The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2024, 19:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Alan zawalił dużo meczy Wszystko się zgadza...
No zawalił bo jest słaby i gra jedynie ze względu na swój status. Podziękuj trenerowi za wystawianie go.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 18.05.2024, 19:52
Dość, w zeszłym sezonie dałem kredyt zaufania tłustemu okularnikowi po kompromitacji z puszcza. Po tym już nie mam siły. Dopóki ten szkodnik będzie dalej rządził klubem, moja noga na stadionie nie postanie, chyba że w ekstraklasie. Ile ....a można, jebane polskie hsv...
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.05.2024, 19:56
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
33 podzielone na 16 to 5? Gratuluję! Będziecie wszystkich wypierdalać z klubu a do 10 liczyć nie umiecie
No przesadził niech będzie 16, to połowa.
Ile z tych 16-tu był w stanie zagrać całe, a ile 20, 30 minut czy połówkę bo się rozsypał albo miał siły tylko na chwilę bo wracał po kontuzji?
Trzymanie takiego gościa w Wiśle, która ma kiepską opiekę medyczną jest wg mnie bez sensu.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.05.2024, 19:59
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, nie wiesz czemu. Ja też nie wiem czemu, bo chłopak oprócz biegania nie umie grać w pilke. Jego zagrania nic nam nie dają a zazwyczaj kończą się stratą. Junce można podziękować, jeśli faktycznie rokowania zdrowotne będą kiepskie, ale dawno nie mieliśmy zawodnika który potrafi porządnie dośrodkować pilke, celnie i z odpowiednią sila
Wracając do Junki... prócz tego, że jest zniszczony kontuzjami, jest szklany to po powrocie może zaliczyć taki występ jak z Sosnowcem w zeszłym sezonie lub jak ten z Lechią...

Wszystko byłoby ok gdyby miał 25 lat i kosztował 3x mniej

Nie ma szans na Junke, przede wszystkim ze względu na kasę.

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.05.2024, 20:04

Jeżeli po sezonie nie będzie solidnego wietrzenia szatni i nie przyjdzie ze trzech stoperów i czterech bocznych obrońców (ew. trzech jak Jaroch zostanie) to nie mamy o czym marzyć. Przecież to co grają Uryga, Łasicki, Krzyżanowski i Szot to jakiś kabaret. Co wrzutka to chłopaki zaskoczone.
Twoja teoria raczej nie będzie w klubie realizowana - sądząc po pogłoskach, że Łasicki ma gotową ofertę już przedstawioną i tylko się chłopak zastanawia.. Ten stoper jest naszym symbolem: jednocześnie niski i powolny. Do czego on się nadaje to pokazał dziś Repka jak go skasował w polu karnym, Łasicki.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2024, 20:18
Jagul napisał(a):Wyświetl post
No zawalił bo jest słaby i gra jedynie ze względu na swój status. Podziękuj trenerowi za wystawianie go.
Gra ponieważ poza Colleyem reszta to podobni albo gorsi komedianci. Rude nie ma specjalnego wyboru.

@Książe Palownik - mnie to przeraża że z Łasickim chcą przedłużać kontrakt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2024 o godz. 20:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.05.2024, 20:18
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Kto im nie pozwala grać tak, jak w PP?
Tam już nie są szrotem? Tam im się chce?
To dlaczego tam im się chce, a w lidze nie chce?
Kto powinien dotrzeć do głów piłkarzy i zadbać o mental?
Dotrzeć do głów? Musiało by w nich coś być. Skoro po finale już dzielili premie, mimo że bez awansu g... będą mieli to o czym tu gadać. Dzisiaj mieli taki mecz jak w Warszawie i co pokazali. Co kapitan pokazał? I to trener ma być winny? Tu jest potrzebna terapia szokowa czyli wyjebka z klubu dla leserów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2024, 20:19
Jak to przecież Jarosław Wisłę Zbaw ma już 200+ piłkarzy obserwowanych.

Zauważyliście że nawet Żurawski z Jagodą byli podłamani wynikiem i grą? Co przynajmniej Jagodzie nie wypadało.

Uryga do widzenia! Jeśli ma zostać to na defensywnego pomocnika, ale absolutnie koniec z ustawieniem go na stoperze!
Nie wiem czy on jest za bardzo przypakowany (no bo chyba nie otyły) ale rusza się jak żółw i to od początku sezonu.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.05.2024, 20:22
O sylwetce Alana mówiłem już kilka spotkań temu - zrobił się z niego po prostu kloc, wygląda jak 37-letni Głowacki kończący karierę. Według mnie po prostu za mocno przypakował podczas rehabilitacji.
Absolutne zero dynamiki, a przy naszej taktyce akurat środkowi obrońcy powinni być szybcy, żeby ścigać piłkarzy wychodzących z ewentualnymi kontrami.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.05.2024, 20:26
No i Rude klasyczek na konfie:
- jest dumny z zespołu, jak zagrał pomimo grania w 10,
- w 10 nie da się wygrać,
- walczymy dalej.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 18.05.2024, 20:26
azor napisał(a):Wyświetl post
No i Rude klasyczek na konfie:
- jest dumny z zespołu, jak zagrał pomimo grania w 10,
- w 10 nie da się wygrać,
- walczymy dalej.
Kolejny, który chce chyba robić konferencje bez dziennikarzy, ewentualnie z samym Karczem.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2024, 20:27
Patryko napisał(a):Wyświetl post
O sylwetce Alana mówiłem już kilka spotkań temu - zrobił się z niego po prostu kloc, wygląda jak 37-letni Głowacki kończący karierę. Według mnie po prostu za mocno przypakował podczas rehabilitacji.
Absolutne zero dynamiki, a przy naszej taktyce akurat środkowi obrońcy powinni być szybcy, żeby ścigać piłkarzy wychodzących z ewentualnymi kontrami.
Brak dynamiki to jedno, ale on się źle w polu karnym ustawia i potrafi w nim stracić piłkę (vide mecz w Płocku, bez konsekwencji). Ta strata po której Satrustegui dostał czerwoną też nie wynikała z braku dynamiki.
Alan to po prostu słaby stoper, do tego wolny i mało zwrotny. Kumulacja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 18.05.2024, 20:44
Brak dynamiki to jedno, ale on się źle w polu karnym ustawia i potrafi w nim stracić piłkę (vide mecz w Płocku, bez konsekwencji). Ta strata po której Satrustegui dostał czerwoną też nie wynikała z braku dynamiki.
Alan to po prostu słaby stoper, do tego wolny i mało zwrotny. Kumulacja.
Jego złe ustawianie się, często bronienie na alibi (bramkę z Arką pamiętasz? po błędzie Szota) wynika właśnie z zerowej dynamiki. On jest spóźniony do interwencji, bo jest po prostu wolny.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 18.05.2024, 20:58
Ja bym jednak, rozumiejąc zdenerwowanie, polecał trochę lodu na głowy. Ten sezon nie został przegrany ani dzisiaj, ani tydzień temu z Lechią. To obecnie dwie najlepsze drużyny tej ligi. Ten sezon został przegrany w Sosnowcu, Rzeszowie, Głogowie, Niecieczy i Bielsku-Białej. Dzisiaj nie zagrało 3 z 4 podstawowych obrońców - trudno winić za to Rude czy Królewskiego. Trudno winić ich też za nieodpowiedzialną czerwoną kartkę. Ten mecz trudno byłoby wygrać grając galowym składem - GKS to obecnie najlepiej grająca drużyna w tej lidze, w dodatku grała u siebie. A odnośnie do osób równających Królewskiego z gównem, to rozumiem, iż kolejka chętnych czeka?
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.05.2024, 21:02
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jego złe ustawianie się, często bronienie na alibi (bramkę z Arką pamiętasz? po błędzie Szota) wynika właśnie z zerowej dynamiki. On jest spóźniony do interwencji, bo jest po prostu wolny.
To bardzo rzuca się w oczy. On jak się "naprowadza" na nadlatującą piłkę to jakby się lotniskowiec ustawiał w jakiejś zatoce. On jest często zbyt mało zwinny żeby odpowiednio piłkę kopnąć, musi się do niej ustawiać najpierw. Dramat fizycznie. Po za tym po co nam tak powolny stoper jak my chcemy grać wysoką obroną.

Takie zagrania jak dzisiejsze na minę do Satrusteguiego to też jest skutek braku zwinności, braku czucia piłki wynikającego z dużej sztywności ciała i małego zakresu ruchu mięśni.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.05.2024, 21:05
Gra ponieważ poza Colleyem reszta to podobni albo gorsi komedianci. Rude nie ma specjalnego wyboru.

@Książe Palownik - mnie to przeraża że z Łasickim chcą przedłużać kontrakt.
Nawet nie próbował czegoś zmienić.
Najlepiej dla spokoju wszystkich nazwij komediantami tylko Albercik TOP.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.05.2024, 21:13
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Kto im nie pozwala grać tak, jak w PP?
Tam już nie są szrotem? Tam im się chce?
To dlaczego tam im się chce, a w lidze nie chce?
Kto powinien dotrzeć do głów piłkarzy i zadbać o mental?
PP to okno wystawowe, szansa dla niektórych na zmianę pracodawcy i większą kasę.
Większość piłkarzy prezentuje poziom góra I ligowy - jeden mecz wygrają, drugi przegrają, kasa na konto wpływa. Ci którzy coś potrafią są raczej u schyłku kariery. Potrzebują zarobić jeszcze trochę euro. Po co mają ryzykować, że ktoś ich będzie chciał zastąpić lepszym zawodnikiem i zostaną na lodzie. Wystarczy że kilku zawodników ma takie podejście o jest pozamiatane.
Dlaczego Rodado gra tak jak gra? Bo wie że ma umiejętności na ekstraklasę i stara się to udowodnić skautom w każdym meczu. To jeden z niewielu zawodników którzy mają indywidualnie coś do ugrania.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.05.2024, 21:15
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
PP to okno wystawowe, szansa dla niektórych na zmianę pracodawcy i większą kasę.
Większość piłkarzy prezentuje poziom góra I ligowy - jeden mecz wygrają, drugi przegrają, kasa na konto wpływa. Ci którzy coś potrafią są raczej u schyłku kariery. Potrzebują zarobić jeszcze trochę euro. Po co mają ryzykować, że ktoś ich będzie chciał zastąpić lepszym zawodnikiem i zostaną na lodzie. Wystarczy że kilku zawodników ma takie podejście o jest pozamiatane.
Dlaczego Rodado gra tak jak gra? Bo wie że ma umiejętności na ekstraklasę i stara się to udowodnić skautom w każdym meczu. To jeden z niewielu zawodników którzy mają indywidualnie coś do ugrania.
Podejrzewam, że ściągający takich asów do siebie dyrektorzy (po kilku meczach w PP, bez oglądania ligi) musieliby być jeszcze głupsi/bardziej naiwni niż nasz obecny pion sportowy.
Przecież każdy średnio rozgarnięty człowiek widzi, że nawet jeśli umiejętności są, to cholera wie, czy uda się je z takiego ananasa wydobyć.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 18.05.2024, 21:19
+ Rodado jest jedynym zawodnikiem w wieku "transferowym".
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2024, 23:39
Pozostaje jedynie współczuć Rodado. Reszta powinna wypierdalać, włącznie z forumowymi wieszcza mi, ekspertami i znawcami w postaci drozdów, Markusow, wolfych i lesiow.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 19.05.2024, 08:24
https://youtu.be/mLprldRRQdo?si=cj-NPhMqxRS7cfKM

- będziemy walczyć,
- nie chcemy się tłumaczyć kartką, ale jednak się tłumaczymy,
- Angel się żegna,
- absolutny hit - do świętowania po PP w pewnym sensie przymusili naszych biednych wyrobników kibice. I mówi to kapitan.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 19.05.2024, 08:38
azor napisał(a):Wyświetl post
- absolutny hit - do świętowania po PP w pewnym sensie przymusili naszych biednych wyrobników kibice. I mówi to kapitan.
Cały ten puchar właśnie zaczyna nam się odbijać czkawką. Celebracje, odpuszczone ze względu na PP mecze w lidze, a na końcu jedyny pozytyw, czyli 5 baniek nagrody, tylko przedłuży naszą agonię w przyszłym sezonie.

Jako że nie będzie raczej awansu, to cała kwota zostanie w klubie, dzięki czemu starczy jeszcze na rok I-ligowej zabawy (doliczając kasę za blamaże w eliminacjach europejskich pucharów oraz transfery wychodzące Angela/Krzyżanowskiego/Dudy?).

Liczyłem też na to, że kapitan Uryga uderzy się w pierś i powie, że ten mecz idzie w głównej mierze na jego konto - przeliczyłem się.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 19.05.2024 o godz. 08:49.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.05.2024, 09:17
Znów tragiczny mecz, w którym najbardziej nie dowoziła obrona. W tyłach totalny chaos, o który już na początku zadbał duet Uryga-Eneko, załatwiając czerwoną kartkę i grę w osłabieniu. A boczni obrońcy istnieli tylko na papierze w protokole meczowym. Kutwa oczywiście nie był w stanie sobie poradzić, Carbo i Baena do roli obrońców zupełnie się nie nadają. Nie wiem, co Rude sobie myślał znów wpuszczając też Sapałę jako ratownika mającego zabezpieczyć środek pola. On obecnie to może chyba zabezpieczać tylko suto zakrapiane nocne imprezy.

Rodado poza Alfaro nie miał z kim grać, a i tak strzelił dwa gole. Szacunek za to i za całą jego postawę w tym kuriozalnym sezonie, który skończy jako król strzelców i prawdziwy profesjonalista zawsze grający z zaangażowaniem i ciągnący za sobą zespół, kiedy tylko było to możliwe. On powinien być kapitanem, a nie Alan. Wyjątkowy piłkarz w każdym calu.

Chichkan mimo iż mógł zachować się lepiej przy stracie pierwszego gola, później bronił bardzo pewnie wyciągając kilka trudnych piłek. Mam nadzieję, że zostanie w Wiśle na przyszły sezon, bo jest jednym z lepszych bramkarzy z grona tych, których mieliśmy w ostatnich latach.

Rude nie poradził sobie w lidze. Tutaj nie umiał wyegzekwować od zawodników takiej jakościowej gry jaką prezentowali w pucharze. Przegrał z kretesem, metody po które sięgnął nie zadziałały, nic nie zdołał zrobić z ich mentalem.

Nie wiem czy kiedykolwiek w historii Wisły był sezon, w którym zawodnicy złapali aż tyle naprawdę totalnie idiotycznych czerwonych kartek: Sapała z Odrą, Duda z Podbeskidziem, Jaroch z Motorem, Junka i Józek z Lechią, teraz Eneko przy walnym udziale kretyńskiego podania Urygi. Nie było za to raczej na pewno sezonu, w którym kopacze otwarcie przyznali się, że w meczach nie grali na 100%, nie wkładali nogi i nie skakali do główek, bo im się nie chciało i lekceważyli przeciwnika oraz swoje obowiązki. Mieli rację ci, którzy mówili, że po takich słowach owi kopacze powinni zostać dyscyplinarnie wywaleni z zespołu, albo powinni dostać chociaż jakieś kary finansowe. Powinno zostać zrobione cokolwiek, nie zostało zrobione nic i za to pełną odpowiedzialność ponosi przede wszystkim Królewski.

Chcąc grać o awans w przyszłym sezonie Wisła potrzebuje gruntownej przebudowy przede wszystkim linii obronnej, gdzie jest najwięcej najsłabszych punktów. W tym kontekście pomysł przedłużenia kontraktu Łasickiego zakrawa na kpinę. Taki ruch będzie sygnałem, że Królewski po zapewne nieuniknionej sprzedaży Rodado i też Carbo planuje tym razem walkę najwyżej o utrzymanie. Natomiast Uryga jako rzekomy prawdziwy Wiślak honorowo powinien zgodzić się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron. Oczywiście to nigdy nie nastąpi, bo który klub da mu taką kasę jaką dostaje regularnie u nas za to nieustanne kompromitowanie się w obecnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.05.2024 o godz. 10:26.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2024, 09:21
To jest mega wstyd, aby z bandą cyganów ze starym Makiem na czele zrobić taki rezultat, nawet w osłabieniu !

Przy bramce na 1:0 nawet nie drgnęła mi powieka, wiedziałem jaki jest wyrok i czekałem ze spokojem na to co się stanie.

Czerwona kartka w naszym przypadku oznacza najgorsze z możliwych. Z Odrą - czerwień, motur - czerwień, Lechia - czerwień, cygany - czerwień - było coś jeszcze? W każdym razie w każdym z tych meczów zostaliśmy ZJEDZENI. Pamiętacie męczarnie i dominacje Arki, która grała w osłabieniu 9 vs 11

Wstyd okropny, że z bandą drwali, którzy wrzucają NA OŚLEP, BEZ POJĘCIA, na bilard hiper mocne piłki - w wielu przypadkach mocniejsze niż strzały, to jest skandal.

Lechia grała kombinacyjnie, z pierwszej piłki, rozklepała nas, bez szans, ale cygany to co robiły to jest KPINA - narożnik pola karnego a jakiś wybiegany przygłup wstrzeliwuje piłkę na oślep z całej siły ... i z tego co widziałem w paru innych meczach, oni tak grają
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2024 o godz. 09:35.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.05.2024, 09:33
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Lechia grała kombinacyjnie, z pierwszej piłki, rozklepała nas, bez szans, ale cygany to co robiły to jest KPINA - narożnik pola karnego a jakiś wybiegany przygłup wstrzeliwuje piłkę na oślep z całej siły ... i z tego co widziałem w paru innych meczach, oni tak grają
Skoro widziałeś to, zaobserwowałeś na pewno, że na nas to wystarczy i wystarczyło za Guli, Brzęczka, Sobola. Wniosek ogólny spinający te okresy?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 19.05.2024 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2024, 09:38
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Skoro widziałeś to, to zaobserwowałeś na pewno, że na nas to wystarczy i wystarczyło za Guli, Brzęczka, Sobola. Wniosek ogólny spinający te okresy?
No i dlatego pisałem, że to mega wstyd i kompromitacja, przegrać z takimi wyrobnikami, których jedynym pomysłem jest wpieprzanie piłki na oślep, bez pojęcia i z całej siły w kole karne. Nikt mi nie powie, że te "strzały" to mierzone w punkt wrzutki.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.05.2024, 09:43
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
No i dlatego pisałem, że to mega wstyd i kompromitacja, przegrać z takimi wyrobnikami, których jedynym pomysłem jest wpieprzanie piłki na oślep, bez pojęcia i z całej siły w kole karne. Nikt mi nie powie, że te "strzały" to mierzone w punkt wrzutki.
Kompromitacja jest wtedy, kiedy dzieje się coś zaskakującego, dużo poniżej stanu faktycznego, na przykład Tyson Fury przegrywa ze Szpilką. W przypadku Wisły to chleb powszedni od wielu sezonów. Norma. Zaskoczeniem byłoby, gdyby takie sytuacje się nie zdarzały.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 19.05.2024 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2024, 20:17
Sezon 2023/2024 juz się skończył?
Brak tematu meczowego a szatnia jest zmobilizowana, jak twierdzi bajkopisarz Rude
https://gazetakrakowska.pl/albert-ru...SE8xECPD9FGcVY
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów