Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   10 kolejka, Stal Rzeszów - Wisła Kraków, 10 wrzesień 2022, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10804)

Arkadiusz.Czerepach 07.09.2022 12:13

10 kolejka, Stal Rzeszów - Wisła Kraków, 10 wrzesień 2022, 17:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.imgur.com/AVYDV7V.png

Aktualna tabela*

https://i.imgur.com/GCkCTuE.png

:TS:

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

Jaroo1 07.09.2022 12:37

Teraz już na pewno wygramy! A tak serio, to dobry kurs na Stal...

sandomingo 07.09.2022 13:26

Bukmachery pieniążki rozdają. Świetne kursy na Stal bo kazdy wynik jest równie prawdopodobny.
Co do naszego składu:
Czy Wuja zdecyduje się na zmianę w bramce?
Młody czy Francuz obok Łasickiego?
Który z naszych pereł na prawym skrzydle, czarna czy biała?
Ewentualna porażka spowoduje już ogromną nerwowość.

Szneka 07.09.2022 13:35

Broda- Jaroch Łasicki Skrobański Wachowiak Basha Talar Jelić Młyński Żyro Rodado. tak bym zagrał. Biegańskiemu mecz odpoczynku a może kilka zrobi dobrze.

MaLk 07.09.2022 13:42

Wnoszę o zmianę zakładacza tematów meczowych.

Już w zeszłym sezonie sygnalizowałem, że limit szczęścia Czerepacha się wyczerpał, ale nikt mnie nie słuchał. Widzieliście jak to się skończyło!

Co do meczu, to nie mam nic do powiedzenia. W naszej obecnej sytuacji każdy wynik jest możliwy, przy czym oczywiście największe szanse na przegraną mamy jeśli pierwsi szybko strzelimy bramkę :D

krysztal 07.09.2022 14:30

Według bilansu Brzeczka(przed 1-14) powinien być remis. 50% zwycięstw 20%remisów i 30%przegranych, ale to jego top więc różnie może być

wolfy 07.09.2022 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1591107)
Broda- Jaroch Łasicki Skrobański Wachowiak Basha Talar Jelić Młyński Żyro Rodado. tak bym zagrał. Biegańskiemu mecz odpoczynku a może kilka zrobi dobrze.

Jak Skrobański jest lepszy od tego Francuza to ja nie mam pytań...

Liczę na trzy punkty.

royalmichael 07.09.2022 17:15

Bez kontuzjowanych Błaszczykowskiego, Ondraska, Urygi, Pareiry, Cisse, Colleya, pauzujących za kartki Fernandeza, Dudy i pauzującego za wysoki kontrakt/bonusy Hugiego

JudasPriest 07.09.2022 18:31

Ktoś w ogóle liczy jeszcze Kubę jako piłkarza?

wolfy 07.09.2022 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1591122)
Bez kontuzjowanych Błaszczykowskiego, Ondraska, Urygi, Pareiry, Cisse, Colleya, pauzujących za kartki Fernandeza, Dudy i pauzującego za wysoki kontrakt/bonusy Hugiego

Cisse trenuje z zespołem. Chyba może już grać.

s1mone 07.09.2022 19:42

Dwa ostatnie mecze to były nasze dwie dotkliwe porażki.

Stal u siebie daje radę, ostatnio niemiłosiernie zlała PBB, które pogoniła piątką.

Bukmacherzy stawiają nas w roli faworytów, ale nie płacą za dużo za wygraną Stali przewidując możliwość niespodzianki.

Także kierując się logiką polskiej piłki (bo to już nie ESA :P) obstawiam lajtowe zwycięstwo dla nas co najmniej dwoma bramkami i pełną kontrolę przez 90 minut :D

Ostatnie dwa mecze przewidywałem jako ciężkie z możliwością wtopy, więc mam nadzieję, że i tym razem coś wywróżę :P

wolfy 07.09.2022 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1591126)
Dwa ostatnie mecze to były nasze dwie dotkliwe porażki.

Stal u siebie daje radę, ostatnio niemiłosiernie zlała PBB, które pogoniła piątką.

Bukmacherzy stawiają nas w roli faworytów, ale nie płacą za dużo za wygraną Stali przewidując możliwość niespodzianki.

Także kierując się logiką polskiej piłki (bo to już nie ESA :P) obstawiam lajtowe zwycięstwo dla nas co najmniej dwoma bramkami i pełną kontrolę przez 90 minut :D

Ostatnie dwa mecze przewidywałem jako ciężkie z możliwością wtopy, więc mam nadzieję, że i tym razem coś wywróżę :P

Obyś miał rację. Miłoby było się tym razem nie denerwować ani nie stresować.

Adenalix 07.09.2022 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1591107)

Jelić Balta nadaje się do prostowania bananów. Żyro na skrzydle jest bezproduktywny. Dla mnie:

Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański Wachowiak - Basha Talar Żyro Młyński Szywacz Rodado.

sevenheaven 07.09.2022 21:00

a co z Pereirra ? kiedy wraca ? facet zaraz wypadnie na pół roku po tym jak kopnał piłkę z rożnego.. hit

krysztal 07.09.2022 21:06

Spokojnie Biedrzycki wie co robi i nie trzeba mu non stop wypominać że po złamaniu paznokcia i zapaleniu mieszka włosowego zawodnik musi miesiąc się kurować

aNouc 07.09.2022 21:51

Biedrzycki razem z kolegami ze sztabu medycznego Wisły mógłby też wyjaśnić, dlaczego Puszcza Niepołomice jest lepiej przygotowana pod kątem fizycznie od piłkarzy Wisły (cytując Michała Żyro). Nie Legia, Raków, czy Amika, tylko Puszcza Niepołomice.. przecież to jest niepoważne.

.. i słowa Michała Zyro nt. osób odpowiedzialnych za przygotowanie piłkarzy Wisły pod kątem fizycznym, czyli fizjoterapeuty klubowego i sztabu medycznego chyba wyjaśniają, dlaczego w Wiśle jest tyle kontuzji i urazów, a piłkarze padają jak muchy, jeden za drugim.

aNouc 07.09.2022 21:55

Jeżeli nie będziecie mieć dostępu do telewizyjnego Polsatu, to możecie wykupić dostęp do wideo transmisji z meczu za jedyne 10 zł pod linkiem (połowa kasy trafia do budżetu klubu)

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508280

Arkadiusz.Czerepach 07.09.2022 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1591124)
Ktoś w ogóle liczy jeszcze Kubę jako piłkarza?

chyba niestety on sam

s1mone 07.09.2022 22:05

Trochę nadinterpretujesz aNouc. Nie można być przygotowanym do bycia wyższym. Silniejszym może i można, ale to dużo czasu zajmuje i raczej dotyczy starszych gości niż większość naszego składu.

Fizycznie przegraliśmy walkę z Puszczą przy stałych fragmentach, bo po prostu mamy niższy zespół składający się w dużej mierze z młodszych, lżejszych zawodników. Żyro się denerwował, że tą walkę w powietrzu przegrywaliśmy, mimo wiedzy co powinniśmy byli robić. No cóż, znać teorię to jedno, wygrać główkę będąc o głowę lub pół głowy niższym i przy tym słabszym fizycznie to zupełnie coś innego.

Powinniśmy byli od początku przede wszystkim wystrzegać się niepotrzebnych fauli i wybić po rogach, tych było za dużo. Ja nie winię naszych, że Puszcza wykorzystała swoje atuty. A wykorzystała je bezlitośnie. W innym meczu, przy tym samym obrazie gry byłby inny wynik wg mnie, bo poza bramkami jakieś wielkiej ilości konkretnych sytuacji w wykonaniu Puszczy to ja nie widziałem (oczywiście pomijam kontry, gdy już się całkiem odsłanialiśmy pod koniec spotkania).

Co do meczu :
Obstawiam, że Brzęczek się zdenerwował, że głupio tracimy bramki i wyjdzie taki skład :

Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański/Francuz, Wachowiak - Basha, Balta, Plewka, Żyro, Młyński, Rodado.
Czyli dość defensywnie zestawiona pomoc.

Ja chciałbym zobaczyć :
Broda - obrona jak wyżej, za to w pomocy : Balta, Basha, Talar, Żyro, Młyński - Rodado

Uważam, że zarówno Biegańskiemu jak i Plewce dobrze zrobiłby odpoczynek od pierwszej jedenastki.
Mikołajowi, żeby przemyślał sobie swoje przyspawanie do linii, Plewce również aby się mógł bardziej skupić na kolejnym meczu i niepopełnianiu w nim dziadowskich baboli.

Z resztą jestem ciekaw Brody, który był bardzo chwalony za sezon, w którym był wypożyczony, a jest wiekowo tak samo perspektywiczny jak Mikołaj.

Arkadiusz.Czerepach 07.09.2022 22:13

ja tylko chcialbym zwroicc uwage że Puszcza to niezla jak na 1 lige druzyna , chyba najlepsza z tych z ktorymi gralismy do tej pory , jakos tak frustracja sie tu wylała po tej akurat porazce , ale tabela pokazuje ze nie my jedni obejrzelismy ich plecy

krysztal 07.09.2022 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1591136)
ja tylko chcialbym zwroicc uwage że Puszcza to niezla jak na 1 lige druzyna , chyba najlepsza z tych z ktorymi gralismy do tej pory , jakos tak frustracja sie tu wylała po tej akurat porazce , ale tabela pokazuje ze nie my jedni obejrzelismy ich plecy

Z drużynami które teoretycznie mają wieść prym w tym sezonie albo remisują albo przegrywają tylko my w ....e dostaliśmy

krysztal 07.09.2022 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1591135)
Trochę nadinterpretujesz aNouc. Nie można być przygotowanym do bycia wyższym. Silniejszym może i można, ale to dużo czasu zajmuje i raczej dotyczy starszych gości niż większość naszego składu.

Fizycznie przegraliśmy walkę z Puszczą przy stałych fragmentach, bo po prostu mamy niższy zespół składający się w dużej mierze z młodszych, lżejszych zawodników. Żyro się denerwował, że tą walkę w powietrzu przegrywaliśmy, mimo wiedzy co powinniśmy byli robić. No cóż, znać teorię to jedno, wygrać główkę będąc o głowę lub pół głowy niższym i przy tym słabszym fizycznie to zupełnie coś innego.

Powinniśmy byli od początku przede wszystkim wystrzegać się niepotrzebnych fauli i wybić po rogach, tych było za dużo. Ja nie winię naszych, że Puszcza wykorzystała swoje atuty. A wykorzystała je bezlitośnie. W innym meczu, przy tym samym obrazie gry byłby inny wynik wg mnie, bo poza bramkami jakieś wielkiej ilości konkretnych sytuacji w wykonaniu Puszczy to ja nie widziałem (oczywiście pomijam kontry, gdy już się całkiem odsłanialiśmy pod koniec spotkania).

Co do meczu :
Obstawiam, że Brzęczek się zdenerwował, że głupio tracimy bramki i wyjdzie taki skład :

Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański/Francuz, Wachowiak - Basha, Balta, Plewka, Żyro, Młyński, Rodado.
Czyli dość defensywnie zestawiona pomoc.

Ja chciałbym zobaczyć :
Broda - obrona jak wyżej, za to w pomocy : Balta, Basha, Talar, Żyro, Młyński - Rodado

Uważam, że zarówno Biegańskiemu jak i Plewce dobrze zrobiłby odpoczynek od pierwszej jedenastki.
Mikołajowi, żeby przemyślał sobie swoje przyspawanie do linii, Plewce również aby się mógł bardziej skupić na kolejnym meczu i niepopełnianiu w nim dziadowskich baboli.

Z resztą jestem ciekaw Brody, który był bardzo chwalony za sezon, w którym był wypożyczony, a jest wiekowo tak samo perspektywiczny jak Mikołaj.

Sprawdziłem pierwszą jedenastkę naszą i ich.Różnica 13 cm na korzyść puszczy,no kurvva niewiele.Tak że ostrożnie z tym"o głowę lub pół głowy"

alexx6 08.09.2022 09:09

szybko łatwo i przyjemnie 3-0 dla Stali

Jagul 08.09.2022 09:44

Cytat:

Ładny pocisk na tego parodystę Brzęczka. Szanuję.

El'kabat 08.09.2022 14:10

Dawno remisu nie było ;)

MaLk 08.09.2022 14:16

Cytat:

Biegański nie jest przyspawany do linii dlatego, że sobie czegoś nie przemyślał, tylko dlatego, że ewidentnie na tę chwilę nie potrafi wychodzić. Tego też nie da się tak po prostu naprawić z dnia na dzień, potrzebna jest długa żmudna praca na treningach.

Podobny problem ma też z bronieniem karnych - widać wyraźnie, że tego nie potrafi.

Pytanie za sto punktów jest takie, czy ktoś z nim te elementy dodatkowo ćwiczy, bo indywidualnie się tego nie da nauczyć.

Patryko 08.09.2022 14:42

Co do wyjść pełna zgoda, Biegański ma tu sporo do poprawy.
Karne to bardziej moim zdaniem słabe wykonanie ala anemiczne kopnięcie Rafała Boguskiego. Jakie szanse obrony ma bramkarz, naprzeciw którego staje porządny wykonawca? 5%?

Jaroo1 08.09.2022 15:01

W sumie szkoda młodzieży w naszym klubie. Chłopaki z mniejszym czy większym potencjałem, tak jak np Biegański to by mogli się rozwijać w innych klubach, trenować, poprawiać cos. U nas czeka ich stagnacja, cofanie się w rozwoju i ewentualnie transfer szybciej lub później i klepanie piłki w eklapie, jak się uda to trochę wyżej.

Karherop 08.09.2022 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1591148)
Co do wyjść pełna zgoda, Biegański ma tu sporo do poprawy.
Karne to bardziej moim zdaniem słabe wykonanie ala anemiczne kopnięcie Rafała Boguskiego. Jakie szanse obrony ma bramkarz, na przeciw którego staje porządny wykonawca? 5%?

Podpowiem ile:
Lewandowski 10%
Messi 30%
Ronaldo 20%
Kane 20%
Naymar 20%

Nie wiem czy to najlepsi na świecie ale powiedzmy że liderzy w swoim klubach

Póki co u nas Biegański 7/0

Jestem za zmianą na Brodę. Uważam że ryzyko przy tym jest żadne.
Jeśli ryzykowaliśmy z Bieganskim w esa, to równie dobrze możemy wyjść z Brodą w 1 lidze. Doświadczenie na tamten moment mają porównywalne.

MaLk 08.09.2022 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1591148)
Karne to bardziej moim zdaniem słabe wykonanie ala anemiczne kopnięcie Rafała Boguskiego. Jakie szanse obrony ma bramkarz, naprzeciw którego staje porządny wykonawca? 5%?

W przypadku karnych odsyłam do przykładu Fabiańskiego. Tutaj dwa linki, które powinny rozjaśnić sytuację:

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...krolem-karnych
https://laczynaspasja.pl/wyrzut-sumi...-bronic-karne/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl