|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mecz dobry. Podsumowanie:
Pareiko - wraca stary, dobry Sergiej Lamey - poprawnie Czekaj - dobrze zagrał, oby ta kontuzja to nic poważnego Diaz - poprawnie Pajlic - DNO, niewiele brakowało a przez niego przegralibyśmy Iliev - indywidualista, powinien grać bardziej zespołowo Wilk - grał jak na kapitana przystalo Jirsak - poprawnie Nunez - dobry mecz, ale nie potrzebna kartka przez co pauzuje z Widzewem Boguski - bardzo dobry mecz, widać że dobrze rozumie się z Jirsakiem Genkov - dobry mecz, dużo walczył Chavez - porawnie Garguła - ładnie dzielił piłkami, OK Małecki - dobry mecz, z Odense powinien zagrać od początku. I od razu moja propozycja składu na Odense : Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Diaz - Małecki, Wilk, Nunez, Garguła, Boguski - Genkov |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
no to pozostaje 'tylko' wygrac dwa ostatnie mecze w tym roku, dobrze przezimowac zime i mozna powiedziec ze wracamy do gry!
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 25.11.2011 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
WR22ACAMY DO GRY ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jeśli wygramy z żydzewem i z polonią to nie zdziwię się jeśli Kaziu jeszcze dostanie szansę. Powiedzmy do końca sezonu. Ale chyba jednak za bardzo wychodzę w przód, dziś mecz na + myślałem że nie wybronimy, ale pozytywnie mnie zaskoczyli.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pisanie o sobie w trzeciej osobie, to nowy, nawet jak na to forum standard samouwielbienia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ladnie gralismy, ale to chyba wynikało z tego że obie drużyny nie grały defensywnie - a jak wiemy, w większości mamy lepszych piłkarzy niż Śląsk. Dziś podobała mi się gra (znowu) Ilieva, fajne prostopadłe podania, udane dryblingi, dobra gra do przodu. Wreszcie dobry mecz Nuneza, gdzie wreszcie nie podawał do przeciwnika, a reszte walorów jak siła, zastawianie i technika znamy. Do tego na ambicji grał Wilk i przez to nieźle kontrowaliśmy przez dużą ilość czasu środek pola. Niezle Jirsak, Małecki. W ogóle nie podoba mi się gra Boguskiego i Garguły. Brakuje do tej dwójki Kirma, którego zagrań znieść nie moge. Diaz za wiele razy się przewracał, Paljic nic wielkiego nie grał, Czekaj ok, Lamey też bez większych błędów (chyba tylko raz Madeja nie przypilnował dokładnie).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Parę uwag:
1) Najlepiej w naszej drużynie zagrali Pareiko, Wilk i Nunez (kolejność przypadkowa) 2) Najsłabiej dziś Pajlić 3) Czekaj nie grał już tak dobrze. Po 3 udanych interwencjach rywale objeżdżali go z każdej strony (może to kwestia kontuzji), 4) Jirsak zupełnie bezbarwny, 5) Sędzia gwizdał "dziwne" faule wiślaków. Na szczęście gwizdnął też karnego dla nas. 6) Genkow daje dużo możliwości w ataku. i teraz generalna uwaga o grze 2 napastnikami. Owszem byłoby ciekawie gdyby Genkow grał z Bitonem, ale .... dwoma środkowymi pomocnikami nie wygralibyśmy tego meczu. Śląsk zginął w środku pola, nie był w stanie się przebić, a współpraca Nuneza, Wilka i Jirsaka (potem Garguły) i bocznych pomocników była wzorowa. Acha i jeszcze jedno - szczerze nie widzę żadnej zmiany w grze Wisły w porównaniu do początku tego sezonu. Prawdopodobnie gdyby nie kontuzje kluczowych zawodników Maaskant cały czas kierowałby drużyną. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
W meczu, ze Slaskiem bylismy lepsi, zyczylbym sobie zeby to nie byl tylko chwilowy wyskok, jezeli zagramy jeszcze 2 takie mecze mozna powiedziec ze jest zmiana Jeszcze jedno mi sie rzucilo w oczy. Czekaj "wchodzi na raz" jak Chavez w poprzednich meczach, jezeli beda grali w duecie i beda grali tym sposobem to moze byc z nami krucho. Powód: Czekaj
Ostatnio edytowane przez Glova91 : 25.11.2011 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Gra na + jestem zaskoczony
Duży plus dla Moskala że pomieszał wyjściową jedenastkę widać że szuka roziwiązania a nie przywiązuje się do jednej koncepcji (Maaskant) Jestem Mega pozytywnie zaskoczony Boguskim jeśli utrzyma taką formę i zaangażowanie to z Meleksem stworzą świetny środek. Skazywałem Wisłę na srogie lanie - bije się w pierś, lubię nie mieć racji w takich sytuacjach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widac bylo jak wiele w naszym zespole zalezy od Malego nawet te kilkanascie minut przez ktore zagral prezentujac pare indywidualnych zagran pokazalo ze pewnie gdyby nie ta kontuzja to mielibysmy dzisiaj pare punktow wiecej.
Cieszy rowniez to ze za sprawa gola Bogusia przelamali sie polscy pilkarze o ile uzasadnione jest robienie takich podzialow bo byl to dopiero pierwszy gol Polaka w tej rundzie martwi natomiast bardzo slaba skutecznosc 15 goli w 15 meczach to jest tragedia nie znam statystyk ale pod tym wzgledem to pewnie najgorsza runda Wisly od kilkudziesieciu lat. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
To co zagrał dziś Garguła to dramat straszny - niewiem co on robi w naszej drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Miałem nosa
![]() Bylo bardzo dobrze,w pierwszej polowie przecierałem oczy ,dawno nie widzialem tak skladnych naszych akcjii. W drugiej do momentu karnego bylo ok,pozniej Slask przejal inicjatywe i tutaj Sergiej nas 3 razy uratował.Moze to mu wreszcie doda tego kopa ktory mial na poczatku jak do nas przychodzil. Wreszcie jakas radosc ,bo widac ze dzis byl zepsol,ktory chcial i walczyl.To cieszy najbardziej.Zwlascza ze dojdzie jeszcze Maor a wtedy wiosna moze byc ciekawa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wilk dziś najlepszy na boisku plus najlepszy w Wiśle od kilku meczy. Dziś wygraliśmy zagęszczonym środkiem pomocy. Można powiedzieć ze graliśmy dzisiaj 4-3-3 a nie 4-2-3-1. Jirsak dziś zagrał właściwie trzeciego defensywnego pomocnika dlatego mniej widoczny był. Pierwszy raz od dawna widziałem w końcu dobrze ustawioną pomoc względem naszej defensywy jeśli chodzi o ustawianie linii.
Jednak największą ciekawostkę powiedział komentator, który stwierdził że piłkarze Wisły w prywatnych rozmowach mówią, że za Moskala na treningach znacznie więcej uwagi przykładają do taktyki, a za Maaskanta tego prawie nie było tylko była sama gra piłkami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No nie przesadzajmy - Mały był może 5 razy przy piłce, z czego 3 razy ją stracił. Ja wiem że wszyscy na niego czekali ale na takie oceny to jeszcze za wcześnie. Co do Boguskiego można się zgodzić. Widać że nabrał masy i już nie odbija się od piłki. Mam nadzieję że progres w jego grze się utrzyma. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Hej Śląsku!, nie gniewaj na nas się, że to my wygramy mecz a nie wy
. Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wreszcie my kibice mamy miłe chwile.
Co ważne .. nie chodzi tylko o wynik ... Wisła była lepsza od lidera. Moje oceny: Pareiko - 8 (dwie świetne interwencje ) Lamey - 5 (1 poważny błąd w 1 połowie, nijaki w ofensywie, na plus bezbłędny w defensywie w 2 połowie) Czekaj - 8 (wg mnie najlepszy zawodnik w 1 połowie ...) podoba mi się jego styl gry Diaz - 5 (duża odpowiedzialność i dużo pracy - prawie podołał, kilka błędów) Paljić - 4 (dwa straszne "babole") Wilk - 8 (wreszcie nastawiony na "tak" wg mnie był dzisiaj bardziej ofensywnym nim defensywnym pomocnikiem) Nunez - 6 (dobrze ale brakowało mi dzisiaj bramki, miał okazję) Jirsak - 6 (średnio jak to on..) Iliev - 6 (ma zmysł do gry kombinacyjnej ale bez Meliksona nie ma z kim) Boguski - 7 (będzie mocnym punktem drużyny na wiosnę, zapamiętałem jedno fatalne i jedno genialne podanie ) Genkov - 6 ( pasował do dzisiejszego stylu Wisły, jeszcze tylko żeby miał wyjście do piłki jak Biton) Garguła - 5 ( nie pokazał za wiele ale podobało mi się że biegał na maksa miał 20 minut i dał siebie wszystko) Małecki - 5 podobnie jak Garguła ... z tym że mógł strzelić gola .... Chavez - 6 wszedł i nie popełnił żadnego błędu Moskal; Zaskoczył mnie trochę składem ale, chyba się bardzo nie pomylił ... Co ciekawe to Wisła atakowała do 70 minuty ... nie wiem czy takie były założenia .. nie sądzę Genkov i 3-4 wchodzących pomocników zdominowali środek pola i ataki Wisły były dużo groźniejsze niż Śląska. Gratulacje ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Słaby mecz w drugiej połowie. Emocje i niepewny wynik trochę upiększają widowisko stojące na kiepskim poziom. W zasadzie leżące na kiepskim poziomie. Nie różniło się w tym względzie od meczu Polonia - PBB.
Ogólnie przypominają się farty za czasów Maaskanta. Sędzia gwizdnął (prawidłowo dla odmiany), Boguski trafił w stojącą piłkę i prześlizgnęliśmy się. Oczywiście Man of the match to Pareiko, bez którego nie byłoby 3 pkt a nie wiadomo czy byłby chociaż jeden. Gra taka jak zwykle, oparta na indywidualnych przebłyskach (Iliev, Nunez, Pareiko). Wynik lepszy niż w poprzednich meczach choć remis byłby raczej sprawiedliwszy. Do Danii powinien jechać Kulawik ze swoja ekipą. Mecze z Widzem i Polonią zweryfikują czy mamy jeszcze szanse na wiosnę walczyć o MP co może mieć wpływ na zachowanie klubu w okienku transferowym. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie dzisiaj Lamey. Boguski jak za dawnych lat, Iliev i Genkov do czasu jak mieli siły nieźle, potem coraz słabiej. Smiem twierdzić, że po powrocie MelGibsona, Sobola i odzyskaniu pewności przez Malego rozdupcamy wszystkich po kolei i decydujący o mistrzostwie będzie mecz z Legią, która na dzisiaj mam nadzieję że tylko chwilowo nam odjechała. Terminarz nam sprzyja jak nigdy wczesniej.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Dzisiejszy mecz poprawny, chociaż Śląsk zagrał znacznie poniżej swojego poziomu. U nas na wyróżnienie zasługuje Pareiko, Wilk i Iliev. Szkoda, że Czekaj doznał kontuzji, z resztą pod koniec meczu Mielcarski wspominał, że Maaskant bardzo często narzekał na urazy Czekaja i to głównie dlatego za jego kadencji chłopak grał tak mało. Mam nadzieję, że to tylko takie gadanie i Michał nie jest ze szkła, bo jego ostatnie 2 mecze były bardzo solidne i pozwalają mieć nadzieję, że w końcu w Wiśle będzie grał autentyczny wychowanek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Hah tez o tym pomyslałem Na wiosne jeszcze cos mamy do udowodnienia.Rewanze u siebie + wroca kontuzjowani .Jeszcze zobaczymy czy ta Wisła sie skonczyła ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
co tam z grą , ważne że w końcu Lenczykowi dokopalismy
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
ja bym dał tak ale w sumie sie zgadzam ![]() Pareiko - 8 uratował nas więcej razy przy błedzie był faulowany Lamey - 5 kilka podan do rywala w tym jedno w pierwszej polowie jak junior w ofensywie podawal bramkarzowi Czekaj - 6(poprawnie dwa razy dał sie ograc ale mial kilak fajnych przeciec gra pressingiem-trzeba stawiac na niego szkoda kontuzji ale moze to nic powanego Diaz - 5 (kilka razy nie pewnie interweniował) Paljić - 1 (poważnych błedów...slask stworzyl 90%swojch szans po jego błedach jedziemy:gówka soboty nie wiedzial gdzie jest rywal mogl wybic pilke a ja zostawil blad tragiczny sytuacja 100%(katastrofa)strzał diaza nad poprzeczka sytuacja 99%podanie do diaza poszlo z jego strony z pola karnego blad ustawienia zdarza sie strzal przewrotka najlepsze kiks jak w trampkarzach wystawia pilke na 99% sytuacje katasrofa i ostatnie sytuacja soboty gdzie klejeniem zgubil jak dziecko diaza potem powrot nuneza blisko karnego cala sytuacja to przegrana gowka przy dla mnie naprawde dobry mecz calej druzyny niesamowita walka gra z nozem na gardle napisze zostala zaprzepaszczona prze tego Pana stawia skrzynke Pareice Wilk - 8 (zawodnik meczu według mnie-dodam byl wszedzie Nunez - 6 (dobrze i w ofensywie i w naszym polu karnym) Jirsak - 6(dlamnie pozytywnie za pressing byl tym ktory zakladal prawdziwy pressing) Iliev - 7 (pierwsza polowa najlepszy gracz druga bardzo blado ale wziolo sie to ze zmiany taktyki on jest urodzonym atakerem Boguski - 6(walczył, ale znikał za często) Genkov - 6 (wiele pojedynków w powietrzu wygrywał, umiał przetrzymać piłkę)[/QUOTE] podsumuje to tak nie ma sie czym podniecac bo slask zagral fatalnie jakby nie Dragan to nie stworzyli by zadnej sytuacj bramkowej bo strzalow z 40(kazimierczak)nie licze niesteety kazek mnie zawodzi narazie ale ciagle w niego wierze powiem tak co on ma do stracenia punkty bardzo wanze i za to im chwala czekamy na meliksona i małego ja jeszce wierze w majstra-pierwszy krok i kto wie czy nie najwazniejszy to wygrac dwa ostanie mecze slask i legia na bank cos straca a 5 punktow na wiosne mozna odrobic przepraszam was za pisownie
Ostatnio edytowane przez Daro&Mysłowice : 25.11.2011 o godz. 23:27.
![]()
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=lazy;1195810]
No nie przesadzajmy - Mały był może 5 razy przy piłce, z czego 3 razy ją stracił. Ja wiem że wszyscy na niego czekali ale na takie oceny to jeszcze za wcześnie. Taka juz specyfika Malego mozna go krytykowac i rzeczywiscie moze na 5 zagran 3 razy straci ale wkoncu czesto pewnie przypadkowo po jakiejs przebitce urwie sie obroncom i huknie nie do obrony szkoda wiec ze go braklo z takim Podbeskidziem czy Gornikiem kiedy nie bylo kompletnie druzyny moze po wlasnie jego indywidualnej akcji wyszarpalibysmy pare oczek wiecej? Dobrze ze wrocil |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ale za to (poza główkami) słabo wykańcza akcje- nie ma takiego strzału, instynktu i nie potrafi się tak znaleźć jak Biton, który strzela gore z niczego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na wyróżnienie zasługują:
- Pareiko za co najmniej dwie interwencje które mógł wpuścić do bramy - Wilk za zapier... po całym boisku i skuteczne odbiory - Boguski / Genkov / Iliev - za ożywienie naszej siły ofensywnej i liczne akcje - Nunez - za fajne wjazdy po skrzydłach. Może to lepsza pozycja dla niego niż środek ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Momentami widać było poprawe ,udało sie fajnie wyjśc klepą czy tez te wejścia Nuneza w pole karne w pierwszej polowie, ale dobre akcje były przeplatane tez duzymi bledami ,a biorac pod uwage ze Slask mial ze 3 setki to wynik móglbyc rozny. Valcxx mowil ze zima nie bedzie duzo transferow (o ile w ogole jakies beda) ,ale blagam ,sciagnijcie jakiegos nominalnego lewego obronce ,bo to co wyrabia Paljic to jest dramat .Diaz sie nie nadje na lewa obrone ,on niestety tez.. Gargula nie gral dlugo ,ale nic nie pokazal ,jak dla mnie kolejny do odstrzalu ,bo jest po prostu slaby. Czekaj oprocz jednego bledu ,zagral dobrze ,dobrze zagrali tez Iliev (w pierwszej polowie sie kozacko woził z pilka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ogólnie mecz na plus , ale naprawdę dziwię się,że ktoś tutaj pisał,że lejemy wszystkich do końca i walczymy o mistrzostwo.
Pewnie niestety za tydzień zagramy totalną pytę z Widzewem i nie wygramy , bo u nas nie ma regularności , brakuje tego czegoś. Lepiej na pewno będzie gdy z przodu będzie grać kwartet Melikson-Iliev-Biton-Małecki ale może być już za późno. Szkoda,że nie ma u nas tego bumu kibicowskiego co we Wrocławiu , te 14 tys. chodzące na mecze u nas sprawia , że R22 nie wydaje się już tak groźne , choć niegdyś za czasów świetności było obok Stamford Bridge najtrudniejszym terenem w Europie. Przy pełnych trybunach Wisła jest w stanie zmiażdżyć każdego europejskiego średniaka ( czyli czołówkę T-E klasy ) i dorównać potęgom. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobrze że mamy 2 różnych napastników i możemy ich dobierać do aktualnych potrzeb w danym meczu. Dzisiaj gra długą piłka była dla nas bardzo pożyteczna. ![]()
c.d.n.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|