The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2012, 17:23
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Z PM19 to jest obustronny deal.

Przez klub odwieszony bo chce się na nim zarobić kasę więc lepiej żeby zawodnik grał. Tym bardziej po w miarę pozytywnej recenzji z testów.

Zawodnik - prawdopodobnie do końca sezonu będzie bez żadnego przypału. Zobaczył, że jest realna szansa żeby go ktoś kupił więc będzie "święty" aż do przesady. W każdym razie w przyszłym sezonie go nie zobaczymy bo klub go będzie chciał sprzedać, a on od jakiegoś czasu nie chce tu grać.

I tyle. Zwykły biznesowy deal.
No popatrz. Ja pisałem o tym miesiąc temu i byłem tym złym.
Jeżeli ktoś wierzył że Cupiał zrezygnuje z ~1 mln. euro, to szczerze mu współczuję. Gdyby wtedy Basałaj nie próbował pokazywać kto tu rządzi (a wiedział już o dawna, że nie on), to obciach dal klubu byłby mniejszy, a on sam być może wciąż by pracował.

Dla tych którzy .......ili o honorze właściciela mam jedną uwagę: w realnym świecie zabija się za o wiele mniejsze pieniądze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 17:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 21.03.2012, 17:23
Zohan napisał(a):Wyświetl post
Małecki nie chce odejść z Wisły(...)
Zohan
W lutym menedżer PM powiedział, że transfer Patryka był przygotowywany na czerwiec a zawieszenie sprawę skomplikowało. Sprawa jasna.
I żeby nie było. Uważam, że każdy piłkarz ma prawo się rozwijać co oznacza, że ma prawo odejść do lepszego klubu czy to z powodów sportowych czy finansowych.
Nie umniejsza to jego "wiślackości" w żaden sposób. Ale nie mydlmy sobie tutaj oczu, że grałby u nas do końca kariery.

@Wolfy
Ja, o ile pamiętam, nie pisałem, że jesteś zło wcielone.
W ogóle się chyba nie wypowiedziałem, ale za to ręki sobie nie dam uciąć.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 21.03.2012 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.03.2012, 17:32
@Wolfy
Nie pisałem o Tobie. Witki nie Witki - było wielu nawiedzonych.
Nie było miejsca na kompromis: albo Małecki był śmieciem, albo bohaterem i jedynym prawdziwym Wiślakiem. A prawda leży pośrodku: klub dał dupy (ze szczególnym wskazaniem na Basałaja), a zawodnik zachował się źle. Najbardziej straci jednak Wisła - wizerunkowo i finansowo. Winę tutaj ponosi jedna osoba: właściciel, bo to on a nie prezesi - figuranci jest jedyną osobą spajającą lata żenady przy negocjowaniu kontraktów z piłkarzami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 21:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.03.2012, 17:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To słucham, za które konkretnie zachowanie Małecki dostał zakaz trenowania z jakimkolwiek zespołem Wisły ? Kto wymyślił taką debilną karę? A co do gry. Pokaż lepszego !.

Zakładając, że jego forma nie zmieniła się od czasu zawieszenie praktycznie każdy jest lepszy pod względem sportowym. Pomijając jego wyskoki a oceniając go tylko i wyłącznie przez pryzmat gry na boisku Patryk nie stanowił praktycznie żadnej wartości dodanej. Zadam pytanie zwrotne - podaj mi kiedy ostatnio Małecki zagrał dobry mecz? Bramka z Apoelem nie zmienia niczego - mówi się że nawet nienabita strzelba wypali raz do roku.
Ja osobiście nie jestem sobie w stanie przypomnieć ostatniego dobrego meczu w wykonaniu Patryka Maleckiego.

PS Oczywiście mam świadomość jak paru przedmówców, że tu chodzi tylko i wyłącznie o większą kasę latem.

Cóż, od zawsze wiadomo, że za kasę można sobie kupić wszystko, fabrykę kabli, klub piłkarski i parę innych zabawek mniej lub bardziej dochodowych - oprócz jednego: klasy....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.03.2012 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.03.2012, 17:52
Zohan
W lutym menedżer PM powiedział, że transfer Patryka był przygotowywany na czerwiec a zawieszenie sprawę skomplikowało. Sprawa jasna.
I żeby nie było. Uważam, że każdy piłkarz ma prawo się rozwijać co oznacza, że ma prawo odejść do lepszego klubu czy to z powodów sportowych czy finansowych.
Nie umniejsza to jego "wiślackości" w żaden sposób. Ale nie mydlmy sobie tutaj oczu, że grałby u nas do końca kariery.

@Wolfy
Gówno prawda. Gdzie jego menadżer mówi, że transfer był przygotowany? Stwierdził, że takie miał plany, aby go wytransferować - więc po pierwsze to słowa nie gracza tylko menago, po drugie jego plany odejścia mogły mieć charakter podbicia podwyżki przy nowym kontrakcie.

Zresztą, żałuje, że czytam te posty. Nie będe się z nikim kłócił. Nikt z na tym forum nie wie jak było na prawdę, co zaszło, jakie były relacje między Małeckim i Moskalem i masa innych spraw, więc możecie klapać, ale nie ma to najmniejszego sensu. Można tylko przypuszczać i wnioskować na podstawie bezczelnego zejścia do szatni w feralnym dniu i poprzednich wybryków.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.03.2012, 17:53
Atmosferę w szatni to spieprzył BB wymyślając kuriozalną karę dla Małeckiego. Mógł go jeszcze zesłać do smażenia kiełbasy. Prezes zakichany. Przez to odpadliśmy z pucharów, bo jak się przed najważniejszym meczem wywala podstawowego grajka za nie wiadomo co to reszta się dostosowuje do poziomu. Wersji wydarzeń jest wiele i to już uprawnia do przypuszczenia że prezes przykozaczył. Prezesa nie ma, a Mały jest, tyle że punktów straconych nikt nie wróci.

ps. Niby Basałaj to symbol tych wartosci?
szkoda mi czasu i checi, zeby na te .......y Ci odpisywac.....
Odpowiedz cytując
Szary77
Member

Od: 04.2011

Stary 21.03.2012, 18:17
Uwielbiam ten płacz a wręcz nawet chciałoby się powiedzieć skowyt,tych wszystkich którym nie na rękę powrót "Małego" do składu. Nic swym lamentem nie zmienicie czy Wam się to podoba czy nie. Oj,zabolał ten powrót...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Szary77 : 21.03.2012 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.03.2012, 18:20
No tak glupio, ze Prostak z Suwalk osmiesza i wystawia na kpine Wisle z Krakowa.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.03.2012, 18:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Patryka: he, he, he

Ze specjalną dedykacją dla Bronexa.

Klub się ośmieszył? A to my byliśmy poważnym klubem od czasu przyjścia Cupiała? Zamożnym - tak. Ale dobrze zarządzanym i szanowanym? Bez jaj.

Prymitywne. Żałosne. W żadnym stopniu twórcze.

W 1906% z topu tego forum.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.03.2012, 18:33
Szary77 napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam ten płacz a wręcz nawet chciałoby się powiedzieć skowyt,tych wszystkich którym nie na rękę powrót "Małego" do składu. Nic swym lamentem nie zmienicie czy Wam się to podoba czy nie. Oj,zabolał ten powrót...
No nie wiem, kurcze ludzie którzy są fanatykami Wisły, którzy ją kochają wychwalają wciąż chłopaczka który ten klub już tyle razy obraził swoim zachowanie. Czym on się różni od łepka który poszedł do K'slautern? No tamten chyba nie ma tylu tatuaży.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.03.2012, 18:34
nh79 napisał(a):Wyświetl post
szkoda mi czasu i checi, zeby na te .......y Ci odpisywac.....

Rozumiem, jesteś usprawiedliwiony . Na własne ........y czasu ani chęci nigdy nie szkoda.

Nikt Małeckiego nie wychwala, bo nie ma za co. Tak jak nie było za co wymyślać takiej kary. Tym bardziej że jej efektem są wymierne straty dla klubu. Małecki sobie na testy jeździ zamiast walczyć o punkty . Kara po ch.....
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.03.2012 o godz. 18:43.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.03.2012, 19:35
Nie wiem co myśleć o przywróceniu Małeckiego do pierwszej drużyny jakieś to wszystko jest porąbane.A może W końcu ten krnąbrny chłopak coś zrozumie po tym zawieszeniu.Mam przynajmniej taką nadzieję.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2012, 19:51
Jeżeli ktoś wierzył że Cupiał zrezygnuje z ~1 mln. euro, to szczerze mu współczuję. Gdyby wtedy Basałaj nie próbował pokazywać kto tu rządzi (a wiedział już o dawna, że nie on), to obciach dal klubu byłby mniejszy, a on sam być może wciąż by pracował.

Dla tych którzy .......ili o honorze właściciela mam jedną uwagę: w realnym świecie zabija się za o wiele mniejsze pieniądze.
Jasne bo BC podróżując sobie po Australii trzyma z klubem gorącą linię żeby pilotować sprawę pajaca Małeckiego. On ma od tego ludzi w radzie nadzorczej i z ich rozlicza a Małeckiego ma w dupie.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.03.2012, 19:55
Rozumiem, jesteś usprawiedliwiony . Na własne ........y czasu ani chęci nigdy nie szkoda.

Nikt Małeckiego nie wychwala, bo nie ma za co. Tak jak nie było za co wymyślać takiej kary. Tym bardziej że jej efektem są wymierne straty dla klubu. Małecki sobie na testy jeździ zamiast walczyć o punkty . Kara po ch.....
Pewnie trzeba było mu dać order za plucie w twarz legendy Wisły i jej kibiców.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.03.2012, 20:51

Ale bzdura. "Gdyby wtedy Basałaj nie próbował pokazywać kto tu rządzi....." świetnie zatem -wiec to kto miał/ma prawo pokazać kto rządzi w tym klubie jak nie Prezes? Pan Małecki?

Następne pytanie jakie mnie naszło - czemu akurat to BC nie chce odpuścić Patryka? Czemu zakładasz iż nie może być to pomysł np. Jacka Bednarza? Albo Probierza? Może Michał P. chce zaimponować otoczeniu i sobie faktem iż 'ułoży' Małeckiego? Może też z powodu kontuzji i średnich wyników prozaicznie potrzebuje go na te dwa miesiące? Może jednak Bednarz chce błysnąć przed Cupiałem i udokumentować swoją sprawność na stanowisku które ma, udowadniając iż Stan, Moskal i Basałaj podjęli bledną decyzje i byli niekompetentni?

Własnie dla mnie obecna decyzja ma jasny przekaz - 'patrzcie wszyscy kto tu teraz rządzi' i czyje decyzje można mieć gdzieś.
Powód: Interpunkcja
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.03.2012 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.03.2012, 21:48
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ale bzdura. "Gdyby wtedy Basałaj nie próbował pokazywać kto tu rządzi....." świetnie zatem -wiec to kto miał/ma prawo pokazać kto rządzi w tym klubie jak nie Prezes? Pan Małecki?

Następne pytanie jakie mnie naszło - czemu akurat to BC nie chce odpuścić Patryka? Czemu zakładasz iż nie może być to pomysł np. Jacka Bednarza? Albo Probierza? Może Michał P. chce zaimponować otoczeniu i sobie faktem iż 'ułoży' Małeckiego? Może też z powodu kontuzji i średnich wyników prozaicznie potrzebuje go na te dwa miesiące? Może jednak Bednarz chce błysnąć przed Cupiałem i udokumentować swoją sprawność na stanowisku które ma, udowadniając iż Stan, Moskal i Basałaj podjęli bledną decyzje i byli niekompetentni?

Własnie dla mnie obecna decyzja ma jasny przekaz - 'patrzcie wszyscy kto tu teraz rządzi' i czyje decyzje można mieć gdzieś.
Ad1. Zadam Ci proste pytanie: czy uważasz, że decyzja o zwolnieniu Maaskanta i Moskala była Basałaja?
Ad2. Bednarz może tyle samo co Basałaj, albo i mniej. I nie "nie chce odpuścić Patryka", tylko "nie chce odpuścić około bański euro". To nie jest subtelna różnica.

Swoją drogą: ciekawe. czy Basałaj wiedział o przywróceniu Patryka jak odchodził?
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Jasne bo BC podróżując sobie po Australii trzyma z klubem gorącą linię żeby pilotować sprawę pajaca Małeckiego. On ma od tego ludzi w radzie nadzorczej i z ich rozlicza a Małeckiego ma w dupie.
Cieszyłbym się, gdyby było jak mówisz. Niestety, nie mam złudzeń: zbyt często nasz klub przechodzi na "ręczne sterowanie".
I wybacz, ale Małecki nie jest jakimś kmiotem o którym nikt nie słyszał. Obawiam się, że jego karta zawodnicza jest więcej warta niż cały Twój i twojej rodziny majątek zebrany do kupy. Mój zresztą też.
Tak więc temat Małeckiego, tak jak wcześniej Kosowskiego, Frankowskiego czy Baszczyńskiego na pewno jest pod kontrolą właściciela.

Bednarz to sobie może opylić jakiegoś juniora do Garbarni, większe sumy to już nie jego gestia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 21:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.03.2012, 21:53
Probierz to psychol wśród trenerów.

Przywrócił Małeckiego tylko po to, żeby go zdjąć w Chorzowie po 30 minutach i powiedzieć mu, że się nie nadaje jednak.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.03.2012, 22:06
Moim zdaniem świetna decyzja. I nie próbujcie analizować tego każdy na swój sposób bo to śmieszne jest. Po co to w ogóle robicie i co Wam to da? Patryk wrócił do składu i czy Wam się to podoba czy nie, Wy tego nie zmienicie.
Tak w ogóle to wolę 1906 razy oglądać na boisku Patryka nawet bez formy niż gwiazdora Gargułę.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.03.2012, 22:27

Kolejny przykład odwracania kotem ogonem, niczym zachowanie niewiasty.

Chłopcze tyś był tym złym nie dlatego, że twierdziłeś to co kolega cytuje, tylko z uwagi na zachowanie jakbyś był pokojówką Małeckiego, czyli: broniłeś jego zachowanie, pisałeś, że dobrze zrobił, trzeba się cenić. Porównałeś tę sytuację do swojej, gdzie pisałeś o tym jak zrobiłeś tak samo jak PAtryk i do dzisiaj szef nie może znaleźć godnego zastępcy bo jesteś niezastąpiony..... (obracasz milionowymi kwotami itd)

Chodziło o bronienie jak lew zachowania PAtryczka i pisaniu o sobie jak o rekinei biznesu, była mowa o tym, że niedawno MPK jeździłeś na kolosy, a teraz biją sie o ciebie headhunterzy....

Piękna manipulacja... popatrzcie na archiwum, jeszcze wczoraj z kilkoma osobami na chacie wolfy był wspominany jako studenciak i.. szkoda pisać.

Apeluję aby nie wdawać się w dyskusje i nie dac sprowokować, w razie problemów uderzac do mnie
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.03.2012 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.03.2012, 22:27
Ad1. Zadam Ci proste pytanie: czy uważasz, że decyzja o zwolnieniu Maaskanta i Moskala była Basałaja?
Ad2. Bednarz może tyle samo co Basałaj, albo i mniej. I nie "nie chce odpuścić Patryka", tylko "nie chce odpuścić około bański euro". To nie jest subtelna różnica.
Ad 1. Wolfy - bądźmy konsekwentni i zastosujmy ten schemat myślenia dalej - wszystkie decyzje były Cupiała jak i też decyzja o wywalenia Małeckiego poza skład (sic!).

Ad2. Kto nie chce ? Bednarz? Patrz punkt 1 -> Cupiał zmienił zdanie i już nie chce wywalać tej kasy w błoto. Przeszła mu furia, przyszła chciwość.

Negowanie w Twojej wypowiedzi autonomii Basałaja czy Bednarza oraz pomijanie wpływu tych osób na decyzje Bossa jest pozbawione logiki. W takim przypadku można powątpiewać w sens istnienia pionków.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2012, 22:29
10 lat temu Basałaj usunął z drużyny świetnego ofensywnego pomocnika Moskalewicz za dużo mniejsze przewinienie,dziś już na pozbycie sie takiego zawodnika jak Mały nas zwyczajnie nie stac bo mamy dużo słabszych zawodników i nie ma go kim zastąpic
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.03.2012, 22:41
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Piękna manipulacja... popatrzcie na archiwum, jeszcze wczoraj z kilkoma osobami na chacie wolfy był wspominany jako studenciak i.. szkoda pisać.

Zaszokuję Cię - niektórzy kończą studia żeby dostać dobrą pracę i zarabiać dużo pieniędzy. Ja wiem że to patologia, ale takie ewenementy jak ja naprawdę się zdarzają...
EDIT: Jest coś złego w byciu studentem i jeżdżeniu komunikacją miejską? Patrząc na poziom twoich postów zgaduję, że ogólna niechęć do edukacji ma u Ciebie głębsze korzenie, ale na Twoim miejscu jeszcze raz bym to wszystko przemyślał. Z doświadczeń moich i moich kolegów ze studiów oraz pracy wynika, że warto: wiesz, teraz trochę się przyłożysz, później będziesz miał łatwiej...
Tylko nie studiuj byle czego byle mieć papier, bo wtedy faktycznie będzie rozczarowanie

Lukasz napisał(a):
Ad 1. Wolfy - bądźmy konsekwentni i zastosujmy ten schemat myślenia dalej - wszystkie decyzje były Cupiała jak i też decyzja o wywalenia Małeckiego poza skład (sic!).

Ad2. Kto nie chce ? Bednarz? Patrz punkt 1 -> Cupiał zmienił zdanie i już nie chce wywalać tej kasy w błoto. Przeszła mu furia, przyszła chciwość.

Negowanie w Twojej wypowiedzi autonomii Basałaja czy Bednarza oraz pomijanie wpływu tych osób na decyzje Bossa jest pozbawione logiki. W takim przypadku można powątpiewać w sens istnienia pionków.
Ad1. Niemożliwe żeby Cupiał o niej nie wiedział. Nie wiem jak sprawę przedstawił mu Basałaj, na ile się orientuję Valcxx i Moskal byli przeciw. Tylko co z tego? Teraz pewnie właściciel stwierdził, że mu się nie opłaca.

Cupiał sam kiedyś (w jednym z nielicznych wywiadów jakich udzielił) przyznał, że w klubie nie dzieje się absolutnie nic bez jego wiedzy.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
10 lat temu Basałaj usunął z drużyny świetnego ofensywnego pomocnika Moskalewicz za dużo mniejsze przewinienie,dziś już na pozbycie sie takiego zawodnika jak Mały nas zwyczajnie nie stac bo mamy dużo słabszych zawodników i nie ma go kim zastąpic
Do czasu aż Cupiał przestał sypać kasą nikt się z nią specjalnie nie liczył. Ponad połowa wydatków które złożyły się na nasz dług to były początki TeleFoniki w Wiśle, tak przynajmniej czytałem.
Wiele się zmieniło.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
wolfy

Hmm, ale ty nie byles juz rekinem finansowym gdzies tam co to dopinal transakcje warte miliony?
Pokaż cytat. Do czasu aż to zrobisz będę uważał Cię za funkcjonalnego analfabetę. Później pewnie też, bo wiem co napisałem. Ja niczego nie podpisuję, bo to nie moja działka. Po prostu znam liczby i mam punkt odniesienia

Nie zrozumiałeś mojej skrytej szydero-aluzji....ale racja niektórzy w naiwności kończą studia łudząc się że będa mieć dobra prace...
Wielu ludzi po studiach dostaje dobrą pracę. Osobiście nie znam innej pewnej drogi niż posiadanie dobrego zawodu, o ile za papierem idą umiejętności.
A wszystko co wtedy napisałem podtrzymuję. Traf chciał, że ostatnio dostałem duuuży awans i będę negocjował podwyżkę. Jeżeli jesteś dobry, powinieneś się cenić, jeśli nie - musisz brać co dają. Patryk jest już na tyle dobry, że może wybierać (chociaż nie przesadzajmy - IMHO Championship to dla niego obecnie maksimum, ale to i tak awans sportowy i finansowy z ekstraklasy).

A tak BTW. - nadal jeżdżę MPK (chociaż ostatnio coraz częściej odstawiam je na rzecz taksówek). Nadal czeka mnie zdawanie certyfikatów i kursów. Tak więc nie zmieniło się w moim życiu tak znowu wiele - po prostu jestem teraz niezależny finansowo. Osiągnąłem cel, jaki miałem idąc na studia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 23:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 21.03.2012, 22:50
Kwestia jest taka i tylko taka; Wisla siebie szanuje jako klub czy nie? Czy Wisla jest ponad pilkarzami, czy pilkarze sa ponad Wisla?

Mysle ze odpowiedz poznalismy dzis rano. Nie mozna udawac ze pada deszcz podczas gdy ktos Ci centralnie pluje na twarz. Malecki tych wyskokow mial co nie miara, dosc juz!
Tak jak wspomnialem, tego cyrku Cupiala ogladac juz nie bede. Pojdzie Cupial w pieruny, to wtedy wroce z mojego samo "wygnania"...

Pozatym, panowie bez jaj, my tu nie mowimy o Messim. Zalowac to my moglismy Kalu Uche (poziom mentalny Maleckiego, z tym ze mniej wazeliny wobec "altoritetow kibolowskich") bo to byl bardzo konkretny grajek za ktorego mozna bylo by wyciagnac duzo wiecej (gdyby mu nie odbijalo).
A Malecki? Bardzo sredni grajek. Sportowo w formie z ostatnich 6-8 miesiecy nie da nam praktycznie nic. Finansowo? Hmm, ile wy myslicie ze za niego dostaniemy? Grosicki, ktory wrecz szalal na boiskach ekstraklasy, nie poszedl nawet za banke euro. Z calym szacunkiem, ale tylko frajer dalby za Maleckiego teraz banke lub wiecej. Bo umowmy sie, to co pokazal, to juz pokazywac bedzie. On ma 24 lata, nic juz wielkiego sie nie nauczy...

O tak, s....i******* sie za kilkaset tysiecy euro. Tyle jest teraz wart honor Wisly Krakow. Kilkaset tysiecy euro. Dziekuje, ale ja tego cyrku ogladac wiecej nie zamierzam. Cyrku Cupiala znaczy sie...

--------------------------------------------------
wolfy
Cytat:
Zaszokuję Cię - niektórzy kończą studia żeby dostać dobrą pracę i zarabiać dużo pieniędzy. Ja wiem że to patologia, ale takie ewenementy jak ja naprawdę się zdarzają...
Hmm, ale ty nie byles juz rekinem finansowym gdzies tam co to dopinal transakcje warte miliony?

LucjuszWielki
Cytat:
.ale racja niektórzy w naiwności kończą studia łudząc się że będa mieć dobra prace...
Kiedys slyszalem taki fajny tekst, nie pamietam gdzie, ale brzmial mniej wiecej tak; "edukacja da Ci godne zycie, samoedukacja zaprowadzi Cie do sukcesu".
Mniej wiecej tak to brzmialo (chyba), ale mysle ze sens zostal zachowany. Mowiac inaczej, bawia mnie niezmiernie ludzie ktorzy sadza ze po studiach swiat stoi przed nimi otworem. Takich jak wy, czyli po studiach, to jest pierdylion innych ludzi. Czyms jeszcze trzeba sie wyroznic zeby na ten szczyt wejsc... Sam papierek nie wystarczy...
I mowi to student
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 21.03.2012 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.03.2012, 22:53

Zaszokuję Cię - niektórzy kończą studia żeby dostać dobrą pracę i zarabiać dużo pieniędzy. Ja wiem że to patologia, ale takie ewenementy jak ja naprawdę się zdarzają....
Nie zrozumiałeś mojej skrytej szydero-aluzji....ale racja niektórzy w naiwności kończą studia łudząc się że będa mieć dobra prace...

Wiedziałem, że info o zignorowaniu moich postów jest kitem

Przypominam, byłes "tym złym" za co innego, jak nie wiesz dalej za co to poczytaj, możesz zacytowac moje posty rekinie biznesu :]

To, że Cupiał trzyma łape w klubie nad wszystkim od 1997 roku wiedza wszyscy(nie trzeba do tego konczyc niewaidomo jakiej szkoły) więc nie wiem po co w koło udowadniać, że 2*2=4...

EDIT:

EDIT: Jest coś złego w byciu studentem i jeżdżeniu komunikacją miejską?
Chodzi o ton wypowiedzi i rozstawianie wszystkich po kontach nazywając "każdego" pokemonem. Skoro wyśmiewasz ludzi, którzy zajmowali się poważnymi sprawami, kiedy Ty kupowałeś tornister i kredki na pierwszego kolosa to bycie studentem i to drugie jest punktem zaczepienia, ktoś patrzy na Ciebie z góry, a Ty za wszelką cene chesz byc na topie. Nie wiem czy wyraziłem się zrozumiale, ale kto ma wiedzieć ten wie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.03.2012 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.03.2012, 23:01
Nie martwcie się po 30 min w Chorzowie Probierz zdejmuje Małeckiego -Patryk zaczyna wymachiwać łapami a Probierz do niego krzyczy ,,kim ty k..wa jesteś żeby tak się zachowywać” nie podaje mu ręki i odsyła do szatni.
To taki śmiech przez łzy.

Pewnie angole dali warunek kupimy go ale musi regularnie grać więc wsadzamy w du.p.ę to że mówiliśmy że nie będzie grał i przywracamy do pierwszego składu.

Podsumowując – polski Guardiola nie będzie jednak trenował Wisły do końca sezonu
Bednarz nie jest niestety tylko faktem medialnym
a Małecki mimo zapienień że będzie kiblował do końca sezonu już trenuje z pierwszym składem
oto polityka prawdomówności naszego klubu
WYĆ SIĘ CHCE
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.03.2012, 23:02
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Poprostu brak slow. Kompromitacja klubu... Nie, ja to ******. Nie mam zamiaru dluzej tego cyrku ogladac. Jak Cupial sprzeda ten klub to prosze mnie poinformowac, puki co leje na to, i przerzucam sie na Barcelone. Milego sado maso zycze...
To po co znów się wypowiadasz skoro już przerzuciłeś się na onanistów

P.S. Słownik ortograficzny nie boli.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.03.2012, 23:05

.... Niemożliwe żeby Cupiał o niej nie wiedział. Nie wiem jak sprawę przedstawił mu Basałaj, na ile się orientuję Valcxx i Moskal byli przeciw. Tylko co z tego? Teraz pewnie właściciel stwierdził, że mu się nie opłaca.

Cupiał sam kiedyś (w jednym z nielicznych wywiadów jakich udzielił) przyznał, że w klubie nie dzieje się absolutnie nic bez jego wiedzy.
Ogólnie się z Toba już zgodzę.

W klubie ze spraw kluczowych bez zgody Cupiała nie dzieje się nic. Jak dobrze zauważysz mało kto wypowiada się w tonie 'tak rozmawiam z Bossem i jesteśmy na bieżąco'. Sytuacja jest wręcz przeciwna - 'nie rozmawiałem ale wiem że ....'. Osoby takie jak Basałaj, Bednarz itp mają autonomie i uprawiają politykę w ramach jakiegoś tam mandatu. To ze Cupiał robi tak a nie inaczej to robi to za namową/wizją wyżej wymienionych - po to ich w sumie zatrudnia. Jego od Wojciechowskiego rożni to ze Wisła jest na topie i w czubie tabeli. Gdyby nie ten fakt to jego poczynania byłyby tak samo chaotyczne jak właściciela Polonii W.

Ale ad rem - nie sadzę aby Cupiał miał jakieś mega wyrobione zdanie odnośnie Małeckiego. Jeśli by miał zdanie to by się tego zdania trzymał a nie zmieniał poglądy zależnie od tego kto jest na stołku Prezesa. Obecni doradcy zapewne załatwili temat tak a nie inaczej - dla zysku/doraźnych celów, w oparciu o pazerność prezesa i kosztem (chwilowego) dobrego imienia klubu. Jak zwał tak zwał - Patryk dalej w grze do końca sezonu. Niech gra dobrze.

Edit:
@Kominek
Uważasz ze chcemy go pchnąć za kwotę wynikającą z prawa Webstera? I jest nam to na rękę ? To trochę mnie zaskakuje bo szczerze mówiąc o tym nie pomyślałem. Jest szansa ze go nikt nie kupi za ta kwotę i zostaniemy z Patrykiem na następny sezon?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.03.2012 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.03.2012, 23:05
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując – polski Guardiola nie będzie jednak trenował Wisły do końca sezonu
Bednarz nie jest niestety tylko faktem medialnym
a Małecki mimo zapienień że będzie kiblował do końca sezonu już trenuje z pierwszym składem
oto polityka prawdomówności naszego klubu
WYĆ SIĘ CHCE
Eeee, jaka polityka?
Gdzieś Ty się uchował za czasów Jurczyńskiego?

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie się z Toba już zgodzę.

Nie dzieje się ze spraw kluczowych. Jak dobrze zauważysz mało kto wypowiada się w tonie 'tak rozmawiam z Bossem i jesteśmy na bieżąco'. Sytuacja jest wręcz przeciwna - 'nie rozmawiałem ale wiem że ....'. Osoby takie jak Basałaj, Bednarz itp mają autonomie i uprawiają politykę w ramach jakiegoś tam mandatu. To ze Cupiał robi tak a nie inaczej to robi to za namową/wizją wyżej wymienionych - po to ich w sumie zatrudnia. Jego od Wojciechowskiego rożni to ze Wisła jest na topie i w czubie tabeli. Gdyby nie ten fakt to jego poczynania byłyby tak samo chaotyczne jak właściciela Polonii W.

Ale ad rem - nie sadzę aby Cupiał miał jakieś mega wyrobione zdanie odnośnie Małeckiego. Jeśli by miał zdanie to by się tego zdania trzymał a nie zmieniał poglądy zależnie od tego kto jest na stołku Prezesa. Obecni doradcy zapewne załatwili temat tak a nie inaczej - dla zysku/doraźnych celów, w oparciu o pazerność prezesa i kosztem (chwilowego) dobrego imienia klubu. Jak zwał - Patryk dalej w grze do końca sezonu. Niech gra dobrze.
Widzę to inaczej. IMHO Małecki jest sprawą kluczową, tak jak Kosowski czy Baszczyński, ale prawdy pewnie nigdy nie poznamy. Co najwyżej kolejne wersje.
Jak jest naprawdę wie Cupiał.

Co do dobrego imienia klubu: wiele osób (w tym ja) pisało że i tak Patryk niedługo wróci, więc (z perspektywy czasu) lepsza byłaby kara z mniejszym zadęciem. Lepiej gdyby dostał zawieszenie na miesiąc i je odbębnił, niż - taka jak teraz - do końca sezonu, po czym wrócił po miesiącu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 23:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.03.2012, 23:09

To, że Cupiał trzyma łape w klubie nad wszystkim od 1997 roku wiedza wszyscy(nie trzeba do tego konczyc niewaidomo jakiej szkoły) więc nie wiem po co w koło udowadniać, że 2*2=4...
bo dla niego to wciąż odkrycie
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2012, 23:13
Nie pierwszy raz w tym klubie zasady i profesjonalizm muszą ustąpić miejsca doraźnemu celowi finansowemu. Będziemy przez najbliższe pół roku ogrywać M'Boro Małeckiego, może nam odpalą te 100 tyś € więcej.

Do powyższego zdążyłem się już przyzwyczaić więc nie robi to na mnie specjalnego wrażenia.

Szkoda tylko, że przy tym wszystkim Valckxowi brakuje odwagi żeby zrezygnować z sygnowania tego cyrku swoim nazwiskiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów