The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2011, 21:18
Zajebisty artykuł o kibicach ekstraklasy (jest wzmianka o Wiślakach i Śląsku) jeśli wam się spodoba proszę o polubienie go gdyż startuje w konkursie

http://deplus.pl/news.php?readmore=27
Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 29.11.2011, 22:10
Wczorajsza oprawa z meczu Lechia - Ruch http://www.sport-informer.pl/infos/o..._gdansk_230847
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.11.2011, 22:28
lukaku napisał(a):Wyświetl post
Wczorajsza oprawa z meczu Lechia - Ruch http://www.sport-informer.pl/infos/o..._gdansk_230847

Szacun dla braci z Gdańska. Pirotechnika to jest coś pięknego, coś co powinno gościć na każdym stadionie..

....
A propos opraw: jutro w meczu pucharowym Legia szykuje ponoć coś specjalnego, ponoć jakąś "skomplikowaną" oprawę. Ciekawe. Forumowi legioniści mogą powiedzieć coś więcej?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.11.2011, 22:47
Aleks napisał(a):Wyświetl post
A Rasiak już z certyfikatem będzie mógł zagrać w najbliższym meczu(Podbeskidzie)
Chyba dopiero.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.11.2011, 23:03
uwierzcie mi na słowo, jeśłi będzie w Gdańsku na nowy stadion przychodziło te 10 czy 12 tys TAKICH KIBICÓW, to Ja mam w dupie te 20-30tys na meczu

wczorajszy mecz to był przełom, to było coś wielkiego na trybunach, przytłamsiliśmy Ruch na trybunach, chociaż byli dobrze zorganizowani, po naprawde długim czasie, to była wkońcu TA MOJA LECHIA !
Kazdy kto był na trybunach był z zespołem, każdy żył tym meczem- zapach flar.. ehh wracaja wspomnienia..
TO BYŁO PIEKNE.

edit:
nawet na tym filmiku widac przez moment jak Ruch wogóle nie żyje na trybunach i tak było przez 90% czasu tego spotkania
Jestem dumny jak paw po tym spotkaniu, nie chodzi mi o wynik , nie chodzi mi o gre, chodzi mi o TRYBUNY !
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 29.11.2011 o godz. 23:09.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.11.2011, 12:07
Wojciechowski już z Polonią nie wiąże żadnych nadziei. Tak wyczułem po jego wywiadzie dla weszlo. Szuka tylko pretekstu aby z tego bajzlu wyjść z twarzą. Możemy postawić "kropkę nad i", i bezpośrednio przyczynić się do upadku Polonii. No chyba,że sami za tydzień się pogrążą. Byłoby miło.

Jakby spadły Parchate i Polonia, ale byłby dublet.

Lechia dla Wojciechowskiego to byłoby coś zupełnie innego, inna para kaloszy. Nie jakiś tam osiedlowy klubik tylko poważny klub ze stadionem i kibicami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.11.2011, 12:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Lechia dla Wojciechowskiego to byłoby coś zupełnie innego, inna para kaloszy. Nie jakiś tam osiedlowy klubik tylko poważny klub ze stadionem i kibicami.
Pytanie tylko czy swoimi humorkami i chaotycznym interwencjami na kazdym szczeblu klubu by nie doprowadzil do podobnej sytuacji jak w Dyskobolii.
Gdybym byl kibicem Lechii nie chcialbym by taka osoba jak JW przejela "moj" klub.
DysoN
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.11.2011, 14:46
Wojciechowski już z Polonią nie wiąże żadnych nadziei. Tak wyczułem po jego wywiadzie dla weszlo. Szuka tylko pretekstu aby z tego bajzlu wyjść z twarzą. Możemy postawić "kropkę nad i", i bezpośrednio przyczynić się do upadku Polonii. No chyba,że sami za tydzień się pogrążą. Byłoby miło.

Wcale mu sie nie dziwie - tyle dawac na klub i zadnego rezultatu. Chcial byc drugim Cupialem ale jak widac jest to bardzo trudne
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.11.2011, 14:46
Bakero zostaje w Amice , oni to tam mają cierpliwość

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.11.2011, 14:53
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko czy swoimi humorkami i chaotycznym interwencjami na kazdym szczeblu klubu by nie doprowadzil do podobnej sytuacji jak w Dyskobolii.
Co prawda obie strony (Kuchar i Wojciechowski) zaprzeczają, ale mnie by nie zdziwiło, gdyby się dogadali. Józek narzeka jak to mu się nie wiedzie, ale sam powinien uderzyć się w piersi, bo na sumieniu ma nie jedno (zmiany trenerów, telefony do szatni w przerwie meczu, wykorzystywanie mediów do krytykowania piłkarzy). Zastanawiam się, czy główną przeszkodą w przejęciu Lechii nie byłoby rozdrobnienie udziałowców (Kuchar ma 51% a są jeszcze inni), bo JW nie lubi dzielić się władzą. A jak już ma pełnię władzy, to lubi z niej korzystać.

Poza tym z jego punktu widzenia same plusy: fantastyczny stadion, dużo kibiców, przychylność lokalnej władzy no i nowi wpływowi znajomi z sektora VIP - Tusk, Bielecki, Wałęsa...

DysoN napisał(a):Wyświetl post
Gdybym byl kibicem Lechii nie chcialbym by taka osoba jak JW przejela "moj" klub.
To poczytaj forum Lechii - tam mało jest głosów niechętnych JW.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.11.2011, 14:58
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post

Dlaczego właściciele nie mają tyle cierpliwości do polskich trenerów przy tak chu***ych wynikach...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.11.2011, 15:51

Ja tam patrzę na to w ten sposób

W Poznaniu życzę Lechowi silnej Warty - Amica będzie słabsza, lepiej dla Wisły
W Warszawie życze Legii silnej Polonii, Warszawianki, Hutnika, - Legia będzie słabsza - lepiej dla Wisły
W Krakowie TYLKO WISŁA - parchy wytępione!

Ja tam się nie cieszę tak bardzo że Wojciechowski chce odejsć z Polonii - w polskich realiach Warszawa to 3 mln aglomeracja (z miastami satelickimi) ale z 1 klubem! Jak Amsterdam.
3 mln liczy cała aglomercja Śląsko-Dabrowska gdzie tych klubów jest kilka (Górnik, Ruch, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom itd)

Z czego się cieszyć? Że Legii ubędzie konkurent? Chyba nie ma z czego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.11.2011, 15:59

Ale kibice juz takiej cierpliwosci nie mają
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.11.2011, 22:00
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Poza tym z jego punktu widzenia same plusy: fantastyczny stadion, dużo kibiców, przychylność lokalnej władzy no i nowi wpływowi znajomi z sektora VIP - Tusk, Bielecki, Wałęsa...
To poczytaj forum Lechii - tam mało jest głosów niechętnych JW.
Oraz cała menażeria JW, która ciekawe czy przywlecze z Warszawy, czyli Józek Oleksy, tow. Olejniczak itd.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.11.2011, 22:47

Do meczu z Zagłębiem, który na 99% wygrają. A jeśli tak, to JMB zostanie do zimy, czego wypada im życzyć
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.12.2011, 11:16
Kiedy Komisja Ligi obraduje? Bo jak nie zawieszą Stilicia na 3 spotkania to będzie to skandal...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.12.2011, 12:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ale kibice juz takiej cierpliwosci nie mają
Eee tam, tacy kibice. Piszesz o ciamajdach ktore przyjely lodowke jak eucharystie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 01.12.2011, 12:16
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Komisja Ligi obraduje? Bo jak nie zawieszą Stilicia na 3 spotkania to będzie to skandal...
Gdyby Stilić grał w Wiśle, następny mecz byłby z Legią to pewnie by go zawiesili już w poniedziałek.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.12.2011, 12:42
Tak sie zastanawiam czym kierowaly sie Ekstraklasa i Canal + ustalajac terminy 16 kolejki.
Wisła po czwartkowym, wyjazdowym spotkaniu z Odense gra w lidze w niedziele - 2,5 dnia odpoczynku.
Legia grajac z PSV u siebie w srode gra w lidze dopiero w poniedzialek - 4,5 dnia odpoczynku.
Bardziej racjonalny i logiczna by byl odwrotny uklad meczow
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2011, 12:56
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Tak sie zastanawiam czym kierowaly sie Ekstraklasa i Canal + ustalajac terminy 16 kolejki.
Wisła po czwartkowym, wyjazdowym spotkaniu z Odense gra w lidze w niedziele - 2,5 dnia odpoczynku.
Legia grajac z PSV u siebie w srode gra w lidze dopiero w poniedzialek - 4,5 dnia odpoczynku.
Bardziej racjonalny i logiczna by byl odwrotny uklad meczow
to proste - w niedzielę wieczorem wyjeżdżam na kilka tygodni z kraju i w poniedziałek nie mogłbym już być na meczu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.12.2011, 13:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to proste - w niedzielę wieczorem wyjeżdżam na kilka tygodni z kraju i w poniedziałek nie mogłbym już być na meczu
A no chyba ze tak...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.12.2011, 13:02
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja tam patrzę na to w ten sposób

W Poznaniu życzę Lechowi silnej Warty - Amica będzie słabsza, lepiej dla Wisły
W Warszawie życze Legii silnej Polonii, Warszawianki, Hutnika, - Legia będzie słabsza - lepiej dla Wisły
W Krakowie TYLKO WISŁA - parchy wytępione!

Ja tam się nie cieszę tak bardzo że Wojciechowski chce odejsć z Polonii - w polskich realiach Warszawa to 3 mln aglomeracja (z miastami satelickimi) ale z 1 klubem! Jak Amsterdam.
3 mln liczy cała aglomercja Śląsko-Dabrowska gdzie tych klubów jest kilka (Górnik, Ruch, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom itd)

Z czego się cieszyć? Że Legii ubędzie konkurent? Chyba nie ma z czego.
Mocni przeciwnicy sprawiają, że klub nie może osiąść na laurach tylko cały czas musi pracować na swoją przewagę.
Ja bym właśnie życzył Wiśle bardzo mocnej konkurencji. Tylko tak się można rozwijać.
Na prawde lepiej jest czasem być pokonanym, ale wyciągnąć wnioski i później się lepiej przygotować.
Np Wisła, mocny klub dzięki Cupiałowi, biła słabą konkurencję, co ma z tego klub oprócz 8 MP. Klub zapisał się w historii, ale nic się nie rozwinął.
Co gdyby była silniejsza konkurencja która działała na solidnych fundamentach? - Na pewno nie mielibyśmy tylu pucharów, ale klub znajdowałby się bliżej Europy, bo za każdą fuszerę/prowizorkę byłby karcony.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.12.2011 o godz. 13:09.
..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 01.12.2011, 15:40
Cytat:
Wywiad z prezesem Górnika, Arturem Jankowskim, z którego możemy się dowiedzieć, że Andrzej Orzeszek, do niedawna dyrektor sportowy, będzie odpowiadał za klubową akademię. Jankowski podkreśla też, że Górnik raczej nie odda Nakoulmy za mniej niż 2,5 miliona euro.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.12.2011, 16:14
za wiecej tez nie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 01.12.2011, 16:33
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
za wiecej tez nie.
On jest wart z 500 tys E. Ja .......e skąd takie chore ceny... To jest tak przykre ze aż śmieszne , to pomyślmy ile jest wart Biton według Górnika z 6 mln ?

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.12.2011, 16:36
On jest wart z 500 tys E. Ja .......e skąd takie chore ceny... To jest tak przykre ze aż śmieszne , to pomyślmy ile jest wart Biton według Górnika z 6 mln ?
Przecież może sobie mówić co chce, bo oferty jeszcze nie przychodzą.

Jak np. Sampdoria Genua zaoferuje 1 mln euro, to przecież gadka będzie zupełnie inna.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 01.12.2011, 16:42
murray napisał(a):Wyświetl post
Przecież może sobie mówić co chce, bo oferty jeszcze nie przychodzą.

Jak np. Sampdoria Genua zaoferuje 1 mln euro, to przecież gadka będzie zupełnie inna.
No tak , tez prawda , za Sernasa z widzewa , Widzew chcial Milion Ojro , a Zaglebie wyciagnelo go za pare tys E. Nie wiem ile to dokladnie bylo.

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.12.2011, 16:30
2000-czny mecz Legii w kestraklasie
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,N...wiadomosc.html

Co ciekawe Legia rozegrała najwięcej meczów z Wisłą. Ciekawe jak wygląda sytuacja Wisły
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.12.2011, 16:48
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe Legia rozegrała najwięcej meczów z Wisłą. Ciekawe jak wygląda sytuacja Wisły
Wydaje mi się, że tyle samo rozegraliśmy z Ruchem (137), z tym że z Ruchem ogólnie zagraliśmy więcej przez puchary itp. Wynika to z tego, że te drużyny najmniej kiblował w drugiej lidze.

Wy zagraliście najwięcej meczów z nami albo z Ruchem
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.12.2011, 17:15
Pewnie tak

A tak z przyzwoitości mógłbyś w podpisie zamienić tą 9 na 8, bo to tak jak ja bym twierdził że Wisła ma 14 mistrzostw bo 14 razy była na pierwszym miejscu w tabeli 1. ligii na koniec sezonu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów