The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Ile jesteś w stanie zapłacić za transmisję z zagranicznego sparingu Wisły?
nic 87 14,95%
1 zł (+ vat) 97 16,67%
2 zł 79 13,57%
3 zł 40 6,87%
5 zł 279 47,94%
Głosujących: 582. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2011, 13:15
Wolę zeby ktoś pojechał i kamerami nakręcił mecz a później udostępnił w dobrej jakości. Lepsze to, niż taka sytuacja, że płace nie wiem za co, może za dobry stream, a może za badziewne 300kb, albo nie obejrzę nic.
..
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.06.2011, 13:18
A może być badziewny stream i później cały mecz w dobrej jakości..?
Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2011, 13:21
No racja, najtrudniejsze jest zawsze znalezienie odpowiedniego łącza na miejscu, który ma wystarczająco duży upload. Nie jest to niemożliwe ale wiąże się to z dużymi kosztami. Nie wiem czy nie lepiej by kupić u dużego operatora międzynarodowego (Tmobile, Orange) bezprzewodowego internetu w dużym uploadem (tak na moje oko 10 Mbps). Problemem są wioski, gdzie ten zasięg będzie zawsze słaby. Mimo wszystko powodzenia

@tofik: mecz na żywo to zawsze na żywo i żadna zajebista relacja tego nie zastąpi
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.06.2011, 13:24
Może jakiś porządny mobilny modem 3G/4G do tego jakaś porządna zewnętrzna antena i pakiet internetowy od T-Mobile, chyba teraz mają jedną cenę dla całej Europy?

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/internet/telefon
Abonament bez limitów to jest widzę 55zł więc 660zł rocznie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2011, 13:26
samsung_08 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy nie lepiej by kupić u dużego operatora międzynarodowego (Tmobile, Orange) bezprzewodowego internetu w dużym uploadem (tak na moje oko 10 Mbps). Problemem są wioski, gdzie ten zasięg będzie zawsze słaby. Mimo wszystko powodzenia
Wystarczy 1 Mbps, byle gwarantowany. Lecz niestety, takiej oferty nie ma. W praktyce z telefonu/modemu wychodzi 300-500 kbps. W mieście.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.06.2011, 13:27
Czy oni oczekują że przez te mecze ja polece do Polsatu kupie dekoder podpisze umowe na 3 lata tylko po to by sabie akurat ten mecz oglądnąć?
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Od: 07.2010

Stary 26.06.2011, 13:30
Szkoda ze sparingi nie sa w Niemczech w Bayernie grane lub w Austri to bym zrobil transmisje calkiem za darmo.
No niestety sparingow tutaj nie graja.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.06.2011, 13:31
popatrzcie na satelitarne łącza internetowe.

np.
http://www.tooway.pl/
http://www.dostawcy-internetu.pl/astra2connect-cennik
http://www.dostawcy-internetu.pl/Int...przez-satelite

troszke droższe, ale można wybrać opcje przesyłu. ponadto zasięg na całą Europę. całkowice mobilne. wystarczy troche prądu. mam nadzieje że pomoglem
Ostatnio edytowane przez crate digger : 26.06.2011 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 26.06.2011, 13:34
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Czy oni oczekują że przez te mecze ja polece do Polsatu kupie dekoder podpisze umowe na 3 lata tylko po to by sabie akurat ten mecz oglądnąć?
tutaj:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/docum...e_20110605.pdf
piszą, że jest 7,2Mbit pobieranie 1,9Mbit wysyłanie, ale trzeba być pewnie w zasięgu. Teraz jakiś zasięg jest praktycznie wszędzie, a porządna antena i modem mogą chyba w większości przypadków załatwić sprawę.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 26.06.2011, 13:36
Tenzen, tyle że to są maksymalne wartości, ograniczone przez technologię 3g. w żadnym wypadku nie są gwarantowane
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2011, 13:41
crate digger napisał(a):Wyświetl post
popatrzcie na satelitarne łącza internetowe.

np.
http://www.tooway.pl/
http://www.dostawcy-internetu.pl/astra2connect-cennik
http://www.dostawcy-internetu.pl/Int...przez-satelite

troszke droższe, ale można wybrać opcje przesyłu. ponadto zasięg na całą Europę. całkowice mobilne. wystarczy troche prądu. mam nadzieje że pomoglem
Dzięki za chęci, kiedyś to rozkminiałem, może się trochę poprawiły te oferty. Teraz na szybko zerknąłem i:
- tooway - widzisz tam cennik? (nie znalazłem)
- astra2connect - nawet w ofercie BUSINESS LINE za 599 zł miesięcznie (3-letnia umowa) transfer jest 3-krotnie za niski: 4096/360 kbit/s

Tenzen napisał(a):Wyświetl post
tutaj:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/docum...e_20110605.pdf
piszą, że jest 7,2Mbit pobieranie 1,9Mbit wysyłanie, ale trzeba być pewnie w zasięgu. Teraz jakiś zasięg jest praktycznie wszędzie, a porządna antena i modem mogą chyba w większości przypadków załatwić sprawę.
Może się coś poprawili, ale np. na stadionie Wisły jeden z fotografów korzysta z blueconnecta i wiecznie narzeka na szybkość wysyłki zdjęć. A co dopiero video live. Wahania potrafią być ogromne, uzależnione chociażby od tego... ile osób jest na meczu (czyli komórek t-mobile w pobliżu). No i jest to oczywiście rozwiązanie tylko na Polskę.
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Stary 26.06.2011, 13:46
Najlepiej to sie dogadac z wlascicielem stadionu , placisz im 50 euro za internet na jeden dzien a oni ci udostepniaja.
W niemczech nawet amatorskie kluby maja internet na swoich obiektach wiec nie bedzie napewno z tym problemu.
Internet 16 mb to standard wiec uploadu ci wystarczy. Transmisje robie co tydzien wiec wiem jak to z tym bywa
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 26.06.2011, 13:46
heh wrzuciłem pierwsze lepsze

StarDSL http://www.dostawcy-internetu.pl/stardsl-cennik troche lepsze warunki ale upload jest chyba piętą achilesową tego typu rozwiązania.

http://www.polnetkom.pl/internet_satelitarny.html tyle że ceny zdaje się są negocjowalne bo nic o nich nie jest napisane upload deklarują znacznie wyższy. może za reklamę podczas transmisji (jaki szeroki dostęp do ludzi, w koncu przedsiebiorcy to też kibice, a zdaje sie ze do nich chcieliby trafić) zgodziliby się na udostępnienie sprzętu na czas transmisji bez konieczności kupowania i wiązania się warto IMO napisać i coś takiego zaproponować, może nawet w ramach częstszej współpracy

Reklama podczas transmisji mogla by byc dłuższa i tlumaczyc zasady działania a sam przesył byłby demonstracją
Ostatnio edytowane przez crate digger : 26.06.2011 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 26.06.2011, 13:54
@rav - Aha, tylko Polska. Reklamowali się że na rozmowy mają jedną cenę do całego T-Mobile więc myślałem, że z internetem będzie podobnie.

Ten fotograf pewnie przesyła całe serie zdjęć w ogromnych rozdzielczościach i bezstratnych formatach więc to musi długo trwać, nie ma siły.

@olek0 - tylko sparingi rozgrywane są najczęściej na boiskach treningowych w oddaleniu od stadionu. Tam chyba ciężko o kabel.
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Stary 26.06.2011, 14:01
Tenzen - sprobowac mozna . A mobilnego neta naprawde nie polecam tu trzeba by cos innego wymyslec.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2011, 14:16
olek0 napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej to sie dogadac z wlascicielem stadionu , placisz im 50 euro za internet na jeden dzien a oni ci udostepniaja.
W niemczech nawet amatorskie kluby maja internet na swoich obiektach wiec nie bedzie napewno z tym problemu.
Internet 16 mb to standard wiec uploadu ci wystarczy. Transmisje robie co tydzien wiec wiem jak to z tym bywa
W tym kierunku poszedłem, jeśli chodzi o Oberhausen
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Stary 26.06.2011, 14:23
Sadze ze jedyna szansa na transmisje. Mobilny internet bedzie sie przerywal caly czas.
Ale probowac oczywiscie mozna
Odpowiedz cytując
Smoqu
Junior Member

Od: 09.2004

Stary 26.06.2011, 16:50
max 5 pln-ów za 1 mecz ode mnie
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.06.2011, 16:56
Też się wpisałem i zapłacę, tylko podajcie szczegóły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.06.2011, 20:13
a co z przepisami o zezwoleniach na publiczną zbiórkę pieniędzy? Ktoś to ma opanowane?

http://wykroczenia.wieszjak.pl/chara...ezwolenia.html
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Stary 26.06.2011, 20:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a co z przepisami o zezwoleniach na publiczną zbiórkę pieniędzy? Ktoś to ma opanowane?

Raczej mówimy tutaj o zakupie usługi telewizyjnej
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 26.06.2011, 20:40
Ale chyba to musiałyby być ogromne kwoty by trzeba było uważać na regulacje prawne. Tak mi się wydaje.

Zbiórki na oprawy są kontrolowane przez państwo?
Odpowiedz cytując
Bulet
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 26.06.2011, 20:45
dorzucam 5zł
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2011, 21:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post

to jak sie zrzucamy z kumplami na flaszke to popelniamy wykroczenie...

Cytat:
Kiedy zezwolenie nie jest potrzebne
Zgodnie z przepisami ustawy o zbiórkach publicznych zezwolenie nie jest potrzebne m.in. do zbierania ofiar na cele religijne, kościelną działalność charytatywno-opiekuńczą, naukową, oświatową i wychowawczą; do zbiórek przeprowadzanych w drodze loterii pieniężnych lub fantowych, jeżeli zbiórki są przeprowadzane w miejscach publicznych; do zbiórek przeprowadzanych w lokalach prywatnych wśród grona znajomych, osobiście przeprowadzających zbiórkę; do zbiórek wśród młodzieży szkolnej w lokalach szkolnych, odbywających się na podstawie zezwolenia władz szkolnych.
a jak nie to w srod osob wplacajacych zosatnie rozlosowanych 10 pocztowek z rygi i mamy loterie
Ostatnio edytowane przez tomaszw : 26.06.2011 o godz. 21:16.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2011, 21:30
Ło... z loteriami to dopiero są jaja....

Na pewno nie zrobimy tego w formie publicznej zbiórki. Runda jesienna się skończy, a my formalności nie będziemy mieli załatwionych
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Stary 26.06.2011, 21:54
pogiete to dla mnie jest. Mam ochote dac komus moja, opodatkowana juz kase ktora zarobilem to za przeproszeniem ch*j komu do tego...
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.06.2011, 23:15
tomaszw - A wiesz że możesz nie mieć pracy w Polsce, no i wyjedziesz za granicę do jakiejś pracy. Zarabiasz ale jednocześnie robisz jakieś fuchy , ciągniesz etat w ochronie na czarno, cięzko pracujesz gdzieś kilka tysięcy kilometrów od domu. Odkładasz 25 000 euro i idziesz sobie coś kupić. Robisz transakcje.

Za miesiąc przychodzi ci wezwanie z US bo własnie coś kupiłeś za 25 000 euro a oficjalnie zarobiłeś dużo mniej. Okazuje się że w polsce wszystkie operacje finansowe powyżej 20 000 euro muszą być zgłaszane przez bank do US.

I co ty na to, nie dość że nie miałeś pracy w Polsce, to pojechałeś gdzieś do Holandii, pracujesz po 18 godzin to potem nie możesz tych pieniędzy wydać. No chyba że weżmiesz kredyt i dasz zarobić bankowi.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
hassarol
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2011, 08:27
3zł ode mnie, proszę o szczegóły.
Odpowiedz cytując
skejton
Junior Member