The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2022, 22:36
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dawali radę kiedy byli wprowadzeni do zespołu i dookoła siebie mieli bardziej doświadczonych ludzi. Przestali dawać radę w momencie, kiedy komuś ubzdurało się, że można cały zespół oprzeć na młodzieżowcach i oczekiwać, że będą sobie radzili z ligowymi wyjadaczami.

Nie wiem kiedy go zobaczyłeś, ale początki miał obiecujące. To samo można zresztą powiedzieć o wszystkich tych zawodnikach. Kiedy wchodzili, każdy z nich pokazał, że kiedyś może być z nich coś dobrego.

Ktoś lub coś ich zepsuło. Ktoś - bo od jakiegoś czasu żaden trener nie potrafi wspomóc ich rozwoju, a ich forma jest coraz gorsza. Coś - bo, jak napisałem, zespół oparty na młodzieżowcach nie ma prawa dobrze funkcjonować w profesjonalnej, seniorskiej piłce - nawet, a właściwie zwłaszcza, w takiej lidze jak nasza, opartej na fizyczności i sile.

Najgorsze jest to, że to zepsucie może całkowicie zniszczyć kariery tych chłopaków, bo pewnych zaniedbań (mentalnych, fizycznych, taktycznych, technicznych...), które miały miejsce w określonym momencie kariery piłkarskiej mogą już nigdy nie nadrobić i faktycznie wylądują na składowisku odpadów, byłych talentów, gdzieś w (jeszcze) niższych ligach. Chociaż w pewnym momencie każdy z nich dawał znaki, że jeśli nie w ekstraklasie, to przynajmniej na poziomie I ligi spokojnie powinien dać radę.

Zaczynam rozumieć agentów Plewki czy Buksy - w tych warunkach, jakie panują teraz w Wiśle należy się pięć razy zastanowić czy warto tutaj grać w tym wieku.

Co gorsze, jeśli sytuacja nie ulegnie zmianie, niedługo podobne myśli zaczną kiełkować w głowach rodziców kierujących dzieci do akademii, i o ile do tej pory obowiązywało hasło, że warto iść do akademii Wisły, bo wysoki poziom i okazja do fajnego wejścia w dorosłą piłkę na wysokim poziomie, to w tej chwili mamy i cięcia budżetowe w akademii, i spadek do niższej ligi, i ciągłe przykłady, że tutaj żaden młody nawet grając w pierwszym zespole nie rozwija się, a raczej wprost przeciwnie. Wiele osób myśli tylko o tym sezonie i awansie, nie zdając sobie sprawy z tego, jakie mogą być tego długofalowe, strategiczne konsekwencje dla klubu.

Tu wskutek obecnych fundamentalnych błędów w zarządzaniu klubem może się posypać dosłownie wszystko, nie tylko finanse pierwszej drużyny, ale i trwałe podstawy istnienia.
Przeginasz w drugą stronę. Jest wielka tendencja robienia talentów z trzeciorzędnych kopaczy i potem szukania mózgu w dupie - co ich zepsuło. Otóż - nic. Po prostu są za słabi.

Nasz najlepszy junior Duda nie ma strzału, podania, dryblingu ani przeglądu pola. Nie ma też warunków fizycznych. Jedyne co ma to zaburzone pojęcie o własnych umiejętnościach - co sprawia że podaje do rywali na kontrę, czasem zdąży potem sfaulować (stąd już cztery kartki), ew. ambitne próby dryblingu zawsze zakończone stratą. Zero goli, zero asyst, zero kluczowych podań. Wszystkie niemal próby ze stojącej piłki to kompromitacja. Jak on się może wg. Ciebie rozwinąć? Ma tragiczne braki i rozbuchane ego.
I to jest najzdolniejszy młody zawodnik jakiego mamy - bez ironii, chyba że liczymy Młyńskiego który jest taki sobie, ale nakrywa go czapką w każdej kategorii.
Można liczyć że poprawi większość wym. elementów ale statystycznie rzecz ujmując - nic z niego pewnie nie będzie. Drewniak jakich wielu w niższych ligach. Walczak, robi zamieszanie, kibice takich lubią - ale taki Małecki przy nim to był drugi Messi.

Kto go zepsuł? Nikt. On po prostu jest słaby. Doszedł do poziomu który go przerósł.
Chciałbym się mylić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.09.2022, 22:39
Dawali radę kiedy byli wprowadzeni do zespołu i dookoła siebie mieli bardziej doświadczonych ludzi. Przestali dawać radę w momencie, kiedy komuś ubzdurało się, że można cały zespół oprzeć na młodzieżowcach i oczekiwać, że będą sobie radzili z ligowymi wyjadaczami.

Nie wiem kiedy go zobaczyłeś, ale początki miał obiecujące. To samo można zresztą powiedzieć o wszystkich tych zawodnikach. Kiedy wchodzili, każdy z nich pokazał, że kiedyś może być z nich coś dobrego.

Ktoś lub coś ich zepsuło. Ktoś - bo od jakiegoś czasu żaden trener nie potrafi wspomóc ich rozwoju, a ich forma jest coraz gorsza. Coś - bo, jak napisałem, zespół oparty na młodzieżowcach nie ma prawa dobrze funkcjonować w profesjonalnej, seniorskiej piłce - nawet, a właściwie zwłaszcza, w takiej lidze jak nasza, opartej na fizyczności i sile.

Najgorsze jest to, że to zepsucie może całkowicie zniszczyć kariery tych chłopaków, bo pewnych zaniedbań (mentalnych, fizycznych, taktycznych, technicznych...), które miały miejsce w określonym momencie kariery piłkarskiej mogą już nigdy nie nadrobić i faktycznie wylądują na składowisku odpadów, byłych talentów, gdzieś w (jeszcze) niższych ligach. Chociaż w pewnym momencie każdy z nich dawał znaki, że jeśli nie w ekstraklasie, to przynajmniej na poziomie I ligi spokojnie powinien dać radę.

Zaczynam rozumieć agentów Plewki czy Buksy - w tych warunkach, jakie panują teraz w Wiśle należy się pięć razy zastanowić czy warto tutaj grać w tym wieku.

Co gorsze, jeśli sytuacja nie ulegnie zmianie, niedługo podobne myśli zaczną kiełkować w głowach rodziców kierujących dzieci do akademii, i o ile do tej pory obowiązywało hasło, że warto iść do akademii Wisły, bo wysoki poziom i okazja do fajnego wejścia w dorosłą piłkę na wysokim poziomie, to w tej chwili mamy i cięcia budżetowe w akademii, i spadek do niższej ligi, i ciągłe przykłady, że tutaj żaden młody nawet grając w pierwszym zespole nie rozwija się, a raczej wprost przeciwnie. Wiele osób myśli tylko o tym sezonie i awansie, nie zdając sobie sprawy z tego, jakie mogą być tego długofalowe, strategiczne konsekwencje dla klubu.

Tu wskutek obecnych fundamentalnych błędów w zarządzaniu klubem może się posypać dosłownie wszystko, nie tylko finanse pierwszej drużyny, ale i trwałe podstawy istnienia.
Co do tego, ze Wisla może młodym nie pomagać w rozwoju - zgadzam się w stu %. Natomiast co do tego że nasi młodzi by mogli być cennym uzupełnieniem i co do obiecujących meczow Szota to zupełnie nie. Jedyne co mi utkwilo z jego początków to nędzne symulki. Dopiero w drugiej kolejności "wybitne" umiejętności piłkarskie.
Odpowiedz cytując
Taxmaster
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2017

Stary 11.09.2022, 22:45
Cytat:
"Mamy stały fragment gry, każdy ma rozpisane bardzo dokładnie, gdzie ma stać, żeby była asekuracja. Wszystko jest rozpisane, wytłumaczone kilka razy przez trenera, przećwiczone, a później na boisku nie wykonujemy zadań. Tak być nie może. To my wychodzimy na plac gry, to my mamy wykonywać konkretne zadania, a jeśli jest porażka, to trzeba odpowiedzialność wziąć na siebie." - Igor Lasicki

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16853045
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.09.2022, 06:06
Trener tak zajebiście wszystko rozpisuje i potrafi dotrzeć do zawodników, że jeszcze nigdy jego drużyna nie grała dobrze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.09.2022, 06:15
Czyli nie porafi ich nauczyc. Takich ludzi nam trzeba.
Z takim trenerem nei spadniemy co przeciez w zeszlym sezonie bylo celem
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.09.2022, 06:27
Moze rozpisuje jak Gmoch
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.09.2022, 07:01
Wzruszające słowa piłkarzy.
Trener tłumaczy ale nie wychodzi - klasyka PMS
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.09.2022, 08:26
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Wzruszające słowa piłkarzy.
Trener tłumaczy ale nie wychodzi - klasyka PMS
Łasicki gryzie się w język żeby nie powiedzieć paru słów o kolegach. Akurat do wywiadów i tak stają ci najmniej winni, czyli Żyro i Łasicki.

Jeszcze mu dokoptowali takiego parodyste jak Moltenis do składu.

Żyć nie umierać. Super stworzona kadra przez naszego dyrektora sportowego
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.09.2022 o godz. 08:29.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.09.2022, 08:44
A pisałem niedawno jak się Łasickim zachwycaliście że jak zacznie myśleć co który z jego partnerów zaraz odjebie to sam zacznie dziecinne błędy popełniać.Był tu taki jeden-gregor czy jak mu tam było, co Frydrycha miękką fają nazywał a teraz od 3 tygodni wyjścia z nory szuka
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 12.09.2022, 08:53
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Drozd : wymień jeden mecz w którym Szot dał radę w ekstraklasie......
JEDEN.
Za póżnego Skowronka i wczesnego Hyballi Szot dawał radę w ekstraklasie.Potem złapał kontuzje i od tego czasu kopie się po czole.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.09.2022, 09:28
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Za póżnego Skowronka i wczesnego Hyballi Szot dawał radę w ekstraklasie.Potem złapał kontuzje i od tego czasu kopie się po czole.
Za Hyballi zagrał z tego co na szybko sprawdziłem 4 mecze (1 minuta, 90, 45,45) rywalizację przegrywał z Burliga zdecydowanie
W ogóle skoro został wywołany
Jaka jest jego docelową pozycja ? Boczny obrońca? Nie ma szybkości, nie potrafi dośrodkowywać
Stoper? Za słaby fizycznie i za niski, od biedy przy grze 3 mógłby grać polprawego problem w tym że tak nie gramy
Środek pomocy? Nawet nie zartujmy
Chłopakowi ktoś zrobił krzywdę, dając kontrakt, bo mógł pójść do szkoły i znaleźć sobie jakiś zawód a tak po wygaśnięciu kontraktu na szczeblu centralnym się nie zalapie, chyba że na rok do jakiejś garbarni gdzie go po chwili przegonia i w wieku 25-27 lat będzie zaczynał wszystko od nowa
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.09.2022, 10:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przeginasz w drugą stronę. Jest wielka tendencja robienia talentów z trzeciorzędnych kopaczy i potem szukania mózgu w dupie - co ich zepsuło. Otóż - nic. Po prostu są za słabi.
Niczego nie przeginam, wyraźnie umiejscowiłem ich talent na poziomie tego, że każdy z nich miał potencjał na to, żeby sobie poradzić w I lidze, a nie że cholera wie co.

Ale rozumiem, że chciałeś po raz kolejny wałkować temat Dudy, który jest obecnie Twoim tematem przewodnim, ale o którym akurat z powodów oczywistych nie pisałem w tym temacie - bo nijak nie ma jeszcze punktu odniesienia dla ocen kształtowania się jego rozwoju w czasie u nas.

Ale spoko. Wszyscy już się na tym forum przyzwyczaili do Twojego "specyficznego" podejścia do dyskusji
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2022, 10:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jaka jest jego docelową pozycja ? Boczny obrońca?
Jaka by nie była, na pewno nie jest to lewa obrona, czyli pozycja, na której z sobie tylko znanych powodów wystawia go Brzęczek.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 12.09.2022, 10:39
Szot zaczynał jako ŚO. Potem za Stolarczyka wchodził do pomocy, a za Skowronka został PO. Na żadnej pozycji się nie sprawdził w dłuższej perspektywie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.09.2022, 10:41
Dawid Szot - symbol boiskowego debilizmu.
Doliczony czas w Rzeszowie, Szot fauluje rywala, sędzia gwiżdże wolny.
Co robi nasz Dawidek? Odkopuje piłkę daleko, w kierunku bramkarza Stali. Za piłką biegnie Rodado, żeby Stal jak najszybciej wykonała.
Symbol.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.09.2022, 10:49
Niczego nie przeginam, wyraźnie umiejscowiłem ich talent na poziomie tego, że każdy z nich miał potencjał na to, żeby sobie poradzić w I lidze, a nie że cholera wie co.

Ale rozumiem, że chciałeś po raz kolejny wałkować temat Dudy, który jest obecnie Twoim tematem przewodnim, ale o którym akurat z powodów oczywistych nie pisałem w tym temacie - bo nijak nie ma jeszcze punktu odniesienia dla ocen kształtowania się jego rozwoju w czasie u nas.

Ale spoko. Wszyscy już się na tym forum przyzwyczaili do Twojego "specyficznego" podejścia do dyskusji
Dudę wziąłem na warsztat bo to nasz najlepszy junior z pola - serio i bez ironii - żeby uzmysłowić jaką wartość młodzi dają nam na boisku. Otóż praktycznie żadną. Możemy przejść przez resztę i wyjdzie że ostatnio Wachowiak przegrywa nam mecze dziurą z lewej strony, Szywacz wszystko psuje, Talar nie istnieje etc. Nie chciało mi się tego robić więc przeanalizowałem grę najlepszego - gra słabo, jest co najwyżej zapchajdziurą, nic nie tworzy sporo psuje. Jest pierwszy do wymiany obok Wachowiaka i oby szybko to nastąpiło - z Ruchem Fernandez powinien wejść jako rozgrywający.

Nawet gdyby z Dudy miał wyrosnąć drugi Zieliński niewiele to zmienia w naszej sytuacji - nam potrzebny jest awans w tym sezonie, to jest minimum kilkanaście milionów więcej. Za tyle go nigdy nie sprzedamy (pomijam targi gówniarza i jego menago).

Zdanie że każdy z nich miał potencjał poradzić sobie w pierwszej lidze to niczym nie poparte myślenie życzeniowe - na razie większość sobie nie radzi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 12.09.2022, 10:49
Za Hyballi zagrał z tego co na szybko sprawdziłem 4 mecze (1 minuta, 90, 45,45) rywalizację przegrywał z Burliga zdecydowanie
Jaka jest jego docelową pozycja ? Boczny obrońca? Nie ma szybkości, nie potrafi dośrodkowywać
Stoper? Za słaby fizycznie i za niski, od biedy przy grze 3 mógłby grać polprawego problem w tym że tak nie gramy
Środek pomocy? Nawet nie zartujmy
Chłopakowi ktoś zrobił krzywdę, dając kontrakt, bo mógł pójść do szkoły i znaleźć sobie jakiś zawód a tak po wygaśnięciu kontraktu na szczeblu centralnym się nie zalapie, chyba że na rok do jakiejś garbarni gdzie go po chwili przegonia i w wieku 25-27 lat będzie zaczynał wszystko od nowa
Trudno żeby grał jak złapał kontuzje a po niej już niestety było coraz gorzej.Hyballa próbował go wprowadzać po tym urazie ale to był już okres jak to Drozd nazywa "po jajeczku".
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 12.09.2022, 10:54
W ogóle tak teraz patrzę to nie wiem skąd ty wziąłeś te liczby?Za Hyballi 65 minut z żydovią po 90 z legią i lechem,minuta z piastem 90 z jagą----kontuzja---45 ze stalą-----jajeczko
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.09.2022, 10:56
Ja nie wiem czy po show Wachowiaka w ostatnich dwóch meczach (gdzie dupę ze Stalą pare razy ratował mu Moltenis) to Szot nie będzie naszym nowy LO
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 12.09.2022, 10:57
Jeśli Szot ma być LO to nie mam pojęcia po co w klubie jest Niewiadomski.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 12.09.2022, 11:11
Jaka by nie była, na pewno nie jest to lewa obrona, czyli pozycja, na której z sobie tylko znanych powodów wystawia go Brzęczek.
Bo nasz wspaniały manager (trener to za mało) wymyślił sobie że wystarcza mu na tą pozycję Wachowiak z Niewiadomskim
Więc ma wybor między gościem który nie umie bronić a takim który nie umie w ogóle grać w piłkę
To szuka alternatywy
Na to żeby pomyślęc nad alternatywa w postaci zmiany systemu (taki Wachowiak może by się nadal na wahadło jeżeli miałby 3 stoperów za sobą) jest zbyt ograniczony

krysztal napisał(a):Wyświetl post
W ogóle tak teraz patrzę to nie wiem skąd ty wziąłeś te liczby?Za Hyballi 65 minut z żydovią po 90 z legią i lechem,minuta z piastem 90 z jagą----kontuzja---45 ze stalą-----jajeczko
Liczyłem wczesnego Hyballe, pamięć mnie zawiodła bo myślałem że on polecial przed derbami
Co nie zmienia faktu że to nie jest i tak pozycja dla Szota i dobrego meczu tam w życiu nie zagral
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 12.09.2022 o godz. 11:13.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2022, 11:12
Zdanie że każdy z nich miał potencjał poradzić sobie w pierwszej lidze to niczym nie poparte myślenie życzeniowe - na razie większość sobie nie radzi.
Argument z tym, jak jest teraz nijak ma się do tego, jakie mieli potencjał wcześniej, zwłaszcza w sytuacji, w której dyskutujemy o tym, czy w ogóle byli dobrze prowadzeni.

Każdy z nich miał mniejszy lub większy epizod, kiedy jakoś tam radził sobie w ekstraklasie - nie żeby był jakimś cholera wie talentem, ale materiałem na jakiegoś wyrobnika w Stali, Radomiaku czy innej Warcie jak najbardziej. A potem żaden z nich nawet nie tyle, że się nie rozwinął - każdy zanotował regres, którego pewnie już nigdy nie odrobi. I pewnie będzie coraz gorzej, jeśli nic się nie zmieni, co gdyby oceniać po tym, jak skończą niby potwierdziłoby Twój tok rozumowania, ale jak wspomniałem, nie ma wiele wspólnego z tym, jaki mieli potencjał wcześniej.

Oczywiście inną sprawą jest to, że jeśli jakakolwiek drużyna będzie w większości oparta na młodzieżowcach tej klasy, to będzie miała problem z tym, żeby sobie poradzić nawet na boiskach II ligi.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.09.2022, 11:15
Ja wiem, że Szot zagrał parę meczów w ESA, tylko że ja uważam, że był w każdym z tych meczy słaby lub tragiczny. W swoich najlepszych momentach bywał conajwyzej poprawny.

Pamiętam derby jak wchodził na boisko to się przeżegnywałem lewą stopą. Tylko szczęściu zawdzięcza, że nie sprokurował nieszczęścia, bo był bardzo niepewny i przegrywał pojedynki.

Zapamiętałem go z durnych symulek z przodu i bycia objeżdżanym z tyłu. Szczupły, słaby fizycznie a przy tym słaby start do piłki, słaba szybkość i zwrotność. On czysto piłkarsko może być przyzwoity, ale fizycznie odstaje od profesjonalnego poziomu. Jakby jeszcze chociaż miał gazicho, jak Wachowiak to przymknąłbym oko na to, że go przestawiają jak szmacianą lalkę. Jak okrzepnie z wiekiem to może być przyzwoitym 1-2 ligowcem ale raczej nie z boku obrony. I nie w najbliższym czasie tylko za jakieś 2-3 lata, jeśli pogra regularnie, gdzieś niżej. U nas na pewno się nie rozwinie.

Duda, Wachowiak czy Młyński, ba nawet Talar mogą i moim zdaniem będą dla nas wartością dodaną, jeśli nie będzie na nich spoczywał ciężar gry. Nadal się upieram, że potrzebują więcej jakosciowych starszych piłkarzy do gry wokół siebie. Czy to wracających po nieobecności czy podpisanych przez zarząd. Proporcje są ewidentnie zachwiane i zbieramy tego efekty.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.09.2022 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2022, 11:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że Szot zagrał parę meczów w ESA, tylko że ja uważam, że był w każdym z tych meczy słaby lub tragiczny.
Szot nie jest jedyny, jest tylko jednym z kilku w tej wyliczance, ale uparcie próbuje się tę dyskusję o ogólnym mechanizmie sprowadzić do dyskusji o tym ile dobrych meczów zagrał akurat ten najsłabszy z grupy. Tak, to prawda, on zagrał ich najmniej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.09.2022, 11:20
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Szot ma być LO to nie mam pojęcia po co w klubie jest Niewiadomski.
Oficjalnie to on miał być inwestycją, grać miał prawdziwy LO którego ściągniemy. Tylko że kasa się chyba skończyła i zamiast ściągnąć LO sprzedaliśmy najlepszego stopera, w dodatku lewonożnego...

Podejrzewam że Szot może aktualnie być mniejszym złem niż Wachowiak, z przodu będzie mniej wiatru ale z Moltenisem może trochę zasypią ten krater z lewej strony.

@bridgeburner - jak ty chcesz grać trójką stoperów jak my mamy dwóch i juniora? Chyba że policzyłeś aktualnie kontuzjowanych...

@MaLk - z tym potencjałem młodych jest tak że do nas nie trafiają najlepsi w kraju, a z takiego rocznika Lecha to się przebije może dwóch. Także teza nie poparta niczym, kilku będzie grało z braku laku w niższych ligach, ale żeby od razu pisać o zmarnowanych talentach?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.09.2022 o godz. 11:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 12.09.2022, 11:34
Oficjalnie to on miał być inwestycją, grać miał prawdziwy LO którego ściągniemy. Tylko że kasa się chyba skończyła i zamiast ściągnąć LO sprzedaliśmy najlepszego stopera, w dodatku lewonożnego...

Podejrzewam że Szot może aktualnie być mniejszym złem niż Wachowiak, z przodu będzie mniej wiatru ale z Moltenisem może trochę zasypią ten krater z lewej strony.

@bridgeburner - jak ty chcesz grać trójką stoperów jak my mamy dwóch i juniora? Chyba że policzyłeś aktualnie kontuzjowanych...

@MaLk - z tym potencjałem młodych jest tak że do nas nie trafiają najlepsi w kraju, a z takiego rocznika Lecha to się przebije może dwóch. Także teza nie poparta niczym, kilku będzie grało z braku laku w niższych ligach ale żeby od razu pisać o zmarnowanych talentach?
Szukam ratunku dla naszej lewej obrony i staram sie wykazać elastycznością
I z trójki Wachowiak, Niewiadomski, Szot na lewej obronie wybieram Jarocha jako polprawego stopera i Wachowiaka z Gruszkowskim na wahadlach , ewentualnie już nawet Balte na stoperze(przy graniu 3!), grywał tam niby, może przynajmniej byśmy nie stracili w jakimś meczu gola po wrzutce
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 12.09.2022 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 12.09.2022, 11:36
Czy Jaroch w ogóle jest zdolny do gry? Zszedł z urazem w Rzeszowie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.09.2022, 11:39
Szukam ratunku dla naszej lewej obrony i staram sie wykazać elastycznością
I z trójki Wachowiak, Niewiadomski, Szot na lewej obronie wybieram Jarocha jako polprawego stopera i Wachowiaka z Gruszkowskim na wahadlach , ewentualnie już nawet Balte na stoperze(przy graniu 3!), grywał tam niby, może przynajmniej byśmy nie stracili w jakimś meczu gola po wrzutce
To są już takie kombinacje które nie mają prawa wyjść w trakcie sezonu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2022, 11:47
@MaLk - z tym potencjałem młodych jest tak że do nas nie trafiają najlepsi w kraju, a z takiego rocznika Lecha to się przebije może dwóch. Także teza nie poparta niczym, kilku będzie grało z braku laku w niższych ligach, ale żeby od razu pisać o zmarnowanych talentach?
Może pójdźmy na kompromis - zmarnowanym potencjale na wyrobnika na poziomie drużyny I ligi z widokami na słabeusza ekstraklasy.

Czy to dużo czy mało dla tych chłopaków? Raczej dużo, bo różnica w kasie ogromna, niżej to już w praktyce półprofesjonalizm.

Czy to dużo czy mało dla klubu? Raczej dużo, bo o ile jest oczywiste, że najlepsi w kraju nie trafiali do nas, to biorąc pod uwagę, że w kolejce poza Lechem wyprzedzili nas już choćby w Lubinie, Szczecinie czy Warszawie, za chwilę wyprzedzą nas i w kolejnych ośrodkach, także tych lokalnych. Jak się nie ma kasy na transfery, to fajnie byłoby móc liczyć przynajmniej na jednego/dwóch sensownych wychowanków rocznie. I fajnie by było, jakby to byli goście z potencjałem na wyrobników I ligi, a nie III ligi.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 12.09.2022, 11:52
To są już takie kombinacje które nie mają prawa wyjść w trakcie sezonu.
Nie mamy prawa liczyć na poprawe gry i rezultatów robiac wciąż to samo
Dobry , nowoczesny trener wykorzystuje zalety swoich zawodników i stara się zamaskować ich wady
Brzęczyszczykiewicz z uporem godnym maniaka gra jednym systemem a jak nie ma zawodników na daną pozycję(co wynika, co gorsza, z jego decyzji) to wciska w ramy na siłę innych
Talar potrafi grać kombinacyjnie a nie ma szybkości więc gra na skrzydle
Że Wachowiak nie potrafi bronić to już widzą chyba wszyscy poza pionem sportowym naszego klubu
Ja nie twierdzę że to się na pewno sprawdzi, można równie dobrze spróbować zagrać 4-3-3 i zamknąć środek Balta, Basha i nieszczęsnym Plewka
Natomiast skład na Ruch jaki zostanie wystawiony to można w ciemno podawać, jedyne pytanie o personalia 2 środkowych pomocnikow(tzn z kim zagra Basha) bo i tak nic innego się nie zmieni
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 12.09.2022 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów