The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
york09
Banita

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2014, 09:25
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna karnetu na siłownię i regularnego ćwiczenia. Ciągle jednak nie zacząłem swojej przygody z siłownią, gdyż niemal dwa lata temu doznałem kontuzji kręgosłupa - wypadł mi dysk. Po wizytach u kilku lekarzy (i wysłuchaniu ich rad) dałem sobie spokój z uprawianiem jakiegokolwiek sportu. Jednak nie wytrzymałem dłużej niż rok i wbrew zaleceniom lekarza wróciłem do aktywności fizycznej. I tutaj moje pytanie do osób ogarniętych w temacie. Czy mimo kontuzji mogę zacząć ćwiczyć na siłowni? Jeśli tak, to jakich ćwiczeń z pewnością nie mogę wykonywać? Czytałem już trochę o tym w Internecie, jednak za dużo na ten temat to nie ma. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc (będę również wdzięczny za jakieś porady dla początkującego). Pozdrawiam
Jedynie lekarz może powiedzieć jakie ćwiczenia możesz wykonywać.
Nie szukaj porady w internecie i u nas forumowiczów, może się to źle dla Ciebie skończyć.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.08.2014, 10:06
Odnośnie tej kontuzji jest tyle zaleceń ilu lekarzy. Sam też przez to przechodziłem. Mi wypada dysk w odcinku lędźwiowym kręgosłupa i w związku z tym nie wykonuję wszystkich ćwiczeń w opadzie tułowia (martwy ciąg, wiosłowanie sztangą, rwanie), wyciskania nad głową, przysiadów i ćwiczeń w płaszczyźnie czołowej (brzuchy)... acz to i tak nie zawsze .

Moja chałupnicza porada jest taka, żeby jednak nadupcać na siłce, tylko po prostu w ramach zdrowego rozsądku uważać na tę część kręgosłupa, której dotyczy uraz. Możesz też przejść się do np. Fizjomedu na Królowej Jadwigi i tam zapytać speców co oni radzą. Moim zdaniem całkowite zaniechanie aktywności fizycznej nie poprawi sytuacji.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 16.08.2014 o godz. 10:10.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.08.2014, 11:47
kierujcie sie do nowej hali Wisly, warto :
http://www.youtube.com/watch?v=TvgbRyfuP04
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2014, 10:18
wolno : polecam basen i pływanie na plecach
do tego cwiczena stabilizacyjne oraz takie na tulów z wykorzystaniem pilki szwedzkiej i poduszi sensomotyrycznej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.08.2014, 10:47
Ja jestem własnie rok po operacji. Usunięcie dysku i jakiegoś tam zerwanego więzadła. Drugi dysk lekko wysunięty pozostał. Obyło się bez wstawiania implantu.
Od półtorej miesiąca zacząłem z siłownią. Jeżeli chodzi o biceps, triceps, to nawet nie czuć obciążenia, mimo, iż lekkie jest. Natomiast, po jednym treningu na plecy i dwóch na barki źle to się skończyło. Od tygodnia nie mogę za bardzo się zebrać. Promieniowanie do prawej nogi znów, lekkie drentwienie. Dlatego na razie daje sobie spokój.
Konsultowałem się z lekarzem i to samo, raczej aktywność, a szczególnie siłkę można odrzucić, choć jakieś podciąganie czy ćwiczenia na ławeczce można zastosować. Ale to w zależności od urazu, więc musiałbyś się swoich zapytać.
Warto zapłacić do 70-80 zł, aby Ci instruktor ułożył trening pod Ciebie.
Tak jak napisał szprotson, basen, basen, basen. Najlepszy na tego typu rzeczy. Choć osobiście mnie strasznie nudzi, dlatego w ....u z nim skończyłem.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.08.2014, 20:06
Potrzebuje jakiegoś przyzwoitego białka w dobrej cenie, może natknął się ktoś na jakieś promocje ?
Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 27.08.2014, 20:18
tak z czystej ciekawości

gdzie trenujecie, jakie siłownie/kluby ?
Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 27.08.2014, 20:31
South napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje jakiegoś przyzwoitego białka w dobrej cenie, może natknął się ktoś na jakieś promocje ?
no koledzy ze sportmaxa sportxplode mocnysklep przydajcie się na coś
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.09.2014, 22:20
jak coś taniego to american fitmaxa , choć jakość prezentuje typowo "ekonomiczną"

40pln 750g 70% (wpc/spi)

http://mocnysklep.pl/642,pure-americ...tein-750g.html
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.09.2014, 13:48
No dobra, a co sądzicie o produktach typu CLA+ albo HCA?

Jedzenie tego jako suplement diety da jakieś efekty?

Coś tam się ruszam a to przyśpieszy spalanie tłuszczu?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.09.2014, 17:49
razraz napisał(a):Wyświetl post
tak z czystej ciekawości

gdzie trenujecie, jakie siłownie/kluby ?
Podgórze .
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.09.2014, 23:19
Cześć, życie prywatne mi się kompletnie rozpi..rzyło więc z racji tego, że teraz mam w cholerę czasu sam dla siebie chciałbym zacząć regularnie uczęszczać na siłownię żeby na przyszły sezon móc bez obciachu zdjąć koszulkę np. na Costa del Cryspi Interesuje mnie głównie wyrzeźbienie góry tj. kaptury, biceps, triceps, klatka piersiowa, przedramię, brzuch. Nogi odpuszczam ponieważ przez 15 lat grałem regularnie w piłkę nożną w klubie więc dysproporcji nie powinno być. Nie interesuje mnie wzrost masy, chyba, że po to żeby potem ją przekuć na zarysowanie mięśni. Obecnie ważę 83 przy 181 cm wzrostu. Dość regularnie jeżdżę na rowerze ok. 4-5 razy w tygodniu po 15 km, kilka razy w miesiącu chodzę na basen. Mógłby mi zatem ktoś z Was poradzić:
1. Co, ile i jak często najlepiej jeść ? Jakie produkty są zalecane a jakie powinienem wyrzucić z lodówki ?
2. Jakie ćwiczenia wykonywać na siłce, ile powtórzeń i jak często odwiedzać siłownię ?
3. Czy konieczne jest wspomaganie się chemią ? Wolałbym pozostać w ćwiczeniu na sucho.

Dzięki z góry!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2014, 23:35
po 1 nie odpuszczaj nóg. robisz nogi- wszystko rośnie że tak to powiem szybciej poczytaj o tym.
jedzenie 5-6 razy dziennie najlepiej, mniejsze porcje ale częściej, białko przede wszystkim zwierzęce, tłuszcze roślinne itp wylicz swoje zapotrzebowanie na potreningu . pl
jeśli chodzi o trening to mi najbardziej odpowiada split 4-dniowy, ale uważam że takie minimum żeby coś ze oba zrobić to 3x w tygodniu i dużo ćwiczeń wielo stawowych typu martwe ciągi wiosłowania, przysiady itp
jeśli masz dopięta dietę myślę że chemia nie potrzebna ale nie jestem żadnym ekspertem w tych sprawach

a ja mam inne pytanie. przez wakacje że tak powiem trochę się opierdalałem z siłownią, nie ukrywam spadki są (masa nie tak strasznie ale widać po mnie że to nie to samo co forma na wakacje) i mam pytanie. jaki trening stosować żeby szybko wrócić z siłą i przede wszystkim masą? wspomóc się jakąś kreatyną żeby szybko to nadrobić i iść do przodu?praktycznie cały wrzesień nic ze sobą nie robiłem, ale od października ostry trening.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.09.2014, 21:31
najpierw nadrob ile sie da na sucho ,potem kreatyna doperio
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.12.2014, 19:25
poleci ktoś coś dla początkującego na siłowni, przed treningiem i po treningu? jakieś sprawdzone białka itp.
pozdrawiam

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.12.2014, 09:55
słyszał ktoś z Was cokolwiek o szkole muay thai Am Nat na Cystersów ? Dużo ludzi ? Za wszelkie info dzięki
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.12.2014, 23:43
Słuchajcie, mam pytanie. Kiedyś w necie znalazłem taką stronę gdzie można było kupić abonament na rozpisywanie przez trenerów specjalnych diet dla osób uczęszczających na siłownię. Może wie ktoś coś ? Niestety sformatowałem dysk i przepadły mi wszystkie zakładki z ulubionych :/
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.12.2014, 17:23
Ja wiem tylko tyle, że to jest wywalenie kasy w błoto. Lepiej iść na normalną siłownię i tam popytać instruktorów (czasem się znajdzie taką co Ci instruktor rozpiski porobi za darmo).
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 08.01.2015, 16:49
Mamy tutaj na forum jakąś osobę, która zajmuję się rozpiskami diet/planów?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.11.2017, 18:02
Odbieram złotą łopatę i odkopuje zapomniany temat.

W sumie podbijam poprzedniego posta - szukam trenera personalnego, co weźmie pod lupę wagę, wzrost, tryb życia itp - rozpisze, wyjaśni, zasugeruje sposób odżywiania (niekoniecznie radykalną dietę).

Ograniczyłem do minimum słodycze i inne przekąski, 2 kg spadło w ciągu miesiąca ale to ciągle mało, zwłaszcza że regularnie uprawiam wspinaczkę a waga uparta jak świadek jehowy na progu ruszyć dalej w dół się nie chce ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.11.2017, 18:34
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Odbieram złotą łopatę i odkopuje zapomniany temat.

W sumie podbijam poprzedniego posta - szukam trenera personalnego, co weźmie pod lupę wagę, wzrost, tryb życia itp - rozpisze, wyjaśni, zasugeruje sposób odżywiania (niekoniecznie radykalną dietę).

Ograniczyłem do minimum słodycze i inne przekąski, 2 kg spadło w ciągu miesiąca ale to ciągle mało, zwłaszcza że regularnie uprawiam wspinaczkę a waga uparta jak świadek jehowy na progu ruszyć dalej w dół się nie chce ...
www.mocnytrener.pl

Współpracowałem, zajebisty człowiek. Pytaj o szczegóły na PW.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 14.11.2017 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.01.2018, 13:54
Przy okazji - dzięki za namiary.

Ps. Chce kupić mojej Młodej (sobie przy okazji też) takie cuś - używał ktoś albo poleci lepszy model jeśli w ogóle może być lepszy / gorszy

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów