|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Rodado, Duda, Gogol, Chichkan i może Carbo i Alfaro
.cała reszta spakować do reklamówki i na bazar. GkS dużo lepszy bo lepiej trener rozumie realia ligi. Bo piłkarzom się chciało. Bo Prezes nie pisze w necie pierdół Bo tych kilkunastu gości stanowiło drużynę a nie zbieraninę przypadkowych mających do siebie pretensje kopaczy. Bo dyrektor sportowy szył na miarę a nie na magiczny notes. Nawet nie wiadomo co teraz zrobić. W tym układzie 5 mln z pucharu i jakieś euro z eliminacji uratują rok. Rodado pewnie odejdzie. I zostaniemy z Zyro? Eh... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Szkoda,ze AI nie powiedziało, że wazniejsza jest drużyna od pojedynczych piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Co do Kutwy. Niecały rok temu gralem przeciwko niemu w amatorskich rozgrywkach na orliku - w playarenie. Mieli oprócz niego jeszcze jednego młodego chlopaka z garbarni (notabene byly junior Wisly - Seweryn)U nas jeden zawodnik z okręgówki, reszta bez klubów tylko rekrecyjna gra na orlikach raz, dwa razy w tygodniu. Wygralismy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mimo wszystko są pozytywy. Utrzymamy się w tym sezonie I lidze.
Teraz się możemy przynajmniej skupić na pucharach. Czekamy na Tottenham. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
GKS dostał ile milionów od miasta? 25? 35? Jacy oni biedni... Strzeliliśmy trzy bramki z Lechią, dwie z Katowicami, nie wystarczyło to nawet do remisu. Sam Krzyżanowski zawalił nam 7 punktów, Uryga, Łasicki i Szot pewnie nawet więcej. Możemy bredzić jak potłuczeni że wszyscy won, ale jasno widać która formacja nie dowozi. Jeżeli po sezonie nie będzie solidnego wietrzenia szatni i nie przyjdzie ze trzech stoperów i czterech bocznych obrońców (ew. trzech jak Jaroch zostanie) to nie mamy o czym marzyć. Przecież to co grają Uryga, Łasicki, Krzyżanowski i Szot to jakiś kabaret. Co wrzutka to chłopaki zaskoczone. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
azor napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A bronienie ekipy trenersko sportowej po takim blamazu jest chyba nie na miejscu. Ochłoń. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jak nie przyjdzie nowy trener, a najlepiej prezes, trener i jakiś skaut, który ma oko do tanich graczy to spadek stanie się całkiem możliwy.
Kto będzie strzelał bramki jak nie będzie Rodado? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Do wyjebania:
-Sapała; -Raton; -Żyro; -Łasicki; -Uryga (do Płocka); -Saturstegi; -Junca; -Bascha wiadomo(mam nadzieje ze teraz konczy kontrakt?); -Colley-bo przepłacony x2; -Broda bo nie ma zdrowia, a umiejetnosci na podbeskidzie czy resovie; -Villar-koniec kontraktu chyba ze za 3k euro chcialby podpisac, a taki Miłosz Kozak 3x tanszy zjada go w każdym aspekcie; -Krzyżanowski jeśli byłby kupiec za przyzwoite pieniądze, gdyż u nas zmarnuje się na 90%; -Talar - aaa PARODYSTA Bregu, ale jego nie wymieniałem, gdyż ma kontrakt do czerwca, Omrani również Zostawić: -mimo wszystko Jarocha bo to wyrobnik 1 ligowy ktorych potrzebujemy; -Szot; -Carbo; -Duda; -Gogół; -Alfaro; -Baena; -Goku (może otrząśnie się); Rodado wiadomo, ale piniondze będą potrzebne, a i sam zawodnik bedzie naciskal by odejsc; -Sobczak jako rezerwowy - wejścia na ostatnie 15-20 minut miał przyzwoite - w pierwszej 11 dramatyczny; -Olejarka - może otrząśnie się, gdyż pierwszą rundę z ławki miał przyzwoitą, co się stało potem nie mam pojęcia. No i chyba to tyle. Ino skąd piniondze na to? Jakich wyrobników weźmiemy ? Pomysły Kiko mimo wszystko ksoztują i nie będzie nas stać na zawodników pokroju Carbo, Muli, czy Igbekeme, a takich Baenów, Eneków to jest pełno w tej śmeisznej drwalskiej lidze W przyszłym sezonie pomijajac naszą kadrę będzie jeszcze ciężej awansować bo spadają kolejne mocne drużyny. Łks, Ruch, Korona.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2024 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja do trenera nic nie mam. Rude nie kazał Urydze podawać do zawodnika Katowic. Rude pewnie im kilka razy rozrysował jak bronić SFG Katowic. I co z tego?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyjebac Junce i zostawić Szota?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
My budujemy klub piłkarski czy dom spokojnej starości? ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Co do finansowania katowic z miasta to maja chyba ponad 40mln. Ale mniejsza o to. Wszyscy tak sie nimi jaracie, ale Gorak tam siedzi od 2019. Bywalo gorzej, kibice sie obrazali nie chodzili na mecze. A teraz wielcy wierni zapelniaja 5k blaszoka. Niektorzy tutaj zegnaja Rude po pol roku. Dobrze ze nie rzadzicie klubem wariaty.
oj Eneko na narodowym wlales nadzieje, dales tlen a dzisiaj w 5 minucie jak debil. Wgl sporo tych czerwonych kartek. Wyjebac slabe ogniwa, wzmonic i jedziemy dalej. W przyszlym sezonie nie bedzie sosnowca to sie musi udac XD Gksowi zycze awansu kosztem arki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie chce mi się sprawdzać, żeby obalić tezę, że przegraliśmy przez słabych obrońców.
Sobol na razie ma lepszą średnią punktową i znaaaacznie lepsza średnią bramkową od Rude. Czy do grudnia mieliśmy dobrych obrońców a od lutego słabych? Kto odszedł zimą? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pierwszy aż od dawna, chyba od sezonu spadkowego - nie miałem aż tak dużych obaw przed jakimkolwiek meczem - może dlatego postanowiłem sprawdzić jedynie wynik i to po zakończeniu spotkania.
Przewidywania okazały się niestety trafne. Markus czekam na twoje epopeję na temat zajebistego trenera, dyrektora i świetnych hiszpańskich transferów. Najlepszy masz Hiszpan to ten przy którym Kiko nie maczał palców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda słów jak to wygląda.
Jedyny Rodado, który przerasta tę ligę i na którym na szczęście zarobimy, żeby spłacać długi. Ale kto tu będzie grał w przyszłym sezonie i czy z kolei nie będziemy się bić o spadek niżej.. Szefostwo skompromitowało siebie, klub i kibiców w kolejnym sezonie. Mam nadzieję, że raz na zawsze ten chory hiszpański pomysł z Kiko pójdzie na śmietnik. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
A Szot? Nie wiem czemu, ale wierzę w tego chłopaka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co do trenera to nie ogarnął tej prostej ligi i nawet jeśli jest inteligentny w swoim fachu to oczekiwałem ze trochę dostosuje się do sposobu grania. Niemniej jednak wygląda jakby nie panował nad druzyna. Tr same błędy, te same idiotyczne zachowania itd. I nie mam na myśli umiejętności piłkarskich ale zachowanie dzisiaj pary Uryga-Eneko. Pierwszy zamiast wykopać piłkę szybciej to czekał jak spadnie odbije się i zagrał za.krotka główkę i wsadził.na minę Eneko. A Eneko zamiast odpuścić poszedł w kontakt. Musiał być świadomy co robi.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale my nie jesteśmy normalnym klubem... @MMTS - i Uryga, i Eneko są nędzni. Ale to nic w porównaniu z bokami obrony, tam dopiero są jaja! Jedynymi obrońcami którzy się do końca nie skompromitowali są Jaroch i Colley. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zastanawiam się czy którykolwiek z krakowskich dziennikarzy zada Alanowi proste pytanie, prosto w oczy - co on odjebał w 4 minucie meczu, który decydował o sezonie? Czemu po raz n-ty zagrał po prostu niechlujnie, na od....... się, grzebiąc nasze szanse na cokolwiek? Oczywiście w poniedziałek czeka przelew z klubu na ~70+ koła z gwiazdorskiego, ekstraklasowego kontraktu, a w perspektywie wypoczynek na Malediwach.
Będą teraz pierdy tych piłkarzyn o braku koncentracji i presji - ....A, jak wam przeszkadza presja w piłce nożnej, to droga do roboty na kasie w Lidlu jest otwarta. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, nie wiesz czemu. Ja też nie wiem czemu, bo chłopak oprócz biegania nie umie grać w pilke. Jego zagrania nic nam nie dają a zazwyczaj kończą się stratą. Junce można podziękować, jeśli faktycznie rokowania zdrowotne będą kiepskie, ale dawno nie mieliśmy zawodnika który potrafi porządnie dośrodkować pilke, celnie i z odpowiednią sila
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie nie wyłapałeś kontekstu - nie da się budować czegokolwiek na gościu który może wypaść w każdej chwili. Myślałem że przypadek Bashy otworzył ludziom oczy ale jak widzę niektórzy dalej są ślepi. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Alan zawalił dużo meczy
Wszystko się zgadza...![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Tam już nie są szrotem? Tam im się chce? To dlaczego tam im się chce, a w lidze nie chce? Kto powinien dotrzeć do głów piłkarzy i zadbać o mental? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|