The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2009, 17:48
Widać na dzisiejszych fotach, że nareszcie znikneły "zasieki" między E4 i E5. Juz myślalem że nasz klub na to nie wpadnie, ale miło mnie zaskoczyli. Mam nadzieje że przynajmniej na Legii i Cracovii będzie komplet.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.03.2009, 22:30
Pero napisał(a):Wyświetl post
Więc jeśli tak Cie razi ten rok czasu to powiedzmy ze przeniesiemy sie tylko na 2 rundy
No i wreszcie ktoś znalazł rozsądne rozwiązanie Rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości i rozterki z tym związane - teraz jeszcze podpowiedzmy p. Wilczkowi żeby wynająć stadion na Białorusi (będzie na pewno taniej niż w Czechach czy na Słowacji dokąd władze Wisły chcą nam zrobić wycieczki) i będzie super

A tak poważnie mówiąc to mam nadzieję, że po tych "2 rundach" nie będziesz musiał mnie pocieszać, że poza R 22 spędzimy tylko "4 rundy"...

P.S. Dla wszystkich zwolenników gry w Tarnowie polecam zamiast "przenoszenia" tam Wisły jeżdżenie na mecze i wspieranie naszej zgody - Unii A kibiców z Tarnowa i okolic zapraszamy z kolei na Reymonta - i wszyscy będą wtedy zadowoleni.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.03.2009, 23:51
Niby czemu Cie mam pocieszać. Umowy są podpisane, a w nich są pewne terminy których firmy muszą dotrzymać. Jeśli chodzi o Słowację to temt pojawił się on w kontekście gry w Europejskich pucharach a tam nie decyduje prezes Wilczek czy Prezydent miasta gdzie mamy grać, więc jeśli UEFA zobaczy szatnie w kontenerach i rozpieprz dokoła stadionu na pewno nie zezwoli na gre na nim. Co do czasu wymiany murawy dostałeś odpowiedź od kogoś innego, że to nie jest robota na miesiąc czy dwa.

To jest mój ostatni post na temat przenosin. Na początku tez byłem sceptykiem gry w Tarnowie ale zostałem przekonany do tej opcji. Po co pchać sie na siłe na Hutnika skoro nas tam nie chcą.

Rozumiem Twoje rozterki bo z Bronowic bardzo blisko na Reymonta jeśli jednak przyjmiesz do wiadomości że nie będzie możliwości rozgrywania tam meczy może tez przekonasz sie na wyjazd do Tarnowa.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2009, 12:20
Widzę ,że zaczyna się chyba zalewanie zbrojeń betonem.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2009, 12:38
A oni przypadkiem nie wylewaja tej płyty, na której ma stać Żuraw?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 18.03.2009, 12:40
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A oni przypadkiem nie wylewaja tej płyty, na której ma stać Żuraw?
A możliwe ,że tak jest...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.03.2009, 20:19
Dzisiaj w narożniku od strony D wylewali "chuty beton"
Odpowiedz cytując
GENIUSZ
Member

Od: 08.2004

Stary 18.03.2009, 22:23
Pero napisał(a):Wyświetl post
Orientuje sie ktoś kiedyś na kiedy planowane jest rozpisanie przetargu na wykończenie wnętrza trybuny D (tylko prosze nie pisać że miał to zrobić Budimeks.. BO NIE MIAŁ!!) Z tego co było kiedyś pisane to wkrótce mają być rozpisane przetargi na parkingi za D i E. Głupio byłoby wybudować parkingi i drogi dojścia a dopiero potem wzięcie sie za wykończanie wnętrza.

Nie będzie przetargu na wykonanie wnętrza. Generalny wykonawca wybierze po prostu firmy podwykonawcze. Piszę firmy ponieważ będzie ich kilka: od instalacji sanitarnych, elektrycznych, klimatyzacyjnych, od prac tynkarskich, od malowania, od płytek czy regipsów.
Z tego co się orientuję pierwsze firmy poznamy za niecały miesiąc, jeśli chcesz mogę się dokładniej dowiedzieć kiedy.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.03.2009, 23:30
Ktoś się orientuje jaka jest wysokość naszej trybuny D, a jaka trybuny za Bramką Lecha?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 19.03.2009, 07:58
GENIUSZ napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie przetargu na wykonanie wnętrza. Generalny wykonawca wybierze po prostu firmy podwykonawcze. Piszę firmy ponieważ będzie ich kilka: od instalacji sanitarnych, elektrycznych, klimatyzacyjnych, od prac tynkarskich, od malowania, od płytek czy regipsów.
Z tego co się orientuję pierwsze firmy poznamy za niecały miesiąc, jeśli chcesz mogę się dokładniej dowiedzieć kiedy.
Skoro budimex nie miał go w zakresie, skoro nie ma go Polimex, to o którym generalny wykonawcy niby mówisz?
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.03.2009, 08:01
Prezydent weźmie większy kredyt
dziś
Jacek Majchrowski, prezydent Krakowa będzie mógł zaciągnąć kredyty na ponad 534 mln zł. Sprzeciwiali się temu radni PiS, którzy chcieli mu ograniczyć tę sumę do 305 mln zł. Nic nie wskórali. We wczorajszym głosowaniu nad tą uchwałą ich wniosek przepadł.

- Dzięki większemu kredytowi,inwestycje takie jak budowa estakad czy modernizacja stadionu Wisły i Cracovii nie będą zagrożone - cieszył się Paweł Sularz (PO). Około 317 mln z wywalczonej sumy zostanie przeznaczonych na spłatę rat wcześniejszych kredytów zaciągniętych przez gminę. Reszta pieniędzy pójdzie na inwestycje.

Krzysztof Sakowski - POLSKA Gazeta Krakowska

http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/975871.html
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.03.2009, 09:23
No to na budowę stadionów i estakad może kiedyś braknąc pieniędzy , powoli nasz gospodarny i zapobiegliwy Majchrowski razem z PO-wcami bedzie zaciągac kredyty tylko i wyłącznie na spłatę rat juz wczesniej zaciągniętych kredytów . W ten sposób jeszcze zostaniemy z trzema trybunami i dopiero bedzie afera .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 19.03.2009, 12:56
No to stawiają nam ptaszka na budowie;-)
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 19.03.2009, 14:03
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
No to na budowę stadionów i estakad może kiedyś braknąc pieniędzy , powoli nasz gospodarny i zapobiegliwy Majchrowski razem z PO-wcami bedzie zaciągac kredyty tylko i wyłącznie na spłatę rat juz wczesniej zaciągniętych kredytów . W ten sposób jeszcze zostaniemy z trzema trybunami i dopiero bedzie afera .
mam nadzieje, że przy okazji miasto nie wpadnie w pułapkę kredytową. Troche mnie martwi ta mnogość duzych inwestycji realizowanych jednoczesnie. Pocieszyć sie mozna tym ze stadion Cracovii nie wymaga aż tak "dużych" pieniędzy.

A tymczasem niech nam rośnie ptaszek na budowie
What's new?

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.03.2009, 14:26
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ktoś się orientuje jaka jest wysokość naszej trybuny D, a jaka trybuny za Bramką Lecha?
fgdf z skyscrapercity_com napisał(a):
Trybuna nr I - 34, 70 m - do poziomu barierek korony
Trybuna nr II - 29,90 m – do poziomu balustrady korony
Trybuna nr III - 34, 70 m - do poziomu barierek korony
Trybuna IV - 15,50 –do poziomu barierek korony
Tu są wyskokości trybun w Poznaniu

A z tymi kredytami to nie róbcie paniki. BO przynajmniej budejmy coś co ma szanse być wykorzystane a nie jak kiedyś mosty między polami. A chodiz o to żeby nie zaciągać kredytó ponad miarę w perspektywie wyborów i nie przywitać możliwe że nowego prezydenta z długami.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Stary 19.03.2009, 16:17
Oglądałem właśnie wywiad na 3 z senatorami Personem z Po i jakimś z pisu mowili tak jakby byli pewni wypowiadali sie odnośnie miast gospodarzy i wg nich juz miasta sa wybrane (bez Krakowa i Chorzowa) to ja juz nie wiem o co k. chodzi
kto tu sciemnia i co to za gra ciekawe jak to wpłynie na finansowanie naszego stadionu
derr
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.03.2009, 16:33
Nie czarujmy się , Majchrowski amatorskim podejściem do tematu kandydowania miasta na gospodarza Euro przegrał sprawę na starcie. Dał pretekst do wytypowania Wrocławia i Gdańska i od tamtego czasu tylko gonimy.
Oglądałem dzisiaj konferencję betona Laty i gęgały Drzewieckiego . Mowa jest o : 2 kraje x 4 stadiony i my mozemy się tylko modlić o potknięcia Ukraińców .
Oczywiście Lato szybko dodał że decyzję o wyborze podejmie wyłącznie UEFA , niezależnie od zdania PZPN . Ciekawe, zobaczymy.
Podejrzewam że jak przyjdzie czas rozstrzygnąć to powiedzą : Kraków -ładnie , ale stadion macie mniejszy, i drogi na Ukrainę nie budujecie i lotnisko nie przepustowe. Obym się mylił.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 19.03.2009 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 19.03.2009, 22:09
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Nie czarujmy się , Majchrowski amatorskim podejściem do tematu kandydowania miasta na gospodarza Euro przegrał sprawę na starcie. Dał pretekst do wytypowania Wrocławia i Gdańska i od tamtego czasu tylko gonimy.
Oglądałem dzisiaj konferencję betona Laty i gęgały Drzewieckiego . Mowa jest o : 2 kraje x 4 stadiony i my mozemy się tylko modlić o potknięcia Ukraińców .
Oczywiście Lato szybko dodał że decyzję o wyborze podejmie wyłącznie UEFA , niezależnie od zdania PZPN . Ciekawe, zobaczymy.
Podejrzewam że jak przyjdzie czas rozstrzygnąć to powiedzą : Kraków -ładnie , ale stadion macie mniejszy, i drogi na Ukrainę nie budujecie i lotnisko nie przepustowe. Obym się mylił.
Nie sądzę żeby podejście Majchrowskiego w kwestii EURO 2012 było amatorskie. Oczywiście nie mówię że zrobiono wszystko co należy i że nie uniknięto błędów. Ale Gdańsk czy Wrocław jedyne co pokazały to ładne makiety i wizualizacje, a w tym czasie w Krakowie stały już na Reymonta dwie nowoczesne trybuny za bramkami... Fakt, że walka Krakowa o EURO 2012 nabrała tempa dopiero po tym jak wstępnie uznano nasze miasto za rezerwowe, jednak od początku naszym atutem były realnie istniejące rzeczy. Wiadomo że tamte decyzje były polityczne, bądź przynajmniej sprawy polityki miały na nią duży wpływ. Wystarczy tylko przypomnieć że Majchrowski to człowiek kojarzony z lewicą i popierany wcześniej przez SLD, a rządy sprawował wtedy PiS... Teraz też mamy "pod górkę" w porównaniu z innymi miastami bo we wszystkich potencjalnych miastach-gospodarzach turnieju, oprócz Krakowa, rządzą prezydenci z ramienia PO. Tak więc kalkulacja jest prosta...

Jednak formalnie nie ma obecnie w wyścigu o status miast-gospodarzy podziału na miasta główne i rezerwowe więc nie martwmy się za w czasu... Gorsze jest tylko to, że często spotykam się czy to w telewizji, czy na portalach internetowych albo w gazetach z anachronicznymi stwierdzeniami o tym że Gdańsk, Poznań, Warszawa i Wrocław to miasta które będą na pewno gospodarzami, a Chorzów i Kraków traktowane są tam jako rezerwowe - tymczasem wiadomo że dopiero UEFA dokona ostatecznego wyboru, więc w związku z tym wszystkie miasta powinny być traktowane na równi. Jak widać niektóre media chcą chyba "dopiec" Krakowowi i naginają rzeczywistość... Bo czymś innym niż złośliwością wobec naszego miasta niektórych mediów w tej kwestii nie jestem sobie w stanie wytłumaczyć tego pomijania Krakowa. Jak widać niektórych boli to że mamy duże szanse i potencjał w wyścigu o EURO 2012 podparty realnymi inwestycjami - realizowanymi w rzeczywistości, a nie tylko widniejącymi jak u innych na ładnie wyglądających projektach...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 19.03.2009, 22:18
Euro Euro Euro bedzie u nas to będzie nie to nie szczerze to mi tylko zalezy na nowym stadionie. A jak władza jest głupia i nie chce by mistrzostwa wypadly bardziej okazale to Kraków pominie.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 19.03.2009, 22:35
Jesteśmy w kluczowym momencie
"...Jednym z najtrudniejszych momentów w całym projekcie będzie - zdaniem prezesa spółki PL.2012 - ostateczny wybór miast - gospodarzy. W chwili obecnej wszystkie ośrodki, gdzie trwają intensywne prace, traktowane są jako równoprawni kandydaci do organizacji meczów Euro 2012.

Na początku maja UEFA "prawdopodobnie" - jak to ostrożnie formułuje sekretarz generalny tej organizacji David Taylor - określi ostateczną liczbę miast. Nie oznacza to jednak, że prace przy budowie stadionów w "przegranych" miastach zostaną wstrzymane.

- Te stadiony nie są przecież budowane wyłącznie na trzy mecze mistrzostw. Każdy z nich będzie wykorzystany zarówno jako arena sportowa jak i obiekt komercyjny - przypomina Herra dodając, że w obliczu wyboru Polska będzie miała sześć dobrze przygotowanych i realizowanych już projektów."

http://www.euroraport.pl/content/view/1832/66/

Derbowe pożegnanie kolosa
"...Po niedzielnym spotkaniu przedstawiciele firmy Polimex-Mostostal (wygrała przetarg na wyburzenie i wybudowanie trybuny zachodniej) spotkają się przedstawicielami Wisły. Według wstępnych ustaleń, to właśnie po derbach dojdzie do rozbiórki trybuny zachodniej.'
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...ie_kolosa.html
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 20.03.2009, 09:29
Odnośnie wyboru miast gospodarzy. Myślę, że szejkowie wycofali się z inwestowania tutaj nie z powodu złej koniunktury, ale właśnie mogli mieć przeciek, że Kraków odpadł. To jest tylko moja hipoteza.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 20.03.2009, 09:43
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie wyboru miast gospodarzy. Myślę, że szejkowie wycofali się z inwestowania tutaj nie z powodu złej koniunktury, ale właśnie mogli mieć przeciek, że Kraków odpadł. To jest tylko moja hipoteza.
Patrzac na to ilu turystow zagranicznych odwiedza nasze piekne miasto w kazdym roku(nie moze sie z ta liczab rownac zadne inne miasto w Polsce) nie sadze zeby nawet brak organizacji mistrzostw mial istotny wplyw na ta inwestycje.To sie po prostu oplaca i tyle.
W Krakowie brakuje hoteli 5 gwiazdkowych , te hotele beda przeciez staly po mistrzostwach europy i skoro je ktos buduje to liczy sie z tym ze i po mistrzostwach bedzie to inwestycja przynaszaca duze zyski , co jest wrecz niezaprzeczalne.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 20.03.2009, 11:42
Jeszcze jedno odnosnie wyboru miast gospodrzy.
Chce przypomniec ze przed wyborem organizatora glosno mowilo sie o tym ze Wlosi dzieki swoim wplywa i mocnej lidze sa bezkonkurencyjni dla pozostalych kandydatow i ze juz z GORY WIADOMO kto te mistrzostwa zorganizuje.Baa bylismy podobno nawet za Wegrami i Chorwatami...Jak to wyszlo kazdy pamieta..

Dlatego smieszy mnie wciskanie kitu przez media ze miasta w ktorych zostana zorganizowane mistrzostwa juz zostaly wybrane...Kto i kiedy sie zebral?Jaki komitet to ustalil? Sa to tylko puste dywagacje dziennikarzy ktorzy widzac ze Krakow w dzialaniach wyprzedza Wroclaw i Gdansk o dwie dlugosci chca zasiac troche zametu w naszych szeregach.
Juz pomijam zlosliwosc mediow z warszafffki ktora w nasza strone byla i bedzie zawsze bardzo widoczna...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 20.03.2009, 19:51
http://www.reymonta22.pl/?a=news&b=item&id=10575

Znikneły już zasieki z E, odrazu inaczej ta trybuna wygląda
Ostatnio edytowane przez radekogi : 20.03.2009 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.03.2009, 19:56
Wydaje Ci się.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2009, 20:03
Mam takie pytanie...gdzie na nowym stadionie bede sektor gosci,i jaka ma byc jego docelowa pojemnosc?

Ponoc na nowym C,ale jak ktos wie to niech sie wypowie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.03.2009, 20:07
w południowym narożniku nowego C (od strony sektora E)
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2009, 20:08
Czarny napisał(a):Wyświetl post

daj spokój z takimi teoriami... może tez mieli przeciek kto wygra Euro?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 20.03.2009, 20:48
wojteq_NH napisał(a):Wyświetl post
w południowym narożniku nowego C (od strony sektora E)
A nie wiecie czy nadal bedzie obowiązywał sektor buforowy czy jakos to inaczej rozwiążą?
bo jeżeli będzie to jest bez sensu
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 20.03.2009, 20:53
Robek napisał(a):Wyświetl post
A nie wiecie czy nadal bedzie obowiązywał sektor buforowy czy jakos to inaczej rozwiążą?
bo jeżeli będzie to jest bez sensu
jeżeli miałby być bufor (a właściwie bufory-bo z obydwu stron),to lepiej by sektor gości znajdował sie tam gdzie dotychczas.przynajmniej bufor byłby tylko jeden,więc i strata miejsc mniejsza.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów