The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2022, 20:00
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post

Tak swoją drogą w czym zapatrujecie szans na utrzymanie się? Pytam poważnie i niech mi ktoś odpowie bez szyderstwa? Od któregoś momentu gra zacznie się jednak kleić? Łęczna, Warta i Podbeskidzie zejdą do formy z początku sezonu?

Co kopaczy powaga sytuacji dojdzie dopiero w momencie kiedy będzie kilka kolejek do końca i będziemy w strefie spadkowej.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.02.2022, 20:13
tak sobie mysle czy kopaczy to wogle obchodzi że spuszczą klub ?

jak to jest z wyplatami w takiej sytuacji ?

zrywaja kontrakt z winy klubu , i znjaduja sobie ciepla posadke gdzies indziej , a z wiselką chvj ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2022, 20:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ten moment kiedy to co pisze KOALIK zaczyna dla ciebie mieć sens...
Kibicowanie Wiśle szkodzi zdrowiu.

Tez sie na tym złapałem

nie bylo ligi 2 miechy,spokój mile weekendy

ale nagle powrocily koszmary w postaci koniecznosci ogladania Skvarki,Klimenta i innych niepełnosprawnych
naprawde chyba trzeba odstawic na razie ogladanie meczów bo to mija sie z celem zeby czlowiek 90 minut rzucał miesem przez taką druzyne pozorantów,dzis zdalem sobie sprawe ze to wszytsko chyba nie jest tego warte,zwlaszcza oni skoro wszytsko mają w dupie i niczego nie szanują.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.02.2022, 20:22
Uczucia podobne jak po 0-3 z Płockiem za Skowronka lub po 0-1 z Arka za Stolarczyka.
Widać było, że to już jest pozbawione sensu.

Szkoda tych paru utalentowanych chłopaków którzy muszą brać udział w takiej parodii futbolu. Nie mniej szkoda kibiców że muszą za coś takiego płacić. Wielu kibiców po dzisiaj da spokój na dłużej z wizytami na stadionie.

Z Łęczna w poniedziałek będzie 2-3k max na stadionie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.02.2022, 20:35
W obronie zero doskoku, ustawili się i czekali aż Stal się pomyli w ogóle im nie przeszkadzali kabaret. Co oni robią na treningach? Jeżeli też są tacy agresywni to nic dziwnego że Kliment prezentuje się rewelacyjnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.02.2022, 20:36
weźmy jeszcze pod uwagę ,że Stal przed sezonem musiała pożegnać de Amo i nie wykupić Piaseckiego bo....... nie było stać ich. dodatkowo nie zagrał Mak a mimo to zabawili się z nami jak z dziećmi. My potężny zastrzyk gotówki za Aschrafa i Yeboaha do tego zejście z kontraktów Mehremicia i Buchalika. w zamian przychodzą Ring Fazlagić Ondrasek czy Colley , ludzie którzy po 2 meczach w lidze już pokazują , że są co najwyżej średni i w żaden sposób warci kasy za jaką przyszli. człapią tak samo jak Ci, którzy byli w klubie już. zero walki zero ambicji zero chęci pokazani się.
Co znaczy ambicja i wola walki pokazało dziś w Bundeslidze Bochum pokonując Bayern.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Szneka : 12.02.2022 o godz. 20:40.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.02.2022, 21:30
Mourinho po meczu Inter-Roma w szatni po meczu:

Chciałbym się dowiedzieć od każdego z was, dlaczego się ze...ście w pierwszych dziesięciu minutach meczu. Chcę wiedzieć, dlaczego od dwóch lat okazujecie się tak mali w spotkaniach z wielkimi drużynami. Jeśli będziecie mali, to sędziowie również będą tak do was podchodzić. Traktują Romę jak dziecko – denerwował się Mourinho.

– Inter to super drużyna, ale zamiast znaleźć odpowiednią motywację, ze...ście się. Największą wadą mężczyzny jest brak jaj, brak charakteru. Boicie się takich meczów? W takim razie idźcie grać w Serie C, gdzie nigdy nie znajdziecie drużyn z mistrzami, najlepszych stadionów i presji wielkiego futbolu – powiedział "The Special One".

U nas nie ma nikogo kto by mógł tak powiedzieć, walnąć pięścią w stół!!! To jest kółko wzajemnej adoracji. Jarek, Kuba Tomek x2 , Dawid i Gula. Rodzinna cudowna atmosfera a będzie pobótka w I lidze...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.02.2022, 21:37
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
tak sobie mysle czy kopaczy to wogle obchodzi że spuszczą klub ?

jak to jest z wyplatami w takiej sytuacji ?

zrywaja kontrakt z winy klubu , i znjaduja sobie ciepla posadke gdzies indziej , a z wiselką chvj ?
Jest taki przepis że klub może po spadku wypowiedzieć umowy zawodników i rozwiązać kontrakt kosztem 1 miesięcznej pensji
Kilku parodystow by się można pozbyć w ten sposób
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2022, 21:41
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jest taki przepis że klub może po spadku wypowiedzieć umowy zawodników i rozwiązać kontrakt kosztem 1 miesięcznej pensji
Kilku parodystow by się można pozbyć w ten sposób
Ciekawe, nie znałem.

Z tej perspektywy to przynajmniej można uchronić się przed bankructwem.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.02.2022, 21:45
Nie slyszalem o czyms takim. Mozesz podeslac linka do jakiego regulaminu z tym?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.02.2022, 21:51
nieznajomy napisał(a):Wyświetl post
Mourinho po meczu Inter-Roma w szatni po meczu:

Chciałbym się dowiedzieć od każdego z was, dlaczego się ze...ście w pierwszych dziesięciu minutach meczu. Chcę wiedzieć, dlaczego od dwóch lat okazujecie się tak mali w spotkaniach z wielkimi drużynami. Jeśli będziecie mali, to sędziowie również będą tak do was podchodzić. Traktują Romę jak dziecko – denerwował się Mourinho.

– Inter to super drużyna, ale zamiast znaleźć odpowiednią motywację, ze...ście się. Największą wadą mężczyzny jest brak jaj, brak charakteru. Boicie się takich meczów? W takim razie idźcie grać w Serie C, gdzie nigdy nie znajdziecie drużyn z mistrzami, najlepszych stadionów i presji wielkiego futbolu – powiedział "The Special One".

U nas nie ma nikogo kto by mógł tak powiedzieć, walnąć pięścią w stół!!! To jest kółko wzajemnej adoracji. Jarek, Kuba Tomek x2 , Dawid i Gula. Rodzinna cudowna atmosfera a będzie pobótka w I lidze...
U nas za takie słowa to by zrobili z niego oszołoma. Połowa poczuła by się obrażona, a druga poleciałaby na skargę do mediów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.02.2022, 21:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
U nas za takie słowa to by zrobili z niego oszołoma. Połowa poczuła by się obrażona, a druga poleciałaby na skargę do mediów.
Taa a Kuba zrobiłby kolejną cieszynkę np. z Sadlokiem i Skvarką
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 12.02.2022, 22:06
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Nie slyszalem o czyms takim. Mozesz podeslac linka do jakiego regulaminu z tym?
http://razemdlapilki.com/baza-wiedzy...bez-jego-winy/

Cytat:
jeżeli po spadku klubu do niższej klasy rozgrywkowej na skutek rywalizacji sportowej – pod warunkiem, iż oświadczenie o rozwiązaniu kontraktu zostanie złożone do dnia 10 lipca, a klub nie będzie posiadać wobec zawodnika żadnych zaległości w wypłacie wynagrodzenia kontraktowego oraz klub wypłaci Zawodnikowi odszkodowanie w wysokości stanowiącej równowartość jednomiesięcznego wynagrodzenia indywidualnego należnego zawodnikowi z tytułu profesjonalnego uprawiania piłki nożnej, chyba że strony uzgodnią zmianę warunków kontraktu.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.02.2022, 22:46
W ostatnich kilku latach takich gównianych meczów jak ten było wiele. Staczamy sie konsekwentnie i tym razem moze sie nam udac w końcu spaść. Bez klku baniek z C+ i frekwencją na poziomie 4 tys raczej nie liczyłbym na jakies mityczne katharsis po którym wrócimy mocniejsi i "zresetowani".

Nie możemy spaść.

A jednak robimy wszystko by to zrobić. Drużna NIC nie gra. Dosłownie nic. Nie na czym opierać jakichkolwiek nadzieji ze bedzie lepiej a zarazem liczenie ze dotarlismy do dna i sie odbijemy jest tak samo naiwne.
DysoN
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Stary 12.02.2022, 23:01
Kubuś musi wrocic na boisko strzelić gola i podlecieć do Kazia Kmiecika uściskać go. Wtedy wygramy na Legi i Pogoni oraz klepniemy Lecha.

A tak serio to wtedy gdy to zrobił za Hyballi pokazał jaka patologiczna relacja jest w tym klubie. Nie będzie nic, nie łudźcie się , niedługo jakaś zbiorka albo kolekcja majtek za 300zł

Prezesem jest brat Kuby który nie ma pojęcia w sprawach klubu prowadzenia go itd . Do tego Pasieczny xD
Jaro buja się po emiratach, pies z kulawą nogą by na niego nie spojrzał gdyby nie to że jest właścicielem klubu. Na dodatek jest krolem Twittera
A po drugiej stronie broń wzięli łepa Zielińskiego który nagle z tymi samymi piłkarzami w kilka tygodni stworzył zespół który ugrał 4 pkt z Lechem i Lechią strzelając 5 bramek ....
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez markowywislak : 12.02.2022 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 12.02.2022, 23:37
My mamy projekt długofalowy, wiec nie można go szybko wprowadzić w życie bo co potem będziemy robili
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.02.2022, 01:01
Piszecie o tym, że oglądanie Wisły boli. Tak, to prawda. Ja już dawno przestałem oglądać mecze, bo zwyczajnie brakuje mi do tego sił. Wczoraj podobnie odpaliłem na chwilę i wystarczyło kilka minut by utwierdzić się w przekonaniu jak ta drużyna jest beznadziejna. Już nawet nie chodzi o sam wynik, ale tu nie ma nic pozytywnego w grze. Piłkarze nie wiedzą co i jak mają robić. Taka Stal zagrała po profesorsku. Gula już tego nie zlepi, przyjdzie następca to jak ma to poukładać jak napastnika nie ma? Pomoc kuleje, obrona z wyjątkiem bramkarza słaba. Nie mamy atutów. Jeżeli nie przyjdzie jakieś opamiętanie i szybka akcja ratunkowa to lecimy z ligi.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 13.02.2022, 01:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tych paru utalentowanych chłopaków
Też mi szkoda Tomasiewicza i Sitka, że musieli się mierzyć z taką bandą upośledzonych parodystów.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.02.2022, 08:12
Którzy to ci utalentowani chłopacy u nas? Ja widzę tylko Biegańskiego
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2022, 09:49
Jeszcze jedno co mnie wpienia niemiłosiernie. Przegrywamy, czas leci, a te patałachy 5 minut celebrują wykonanie rzutu wolnego, z którego i tacy ch... mamy.

I zajebista sytuacja z wczoraj. Zmiana Skwarki. A ten sobie zaczyna iść powolutku do linii bocznej. Dopiero się zorientował, że chyba wypadałoby się pospieszyć jak kibice zaczęli go wygwizdywać.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 13.02.2022 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.02.2022, 11:14
https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=87689

A nie pisałem, że Jasiu Kliment będzie niewypałem?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 11:32
pisales tez ze Yeboah jest przecietny

bez urazy bo Klimenta nie bronie , ale ty krytykujesz wszystko , więc nietrudno o celny strzał
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.02.2022, 12:26
moze podpadne wielu szeryfom ale ....Kliment wczoraj naprawde gryzl trawe i sie staral - wszedzie byl ....to ze mu nie wychodzilo i znow sie nic nie udalo to tylko kwestia tego ze jest on po prostu bardzo slabym i przecietnym pilkarzem , ale maly plusik za zaangazowanie , Hiszpan ? widac ze cos kuma z gry ofensywnej i ma jakies pojecie - oczywiscie o grze obronnej nie ma pojecia ale i tak tez nie bylo tak najgorzej ....niestety dalej w srodku jest Skvarka i to duzy blad - skrzydl;a nie istnieja - choc mozna powedziec : po co skrzydlowi skoro nie ma napastnia ?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.02.2022, 12:31
Ja mam na to wszystko zupelnie inne spojrzenie.
Glownym problemem jest totalny brak przygotowania druzyny, nie tylko pod wzgledem fizycznym, ale takze taktycznym.

Niestety to co pisalem na poczatku, co mi sie rzucilo w oczy, ze Gula nie oglada rywali, to niestety sie msci teraz. Nie da sie majac przecietna druzyne wygrywac nie rozpracowujac rywala. Kazdy zawodnik powinien miec swojego przeciwnika na boisku rozpisanego od gory do dolu, a tego zwyczajnie nie ma.

Rywale nas rozpracowuja, znaja slabe strony, znaja te mocniejsze i je niiweluja. A nam sie wydaje, ze wyjdziemy na boisko i grajac swoje wygramy mecz. Tak by bylo jakbysmy o dwie klasy przewyzszali rywala umiejetnosciami, a my jestesmy wiele razy slabsi.

Nic Gula nie wyciagnal wnioskow. Ani jesli chodzi o przygotowanie druzyny pod katem fizycznym, ani jesli chodzi o taktyke.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 12:43
za to wnioski (z hyballi) wyciagnał Jakub , i stąc taki miękki trener , który napewno w przecietniaków nie tchnie ducha walki
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.02.2022, 13:06
U nas przez braki w koncepcji, pomyśle gry idp a to raz Yaw odpali (poprzednia runda) a to ktoś poszarpie. Szkoda, że nie np cala ofensywa na raz, tylko pojedyncze krótkie zrywy. No ale taktykę, rozpracowanie idp powinno się stosować pod przeciwnika, i pod własnych piłkarzy, kompromis.
Chyba, ze jesteś drużyną Liderem przez duże L, to wtedy Ty narzucasz styl, grasz swoje.
No ale nam trochę brakuje chyba do tego .
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2022, 13:53
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
za to wnioski (z hyballi) wyciagnał Jakub , i stąc taki miękki trener , który napewno w przecietniaków nie tchnie ducha walki
Przecież to normalny tryb ekstrasowego trenera - zamordysta lub miły pan i tak na przemian. Kiedyś o tym weszło napisało artykuł. Nie tylko w Wiśle to tak wygląda.

Szkoda że teraz, przez strukturę w sztabie to musi przyjść nie dość że gość z twardą ręką, ale do tego potrafiący działać na tak minowym polu.

Jako że Gula póki co wciąż pracuje to sądzę że dostanie jeszcze szansę z Łęczna, ale tam nie tylko wynik, ale i styl będzie decydował o dalszej współpracy. Ja bym jednak bez względu na wynik dokonał zmian. Pytanie tylko czy Brzęczek czy Sobol
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.02.2022, 13:58
Tu trzeba impulsu, a Trener Gula raczej go już nie da. Nowe rozdanie, walnąć ręką w stół Panowie od jutra zaczynamy od nowa. Tak się robi jak się zmieni trenera. Trener Gula nie zmieni się nagle o 360 stopni.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.02.2022, 14:08
Nie byłem zwolennikiem zwalniania Guli ale miarka się przebrała.
Tu żadne wzmocnienia w składzie nic nie dadzą, to jak leczenie syfu pudrem.
Stal była słaba i tylko dlatego przegraliśmy jedną bramką.
Żadnego stylu, zero taktyki, piłkarze nie wiedzieli gdzie mają byś, wpadali na siebie, wzajemnie sobie przeszkadzali.
Rozliczanie z gry większości piłkarzy mija się z celem, bo ten sam piłkarz grając tak samo jak grał, przy odpowiedniej taktyce mógłby mieć dwa razy wyższe noty. Oczywiście poza takimi chronicznymi przypadkami jak Skvarka, Kliement czy Młyński którzy potykają się o własne nogi i są po prostu za słabi na eklapę bez względu na trenera i dobór taktyki.
Każdy projekt może nie wypalić i czas by wreszcie zarząd przyznał się do błędu i zrobił natychmiastową zmianę trenera. Każdy się może pomylić ale trwanie w błędzie to sabotaż. Błędy można wybaczyć ale sabotażu nie. Większość z nas to współwłaściciele klubu i z naszym zdaniem zarząd też musi się liczyć. Nawet jeśli jesteśmy mniejszościowymi akcjonariuszami.
Wstyd przed sponsorami, że wykładają kasę na takie pośmiewisko. Bo jesteśmy pośmiewiskiem na tle pozostałych klubów.
Gula na konferencji wreszcie przestał mydlić oczy i przyznał się, że nie ogarnia tego wszystkiego. Zdarza się, ekstraklasa go przerosła - nie jego pierwszego. Dziękujemy za dobre chęci i życzymy sukcesów w przyszłości. W innej lidze z innymi zespołami. Rozdział zamknięty. Nawet mi się nie chce pastwić nad facetem, po ludzku żal mi go.
Czas zrobić nowe otwarcie a czy to będzie Wujo, Stolar, Sobol czy ktokolwiek inny - to mniej istotne. Wazne żeby to był ktoś z jajami.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.02.2022, 14:20
Arronax napisał(a):Wyświetl post
Tu trzeba impulsu, a Trener Gula raczej go już nie da. Nowe rozdanie, walnąć ręką w stół Panowie od jutra zaczynamy od nowa. Tak się robi jak się zmieni trenera. Trener Gula nie zmieni się nagle o 360 stopni.
Chyba ciągle się ZMIENIA O 360 stopni właśnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów