|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A tymczasem Górnik prowadzi 1:0 po pięknej akcji i bramce Nakoulmy.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Widzę, że nikt, zresztą dokładnie tak jak w tamtym sezonie, nie ma zamiaru wygrywać tej ligi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I 2:0 dla Zabrzan. No to się pucharowicze popisali
i wszyscy kandydaci do Mistrza zrobili niezły kroczek w tył... poza Groclinem. |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
2:0 dla Górnika ... Superrr
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
a tu już 2-0, szkoda że nie wygraliśmy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Wpadki konkurencji nie wystarczą, to My gonimy a straty są duże, problemem jest to,że nie potrafimy w tej lidze zwyciężać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Widac ze bez Rado i Rybusa slabo to wyglada. Kubel zimne wody na rozgrzane glowy. Nasluchaja sie oj nasluchaja
Coz, Wisla odrabia 1 punkt, KSP 2 w tabeli... takie zycie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia dała dupy, bo ich przytkało po ciężkim meczu pucharowym, podobnie było po Spartaku wtedy przegrali z Podbeskidziem, oni chyba nie są w stanie rozegrać dwóch meczów na dobrym poziomie w ciągu kilku dni.Wzmocnia się jeszcze w ofensywie piłkarzami,którzy dziś nie mogli wystąpić ja bym ich nie skreślał.Ciągle maja sporą przewagę nad nami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
29 stycznia napisałem tu:
I mam potwierdzenie. Gładkie 0-2. Zero zdziwień. Z tym właścicielem na zawsze utkniemy na miejscach 2-5. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bardzo słaby mecz Legii oraz zdecydowanie zasłużona wygrana Górnika . Warszawiacy jeszcze odczują brak Rybusa i Borysiuka bo o ile Wolski jest utalentowany oraz Żyro (chociaż według mnie facet jest drewniany i żadna z niego rewelacja) to nie są to piłkarze którzy na dzień dzisiejszy mogą napędzać ofensywne akcje Legii .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ktoś tam już wyżej napisał - z potencjalnych kandydatów do mistrzostwa moim zdaniem wyglądaliśmy najlepiej. Tzn nie widziałem meczu Groclinu ale Śląsk, Legia i Lech zdecydowanie słabsze. Zagłębie może i jest ostatnie ale wcale nie takie słabe i jak dla mnie było lepsze chociażby od tego czwartkowego Standardu. Obstawiam, że mogą u siebie ograć niejednego.
Nasza liga jest kompletnie podupczona i mimo remisu wcale nie żegnałbym się z tytułem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mimo wszystko ktoś tam za nami jest, więc jak tradycyjnie dołożymy PP to tragedii nie będzie ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Widziałem wszystklie mecze z czołowki polonii Amiki Legii Wisły. Zaprezentowaliśmy się najlepiej ale obrona... <face> znaczy boki... to co zrobić paljić to szkoda gadać... Leszka wg nie było meczu z PGE
Tak samo jak i LEgii w Zabrzu grali ociężale... Polonia grała z bardzo słabym przeciwnikiem a jakiegoś porywającego wyniku i stylu gry nie było. Trzeba zaznaczyć że murawa w Lubinie i mecz był na bardzo wysokim poziomie jak na pl kopaną !! Już wole takie remisy niż ciulowe zwycięstwa... Myślę że Śląsk mimo wszystko dowiezie mistrza;/ albo się sfrajerzą a my będziemy mieli wielkie szczęście Co do Małeckiego wystawiłbym go do walki z Hoją ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale takie remisy w dobrym stylu zagrane nei dadzą nam pucharów ani tym bardziej upragnionego mistrza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Strasznie szkoda tych dwóch punktów - bylibyśmy o 4 punkty od II miejsca i 3 pkt od III (a to tylko jeden mecz grany w dodatku z Legią u siebie). A i 8 pkt byłoby do odrobienia dp Śląska (też mecz z nimi u siebie). Szkoda...
Zauważyliście, że mamy tylko o 2 pkt więcej od .... Podbeskidzia .Dziwna ta liga. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 19.02.2012 o godz. 20:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą już znowu nie rób jaj, że Wy się na PP nie spinacie, bo widać było Waszą euforię jak karne w Bełchatowie dla Was wpadały ![]() P.S. Dziwny z Ciebie typ. Najpierw się rzucasz, że Wisła to największy klub, bo ma więcej tytułów od Legii w dyscyplinach w stylu pici-polo, a potem odstawiasz szyderkę na PP. Dla mnie jest w tym jakaś osobliwa i absurdalna sprzeczność. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
, ale... piłka nożna to rzeczywiście dyscyplina pici-polo . Generalnie interesuję się sportami zespołowymi bo przy poziomie polskiej kopanej wyjście na mecz futsalu, siatkówki czy koszykówki to prawdziwa przyjemność - stąd to zestawienie odnośnie MP w tych dyscyplinach. A jeśli chodzi o PP to była taka uwaga odnośnie tego, ze wg niektórych z Was 13 MP + 4 PP to jest mniej niż 8 MP + 12 PP - otóż nie jest, bo od wielu lat to rozgrywki bez większego znaczenia (aczkolwiek zgadzam się, że lepiej mieć te 12 PP niż nie mieć). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No i 2 pucharowicze (Legia, Wisła) co wg niektórych przerastają ligę o dwie długości zgodnie za przeproszeniem się posrały
![]() Nie ma się co licytować kto bardziej, remis wszak dla nas jak przegrana. Niech to będzie kubeł zimnej wody dla tych którzy myśleli że Wisła czy Legia tylko dlatego ze w pojedynczych meczach pucharowych coś pokazały to zawojują ligę. MP zdobywa się punktowaniem ze słabiakami. Nie wygrana ze Ślaskiem w Wroclawiu, ale pokonanie Lubina czy Zabrza. Taka prawda. Źle to dla nas wygląda. Zwłaszcza z tak słabą obroną. Zbyt dużo punktów gubimy przez nasze błędy żeby dogonić Śląsk. A i Polonia Zielińskiego pewnie frajersko punktów gubić nie będzie. No nic. Trzeba walczyć dalej ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tomek100
1. Chodziło mi o inne dyscypliny niż piłka nożna i doskonale o tym wiesz. 2. Dla mnie Puchar Polski jest sto razy fajniejszy niż wicemistrzostwo i tylko trochę mniej fajny niż mistrzostwo. Wszystkie te trzy rzeczy przeżywałem wiele razy na żywo więc wypowiadam się na podstawie doświadczeń własnych. I tym miłym akcentem zamknę dyskusję, bo rzeczywiście nie ma ona większego sensu. P.S. Dlaczego urywasz nam jednego mistrza to wiem, ale dlaczego dwa puchary? EDIT: Odpiszę na pw, bo odbiegamy od tematu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.02.2012 o godz. 22:03.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
![]() Moja pomyłka - przepraszam. Tak, macie 14 PP. PS> Może już odpuścisz te 9 MP w podpisie bo to trochę śmiesznie już jest Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Legia przegrała czyli zmeczeni pucharami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps.wicemistrzostwo to nie jest żaden tytuł, Groclin sobie takie coś mógł dopisywać w bramie stadionu na wsi.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 19.02.2012 o godz. 22:09.
|
|
|