The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2011, 21:08
Hola hola z tego co wiem, to Smuda też brał udział w jakiś ustawianych meczach, 5-6 lat temu ciężko stwierdzić kto wygrywał czysto a kto po wałkach, fakt jest jeden - to Michniewicz zdobył mistrzostwo PL a nie Smuda.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.12.2011, 21:33
Po tym jak Lechia zafundowała sobie speca od ofensywy (Ulatowski) to coraz poważniej trzeba (niestety) brac ich pod uwagę jako kandydata do spadku. Powiem szczerze - takiego trenera jak Ulatowski życzyłem parchatym... a tu oryginał wylądował w Gdańsku. Smutne to. No ale mogę się mylić i jego zasługi w prawie (spuszczenie) pasiastych w dół to wypadek przy pracy. Jednak optymistycznie to nie wygląda.

Natomiast Hapal z Zagłębia Lubin zaczął naprawdę "ostro" - dostać w dupsko 1-5 od Śląska w derbach, potem 2 nokauty od Legii. Żałośnie to wygląda. Pewnie gość mysli że dobrym słowem w tydzień nauczy ich grac w piłkę. A tu trzeba po Urbanie zbierać punkty a nie bawić się w próbę gry. Na to jest czas w przerwie zimowej żeby uczyć piłkarzy gry.

Wg mnie Lechia i Zagłębie to zespoły grające największy badziew w stosunku do potencjału który mają. W obu zespołach jest po kilku dobrych czy wręcz bardzo dobrych piłkarzy ale nie ma zespołów. Bo albo słabiutki Ulatowski albo Hapal który przeliczył sie chyba z możliwościami Zagłębia.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.12.2011, 22:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze - takiego trenera jak Ulatowski życzyłem parchatym... a tu oryginał wylądował w Gdańsku.
Cóż, z parchatymi mu się nie udało spaść, więc oby z Lechią też nie.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.12.2011, 22:50
rafil napisał(a):Wyświetl post
Cóż, z parchatymi mu się nie udało spaść, więc oby z Lechią też nie.
Z parchatymi nie zdążył, a był na dobrej drodze. Lechia jednak, w momencie gdy ją przejął, trochę punktów naciułała, więc jakieś nadzieje są.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.12.2011, 22:55
Cytat:
Po tym jak Lechia zafundowała sobie speca od ofensywy (Ulatowski) to coraz poważniej trzeba (niestety) brac ich pod uwagę jako kandydata do spadku. Powiem szczerze - takiego trenera jak Ulatowski życzyłem parchatym... a tu oryginał wylądował w Gdańsku. Smutne to. No ale mogę się mylić i jego zasługi w prawie (spuszczenie) pasiastych w dół to wypadek przy pracy. Jednak optymistycznie to nie wygląda.

Natomiast Hapal z Zagłębia Lubin zaczął naprawdę "ostro" - dostać w dupsko 1-5 od Śląska w derbach, potem 2 nokauty od Legii. Żałośnie to wygląda. Pewnie gość mysli że dobrym słowem w tydzień nauczy ich grac w piłkę. A tu trzeba po Urbanie zbierać punkty a nie bawić się w próbę gry. Na to jest czas w przerwie zimowej żeby uczyć piłkarzy gry.

Wg mnie Lechia i Zagłębie to zespoły grające największy badziew w stosunku do potencjału który mają. W obu zespołach jest po kilku dobrych czy wręcz bardzo dobrych piłkarzy ale nie ma zespołów. Bo albo słabiutki Ulatowski albo Hapal który przeliczył sie chyba z możliwościami Zagłębia.
Eee, ja wiem? Jeszcze wszystko się po 10 razy zmieni, za jakieś 5-6 kolejek znowu "murowanym kandydatem" do spadku będzie ktoś inny. W tym roku takich ekip jest akurat całkiem sporo - poza wymienionymi dwoma jest przecież ŁKS, Cracovia, BOT, podejrzewam że Widzew też jeszcze nie powiedział pod tym względem ostatniego słowa... Jaga ma teraz 3 wyjazdy (a wiadomo jaka jest Jaga na wyjazdach), w których może rozdać drogocenne punkty potencjalnym spadkowiczom, sama lądując w okolicach kreski. Przypomnę też, że na początku sezonu wśród murowanych spadkowiczów wymieniane były Podbeskidzie i Górnik Zabrze. No i Korona gra tak jak gra - jeden względnie niezły mecz przeciwko nam w morzu bezbarwnej padaki, która może się skończyć taką samą wiosną jak w zeszłym roku - a zapasu mają mniej...

Koniec końców okazuje się, że względnie bezpiecznymi ekipami przed spadkiem są właściwie wyłącznie drużyny z obecnej pierwszej 6 A prawdę mówiąc, z tej całej reszty Zagłębie i Lechia mają zbyt dobre ekipy, żeby spaść (tzn. nie można tego wykluczyć oczywiście, ale moim zdaniem się powinni jednak wykaraskać). Pech Hapala akurat polegał na terminarzu - przyszedł układać pourbanowskie zagłębie i z kim grał?
1. z liderem.
2. z obecnym 3 miejscem (wygrana)
3. z wiceliderem.
4. z Górnikiem Zabrze
5. z wiceliderem.
Hapal wygrał jeden mecz, którego teoretycznie nie powinien był wygrać i przegrał jeden mecz, w którym teoretycznie miał pełne prawo wygrać. Reszta była zupełnie zgodnie z planem, a że w fatalnym stylu...? A co to ma za znaczenie teraz. Jeszcze w plecy od Amiki i w końcu przerwa, może uda się tam coś poukładać. Idę o zakład, że Zagłębie będzie zeszłoroczną Cracovią wiosny

Edit: a tak swoją drogą, ku mojemu smutkowi, wizja JW odchodzącego do Lechii się oddala, a wraz z nią powrót Dyskobolii na swoje miejsce... wrócił Bruno, zaczął szaleć Ćani (6 goli z ostatnich 6 bramek strzelonych przez czarnuchów), trzecie miejsce (nie wiem jakim cudem i kiedy oni to zrobili)... Wiadomo jakie jest życie, skończy się pewnie poza pucharami, ale obawiam się, że znowu mogą namieszać.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.12.2011 o godz. 23:01.
Legionista
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.12.2011, 23:09
Sartre napisał(a):Wyświetl post
... trzecie miejsce (nie wiem jakim cudem i kiedy oni to zrobili)... .
kolega zerknie na wyniki swojej Legii w poprzednim sezonie
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 06.12.2011, 23:12
Zarządzanie Lechią to w ogóle jedna wielka patologia, stadion na miarę mistrza kraju, perspektywy, potencjał wręcz świetne, a model budowania drużyny jak dla średniaka walczącego o życie w tej lidze. Sorry, ale jak się sprowadza piłkarzy 'klasy' Tadicia czy Bensona, do nich na deser Dawidowski, to o czym my w ogóle mówimy? Toż to atak Patejuk - Demjan prezentuje wyższy poziom...I jeszcze Ulatowski jako trener, parodia.

W Lechii tak naprawdę mają na ten moment góra dwóch piłkarzy na miarę walki o wyższe cele, czyli Traore i Vucko. Do tego jeszcze młodzi Pawłowski, Janicki, Hajrapetjan i Andriuskevicius, czy też trochę starszy, ciekawy Machaj, z tym że zawodnicy tej klasy nawet w takiej Legii czy Wiśle pewnie byliby na etapie ogonów i powolnego wprowadzania do drużyny. Bez większego sponsora, którego będzie stać na wymianę 70 - 80 % składu jeszcze długo będą się w Gdańsku wić góra w środku tabeli.

Jedyny pozytywny aspekt w tym klubie to to, że postanowili postawić na szkolenie, ale nie wiem na jakim etapie jest tam rozwój szkółki i bazy treningowej, gdyż czytalem coś o tym kilka miesięcy temu, nie wiem, czy skończyło się na wielkich planach, czy też plany poszły do szuflady. No i póki co wielkich efektów pracy z młodzieżą tam nie widać, bo Pawłowski czy Janicki to raczej efekty dobrego scoutingu, niż samego szkolenia. Chociaż to też oczywiście się chwali.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 06.12.2011, 23:25
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Hapal wygrał jeden mecz, którego teoretycznie nie powinien był wygrać i przegrał jeden mecz, w którym teoretycznie miał pełne prawo wygrać. Reszta była zupełnie zgodnie z planem, a że w fatalnym stylu...? A co to ma za znaczenie teraz. Jeszcze w plecy od Amiki i w końcu przerwa, może uda się tam coś poukładać. Idę o zakład, że Zagłębie będzie zeszłoroczną Cracovią wiosny
Błędem polityki Zagłębia było to, że sprowadzali piłkarzy niegdyś niezłych, ale jednak będących na sporym zakręcie, lub też nie aż na tyle dobrych, żeby zrobili różnicę w klubie z większymi aspiracjami.

Sernas przecież już przez całą wiosnę wyglądał tragicznie, Kowalczyk, niegdyś naprawdę super prosperujący prawy defensor przez chyba dwa lata nie rozegrał więcej niż 10 spotkań, całą wiosnę przesiedział na trybunach ukraińskiego średniaka i wydaje się, że podobnie jak Golański, zupełnie przepadł.

Małkowski natomiast zawsze był piłkarzem bardzo słabym, nie licząc jednej piłkarskiej cechy - miał wręcz świetne dośrodkowanie i mając kawałek wolnego placu na boisku potrafił z tego robić użytek i asystować. Tylko, że w Bełchatowie miał Żewłakowa, a w Zagłębiu na kogo miał grać piłki? Na Sernasa? Na młokosa Woźniaka, który gra lepiej w parterze niż w powietrzu?

Do tego dokupili obrońców ze spadkowicza Bytomia, którzy zupełnie zawiedli - owszem, Hanek i Telichowski grali tam przyzwoicie, ale to w dalszym ciągu była jedna z najsłabszych drużyn ligi. Natomiast zupełną porażką było sprowadzenie zawodników będących już w piłkarskiej śpiączce bez większych szans na wybudzenie, kręcących się gdzieś w okolicach klubu kokosa, czyli Rachwała i Gancarczyka.

Rakels nie wypalił, albo jeszcze nie doszedł do odpowiedniego poziomu, aby grać w Ekstraklasie, Galkevicius został kupiony z zupełnie amatorskiej ligi litewskiej. Blisko dziesięć transferów i właściwie wszystkie to były na ten moment niewypały i gdyby nie dobre mecze młokosa Woźniaka, to byliby zupełnie pod kreską. Dodatkowo sytuacja na trybunach nie sprzyja poprawie atmosfery w klubie.

Nie zazdroszczę nikomu, kto ewentualnie po Hapalu przejmie tą drużynę.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.12.2011, 23:41
Cytat:
kolega zerknie na wyniki swojej Legii w poprzednim sezonie
Touche Chociaż wtedy my graliśmy jeszcze większą padakę, ale i większą padakę grali wszyscy kolektywnie

Cytat:
Sernas przecież już przez całą wiosnę wyglądał tragicznie, Kowalczyk, niegdyś naprawdę super prosperujący prawy defensor przez chyba dwa lata nie rozegrał więcej niż 10 spotkań, całą wiosnę przesiedział na trybunach ukraińskiego średniaka i wydaje się, że podobnie jak Golański, zupełnie przepadł.
Zgoda co do Sernasa (największy błąd z możliwych, gość jechał na nazwisku i na tym złudzeniu, że "gra słabo, bo to Widzew, a tam zły klimat"). On wiosną zaliczył regres dramatyczny... a przecież to nigdy nie był aż taki napadzior, żeby liczyć że się przebudzi, i znowu będzie siekał bramę za bramą. Takiego Rudneva, to ja bym brał w ciemno nawet jakby miał nie strzelić bramy do końca sezonu - bo wiem na co go stać, co potrafi, jakie ma cechy, które go wybijają ponad ligową przeciętność. Sernas był ligowym przeciętniakiem z dużą ilością bramek i tyle, a potem zaliczył zjazd formy który utrzymuje do dziś. Nie do końca zgadzam się do końca co do Kowalczyka, bo on niby coś tam jeszcze gra czasem, przynajmniej "w porównaniu". Inna sprawa, że on generalnie mało grał, tam jakieś problemy były z formalnościami chyba.

Cytat:
Małkowski natomiast zawsze był piłkarzem bardzo słabym, nie licząc jednej piłkarskiej cechy - miał wręcz świetne dośrodkowanie i mając kawałek wolnego placu na boisku potrafił z tego robić użytek i asystować. Tylko, że w Bełchatowie miał Żewłakowa, a w Zagłębiu na kogo miał grać piłki? Na Sernasa? Na młokosa Woźniaka, który gra lepiej w parterze niż w powietrzu?
A tu też się nie zgodzę. Nie był piłkarzem bardzo słabym. Raz, że dośrodkowania, dwa że potrafił grać całkiem dynamicznie. To był solidny ligowiec, moim zdaniem stać go na więcej, ale to nie jest ktoś kto mógłby pociągnąć grę zespołu, a na pewno nie tak grający jak Zagłębie. Zresztą on jako pierwszy się chowa przed grą teraz, więc to też dobrze o nim nie świadczy.

Co do reszty - sama prawda. Jak można było w jednym okienku sprowadzić tyle "niewiadomych" jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Ja rozumiem kupić jednego czy dwóch takich, co może się sprawdzą, a może nie, ale nie opierać na nich cały skład, bo to musiało się źle skończyć. Zwłaszcza że to nie jest klub, który musi stawiać na takich piłkarzy i liczyć że wypalą (i będzie sukces na miarę górnej połowy tabeli), ryzykując że wszystko runie. Mają kasę i mają fenomenalną młodzież. Dlaczego nie ściągnęli dwóch-trzech bardzo doświadczonych starszych zawodników? Dlaczego układali tak skład bez żadnego pomysłu? Natomiast mimo to, oni nadal mają tam u siebie sporo niezłych zawodników, to trzeba odpowiednio wzmocnić i poukładać, Zagłębie jest jak najbardziej dla mnie do odratowania. No i mają gościa, który jest dla mnie sportowym swoistym fenomenem - ja NAPRAWDĘ bardzo chciałbym mieć taką formę fizyczną, jaką ma Traore w jego wieku...
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.12.2011 o godz. 23:47.
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2011, 01:29
Grajewski nie kupi ŁKS-u
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.12.2011, 08:09
Takich bzdur jak Grajewski plecie to dawno nie słyszałem. Potrzeba 5-6 graczy a to przekracza jego możliwości. No to ja powiem tak: -ja mogę przejąć ŁKS za złotówkę. Przeprowadzę negocjację z wierzycielami i obiecam splate na koniec sezonu. Ale na graczy dodatkowych mam teraz ze 1000 PLN Inwestor ze mnie niczym Grajewski. Cwaniak myślał, ze przejmie za frajer klub, długi zroluje, osiągnie sukces tymi co mam i po roku sprzeda jednego i wyjdzie z kasą.Ot bazarowy biznesmen
Swoja droga jak mozna ufac takiemu czlowiekowi jak Grajewski i prowdzic z nim negocjacje!!!To akt desperacji! jeszcze czekam na Ptaka jak wroci i opowie bajki o tym jak on dobrze czul ze ci brazylijczycy to superpilkarze tylko ludzie go zgnoili
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2011, 10:38
PGE zostawi Bełchatów dla Lechii ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...wiadomosc.html

Patrzac na skład GKSu to raczej wielkich pieniędzy PGE w piłke nie chce pompowac.Byc może dlatego że za wielu kibiców na mecze Bełchatowa nie chodzi,więcej fanów ma tam Widzew.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2011 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.12.2011, 11:42
Heh, PO prężnie działa na polecenie płemieła.

Jeśli jakies spółki państwowe nie reklamują się jeszcze na koszulkach można w ciemno obawiać że wybiorą Gdańsk lub Wrocław.

Bez urazy dla Lechii i Śląska oczywiście, dobrze im życzę.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.12.2011, 12:04
Dziennikarze WP maja "refleks"...o tym, ze Grajewski nie bedzie inwestowal w LKS, to bylo juz wiadome w poniedzialek(Borek o tym powiedzial w magazynie ekstraklasy) .
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 08.12.2011, 14:18
A propos ekstraklasowych klubów... Było wielkie halo o to, że Amika zaczyna współpracę z Atletico Paranaense. Na razie współpraca wygląda tak:

http://www.lechpoznan.pl/news/atleti...juz,w,poznaniu

początkowo myślałem, że Amika chce sobie podbudować morale, lejąc w sparingu 10-latków, ale okazuje się że chodzi o turniej juniorski. Ładna sprawa, tyle że nie jest to żadna sensacja.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.12.2011, 16:10
Tymczasem Iwan na blogu weszlo mowi, ze ma info z 3 dość dobrych zródel, że JW kupił Lechię.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2011, 19:10
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem Iwan na blogu weszlo mowi, ze ma info z 3 dość dobrych zródel, że JW kupił Lechię.
W piątek po meczu napisze że żartował .
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.12.2011, 20:41
Aż taki dowcipniś?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.12.2011, 21:03
Iwan stary dobry Wiślak sieje ferment u Dyskopolonistów przed meczem
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2011, 21:10
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Aż taki dowcipniś?
Oj jeszcze większy. Potrafi naprawdę dać do wiwatu .
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 09.12.2011, 22:34
Cóż, wszystko jasne. Józek odkrył, że kupowanie piłkarzy nie wystarcza. Dzisiejszy mecz to potwierdza. Powiem szczerze: sędziowanie Pana Gila nadaje się do postępowania prokuratorskiego.

Dawno nie zostaliśmy tak przekręceni
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.12.2011, 22:40
Przekręceni? Czerwona była z tego co widziałem. Wisła grała słabo na tle Groclinu i to przeważyło o ostatecznym wyniku.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 09.12.2011, 22:46
Kilka kontrowersji było, ale ja osobiście uważam, że przegraliśmy zasłużenie.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 09.12.2011, 22:47
Widziałeś ile miał fauli Sadlok w PIERWSZEJ połowie?
4.
Ile razy faulowany był Melikson?
Na oko 9 razy, i żadnego szarpania za koszulkę.
Czy sędzia widział faul na Bunozie w 89 minucie?
Tak, dał mu nawet żółtą kartkę.
Widziałeś za jaki faul był rzut wolny po którym padła bramka?
Bardziej sam się sfaulował Weszołek.
Czysty wślizg Wilka, żółta.

EDIT: nie żebym jakoś czepiał się sędziowania bo pamiętam, jak nam uratowali zwycięstwo z ŁKS-em, ale dzisiaj była kpina przez 90 minut.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 09.12.2011 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.12.2011, 22:51
Ale to nie świadczy jeszcze o przekręceniu. Przekręcona mogła czuć się Cracovia w meczu z nami w poprzednim sezonie (choć sędzia się ostatecznie wybronił), czy ŁKS w meczu z Wami w tym sezonie.

Do sędziowania Gila najlepiej pasowałoby słowo "niekonsekwentny", ale ja tu nie widzę totalnie jednostronnego sędziowania, które wpłynęło bezpośrednio na wynik. Czerwo jedno i drugie słuszne. Wolny przy bramce choć myślałem, że z dupy to jednak był ruch ręką, więc też się sędzia wybroni.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.12.2011 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 09.12.2011, 22:54
Fakt jest taki, że wystarczyło zagrać DOBRY mecz i ogralibyśmy Polonie z palcem w dupie.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 09.12.2011, 23:07
Nie dało się.
Nie liczyłem, ale ile było sytuacji gdy idziemy z atakiem i jest faul i kolejny faul? Multum.
Sam Sadlok powinien wylecieć w pierwszej połowie.
Ja wiem teraz większość napisze o Jagiellonii i ŁKS-ie, ale tam był pojedynczy błąd sędziego.
A tu była jazda cały mecz. Czerwo słuszne to było już około minuty 30. Gdy Sadlok wszedł wślizgiem w Meliksona na środka boiska.
Pewnie, że sędzia nie przekręcił, nawet go o to nie podejrzewam.
Po prostu jest chujowym sędzią. I tyle.

edit: pewnie można by było strzelić, ale jak? Zamiast podać, głowa w dół i strzelasz na bramkę, to ja nie mam pytań. Chociaż nawet nie strzelać bo strzelają to piłkarze z innych lig, tu po prostu kopią.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 09.12.2011 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 09.12.2011, 23:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie świadczy jeszcze o przekręceniu. Przekręcona mogła czuć się Cracovia w meczu z nami w poprzednim sezonie (choć sędzia się ostatecznie wybronił), czy ŁKS w meczu z Wami w tym sezonie.

Do sędziowania Gila najlepiej pasowałoby słowo "niekonsekwentny", ale ja tu nie widzę totalnie jednostronnego sędziowania, które wpłynęło bezpośrednio na wynik. Czerwo jedno i drugie słuszne. Wolny przy bramce choć myślałem, że z dupy to jednak był ruch ręką, więc też się sędzia wybroni.
.......isz głupoty i tyle.

Faulu przy wolnym, po którym padła bramka dla Disco - nie było. Jak nie jest to błąd, który wpływa bezpośrednio na wynik, to nie wiem co jest.
Czerwona dla Diaza - naprawdę nie wiem za co. Próbowali pokazać na kilku powtórkach, ale i tu nie ma pewności. Ale liniowy "sokole oko" wątpliwości nie miał. Za to nie widział fauli na Bunozie.

Mecz był na 0-0, co więcej - akurat na początku 2 połowy złapaliśmy dobry rytm. A czerwień dla Diaza była ewidentnie punktem zwrotnym.

I do tego kretyn Mielcarski, dziwiący się że przy stałym fragmencie w 10 na 11 jeden Discopolowiec nie był pokryty. Ciekawe dlaczego, Miszczu

PS. Nie popadajmy w paranoję, Kreseq nie miał pojęcia o "wieloznaczności" posta. Niemniej wykasowałem, bo budzi to zrozumiane emocje. Kresku - przeczytaj pw.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.12.2011 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.12.2011, 23:09
Nah, pozostaje jedynie liczyć, że runda wiosenna będzie kompletnie inna: czyli Wisła będzie grac dobrze, ale Legia i Śląsk słabo. Polonia też. Niestety, coś za dużo tych zmiennych...

Wiadomo, każdy chciałby mistrzostwo, ale uważam, ze puchary - po fatalnej jesieni - będą dobrym osiągnięciem.

Niech Basałaj, Cupiał i zarząd zastanowią się, czy chcą wielką Wisłe, czy ligowego średniaka i dadzą o tym znać przed rozpoczęciem rundy - żeby znów nie było rozczarowań.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.12.2011, 23:25
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Faulu przy wolnym, po którym padła bramka dla Disco - nie było. Jak nie jest to błąd, który wpływa bezpośrednio na wynik, to nie wiem co jest.
Jeżeli to był faul na Wszołku, a chyba tak, to uwierz - był. Wszołek się inteligentnie położył i wykorzystał głupotę bodajże tego Waszego Czecha, który złapał go za nogę.

Moim zdaniem sędzia popełnił (pomijając jakieś detale - faule na środku boiska) błędy:

brak czerwonej dla Brzyskiego
za poźno czerwona dla Sadloka
błędna żółta dla Wilka
brak drugiej żółtej dla Wilka za chamstwo i suszarkę (szanuj się sędzio, a nie dajesz się dymać młodzikowi)
brak faulu na Bunozie
cyrkowo przedłużona druga połówka.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów