|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tym razem szczęście mam dopisało!
jestem szczęśliwy i to bardzo nawet to że mi kupon nie wchodzi mnie nie przejmuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Takie mecze jak ten mnie rozpieprzaja od wewnatrz maksymalnie. Poziom frustracji w drugiej polowie siegal pamietnego szczytu osiagnietego w meczu Ekwador - Polska na MS2006. Tym razem nie rzucalem jednak kubkami po scianach.
Pierwsza polowa jeszcze wygladala jako tako ale druga to byla taka A klasowa padaka. Wypada tylko postronnych widzow przeprosic za to co widzieli... Wisla wygrala zasluzenie ale ja prosze o mniej takich "widowisk" bo nerwow mnie to kosztowalo cala mase a ogladac tez nie bylo co. Wisla znow nieskutecznie, pilka sie od Brozka odbija 1m od bramki jak od Rasiaka, znow mase niecelnych podan i braku zrozumienia przy wychodzeniu na pozycje. To mi wygladalo jak jakis Gornik Zabrze.... :( Marcelo chyba najlepiej zagral w calym zespole, widac ze mimo krotkiego stazu to pewny punkt Wisly. Razem z Cleberem zagrali bezblednie ale tez Odra ich do wielkiego wysilku nie zmusila. Boczni obroncy slabo, malo kiedy wspomagali atak. Singlar to chyba nie ma pojecia co to jest wyjscie na obieg. Piotr Brozek slabo dzisiaj, niedokladnie podania, niczym sie nie wyroznil na plus. W srodku pola Sobolewski calkiem dobrze. Odra w srodku pola nie potrafila nic ugrac. Jirsak tragicznie dzisiaj, wyrazny dolek formy, podobnie jak Boguski. Ta zmarnowana setka to prawie taka jak Brozka. Diaz w kratke, ma jakis taki dziwny styl ze ta pilka mu sie gdzies ciagle placze. Nie rozumiem tego bo czasem wygalda to na braki techniczne a mimo to podaje bardzo fajnie (ale nie dzisiaj). Malecki znow mnie wkurzal przez wiekszosc meczu ale powiedzmy ze dzis mu odpuszcze bo napracowal sie duzo. Łobodzinski nic, to juz Zienczuk dzisiaj nawet dobrze na skrzydle gral. Brozio w koncu strzelil czym mnie nie tyle ucieszyl co spuscil ze mnie nerwy na tyle, ze moge spokojnie zrobic sobie herbate, choc jakies ziolka na uspokojenie bylyby lepsze. UFFFF...... ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Właśnie tego "farta" nam brakło w W-wie gdzie Mucha był chyba na jakiś prochach jak wyciągał kolejne nasze setki i w meczu z ŁKS-em gdzie mieliśmy mnóstwo sytuacji i zawsze coś stawało na przeszkodzie (m. in. Bodzio W). Więc już łaskawie skończ pier*olić i zacznij się cieszyć malkontencie. Ciekawe co byś napisał jakby się skończyło 0:0... Powód: Trójmiasto jest nasze, Trójmiasto do Lechii należy...
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 12.11.2008 o godz. 22:03.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
co za nerwy. ale ważne 3pkt i twierdza w Wodzisławiu nareszcie odczarowana.
brawo Broziu i Mały za ostatnie akcje, brawo za walkę panowie do końca. o ile do samej gry przyczepić się nie można, dobra defensywa i środek pola, to co robiliśmy pod bramką przeciwnika?! muszą chłopaki popracować nad atakiem, nad rozwiązywaniem akcji, bo to żenada jest, 19 sytuacji i ledwie się udało trafić. no, a teraz już w świetnej atmosferze szykujmy się na sobotę, w końcu czeka nas święto! ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Witam
Brakuje nam ewidentnie drugirgo skutecznego napastnika, bo jak zacina się Paweł to strach myśleć nawet o takich przeciwnikach. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Już miałem spinkę w 81 minucie bodajże jak z Odry strzelał na naszą bramę
![]() Brawa dla Zienia może wreszcie wróci do formy i w następnym meczu wystąpi z Małeckim który też ładnie pykał i patrząc na akcję po której strzelił bramkę to speeda ma niezłego. P.S. Oglądał ktoś wywiad w przerwie meczu jak wypowiadał się Daniel Rygel Rozwalił mnie tekst: "No gramy dokładnie tak jak pani gada" ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma co pitolić, zagraliśmy wf i tyle. Ja już nawet nie mam pretensji do tego Skorży, bo kilku zawodników gra tylko dlatego, że inni są jeszcze słabsi.
Broziowi trzeba koniecznie dać odpocząć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A więc zacznijmy od tego, że należy baaaaaardzo się cieszyć z tych 3 pkt!! Są nam one niezmiernie potrzebne!! Lech dziś tylko remis no i jesteśmy już na 2 miejscu. Co do gry to może pokuszę się o ocene indywidualną poszczególnych graczy jak i zespołu:
Pawełek-mało pracy, choć w pewnym momencie po rykoszecie w 2 połowie już się bałem że znów będzie piękny lob Marcelo-bardzo dobrze, świetnie w powietrzu Cleber-agresywna gra, ale to co dziś robił Korzym to jest masakra!!Za sytuację w której uderzył łokciem Clebera powinien dostać wykluczenie na 3 mecze Singlar-słabo, mało w ofensywie... Piotr Brożek-w ogóle mi nie pasuje jako pomocnik, nie ma strzału, dośrodkowanie też cieńkie, słabo Diaz-waleczny, na pograniczu faulu, szkoda że nie strzelił z główki Sobolewski-niby defensywny pomocnik i nie powinien być za bardzo widoczny, ale zagrał ładną piłkę do Boguskiego, średni mecz Małecki-brawo za gola, ale oglądając jego grę tylko jedno porównanie przychodzi mi do głowy: jeździec bez głowy Rafał Boguski-dobra piewrsza połowa, w drugiej bardzo słabo, wydaje mi się że za bardzo po nim Paweł krzyczy Paweł Brożek-10 gol w 13 meczu, 10 goli na 21 drużyny-to jest jedyny komentarz!! Uwierzcie mi że jeśli byłby drugi dobry napastnik w zespole tych sytuacji gdy nie strzela z metra do bramki byśmy nie pamiętali, szkoda że cała presja strzelania spada na Pawła. Ale dziś słaby mecz, wracają koszmary przeszłości Łobo-niezły strzał zaraz po wejściu (przyjęcie 10sek, strzał z fałsza w trybuny Zieniu-wygląda jakby przytył z 10 kilo, biega jak kaczka, strasznie wolny, ale zabłysnął tym z czego słynie, czyli precyzyjną asystą, brawo za to Jirsak-baaardzo słabo, ten strzał z 7 metra to koszmar... Wisła zagrała bardzo słabo i tylko z wyniku trzeba się cieszyć. Moim zdaniem Skorża stracił już cierpliwość do niektórych graczy i właśnie widzimy ich koniec (Baszczyński, Cantoro, miejmy nadzieję że Łobo Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 12.11.2008 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Hehe pytałem tu czy Wisła nie potrzebuje psychologa czasami to sam trener mi odpowiedział
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Od Brożka i Jirsaka piłka się odbija. Zieniu zaskakująco, Małecki chwilami dobrze chwilami źle. A jeżeli chodzi o gre głową Marcelo to czapki z ... głów. Nogami ciut gorzej. Ważne 3pkt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Marcelo to jest koleś z innej bajki - nie przegral anoi jednego pojedynku glowkowego . Gdyby Skorża wystawil go w meczach z Legią i Totenhamem wynik moglby byc lepszy. A co do disiejszego meczu, no to trzeba powiedziec ze gra dobra ale skuteczność żenująca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Daniel Rygel - brac go !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ten mecz to byla teksanska masakra pila elektryczna.
Niestety obejrzalem go na trzezwo i obawiam sie, ze skutki uboczne moga okazac sie tragiczne. Najsmieszniejsze jest to, ze dzis niemal caly zespol kopal sie po czole, a mimo to Lobo zdolal wyroznic sie in minus. Moim zdaniem Skorze pograza sie coraz bardziej, wystawiajac to chodzace nieszczescie na boisko. Juz o wiele lepiej byloby wpuscic Glowackiego i przesunac Marcelo do ataku. Inny zawodnik, ktory nie powinien znalesc sie na murawie, a juz na pewno nie w roli pomocnika, to Piotr Brozek. Prawda jest taka, ze gdyby Zieniu za niego nie wszedl, to kolejna strata punktow z outsiderem grajacym w oslabieniu, stalaby sie faktem. Mam nadzieje, ze Skorza bedzie mial to na uwadze, kiedy nastepnym razem przejdzie mu przez mysl, by wystawic Pi.Brozka na skrzydle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że trzeba zwrócić uwagę, że grał dziś na lewej stronie obrony a jest zawodnikiem prawonożnym. Jak grał na prawej obronie to bardzo często w poprzednich meczach włączał się do ofensywy. Tendencja, budowa ciała do gry prawą nogą naturalnie obniża jego możliwości do wejścia wzdłuż lewym skrzydłem i szybkiego powrotu z powrotem na pozycję przy kontrze (za to daje możliwości do złamania i zejścia do środka). Generalnie mecz był dosyć wyrównany w środku przez pierwsze 70 minut przez co Wisła nie mogła się zbytnio odkryć, bo Odra agresywnie doskakiwała już na naszej połowie. Generalnie Odra zagrała z nami jak to Odra u siebie: agresywnie, wysokim pressingiem. Ładnego meczu się nie spodziewałem dlatego trzeba się cieszyć że niemoc strzelecka została przełamana a Wodzisław odczarowany (tymbardziej, że frustracja po niecelnym z metra Brożka do pustej i nieudanym woleju Tomka Jirsaka w drugiej połowie sięgała już zenitu). Trzeba pochwalić Małego bo wykorzystuje szansę i zaufanie jakim obdarzył go Skorża: cały czas w ruchu, aktywny, ambitny, nieszablonowy w rajdach po skrzydle, nabiera pewności siebie i gra bez kompleksów, staje się jednym z ojców, architektów zwycięskiej Wisły w ostatnich meczach. A kto by się przed sezonem spodziewał, że Mały będzie spełniał w Wiśle inną rolę jak tylko rezerwowy wchodzący czasem w 89 min niektórych meczów i grający głównie w ME i PE
Jeszcze mam takie spostrzeżenie, że kiepska ostatnio skuteczność Brożka może być po części spowodowana tym, że gra mecz w mecz pełne 90 min. Nie ma kto go zastąpić. A przydałoby mu się trochę odpocząć, nabrać świeżości. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 12.11.2008 o godz. 22:25.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Strasznie wyglądają te nasze ostatnie mecze. Po mordowni z ŁKSem przysza kolejna z Odrą. Dobrze, że chociaż tym razem udało się wygrać. Martwi skuteczność i to wszystkich zawodników, Pawła niestety też. Wiadomo, że Brożek nie jest maszyną, ale takie sytuacje jakie miał w sobote i dziś musi wykorzystywać. Dla mnie świetną zmianę dał Zieniu. Najlepszy zawodnik ostatnich minut. Kilka niezłych wrzutek, ambitna walka na skrzydle. Oby tak częściej. Zawiódł mnie dziś troche Boguski, który mimo że mocno walczył i dużo biegał to jednak było to troche bezoproduktywne. Skład jaki zagrał w drugiej połowie jest na tą chwilę dla mnie optymalną jedynastką Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
fajnie że Zieniu pomału odzyskuje forme.Kilka razy ładnie szarpnał po skrzydle i zaraz było gorąco pod bramką Oderki.Oby tak dalej !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Najważniejsze 3 pkt. i to na terenie gdzie ostatnio nam się nie wiodło. Ta nasza gra nie wygląda tak źle, stwarzamy sobie sytuacje i to po kilka lecz niestety brak skuteczności zaczyna przerażać(a na początku sezonu 3 sytuacje z niczego i 2 bramki). Sytuacje jakie mieli Brozek, Jirsak czy Diaz muszą kończyć się bramkami. Cieszy bramka Małego napewno jeszcze bardziej zmotywuje go ta bramka do dalszej pracy. A w obronie coraz bardziej podoba mi się Marcelo.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Szkoda że Zieniu nie zagrał od początku , a przynajmniej od II połowy-widac że potrafi lepiej dograc piłkę niż Łobo -oby wrócił do formy z poprzedniego sezonu. Niezrozumiała dla mnie była zmiana Boguskiego na Łobo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Marcelo zagrał już kolejny mecz na duży plus - w zasadzie jest nie do przejścia, wygrywa niemal wszystkie pojedynki główkowe.
Zieniu, jak widać, najlepiej się czuje wchodząc jako rezerwowy i myślę, że tak powinno pozostać.Nie wiem, co Skorża widzi w Łobo, ale to jest jakieś nieporozumienie .... ciągle powtarza ten sam schemat - po wbiegnieciu na boisko "szaleje" prze ok. 3 minuty, a następnie znika ..... Choć czasem niestety staje się widoczny najczęściej w wyjątkowy sposób partacząc jakieś sytuacje ..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pierwsza połówka brak szczęścia czy co nie potrafie wytłumaczyć tych okazji które zaprzepaszczaliśmy dzisiaj , za to konsekwencja i gra do samego końca mogły się podobać bo w końcu zostały nagrodzone dwoma bramkami .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() koleś w przeciągu całego sezonu nie zaliczył ANI JEDNEJ asysty, ANI JEDNEGO podania otwierającego, ANI JEDNEJ bramki. Wszystkie piłki które dostał odegrał do tyłu, stracił lub strzelił w piach. A jego jedyny zwód a'la Błasczu do linii i sprint (wersja slow motion) to już nawet nie jest śmieszne. Cenię Skorżę, ale czasem oglądając wyjściową 11 czy zmiany nie kumam jego decyzji o wpuszczaniu Łobo... ![]()
There is only one Dennis Bergkamp
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Chodziło mi o skład, który rozpoczął drugą połowę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dla mnie Marcelo jest niesamowity..dobry technicznie,polskich kopaczy robi jak chce,czasem może troche za dużo
wygrywa prawie wszystkie pojedynki główkowe , wiadomo zawsze jeszcze jakieś błędy popełni ale to się każdemu zdarza , bardzo dobry transfer w sumie w dodatku za friko![]() Zieniu dobra zmiana ,niezłe wrzutki dawał Brożek ma troszkę kryzys formy ,zawdzięczamy mu już tyle w tej rundzie ,że pora na to by inni go wyręczali ![]() Małecki fajnie zagrał ,cieszy mnie to szczególnie bo to prawdziwy Wiślak , no i wkońcu brameczka
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 12.11.2008 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
JEEEEST!!!!
Sami sobie serwujemy tego typu emocje. Pierwsza polowke zagralismy na bardzo ostrym tempie, z wzorcowym pressingiem, zespol kipial agresja, Odra byla zmiazdzona, sytuacje sypaly sie jak z rekawa, tylko co z tego, skoro caly ten wysilek poszedl na marne - kilka swietnych okazji i zerowa skutecznosc (w calym meczu 19 sytuacji !!!). Mecz b.trudny, choc nawet nie tyle za sprawa antyfutbolu Odry, co za sprawa zagadkowej anemii strzeleckiej, ktora nas dotknela hajlajty to na pewno 3 wrzutki Zienia w kilka minut, po prostu palce lizac, w koncu za trzecim razem zmusil Brozinho do wpakowania pily do siaty, 50metrowy sprint Maleckiego z pilka w 94min (wychodzi dobre przygotowanie fizyczne Wisly), poszedl szybciej kontrolujac balon niz obronca, Pawelek w koncu poprawil gre noga czym uruchamial 2-3 grozne ataki (bo w modzie jest krytykowac, ale trudniej na tym forum o wylawianie pozytywow) W perspektywie 90min gra byla dobra, wiadomo ze nie da sie grac w tak wysokim tempie calego meczu, ale znow zaczynamy grac zbyt koronkowo zamiast szukac natychmiast okazji do strzalu. Ten ulamek sekundy to jednak przy 10 broniacych sie w polu karnym rywalach klucz do sukcesu ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Bardzo się cieszę, nawet nie wiesz jak. Jakby się skończyło 0:0 to bym narzekał na indolencję ofensywy. Na szczęście nie muszę tego robić. Generalnie na tym forum zauważam dziwną prawidłowość. Nie wiem skąd Was tyle jadu żeby na siłę do.......ić drugiemu. Większość chyba pozapominała, że wszyscy (nie licząc prowokatorów z W-wy ;-)) kibicujemy Wisełce.
Ostatnio edytowane przez pchelas : 12.11.2008 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Cala reszta niestety jest prawda. Lubie i szanuje Skorza, ale stawiajac na tego nieslychanie nieudolnego pilkarza, sprawia ze na jego trenerskim nazwisku pojawia sie ogromna rysa. Tu nie ma nawet o czym dyskutowac. Pilkarz ten powinien czym predzej opuscic nasz klub. ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wodzisław padł...nareszcie.
Reszta jak zwykle ![]() ![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Boze jak ja nieznosze grac w tym Wodzislawiu,od razu kojarzy mi sie z farfoclami dla Odry,jakies czerwone kartki ,i nasze porazki...
Naszczescie udalo sie,ktos powie ze fartem bo w ostatnich 4 minutach -2 gole-no ok,ale juz wczesniej jakby bylo 5;0 dla naszych to tez by bylo sprawiedliwie. Choc w 82 minucie jaby ten z Odry to strzelil to chyba bym sie juz ostatecznie załamał W kazdym razie cenne 3 pkt ktore daja nam Wicelidera ,i podbudowywuja po LKS-sie ,wazne to bylo zwyciestwo. P.S Z kazdym meczem coraz bardziej podoba mi sie Marcelo-dobra technika,szybkosc i niesamowity wyskok,pozwaalajacy wygrac praktycznie kazda pilke .......bedą z niego ludzie,oj bedą. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Brozio jest ewidentnie przemęczony, najlepsi Marcelo i Diaz , to jest przyszłość Wisły , moje nerwy ledwo co wytrztymały , dlaczego korzym to taki dupek ? powinien wylecieć bez dwóch zdań , dobrze że Cleber nie dał sie sprowokować
![]()
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie
JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|