|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja również jeśli ktoś ma. potrzebuje do pracy licencjackiej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
tak, o to, wielkie dzięki
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje że w tym tygodniu w końcu zaczną wylewać tą płyte denną (czy jakoś tak). Już mi sie znudziły fotki tego zbrojenia. zobaczyłbym w końcu jakiś beton
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No ja też mam taką nadzieję,bo szczerze to wątpię żeby się z nią wyrobili na czas,w takim tempie jak obecne na pewno nie.Wiadomo że to najbardziej czasochłonna robota ale jakoś specjalnie ich tam dużo nie ma...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie wyrobią się na czas to zapłacą karę... Sense and simplicity!
Bez napinki ![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła: Zastój na budowie
"...Większość kibiców zaniepokoi zapewne fakt, iż rozbiórka trybuny A i B, zaplanowana na najbliższy okres, zostanie przesunięta na koniec maja, kiedy sezon ligowy dobiegnie końca. Może to spowodować, iż warszawska firma Polimex-Mostostal nie zdąży do połowy 2010 roku wybudować trybuny zachodniej, tak jak to było pierwotnie zaplanowane. Samo wyburzenie będzie trwało znacznie dłużej niż wyburzenie sektora C, różnica czasu w dużej mierze wynikała będzie z faktu, że pod trybuną znajduje się cała sieć urządzeń ciepłowniczych, które muszą zostać zdemontowane i z powrotem zamontowane w innym miejscu. Operacja ta wiąże się również z ustawieniem tymczasowych baraków, które posłużą jako szatnie, pomieszczenia biurowe itp. Niestety nie wiadomo, kiedy można spodziewać się jakichkolwiek szczegółowych informacji na ten temat. Barbara Janik, dyrektor biura ds. Euro 2012 podkreśla jednak: – Budowa stadionu Wisły prowadzona jest zgodnie z harmonogramem zaakceptowanym przez UEFA. Nam kibicom pozostaje wierzyć, że jeśli w maju okaże się, iż w Krakowie nie zostaną rozegrane mecze Euro 2012, to mimo tego budowa całego stadionu zostanie dokończona." http://www.wisla.premiumliga.pl/10757 Czyli, może się zdarzyć że zamiast roku gry np. w Tarnowie zrobi się półtora ?.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 31.03.2009 o godz. 07:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
arsfan90: chyba, ze nie wyrobia sie z winy np. miasta.
cos tu zaczyna delikatnie smierdziec na tej budowie, rozbiorka przesunieta - w sumie mozna bylo spokojnie przyjmowac kibicow gosci. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
D i E - 11,5 m AB i C - 16,5-16,8 m Te 11,5 m w przybliżeniu, czyli to co jest przed D wydaje się blisko, zatem wydaje mi się że to 16 to równiez nie bedzie żle.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 31.03.2009 o godz. 09:51.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zrozumiałbym opóźnienie w wyburzaniu trybuny A/B gdyby miało to jakieś racjonalne uzasadnienie np. komplet na meczu derbowym, ale w przypadku kiedy w drugim obok meczu Legią najważniejszym meczu na naszym stadionie te trubuny świecą pustkami nie widzę sensu ich trzymać. Wg mnie mogliby spokojnie zacząć wyburzać trybunę A. Potrwałoby to zapewne jakiś czas. W tym czasie przecież Trybuna Vip, prasy oraz B mogłyby dalej funkcjonować. Przy obecnych cenach biletów jestem pewny że nigdy się nie zapełnią (oprócz wspomnianego meczu z Legią)
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kiedys juz tez o tym pisałem... Jesli na derby Ai B byly w polowie nie zapelnione,to ktos liczy ze zapelnia sie np z Jaga czy Zabrzem No to sie przeliczy. karnetowcy poprzechodzili na E ,a jak juz ktos ma wybierac kupujac bilet na jakis mecz, to proste ze wybierze trybune z dachem (np.E) niz bez i oczywiscie taniej mu to wyjdzie. I tak wiec egzystencja A i B jest bezsensu. Cos wiec musi byc nie tak,tylko czemu zawsze nas to dotyczy,jakos stadiony Lecha czy Legii ida z dnia na dzien w gore,a u nas szykuja sie opoznienia i to duze z nowym Ai B. Bo te trybuny mogli by sobie spokojnie wyburzać .....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 31.03.2009 o godz. 14:02.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
a ja myślę że jak będzie ładna pogoda to na B będzie wiele osób kosztem E...bo jaka pogada była na Lechu i Cracovii wszyscy wiemy. A mój ojciec np mówi że na B jest bardzo "drętwo", ale wydarzenia na boisku widać ze znacznie lepszej perspektywy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najpewniej nie burzą AiB bo czekają na decyzje w sprawie organizacje EURO, która ma zapaść w maju. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że jeśli Kraków nie otrzyma organizacji to rozbiórka AiB może jeszcze długo poczekać. Nie chce być jakąś wyrocznią, czy czarnowidzem, ale racjonalnie i bez emocji wszystko analizując tak mi to wygląda. Skoro nie było kompletu na derbach to, tak jak piszecie, już go nie będzie (może za wyjątkiem Legii). decyzja o odłożeniu w czasie wyburzenia AiB nie jest więc spowodowana wysoką frekwencja na meczach. Skoro nie chodzi o frekwencje to o co?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od paru ładnych lat? Ta trybuna ma nieco ponad 10 dopiero. To co od początku była do dupy? Rozwiń z tą katastrofą. Bo jeśli dobrze rozumiem, skoro jest tak niebezpieczna to chyba lepiej ją rozebrać wcześniej niż później?
Ostatnio edytowane przez Gordian : 31.03.2009 o godz. 15:40.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Prawdopodobnie wylewanie płyty dennej rozpocznie się w przyszłym tygodniu (od poniedziałku). Płyta będzie lana w 4 albo 5 etapach po jakieś 600-800 kubików każdy etap. Zbrojenie w 99% jest już skończone, kwestia drobnych szczegułów.
![]()
JŻS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Raczej nie będzie EURO w Krakowie.
Wiem z pewnego źródła, że Porty Lotnicze raczej nie zdążą z rozbudową Balic na czas. Jak do końca przyszłego roku nie będzie gotowy projekt rozbudowy to przepadnie dotacja unijna. A projekt nie będzie gotowy bo Urząd Zamówień Publicznych, nie zgodził się na wykonanie projektu przez biuro, które się tym dotychczas zajmowało. Należy więc przygotować nowy przetarg, rozstrzygnąć go, uwzględnić odwołania i resztę całego tego bajzlu. Dla ułatwienia dodam, że czas przygotowania projektu o takiej skali jak rozbudowa Balic wynosi ok. 20 miesięcy. Jak nie będzie większego lotniska to szanse Krakowa na EURO znacznie maleją. :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Widzisz mistrzu, tylko najlepsze jest to, że już w tej chwili mamy wymaganą przez UEFA liczbę pasażerów.
Rozbudowywaliśmy Balice przed Euro a dokończymy pewnie po. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Gordian : 31.03.2009 o godz. 16:58.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
kolega z "super informacjami" jednak dokładnych "wtyków" i informatorów raczej nie ma...UEFA jest bardzo zadowolona z naszego lotniska. Oczywiście - rozbudowa jest ważna i konieczna - ale nawet jeśli nie zakończy się na czas w całości (parking, drogi kołowania, remont pasa, itp - zdążą, problem - nowy terminal) to i tak wielkością, możliwościami a przede wszystkim umiejętnościami organizacyjnymi i doświadczeniem Balice biją na głowę pozostałe lotniska (oczywiście nie wliczam Warszawy, która jest tu poza zasięgiem). ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trybuna zostanie zostanie zburzona w czerwcu, a nowa stanie na jej miejscu do 9 czerwca 2010. A te teorie spiskowe, z całym szacunkiem, można włożyć między bajki. ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To też jest bzdura...kto takie informacje głosi...rozbiórka trybuny zachodniej (A/B) pójdzie szybciej niż C...i nie będzie żadnych baraków, ani niczego innego, ani przenoszenia urządzeń ciepłowniczych. ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20633
Ja chyba śnię,co za chore miasto i władze ! ****a co rok się na to łapie sorry |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
01.04... ?
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
no nie wiem czy macie racje Biuro Prasowe pisze to samo...
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5526 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|