The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2009, 22:14
Wyluzujcie Panowie, akurat 0 22 faktycznie tu od dłuższego czasu zajmuje się usypianiem naszej czujności, tak że on serio pisał, że jego zdaniem to przypadek
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.09.2009, 22:21
Kierunkowy agent wpływu
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.09.2009, 22:31
Lechia cienka, Legia malo skuteczna i zbyt duzo strat.

PS: Kto mi powie czego nawachal sie lub z czym sie przed meczem zderzyl bramkarz Lechii? Ten gosc to jakas kpina.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.09.2009, 00:06
Dziś Legia wygrała,Lech myśle,że też sobie poradzi z Odrą no i Wisła z Polonią czyli kolejka bez większych niespodzianek =)

W jakim zespole grał przed przyjściem do Zagłębia,Toure? Nieźle gra
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2009, 00:10
Traore chciałeś powiedzieć. Nie wiem gdzie, ale fakt - jest wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.09.2009, 02:00
Karierę w Polsce Mouhamodou Traore zaczynał w Gliniku Gorlice (15 meczów - 9 bramek), potem znalazł się w GKP Gorzów gdzie grał w 1 lidze (19 - 12). Stamtąd trafił do Zagłębia Lubin. Ma 23 lata i grał w młodzieżowych reprezentacjach Senegalu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.09.2009, 02:31
Przepraszam za błąd..nie mniej jednak wydaje się dobry ...spadam do roboty
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.09.2009, 08:35
a czy on nie był przypadkiem na testach w jakims klubie Ekstraklasy jjeszcze gdy był GKP ?
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.09.2009, 09:02
Ciekaw jestem jakis sa opinie forumowiczow ktorzy widzieli Bąka jako następcę Pawełka?
DysoN
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2009, 09:26
ten Traore z Zagłebia ma taki szybki drybling jak kiedyś miał Uche w Wiśle.Szkoda że nie trafił na R22....
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.09.2009, 09:31
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem jakis sa opinie forumowiczow ktorzy widzieli Bąka jako następcę Pawełka?
przyznaje się do błędu...cóż po raz kolejny okazuje się że nie można liczyć na gwiazdki jednej rundy.

to samo dzieje się z Gikiewiczem z Jagi...teraz to co on wyprawia to dramat.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 19.09.2009, 09:39
Co do Traore to pisałem o nim kilka miesięcy temu żebyśmy go brali zamiast Drozdowicza na testy. Gołym okiem było widać że jest o kilka klas lepszy od Emila. Bednarz był na meczu barażowym GKP, Drozdowicz strzelił wtedy chyba trzy gole i Bednarz zdecydował się go wziąsć na testy. W tym meczu grał także Traore...Bednarz jakby był bardziej dociekliwy to przyjrzał by się statystyką Traore i Drozdowicza, zasięgnął opinii nawet wśród kibiców, gdzie każdy ma opinię, że Traore jest lepszy od Emila...i byśmy mieli wysokiego, szybkiego murzyna za grosze.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 19.09.2009, 09:43
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
byśmy mieli wysokiego, szybkiego murzyna za grosze.
Myślisz, ze łatwo jest złapać wysokiego szybkiego murzyna? :(
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.09.2009, 10:03
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, ze łatwo jest złapać wysokiego szybkiego murzyna? :(
Czyżbyś przewidywał podstęp, jakoby był on największym głąbem w wiosce? Ale w sumie jeśliby Smuda zgodził się nam go opchnąc za paczkę fajek, to by było w porządku
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Bartosz
JLB

Stary 19.09.2009, 10:32
A nie wywieźli go za ocean?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2009, 11:32
Lechia słabiutko zaprezentowała się w Wawie. Ale uderzające jest coś innego - pietyzm i trwoga, z jakim rywale wojskowych (obojętnie jacy) traktują Choto, który choć żadnym wybitnym obrońcą nie jest, wyraźnie budzi u krajowych napastników jakiś niepojęty strach. Zauważyli to wreszcie nawet niektórzy dziennikarze. Nikt mu nie wejdzie twardo ciałem, każdy ucieka od walki kontaktowej, boi się go zaatakować agresywnie, pójść na "zwarcie", wsadzić nogę, jakby reprezentant Zimbabwe miał nogi ze stali, a nie takie, jak każdy człowiek. Napastnicy od niego uciekają, nawet nie próbują zastawiać piłki, jakby Choto to była przynajmniej indyjska święta krowa. Mnie to już zaczyna powoli bawić, bo mówimy o zwykłej komedii.

Choto to nie jest żadna skała, czołg, nieomylny obrońca. To tylko piłkarz jakich wielu. Niestety, nie w umysłach większości ligowców. Ciekawy jestem, czy i nasi napastnicy będą się bać pojedynków 1 na 1 z tym bardzo mało zwrotnym i wolnym stoperem, który nie wiedzieć czemu wyrobił sobie nadmierny respekt u rywali.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.09.2009, 11:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
Lechia słabiutko zaprezentowała się w Wawie. Ale uderzające jest coś innego - pietyzm i trwoga, z jakim rywale wojskowych (obojętnie jacy) traktują Choto, który choć żadnym wybitnym obrońcą nie jest, wyraźnie budzi u krajowych napastników jakiś niepojęty strach. Zauważyli to wreszcie nawet niektórzy dziennikarze. Nikt mu nie wejdzie twardo ciałem, każdy ucieka od walki kontaktowej, boi się go zaatakować agresywnie, pójść na "zwarcie", wsadzić nogę, jakby reprezentant Zimbabwe miał nogi ze stali, a nie takie, jak każdy człowiek. Napastnicy od niego uciekają, nawet nie próbują zastawiać piłki, jakby Choto to była przynajmniej indyjska święta krowa. Mnie to już zaczyna powoli bawić, bo mówimy o zwykłej komedii.

Choto to nie jest żadna skała, czołg, nieomylny obrońca. To tylko piłkarz jakich wielu. Niestety, nie w umysłach większości ligowców. Ciekawy jestem, czy i nasi napastnicy będą się bać pojedynków 1 na 1 z tym bardzo mało zwrotnym i wolnym stoperem, który nie wiedzieć czemu wyrobił sobie nadmierny respekt u rywali.
Paweł Brożek dwa sezony temu, w meczu na Reymonta nieźle przestawił Choto, przy golu Zieńczuka. Trudno wymagać od napastników o nikłej posturze, aby próbowali przepychać murzyna, który ma kłopoty z nadwagą. Wiadomo, że mają przewagę szybkościową i są bardziej zwrotni, jednak oczywiste jest, że w walce bark w bark nie mają szans.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.09.2009, 11:57
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek dwa sezony temu, w meczu na Reymonta nieźle przestawił Choto, przy golu Zieńczuka. Trudno wymagać od napastników o nikłej posturze, aby próbowali przepychać murzyna, który ma kłopoty z nadwagą. Wiadomo, że mają przewagę szybkościową i są bardziej zwrotni, jednak oczywiste jest, że w walce bark w bark nie mają szans.
Zgadza sie, w tamtym pamietnym meczu Brożek "przestawił" Choto (zresztą, bez większego problemu) pokazując, że jednak można (Paweł żadnym "atletą" nie jest). Była to niestety jedyna taka sytuacja na przestrzeni lat - inni zawodnicy, wierząc właśnie w takie slogany jak przedstawiłeś, nawet nie próbują. Choto wcale nie jest aż tak silny, by nawet zwykły polski ligowiec nie mógł skutecznie wytrącić go z równowagi agresywnym atakiem ciałem po nabiegu. Po prostu nikt nie próbuje, nikt go nie atakuje, tylko od razu odpuszcza - wszyscy w idiotyczny sposób założyli sobie, że to niemożliwe i nie mają szans.

Błąd, który już dawno przerodził się w jeszcze jedną ligową szopkę.

Ten "król" naprawdę jest nagi. Wystarczy tylko, by znaleźli się odważni, aby to pokazać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.09.2009 o godz. 12:04.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.09.2009, 12:04
Markus masz rację w tym co piszesz. O naszych napastników jednak raczej byłbym spokojny. Małecki nie jest typem który by się przestraszył obrońcy, natomiast jeśli chodzi o Brożka, to ja cały czas mam w pamięci sytuację z przed sezonu czy dwóch. Mówię o meczu w którym Brożek dostał piłkę od Pawełka, najpierw zastawił się, a później przepchnął Choto i z tego padła bramka.

EDIT: Ubiegli mnie przedmówcy
Ostatnio edytowane przez Gordian : 19.09.2009 o godz. 12:09.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.09.2009, 12:29
A może piłkarze boją się że kiedy "przestawią" Choto ten przestawi im nogi w następnej akcji? W końcu kolo waży naprawdę sporo
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.09.2009, 12:43
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A może piłkarze boją się że kiedy "przestawią" Choto ten przestawi im nogi w następnej akcji? W końcu kolo waży naprawdę sporo
Proponuje, abyśmy nie robili z naszej ligi jeszcze większego kabaretu, niż jest :wink:
(...)
"
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Stary 19.09.2009, 13:13
Drugi z Brożków również pokazał ponad trzy lata temu jak "przestawić" Choto.

http://www.youtube.com/watch?v=UG6nXULoP5U
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.09.2009, 13:52
Na początek przestańmy nazywać kopaczy przedniej formacji napastnikami. Napastnik potrafi cokolwiek, kopacze grający z przodu w Polskich klubach (oprócz paru średniej klasy napastników Brożek,Lewandowski,Małecki,Czinjama, Rengifo i napastnicy Jagi) nie potrafią absolutnie nic. Zero techniki, zero dryblingu, zero zmysłu taktycznego, zero przyjęcia (pokazali to w ostatnim meczu z Wisłą). Przecież ci wszyscy kopacze co maja na koncie kilka goli nic by nie znaczyli nawet nie w średnich ligach. Taki np. Podstawek, Szewczuk, Iwanowski uważani za solidnych ligowców nawet w kadrze przeciętnego drugoligowca Bundesligi by się nie znaleźli. Podejrzewam że w trzeciej Bundeslidze mieliby kłopot z wejściem do składu. Od kilku lat jedyna możliwość zabrania punktów Wiśle bądź Legii to albo murowanie się na 0-0 albo jakiś strzał życia kopacza. I teraz jak ci kopacze mają się nie bać Choto skoro oni by nawet słupka treningowego nie przeszli by zwodem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.09.2009, 14:07
Łotysz z Lechii pewnie się nieco wyważył po tym jak go wycięli w ostatnim meczu Sobol i Głowa.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.09.2009, 14:36
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Drugi z Brożków również pokazał ponad trzy lata temu jak "przestawić" Choto.

http://www.youtube.com/watch?v=UG6nXULoP5U
Oczywiście - bo jak widać po raz kolejny,nie jest to żadna wielka sztuka, ani "mission imposible".

Ale u nas w lidze, zamiast walczyć, myśleć, łatwiej założyć że się nie da i potem jechać na tym idiotycznym usprawiedliwieniu dla własnej miernoty.

Do "przestawienia" Choto nie potrzeba wcale żadnej wybitnej techniki - wystarczy trochę zdecydowania, agresji i odwagi. Nawet Małecki mógłby mu "wejść" pod ramię, zablokować ciałem, stanąć na linii piłki i odciąć go od niej, wymuszając przynajmniej faul. Zwłaszcza, że Choto jest tak dynamiczny, jak 70 latek podczas seksu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.09.2009 o godz. 14:39.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.09.2009, 14:53
tylko że Brożki są niby słabej postury, ale bardzo mocno stoją na nogach. Łatwiej jest takiemu Pawłowi przestawić Choto, niż np takiemu Podstawkowi...ktory jest wyższy.

to samo co Brożków tyczy się Małeckiego czy Ćwielonga...są niscy, ale krępi i mocno stoją na nogach...a np taki Tomek Frankowski, gość och wzrostu nie ma szans, bo ma inną budowę...czy Micanski na przykład.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.09.2009, 15:33
Ja z innej beczki. Czy są jutro mecze Ekstraklasy skoro Przeydent ogłosił od jutra 2 dni żałoby narodowej? Bo z tego co wiem to imprezy masowe sa odwołane.
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.09.2009, 15:37
Cytat:
Prezydent Lech Kaczyński ogłosi dwudniową żałobę narodową która potrwa od poniedziałku od godz. 6 rano
Za wp.pl
10
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Od poniedziałku jest żałoba, nie od jutra...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Prezydent ogłosił żałobę od poniedziałku, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozegrać mecz
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów