The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2024, 16:37
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Generalnie uważam, że my czasu nie mamy, więc twoje elaboraty sensu nie mają .
Przecież znasz ciąg dalszy...

Rude załapie się do baraży, w których przegra.
Oczywiście decyzja Królewskiego będzie jedna: Rude pozostaje na kolejny sezon.

Wtedy będzie mógł wdrożyć swoje przemyślenia. Nie wiem tylko kim i za co.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.02.2024, 17:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem tylko kim i za co.
I to jest clue całej sprawy. Chyba że mamy nieograniczone zasoby.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2024, 17:51
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Przecież znasz ciąg dalszy...

Rude załapie się do baraży, w których przegra.
Oczywiście decyzja Królewskiego będzie jedna: Rude pozostaje na kolejny sezon.

Wtedy będzie mógł wdrożyć swoje przemyślenia. Nie wiem tylko kim i za co.
Patrząc na naszą dyspozycje aktualną i ścisk w tabeli to jak się szybko nie ogarniemy to nawet baraże mogą być nieosiągalne.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.02.2024, 18:48
Jop jest bardziej kumaty niz ten cały Rude
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.02.2024, 18:58
Nie wpadałbym aż w taką histerię jak niektórzy. Cieszyć się nie ma z czego, ale prawda jest taka, że w ciągu 3 lat próbująca grać w piłkę Wisła pod wodzą czwartego trenera czwarty raz przegrała z drużyną prowadzoną przez Banasika i nie jest to tylko nasz problem, ale w zasadzie wszystkich, którzy muszą się mierzyć z jego zespołami i niestety jak pierwszy nie otworzysz wyniku to kończy się to mękami i cierpieniem. I tak jak sięgam pamięcią to chyba był to najlepszy mecz w naszym wykonaniu przeciwko Banasikowi. Wuja wprawdzie prowadził z nim 2-0, ale ostatecznie przejebał 2-4, co przeciwko Banasikowi jest raczej dość niesamowitym osiągnięciem. Gdybyśmy wczoraj ugrali remis, na co troszeczkę przed meczem liczyłem, to moim zdaniem byłby naprawdę powód do optymizmu i wymierny progres. Tak wiem, dla niektórych pewnie jest nie do przyjęcia, że Wisła powinna cieszyć się z remisów z Tychami, ale na to już nic nie poradzę.

Przed Arką, Miedzią i Odrą ciągle jednak jestem umiarkowanym optymistą i na razie nie skreślam tego projektu i Rudego.

Jeśli chodzi o fizyczne zajechanie zespołu w Turcji to też mam swoje wątpliwości, ale...W Kostaryce gra się dość specyficznie, jedyne co musisz zrobić w sezonie zasadniczym to awansować do playoff. Oczywiście wiąże się to z rozstawieniem, ale bardzo często drużyna, która trafi z formą na playoff zdobywa mistrzostwo mimo słabszego sezonu zasadniczego. W "Okiem Wiślaków" zaraz po nominacji Rudego był jakiś typ śledzący na bierząco CONCACAF, który twierdził, że to było właśnie sporym problemem Rudego. Świetna forma na sezon zasadniczy i dołek na decydujące mecze w playoff. Także w nawijaniu makaronu przez Królewskiego na X, że to maraton, że liczy się całość, że w tamtym roku zaczęliśmy zajebiście, a skończyli tak se trochę prawdy jest. Jeśli celujemy z drugą część rundy na zasadzie jeśli nie uda się bezpośrednio to bądźmy gotowi na baraże to ma to sens. Czas pokaże. Natomiast z całą pewnością wolałbym nie spotkać się z Tychami w barażach. Legendarne obsranie moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy, po prostu nie umiemy grać przeciwko Banasikowi i tyle.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.02.2024, 20:08
https://weszlo.com/2024/02/24/wisla-...osc-komentarz/

xDD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2024, 20:54
Dobry tekst.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.02.2024, 20:56
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Gdybyśmy wczoraj ugrali remis, na co troszeczkę przed meczem liczyłem, to moim zdaniem byłby naprawdę powód do optymizmu i wymierny progres. Tak wiem, dla niektórych pewnie jest nie do przyjęcia, że Wisła powinna cieszyć się z remisów z Tychami, ale na to już nic nie poradzę.
.
Przed meczem z Tychami brałem remis w ciemno. Po meczu ze Stala nic nie zapowiadało lepszego scenariusza. Więcej, i z Odrą i z Arka 2 punkty to będzie sukces i jakaś nadzieja że doczołgamy się do strefy barażowej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2024, 21:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Vilar miał piłkę na wygranie tego meczu niestety spieprzył, po chwili dostaliśmy bramkę bo ten sam Vilar nie podszedł do swojego chłopa i pozwolił mu spokojnie wrzucić piłkę. Czasem zdarzają się takie mecze. Za dużo było na boisku słabych ogniw. Jaroch, Sapała, Satrustegi, Goku, zagrali dramatycznie. Vilar czy Alfaro niewiele lepiej. W przodzie wszyscy stali w tyłach nie mieli komu zagrać. Jednym słowem burdel na boisku. Mimo tego burdelu mieliśmy jakieś okazje widać było zdenerwowanie na sytuację i postawę Tychów które przeleżały pół meczu i sędziego który gwizdał w jedną stronę i niemoc w ofensywie. Mam nadzieję że ten kubeł zimnej wody otrzeźwi wszystkich i podziała mobilizująco

Oczywiście, że Rude musi coś zmienić od tego jest.
Nie jestem jego fanem, ale Alfaro bym się nie czepiał. Został okradziony z przynajmniej jednej asysty, a poza tym zapierdzielał od jednego pola karnego do drugiego, zwłaszcza po tym jak zastąpił Sapałę na środku. O tym że był wtedy ze dwie klasy lepszy od wspomnianego symulanta nawet nie będę pisał, bo po co.
On i Duda oraz Raton w bramce to jedyne chyba jasne elementy tego meczu.

@FraMat - tak, Rude ma poprawić grę. Nie, czepianie się że nie widać tego po dwóch meczach to skrajny kretynizm.
Ja w ogóle nie jestem fanem pomysłu z Rude i ofensywną piłką, ale przyzwoitość każe mi zabierać głos kiedy Ty czy Karherop przeginacie pałę. Z Jaroo1 już dawno dałem sobie spokój bo on krytykuje dosłownie wszystko.

Dlatego choć niezręcznie czuję się jako obrońca Rude, to biorąc pod uwagę że ja stoję na pozycji "poczekajmy dłużej niż dwa mecze, i tak ma lepszą zdobycz punktową niż Sobolewski z tymi samymi rywalami" - oznacza to że resztę z Was zdrowo pogrzało.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2024 o godz. 21:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2024, 21:31
Festiwal bezradności i niechlujstwa.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.02.2024, 00:27
Nasza Wisełka to stan umysłu Po takich akcjach zastanawiam się, czy leci z nami pilot

Ogólnie mam wrażenie, że od kilku lat żyjemy w sytuacji, w której wyrzuciliśmy telewizor przez okno, a potem pilot, licząc ze to on uratuje sytuację

A co do meczu i trenera...
Nie ma co płakać, gramy dalej.
Co prawda schemat przypomina poprzednie klęski ale cóż do póki piłka w grze jest nadzieja....

Trener ma trudne zadanie jak każdy z jego poprzedników...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.02.2024, 13:26
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Nie z padem w ręku ale z jakąś filozofią gry, z jakimiś pomysłami na grę, z pomysłami jak pokonać przeciwnika. Co wg Ciebie zmieniło się za trenera Rude na lepsze? Jaki miał pomysł na wygraną w Rzeszowie i jaki na wygraną dziś?
W Rzeszowie nam nie szło, zaryzykował zmiany bocznych obrońców i się udało. Dziś Jaroch i Eneko zagrali katastrofalnie, Szot wszedł w 70 a Krzyżanowskiego nie było nawet na ławce. Trener Rude dziś po golu na 0-1 rozsypał się i nie pozbierał do końca meczu. Obawiam się, że trzy kolejne mecze przegramy i zakończy się Jego przygoda z Wisłą.
Nic nie zmieniło się na lepsze bo nie miało prawa się zmienić. Przecież ewidentnie problem nie jest w tym kto jest trenerem. Mamy już drugi sezon, 50 meczów do analizy i każdy kto zna się choćby minimalnie na piłce widzi, że problem leży w tym jak zbudowana jest kadra. W zeszłym sezonie obraz zaciemniły przebłyski Fernandeza ale i tak było widać braki.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.02.2024, 17:46
A jak wam się podobała nasz tajna broń wyrzuty z autów... ?

Mamy ją w zanadrzu i coś czuje że na śledzi zostanie użyta....
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.02.2024, 19:16
Nie ma nic gorszego niż Hiszpanie próbujący grać hiszpańską tiki takę, któych umiejęstności techniczne są gorsze niż polskiego drewna.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.02.2024, 21:56
Ciekawi mnie, kto jest wpisywany do protokołu meczowego jako trener?

Kmiecik czy Jop?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów