The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2009, 11:26
ja również jeśli ktoś ma. potrzebuje do pracy licencjackiej.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.03.2009, 12:32
http://www.sendspace.pl/file/8XuZkggY/

może o to chodzi?
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.03.2009, 15:39
tak, o to, wielkie dzięki

Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.03.2009, 16:53
Genio napisał(a):Wyświetl post
http://www.sendspace.pl/file/8XuZkggY/

może o to chodzi?
zwróćcie uwage na plansze "a4poziom361modeltt9". Widać tam że nie bedzie żadnej przerwy między sektorami wzdłuż boiska i tymi za bramkami trybuna AB jak i C przylegają dokładnie do istniejących. I wogóle z tego co patrze to zakładając że trybuny za bramkami są 9 metrów od murawy to AB i C będą maksymalnie 12-13 metrów oddalone.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.03.2009, 00:18
Mam nadzieje że w tym tygodniu w końcu zaczną wylewać tą płyte denną (czy jakoś tak). Już mi sie znudziły fotki tego zbrojenia. zobaczyłbym w końcu jakiś beton
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.03.2009, 13:48
No ja też mam taką nadzieję,bo szczerze to wątpię żeby się z nią wyrobili na czas,w takim tempie jak obecne na pewno nie.Wiadomo że to najbardziej czasochłonna robota ale jakoś specjalnie ich tam dużo nie ma...
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.03.2009, 14:46
Nie wyrobią się na czas to zapłacą karę... Sense and simplicity!

Bez napinki
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 31.03.2009, 07:13
Wisła: Zastój na budowie

"...Większość kibiców zaniepokoi zapewne fakt, iż rozbiórka trybuny A i B, zaplanowana na najbliższy okres, zostanie przesunięta na koniec maja, kiedy sezon ligowy dobiegnie końca. Może to spowodować, iż warszawska firma Polimex-Mostostal nie zdąży do połowy 2010 roku wybudować trybuny zachodniej, tak jak to było pierwotnie zaplanowane. Samo wyburzenie będzie trwało znacznie dłużej niż wyburzenie sektora C, różnica czasu w dużej mierze wynikała będzie z faktu, że pod trybuną znajduje się cała sieć urządzeń ciepłowniczych, które muszą zostać zdemontowane i z powrotem zamontowane w innym miejscu. Operacja ta wiąże się również z ustawieniem tymczasowych baraków, które posłużą jako szatnie, pomieszczenia biurowe itp.
Niestety nie wiadomo, kiedy można spodziewać się jakichkolwiek szczegółowych informacji na ten temat. Barbara Janik, dyrektor biura ds. Euro 2012 podkreśla jednak: – Budowa stadionu Wisły prowadzona jest zgodnie z harmonogramem zaakceptowanym przez UEFA. Nam kibicom pozostaje wierzyć, że jeśli w maju okaże się, iż w Krakowie nie zostaną rozegrane mecze Euro 2012, to mimo tego budowa całego stadionu zostanie dokończona."

http://www.wisla.premiumliga.pl/10757

Czyli, może się zdarzyć że zamiast roku gry np. w Tarnowie zrobi się półtora ?.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 31.03.2009 o godz. 07:32.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2009, 07:34
arsfan90: chyba, ze nie wyrobia sie z winy np. miasta.

cos tu zaczyna delikatnie smierdziec na tej budowie, rozbiorka przesunieta - w sumie mozna bylo spokojnie przyjmowac kibicow gosci.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
GENIUSZ
Member

Od: 08.2004

Stary 31.03.2009, 08:38
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Skoro budimex nie miał go w zakresie, skoro nie ma go Polimex, to o którym generalny wykonawcy niby mówisz?
O Polimexie mówię.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.03.2009, 09:48
radekogi napisał(a):Wyświetl post
zwróćcie uwage na plansze "a4poziom361modeltt9". Widać tam że nie bedzie żadnej przerwy między sektorami wzdłuż boiska i tymi za bramkami trybuna AB jak i C przylegają dokładnie do istniejących. I wogóle z tego co patrze to zakładając że trybuny za bramkami są 9 metrów od murawy to AB i C będą maksymalnie 12-13 metrów oddalone.
Pierwsza częśc się zgadza, będzie minimalna dylatacja. Natomiast po przeglądnięciu szczegółowych planów obliczyłem, że oczywiście boisko bedzie wycentrowane względem D i E ale odległości od lini autowej boiska beda następujace (licząc od pierwszego krzesełka, nie od krawędzi rowu):
D i E - 11,5 m
AB i C - 16,5-16,8 m

Te 11,5 m w przybliżeniu, czyli to co jest przed D wydaje się blisko, zatem wydaje mi się że to 16 to równiez nie bedzie żle.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 31.03.2009 o godz. 09:51.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 31.03.2009, 11:34
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Nie wyrobią się na czas to zapłacą karę... Sense and simplicity!

Bez napinki
A co mi z ich kary ? ja chce mieć trybunę na czas i solidnie zrobioną a to że oni mogą mieć kary mnie nie interesuje nic a nic pozdro
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 31.03.2009, 11:51
Zrozumiałbym opóźnienie w wyburzaniu trybuny A/B gdyby miało to jakieś racjonalne uzasadnienie np. komplet na meczu derbowym, ale w przypadku kiedy w drugim obok meczu Legią najważniejszym meczu na naszym stadionie te trubuny świecą pustkami nie widzę sensu ich trzymać. Wg mnie mogliby spokojnie zacząć wyburzać trybunę A. Potrwałoby to zapewne jakiś czas. W tym czasie przecież Trybuna Vip, prasy oraz B mogłyby dalej funkcjonować. Przy obecnych cenach biletów jestem pewny że nigdy się nie zapełnią (oprócz wspomnianego meczu z Legią)
Odpowiedz cytując
GENIUSZ
Member

Od: 08.2004

Stary 31.03.2009, 12:39
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ktoś się orientuje jaka jest wysokość naszej trybuny D, a jaka trybuny za Bramką Lecha?
Wysokość trybuny D wynosi 26,78m (w najniższym punkcie dachu) w odniesieniu do płyty boiska.
Lecha niestety nie wiem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.03.2009, 13:58
Pero napisał(a):Wyświetl post
Zrozumiałbym opóźnienie w wyburzaniu trybuny A/B gdyby miało to jakieś racjonalne uzasadnienie np. komplet na meczu derbowym, ale w przypadku kiedy w drugim obok meczu Legią najważniejszym meczu na naszym stadionie te trubuny świecą pustkami nie widzę sensu ich trzymać. Wg mnie mogliby spokojnie zacząć wyburzać trybunę A. Potrwałoby to zapewne jakiś czas. W tym czasie przecież Trybuna Vip, prasy oraz B mogłyby dalej funkcjonować. Przy obecnych cenach biletów jestem pewny że nigdy się nie zapełnią (oprócz wspomnianego meczu z Legią)

Kiedys juz tez o tym pisałem...

Jesli na derby Ai B byly w polowie nie zapelnione,to ktos liczy ze zapelnia sie np z Jaga czy Zabrzem

No to sie przeliczy.

karnetowcy poprzechodzili na E ,a jak juz ktos ma wybierac kupujac bilet na jakis mecz, to proste ze wybierze trybune z dachem (np.E) niz bez i oczywiscie taniej mu to wyjdzie.
I tak wiec egzystencja A i B jest bezsensu.

Cos wiec musi byc nie tak,tylko czemu zawsze nas to dotyczy,jakos stadiony Lecha czy Legii ida z dnia na dzien w gore,a u nas szykuja sie opoznienia i to duze z nowym Ai B.
Bo te trybuny mogli by sobie spokojnie wyburzać .....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 31.03.2009 o godz. 14:02.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.03.2009, 14:05
a ja myślę że jak będzie ładna pogoda to na B będzie wiele osób kosztem E...bo jaka pogada była na Lechu i Cracovii wszyscy wiemy. A mój ojciec np mówi że na B jest bardzo "drętwo", ale wydarzenia na boisku widać ze znacznie lepszej perspektywy...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 31.03.2009, 15:28
Najpewniej nie burzą AiB bo czekają na decyzje w sprawie organizacje EURO, która ma zapaść w maju. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że jeśli Kraków nie otrzyma organizacji to rozbiórka AiB może jeszcze długo poczekać. Nie chce być jakąś wyrocznią, czy czarnowidzem, ale racjonalnie i bez emocji wszystko analizując tak mi to wygląda. Skoro nie było kompletu na derbach to, tak jak piszecie, już go nie będzie (może za wyjątkiem Legii). decyzja o odłożeniu w czasie wyburzenia AiB nie jest więc spowodowana wysoką frekwencja na meczach. Skoro nie chodzi o frekwencje to o co?

Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.03.2009, 15:31
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Najpewniej nie burzą AiB bo czekają na decyzje w sprawie organizacje EURO, która ma zapaść w maju. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że jeśli Kraków nie otrzyma organizacji to rozbiórka AiB może jeszcze długo poczekać. Nie chce być jakąś wyrocznią, czy czarnowidzem, ale racjonalnie i bez emocji wszystko analizując tak mi to wygląda. Skoro nie było kompletu na derbach to, tak jak piszecie, już go nie będzie (może za wyjątkiem Legii). decyzja o odłożeniu w czasie wyburzenia AiB nie jest więc spowodowana wysoką frekwencja na meczach. Skoro nie chodzi o frekwencje to o co?
o to ze od paru ladnych lat A i B jest w oplakanym stanie i sie sypie... ?
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 31.03.2009, 15:35
Od paru ładnych lat? Ta trybuna ma nieco ponad 10 dopiero. To co od początku była do dupy? Rozwiń z tą katastrofą. Bo jeśli dobrze rozumiem, skoro jest tak niebezpieczna to chyba lepiej ją rozebrać wcześniej niż później?
Ostatnio edytowane przez Gordian : 31.03.2009 o godz. 15:40.

Odpowiedz cytując
art2222
Member

Od: 12.2006

Stary 31.03.2009, 15:39
Prawdopodobnie wylewanie płyty dennej rozpocznie się w przyszłym tygodniu (od poniedziałku). Płyta będzie lana w 4 albo 5 etapach po jakieś 600-800 kubików każdy etap. Zbrojenie w 99% jest już skończone, kwestia drobnych szczegułów.
JŻS
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.03.2009, 16:27
Raczej nie będzie EURO w Krakowie.
Wiem z pewnego źródła, że Porty Lotnicze raczej nie zdążą z rozbudową Balic na czas. Jak do końca przyszłego roku nie będzie gotowy projekt rozbudowy to przepadnie dotacja unijna. A projekt nie będzie gotowy bo Urząd Zamówień Publicznych, nie zgodził się na wykonanie projektu przez biuro, które się tym dotychczas zajmowało. Należy więc przygotować nowy przetarg, rozstrzygnąć go, uwzględnić odwołania i resztę całego tego bajzlu. Dla ułatwienia dodam, że czas przygotowania projektu o takiej skali jak rozbudowa Balic wynosi ok. 20 miesięcy.
Jak nie będzie większego lotniska to szanse Krakowa na EURO znacznie maleją. :(
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2009, 16:44
Widzisz mistrzu, tylko najlepsze jest to, że już w tej chwili mamy wymaganą przez UEFA liczbę pasażerów.
Rozbudowywaliśmy Balice przed Euro a dokończymy pewnie po.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 31.03.2009, 16:55
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie będzie EURO w Krakowie.
Wiem z pewnego źródła, że Porty Lotnicze raczej nie zdążą z rozbudową Balic na czas. Jak do końca przyszłego roku nie będzie gotowy projekt rozbudowy to przepadnie dotacja unijna. A projekt nie będzie gotowy bo Urząd Zamówień Publicznych, nie zgodził się na wykonanie projektu przez biuro, które się tym dotychczas zajmowało. Należy więc przygotować nowy przetarg, rozstrzygnąć go, uwzględnić odwołania i resztę całego tego bajzlu. Dla ułatwienia dodam, że czas przygotowania projektu o takiej skali jak rozbudowa Balic wynosi ok. 20 miesięcy.
Jak nie będzie większego lotniska to szanse Krakowa na EURO znacznie maleją. :(
Posty tego typu mnie załamują, bo tok rozumowania jest dla mnie nie zrozumiały. Balice to drugie pod względem przepustowości pasażerów lotnisko w Polsce. Myślisz, że w Poznaniu, Wrocławiu czy Gdańsku wybudują większe przed EURO? Jeśli Kraków nie dostanie organizacji to nie będzie to spowodowane na pewno lotniskiem.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 31.03.2009 o godz. 16:58.

Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.03.2009, 18:56
Posty tego typu mnie załamują, bo tok rozumowania jest dla mnie nie zrozumiały. Balice to drugie pod względem przepustowości pasażerów lotnisko w Polsce. Myślisz, że w Poznaniu, Wrocławiu czy Gdańsku wybudują większe przed EURO? Jeśli Kraków nie dostanie organizacji to nie będzie to spowodowane na pewno lotniskiem.
dokładnie.
kolega z "super informacjami" jednak dokładnych "wtyków" i informatorów raczej nie ma...UEFA jest bardzo zadowolona z naszego lotniska. Oczywiście - rozbudowa jest ważna i konieczna - ale nawet jeśli nie zakończy się na czas w całości (parking, drogi kołowania, remont pasa, itp - zdążą, problem - nowy terminal) to i tak wielkością, możliwościami a przede wszystkim umiejętnościami organizacyjnymi i doświadczeniem Balice biją na głowę pozostałe lotniska (oczywiście nie wliczam Warszawy, która jest tu poza zasięgiem).
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 31.03.2009, 19:00
O elementy, o których nie musisz wiedzieć. Nie siejcie defetyzmu proszę bardzo.
Trybuna zostanie zostanie zburzona w czerwcu, a nowa stanie na jej miejscu do 9 czerwca 2010.
A te teorie spiskowe, z całym szacunkiem, można włożyć między bajki.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 31.03.2009, 19:05
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Wisła: Zastój na budowie

"...Większość kibiców zaniepokoi zapewne fakt, iż rozbiórka trybuny A i B, zaplanowana na najbliższy okres, zostanie przesunięta na koniec maja, kiedy sezon ligowy dobiegnie końca. Może to spowodować, iż warszawska firma Polimex-Mostostal nie zdąży do połowy 2010 roku wybudować trybuny zachodniej, tak jak to było pierwotnie zaplanowane. Samo wyburzenie będzie trwało znacznie dłużej niż wyburzenie sektora C, różnica czasu w dużej mierze wynikała będzie z faktu, że pod trybuną znajduje się cała sieć urządzeń ciepłowniczych, które muszą zostać zdemontowane i z powrotem zamontowane w innym miejscu. Operacja ta wiąże się również z ustawieniem tymczasowych baraków, które posłużą jako szatnie, pomieszczenia biurowe itp.
Niestety nie wiadomo, kiedy można spodziewać się jakichkolwiek szczegółowych informacji na ten temat. Barbara Janik, dyrektor biura ds. Euro 2012 podkreśla jednak: – Budowa stadionu Wisły prowadzona jest zgodnie z harmonogramem zaakceptowanym przez UEFA. Nam kibicom pozostaje wierzyć, że jeśli w maju okaże się, iż w Krakowie nie zostaną rozegrane mecze Euro 2012, to mimo tego budowa całego stadionu zostanie dokończona."

http://www.wisla.premiumliga.pl/10757

Czyli, może się zdarzyć że zamiast roku gry np. w Tarnowie zrobi się półtora ?.

To też jest bzdura...kto takie informacje głosi...rozbiórka trybuny zachodniej (A/B) pójdzie szybciej niż C...i nie będzie żadnych baraków, ani niczego innego, ani przenoszenia urządzeń ciepłowniczych.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 31.03.2009, 19:26
art2222 napisał(a):Wyświetl post
Zbrojenie w 99% jest już skończone, kwestia drobnych szczegułów.
To chyba nie takie drobne te szczegóły skoro dzisiaj jest wtorek a będą czekać do następnego tygodnia
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 31.03.2009, 23:07
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20633

Ja chyba śnię,co za chore miasto i władze !

****a co rok się na to łapie sorry
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.03.2009, 23:08
01.04... ?

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Od: 02.2009

Stary 31.03.2009, 23:18
no nie wiem czy macie racje Biuro Prasowe pisze to samo...

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5526
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów