|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie no, skoro żałoba ma trwać dwa dni, to trzeba przyjąć, ze raczej się odbędzie.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Blaszczu16
Cytat:
Ja mowie ze w sezonie 2011/2012 MP nie bedzie Wisla, ty mowisz ze w sezonie 2011/2012 MP bedzie Wisla. Napisz tylko tak lub nie (tj. czy przystajesz na taki zaklad). Wiecej sie nie produkuj bo i tak twoich "czatow" nie chce mi sie czytac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jasne, że nie. Ale jeśli tam wygramy to mamy dwa następne mecze u siebie i powinniśmy wyciągnać 6 punktów (Polonia będzie rozwalona, a z GKS poradzimy sobie jak z ŁKS). I wtedy jedziemy do Krakowa na mecz pod tytułem "wygrana lub remis i witamy się z gąską / porażka - trudno".
Natomiast jeżeli tam przegramy to zaczną się spore kłopoty. My lubimy przegrywać mistrza właśnie w takich miejscach, więc traktuję ten mecz jako jedną z najsolidniejszych (i ostatnich!) barier przed mistrzostwem. Krótko mówiąc: jeżeli wygramy - wtedy uwierzę. A niestety jeżeli pokażemy to co z ŁKS to jak nic gładkie 0-1 dla Bielska. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
nawet porazka z Podbeskidziem nie przekresla szans Wam na tytuł. Slask jeszcze pogubi punkty, nie mowiac o reszcie... W tym sezonie wam sie uda, ale za rok wracamy na swoje miejsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
||
Nie mógłbys wcielic w zycie tego o co chcesz się zakladać, tzn nie udzielac sie na forum, bez żadnych warunków? ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Naprawdę nie boisz się, że przegrasz i będziesz musiał zakładać nowe konto i budować sobie markę na nowo? Masz jaja facet. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Niezła jest ta nasza kopana, że juz takie zakłady tutaj odchodzą. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dawajcie zakład. Pokażcie wszystkim że KIBICE WISŁY mają jaja.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja mogę się podłączyć pod zakład, że jeśli Wisła będzie wyżej w tabeli niż Legia to dobrowolnie przyjmę bana na powiedzmy... 2 miesiące? co wy na to moderatorzy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to sie zaczeło:
- Zastanawiam się, co robić. Jestem prawie zdecydowany odwołać Zielińskiego. On niczego mi już nie gwarantuje. Wiem, że Czesław Michniewicz podjąłby się zadania poprowadzenia Polonii - mówił Wojciechowski. - Dał swojemu szkoleniowcowi propozycję nie do odrzucenia: dwa mecze szansy, jeśli któryś z nich przegra, to odejdzie, ale za połowę wynagrodzenia. No to teraz bardzo trudne zadanie przed Zielinskim |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Normalnie. żałoba jest dwudniowa. Czyli od środy jej nie ma.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o nasze szanse w lidze to... lepiej bardzo mocno przyłóżmy się w Pucharze Polski. Obserwując ten zespół od początku sezonu można bez wielkiego ryzyka założyć, że przy umiarkowanym wariancie z posozstałych 10 spotkań wygramy pewnie z 4, reszta to będą remisy albo porażki. Nasi rywale musieliby przegrywać mecz za meczem, żebyśmy zakwalifikowali się do pucharów z ligi. O mistrzostwie nawet nie wspominam bo już dawno pogrzebaliśmy swoje szanse kompromitującymi porażkami u sibie z kim popadnie.
Tak więc powtarzam: Puchar Polski to powinien być nasz priorytet bo jest ostatnią szansą na uratowanie sezonu i finansów naszego klubu. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Naprawdę ktoś poważnie rozważa nasze szanse na tytuł w tym sezonie?
Z taką ilością strzelonych bramek? Po 20 kolejkach mamy ich 20.... przy takiej tendencji na koniec sezonu będzie 30. I ktoś tu mówi o mistrzostwie? ![]() Cudem to będą w tym roku puchary, do których i tak najłatwiej (co wcale nie znaczy, że łatwo) będzie się dostać przez Puchar Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@it - o puchary nie tak trudno. Trzeba liczyć, że do półfinałów PP przejdą faworyci: my, Ruch, Legia i Śląsk, a wtedy wystarczy nam czwarte miejsce w lidze.
![]() .
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kiedys byl wazny terminarz, teraz w sumie kazdy z kazdym moze wygrac czy przegrac. Patrzac jednak na terminarz to Legia i Wisla maja wydaje sie najlepszy z mozliwych. Slask moim zdaniem najtrudniejszy jesli chodzi o wyjazdy.
Trzeba tez popatrzec na Ruch, ktory moim zdaniem ma ogromne szanse na podium. Lecha nie licze bo wiadomo ze strata jest juz zbyt duza. Cztery najblizsze kolejki wyjasnia prawie wszystko. Tak sie ulozyl terminarz ze powinno byc juz pozamiatane jesli chodzi o pierwsze 3 miejsca. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Nawet o to czwarte miejsce może być trudno - aktualnie mamy 6, a Lech zaległy mecz. Z Koroną i Polonią mamy gorszy bilans, nie zdziwię się, jeśli z Ruchem też będzie gorszy. Wcale niełatwo o optymizm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Paradoksalnie, nie wiem czy liczba meczów u siebie nie działa przeciwko nam, a nie za nami. Raz, że murawa straszy (a my krótko, szybko i po ziemi gramy najlepiej akurat), dwa że my nie mamy jakiejś szczególnej tradycji golenia wszystkich u siebie, w tym sensie że o ile u siebie mocniejsze ekipy raczej pokonujemy (nie licząc Śląska ostatnio), o tyle jakieś łachudry ostatnimi czasy ciągle nam punkty kradną w domu. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało że od kiedy przyszedł Skorża, bilans mamy bardziej korzystny na wyjeździe, niż w domu. Inna sprawa, że i tak do Śląska nam pod tym względem daleko, nowy stadion im spętał nogi absolutnie.
Co do szans Wisły na MP - no nie liczyłbym na to za bardzo... o ile 8 pkt. jest jak najbardziej do odrobienia do końca sezonu (w naszej kopanej nie zdziwiłoby mnie odrobienie 8 pkt. w 3 kolejkach), ale to pod warunkiem że atakuje się z 2, max 3 miejsca. Za dużo ekip z czołówki musiałoby nagle tracić punkty na potęgę, a Wisła musiałaby grać do końca już bezbłędnie. Można to oczywiście rozkładać na części pierwsze, liczyć szanse i możliwości, no i wiadomo - jakbyście wygrali już teraz wszystko do końca, to spora szansa jest że tego MP byście faktycznie wyciągnęli... ale też bądźmy szczerzy. Przy dobrych wiatrach - 7 zwycięstw, 2 remisy, jedna porażka, to brzmi jak całkiem niezły wynik... tylko że wtedy Legii czy Śląskowi wystarczy 5 zwycięstw i 1 remis. Póki co obie te ekipy zaliczają porażkę/remis mniej więcej co trzeci mecz - czemu nagle miałyby przegrywać/remisować co drugi?
Ostatnio edytowane przez Sartre : 05.03.2012 o godz. 12:43.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
w lidze polskiej nie ma łatwego terminarz
albo jest cieżki albo jest ustawiony ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Widzieliście wczoraj Rzeźniczaka w Lidze+Extra? Spalony na twarzy, że szkoda gadać, twarz jakby po znacznym liftingu. Doskonale było to widać, gdy pokazali go na jednym planie z Żewłakowem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
nie nasz cyrk, nie nasze małpy
![]()
When you touch my face
When you call my name I`m burn with desire... http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Rzezniczak byl zjarany, pewnie jakas solarka
Lifting? On z natury ma gladkie lico, wszak to znany playboy ![]() Serio, nie macie sie do czego przyczepiac... Kazdy wie ze on ma lekkie odchyly jesli chodzi o ubior, styl bycia i ogolnie wyglad. Nie on pierwszy nie ostatni. Grunt by chlopak cos gral. PS: Urban w Cracovii? Nie, to chyba zly pomysl. Najblizsze 3 kolejki u gory tabeli jak i na dole to bedzie cos naprawde ciekawego. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/juv...wiadomosc.html Juve w Krakowie, no prosze ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Turniej Miast w temacie "kto pierwszy będzie miał stadion, czyja trawa będzie zieleńsza i bardziej trawiasta" właściwie się skończył, czas zatem przenieść rywalizację na nowy poziom: "które miasto najwięcej zainwestuje w rozwój futbolu klubów zagranicznych"
![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zapytam przy okazji: co się stało z murawą na Legii? Wygląda fatalnie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|