ligi jednej z najgorszej w świecie.
A jeśli chodzi o nasze władzę to prosty przykład Junior Diaz który był rzekomo za słaby na naszą ligę a teraz jest w lidze wiele lepszej bundesliga. Ja nic z tego nie rozumie..
polityka transferowa Jacka Bednarza a nie klubu Wisła Kraków SA ?
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2012, 18:52
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Szkoda czasu na te analizy, nie mamy w tym sezonie druzyny, trenerem zostal facet, ktory w ME nic nie pokazal jako szkoleniowiec, zamiast pompowac balonik pora sie pogodzic z faktami, nawet jezeli Melikson czy Iliev wroca do formy i wygramy kilka meczow to jednego za chwile sprzedamy, drugiemu konczy sie kontrakt i zostaniemy z samymi chrapkami i bunozami, a wtedy czeka nas juz rozpaczliwa walka o unikniecie spadku, wiec w przyszlym sezonie bedzie jeszcze gorzej jezeli klub dalej bedzie szedl w tym kierunku co obecnie, takie sa fakty.
Oglądałem parę ostatnich skrótów z MESY, gdyby nasi młodzi potrafili wykorzystywać choć połowę 100% sytuacji to by większość meczów wygrywali i by byli znacznie wyżej w tabeli, ale niestety jak nie potrafi się wykorzystać 3 sam na sam w meczu no to trener już na to nic nie poradzi.

Kulawik to jedna wielka nie wiadoma, ale jeżeli dobrze poukłada środek pola, to reszta już powinna przyjść z czasem. Za Probierza środek pola kompletnie nie istniał czy to w ofensywie czy to w defensywie.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez POtey : 04.10.2012 o godz. 18:53.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 04.10.2012, 18:55
adus1906 napisał(a):Wyświetl post
to mnie wlasnie wk najbardziej malo, ze juz odstajemy nawet od innych slabych, to oni jeszcze zmniejszaja budzety i oslabiaja zespoly, to co sie dzieje w Wisle to juz przegiecie, jak tak dalej pojdzie to bedziemy mieli w pelni amatorska lige na stadionach za setki milionow euro, bo chyba tylko Legia personalnie przyzwoicie wyglada, ale tam tez juz narzekaja, ze za duzo wydaja, chociaz jeszcze niczego nie wygrali.Przyjdzie w koncu dzien, ze nie tylko stadiony beda puste, ale nawet telewizora nikt nie bedzie wlanczal, szkoda sie itytowac patrzac na taka Wisle jak z Piastem.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 04.10.2012 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 04.10.2012, 18:55
POtey napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem parę ostatnich skrótów z MESY, gdyby nasi młodzi potrafili wykorzystywać choć połowę 100% sytuacji to by większość meczów wygrywali i by byli znacznie wyżej w tabeli, ale niestety jak nie potrafi się wykorzystać 3 sam na sam w meczu no to trener już na to nic nie poradzi.

Kulawik to jedna wielka nie wiadoma, ale jeżeli dobrze poukłada środek pola, to reszta już powinna przyjść z czasem. Za Probierza środek pola kompletnie nie istniał czy to w ofensywie czy to w defensywie.
To jest brak umiejetnosci strzeleckich.Zreszta poziom MESY to jakis 3 poziom rozgrywek sezniorow.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.10.2012, 19:02
Cytat:
Genkov niech stoi w polu karnym po co ma się wracać przecież się zmęczy
Nie wiem czy grałeś kiedyś w piłkę na podwórku orliku itp, ten kto miał z tym styczność wie, że gra się lepiej w piłkę wtedy kiedy jest się świeżym, a a jak patrzę że Garguła wraca się ileś metrów do tyłu z czego najczęściej nic nie wynika biegnie potem do przodu dostaje piłki i patoli to jest po prostu wynikiem zmęczenia. Jest naprawdę róznica w precyzja jeśli dostajesz piłkę czekając na nią polu karnym, a biegniesz z nią ileś metrów bo wiadomo że jeśli jesteś zasapanym to łatwiej jest spartolić akcje.

Cytat:
w ME nic nie pokazal jako szkoleniowiec
Kulawik wygrał raz te rozgrywki. Druga sprawa niech przerzną wszystkie mecze do końca byle chłopaki starali się grac w piłkę jak robią to teraz. Może ktoś się z nich wypromuje. Naprawdę widać tutaj jakaś myśli bo chłopaki grają pozycyjnym potem dostają kontry. Trudno, nie grają przynajmniej dzidy.

Żeby nie było chcę żeby piłkarze walczyli ale nie chcę żeby byli też bezmózgim ŁKSem który potrafi "walczy w defensywie" i wyprowadzać groźne kontry.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.10.2012 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2012, 19:19
Kulawik ledwie zaczął i już pokazuje jak marnym jest szkoleniowcem. Nie wiem jak można mieć nadzieje że coś z nim ugramy, przecierz nie możliwe jest by ludzie mieli tak krótką pamięć. Kulawik jest już trzeci raz i zawsze okazuje się być zwyczajnie słaby. Wygrał raz ME, no litości mieliśmy bodaj w pierwszym sezonie najstrarszy skład. Ja się pytam kogo on wykreował z tej ME, bo mnie się wydaje że nikogo. Zwykły pionek, kopacze po raz kolejny wygrali, a jak mniemam jednym z głównych rządzących szatnią, jest Garguła, a raczej Łukasz G. Hańbą jest dla klubu że ktoś taki jeszcze biega z naszą koszulką dla której nie ma za grosz jakiegoś respektu, co pokazywał nie raz. I jeszcze to że biega z 10 na plecak to już śmiech przez łzy to obraza innych piłkarzy, którzy grali z tym numerem.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.10.2012, 19:25
Jeśli Tomaszu Kulawiku naprawdę dasz szansę Łukaszowi G. dla mnie będziesz zerem.

Wszystkie te poprzednie ruchy dotyczące sprzedawczyków, poszły się je.bać. Teraz Bednarz (Cupiał) jest gotów zatrudnić nawet Forbricha. Na samą myśl o Michniewiczu obleciał mnie pot.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.10.2012, 19:31
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Sorry Griszka, ale coś nie tak z Twoimi gwiazdkami:
Jovanić 7 meczy 548 minut
Burliga 3 mecze 219 minut
Brud 2 mecze 46 minut
Boguski 13 meczy - 528min - 3 gole
Czyli faktycznie grali i przyczynili się do mistrzostwa jak cholera....
Pomijam fakt oznaczenia gwiazdką Bruda (chyba nie ma go w kadrze Wisły jak i Burasa - nie zdążył zadebiutować....
Napisałem wyraźnie :

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Alez oczywiscie....
Ponizej takie porównanie(dałem tych zawodników,którzy chociaz raz zagrli na boisku).
Co do Bruda z rozmachu nie wykresliłem z Burasem,tylko dałem gwaizdkę.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.10.2012 o godz. 19:33.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.10.2012, 19:54
Baala napisał(a):Wyświetl post
Kulawik ledwie zaczął i już pokazuje jak marnym jest szkoleniowcem. Nie wiem jak można mieć nadzieje że coś z nim ugramy, przecierz nie możliwe jest by ludzie mieli tak krótką pamięć. Kulawik jest już trzeci raz i zawsze okazuje się być zwyczajnie słaby. Wygrał raz ME, no litości mieliśmy bodaj w pierwszym sezonie najstrarszy skład. Ja się pytam kogo on wykreował z tej ME, bo mnie się wydaje że nikogo. Zwykły pionek, kopacze po raz kolejny wygrali, a jak mniemam jednym z głównych rządzących szatnią, jest Garguła, a raczej Łukasz G. Hańbą jest dla klubu że ktoś taki jeszcze biega z naszą koszulką dla której nie ma za grosz jakiegoś respektu, co pokazywał nie raz. I jeszcze to że biega z 10 na plecak to już śmiech przez łzy to obraza innych piłkarzy, którzy grali z tym numerem.
mówisz zupełnie jak Kołtoń z Kowalczykiem którzy juz widząc skłąd Wisły jakim wyszła z Twente ( czyli bez Ilieva , Kirma , Małeckiego , Bitona w 1 składzie ) , zjechali Moskala od amatorów i pseuro trenerów . Wygrał 2-1 i chociaz ten jeden raz zamknął im usta .

poza tym co ty robiłes dla Wisły że śmiesz nazywać Kulawika "pionkiem " ?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2012, 20:11
Baala napisał(a):Wyświetl post
Kulawik ledwie zaczął i już pokazuje jak marnym jest szkoleniowcem. Nie wiem jak można mieć nadzieje że coś z nim ugramy, przecierz nie możliwe jest by ludzie mieli tak krótką pamięć. .
PrzecieŻ!

Typowo polskie malkontenctwo. Kulawik to inteligentny gość i szybko się uczy, więc jestem pewien, że wyciągnie odpowiednie wnioski. Poza tym ktokolwiek by nie przyszedł, to każdy piłkarz miałby czystą kartę. Też mam dość Garguły, aczkolwiek przywrócenie do do składu jest naturalną koleją rzeczy i tu nie ma ani trochu błędu Kulawika. Błędem będzie natomiast brak reakcji trenera na słabą grę Łukasza, wtedy sam go napiętnuję.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2012, 20:17
naturalna koleją rzeczy powinno byc przywrócenie Garguły,owszem, ale jakby tu przyszedł jakis ....a Felix Magnath czy inny trener z innej ligi.A nie Kulawik ,który w Wiśle jest od dawna, zapewne mecze ogląda i widział co sie dzieje. Przeciez on piłkarzy powinien znac od podszewki, no chyba ze on po prostu od dawna wiedział co sie tutaj kroi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.10.2012, 20:19
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Tomaszu Kulawiku naprawdę dasz szansę Łukaszowi G. dla mnie będziesz zerem.
Jeśli wystawienie Garguły przekreśli dla Ciebie setki rozegranych przez Tomka spotkan dla Białej Gwiazdy i będzie On dla Ciebie z tego powodu "zerem" to chyba jesteś dzisiaj po zbyt wielu browarach... Trener daje wszystkim czystą kartę - trudno, żeby nagle po takiej zapowiedzi jednemu jednak tej karty nie dał.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2012, 20:19
Ciekawe kiedy siegną po koło ratunkowe z Turcji jak Wisła zamieni się z Podbeskidziem miejscami w tabeliSkoro rekonwalescent został przywrócony to naturalną koleją rzeczy jest przywrócenie marnotrawnego Małeckiego który zamiast siedzieć na ławie w Turcji miałby pewne miejsce w składzie w Wiśle zwłaszcza po odejściu Kirma i teraz gdy Wisła goni czołówke.Przywrócenie marnotrawnego Małeckiego było by wzmocnieniem dla Wisły oraz kołem ratunkowym dla Kulawika i ....Legionisty.Aczkolwiek gdyby Legionista ściągnął jak najszybciej z powrotem Małeckiego to w dobie kryzysu byłby chyba najlepsze rozwiązanie i jedyny udany transfer od czasów Marcelo.Skoro daje sie wszystkim czystą kartę to Małecki chyba tym bardziej zasługuje na powrót do składu Wisły zwłaszcza że została luka po Kirmie.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 04.10.2012 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2012, 20:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
naturalna koleją rzeczy powinno byc przywrócenie Garguły,owszem, ale jakby tu przyszedł jakis ....a Felix Magnath czy inny trener z innej ligi.A nie Kulawik ,który w Wiśle jest od dawna, zapewne mecze ogląda i widział co sie dzieje. Przeciez on piłkarzy powinien znac od podszewki, no chyba ze on po prostu od dawna wiedział co sie tutaj kroi.
o toto szanse to może dawać ktoś kto pierwszy raz by pracował w Ekstraklasie, a nie gość który od lat w Wiśle siedzi.

@Ayala taa szczególnie nauczy Gargułe jeździć po tyłku
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2012, 20:27
Kula pamiętam świetnie grał wślizgami ,walczył na boisku jak wsciekły tygrys....licze że tego nauczy grajków
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.10.2012 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 04.10.2012, 20:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kula pamiętam świetnie grał wślizgami ,walczył na boisku jak wsciekły tygrys....licze że tego nauczy grajków
A ja pamiętam, że miał niezły strzał z lewej nogi i zdobywał sporo bramek jak na pomocnika od czarnej roboty. I podawać też umiał nieźle. I wolę to niż rozpaczliwą kopaninę i jeżdżenie na dupach zwane "walką".
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 04.10.2012, 21:19
A ja też pamiętam świetnego Kulawika z boiska i żal mi, że takim tymczasowym trenowaniem (już po raz trzeci) jego osoba coraz bardziej kojarzyć się będzie z obecnym shitem, niż boiskowymi dokonaniami.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.10.2012, 22:08
Orientuje sie ktoś jaki bilans wygranych przegranych meczów z Legią ma Wisła pod wodzą Kulawika
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.10.2012, 22:18
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Orientuje sie ktoś jaki bilans wygranych przegranych meczów z Legią ma Wisła pod wodzą Kulawika
raz grała z Legią , 0-0 u siebie

"W sumie Wisła z Tomaszem Kulawikiem w roli szkoleniowca, zagrała w trzynastu spotkaniach, z których sześć wygrała, cztery zremisowała, a trzy zakończyły się porażkami naszej drużyny. Bilans bramkowy: 11-5."
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.10.2012, 22:29
ciekawe na kogo z duetu Pareiko-Jova jutro między słupkami postawi Kulawik
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 04.10.2012, 22:52
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe na kogo z duetu Pareiko-Jova jutro między słupkami postawi Kulawik
Miśkiewicza
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.10.2012, 00:03
Pewnych piłkarzy zawsze się będzie jechać niezależnie od tego czy inni będą grac jeszcze słabiej. Garguła moim zdaniem padł ofiara pozycji gdzie narzucano mu zadania defensywne i ofensywne wobec tego wychodziła kicha, że nie radził sobie tu i tu. Środek pola to nie pozycja dla niego, to nie jest pomocnik 50 na 50, najlepsze mecze grał w Bełchatowie grają na lewym skrzydle gdzie miał duża swobodę i był zwolniony z zadań defensywnych. Probierz zrobił sobie z niego kozła ofiarnego, cała drużna grała słabo on zamiast starać się poprawić aby cała drużyna grała lepiej to koncertował się na szukaniu winnego.

Garguła wyróżniał się i to bardzo w ostatnim meczu MESY. http://www.youtube.com/watch?v=nxdJW1KBCRM&feature=plcp
Może to jest wskazówka że chłop potrafi coś zagrać gdzie nią ma takiej presji i gdzie nie jest ciągle mieszany z błotem. Może to głupie ale wierze w tego piłkarza tylko niech ktoś mu w końcu znajdzie pozycje bo to jest piłkarz który na boisku powinien zostawić umiejętności a nie walkę... jak on się ciągle nasłucha "Garguła ty masz walczyć walczyć walczyć to potem biega jak debil bezmyślnie brakuje mu potem siły aby dokładnie zagrać, jak się jest ciągle na zmęczeniu bo Garguła traci siły na nie potrzebne bieganie za piłką to trudniej się potem gra z przodu.
Zacznijmy od tego, że .......isz. Ciężko.
Nie wiem jakie ligi oglądasz, ale w żadnej z tych które znam pomocnicy nie są zwolnieni z zadań defensywnych, w szczególności - pressingu. Sugerowanie, że Garguła jest zbyt zmęczony jeżdżeniem na dupie żeby dobrze zagrać piłkę jest w ogóle tak abstrakcyjne, że nie wiem jak się do niego ustosunkować.

Ustalmy na początku jedno: za Probierza wielu zawodników zaliczyło dramatyczny zjazd, ale akurat Garguła swoją formę utrzymał. Grał tak samo beznadziejnie za Maaskanta i Moskala, czym walnie przyczynił się do ich zwolnienia. Probierz był po prostu pierwszym który miał jaja posadzić leszcza na ławce. Umówmy się - piłkarsko na tym zyskaliśmy, bo Chrapek ma momenty przebłysków boiskowej inteligencji, co dla Garguły jest raczej abstrakcją. Wiem, wiem - zaliczył świetną asystę przy golu Burligi. Jedną. Na ile meczy?

Rozumiem, że obecnie nasza kadra jest słaba łamane przez tragiczna, ale to nie znaczy że pora zacząć brać w żyłę. Trudno o bardziej bezproduktywnego zawodnika niż Garguła w Wiśle - on nawet rzutu wolnego nie potrafi wykonać.

Chciałbym mieć statystykę podań Garguły - czuję, że nie miałby nawet 50% udanych, z czego większość do najbliższego zawodnika. Nie wiem, może bronienie go uważasz za trendy, w końcu idziesz pod prąd, ale uwierz: nie czyni Cię to inteligentniejszym od innych. Czasem większość ma jednak rację, zwłaszcza jeżeli chodzi o coś tak prostego jak ocena kopania się po czole Garguły.

Nie rozumiem tego: ile beznadziejnych meczy i pod iloma trenerami musi zagrać Garguła żeby do niektórych dotarło, że jest słaby? Czy każdy kolejny musi stawiać na niego żeby upewnić się, że jego poprzednicy nie byli jednak debilami?
Garguła nie powinien grać w ME. Jego w ogóle nie powinno być w tym klubie, a jeżeli nikt nie ma jaj żeby rozwiązać z nim kontrakt, to sam mogę znaleźć mu jakieś schody do biegania. Pierwszy z brzegu pomysł: Tesco koło Kapelanki, niech pomaga staruszkom torby znosić. Ale nie wiem, werterstyl, może to dla niego zbyt męczące?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.10.2012 o godz. 00:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 05.10.2012, 00:27
Nie wiem czy grałeś kiedyś w piłkę na podwórku orliku itp, ten kto miał z tym styczność wie, że gra się lepiej w piłkę wtedy kiedy jest się świeżym, a a jak patrzę że Garguła wraca się ileś metrów do tyłu z czego najczęściej nic nie wynika biegnie potem do przodu dostaje piłki i patoli to jest po prostu wynikiem zmęczenia. Jest naprawdę róznica w precyzja jeśli dostajesz piłkę czekając na nią polu karnym, a biegniesz z nią ileś metrów bo wiadomo że jeśli jesteś zasapanym to łatwiej jest spartolić akcje.

Kulawik wygrał raz te rozgrywki. Druga sprawa niech przerzną wszystkie mecze do końca byle chłopaki starali się grac w piłkę jak robią to teraz. Może ktoś się z nich wypromuje. Naprawdę widać tutaj jakaś myśli bo chłopaki grają pozycyjnym potem dostają kontry. Trudno, nie grają przynajmniej dzidy.

Żeby nie było chcę żeby piłkarze walczyli ale nie chcę żeby byli też bezmózgim ŁKSem który potrafi "walczy w defensywie" i wyprowadzać groźne kontry.
dla profesjonalnego piłkarza jest to chleb powszedni dla mnie również gdziekolwiek grałem, obawiam się że ślepa miłośc do łukaszqa g. i tak u ciebie przeważy nad racjonalnym mysleniem, piłkarskim jak i ogólnosportowym profesjonalizmem.

jak usadzi Szewczyka Chrapka Czekaja na ławie/trybunach bo musi byc miejsce dla doświadczonych polskich emerytów gwiazdorów to niebardzo będzie miał kto się wypromować

a to o kulawiku i me nawet nie wiem jak skomentować nie wiem do dyskusji o czym to jest/będzie/było przydatne ani jaką tezę można na tym oprzeć jak dla mnie to zupełnie nieistotne zdarzenie w kontekscie pierwszej druzyny Wisły.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 05.10.2012, 00:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post

poza tym co ty robiłes dla Wisły że śmiesz nazywać Kulawika "pionkiem " ?
no jakby nie patrzeć używając nomenklatury szachowej Kulawik a wcześniej Nawałka czy Moskal idealnie niestety pasują
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.10.2012, 08:44
NIe no kolejne dawanie szansy Łukaszowi G. zaczyna być cholernie irytujące i Kulawik na początku swojej przygoy (bo czy to będzie kariera okaże się w przyszłości) na ławce trenesrkiej I zespołu Wisły już stracił u mnie punkty....
Orbit w WIśle najlepiej prezentował się w ostatnich meczach rundy jesiennej ub. sezonu, a i tak patrzy się tylko przez pryzmat meczu z Odense i Twente (strzelona bramka). Później było już wyrównanie do tradycyjnej gry - czyli braku jakiejkolwiek formy....
W dzisiejszym PS piszą o strajku Melikosona, ale redaktorek nie zadał sobie 2 podstawowych pytań: jaki wpływ na grę Maora mają ustawienie go na lewym skrzydle zamiast na ofensywnym pomocniku oraz zmiana sposobu gry - zamiast gry piłką po ziemi za Probierza dominowały górne przerzuty, po których cięzko było opanować komukolwiek na małej przestrzeni piłkę.
Jeżeli zagramy dzisiaj z Legią z Łukaszem G. w składzie, to tak jakbyśmy grali w 10, podobnie nie zrozumiałe dla mnie do dzisiaj jest dlaczego w miejsce Bunozy z Piastem zagrał Czekaj. Jakby nie było - mistrz chaosu.
Legi gra technicznie i tutaj gra po ziemi prowadzona przez Maora, Iliewa i Chrapka z wysuniętym Genkowem mogłyby zrobić dużo dobrego.
Podejrzewam, że zamiast tego zobaczymy Gargułe, Sikorskiego i Czekaja - może się przełamią....
Ponadto obwaiam sie co z Fredriksenem zrobią Radović i Ljuboja, bo oni grają właśnie z tej strony, co grozi raczej wielkim pogromem (Bunoza ustawiony na lewym stoperze mimo słabej zwrotności byłby bardziej pomocny, niż Czekaj).
Mój skład: Pareiko-Jovanović, Głowacki, Bunoza, Fredriksen - Wilk (Jaliens jako DP wchodzący w środek obrony w miejsce Bunozy pomagającego Duńczykowi), Iliew, Chrapek, Melikson, Szewczyk- Genkow.
Na zmiane Boguski - w końcu swoją dyspozycję reprezentacjyną utracił w meczu z Legią po brutalnym faulu Borysiuka - bardziej tutaj widziałbym "fatum" z szansą na odrodzenie.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 05.10.2012 o godz. 08:48.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.10.2012, 09:06
Garguła może grać na lewym skrzydle i będzie to bardziej efektywne niż jego gra w środku. Probierz trochę dziwnie ustawiał zespół - każąc drużynie grać tymi długimi przerzutami, aczkolwiek ciężko będzie Wiśle w ogóle cokolwiek grać, dopóki piłkarze będą tak słabej klasy jak teraz. Niestety - nie da się grać takimi zawodnikami i osiągać jakiekolwiek sukcesy.

Po drugie - co Ty Bednarz jeszcze w Wiśle robisz? Kiedy się podasz do dymisji?! Bo dymisja Probierza niczego nie zmienia - to Twoje transfery i Ty za to dziadostwo odpowiadasz!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2012, 09:21
Cytat:
Wywiad z samym Kulawikiem.

- Podobno przejął pan drużynę skłóconą, rozbitą, w której piłkarze przegrywali, żeby zwolnić pana poprzednika.
: - Nie wierzę w te plotki. Choć zgodzę się, że chłopaki są rozbici, nie tworzą drużyny. Muszę skoncentrować się na sferze psychicznej. Tu czeka mnie najwięcej pracy. Oni znów muszą uwierzyć, że potrafią grać w piłkę, że są mocni. W zespole jest wielu graczy, którzy zdobywali z Wisłą mistrzostwo Polski, grają w reprezentacjach...
ciekawe jak mu sie to uda, gdyz:

Cytat:
“Fakt” powątpiewa, czy piłkarze Wisły znajdą wspólny język z Tomaszem Kulawikiem…

– Wydaje mi się, że sporo rozumie, ale gorzej jest z mówieniem po angielsku. W większości przypadków pomaga mu asystent Maciek Musiał, który po angielsku mówi dobrze – mówi anonimowo jeden z zagranicznych piłkarzy Białej Gwiazdy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów