The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2010, 19:33
O nie Siódemkę omijajcie z daleka! Gorszego kuriera chyba nie ma...
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.12.2010, 20:02
Ja bym polecił DHL.

Przenosze pytanie na drugą strone przy okazji-

prośba wysłania wyglądu koszulki PDW, oraz Dzielnych Los Wspomaga

ze świątecznej wyprzedaży s k w k .
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 28.12.2010, 20:32
rafil napisał(a):Wyświetl post
który kurier jest najlepszy? UPS, DHL czy coś innego?
Ja polecam pocztex poczty polskiej nigdy mnie ta forma wysyłki nie zawiodła a wysyłałem kilkanaście razy.Paczke można wysłać nawet o 16 a na drugi dzień często jest już do południa u odbiorcy.Cena wyższa niz w innych firmach bo mała przesyłka 30zł ale przynajmniej nie trzeba jeżdzić po firmach kurierskich a i adresat ma dobrze bo jak go kurier nie zastanie to nie musi jechać na drugi koniec miasta po przesyłke tylko odbierze na poczcie.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.12.2010, 21:05
Ja z takim dość nietypowym i trochę złożonym pytaniem do Wiślackiej Braci

Otóż... Jak oceniacie pożyczki typu "chwilówki" oraz czy uważacie, że w obecnych czasach popyt na usługi tego typu jest duży czy raczej mały?

Dzięki za odp.
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.12.2010, 21:28
Ma ktoś w swoich zasobach mapy konturowe z podziałem politycznym poszczególnych kontynentów i mógłby je wrzucić na jakiś serwer do pobrania? W większości jak znalazłem coś porządnego to za pobranie żądali zapłaty sms`em.

*edit: znalazłem na chomiku. Link, gdyby ktoś potrzebował: http://chomikuj.pl/AdrianM?fid=269129896
Powód: znalezione
Ostatnio edytowane przez pozdi91 : 28.12.2010 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 28.12.2010, 21:33
Warto dawac narty do serwisu w Decathlonie ? Robia na miejscu ?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.12.2010, 21:36
pozdi91 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś w swoich zasobach mapy konturowe z podziałem politycznym poszczególnych kontynentów i mógłby je wrzucić na jakiś serwer do pobrania? W większości jak znalazłem coś porządnego to za pobranie żądali zapłaty sms`em.
Europa
http://w333.wrzuta.pl/sr/d/4GzFvnUJeCy/mapa_europy

Afryka
http://i55.tinypic.com/2n19rnp.jpg

Ameryka Pólnocna i Południowa
http://w227.wrzuta.pl/sr/d/17YjllkGg...nturowa_ameryk

Złe?
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.12.2010, 21:36
adam_09 napisał(a):Wyświetl post

Otóż... Jak oceniacie pożyczki typu "chwilówki" oraz czy uważacie, że w obecnych czasach popyt na usługi tego typu jest duży czy raczej mały?

Dzięki za odp.
Jako bankowiec się wypowiem: droga sprawa zazwyczaj - wysoki procent, popyt ogromny .
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.12.2010, 21:40
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Swoje własne zdrowie stawiasz niżej od tego że jakiś lekarz leczy "drugą stronę Błoń"?
Przeczytaj drugi raz, tym razem uważnie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.12.2010, 21:45

Dzięki za odp.
Jak już kolega wspomniał, chwilówki to bardzo droga zabawa.

Jeżeli chcesz pożyczyć mniejsza kwotę lepiej, taniej Ci wyjdzie poprosić znajomego czy kogoś z rodziny.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.12.2010, 21:57
mic napisał(a):Wyświetl post
Jak wyglada obecnie zakopianka (chodzi o remonty itp) ?
Odcinek Myślenice-Tenczyn ->> za Myślenicami jadąc od strony Krakowa zwężenie po jednej stronie, robią chyba zjazd. Oprócz tego odcinka reszta bez remontów.
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.12.2010, 22:00
mam laptopa Toshiby i zniknął mi nagle WSKAŹNIK POZIOMU BATERII. oczywiście wszedłem z ustawienia paska zadań i zaznaczyłem opcję by ten wskaźnik był cały czas widoczny. NIC TO NIE DAŁO ! dalej się nie pokazuje.

Przy okazji gdy zniknął mi wskaźnik poziomu baterii, zniknęła mi również ikonka tego czarnego głośniczka z tego paska....

analogicznie jak w przypadku ' bateryjki ' dałem na opcję, by cały czas mi się wyświetlał na pasku zadań ten głośnik.

Nic to nie daje....

Mam Windowsa XP . Pomóżce proszę

PILNE !
Ostatnio edytowane przez nbp : 29.12.2010 o godz. 00:41.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.12.2010, 22:01
Warto dawac narty do serwisu w Decathlonie ? Robia na miejscu ?
A chcesz się pozbyć krawędzi ? Tak "ostrzą". Odbiór po dwóch dniach nieraz.

Zdecydowanie odradzam, po ostrzeniu w DC musiałem wywalić narty, bo się do niczego nie nadawały.

Najlepiej oddać jakiemuś góralowi przed stokiem - od ręki i na pewno lepszy fachowiec niż student z DC.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.12.2010, 22:04
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Jako bankowiec się wypowiem: droga sprawa zazwyczaj - wysoki procent, popyt ogromny .
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Jak już kolega wspomniał, chwilówki to bardzo droga zabawa.

Jeżeli chcesz pożyczyć mniejsza kwotę lepiej, taniej Ci wyjdzie poprosić znajomego czy kogoś z rodziny.
Uprzedzając pytania... nie, nie chcę pożyczyć
To, że bardzo droga zabawa to zdążyłem się już zapoznać. Bardziej mnie interesuje kwestia popytu na takie usługi. Niestety u mnie w rodzinie ani wśród znajomych brak doświadczeń z tego typu biznesem wobec czego pytanie skierowałem do Was.
W necie też nie za wiele artykułów na temat pojemności tego rynku i ilości przeprowadzonych takich transakcji.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 28.12.2010, 22:10
fialo napisał(a):Wyświetl post
A chcesz się pozbyć krawędzi ? Tak "ostrzą". Odbiór po dwóch dniach nieraz.

Zdecydowanie odradzam, po ostrzeniu w DC musiałem wywalić narty, bo się do niczego nie nadawały.

Najlepiej oddać jakiemuś góralowi przed stokiem - od ręki i na pewno lepszy fachowiec niż student z DC.
Chodzi mi wypelnienie, ostrzenie i smarowanie
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.12.2010, 22:14
Sprawdź tam :

http://www.gatar-ski-serwis.pl/

Rowery robią dobrze, więc jest nadzieja, że i z nartami sobie radzą.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.12.2010, 22:29
W necie też nie za wiele artykułów na temat pojemności tego rynku i ilości przeprowadzonych takich transakcji.
Chcesz pożyczAć?
Nie mam do czynienia na co dzień ze sprzedażą, ale gołym okiem widać, że popyt na to jest spory. Najczęściej drobne kwoty - 1000zł/2000zł, tak do 5000, ale większe też. Nie wiem ile wniosków wynika z potrzeby, a ile jest wciśniętych, bo plan sprzedażowy trzeba zrobić, ale biorą biorą.
Jak nie zapomnę zapytam jutro o jakies dane statystyczne, powiedzmy miesięczne na oddział, to Ci wyślę.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 28.12.2010 o godz. 22:32.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 28.12.2010, 22:39
Z większych sklepów tylko Inter Sport mają tam dobre maszyny i w miarę ogarniętych kolesi w obsłudze - ale powtarzam jak masz możliwość - oddaj góralowi pod stokiem, goście w tym siedzą z ojca na syna, nigdy się nie zawiodłem na takim przygotowaniu nart.

Wypełnienia Ci raczej nikt od ręki nie zrobi - tak z dzień trzeba poczekać.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.12.2010, 22:42
Cytat:
A i jeszcze cos : Koledzy grali na paradisepoker i zbierali jakies punkty, cos tam cos tam i przyszla nam taka paczka od paradise wlasnie zetony+karty etc za darmo. Cos tam ugrali jakas ilosc punktow dokladnie nie wiem ocb, bo nie gram na tej platformie.
Jak grali w kilka osób, to pewnie chodziło o fanipokera.pl - dawali żetony jeśli 6 osób ugrało 1 FPP na Paradise. Sam też od nich mam żetony. Ale teraz strona się wywaliła i wyj**ła sporo ludzi - pokasowali punkty, nie wysyłają nagród i w związku z tym olałem ich i cały sportingbet.
Teraz jest promocja na paradise, że po ugraniu chyba 200 FPP można dostać walizeczkę z żetonami, szczegóły na ich stronie.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.12.2010, 23:01
Co do firm przewozowych.

Korzystałem z trzech, TNT, Pocztexu i UPS.

O TNT niewiele mogę powiedzieć, raczej wszystko w terminie było.

Pocztex. Ich największą zaletą jest że możesz nadać przesyłkę w sobotę, m.in. na poczcie głównej. I z tego w sytuacjach awaryjnych korzystam. Minus dla mnie to solidność. M.in. puściłem kiedyś paczkę do Warszawy, adres i kod pięknie napisany. Po weekendzie lokalizuję zgubę i okazuje się że dojechała do Wrocławia :/. 2 dni w plecy.

UPS - od 2-3 lat. Ok. Czasem zdarzy się sytuacja że podrzucą mi coś dzień później vide ostatnio przed świętami ale to normalne że jak czasem mają młyn ciężko im się wyrobić. Z drugiej strony gdy coś szybko potrzebowałem elegancko się z kurierem umawiam na trasie i z wozu do wozu odbieram czy nadaję przesyłkę. Na bazie też ok. Kilka razy elegancko mi poszli na rękę mimo że podwiozłem przesyłkę już po deadline.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.12.2010, 23:23
rafil napisał(a):Wyświetl post
który kurier jest najlepszy? UPS, DHL czy coś innego?
Wielu z odpowiadających Tobie będzie miał swoje opinie najczęściej wyrobione przez odbiór jednej przesyłki rocznie.
Jedno jest wiadome, żadna firma kurierska nie będzie miała w 100% pozytywnych opinii z wielu względów. Między innymi przez braki kadrowe, częstą rotację załogi, obsługiwanie przesyłek na wielką skalę.
Miałem do czynienia z wieloma firmami, wysyłam oraz odbieram parę przesyłek dziennie. Przesyłki szły w różne rejony Polski najmniejsze kłopoty z doręczeniem ma DHL.

Podam taki przykład. List zawsze wysyłany pod ten sam adres, wiocha z 2000 mieszkańcami. UPS zawsze w dzień w dzień nawalał z doręczeniem, DHL był pod tym adresem na ogół koło 10-tej rano. Nie można jednak oceniać firm tylko przez ten jeden przykład. Dlaczego tak się dzieje? Wszystko zależy od rejonów podzielonych w firmie. UPS zapewne tak ma podzielony rejon, że jest mu strasznie nie po drodze, musi daleko jechać na tą wiochę, ma tak dużo przesyłek w mieście oddalonym np o 5 km od tej wiochy że nie wyrabia tam podjechać. Natomiast DHL najprawdopodobniej zaczyna od tej wiochy i jedzie dalej z przesyłkami.

Z mojej ponad rocznej obserwacji wynika, że jednak DHL najmniej nawala. W razie pytań wal śmiało.
Pozdrawiam
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
tsw maniek
Member

Stary 29.12.2010, 00:24
Witam
Robimy Sylwestrowy bal przebierańców i potrzebuje sie przebrac za ksiedza orientuje sie ktoś gdzie moge kupić sutanne Jakis sklep w Krk lub okolicy z kostiumami na karnawałInternetowe sklepy odpadaja bo mało czasu>Z góry dziei za odpowiedz

Dzieki za odpowiedz.Byłem w wypożyczalni.
Ostatnio edytowane przez tsw maniek : 29.12.2010 o godz. 19:16.
TYLKO WISLA TS.........
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 29.12.2010, 11:36
maniek, taka wypożyczalnia z różnego rodzaju kostiumami była, albo i jest nadal gdzieś w rejonie Miasteczka Studenckiego. Kiedyś w Yakuzie mieli ulotki tej wypożyczalni, sam ją miałem ale wywaliłem do śmieci. Idź się w Yakuzie zapytaj
Odpowiedz cytując
ceniu
Member

Od: 08.2008

Stary 29.12.2010, 11:38
tsw maniek napisał(a):Wyświetl post
Witam
Robimy Sylwestrowy bal przebierańców i potrzebuje sie przebrac za ksiedza orientuje sie ktoś gdzie moge kupić sutanne Jakis sklep w Krk lub okolicy z kostiumami na karnawałInternetowe sklepy odpadaja bo mało czasu>Z góry dziei za odpowiedz

Najprostsze wyjscie to podejdz do ksiedza i pożycz jakąś starą. Ewentualnie zadzwoń do jakiegoś teatru oni czasami mają i udostępniają za drobną opłatą. kupować chyba nie ma sensu bo oryginalna dosc droga. A jeżeli już to możesz popytać w śmieszku itp.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 29.12.2010, 12:20
dwa pytania:

1. Kiedy zostanie zaktualizowana strona wislakrakow.com? (uzupełnione nieuzupełnione działy, stan taki trwa już ponad 7 lat! Kpiny!)

2. Więcej reklam na stronie głównej nie da się umieścić? Bo aktualna liczba jest zupełnie za mała, widok banerów reklamowych po lewej, po prawej, na górze i na środku już nie bawi moich oczów, potrzebuję więcej! Więcej reklam!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.12.2010, 12:24
pysio napisał(a):Wyświetl post
dwa pytania:

1. Kiedy zostanie zaktualizowana strona wislakrakow.com? (uzupełnione nieuzupełnione działy, stan taki trwa już ponad 7 lat! Kpiny!)

2. Więcej reklam na stronie głównej nie da się umieścić? Bo aktualna liczba jest zupełnie za mała, widok banerów reklamowych po lewej, po prawej, na górze i na środku już nie bawi moich oczów, potrzebuję więcej! Więcej reklam!

W dziale - Pytania do moderatorów i bieżące działania, prędzej uzyskasz odpowiedź.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 29.12.2010, 12:33
pysio napisał(a):Wyświetl post
pysio, polecam programik AdMuncher, problem reklam, banerów znika. Poszukaj w sieci to znajdziesz.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 29.12.2010, 12:41
Słyszałem o tym programie, tylko problem polega na tym, że czasem blokuje przydatne aplikacje na stronie. Moje pytanie to raczej taki krzyk rozpaczy! Właściciele strony idą w złą stronę, w ogóle zapominając o jakiekolwiek estetyce. Mówimy o marketingu klubu, że kuleje.. a co prezentuje ta strona? Nawalić jak najwięcej reklam, w każde możliwe miejsce? Tak wygląda profesjonalizm? Nie!

ps. Oburzyłem się, bo tylko na stronie Wisły, przeglądarka FF czasem mi się wręcz wiesza!
Odpowiedz cytując
ceniu
Member

Od: 08.2008

Stary 29.12.2010, 13:02
tylko weź pod uwagę że to prywatna strona i jak każdy tak i właściciel chce zarabiać a że znalazł dobre źródło utrzymania to kwestia drugorzędna. i nie zdziw się jak za jakiś czas dostęp będzie płatny. nie chcesz reklam zapraszam na www.wisla.krakow.pl
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.12.2010, 13:42
gdzie w Krakowie dostanę race?
najlepiej okolice Kurdwanowa, Borku, Łagiewnik
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 29.12.2010 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów