|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
To dobrze, bo stosunki przerywane są zakazane i szkodzą zdrowiu psychicznemu.
![]() ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Ciekawy jestem ilu deklarowało głos na PO w szeroko pojętej obawie, alternatywą jest jedynie RPP. Był to sondaż uliczny więc może się bali że innych niż PO gdzieś w bramie pobiją. No i co o takim wyniku myślą tamtejsi "kibole".![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
to sie nazywa rozwój społeczeństwa kołku i jego świadomość. Spójrz na "starą" europę jak to wygląda. Nie dorabiaj politycznej mordy do wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 27.12.2012 o godz. 16:32.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
a ja uprzejmie proszę o zbanowanie tego oświeconego kretyna
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
donoszenie wypiłeś z mlekiem matki? Jeżeli kołek to dla Ciebie mocne słowo, to Drozd i społka powinna już dawno oglądać to forum przez kratki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jakie donoszenie lemingu. Poziom który zdradzasz swoim bełkotem kwalifikuje cię bezdyskusyjnie do hotelu z pokojami bez klamek, a i to wydaje się nazbyt optymistyczne.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wy tak na poważnie wierzycie w te sondaże ?
Czym bardziej notowania rządu Tuska i jego bandy będą spadać tym wiecej będzie sie pojawiać tego typu sondaży. |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
||
Cytat:
![]()
.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz. Są jednak tacy dla których więcej rozwodów, większa przestępczość itd. to właśnie ... rozwój.
. Chcieli by oni żeby cała Polska tak się "rozwijała". To młodzi wykształceni z wielkich miast, nie skażeni kulturą i tradycją, zafascynowani bezideowym konsumpcjonizmem "starej europy". Dla nich wszelkie normy czy to moralne czy społeczne to zaścianek, którego musimy się jako Polacy wstydzić. Mało tego Polska ma taką opinię w postępowych kręgach że powinniśmy się wstydzić już za samo to że jesteśmy Polakami. Każdy młody wykształcony jest przecież po pierwsze Europejczykiem, który plując na Polskę próbuje swoją Europejskość podkreślić. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jak mawiał Napoleon dowódca nie musi być genialny musi natomast mieć szczęscie . Platfusy nie są genialni a o szczęściu mówi Smoleńsk, katastrofa Casy,kryzysy światowe i serie samobójstw.Tyle o reszcie bzdur które wypisałes nawet szkoda pisać
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a czyj to dziadzio woził SS-manów w czasie wojny ?
http://www.youtube.com/watch?v=pdZ-bUNcm58 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Arapaho, od jakiegos czasu zastanawiam sie kto jest bardziej betonowy; ty czy Drozd. Myslalem ze Drozd, az ty tu nagle znowu zaczeles bazgrolic... Definitywnie, nie ulatwiasz mi sprawy
![]() Nie wiem czy Napoleon byl drugim najlepszym strategiem w dziejach historii czy tez dziesiatym; wiem natomiast ze tez sie mylil, czasami dosc okrutnie. Patrz; marsz na Rosje. Ale wracajac do meritum; obecny kryzys ma sie tak do braku szczescia jak intelekt Einsteina, Zyda, do intelektu Arapaho. I powiem Ci cos jeszcze; w tajemnicy; kryzys 2008-2012 jest niezalezny od polskich wyborow. Czy to z Tuskiem czy to z Kaczynskim; kryzys swiatowy bylby. P.S Hmm, a moze ty za szczescie uznajesz wyborcze porazki Kaczynskiego w ostatnich latach. Skoro pelnic kadencje w czasach kryzysu jest oznaka braku szczescia, to moze nie pelnic tej kadencji w czasach kryzysu to oznaka szczescia? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Ludnośc zamieszkała od urodzenia (stan na 1970 r.) ![]() Wynik wyborów (2011 r.) ![]() -----------------------------------------------------------------------------------------------------
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
Przyznaje, że jeśli chodzi o te statystyki to zatrzymałem się na etapie roku 2000 ale jeśli w 1989r. i 95 jak również 2000 było tak samo, to tak jest i do tej pory, co widzę potwierdzasz. To czym szczycą się apologeci młodych wykształconych z wielkich miast, już dawno wyjaśnili socjologowie i kryminolodzy. Natomiast ciekawie wygląda ta druga strona - np. okolice Dębicy, gdzie odnotowano bodaj najmniejszy odsetek (statystyczny oczywiście czyli w przeliczeniu na 100tys mieszkańców) przestępstw i zachowań dewiacyjnych. Jak się okazało - jeszcze do niedawna, tamtejsze sądy jak pamiętam, odnotowywały najmniejszą ilość wpływających spraw zarówno cywilnych jak i karnych/ A to z tego względu, że ze skargami skonfliktowani ludzie nie chodzili na policję albo do sądu. ale do sołtysa i proboszcza. Tamci ze świeczką na stole i stojącym krucyfiksem rozstrzygali spory - co o dziwo było wykonywane i aprobowane przez strony konfliktu. Jeśli chodzi o przełożenie na obecne partie i obecną politykę, to trzeba odnotować też i wyjątki, które mogą potwierdzać regułę, ale nie muszą - chodzi tu np. o zwycięstwo Bronka w Wiśle w wyborach 2010 - to było bodaj największe jego zwycięstwo w całej Polsce. Wszelkie dane wyjściowe powinny potwierdzać tezę o miażdżącym wyniku Jarka a było dokładnie odwrotnie. Sztabowcy PISu a przede wszystkim sam Jarek mają głęboko w dupie wyniki wyborów w tym okręgu a myślę, że ich głębsza analiza przynieść mogłaby naprawdę ciekawe wnioski na postrzeganie tej partii i Jarka przez potencjalny elektorat.
Ostatnio edytowane przez sambo : 28.12.2012 o godz. 01:54.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|||
Widzisz to jest tak że przynajmniej ja nie mam daru przepowiadania alternatywnej przyszłości więc nie wiem co by było gdyby- mogę się opierać na skuteczności działania w czasie kiedy rządzil i na planach które miał i z tego dopiero wysnuwać wnioski . Wiem jedno że JK to osoba która jest uczciwa,pronarodowa i nieszablonowa i w tym upatruje możlwości reform w kraju na które nie stać strony ogólnie zwanej komunistyczno-okragłostołowej kierującej się 1.sondażami, 2.oczekiwaniami w stosunku do nich przez elity i media zachodnie (czasem wschodnie).
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.12.2012 o godz. 12:09.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Arapaho
Cytat:
Czytanie ze zrozumieniem chyba troszku szwankuje, co? Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bobku brzmisz jak mongolski pastuch, który wmawia sobie, że jego koza daje mniej mleka przez światowy kryzys, a nie przez leniwego pastucha. Będąc podobnie jak on żenujący. Cudak miał 67 mld euro żywej kasy do wykorzystania, kryzysem jego indolencję możesz tłumaczyć tylko lemingom.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.12.2012 o godz. 13:34.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd
Zalamujesz mnie coraz bardziej. Nie znasz znaczenia slow ktore uzywaz (natura, stado...), teraz okazuje sie ze twoje pojecie ekonomii opiera sie na calkowitej ignorancji. Moglbym teraz napisac ladnie i dlugo tlumaczac Ci jak to naprawde jest z tym kryzysem i na czym to polega, ale... po co? Nie ma sensu. Betonu nic nie skruszy. A napewno nie racjonalne argumenty. Wkleje tylko tak na szybko mapke z 2009 roku pokazujaca zmiany w PKB; Leniwe pastuchy wszedzie, widze leniwe pastuchy!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 29.12.2012 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
Takie obwody jak Przeworsk czy Sejny przeczą takiemu rozumowaniu - wygrał tam Kaczyński i w niektórych obwodach znacznie, pomimo występowania w większości rzeczonej mniejszości - czy to prawosławnych, czy narodowościwych (Litwini) Owszem wytłumaczenie przez wiślaka68 wyznaniem fenomenu wyborów w Wiśle jest całkiem prawdopodobne, ale czy to kończy sprawę? Nie sądzę... Być może głosowali na Bronka ponieważ bali się "radykalnego" Jarka - w miejscu, gdzie mamy do czynienia z zasiedziałym tyglem kulturowym. A powiedzmy sobie szczerze Jarek nie jest żadnym radykałem - nigdy nie był i nie będzie. On nawet chyba sam nie chce za takiego uchodzić ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Problem popierania przez mniejszości wyznaniowe opcji lewicowych (przede wszystkim SLD) ma chyba bardziej związek z faktem że były one w znacznie większym stopniu niż katolicy inwigilowane przez ubecję. Dzisiaj wychodzą dopiero na jaw informacje do jakiego stopnia kościół prawosławny i ewnagelicki nasączony był TW (praktycznie każdy biskup i większość kleru była TW). Dodatkowo proporcjonalnie większa liczba osób wywodzących się z tych mniejszości była zaangażowana w aparat ucisku komunistycznego: ubecja, wojsko, PZPR (co wynikało zapewne z faktu ze było ich stosunkowo łatwiej skaperować do współpracy). Te elementy tworzyły większą podatność do tego aby głosować na partie postkomunistyczne tudzież w jakimś stopniu z nimi zwiazane. Jeśli dodamy do tego obawę przed dominacją "katolickiej większości" to mamy pełny obraz rezerwy mniejszosci religijnych wobec partii prawicowych. Nie utożsamiał bym tego jednak w żadnym wypadku ze zdradą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 30.12.2012 o godz. 00:47.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Popatrz sobie na swoją mapkę i pomyśl dlaczego cała Afryka i pół Azji jest zielona. Chinom kryzys nie przeszkadzał. Przeszkadzał tylko kredyciarzom bo nagle ich zobowiązania wzrosły o 30% bo waluty spadły o 30%. Co to ma wspólnego z kozami i mlekiem? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba warto odnotować:
http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...wojego,1876571 Wewnętrzna wojna w PO nie jest niczym nowym. Od dawna wiadomo, że ścierają się w niej dwaj giganci: Tusk i wiceprzewodniczący Platformy Grzegorz Schetyna. W konflikcie w lubuskim chodzi o to samo - w regionie za człowieka Tuska i Grasia uchodzi Jabłoński, a żołnierzami Schetyny są starostowie, domagający się jego odwołania. Teraz Donald Tusk będzie musiał podjąć decyzję - grozi mu rozłam w lubuskiej Platformie. Być może mamy do czynienia z następną fazą walki budogów pod dywanem. Ostatnim razem skończyła się ona: nagłośnieniem afery AG (co ciekawe również przez Wprost), spadkiem notowań PO i przyciśnięciem do muru Ryżego. Napewno warto baczniej obserwować to, co się będzie dziać w ciagu następnych kilkunastu dni. |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
||
Cytat:
PIS i Jaro nie sa prawicowi, nigdy nie byli. Nie sa autentyczni i dlatego duza czesc prawicowcow glosuje na nich z musu a ci ktorzy decyduja o zwyciestwie na nich nie zaglosuje. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat: