|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zohan
W lutym menedżer PM powiedział, że transfer Patryka był przygotowywany na czerwiec a zawieszenie sprawę skomplikowało. Sprawa jasna. I żeby nie było. Uważam, że każdy piłkarz ma prawo się rozwijać co oznacza, że ma prawo odejść do lepszego klubu czy to z powodów sportowych czy finansowych. Nie umniejsza to jego "wiślackości" w żaden sposób. Ale nie mydlmy sobie tutaj oczu, że grałby u nas do końca kariery. @Wolfy Ja, o ile pamiętam, nie pisałem, że jesteś zło wcielone. W ogóle się chyba nie wypowiedziałem, ale za to ręki sobie nie dam uciąć. ![]()
Ostatnio edytowane przez sandbender : 21.03.2012 o godz. 17:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie było miejsca na kompromis: albo Małecki był śmieciem, albo bohaterem i jedynym prawdziwym Wiślakiem. A prawda leży pośrodku: klub dał dupy (ze szczególnym wskazaniem na Basałaja), a zawodnik zachował się źle. Najbardziej straci jednak Wisła - wizerunkowo i finansowo. Winę tutaj ponosi jedna osoba: właściciel, bo to on a nie prezesi - figuranci jest jedyną osobą spajającą lata żenady przy negocjowaniu kontraktów z piłkarzami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 21:51.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Zakładając, że jego forma nie zmieniła się od czasu zawieszenie praktycznie każdy jest lepszy pod względem sportowym. Pomijając jego wyskoki a oceniając go tylko i wyłącznie przez pryzmat gry na boisku Patryk nie stanowił praktycznie żadnej wartości dodanej. Zadam pytanie zwrotne - podaj mi kiedy ostatnio Małecki zagrał dobry mecz? Bramka z Apoelem nie zmienia niczego - mówi się że nawet nienabita strzelba wypali raz do roku. Ja osobiście nie jestem sobie w stanie przypomnieć ostatniego dobrego meczu w wykonaniu Patryka Maleckiego. PS Oczywiście mam świadomość jak paru przedmówców, że tu chodzi tylko i wyłącznie o większą kasę latem. Cóż, od zawsze wiadomo, że za kasę można sobie kupić wszystko, fabrykę kabli, klub piłkarski i parę innych zabawek mniej lub bardziej dochodowych - oprócz jednego: klasy....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.03.2012 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Zresztą, żałuje, że czytam te posty. Nie będe się z nikim kłócił. Nikt z na tym forum nie wie jak było na prawdę, co zaszło, jakie były relacje między Małeckim i Moskalem i masa innych spraw, więc możecie klapać, ale nie ma to najmniejszego sensu. Można tylko przypuszczać i wnioskować na podstawie bezczelnego zejścia do szatni w feralnym dniu i poprzednich wybryków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Uwielbiam ten płacz a wręcz nawet chciałoby się powiedzieć skowyt,tych wszystkich którym nie na rękę powrót "Małego" do składu. Nic swym lamentem nie zmienicie czy Wam się to podoba czy nie. Oj,zabolał ten powrót...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Szary77 : 21.03.2012 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No tak glupio, ze Prostak z Suwalk osmiesza i wystawia na kpine Wisle z Krakowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No nie wiem, kurcze ludzie którzy są fanatykami Wisły, którzy ją kochają wychwalają wciąż chłopaczka który ten klub już tyle razy obraził swoim zachowanie. Czym on się różni od łepka który poszedł do K'slautern? No tamten chyba nie ma tylu tatuaży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Rozumiem, jesteś usprawiedliwiony . Na własne ........y czasu ani chęci nigdy nie szkoda.Nikt Małeckiego nie wychwala, bo nie ma za co. Tak jak nie było za co wymyślać takiej kary. Tym bardziej że jej efektem są wymierne straty dla klubu. Małecki sobie na testy jeździ zamiast walczyć o punkty . Kara po ch.....
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.03.2012 o godz. 18:43.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie wiem co myśleć o przywróceniu Małeckiego do pierwszej drużyny jakieś to wszystko jest porąbane.A może W końcu ten krnąbrny chłopak coś zrozumie po tym zawieszeniu.Mam przynajmniej taką nadzieję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Następne pytanie jakie mnie naszło - czemu akurat to BC nie chce odpuścić Patryka? Czemu zakładasz iż nie może być to pomysł np. Jacka Bednarza? Albo Probierza? Może Michał P. chce zaimponować otoczeniu i sobie faktem iż 'ułoży' Małeckiego? Może też z powodu kontuzji i średnich wyników prozaicznie potrzebuje go na te dwa miesiące? Może jednak Bednarz chce błysnąć przed Cupiałem i udokumentować swoją sprawność na stanowisku które ma, udowadniając iż Stan, Moskal i Basałaj podjęli bledną decyzje i byli niekompetentni? Własnie dla mnie obecna decyzja ma jasny przekaz - 'patrzcie wszyscy kto tu teraz rządzi' i czyje decyzje można mieć gdzieś. Powód: Interpunkcja
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.03.2012 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ad2. Bednarz może tyle samo co Basałaj, albo i mniej. I nie "nie chce odpuścić Patryka", tylko "nie chce odpuścić około bański euro". To nie jest subtelna różnica. Swoją drogą: ciekawe. czy Basałaj wiedział o przywróceniu Patryka jak odchodził?
I wybacz, ale Małecki nie jest jakimś kmiotem o którym nikt nie słyszał. Obawiam się, że jego karta zawodnicza jest więcej warta niż cały Twój i twojej rodziny majątek zebrany do kupy. Mój zresztą też. Tak więc temat Małeckiego, tak jak wcześniej Kosowskiego, Frankowskiego czy Baszczyńskiego na pewno jest pod kontrolą właściciela. Bednarz to sobie może opylić jakiegoś juniora do Garbarni, większe sumy to już nie jego gestia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 21:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Probierz to psychol wśród trenerów.
Przywrócił Małeckiego tylko po to, żeby go zdjąć w Chorzowie po 30 minutach i powiedzieć mu, że się nie nadaje jednak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem świetna decyzja. I nie próbujcie analizować tego każdy na swój sposób bo to śmieszne jest. Po co to w ogóle robicie i co Wam to da? Patryk wrócił do składu i czy Wam się to podoba czy nie, Wy tego nie zmienicie.
Tak w ogóle to wolę 1906 razy oglądać na boisku Patryka nawet bez formy niż gwiazdora Gargułę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Chłopcze tyś był tym złym nie dlatego, że twierdziłeś to co kolega cytuje, tylko z uwagi na zachowanie jakbyś był pokojówką Małeckiego, czyli: broniłeś jego zachowanie, pisałeś, że dobrze zrobił, trzeba się cenić. Porównałeś tę sytuację do swojej, gdzie pisałeś o tym jak zrobiłeś tak samo jak PAtryk i do dzisiaj szef nie może znaleźć godnego zastępcy bo jesteś niezastąpiony..... (obracasz milionowymi kwotami itd) Chodziło o bronienie jak lew zachowania PAtryczka i pisaniu o sobie jak o rekinei biznesu, była mowa o tym, że niedawno MPK jeździłeś na kolosy, a teraz biją sie o ciebie headhunterzy.... Piękna manipulacja... popatrzcie na archiwum, jeszcze wczoraj z kilkoma osobami na chacie wolfy był wspominany jako studenciak i.. szkoda pisać. Apeluję aby nie wdawać się w dyskusje i nie dac sprowokować, w razie problemów uderzac do mnie
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.03.2012 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad2. Kto nie chce ? Bednarz? Patrz punkt 1 -> Cupiał zmienił zdanie i już nie chce wywalać tej kasy w błoto. Przeszła mu furia, przyszła chciwość. Negowanie w Twojej wypowiedzi autonomii Basałaja czy Bednarza oraz pomijanie wpływu tych osób na decyzje Bossa jest pozbawione logiki. W takim przypadku można powątpiewać w sens istnienia pionków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
10 lat temu Basałaj usunął z drużyny świetnego ofensywnego pomocnika Moskalewicz za dużo mniejsze przewinienie,dziś już na pozbycie sie takiego zawodnika jak Mały nas zwyczajnie nie stac bo mamy dużo słabszych zawodników i nie ma go kim zastąpic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
![]() Zaszokuję Cię - niektórzy kończą studia żeby dostać dobrą pracę i zarabiać dużo pieniędzy. Ja wiem że to patologia, ale takie ewenementy jak ja naprawdę się zdarzają... EDIT: Jest coś złego w byciu studentem i jeżdżeniu komunikacją miejską? Patrząc na poziom twoich postów zgaduję, że ogólna niechęć do edukacji ma u Ciebie głębsze korzenie, ale na Twoim miejscu jeszcze raz bym to wszystko przemyślał. Z doświadczeń moich i moich kolegów ze studiów oraz pracy wynika, że warto: wiesz, teraz trochę się przyłożysz, później będziesz miał łatwiej... Tylko nie studiuj byle czego byle mieć papier, bo wtedy faktycznie będzie rozczarowanie ![]() Lukasz napisał(a):
Cupiał sam kiedyś (w jednym z nielicznych wywiadów jakich udzielił) przyznał, że w klubie nie dzieje się absolutnie nic bez jego wiedzy.
Wiele się zmieniło.
![]()
A wszystko co wtedy napisałem podtrzymuję. Traf chciał, że ostatnio dostałem duuuży awans i będę negocjował podwyżkę. Jeżeli jesteś dobry, powinieneś się cenić, jeśli nie - musisz brać co dają. Patryk jest już na tyle dobry, że może wybierać (chociaż nie przesadzajmy - IMHO Championship to dla niego obecnie maksimum, ale to i tak awans sportowy i finansowy z ekstraklasy). A tak BTW. - nadal jeżdżę MPK (chociaż ostatnio coraz częściej odstawiam je na rzecz taksówek). Nadal czeka mnie zdawanie certyfikatów i kursów. Tak więc nie zmieniło się w moim życiu tak znowu wiele - po prostu jestem teraz niezależny finansowo. Osiągnąłem cel, jaki miałem idąc na studia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 23:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||
|
Kwestia jest taka i tylko taka; Wisla siebie szanuje jako klub czy nie? Czy Wisla jest ponad pilkarzami, czy pilkarze sa ponad Wisla?
Mysle ze odpowiedz poznalismy dzis rano. Nie mozna udawac ze pada deszcz podczas gdy ktos Ci centralnie pluje na twarz. Malecki tych wyskokow mial co nie miara, dosc juz! Tak jak wspomnialem, tego cyrku Cupiala ogladac juz nie bede. Pojdzie Cupial w pieruny, to wtedy wroce z mojego samo "wygnania"... Pozatym, panowie bez jaj, my tu nie mowimy o Messim. Zalowac to my moglismy Kalu Uche (poziom mentalny Maleckiego, z tym ze mniej wazeliny wobec "altoritetow kibolowskich") bo to byl bardzo konkretny grajek za ktorego mozna bylo by wyciagnac duzo wiecej (gdyby mu nie odbijalo). A Malecki? Bardzo sredni grajek. Sportowo w formie z ostatnich 6-8 miesiecy nie da nam praktycznie nic. Finansowo? Hmm, ile wy myslicie ze za niego dostaniemy? Grosicki, ktory wrecz szalal na boiskach ekstraklasy, nie poszedl nawet za banke euro. Z calym szacunkiem, ale tylko frajer dalby za Maleckiego teraz banke lub wiecej. Bo umowmy sie, to co pokazal, to juz pokazywac bedzie. On ma 24 lata, nic juz wielkiego sie nie nauczy... O tak, s....i******* sie za kilkaset tysiecy euro. Tyle jest teraz wart honor Wisly Krakow. Kilkaset tysiecy euro. Dziekuje, ale ja tego cyrku ogladac wiecej nie zamierzam. Cyrku Cupiala znaczy sie... -------------------------------------------------- wolfy Cytat:
LucjuszWielki Cytat:
Mniej wiecej tak to brzmialo (chyba), ale mysle ze sens zostal zachowany. Mowiac inaczej, bawia mnie niezmiernie ludzie ktorzy sadza ze po studiach swiat stoi przed nimi otworem. Takich jak wy, czyli po studiach, to jest pierdylion innych ludzi. Czyms jeszcze trzeba sie wyroznic zeby na ten szczyt wejsc... Sam papierek nie wystarczy... I mowi to student ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 21.03.2012 o godz. 23:01.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Wiedziałem, że info o zignorowaniu moich postów jest kitem ![]() Przypominam, byłes "tym złym" za co innego, jak nie wiesz dalej za co to poczytaj, możesz zacytowac moje posty rekinie biznesu :] To, że Cupiał trzyma łape w klubie nad wszystkim od 1997 roku wiedza wszyscy(nie trzeba do tego konczyc niewaidomo jakiej szkoły) więc nie wiem po co w koło udowadniać, że 2*2=4... EDIT: Chodzi o ton wypowiedzi i rozstawianie wszystkich po kontach nazywając "każdego" pokemonem. Skoro wyśmiewasz ludzi, którzy zajmowali się poważnymi sprawami, kiedy Ty kupowałeś tornister i kredki na pierwszego kolosa to bycie studentem i to drugie jest punktem zaczepienia, ktoś patrzy na Ciebie z góry, a Ty za wszelką cene chesz byc na topie. Nie wiem czy wyraziłem się zrozumiale, ale kto ma wiedzieć ten wie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.03.2012 o godz. 23:01.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie martwcie się po 30 min w Chorzowie Probierz zdejmuje Małeckiego -Patryk zaczyna wymachiwać łapami a Probierz do niego krzyczy ,,kim ty k..wa jesteś żeby tak się zachowywać” nie podaje mu ręki i odsyła do szatni.
To taki śmiech przez łzy. Pewnie angole dali warunek kupimy go ale musi regularnie grać więc wsadzamy w du.p.ę to że mówiliśmy że nie będzie grał i przywracamy do pierwszego składu. Podsumowując – polski Guardiola nie będzie jednak trenował Wisły do końca sezonu Bednarz nie jest niestety tylko faktem medialnym a Małecki mimo zapienień że będzie kiblował do końca sezonu już trenuje z pierwszym składem oto polityka prawdomówności naszego klubu WYĆ SIĘ CHCE |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() P.S. Słownik ortograficzny nie boli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W klubie ze spraw kluczowych bez zgody Cupiała nie dzieje się nic. Jak dobrze zauważysz mało kto wypowiada się w tonie 'tak rozmawiam z Bossem i jesteśmy na bieżąco'. Sytuacja jest wręcz przeciwna - 'nie rozmawiałem ale wiem że ....'. Osoby takie jak Basałaj, Bednarz itp mają autonomie i uprawiają politykę w ramach jakiegoś tam mandatu. To ze Cupiał robi tak a nie inaczej to robi to za namową/wizją wyżej wymienionych - po to ich w sumie zatrudnia. Jego od Wojciechowskiego rożni to ze Wisła jest na topie i w czubie tabeli. Gdyby nie ten fakt to jego poczynania byłyby tak samo chaotyczne jak właściciela Polonii W. Ale ad rem - nie sadzę aby Cupiał miał jakieś mega wyrobione zdanie odnośnie Małeckiego. Jeśli by miał zdanie to by się tego zdania trzymał a nie zmieniał poglądy zależnie od tego kto jest na stołku Prezesa. Obecni doradcy zapewne załatwili temat tak a nie inaczej - dla zysku/doraźnych celów, w oparciu o pazerność prezesa i kosztem (chwilowego) dobrego imienia klubu. Jak zwał tak zwał - Patryk dalej w grze do końca sezonu. Niech gra dobrze. Edit: @Kominek Uważasz ze chcemy go pchnąć za kwotę wynikającą z prawa Webstera? I jest nam to na rękę ? To trochę mnie zaskakuje bo szczerze mówiąc o tym nie pomyślałem. Jest szansa ze go nikt nie kupi za ta kwotę i zostaniemy z Patrykiem na następny sezon?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.03.2012 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Gdzieś Ty się uchował za czasów Jurczyńskiego? ![]()
Jak jest naprawdę wie Cupiał. Co do dobrego imienia klubu: wiele osób (w tym ja) pisało że i tak Patryk niedługo wróci, więc (z perspektywy czasu) lepsza byłaby kara z mniejszym zadęciem. Lepiej gdyby dostał zawieszenie na miesiąc i je odbębnił, niż - taka jak teraz - do końca sezonu, po czym wrócił po miesiącu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2012 o godz. 23:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie pierwszy raz w tym klubie zasady i profesjonalizm muszą ustąpić miejsca doraźnemu celowi finansowemu. Będziemy przez najbliższe pół roku ogrywać M'Boro Małeckiego, może nam odpalą te 100 tyś € więcej.
Do powyższego zdążyłem się już przyzwyczaić więc nie robi to na mnie specjalnego wrażenia. Szkoda tylko, że przy tym wszystkim Valckxowi brakuje odwagi żeby zrezygnować z sygnowania tego cyrku swoim nazwiskiem. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|