The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2012, 14:50
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Dobra, to teraz powiedz mi do czego prowadzi taktyka "dajemy dzidę do przodu i liczymy na kontrę"?
Do mistrzostwa Polski? (Skorża)

gra z kontry. Dlaczego? Bo to oznaka słabości całego piłkarstwa w Polsce.
Real Madryt jest słaby?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.08.2012, 16:34
Co innego wynik a co innego system gry. Przy wprowadzaniu pewnego modelu trzeba być cierpliwym. Chyba się ze mną zgodzisz?
Zgadzam się. Tyle, że w mojej opinii RM nie potrafił tego systemu wdrożyć do końca, stąd oglądaliśmy mdłe mecze w jednostajnym tempie, pełne bezproduktywnych podań. Czasu nie miał w końcu na to aż tak mało, bo prawie 15 miesięcy. Swoją opinię opieram na tym, że odkąd drużyna zaczęła grać w niedopracowanym jeszcze "stylu Maaskanta", to grała tak cały czas, tzn. w sposób niedopracowany. Przez pewien czas wierzyłem, że gra zacznie się kleić, ale nic takiego nie miało miejsca. Rywale szybko rozgryźli koncepcję RM i zdecydowaniem oraz agresją skutecznie urywali nam punkty w lidze.

Ponownie podkreślę, że to niestety właśnie wyniki zadecydowały o odejściu Holendra, nie zaś narzekania dziennikarzy, forumowiczów itp. Osobiście nie mam nic do RM i życzę mu jak najlepiej, ale szczerze powiedziawszy nie wróżę mu wielkiej trenerskiej kariery.

Co do Probierza, wszakże temat traktuje właśnie o nim, to dajmy mu spokojnie popracować. Niech dostanie przynajmniej tyle czasu, ile RM. Wtedy jakiekolwiek porównania nabiorą sensu.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 27.08.2012 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2012, 16:48
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Co do Probierza, wszakże temat traktuje właśnie o nim, to dajmy mu spokojnie popracować. Niech dostanie przynajmniej tyle czasu, ile RM. Wtedy jakiekolwiek porównania nabiorą sensu.
Tyle czasu ile RM do chwili kiedy drużyna zaczeła grac słabiej? To jakiś rok
Tyle czasu ile RM do chwili kiedy drużyna zaczęła grać lepiej? To jakiś miesiąc. Ten czas już dla Probierza minął.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 27.08.2012, 17:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tyle czasu ile RM do chwili kiedy drużyna zaczęła grać lepiej? To jakiś miesiąc. Ten czas już dla Probierza minął.
Dokładnie.

Jak długo będzie się nam wmawiać, że kijek który mamy zamiast siekierki jest lepszy?
Z Holendrami i Basałajem była wizja rozwoju klubu. Teraz to raczej powoli się go zwija.

Nie mam nic do Probierza, ale kto z Was wierzy że to on właśnie wymyśli proch?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.08.2012, 18:02
FraMat czas dla Probierza jeszcze nie minął do końca sezonu dużo czasu.Co do Probierza to może prochu nie wymyśli ale zapewne wymyśli coś by pozbawić Śląska mistrzostwa i odbić Legii PP w tym sezonie.Jeśli tylko Legia złapie pucharową zadyszkę którą już powoli łapie Śląsk to Wisła ma duże szanse na PP i miejsce na podium.Zresztą czas wszystko pokaże
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.08.2012, 18:27
Zaczynam się gubić . Nagle następuje kanonizacja czasów Wisły za Roberta Maaskanta .

Może jednak prześledzmy jak grała naprawde Wisła za Pana Złotoustego ?

21 sierpnia prowadzi pierwszy mecz Wisły ( wygrana 1-0 z Widzewem )

następnie : ( wygrana z Polonią B. porażka z Jagą , remis ze Śląskiem , Koroną , Bełchatowem, porażka z Górnikiem, wygrana z Lechią, porażka z Lechem, wygrana z Cracovią )

i tutaj w momencie wygranej z Cracovią w doliczonym czasie Pan Złotousty ratuje swoją posadę, która wisiała na włosku po fatalnym bilansie od jego przyjścia 3-3-3

później następuje wygrana z Legią 4-0 , oglądałem ten mecz 3 razy i w zasadzie co mogę o nim powiedziec to o naszej zabujczej skuteczności , świetnej grze obrońców, i to tyle

12 listopada ( mityczny jeden miesiąc od przyjścia , w rzeczywistości po prawie 3 ) nastepuje równie mityczna poprawa gry Wisły , w rzeczywistości to pasmo przeplatanej gry ( wygrane po samobójach czy golach w ostatnich minutach jak z Arką i Zagłebiem , jak i przegrane u siebie czy na wyjeżdzie ) , czym zresztą na samym końcu jakże symboliczna przegana u siebie w DOMU z Polonią 0-2 i odbiór mistrzowskiej Korony . Bilans od meczu z Legią 12-2-4 . Niezły , ale wpadek było i tak za dużo.

sezonu 11/12 właściwie nie można ocenić obiektywnie , ale faktem ejst ze RM dał powody do swojego zwolnienia
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.08.2012, 18:59
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Do mistrzostwa Polski? (Skorża)
Ze co? Dzida do przodu? to chyba zapadles w sen zimowy w tamtym okresie..

http://www.youtube.com/watch?v=a4XFHEwz_w0#t=13m7s

http://www.youtube.com/watch?v=7iu-w8C5ME0 (1szy gol Brozka)

http://www.youtube.com/watch?v=Kgu_z7HkV8s#t=1m46s sytuacja ktora do karnego doprowadzila

Sporo takich bramek za Skorzy zdobywalismy, ok pod koniec bylo troche gorzej, ale i tak fajnie sie Wisle ogladalo.. wtedy troche tez wykonawcow w ostatnim sezonie Skorzy brakowalo. Ale granie dzida do przodu to bylo za Liczki, Petrescu (co jednak Wisla nadrabiala niesamowita gra w obronie) i jest teraz za Probierza. Nie widać jakiegokolwiek zalążka schematów i gry z pierwszej pilki...
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 27.08.2012 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.08.2012, 19:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
21 sierpnia prowadzi pierwszy mecz Wisły ( wygrana 1-0 z Widzewem )
Mała poprawka, w meczu z Widzewem drużynę prowadził jeszcze zdaje się Kulawik.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.08.2012, 19:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zaczynam się gubić . Nagle następuje kanonizacja czasów Wisły za Roberta Maaskanta .

Może jednak prześledzmy jak grała naprawde Wisła za Pana Złotoustego ?
Stop.
Zrób to, co zapowiedziałeś, czyli prześledź jak grała wtedy Wisła, a nie jakie miała wyniki.
Napisałem wyraźnie.
Dla mnie juz mecz z Jagą na wyjeździe, czyli 10 września, a więc po niecałym miesiącu od zatrudnienia Maaskanta (mecz przegrany 1:2), był meczem, w którym widac już byo rękę nowego trenera. Niezaleznie od wyniku.

Teraz odpowiedz sobie i mnie na pytanie, czy po prawie 6 miesiacach od przejęcia druzyny (1 marca 2012) przez Probierza widać rękę nowego trenera, czyli sposób gry, ktory budzi jakąś nadzieję?
Dlatego napisałem:
Cytat:
Nie tylko ja to widziałem.
Przejrzyj temat meczowy od strony:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...llonia&page=10

kilka cytatów z tego tematu:
Cytat:
Bunoza - jaki spokój przy wyprowadzaniu piłki

Rios - kosmos!

Maskaant nauczył nas konstruowania ataków, utrzymywania przy piłce. Naprawdę super to wygląda!
Cytat:
Wow, podobie mnie sie.

Jestem pozytywnie zaskoczony naszą grą.
Cytat:
podoba mi się te utrzymanie przy piłce widać, że piłka im nie przeszkadza
Cytat:
Czy aby to na pewno Wisełka gra?
Cytat:
Widzicie to co ja? Potrafią wymienić kilka celnych podań? Normalnie w szoku jestem.... Jak widać można i tak - a nie tylko - na pałę do przodu i może ktoś tam dojdzie do piłki...

Bramka też piękna - jak i cała akcja.
Cytat:
Widzieliście te wymiany podań? Tak mi się to spodobało, że aż musiałem się z Wami tym podzielić
Cytat:
jestem podbudowany tym, że piłkarze w końcu zaczęli grać na 1-2 kontakty z wychodzeniem na pozycje.
Cytat:
Czyli jednak da sie zagrać z klepki, fajnie przyjąć piłkę, wymienić kilkanaście podań pod rząd?

Wniosek po tym meczu jest jeden - nigdy więcej polskiej myśli szkoleniowej... Podrędny trener holenderski w 3 tygodnie uczy więcej niż Kasperczaki i inne złotouste Skorże miesiącami... A przy okazji nie pier**li trzy po trzy.

Dla mnie nie ważne w tym momencie nawet jakim wynikiem skończy się to spotkanie. Jedziemy 3 "obrońcami" na teren najlepiej grającej aktualnie ekipy w Polsce. Porażke kalkulowałem. Grunt, że Maaskat coś im wpoił. Nawiązując do słów Reymana - każdemu Wiślakowi dziś podałbym rękę.
Cytat:
Powiem wprost: od dłuższego czasu da się grę Wisły oglądać.
Widać rękę trenera
Cytat:
jak oglądam mecz i widzę jak potrafią się utrzymać przy piłce i porównuje to do tego co grali np. z Polonią Bytom to dla mnie Maaskaant jest cudotwórcą
Więcej cytować?
Takie zachwyty wywoływała Wisła po 3 tygodniach pracy Maaskanta (bez wzmocnień)
A teraz zacytuj mi chociaż jeden taki zachwyt po 6 miesiącach pobytu Probierza w Wiśle

Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 27.08.2012, 20:07
@KaSzTaN - zauważ, że te bramki przychodzą z okresu Kosy. Wtedy faktycznie graliśmy bardzo dobrze. Niemniej po odejściu Kamila nie było już tak różowo. W szczególności okres panowania duetu Sobolewski - Diaz.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.08.2012, 20:19
@KaSzTaN - zauważ, że te bramki przychodzą z okresu Kosy. Wtedy faktycznie graliśmy bardzo dobrze. Niemniej po odejściu Kamila nie było już tak różowo. W szczególności okres panowania duetu Sobolewski - Diaz.
Dzida do przodu to schyłkowy Skorża, nie ma co zaklinać rzeczywistości, wcześniej wyglądało to całkiem znośnie (biorąc pod uwagę co mamy teraz).
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2012, 20:49
To co Kosowski ustalał taktykę? Kosowski nauczył Zieńczuka gry z klepki, większego zaangażowania? Problem zaczął się gdy straciliśmy wykonawców, Kose zastąpił Łobodziński, a Zieńczuka Kirm. Nasza najmocniejsza broń SKRZYDŁA w tym momencie przestała istnieć. Jak to mówią z pustego i Salomon nie naleje...
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 27.08.2012, 21:35
Przecież ja nie twierdzę, że dzida to wina Skorży. W pełni zgadzam się z ostatnim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 27.08.2012, 22:26
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
FraMat czas dla Probierza jeszcze nie minął do końca sezonu dużo czasu.Co do Probierza to może prochu nie wymyśli ale zapewne wymyśli coś by pozbawić Śląska mistrzostwa i odbić Legii PP w tym sezonie.Jeśli tylko Legia złapie pucharową zadyszkę którą już powoli łapie Śląsk to Wisła ma duże szanse na PP i miejsce na podium.Zresztą czas wszystko pokaże
Oj obawiam się ,że jak drużyna dalej będzie grała tak jak teraz( czyli słabo ) to jego ostatnim meczem bedzie mecz z Legią 6 lub 7 października.
Cupiał nie lubi przegrywać z Legią i Cracovią.
Nie widać żadnego pomysłu na grę.
Miał czas na poukładanie zespołu od marca. Minęło już dobrych pare miesięcy i co ? Ani dobrej gry , ani wyników.
Może mi ktoś przypomnieć bilans Probierza
5 wygranych 4 przegrane i reszta remisy
Nie piszcie ,że mamy gównianych piłkarzy z których nawet Guardiola nie stworzyłby dobrego zespołu.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.08.2012, 22:33
Takie zachwyty wywoływała Wisła po 3 tygodniach pracy Maaskanta (bez wzmocnień)
A teraz zacytuj mi chociaż jeden taki zachwyt po 6 miesiącach pobytu Probierza w Wiśle
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
to był najlepszy mecz w tym sezonie.
To chyba było trochę ponad miesiąc od zatrudnienia Probierza. Coś wygrałem?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.08.2012, 22:45
jova napisał(a):Wyświetl post
To chyba było trochę ponad miesiąc od zatrudnienia Probierza. Coś wygrałem?
Co prawda nie widzę w zacytowanym poście zachwytu ręką Probierza, ale tak, wygrałeś: mój szacunek, że Ci się chciało tyle szukać

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.08.2012, 22:58
No tak. Pochwalenie zawodników za niezwykle składną grę to w domyśle pochwała Maaskanta. Pochwalenie piłkarzy za niezwykłe zaangażowanie i walkę do końca nie ma nic wspólnego z Probierzem. Spoko.
Poza tym pytałeś jakie "zachwyty wywoływała Wisła", a nie bezpośrednio o zachwyty " ręką Probierza".

Skoro już rozmywamy, mógłbyś mi wytłumaczyć jaki sens ma przywoływanie pierwszego sezonu Maaskanta w kontekście Probierza? Tu chyba ważniejszy jest drugi sezon ligowy, który był niemal jednostajnie marny niezależnie od tego kto był trenerem. Ja nie widzę jakiejś wyraźnej różnicy pomiędzy późnym Maaskantem i Probierzem.
Ostatnio edytowane przez jova : 27.08.2012 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.08.2012, 23:09
Jakby nie patrzec to faktycznie jova przywołał być może najlepszy mecz tamtego sezonu , czyli rewanż PP z Ruchem, najbardziej ofensywnie nastawiona Wisła od niepamiętnych czasów . Gdyby nie Paljic być może to Wisła a nie Ruch grała by w finale .

http://www.youtube.com/watch?v=KauiEO49i-0
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.08.2012 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 27.08.2012, 23:14
O problemach Wisły
Przy Reymonta jest problem, bo w obu dotychczasowych spotkaniach Wisła stwarzała sobie okazje bramkowe, ale brakowało jej zimnej krwi, by te sytuacje wykończyć. Nad tym elementem Wisła będzie z pewnością pracowała, bo nie jest problemem ilość czy jakość stwarzanych okazji, ale brak ich wykończenia.
Nie do końca właściwa jest też chyba koncentracja w zespole, bo po raz drugi Wisła traci jako pierwsza bramkę – z Podbeskidziem w 17. minucie, a z GKS-em już w 2. To też jest problem dla trenerów: czy właściwa jest rozgrzewka, podejście i nastawienie piłkarzy do meczu, a może za duża jest presja? Gdzieś jest problem w Wiśle, bo jak dwukrotnie traci się bramkę właściwie w pierwszym kwadransie meczu, to nie wygląda to dobrze.
Wisła ma szczęście, że nie trafiła na początku rozgrywek na ekipy z czuba tabeli, bo ewentualne straty punktowe z Legią czy Lechem od razu znalazłyby odzwierciedlenie w tabeli, a tak Krakowianie mają 4 punkty na koncie i to nie jest zły wynik.

słowa Cz. Miechniewicza

Jak dla mnie trudno się nie zgodzić. Dużo osób pisze, gdzie tu styl Probierza, że nic Probierz z tym zespołem nie zrobił itp.

A dla mnie gra jest zdecydowanie lepsza niż pół roku temu. Oglądnijcie mecze z Ruchem a oglądnijcie mecze z Podbeskidziem czy GKS-em. Stwarzamy akcje pod bramka. Gorzej na razie ze skutecznością.

Porównywanie Maaskanta do Probierza nie ma sensu. Maaskant dostał kogo chciał prawie, a Probierz? Ktoś powie chciał Sikorskiego. Ok, tylko gdyby Wisła miała takie możliwości jak za Maaskanta, to Sikorski by u nas nigdy nie zagrał.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.08.2012, 23:29
drugi sezon ligowy
brrr Chcesz tyle czekac z Probierzem ? No to gratuluje cierpliwosci, choc to cos innego - moze sie czegos nauczyles po latach chociaz przyznaje ze Twoje umilowanie dla PMS jest co najmniej podejrzane. Przypominam ze taki Petrescu szansy u Ciebie nie dostal a jak na zlosc (Tobie) udowadnia na kazdym kroku ze jednak ma umiejetnosci.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.08.2012, 23:34
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
brrr Chcesz tyle czekac z Probierzem ? No to gratuluje cierpliwosci, choc to cos innego - moze sie czegos nauczyles po latach chociaz przyznaje ze Twoje umilowanie dla PMS jest co najmniej podejrzane. Przypominam ze taki Petrescu szansy u Ciebie nie dostal a jak na zlosc (Tobie) udowadnia na kazdym kroku ze jednak ma umiejetnosci.
Kompletnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi i tradycyjnie insynuujesz jakieś brednie o PMS.
Drugi sezon Maaskanta, nie Probierza.
Ostatnio edytowane przez jova : 27.08.2012 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 27.08.2012, 23:54

Skoro już rozmywamy, mógłbyś mi wytłumaczyć jaki sens ma przywoływanie pierwszego sezonu Maaskanta w kontekście Probierza? Tu chyba ważniejszy jest drugi sezon ligowy, który był niemal jednostajnie marny niezależnie od tego kto był trenerem. Ja nie widzę jakiejś wyraźnej różnicy pomiędzy późnym Maaskantem i Probierzem.
Bo mowa była o grze Wisły po pierwszym miesiącu pracy danego trenera.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.08.2012, 00:00
muerte napisał(a):Wyświetl post
Bo mowa była o grze Wisły po pierwszym miesiącu pracy danego trenera.
Tylko czemu? Co to niby ma udowodnić? Że pierwsze wyniki decydują co dany trener osiągnie z zespołem? Dwa słowa: Dragomir Okuka.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 28.08.2012, 00:38
Nie mówione jest też o wynikach, ale o stylu. Jeśli o takowym można mówić po miesiącu trenowania z Maaskantem czy też Probierzem.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2012, 06:19
Tylko czemu? Co to niby ma udowodnić? Że pierwsze wyniki decydują co dany trener osiągnie z zespołem? Dwa słowa: Dragomir Okuka.
patrząc jak kiedyś szybko zwolniono Okuke to Probierza już daaaawno nie powinno w Wiśle byc
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.08.2012, 08:28
i zatrudnimy Smutę prawda
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2012, 09:16
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Porównywanie Maaskanta do Probierza nie ma sensu. Maaskant dostał kogo chciał prawie, a Probierz? Ktoś powie chciał Sikorskiego. Ok, tylko gdyby Wisła miała takie możliwości jak za Maaskanta, to Sikorski by u nas nigdy nie zagrał.
A kogo to Maaskant dostał przez pierwsze pół roku pracy? A tylko ten okres można porównywać bo tyle trenerem jest Probierz. Już zostało udowodnione że Maaskantowi wystarczył miesiąc żeby pokazać jak należy grać i było widać że drużyna to realizuje. Mniej lub bardziej udanie ale widać było jaki jest cel. Teraz po pół roku Probierza na ławce, po okresie przygotowawczym, którego Maaskant nie miał. Nie wiać w grze żadnej myśli. Nic sie nie zmieniło od pierwszego meczu z Lechią, króluje chaos i kopanie byle do przodu. To ze stwarzamy sytuacje wynika tylko i wyłącznie z dramatycznie słabej ligi. Przy takiej grze z poukładanym zespołem nie wychodzimy z polówki, no chyba że wybijając piłkę byle dalej, ale wtedy jest strata i powrót o obrony, która w dodatku monolitem nie jest.

Probierz przyszedł jako trenerska gwiazda, miał być lepszy od Moskala, przegrał wszystko co mógł przegrać, opustoszył stadion, piłkarze cofają się w rozwoju, a tu słyszę że trzeba mu dać czas. Na co? Aż załatwią jakiś mecz żeby przez kolejne pół roku wszyscy mogli sie o niego odwoływać? A kolejny sezon pójdzie na straty, jeden już trener Probierz bardzo zręcznie zmarnował. Kolejny zaczyna obiecująco.

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
i zatrudnimy Smutę prawda
Noż k..... pogięło Cię z tym Smudą? Tęsknisz za nim? Gdzie jest napisane że Probierza może zastąpić tylko Smuda?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 28.08.2012 o godz. 09:25.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 28.08.2012, 09:31
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kogo to Maaskant dostał przez pierwsze pół roku pracy? A tylko ten okres można porównywać bo tyle trenerem jest Probierz. Już zostało udowodnione że Maaskantowi wystarczył miesiąc żeby pokazać jak należy grać i było widać że drużyna to realizuje.

Probierz przyszedł jako trenerska gwiazda, miał być lepszy od Moskala, przegrał wszystko co mógł przegrać, opustoszył stadion, piłkarze cofają się w rozwoju, a tu słyszę że trzeba mu dać czas. Na co?
Dobrze, a teraz porównaj sobie składy. De facto Maaskant przejął zespół całkiem sensownie zbudowany, z dobrą ławką. A potem co zrobił Holender? Czemu pracował w Wiśle tak krótko? Jeżeli był taki dobry?

Co Probierz na razie przegrał? W nowym sezonie mamy 1 zwycięstwo i 1 remis. Nie rozumiem takiego pisania. Tak samo w Lidze + Extra, Mielcarski pisze, że mistrzem będzie Legia bo najlepiej grają itp. Dziś mamy koniec sierpnia, a On wie co będzie za 8-9 miesięcy. Prorok.

Ludzie na razie są za nam 2 kolejkii! Dajmy tej drużynie czas. Niech Probierz popracuje choć do końca rundy. Kogo widzisz na miejscu Probierza? Smude. Dajmy spokój.

Na razie u Probierza jest dobra atmosfera w zespole. Zawodnicy walczą i gdyby Iliev albo Genkow wykorzystał sytuacje z Podbeskidziem w II połowie to dziś bylibyśmy na równi z Legią, Lechem i Widzewem.

I jeszcze słówko o Lechu. Tak samo wszyscy w Lidze + Extra wychwalali pod niebiosa za 1 mecz z Ruchem. A już w ostatnia niedzielę tonacja zachwytu upadła, bo już tak pięknie to z Polonią nie wyglądało, a okazało się, że Ruchowi to na razie bliżej do spadku niż walki o mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.08.2012, 10:11
Skoro już rozmywamy, mógłbyś mi wytłumaczyć jaki sens ma przywoływanie pierwszego sezonu Maaskanta w kontekście Probierza?
A myślałem, ze przeczytałeś: Maaskant po kilku tygodniach zupełnie odmienil drużynę. W przypadku Probierza nie wiedać żadnych pozytywów po kilku miesiacach. Do tego się to sprowadza.

Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Kolejny, ktory nie potrafi czytać.
Porównywanie Maaskanta do Probierza ma sens, bo w pierwszej rundzie Maaskant nikogo nie dostał.
Dzisiaj Probierz natomiast gra tą samą jedenasttką (bez Palijica, Cikosa i Małeckego), która zdobywała MP 2011
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.08.2012 o godz. 10:14.

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.08.2012, 10:31
Wy sie naprawdę tak nudzicie w pracy?

Dajcie facetowi spokojnie popracowac a efekty będą.

Zawsze bylem za opcją zagraniczną, ale jest to zupełnie inna wizja niz ta którą ma wlaściciel Wisły. Mimo ze dał on szansę Petrescu czy Maaskantowi to nigdy im nie zaufał. Tak wiec oszczędna opcja "Probierz" jest dla mnie jak najbardziej OK i kibicuję mu żeby rozwijał się w naszym klubie i osiągnął z nim dobre wyniki.

FraMat,
Generalnie szanuję Twoje zdanie, ale tak jak zgadzałem sie z nim w 100% w sprawie Dana Petrescu, tak nie rozumiem tęsknoty za Maaskantem. Facet medialny i kulturalny, ale nie widzę w nim takiego poświecenia jak u Probierza.
Zreszta obecne jego wyniki świadczą o tym, że daleko mu do Petrescu.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów