|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kolega zerknie na wyniki swojej Legii w poprzednim sezonie
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Zarządzanie Lechią to w ogóle jedna wielka patologia, stadion na miarę mistrza kraju, perspektywy, potencjał wręcz świetne, a model budowania drużyny jak dla średniaka walczącego o życie w tej lidze. Sorry, ale jak się sprowadza piłkarzy 'klasy' Tadicia czy Bensona, do nich na deser Dawidowski, to o czym my w ogóle mówimy? Toż to atak Patejuk - Demjan prezentuje wyższy poziom...I jeszcze Ulatowski jako trener, parodia.
W Lechii tak naprawdę mają na ten moment góra dwóch piłkarzy na miarę walki o wyższe cele, czyli Traore i Vucko. Do tego jeszcze młodzi Pawłowski, Janicki, Hajrapetjan i Andriuskevicius, czy też trochę starszy, ciekawy Machaj, z tym że zawodnicy tej klasy nawet w takiej Legii czy Wiśle pewnie byliby na etapie ogonów i powolnego wprowadzania do drużyny. Bez większego sponsora, którego będzie stać na wymianę 70 - 80 % składu jeszcze długo będą się w Gdańsku wić góra w środku tabeli. Jedyny pozytywny aspekt w tym klubie to to, że postanowili postawić na szkolenie, ale nie wiem na jakim etapie jest tam rozwój szkółki i bazy treningowej, gdyż czytalem coś o tym kilka miesięcy temu, nie wiem, czy skończyło się na wielkich planach, czy też plany poszły do szuflady. No i póki co wielkich efektów pracy z młodzieżą tam nie widać, bo Pawłowski czy Janicki to raczej efekty dobrego scoutingu, niż samego szkolenia. Chociaż to też oczywiście się chwali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Sernas przecież już przez całą wiosnę wyglądał tragicznie, Kowalczyk, niegdyś naprawdę super prosperujący prawy defensor przez chyba dwa lata nie rozegrał więcej niż 10 spotkań, całą wiosnę przesiedział na trybunach ukraińskiego średniaka i wydaje się, że podobnie jak Golański, zupełnie przepadł. Małkowski natomiast zawsze był piłkarzem bardzo słabym, nie licząc jednej piłkarskiej cechy - miał wręcz świetne dośrodkowanie i mając kawałek wolnego placu na boisku potrafił z tego robić użytek i asystować. Tylko, że w Bełchatowie miał Żewłakowa, a w Zagłębiu na kogo miał grać piłki? Na Sernasa? Na młokosa Woźniaka, który gra lepiej w parterze niż w powietrzu? Do tego dokupili obrońców ze spadkowicza Bytomia, którzy zupełnie zawiedli - owszem, Hanek i Telichowski grali tam przyzwoicie, ale to w dalszym ciągu była jedna z najsłabszych drużyn ligi. Natomiast zupełną porażką było sprowadzenie zawodników będących już w piłkarskiej śpiączce bez większych szans na wybudzenie, kręcących się gdzieś w okolicach klubu kokosa, czyli Rachwała i Gancarczyka. Rakels nie wypalił, albo jeszcze nie doszedł do odpowiedniego poziomu, aby grać w Ekstraklasie, Galkevicius został kupiony z zupełnie amatorskiej ligi litewskiej. Blisko dziesięć transferów i właściwie wszystkie to były na ten moment niewypały i gdyby nie dobre mecze młokosa Woźniaka, to byliby zupełnie pod kreską. Dodatkowo sytuacja na trybunach nie sprzyja poprawie atmosfery w klubie. Nie zazdroszczę nikomu, kto ewentualnie po Hapalu przejmie tą drużynę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|||
|
Cytat:
Chociaż wtedy my graliśmy jeszcze większą padakę, ale i większą padakę grali wszyscy kolektywnie ![]() Cytat:
Cytat:
Co do reszty - sama prawda. Jak można było w jednym okienku sprowadzić tyle "niewiadomych" jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Ja rozumiem kupić jednego czy dwóch takich, co może się sprawdzą, a może nie, ale nie opierać na nich cały skład, bo to musiało się źle skończyć. Zwłaszcza że to nie jest klub, który musi stawiać na takich piłkarzy i liczyć że wypalą (i będzie sukces na miarę górnej połowy tabeli), ryzykując że wszystko runie. Mają kasę i mają fenomenalną młodzież. Dlaczego nie ściągnęli dwóch-trzech bardzo doświadczonych starszych zawodników? Dlaczego układali tak skład bez żadnego pomysłu? Natomiast mimo to, oni nadal mają tam u siebie sporo niezłych zawodników, to trzeba odpowiednio wzmocnić i poukładać, Zagłębie jest jak najbardziej dla mnie do odratowania. No i mają gościa, który jest dla mnie sportowym swoistym fenomenem - ja NAPRAWDĘ bardzo chciałbym mieć taką formę fizyczną, jaką ma Traore w jego wieku... ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.12.2011 o godz. 23:47.
![]()
Legionista
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Grajewski nie kupi ŁKS-u
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Takich bzdur jak Grajewski plecie to dawno nie słyszałem. Potrzeba 5-6 graczy a to przekracza jego możliwości. No to ja powiem tak: -ja mogę przejąć ŁKS za złotówkę. Przeprowadzę negocjację z wierzycielami i obiecam splate na koniec sezonu. Ale na graczy dodatkowych mam teraz ze 1000 PLN
![]() Swoja droga jak mozna ufac takiemu czlowiekowi jak Grajewski i prowdzic z nim negocjacje!!!To akt desperacji! jeszcze czekam na Ptaka jak wroci i opowie bajki o tym jak on dobrze czul ze ci brazylijczycy to superpilkarze tylko ludzie go zgnoili ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
PGE zostawi Bełchatów dla Lechii ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...wiadomosc.html Patrzac na skład GKSu to raczej wielkich pieniędzy PGE w piłke nie chce pompowac.Byc może dlatego że za wielu kibiców na mecze Bełchatowa nie chodzi,więcej fanów ma tam Widzew.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2011 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Heh, PO prężnie działa na polecenie płemieła.
Jeśli jakies spółki państwowe nie reklamują się jeszcze na koszulkach można w ciemno obawiać że wybiorą Gdańsk lub Wrocław. Bez urazy dla Lechii i Śląska oczywiście, dobrze im życzę. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dziennikarze WP maja "refleks"...o tym, ze Grajewski nie bedzie inwestowal w LKS, to bylo juz wiadome w poniedzialek(Borek o tym powiedzial w magazynie ekstraklasy)
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A propos ekstraklasowych klubów... Było wielkie halo o to, że Amika zaczyna współpracę z Atletico Paranaense. Na razie współpraca wygląda tak:
http://www.lechpoznan.pl/news/atleti...juz,w,poznaniu początkowo myślałem, że Amika chce sobie podbudować morale, lejąc w sparingu 10-latków, ale okazuje się że chodzi o turniej juniorski. Ładna sprawa, tyle że nie jest to żadna sensacja. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tymczasem Iwan na blogu weszlo mowi, ze ma info z 3 dość dobrych zródel, że JW kupił Lechię.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aż taki dowcipniś?
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Iwan stary dobry Wiślak sieje ferment u Dyskopolonistów przed meczem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cóż, wszystko jasne. Józek odkrył, że kupowanie piłkarzy nie wystarcza. Dzisiejszy mecz to potwierdza. Powiem szczerze: sędziowanie Pana Gila nadaje się do postępowania prokuratorskiego.
Dawno nie zostaliśmy tak przekręceni ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przekręceni? Czerwona była z tego co widziałem. Wisła grała słabo na tle Groclinu i to przeważyło o ostatecznym wyniku.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kilka kontrowersji było, ale ja osobiście uważam, że przegraliśmy zasłużenie.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Widziałeś ile miał fauli Sadlok w PIERWSZEJ połowie?
4. Ile razy faulowany był Melikson? Na oko 9 razy, i żadnego szarpania za koszulkę. Czy sędzia widział faul na Bunozie w 89 minucie? Tak, dał mu nawet żółtą kartkę. Widziałeś za jaki faul był rzut wolny po którym padła bramka? Bardziej sam się sfaulował Weszołek. Czysty wślizg Wilka, żółta. EDIT: nie żebym jakoś czepiał się sędziowania bo pamiętam, jak nam uratowali zwycięstwo z ŁKS-em, ale dzisiaj była kpina przez 90 minut.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 09.12.2011 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ale to nie świadczy jeszcze o przekręceniu. Przekręcona mogła czuć się Cracovia w meczu z nami w poprzednim sezonie (choć sędzia się ostatecznie wybronił), czy ŁKS w meczu z Wami w tym sezonie.
Do sędziowania Gila najlepiej pasowałoby słowo "niekonsekwentny", ale ja tu nie widzę totalnie jednostronnego sędziowania, które wpłynęło bezpośrednio na wynik. Czerwo jedno i drugie słuszne. Wolny przy bramce choć myślałem, że z dupy to jednak był ruch ręką, więc też się sędzia wybroni.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.12.2011 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Fakt jest taki, że wystarczyło zagrać DOBRY mecz i ogralibyśmy Polonie z palcem w dupie.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie dało się.
Nie liczyłem, ale ile było sytuacji gdy idziemy z atakiem i jest faul i kolejny faul? Multum. Sam Sadlok powinien wylecieć w pierwszej połowie. Ja wiem teraz większość napisze o Jagiellonii i ŁKS-ie, ale tam był pojedynczy błąd sędziego. A tu była jazda cały mecz. Czerwo słuszne to było już około minuty 30. Gdy Sadlok wszedł wślizgiem w Meliksona na środka boiska. Pewnie, że sędzia nie przekręcił, nawet go o to nie podejrzewam. Po prostu jest chujowym sędzią. I tyle. edit: pewnie można by było strzelić, ale jak? Zamiast podać, głowa w dół i strzelasz na bramkę, to ja nie mam pytań. Chociaż nawet nie strzelać bo strzelają to piłkarze z innych lig, tu po prostu kopią.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 09.12.2011 o godz. 23:10.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Faulu przy wolnym, po którym padła bramka dla Disco - nie było. Jak nie jest to błąd, który wpływa bezpośrednio na wynik, to nie wiem co jest. Czerwona dla Diaza - naprawdę nie wiem za co. Próbowali pokazać na kilku powtórkach, ale i tu nie ma pewności. Ale liniowy "sokole oko" wątpliwości nie miał. Za to nie widział fauli na Bunozie. Mecz był na 0-0, co więcej - akurat na początku 2 połowy złapaliśmy dobry rytm. A czerwień dla Diaza była ewidentnie punktem zwrotnym. I do tego kretyn Mielcarski, dziwiący się że przy stałym fragmencie w 10 na 11 jeden Discopolowiec nie był pokryty. Ciekawe dlaczego, Miszczu PS. Nie popadajmy w paranoję, Kreseq nie miał pojęcia o "wieloznaczności" posta. Niemniej wykasowałem, bo budzi to zrozumiane emocje. Kresku - przeczytaj pw.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.12.2011 o godz. 23:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nah, pozostaje jedynie liczyć, że runda wiosenna będzie kompletnie inna: czyli Wisła będzie grac dobrze, ale Legia i Śląsk słabo. Polonia też. Niestety, coś za dużo tych zmiennych...
Wiadomo, każdy chciałby mistrzostwo, ale uważam, ze puchary - po fatalnej jesieni - będą dobrym osiągnięciem. Niech Basałaj, Cupiał i zarząd zastanowią się, czy chcą wielką Wisłe, czy ligowego średniaka i dadzą o tym znać przed rozpoczęciem rundy - żeby znów nie było rozczarowań. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem sędzia popełnił (pomijając jakieś detale - faule na środku boiska) błędy: brak czerwonej dla Brzyskiego za poźno czerwona dla Sadloka błędna żółta dla Wilka brak drugiej żółtej dla Wilka za chamstwo i suszarkę (szanuj się sędzio, a nie dajesz się dymać młodzikowi) brak faulu na Bunozie cyrkowo przedłużona druga połówka. ![]()
Habemus Dubletum
|
|