The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2010, 08:48
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Powtorze jeszcze raz: Troche obiektywizmu Panowie bo w poprzednim sezonie w analogicznej sytuacji stracilismy mistrzostwo i wtedy to my bylismy frajerami.
Tylko wtedy nikt nie miał pretensji do sędziego, że Jop swoją kwadratową głową strzelił samobója.
Więc nie porównujmy tych sytuacji. Bo to co wygaduje Ulatowski i jego kopacze, o kibicach nie wspomnę to się nadaje do kabaretu pt." naród uciśniony".
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 08:56
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Ludzie troche obiektywizmu, bo za pol roku spotka nas to samo i wtedy my bedziemy plakac a zydy z nas sie smiac.
Nie spotka
Każdy powód jest dobry, żeby pośmiać się z tych gamoni
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.08.2010, 08:58
Ja napisze krótko:
Takiego wałka jeszcze na oczy nie widziałem. Przecierz tego nie powstydziłby się słynny sędzia Laguna z piłkarskiego pokera. Nikt mi nie wmówi że nie doszło w przerwie do jakiś rozmów między sędzią i działaczami Legii. Przecierz oni nie mogli przegrać swego pierwszego meczu u siebie, drugiego pod rząd, bo by byli ostatni w tabeli i byłby to ffatalny wizerunek marketingowy. Nie po to wykładali tyle kasy na stadion i grajków. Także Cracovia nie została oszukana na oczach całej Polski, ona została orżnięta.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2010, 09:00
Jeszcze raz: przepisy przeciwko grze na czas mają największe znaczenie właśnie na koniec meczu. Nie dziwię się, że poszedł gwizdek, bo Cabaj pojechał po bandzie tym wylegiwaniem się na murawie i poprawianiem getrów. Rozwalił cały swój naprawdę fantastyczny występ tym zachowaniem. No i wolny pośredni to jeszcze nie gol, to nawet nie karny, a że Iwański zamienia takie sytuacje w karnego, to już zupełnie inna sprawa.

A tak naprawdę piszę tylko po to, by wrzucić kolejne przekot zdjęcie z meczu
http://legia.com/www/pliki/jesien10/1806galeria3.JPG - prawidłowa pozycja pasiastych

Cytat:
Takiego wałka jeszcze na oczy nie widziałem. Przecierz tego nie powstydziłby się słynny sędzia Laguna z piłkarskiego pokera. Nikt mi nie wmówi że nie doszło w przerwie do jakiś rozmów między sędzią i działaczami Legii. Przecierz oni nie mogli przegrać swego pierwszego meczu u siebie, drugiego pod rząd, bo by byli ostatni w tabeli i byłby to ffatalny wizerunek marketingowy. Nie po to wykładali tyle kasy na stadion i grajków. Także Cracovia nie została oszukana na oczach całej Polski, ona została orżnięta.
Twoim dowodem na to, że to był wałek jest to, że w tym wałku brała udział marketingowa Legia, która wydała dużo na transfery. Dobry dowód, dobry ;]

A tak swoją drogą - słynny sędzia Laguna nie drukował, czy tam wydrukował jeden mecz na sam koniec, żeby się odegrać na skorumpowanej lidze, więc kiepski przykład
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.08.2010 o godz. 09:06.
Legionista
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.08.2010, 09:04
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja napisze krótko:
To mało widziałeś... tak - Cracovia została orżnięta, a nawet zerżnięta...
Był remis więc nie przegraliby.
@ carpenter - ostatniego popisu Jopa w meczu z ksc, jego skutków i rechotu jaki się poniósł po Polsce nie przebije nic przez najbliższe 10 lat jak nie więcej, więc nic złego posmiać się teraz z innych
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2010, 09:11
Panowie, decyzja sędziego była SKANDALICZNA.
I nie mówię tu już o szeroko komentowanej gorliwości sędziego nie idącej z duchem gry.
Dobra, chce być aptekarzem - to niech będzie.
Spójrzcie na tą powtórkę: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...dy_Cabaja.html
Siódma sekunda a więc złamanie przepisu następuje w momencie gdy Cabaj poprawia getry na piątym metrze.
I tylko stamtąd sędzia miał (wątpliwe ale jednak) prawo podyktować wolnego bo tam nastąpiło przewinienie.
W tej sytuacji wskazanie 14-15 metra było skandalicznym wypaczeniem.
A chyba jasnym jest że z 5 metra, mając drużynę rywali w bramce jest dużo trudniej trafić.
Ostatnio edytowane przez bozar : 17.08.2010 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2010, 09:19
Tak ładnie niektorzy stwierdzacie, ze sedzia zachował sie OK bo przegrala tym sposobem Cracovia - nasz wrog a sie załoze, ze spotyka nas taka sama sytuacja to nie wytrzymacie nerwowo i posypia sie przeklenstwa - nie bedzie wam wtedy do smiechu. Dla mnie sedzia zachował sie jak smiec, teraz przez te glupia sytuacje Legia ma nowego sprzymierzenca - bo tak spokojnie mozna nazwac podarowany rzut wolny w takim momencie. Nie odwołujcie sie do zasad bo one w tym przypadku sa nie fair. W Anglii takiego sedziego juz dawno by nie widziano w angielskiej ekstaklasie.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2010, 09:27
Właśnie mi się przypomniało dlaczego nikt w Polsce nie lubi Legii

Cieszy to, że pokrzywdzonym dziewczyny zza Błoń, im nigdy za wiele takich przypadków

A co do Legii, to z Maciejem "wypada tylko przeprosić kibiców" Skorżą i jego przyjacielem z Italii nawet pomoc od sędziów nie pomoże w mistrzostwie, oby
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 17.08.2010 o godz. 09:37.
the end
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.08.2010, 09:30
Ja tam widziałem większy przekręt w lidze. Mianowicie utrzymanie się parchów, kosztem ŁKS. Końcówka meczu, a parchy turlają się po murawie, jak rażeni piorunem, Cabaj w ostatnich sekundach ostentacyjnie leży na piłce, podnosi się jakby miał reumatyzm, poprawia getry, kozłuje piłką, wystawia łapę i dopiero wybija piłkę. W tym czasie można piłkę wybić, przeciwnik może ją przejąć, desperacko wrzucić w pole karne i - a nóż - padłaby bramka. Warto też nadmienić, że Cabaj miał już kartkę na koncie więc powinien być ostrożniejszy. Gdyby sędzia dołożył wszelkich starań by pomóc Legii, to by gwizdnął karnego.

Minki żydowskich kopaczy oraz co poniektórych na osiedlu - bezcenne
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.08.2010, 09:31
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak ładnie niektorzy stwierdzacie, ze sedzia zachował sie OK bo przegrala tym sposobem Cracovia - nasz wrog a sie załoze, ze spotyka nas taka sama sytuacja to nie wytrzymacie nerwowo i posypia sie przeklenstwa - nie bedzie wam wtedy do smiechu. Dla mnie sedzia zachował sie jak smiec, teraz przez te glupia sytuacje Legia ma nowego sprzymierzenca - bo tak spokojnie mozna nazwac podarowany rzut wolny w takim momencie. Nie odwołujcie sie do zasad bo one w tym przypadku sa nie fair. W Anglii takiego sedziego juz dawno by nie widziano w angielskiej ekstaklasie.

Po pierwsze Cracovia powinna grać w pierwszej lidze a nie ekstraklasie - jeśli mamy się trzymać sportowej rywalizacji i iść z duchem sportu.

Jako że wiadomo jak się poprzednio utrzymali - nie można mówić w ich przypadku i sportowej rywalizacji - koniec kropka.

A jak nam taki numer wywiną to wiadomo że będziemy się w...wiać
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.08.2010, 09:33
Dziekuje sedziemu.
Mam nadzieje ze sasiadce braknie tego jednego punktu do utrzymania w tym sezonie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Ortas
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 17.08.2010, 09:34
"Cabaj mógł trzymać piłkę w dłoniach sześć sekund, a trzymał jedenaście. Tutaj nie ma więc mowy nawet o jakiejś kontrowersji, nie ma pola do różnych interpretacji. Po prostu rzut wolny i tyle. Na dodatek Cabaj zupełnie bezsensownie, trzymając piłkę pod pachą, poprawiał sobie getrę. Przecież to była demonstracyjna gra na czas. Sędzia nie miał wyboru" - powiedział w rozmowie ze sports.pl Sławomir Stempniewski, były szef polskich sędziów i znany ekspert Canal Plus z programu "Kontrowersje".

"Jednak... Już po meczu na forach internetowych i blogach rozgorzała dyskusja, czy rzut wolny dla Legii powinien zostać powtórzony. Vrdoljak przed strzałem Iwańskiego trącił piłkę tak, że zrobiła ćwierć obrotu. "Piłka musi po podaniu przekroczyć odległość równą swoją obwodowi" - brzmiały przepisy z zeszłego roku.

Tyle, że przepisy się zmieniły i tegoroczne mówią wyraźnie, że teraz piłkę wystarczy dotknąć. Zatem gol dla Legii zdobyty został prawidłowo."

http://legionisci.com/news/38857_Arb...przepisow.html
Ostatnio edytowane przez Ortas : 17.08.2010 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.08.2010, 09:39
Ale w tej sytuacji sędzia nie mógł przerwać gry i po daniu kartki Cabajowi oddać piłke spowrotem Cracovii. Takie coś tylko przy "piątce".
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.08.2010, 09:45
Faktycznie, masz rację.
Sędzia zrobił jak zrobił, miał do tego pełne prawo, ale pomimo wszystko wyglądało to jak wyglądało.
"pozostaje tylko pośmiać się z dziewczyn z drugiej strony błoń"
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2010, 09:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze Cracovia powinna grać w pierwszej lidze a nie ekstraklasie - jeśli mamy się trzymać sportowej rywalizacji i iść z duchem sportu.

Jako że wiadomo jak się poprzednio utrzymali - nie można mówić w ich przypadku i sportowej rywalizacji - koniec kropka.

A jak nam taki numer wywiną to wiadomo że będziemy się w...wiać
Ta przegrana Cracovii dala nam tylko jedno - teraz w Legii podniecenie, ze potrafia sie z 0-1 wybic w gore i wygrac a My tego nie potrafimy. Pamietacie jak w porzednim sezonie bylo z Lechem? - tylko my jestesmy w stanie awansowac do fazy grupowej LM. Teraz bedzie kolejna sytuacja - tylko my mozemy zostac mistrzem polski bo potrafimy sie podniesc a Wy tego nie potraficie. Noi po takich sytuacjach jak nas kibicow Wisly szlak moze nie trafic jak sie takich bredni slucha. Juz nas nawet co niektorzy skazuja na spadek z ekstraklasy
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
"pozostaje tylko pośmiać się z dziewczyn z drugiej strony błoń"
No teraz mozemy sie smiac bo oni sie z nas smiali gdy w porzednim sezonie przegralismy z nimi 0-1 sa plusy i minusy wczorajszej sytuacji
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 17.08.2010 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.08.2010, 09:52
Ortas napisał(a):Wyświetl post
"Cabaj mógł trzymać piłkę w dłoniach sześć sekund, a trzymał jedenaście. Tutaj nie ma więc mowy nawet o jakiejś kontrowersji, nie ma pola do różnych interpretacji. Po prostu rzut wolny i tyle. Na dodatek Cabaj zupełnie bezsensownie, trzymając piłkę pod pachą, poprawiał sobie getrę. Przecież to była demonstracyjna gra na czas. Sędzia nie miał wyboru" - powiedział w rozmowie ze sports.pl Sławomir Stempniewski, były szef polskich sędziów i znany ekspert Canal Plus z programu "Kontrowersje".

http://legionisci.com/news/38857_Arb...przepisow.html
Ci wszyscy co pie....ą o jakoby "skandalicznej" czy niby wydumanej decyzji sędziego, niech sobie obejrzą te właśnie filmiki. Jeden z meczu pucharowego (!!!) Celtic - Szachtar, gdzie jak widać sędzia podyktował rzut wolny i to z miejsca gdzie bramkarz kończył swoje przewinienie czyli 11 sek. a nie jak sugerowali to słabo zorientowani, czy nazwijmy to wprost tępogłowi z miejsca gdzie mija właśnie 6 sek. Bajdurzenie, że niby nigdzie i nigdy się tak nie gwiżdże można sobie teraz w kapcie włożyć.
Dokładnie tyle samo sekund miał Cabaj - 11 sek. I skończcie te pierdoły skoro jak widać nie macie pojęcia o przepisach piłki nożnej. Zajmijcie się bierkami a nie footbolem, bo tylko zaśmiecacie niepotrzebnie forum.
Myśle, że to koniec tematu ? No chyba, ze ktoś nie rozumie to co widzi (filmy).
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.08.2010, 09:53
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dziekuje sedziemu.
Mam nadzieje ze sasiadce braknie tego jednego punktu do utrzymania w tym sezonie.
A ja mam nadzieję, że te 2 ,,wydrukowane" punkty nie przesądzą o mistrzostwie dla Legii. Obawiam się, że w tym sezonie sędziowie i media będą robiły wszystko, aby Legia zdobyła tytuł.

Przypomnę tylko, że rozegraliśmy 2 kolejki i już nie uznano nam prawidłowego gola i nie podyktowano ewidentnego rzutu karnego. Takie detale często są decydujące w ostatecznym rozrachunku vide pomoc sędziów w majstrze dla Amiki.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.08.2010, 09:58
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieję, że te 2 ,,wydrukowane" punkty nie przesądzą o mistrzostwie dla Legii. Obawiam się, że w tym sezonie sędziowie i media będą robiły wszystko, aby Legia zdobyła tytuł.

Przypomnę tylko, że rozegraliśmy 2 kolejki i już nie uznano nam prawidłowego gola i nie podyktowano ewidentnego rzutu karnego. Takie detale często są decydujące w ostatecznym rozrachunku vide pomoc sędziów w majstrze dla Amiki.
Gdyby nasi pilkarze mieli jaja a nie macice, to punktow bysmy mieli 6, i nikt by sie nie przejmowal jakims nieuznnaym golem czy brakiem karnego.
Jestemy slabi i przez to przegramy MP, a nie przez sedziow.

Legia wczoraj gala do konca - wygrala zasluzenie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 17.08.2010, 10:13
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ci wszyscy co pie....ą o jakoby "skandalicznej" czy niby wydumanej decyzji sędziego, niech sobie obejrzą te właśnie filmiki. Jeden z meczu pucharowego (!!!) Celtic - Szachtar, gdzie jak widać sędzia podyktował rzut wolny i to z miejsca gdzie bramkarz kończył swoje przewinienie czyli 11 sek. a nie jak sugerowali to słabo zorientowani, czy nazwijmy to wprost tępogłowi z miejsca gdzie mija właśnie 6 sek. Bajdurzenie, że niby nigdzie i nigdy się tak nie gwiżdże można sobie teraz w kapcie włożyć.
Dokładnie tyle samo sekund miał Cabaj - 11 sek. I skończcie te pierdoły skoro jak widać nie macie pojęcia o przepisach piłki nożnej. Zajmijcie się bierkami a nie footbolem, bo tylko zaśmiecacie niepotrzebnie forum.
Myśle, że to koniec tematu ? No chyba, ze ktoś nie rozumie to co widzi (filmy).
...bo ty się znasz...
I nie życzę sobie wyzywania mnie od tępogłowych - kim ty koleś jesteś by mnie oceniać, na oczy mnie nie widziałeś.
Co do meritum - oczywiście dobrze pamiętam tą bramkę z meczu Szachtara z Celtikiem. Nie rozumiem czemu uznaje się za ok że sędzia gwiżdże wolnego z tego miejsca skoro przewinienie następuje w innym. Idąc takim tokiem rozumowania faule powinno się gwizdać z miejsca gdzie upadnie zawodnik a nie z miejsca gdzie był faulowany. Lol.
Przepisy takie czy inne nie zwalniają nas od trzeźwego myślenia i dyskusji.

To wszystko nie zmienia faktu że Craxa sfrajerzyła się w tym meczu pierwszorzędnie. Mogli prowadzić kilkoma bramkami-to co wyrabiała w obronie Legia budzi duże nadzieje przed meczem ze Śląskiem. Oby WKS ich pojechał należycie.

A do kolegów jarających się perspektywą spadku Craxy..jesteście żałośni. Kraków bez derbów? Naprawdę tego chcecie?
Heh co za czasy żebym musiał sąsiadów zza Błoń na forum bronić..
Ostatnio edytowane przez bozar : 17.08.2010 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2010, 10:57
Nigdy w meczu nei widzielem takiego zachowania sedziego jak wczoraj
Fajnie ze nowy stadion, ale bez jaj.
Ciekawe kiedy Legii beda przyznawac karne przed meczem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2010, 11:03
Gdyby nasi pilkarze mieli jaja a nie macice, to punktow bysmy mieli 6, i nikt by sie nie przejmowal jakims nieuznnaym golem czy brakiem karnego.
Jakby mieli jaja, a nie macice, to by ich już dawno Basałaj opchnął i ściągnął jakiś frajerów potykających się o własne nogi. Zostali tylko Ci, których się na żywca spieniężyć nie dało...

Jestemy slabi i przez to przegramy MP, a nie przez sedziow.
OK, ale nie tylko my gramy w tej lidze. Ja akurat w ogóle nie myślałem o tym, jak to się na nas odbije, bo my w tej chwili gramy taką padlinę, że trudno nawet myśleć o pucharach.

Legia wczoraj gala do konca - wygrala zasluzenie.
Tu się nie zgodzę. Cracovia zagrała naprawdę dobry mecz, z taką grą pojadą nasze panienki w derbach Jedyne co cieszy, to brak skuteczności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.08.2010, 11:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nigdy w meczu nei widzielem takiego zachowania sedziego jak wczoraj
Fajnie ze nowy stadion, ale bez jaj.
Ciekawe kiedy Legii beda przyznawac karne przed meczem.
Kilkanascie takich akcji jest na Youtube.Wystarczy poszukac. Przepis to przepis, sedzia moze, nie musi... coz skoro mecz "podlozony" to czekamy na dowody, inaczej nie ma sensu dyskutowac.

Tak jak napisalem wczesniej. Cracovia grala fajna pilke, ale za te bezczelne udawanie wiecznych fauli,lezenie lacznie chyba z 5 minut na ziemi, za frajerstwo Cabaja spotkala ich kara i nie wazne czy by grali z Lechem czy Wisla - mialbym to samo zdanie. Moze sie naucza niepelnosprytni kopacze ze frajerstwo nie poplaca.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2010, 11:15
Artykuł z "Weszło", myślę że doborze opisujący skandal na Łazienkowskiej.

Szczególnie interesujące fragmenty:

weszło napisał(a):
Specjalnie obejrzeliśmy mecz Legia - Cracovia raz jeszcze (tzn. oglądamy w tym właśnie momencie, jest 50 minuta). I co? W 45 minucie i 28 sekundzie Marijan Antolović złapał piłkę i trzymał ją w ręku przez kolejne osiem-dziewięć sekund. Dlaczego wtedy nie było rzutu wolnego pośredniego? W końcu "przepis to przepis". Dlaczego Stefański zlekceważył zasady gry? Bo co, głupio było zagwizdać? Kibice zjedliby go żywcem? No tak.
(...)
PS 2 W 84 minucie i 40 sekundzie Antolović złapał piłkę i trzymał ją dłużej niż 6 sekund. I to było przy wyniku 1:1...
Przepis jest przepis, panowie. Skręcono Cracovię.

Ogólnie - dam wam radę. Weźcie sobie dowolny mecz i liczcie, ile byłoby w nim takich akcji, gdyby ktoś postanowił drukować jak Stefański.

kreseq - a Ty sobie daruj pisanie o frajerstwie, bo akurat Cracovię przekręcili dwukrotnie, trzech podstawowych obrońców musiało tam grać zaraz po meczu "pseudokadry" Majewskiego. A wszystko to przez wasz piknik z Arsenalem.

Widać, że kasa idzie nie tylko na transfery...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2010 o godz. 11:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2010, 11:18
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Kilkanascie takich akcji jest na Youtube.Wystarczy poszukac. Przepis to przepis, sedzia moze, nie musi... coz skoro mecz "podlozony" to czekamy na dowody, inaczej nie ma sensu dyskutowac.

Tak jak napisalem wczesniej. Cracovia grala fajna pilke, ale za te bezczelne udawanie wiecznych fauli,lezenie lacznie chyba z 5 minut na ziemi, za frajerstwo Cabaja spotkala ich kara i nie wazne czy by grali z Lechem czy Wisla - mialbym to samo zdanie. Moze sie naucza niepelnosprytni kopacze ze frajerstwo nie poplaca.
ja nie twierdze ze mecz podłożony.
Po prostu nie dalej jestem w szoku, ze ktoś coś takiego gwizdnął

Oglądałem mase meczu, grałem mase meczy i NIGDY cos takiego sie nie zdarzyło.

Bylibyście lepsi piłkarsko, wygralibyście bez pomocy sędziego. tyle.

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 17.08.2010, 11:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Legia z frekewncja cos nie za dobrze,na dole pusto,w sektorze gdzie siedziala Cracovia tez pustawo.
Zyleta za to fajnie spiewała,pare razy konkret.
Tam na dole, gdzie jest napis LEGIA bilety na Cracovie były po 100 zł. Nic dziwnego, że były dziury.Za bramką jest sektor gości (wypełniony przez Cracovię w 1/4), sektory buforowe I sektory rodzinne. W tych sektorach też było pustawo, ale poniedziałek, godz. 18.45 to nie jest w stolicy dobra pora na rodzinne wypady. Te sektory zapełniać się będą w weekendy.
Frekwencja zaskoczyła na plus. Wielki plus. Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 17.08.2010, 11:24
Na Weszło tylko o pierwszej połowie: Cabaj dłużej niż przez 6 sekund trzymał piłkę w 2 minucie i 17 sekundzie (9 sekund), 7 minucie i 43 sekundzie (8 sekund), 20 minucie i 30 sekundzie (15 sekund), 20 minucie i 55 sekundzie (9 sekund), 38 minucie i 55 sekundzie (10 sekund). Ktoś też wyliczył, że po upadkach piłkarzy Cracovii 15 razy wbiegali masażyści z noszami. Może sędzia postąpił z "duchem gry" - pozwalał do czasu.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 11:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie - dam wam radę. Weźcie sobie dowolny mecz i liczcie, ile byłoby w nim takich akcji, gdyby ktoś postanowił drukować jak Stefański.
Ile to już razy było, że ta piz.da Cabaj leży i kwiczy, udaje albo przeciąga i gra na czas ? On w tym bryluje, to cwelisko ma za swoje w końcu. I wcale tu nie bronię Legii.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.08.2010, 12:06
Narazie to więcej piszących przejmuje się wolnym Legii niż ewidentnym karnym w meczu Ruch - Wisła, gdzie Rios został niemal znokautowany bez piłki w polu karnym. Rios nie mial tylu adwokatów jak niby pokrzywdzone parchy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2010, 12:17
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Narazie to więcej piszących przejmuje się wolnym Legii niż ewidentnym karnym w meczu Ruch - Wisła, gdzie Rios został niemal znokautowany bez piłki w polu karnym. Rios nie mial tylu adwokatów jak niby pokrzywdzone parchy.
Jaki jest sens kłócić się o karny, którego i tak się nie wykorzysta.

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.08.2010, 12:19
Lepszy karny niż rzut wolny pośredni
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów