|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wyluzujcie Panowie, akurat 0 22 faktycznie tu od dłuższego czasu zajmuje się usypianiem naszej czujności, tak że on serio pisał, że jego zdaniem to przypadek
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kierunkowy agent wpływu
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Lechia cienka, Legia malo skuteczna i zbyt duzo strat.
PS: Kto mi powie czego nawachal sie lub z czym sie przed meczem zderzyl bramkarz Lechii? Ten gosc to jakas kpina. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dziś Legia wygrała,Lech myśle,że też sobie poradzi z Odrą no i Wisła z Polonią czyli kolejka bez większych niespodzianek =)
W jakim zespole grał przed przyjściem do Zagłębia,Toure? Nieźle gra ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Traore chciałeś powiedzieć. Nie wiem gdzie, ale fakt - jest wzmocnieniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Karierę w Polsce Mouhamodou Traore zaczynał w Gliniku Gorlice (15 meczów - 9 bramek), potem znalazł się w GKP Gorzów gdzie grał w 1 lidze (19 - 12). Stamtąd trafił do Zagłębia Lubin. Ma 23 lata i grał w młodzieżowych reprezentacjach Senegalu.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przepraszam za błąd..nie mniej jednak wydaje się dobry
...spadam do roboty |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a czy on nie był przypadkiem na testach w jakims klubie Ekstraklasy jjeszcze gdy był GKP ?
![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jakis sa opinie forumowiczow ktorzy widzieli Bąka jako następcę Pawełka?
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ten Traore z Zagłebia ma taki szybki drybling jak kiedyś miał Uche w Wiśle.Szkoda że nie trafił na R22....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
to samo dzieje się z Gikiewiczem z Jagi...teraz to co on wyprawia to dramat. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co do Traore to pisałem o nim kilka miesięcy temu żebyśmy go brali zamiast Drozdowicza na testy. Gołym okiem było widać że jest o kilka klas lepszy od Emila. Bednarz był na meczu barażowym GKP, Drozdowicz strzelił wtedy chyba trzy gole i Bednarz zdecydował się go wziąsć na testy. W tym meczu grał także Traore...Bednarz jakby był bardziej dociekliwy to przyjrzał by się statystyką Traore i Drozdowicza, zasięgnął opinii nawet wśród kibiców, gdzie każdy ma opinię, że Traore jest lepszy od Emila...i byśmy mieli wysokiego, szybkiego murzyna za grosze.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Myślisz, ze łatwo jest złapać wysokiego szybkiego murzyna? :(
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czyżbyś przewidywał podstęp, jakoby był on największym głąbem w wiosce?
Ale w sumie jeśliby Smuda zgodził się nam go opchnąc za paczkę fajek, to by było w porządku ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
JLB
Offline |
|
|
A nie wywieźli go za ocean?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lechia słabiutko zaprezentowała się w Wawie. Ale uderzające jest coś innego - pietyzm i trwoga, z jakim rywale wojskowych (obojętnie jacy) traktują Choto, który choć żadnym wybitnym obrońcą nie jest, wyraźnie budzi u krajowych napastników jakiś niepojęty strach. Zauważyli to wreszcie nawet niektórzy dziennikarze. Nikt mu nie wejdzie twardo ciałem, każdy ucieka od walki kontaktowej, boi się go zaatakować agresywnie, pójść na "zwarcie", wsadzić nogę, jakby reprezentant Zimbabwe miał nogi ze stali, a nie takie, jak każdy człowiek. Napastnicy od niego uciekają, nawet nie próbują zastawiać piłki, jakby Choto to była przynajmniej indyjska święta krowa. Mnie to już zaczyna powoli bawić, bo mówimy o zwykłej komedii.
Choto to nie jest żadna skała, czołg, nieomylny obrońca. To tylko piłkarz jakich wielu. Niestety, nie w umysłach większości ligowców. Ciekawy jestem, czy i nasi napastnicy będą się bać pojedynków 1 na 1 z tym bardzo mało zwrotnym i wolnym stoperem, który nie wiedzieć czemu wyrobił sobie nadmierny respekt u rywali. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Błąd, który już dawno przerodził się w jeszcze jedną ligową szopkę. Ten "król" naprawdę jest nagi. Wystarczy tylko, by znaleźli się odważni, aby to pokazać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.09.2009 o godz. 12:04.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Markus masz rację w tym co piszesz. O naszych napastników jednak raczej byłbym spokojny. Małecki nie jest typem który by się przestraszył obrońcy, natomiast jeśli chodzi o Brożka, to ja cały czas mam w pamięci sytuację z przed sezonu czy dwóch. Mówię o meczu w którym Brożek dostał piłkę od Pawełka, najpierw zastawił się, a później przepchnął Choto i z tego padła bramka.
EDIT: Ubiegli mnie przedmówcy ![]()
Ostatnio edytowane przez Gordian : 19.09.2009 o godz. 12:09.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A może piłkarze boją się że kiedy "przestawią" Choto ten przestawi im nogi w następnej akcji? W końcu kolo waży naprawdę sporo
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proponuje, abyśmy nie robili z naszej ligi jeszcze większego kabaretu, niż jest :wink:
![]()
|
|
|
JLB
Offline |
|
|
Drugi z Brożków również pokazał ponad trzy lata temu jak "przestawić" Choto.
http://www.youtube.com/watch?v=UG6nXULoP5U |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Na początek przestańmy nazywać kopaczy przedniej formacji napastnikami. Napastnik potrafi cokolwiek, kopacze grający z przodu w Polskich klubach (oprócz paru średniej klasy napastników Brożek,Lewandowski,Małecki,Czinjama, Rengifo i napastnicy Jagi) nie potrafią absolutnie nic. Zero techniki, zero dryblingu, zero zmysłu taktycznego, zero przyjęcia (pokazali to w ostatnim meczu z Wisłą). Przecież ci wszyscy kopacze co maja na koncie kilka goli nic by nie znaczyli nawet nie w średnich ligach. Taki np. Podstawek, Szewczuk, Iwanowski uważani za solidnych ligowców nawet w kadrze przeciętnego drugoligowca Bundesligi by się nie znaleźli. Podejrzewam że w trzeciej Bundeslidze mieliby kłopot z wejściem do składu. Od kilku lat jedyna możliwość zabrania punktów Wiśle bądź Legii to albo murowanie się na 0-0 albo jakiś strzał życia kopacza. I teraz jak ci kopacze mają się nie bać Choto skoro oni by nawet słupka treningowego nie przeszli by zwodem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Łotysz z Lechii pewnie się nieco wyważył po tym jak go wycięli w ostatnim meczu Sobol i Głowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale u nas w lidze, zamiast walczyć, myśleć, łatwiej założyć że się nie da i potem jechać na tym idiotycznym usprawiedliwieniu dla własnej miernoty. Do "przestawienia" Choto nie potrzeba wcale żadnej wybitnej techniki - wystarczy trochę zdecydowania, agresji i odwagi. Nawet Małecki mógłby mu "wejść" pod ramię, zablokować ciałem, stanąć na linii piłki i odciąć go od niej, wymuszając przynajmniej faul. Zwłaszcza, że Choto jest tak dynamiczny, jak 70 latek podczas seksu. ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.09.2009 o godz. 14:39.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
tylko że Brożki są niby słabej postury, ale bardzo mocno stoją na nogach. Łatwiej jest takiemu Pawłowi przestawić Choto, niż np takiemu Podstawkowi...ktory jest wyższy.
to samo co Brożków tyczy się Małeckiego czy Ćwielonga...są niscy, ale krępi i mocno stoją na nogach...a np taki Tomek Frankowski, gość och wzrostu nie ma szans, bo ma inną budowę...czy Micanski na przykład. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja z innej beczki. Czy są jutro mecze Ekstraklasy skoro Przeydent ogłosił od jutra 2 dni żałoby narodowej? Bo z tego co wiem to imprezy masowe sa odwołane.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cytat:
10 ![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Od poniedziałku jest żałoba, nie od jutra...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Prezydent ogłosił żałobę od poniedziałku, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozegrać mecz
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|