The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 17:27
Ta liga nigdy nie przestanie zaskakiwać.... Górnik prowadzi po kapitalnej bramce Nakoulmy.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.02.2012, 17:27
A tymczasem Górnik prowadzi 1:0 po pięknej akcji i bramce Nakoulmy.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.02.2012, 17:34
Widzę, że nikt, zresztą dokładnie tak jak w tamtym sezonie, nie ma zamiaru wygrywać tej ligi
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.02.2012, 18:11
A ja nie jestem zaskoczony tym że Górnik prowadzi. W tej lidze się jeszcze może zdarzyć wszystko.Oglądałem dotej pory wszystkie mecze od piątku włącznie i Wisła naprawde na tle Legii czy Lecha czy Śląska grała super.Nie twierdze,że przegonimy ich wszystkich,ale z taką grą bedziemy się liczyć aż matematyka nam szanse odbierze.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2012, 18:36
I 2:0 dla Zabrzan. No to się pucharowicze popisali i wszyscy kandydaci do Mistrza zrobili niezły kroczek w tył... poza Groclinem.
Odpowiedz cytując
Dani
Member

Od: 04.2005

2:0 dla Górnika ... Superrr
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

a tu już 2-0, szkoda że nie wygraliśmy...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.02.2012, 18:44
Czyli słynna zasada na cały świat od Anglii Hiszpanii po Polskę, że po meczu w pucharach ciężko się gra ligę to fakt.

Szkoda nie odrobionych 2 pkt do Ślaska. Ale straty nie poniesione do lidera. A do głównego rywala Legii nawet odrobione
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.02.2012, 18:46
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Czyli słynna zasada na cały świat od Anglii Hiszpanii po Polskę, że po meczu w pucharach ciężko się gra ligę to fakt.

Szkoda nie odrobionych 2 pkt do Ślaska. Ale straty nie poniesione do lidera. A do głównego rywala Legii nawet odrobione
Główny rywal to Polonia Warszawa. Radze się powoli do tego przyzwyczajać. Kompletna kadra, dobry trener, w końcu schowany z tyłu Wojciechowski i co najważniejsze "idzie im".

Legia ze Skorżą i jego "mocnymi wejściami" w runde wiosenną raczej nie ugra wiele.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 19.02.2012, 18:55
Wpadki konkurencji nie wystarczą, to My gonimy a straty są duże, problemem jest to,że nie potrafimy w tej lidze zwyciężać.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 19.02.2012, 18:58
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że nikt, zresztą dokładnie tak jak w tamtym sezonie, nie ma zamiaru wygrywać tej ligi
Pajlic na pewno jest zdolny do wszystkiego żeby powstrzymać Wisłę przed obroną MP, a nawet gra w pucharach.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.02.2012, 19:03
Widac ze bez Rado i Rybusa slabo to wyglada. Kubel zimne wody na rozgrzane glowy. Nasluchaja sie oj nasluchaja
Coz, Wisla odrabia 1 punkt, KSP 2 w tabeli... takie zycie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 19.02.2012, 19:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Główny rywal to Polonia Warszawa. Radze się powoli do tego przyzwyczajać. Kompletna kadra, dobry trener, w końcu schowany z tyłu Wojciechowski i co najważniejsze "idzie im".

Legia ze Skorżą i jego "mocnymi wejściami" w runde wiosenną raczej nie ugra wiele.
Legia dała dupy, bo ich przytkało po ciężkim meczu pucharowym, podobnie było po Spartaku wtedy przegrali z Podbeskidziem, oni chyba nie są w stanie rozegrać dwóch meczów na dobrym poziomie w ciągu kilku dni.Wzmocnia się jeszcze w ofensywie piłkarzami,którzy dziś nie mogli wystąpić ja bym ich nie skreślał.Ciągle maja sporą przewagę nad nami.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.02.2012, 19:10
29 stycznia napisałem tu:

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę warunki w jakich przygotowywali się piłkarze (m.in. jakość sparingpartnerów), ciśnienie klubu na sukcesy (a raczej totalny brak ciśnienia), kontuzje kluczowych piłkarzy i jeszcze sprzedanie podstawowego zawodnika - możecie byś spokojni, bedziecie przed nami.
Wczoraj napisałem:

P.S. Jutro okaże się o co gramy

I mam potwierdzenie. Gładkie 0-2. Zero zdziwień. Z tym właścicielem na zawsze utkniemy na miejscach 2-5.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.02.2012, 19:13
Bardzo słaby mecz Legii oraz zdecydowanie zasłużona wygrana Górnika . Warszawiacy jeszcze odczują brak Rybusa i Borysiuka bo o ile Wolski jest utalentowany oraz Żyro (chociaż według mnie facet jest drewniany i żadna z niego rewelacja) to nie są to piłkarze którzy na dzień dzisiejszy mogą napędzać ofensywne akcje Legii .
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.02.2012, 19:48
29 stycznia napisałem tu:

Wczoraj napisałem:

I mam potwierdzenie. Gładkie 0-2. Zero zdziwień. Z tym właścicielem na zawsze utkniemy na miejscach 2-5.
Chciałbym Cię pocieszyć, ale nie wiem jak
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.02.2012, 19:49
Ktoś tam już wyżej napisał - z potencjalnych kandydatów do mistrzostwa moim zdaniem wyglądaliśmy najlepiej. Tzn nie widziałem meczu Groclinu ale Śląsk, Legia i Lech zdecydowanie słabsze. Zagłębie może i jest ostatnie ale wcale nie takie słabe i jak dla mnie było lepsze chociażby od tego czwartkowego Standardu. Obstawiam, że mogą u siebie ograć niejednego.
Nasza liga jest kompletnie podupczona i mimo remisu wcale nie żegnałbym się z tytułem.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:01
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tam już wyżej napisał - z potencjalnych kandydatów do mistrzostwa moim zdaniem wyglądaliśmy najlepiej. Tzn nie widziałem meczu Groclinu ale Śląsk, Legia i Lech zdecydowanie słabsze.
To akurat prawda, aczkolwiek tak liga jest taka, że równie dobrze za tydzień możemy ograć Śląsk, by potem przegrać w Bielsku, a Wy możecie wygrać z Koroną 4-0, ale i przegrać 0-1. To nie jest normalna liga i poprzedni mecz w zasadzie nie jest żadnym świadectwem formy.

palikot napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym Cię pocieszyć, ale nie wiem jak
Mimo wszystko ktoś tam za nami jest, więc jak tradycyjnie dołożymy PP to tragedii nie będzie
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.02.2012, 20:07
Widziałem wszystklie mecze z czołowki polonii Amiki Legii Wisły. Zaprezentowaliśmy się najlepiej ale obrona... <face> znaczy boki... to co zrobić paljić to szkoda gadać... Leszka wg nie było meczu z PGE Tak samo jak i LEgii w Zabrzu grali ociężale... Polonia grała z bardzo słabym przeciwnikiem a jakiegoś porywającego wyniku i stylu gry nie było.
Trzeba zaznaczyć że murawa w Lubinie i mecz był na bardzo wysokim poziomie jak na pl kopaną !!

Już wole takie remisy niż ciulowe zwycięstwa...
Myślę że Śląsk mimo wszystko dowiezie mistrza;/ albo się sfrajerzą a my będziemy mieli wielkie szczęście

Co do Małeckiego wystawiłbym go do walki z Hoją bo na Kliczków za durny...:I nauczył by go czegoś<lol>
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:15
Ale takie remisy w dobrym stylu zagrane nei dadzą nam pucharów ani tym bardziej upragnionego mistrza.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.02.2012, 20:26
Strasznie szkoda tych dwóch punktów - bylibyśmy o 4 punkty od II miejsca i 3 pkt od III (a to tylko jeden mecz grany w dodatku z Legią u siebie). A i 8 pkt byłoby do odrobienia dp Śląska (też mecz z nimi u siebie). Szkoda...

Zauważyliście, że mamy tylko o 2 pkt więcej od .... Podbeskidzia .

Dziwna ta liga.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:29
To akurat prawda, aczkolwiek tak liga jest taka, że równie dobrze za tydzień możemy ograć Śląsk, by potem przegrać w Bielsku, a Wy możecie wygrać z Koroną 4-0, ale i przegrać 0-1. To nie jest normalna liga i poprzedni mecz w zasadzie nie jest żadnym świadectwem formy.

Mimo wszystko ktoś tam za nami jest, więc jak tradycyjnie dołożymy PP to tragedii nie będzie
Widzę (na podstawie Twojego posta oraz wcześniejszego kolegi ToTylkoJa), ze bardzo lubicie PP, tj. Puchar Pocieszenia .
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:43
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Strasznie szkoda tych dwóch punktów - bylibyśmy o 4 punkty od II miejsca i 3 pkt od III (a to tylko jeden mecz grany w dodatku z Legią u siebie). A i 8 pkt byłoby do odrobienia dp Śląska (też mecz z nimi u siebie). Szkoda...

Zauważyliście, że mamy tylko o 2 pkt więcej od .... Podbeskidzia .

Dziwna ta liga.
Sam już nie wiem, czy można jeszcze powiedzieć, że Wisła jest kandydatem do MP z taka stratą i tyloma wpadkami, jak tak dalej pójdzie to po następnej kolejce o Podbeskidziu też można będzie powiedzieć, ze jest kandydatem.Szczerze mówiąc gdyby nie prezenty od sędziów w poprzedniej rundzie i dziś (bo mógł gwizdnąć ze dwa karne) mielibyśmy mniej punktów od tego Podbeskidzia.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 19.02.2012 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:44
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Widzę (na podstawie Twojego posta oraz wcześniejszego kolegi ToTylkoJa), ze bardzo lubicie PP, tj. Puchar Pocieszenia .
Lepiej go mieć niż nie mieć. Nie jest to oczywiście mistrzostwo Polski, ale trofeum również posiada swoją długą, kilkudziesięcioletnią tradycję, wielkie mecze. Nigdy nie rozumiałem i zapewne nie zrozumiem olewki i szyderki z tego trofeum. To, że polska piłka jest dziadowska i nikt nie potrafi stworzyć z Pucharu Polski takiego produktu na jaki zasługuje to.... nie jest wina Pucharu Polski tylko wszędobylskiego dziadostwa.

Zresztą już znowu nie rób jaj, że Wy się na PP nie spinacie, bo widać było Waszą euforię jak karne w Bełchatowie dla Was wpadały

P.S. Dziwny z Ciebie typ. Najpierw się rzucasz, że Wisła to największy klub, bo ma więcej tytułów od Legii w dyscyplinach w stylu pici-polo, a potem odstawiasz szyderkę na PP. Dla mnie jest w tym jakaś osobliwa i absurdalna sprzeczność.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 19.02.2012, 21:12

P.S. Dziwny z Ciebie typ. Najpierw się rzucasz, że Wisła to największy klub, bo ma więcej tytułów od Legii w dyscyplinach w stylu pici-polo, a potem odstawiasz szyderkę na PP. Dla mnie jest w tym jakaś osobliwa i absurdalna sprzeczność.
Nie chcę na forum znowu zaczynać większej dyskusji z Tobą bo znowu skończy się tym samym co ostatnio , ale... piłka nożna to rzeczywiście dyscyplina pici-polo . Generalnie interesuję się sportami zespołowymi bo przy poziomie polskiej kopanej wyjście na mecz futsalu, siatkówki czy koszykówki to prawdziwa przyjemność - stąd to zestawienie odnośnie MP w tych dyscyplinach. A jeśli chodzi o PP to była taka uwaga odnośnie tego, ze wg niektórych z Was 13 MP + 4 PP to jest mniej niż 8 MP + 12 PP - otóż nie jest, bo od wielu lat to rozgrywki bez większego znaczenia (aczkolwiek zgadzam się, że lepiej mieć te 12 PP niż nie mieć).
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.02.2012, 21:48
No i 2 pucharowicze (Legia, Wisła) co wg niektórych przerastają ligę o dwie długości zgodnie za przeproszeniem się posrały
Nie ma się co licytować kto bardziej, remis wszak dla nas jak przegrana. Niech to będzie kubeł zimnej wody dla tych którzy myśleli że Wisła czy Legia tylko dlatego ze w pojedynczych meczach pucharowych coś pokazały to zawojują ligę. MP zdobywa się punktowaniem ze słabiakami. Nie wygrana ze Ślaskiem w Wroclawiu, ale pokonanie Lubina czy Zabrza. Taka prawda. Źle to dla nas wygląda. Zwłaszcza z tak słabą obroną. Zbyt dużo punktów gubimy przez nasze błędy żeby dogonić Śląsk. A i Polonia Zielińskiego pewnie frajersko punktów gubić nie będzie. No nic. Trzeba walczyć dalej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.02.2012, 21:50
Tomek100

1. Chodziło mi o inne dyscypliny niż piłka nożna i doskonale o tym wiesz.

2. Dla mnie Puchar Polski jest sto razy fajniejszy niż wicemistrzostwo i tylko trochę mniej fajny niż mistrzostwo. Wszystkie te trzy rzeczy przeżywałem wiele razy na żywo więc wypowiadam się na podstawie doświadczeń własnych. I tym miłym akcentem zamknę dyskusję, bo rzeczywiście nie ma ona większego sensu.

P.S. Dlaczego urywasz nam jednego mistrza to wiem, ale dlaczego dwa puchary?

EDIT:

Odpiszę na pw, bo odbiegamy od tematu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.02.2012 o godz. 22:03.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 19.02.2012, 21:58
Tomek100

2. Dla mnie Puchar Polski jest sto razy fajniejszy niż wicemistrzostwo i tylko trochę mniej fajny niż mistrzostwo. Wszystkie te trzy rzeczy przeżywałem wiele razy na żywo więc wypowiadam się na podstawie doświadczeń własnych. I tym miłym akcentem zamknę dyskusję, bo rzeczywiście nie ma ona większego sensu.
Dla mnie liczy się liga i MP: każdy gra z każdym po dwa razy i to jest obiektywny sprawdzian kto jest najlepszy. Puchar to w dużej mierze przypadek (od losowania przez dyspozycję w tym konkretnym dniu), ale szanuję Twoje spojrzenie na tą sprawę i cieszę się, że PP przynosi Ci tyle frajdy

Moja pomyłka - przepraszam. Tak, macie 14 PP.
PS> Może już odpuścisz te 9 MP w podpisie bo to trochę śmiesznie już jest Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.02.2012, 22:03
Legia przegrała czyli zmeczeni pucharami.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 19.02.2012, 22:06
Tomek100

EDIT:

Odpiszę na pw, bo odbiegamy od tematu.
przecież tak naprawdę nie chodzi o samo trofeum tylko grę w pucharach europejskich dzięki niemu.Dla mnie jedyny poważny tytuł to MP.Sorry, że się wtrąciłem, ale to tak nawiasem mówiąc ten komentarz.

ps.wicemistrzostwo to nie jest żaden tytuł, Groclin sobie takie coś mógł dopisywać w bramie stadionu na wsi.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 19.02.2012 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów