The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2024, 18:55
azor napisał(a):Wyświetl post
Zakład, że w tym temacie padnie takie hasło?
Niestety nie mogę tego wykluczyć
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 18.05.2024, 18:58
Rodado, Duda, Gogol, Chichkan i może Carbo i Alfaro
.cała reszta spakować do reklamówki i na bazar.
GkS dużo lepszy bo lepiej trener rozumie realia ligi.
Bo piłkarzom się chciało.
Bo Prezes nie pisze w necie pierdół
Bo tych kilkunastu gości stanowiło drużynę a nie zbieraninę przypadkowych mających do siebie pretensje kopaczy.
Bo dyrektor sportowy szył na miarę a nie na magiczny notes.
Nawet nie wiadomo co teraz zrobić. W tym układzie 5 mln z pucharu i jakieś euro z eliminacji uratują rok.
Rodado pewnie odejdzie. I zostaniemy z Zyro? Eh...
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 18.05.2024, 19:01
Szkoda,ze AI nie powiedziało, że wazniejsza jest drużyna od pojedynczych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 18.05.2024, 19:01
Co do Kutwy. Niecały rok temu gralem przeciwko niemu w amatorskich rozgrywkach na orliku - w playarenie. Mieli oprócz niego jeszcze jednego młodego chlopaka z garbarni (notabene byly junior Wisly - Seweryn)U nas jeden zawodnik z okręgówki, reszta bez klubów tylko rekrecyjna gra na orlikach raz, dwa razy w tygodniu. Wygralismy.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.05.2024, 19:07
Mimo wszystko są pozytywy. Utrzymamy się w tym sezonie I lidze.
Teraz się możemy przynajmniej skupić na pucharach. Czekamy na Tottenham.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.05.2024, 19:11
nieznajomy napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko są pozytywy. Utrzymamy się w tym sezonie I lidze.
Teraz się możemy przynajmniej skupić na pucharach. Czekamy na Tottenham.
Puchaty pocałunek śmierci - będzie idealne wytłumaczenie na przyszłoroczną walkę o spadek.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2024, 19:15
MMTS napisał(a):Wyświetl post
Rodado, Duda, Gogol, Chichkan i może Carbo i Alfaro
.cała reszta spakować do reklamówki i na bazar.
GkS dużo lepszy bo lepiej trener rozumie realia ligi.
Bo piłkarzom się chciało.
Bo Prezes nie pisze w necie pierdół
Bo tych kilkunastu gości stanowiło drużynę a nie zbieraninę przypadkowych mających do siebie pretensje kopaczy.
Bo dyrektor sportowy szył na miarę a nie na magiczny notes.
Nawet nie wiadomo co teraz zrobić. W tym układzie 5 mln z pucharu i jakieś euro z eliminacji uratują rok.
Rodado pewnie odejdzie. I zostaniemy z Zyro? Eh...
Bla bla bla.
GKS dostał ile milionów od miasta? 25? 35? Jacy oni biedni...

Strzeliliśmy trzy bramki z Lechią, dwie z Katowicami, nie wystarczyło to nawet do remisu. Sam Krzyżanowski zawalił nam 7 punktów, Uryga, Łasicki i Szot pewnie nawet więcej. Możemy bredzić jak potłuczeni że wszyscy won, ale jasno widać która formacja nie dowozi.

Jeżeli po sezonie nie będzie solidnego wietrzenia szatni i nie przyjdzie ze trzech stoperów i czterech bocznych obrońców (ew. trzech jak Jaroch zostanie) to nie mamy o czym marzyć. Przecież to co grają Uryga, Łasicki, Krzyżanowski i Szot to jakiś kabaret. Co wrzutka to chłopaki zaskoczone.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.05.2024, 19:16
azor napisał(a):
Wilczku, czy będziesz się tak samo rakiem wycofywał z poparcia Rude, tak jak robisz to w przypadku Wujka Jurka?
Marzeny też.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.05.2024, 19:19
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Marzeny też.
SKWK….lista jest długa
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2024, 19:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bla bla bla.
GKS dostał ile milionów od miasta? 25? 35? Jacy oni biedni...

Strzeliliśmy trzy bramki z Lechią, dwie z Katowicami, nie wystarczyło to nawet do remisu. Sam Krzyżanowski zawalił nam 7 punktów, Uryga, Łasicki i Szot pewnie nawet więcej. Możemy bredzić jak potłuczeni że wszyscy won, ale jasno widać która formacja nie dowozi.

Jeżeli po sezonie nie będzie solidnego wietrzenia szatni i nie przyjdzie ze trzech stoperów i czterech bocznych obrońców (ew. trzech jak Jaroch zostanie) to nie mamy o czym marzyć. Przecież to co grają Uryga, Łasicki, Krzyżanowski i Szot to jakiś kabaret. Co wrzutka to chłopaki zaskoczone.
A co napisałem. Że na bazar z nimi. Czytaj że zrozumieniem
A bronienie ekipy trenersko sportowej po takim blamazu jest chyba nie na miejscu. Ochłoń.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.05.2024, 19:24
Jak nie przyjdzie nowy trener, a najlepiej prezes, trener i jakiś skaut, który ma oko do tanich graczy to spadek stanie się całkiem możliwy.
Kto będzie strzelał bramki jak nie będzie Rodado?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.05.2024, 19:24
Do wyjebania:
-Sapała;
-Raton;
-Żyro;
-Łasicki;
-Uryga (do Płocka);
-Saturstegi;
-Junca;
-Bascha wiadomo(mam nadzieje ze teraz konczy kontrakt?);
-Colley-bo przepłacony x2;
-Broda bo nie ma zdrowia, a umiejetnosci na podbeskidzie czy resovie;
-Villar-koniec kontraktu chyba ze za 3k euro chcialby podpisac, a taki Miłosz Kozak 3x tanszy zjada go w każdym aspekcie;
-Krzyżanowski jeśli byłby kupiec za przyzwoite pieniądze, gdyż u nas zmarnuje się na 90%;
-Talar
- aaa PARODYSTA Bregu, ale jego nie wymieniałem, gdyż ma kontrakt do czerwca, Omrani również

Zostawić:
-mimo wszystko Jarocha bo to wyrobnik 1 ligowy ktorych potrzebujemy;
-Szot;
-Carbo;
-Duda;
-Gogół;
-Alfaro;
-Baena;
-Goku (może otrząśnie się);
Rodado wiadomo, ale piniondze będą potrzebne, a i sam zawodnik bedzie naciskal by odejsc;
-Sobczak jako rezerwowy - wejścia na ostatnie 15-20 minut miał przyzwoite - w pierwszej 11 dramatyczny;
-Olejarka - może otrząśnie się, gdyż pierwszą rundę z ławki miał przyzwoitą, co się stało potem nie mam pojęcia.

No i chyba to tyle.

Ino skąd piniondze na to?

Jakich wyrobników weźmiemy ? Pomysły Kiko mimo wszystko ksoztują i nie będzie nas stać na zawodników pokroju Carbo, Muli, czy Igbekeme, a takich Baenów, Eneków to jest pełno w tej śmeisznej drwalskiej lidze

W przyszłym sezonie pomijajac naszą kadrę będzie jeszcze ciężej awansować bo spadają kolejne mocne drużyny. Łks, Ruch, Korona.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2024 o godz. 19:36.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:29
MMTS napisał(a):Wyświetl post
A co napisałem. Że na bazar z nimi. Czytaj że zrozumieniem
A bronienie ekipy trenersko sportowej po takim blamazu jest chyba nie na miejscu. Ochłoń.
Ja do trenera nic nie mam. Rude nie kazał Urydze podawać do zawodnika Katowic. Rude pewnie im kilka razy rozrysował jak bronić SFG Katowic. I co z tego?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:29
Wyjebac Junce i zostawić Szota? To wy chcecie awansować w przyszłym roku czy spaść do II ligi?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:30
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Wyjebac Junce i zostawić Szota? To wy chcecie awansować w przyszłym roku czy spaść do II ligi?
Przecież Junca gra średnio raz na pięć meczów. Po co nam on?
My budujemy klub piłkarski czy dom spokojnej starości?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.05.2024, 19:31
Co do finansowania katowic z miasta to maja chyba ponad 40mln. Ale mniejsza o to. Wszyscy tak sie nimi jaracie, ale Gorak tam siedzi od 2019. Bywalo gorzej, kibice sie obrazali nie chodzili na mecze. A teraz wielcy wierni zapelniaja 5k blaszoka. Niektorzy tutaj zegnaja Rude po pol roku. Dobrze ze nie rzadzicie klubem wariaty.

oj Eneko na narodowym wlales nadzieje, dales tlen a dzisiaj w 5 minucie jak debil. Wgl sporo tych czerwonych kartek. Wyjebac slabe ogniwa, wzmonic i jedziemy dalej. W przyszlym sezonie nie bedzie sosnowca to sie musi udac XD

Gksowi zycze awansu kosztem arki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2024, 19:34
Nie chce mi się sprawdzać, żeby obalić tezę, że przegraliśmy przez słabych obrońców.

Sobol na razie ma lepszą średnią punktową i znaaaacznie lepsza średnią bramkową od Rude.

Czy do grudnia mieliśmy dobrych obrońców a od lutego słabych?
Kto odszedł zimą?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.05.2024, 19:36
Pierwszy aż od dawna, chyba od sezonu spadkowego - nie miałem aż tak dużych obaw przed jakimkolwiek meczem - może dlatego postanowiłem sprawdzić jedynie wynik i to po zakończeniu spotkania.

Przewidywania okazały się niestety trafne.

Markus czekam na twoje epopeję na temat zajebistego trenera, dyrektora i świetnych hiszpańskich transferów. Najlepszy masz Hiszpan to ten przy którym Kiko nie maczał palców.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.05.2024, 19:37
Szkoda słów jak to wygląda.

Jedyny Rodado, który przerasta tę ligę i na którym na szczęście zarobimy, żeby spłacać długi. Ale kto tu będzie grał w przyszłym sezonie i czy z kolei nie będziemy się bić o spadek niżej..

Szefostwo skompromitowało siebie, klub i kibiców w kolejnym sezonie. Mam nadzieję, że raz na zawsze ten chory hiszpański pomysł z Kiko pójdzie na śmietnik.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.05.2024, 19:38
Przecież Junca jest zmasakrowany kontuzjami... Z niego nic nie będzie, zaraz znów jakiś uraz złapie.

A Szot? Nie wiem czemu, ale wierzę w tego chłopaka Poza tym pasuje jako wyrobnik 1 ligowy

Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:40
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Przecież Junca gra średnio raz na pięć meczów. Po co nam on?
My budujemy klub piłkarski czy dom spokojnej starości?
33 podzielone na 16 to 5? Gratuluję! Będziecie wszystkich wypierdalać z klubu a do 10 liczyć nie umiecie
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2024, 19:40
Ja do trenera nic nie mam. Rude nie kazał Urydze podawać do zawodnika Katowic. Rude pewnie im kilka razy rozrysował jak bronić SFG Katowic. I co z tego?
W innym wątku napisałem że nie jestem zwolennikiem zwalniania trenerów co 5 min ale cała otoczka, strukturs wokół.druzyny i sama druzyna nadają się do rozpieprzenia.
A co do trenera to nie ogarnął tej prostej ligi i nawet jeśli jest inteligentny w swoim fachu to oczekiwałem ze trochę dostosuje się do sposobu grania.
Niemniej jednak wygląda jakby nie panował nad druzyna. Tr same błędy, te same idiotyczne zachowania itd. I nie mam na myśli umiejętności piłkarskich ale zachowanie dzisiaj pary Uryga-Eneko. Pierwszy zamiast wykopać piłkę szybciej to czekał jak spadnie odbije się i zagrał za.krotka główkę i wsadził.na minę Eneko. A Eneko zamiast odpuścić poszedł w kontakt. Musiał być świadomy co robi..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:41
W normalny klubie po takim sezonie obaj powinno wylecieć.
Ale my nie jesteśmy normalnym klubem...

@MMTS - i Uryga, i Eneko są nędzni. Ale to nic w porównaniu z bokami obrony, tam dopiero są jaja! Jedynymi obrońcami którzy się do końca nie skompromitowali są Jaroch i Colley.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.05.2024, 19:42
Zastanawiam się czy którykolwiek z krakowskich dziennikarzy zada Alanowi proste pytanie, prosto w oczy - co on odjebał w 4 minucie meczu, który decydował o sezonie? Czemu po raz n-ty zagrał po prostu niechlujnie, na od....... się, grzebiąc nasze szanse na cokolwiek? Oczywiście w poniedziałek czeka przelew z klubu na ~70+ koła z gwiazdorskiego, ekstraklasowego kontraktu, a w perspektywie wypoczynek na Malediwach.

Będą teraz pierdy tych piłkarzyn o braku koncentracji i presji - ....A, jak wam przeszkadza presja w piłce nożnej, to droga do roboty na kasie w Lidlu jest otwarta.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:46
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Przecież Junca jest zmasakrowany kontuzjami... Z niego nic nie będzie, zaraz znów jakiś uraz złapie.

A Szot? Nie wiem czemu, ale wierzę w tego chłopaka Poza tym pasuje jako wyrobnik 1 ligowy
No właśnie, nie wiesz czemu. Ja też nie wiem czemu, bo chłopak oprócz biegania nie umie grać w pilke. Jego zagrania nic nam nie dają a zazwyczaj kończą się stratą. Junce można podziękować, jeśli faktycznie rokowania zdrowotne będą kiepskie, ale dawno nie mieliśmy zawodnika który potrafi porządnie dośrodkować pilke, celnie i z odpowiednią sila
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:47
33 podzielone na 16 to 5? Gratuluję! Będziecie wszystkich wypierdalać z klubu a do 10 liczyć nie umiecie
Po pierwsze - policz minuty. To wyjdzie ci 10 meczów.
Po drugie nie wyłapałeś kontekstu - nie da się budować czegokolwiek na gościu który może wypaść w każdej chwili.
Myślałem że przypadek Bashy otworzył ludziom oczy ale jak widzę niektórzy dalej są ślepi.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:49
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się czy którykolwiek z krakowskich dziennikarzy zada Alanowi proste pytanie, prosto w oczy - co on odjebał w 4 minucie meczu, który decydował o sezonie? Czemu po raz n-ty zagrał po prostu niechlujnie, na od....... się, grzebiąc nasze szanse na cokolwiek? Oczywiście w poniedziałek czeka przelew z klubu na ~70+ koła z gwiazdorskiego, ekstraklasowego kontraktu, a w perspektywie wypoczynek na Malediwach.

Będą teraz pierdy tych piłkarzyn o braku koncentracji i presji - ....A, jak wam przeszkadza presja w piłce nożnej, to droga do roboty na kasie w Lidlu jest otwarta.
Bezsensownie to przedstawiasz. Każdy mecz decydował o sezonie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:50
No właśnie, nie wiesz czemu. Ja też nie wiem czemu, bo chłopak oprócz biegania nie umie grać w pilke. Jego zagrania nic nam nie dają a zazwyczaj kończą się stratą. Junce można podziękować, jeśli faktycznie rokowania zdrowotne będą kiepskie, ale dawno nie mieliśmy zawodnika który potrafi porządnie dośrodkować pilke, celnie i z odpowiednią sila
Przyznam się że też wierzyłem w Szota. Czas przeszły. To nie jest poziom pierwszoligowy, a co tam o awansie mówić...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2024, 19:51
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Bezsensownie to przedstawiasz. Każdy mecz decydował o sezonie.
A Alan zawalił dużo meczy Wszystko się zgadza...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.05.2024, 19:51
Kto im nie pozwala grać tak, jak w PP?
Tam już nie są szrotem? Tam im się chce?
To dlaczego tam im się chce, a w lidze nie chce?
Kto powinien dotrzeć do głów piłkarzy i zadbać o mental?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów