The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 22:49
rw88 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Zgodnie z przepisami powinno się zatem powtórzyć wolnego.

Co? Przepis jest przepis.
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Tylko, że takich akcji w meczach jest kilkanaście.

Ciekawi mnie czy ktoś liczył, ile wczoraj Pawełek albo Pilarz piłkę wybijali.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 16.08.2010 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2010, 22:51
Cytat:
Szkoda, że na 100 takich sytuacji jedna zostaje prawidłowo zinterpretowana przez sędziego.
No tak, tylko że jeżeli nie w ostatnich 2 minutach gry ma być gwizdana gra na czas, to kiedy ma być gwizdana? Dla mnie absurdem było, że pasiaści grali na czas już od 5 minuty, ukradli spokojnie z 10 minut całego widowiska na samym skręcaniu się z bólu i łapaniu się za twarz po tym jak się dostało w żebro albo łapaniu się za nogę po tym, jak się było popchniętym na ziemię, ale ok, niech będzie, ich żenada. Ale w momencie, kiedy w 92 minucie bramkarz po złapaniu piłki sobie leży i się patrzy jakby pierwszy raz leżał w trakcie meczu na brzuchu pod bramką i podziwia widoki, a potem poprawia sobie getra, to jak sędzia, który widzi przez cały mecz grę na czas ma tego nie ukarać? No i nikt nie kazał pasom fatalnie rozegrać tego wolnego, bo nie oszukujmy się - to był strzał znacznie bliższy farfocla, niż super-inteligentnie strzelonego gola.
Legionista
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2010, 22:58
Sartre napisał(a):Wyświetl post
No tak, tylko że jeżeli nie w ostatnich 2 minutach gry ma być gwizdana gra na czas, to kiedy ma być gwizdana? Dla mnie absurdem było, że pasiaści grali na czas już od 5 minuty, ukradli spokojnie z 10 minut całego widowiska na samym skręcaniu się z bólu i łapaniu się za twarz po tym jak się dostało w żebro albo łapaniu się za nogę po tym, jak się było popchniętym na ziemię, ale ok, niech będzie, ich żenada. Ale w momencie, kiedy w 92 minucie bramkarz po złapaniu piłki sobie leży i się patrzy jakby pierwszy raz leżał w trakcie meczu na brzuchu pod bramką i podziwia widoki, a potem poprawia sobie getra, to jak sędzia, który widzi przez cały mecz grę na czas ma tego nie ukarać? No i nikt nie kazał pasom fatalnie rozegrać tego wolnego, bo nie oszukujmy się - to był strzał znacznie bliższy farfocla, niż super-inteligentnie strzelonego gola.
Nie wiem czy mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że od paru lat nie było takiego przypadku, chociaż okazji do tego było co nie miara. W każdym spotkaniu jest gra na czas, a sędziowie nie reagują. Brakuje konsekwencji. Takiego czegoś jak przy ściągnięciu koszulki przy bramce. Chory przepis ale dobry przykład. Zawodnik zawsze dostaje żółtko po ściągnięciu koszulki. Tak samo powinno być za grę na czas. Powtarzam jeszcze raz. Taka reakcja powinna być ZAWSZE, a nie raz od wielkiego dzwonu. Nie upatruję teorii spiskowych ale to jest po prostu debilizm, że sędziowie nie umieją kontrolować spotkania chociaż naprawdę mają do tego odpowiednie przepisy.
Powtarzam jeszcze raz w pełni popieram decyzje arbitra.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.08.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Od: 05.2003

Stary 16.08.2010, 23:02
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Trafne podsumowanie
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.08.2010, 23:10
Nieważne z kim, nieistotne jak.
Liczy się tylko to, że Cracovia przegrała
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2010, 23:10
Cytat:
Tylko, że takich akcji w meczach jest kilkanaście.
Czy az tyle to nie wiem ale napewno jest ich wiecej niz jedna na kilkaset meczow (bo nie czesto sie zdarza zeby wlasnie sedzia takie cos odgwizdal) ale.. czy to ma znaczenie? Rzut wolny byl, sedzia mial prawo odgwizdac a wiec zaden walek to nie jest. Poza tym te frajerskie podciaganie getry przez Cabaja hehe moze sie juz sedzia konkretnie wkurzyl i sobie pomysla (ku.. ja mu teraz pokaze)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2010, 23:14
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czy az tyle to nie wiem ale napewno jest ich wiecej niz jedna na kilkaset meczow (bo nie czesto sie zdarza zeby wlasnie sedzia takie cos odgwizdal) ale.. czy to ma znaczenie?
Wyobraź sobie jakiś tam mecz Wisły np. LM czysta abstrakcja. 90 min jest 0-0, Wisła musi strzelić bramkę, żeby awansować, a bramkarz przeciwników odpieprza maniane ala Cabaj. Reagujesz na to ze spokojem, czy w....iasz się na sędziego, że nic nie robi?
Wszystko jest fajnie dopóki nie spotka naszej drużyny takie samo zdarzenie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.08.2010, 23:19
Sedzia dał ten wolny chyba tylko po to, zeby dzieci zaczeły pisac Legia mistrzem polski. Takiego farta jakiejkolwiek druzyny na całym swiecie jeszcze nie widziałem.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.08.2010 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.08.2010, 23:23
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Nie dość, że LEgia gra beznadziejnie, wygrywa przy pomocy arbitra, to jeszcze nie zna zasad fair play. Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę. Z kolei jeśli Cracovia wybiła piłkę i Legia ją oddawała to oczywiście mocne podania w światło bramki. Pewnie wiedzieli, że Cabaj potrafi puszczać szmaty, więc liczyli, że może coś wpadnie.
Ach jaka ta Legia zła, jaka niedobra, aty aty, ciuś ciuś niedobra Legio. Ja rozumiem, że można się czepiać tego wolnego- jest kontrowersyjny. Ale wyjeżdżanie z tym fair play to już śmieszne jest. Ładnych parę lat temu, bodajże przed mundialem w Niemczech, FIFA wydała bardzo wyraźne dyrektywy związane z nadużywaniem i wymuszaniem gestów fair play przez drużyny grające na czas. Od tamtej pory FIFA naciska na to by piłkarze NIE wybijali piłki poza boisko. Na boisku jest sędzia i on decyduje czy gra ma zostać przerwana, czy nie. Jeżeli sędzia widzi, że piłkarzowi faktycznie stała się krzywda i leży na murawie to sam powinien zadbać o przerwanie gry, należy to do jego obowiązków. Proponuje pooglądać mece z tegorocznego mundialu, piłkarze leżeli na murawie, a drużyny grały w najlepsze.

Co do rzutu wolnego to na dwoje babka wróżyła- przepisy są jakie są. W świetle przepisów rzut wolny się należał. tylko inna spawa, że w wielu sytuacjach bramkarz o wiele bardziej ostentacyjnie przetrzymuje piłkę w rękach i nikt nie gwiżdże, a patrząc na zachowanie Cabaja, to on nawet jakoś szczególnie nie zwlekał z wybiciem piłki, poza tą chwilką kiedy zatrzymał się żeby poprawić getry. Niefajnie, że w ten sposób rozstrzyga się wynik spotkania.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.08.2010, 23:30
Musze przyznac ze Cracovia zaprezntowała sie calkiem solidnie,napewno na porażke nie zasluzyli..
A nawet w pewnym momencie gry moglo byc z 3;0 ale widze ze dreczy ich to samo co nas czyli nieskutecznosc.
Szkoda ze nie bylo tego ich Saidiego,cos czuje ze to w niedlugim czasie bedzie najlepszy obcokrajowiec tej ligi.

Legia z frekewncja cos nie za dobrze,na dole pusto,w sektorze gdzie siedziala Cracovia tez pustawo.
Zyleta za to fajnie spiewała,pare razy konkret.

Generalnie takie mecze az chce sie ogladac,fajny stadion ,atmosferka,w miare dobre druzyny(jak na Polske)

Szkoda ze my juz tyle tułamy sie jak jacys bezdomni,bo fajnie patrzylo sie na stadion Legii,ale az czlowieka rwie byle by byc juz na meczu na Reymonta.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 23:41
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
... tylko inna spawa, że w wielu sytuacjach bramkarz o wiele bardziej ostentacyjnie przetrzymuje piłkę w rękach i nikt nie gwiżdże, a patrząc na zachowanie Cabaja, to on nawet jakoś szczególnie nie zwlekał z wybiciem piłki, poza tą chwilką kiedy zatrzymał się żeby poprawić getry. ....
A jak często widuje się bramkarza z piłką w rękach poprawiającego sobie getry? Jak to nie jest ostentacyjne opóźnianie wybicia to nic nim nie jest. Zacznijcie się przyglądać bramkarzom w takiej sytuacji, zwykle od razu starają się sprawiać wrażenie, że zabierają się za wybicie/wyrzut piłki. Cabaj jest idiotą i tyle, bo dodatkowo ustawił mur tak, by praktycznie bez przesunięcia piłki dało się trafić przy słupku.
P.S. i proszę nie mylić opóźniania rozpoczęcia gry przez bramkarza z opóźnianiem pozbycia się piłki. Bo mam wrażenie, że niektórzy nie zauważają różnicy.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.08.2010, 23:51
Meczu nie ogladalem, a weszlo wyliczylo, ze w tym spotkaniu bylo kilka takich sytuacji(w tym Antolovica) nieodgwizdanych...czyli zachowanie sedziego jest conajmniej dziwne. Czemu gwizdze akurat w 94 minucie? Troche konsekwencji.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.08.2010 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2010, 23:58
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Z...
Ale sędzia postąpił w ramach obowiązujących przepisów? Niestety (choć akurat w tym przypadku dobrze) sędzia ma prawo do własne interpretacji w ramach obowiązujących przepisów i tyle. Poza tym kiedy, jak nie w doliczonym czasie należy surowo karać wszelakiej maści kombinatorów i symulantów? Jeżeli możesz, to podaj (lub ktokolwiek inny) link do najnowszej wersji przepisu, który mówi o tym, że piłka musi wykonać pełny obrót przy wykonaniu rzutu wolnego pośredniego.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2010, 00:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Legia z frekewncja cos nie za dobrze,na dole pusto,w sektorze gdzie siedziala Cracovia tez pustawo.
Zyleta za to fajnie spiewała,pare razy konkret..
http://www.youtube.com/watch?v=DbbDEAhHU_k

Tutaj dobrze widać - momentami - pustki za bramką. Coż nie do końca jeszcze się wszystko ogarnia ale:

1. Prawdopodobnie sektor 'nad Cracovią' był wyłączony ze sprzedaży
2. Prawdopodobnie sektor 'obok Cracovii' był wyłączony ze sprzedaży (na filmiku - po lewej od bramki)

bufory.

3. 'Sektor Cracovii' był co najmniej w połowie pusty - sięga do polowy bramki na filmiku, bo Cracovii zamiast 1200, zamiast zamówionych 600 biletów, przyjechało chyba 5 autokarów (widziałem jadac na stadion), wiec w sumie było ich pewnie z max 300.

Stad te pustki. Plus oczywiście troche pustek samych z siebie, bo kompletu nie było.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2010, 00:15
Trochę psuje efekt, że ludzie tłumnie walą na górną, a na dolnej jak szkółka leśna i napis LEGIA. Górna wschodnia była zapełniona +/- full, ale to dolna przyciągała wzrok, bo napis. Taka karma

Żyleta - 10/10 Jak zobaczyłem te falujące hordy hunów za bramką, to aż mnie zakuło, że dzisiaj nie mogłem pojechać na Łazienkowską

EDIT: a to zdjęcie jest przekotem

http://legia.com/www/galerie/legia/2...c/big/1040.JPG
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.08.2010 o godz. 00:30.
Legionista
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.08.2010, 01:11
Wiele osób napisało powyżej, że w sytuacjach przytrzymywania piły bramkarz dostaje żółtą kartę - zgoda, ALE jeśli się nie mylę to wtedy gdy jest wnowienie "z piątki", tutaj Pan Marcin Pajac trzymał piłkę w ręku, poprawiał sobie rajstopy, dłubał w nosie no i się doigrał, powtórki pokazują, że sędzia miał podstawy do podyktowania rzutu wolnego.
Poza tym sędzia mógł wziąć pod uwagę wcześniejsze zachowanie bramkarza, nie musze nikomu tłumaczyć, że zarówno Cabaj jak i całą Cracovia grała na czas od 5 minuty meczu.
Ostatnio edytowane przez Marcin(L) : 17.08.2010 o godz. 01:15.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.08.2010, 05:23
Ten wolny to jakieś jaja w normalnej lidze Cabaj dostał by kartkę za grę na czas ale w naszym kraju wszystko jest możliwe nawet wielkie otwarcie stadionu z 3 trybunami KOMEDIA taka sama jak wczorajszy wolny!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.08.2010, 06:19
Ale pieprzycie ludzie!
1.Cabaj MIAŁ już żółtą kartkę! Co miał zrobić sędzia? Wyrzucić go? Wtecy dopiero byłyby lamenty.
2.Podyktował rzut wolny i..błąd Cabaja zdecydował o tym, że padł gol.
3. Cracovia miała 5 setek żeby wygrywać z Legią 3-4:0!
4.Jest przepis? Jest.Zmysłił sędzia sytuację? Nie. To co się czepiacie? Co miał niby zrobić? Żólta kartka odpadała patrz pkt.1!
5.Nie szkoda mi Cracovii bo tyle co zrobiła przy zielonym stoliku szachrajstw to sie w pale nie mieści! Sprawiedliwość zawsze tryumfuje.
6.Największy moralizator w tej sytuacji to..Kowalczyk. A ustawianie meczy włącznie z osławioną ostatnią kolejką to nie przeszkadzało mu tak?
7.Typowo polskie podejscie: jest przepis-jest.Wykroczenie było-było.Ale panie władzo bo ja to albo tamto. Było przewinienie-była kara!
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.08.2010 o godz. 06:24.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2010, 06:39
Co do symulanctwa, które im bliżej końca tym częstsze było w wykonaniu zawodników grajacych w obozowych ferszalungach, to mnie rozbawiła do łez sytuacja, kiedy niejaki Janus pędzi z piłką na bramkę Legii, a legionista przyz zwarciu ciałem próbował wyjśc przed niego zasłaniając lekko ręką jego bark.Janus oczywiście padł na ziemię jak rażony piorunem i ...........chwytając się obiema dłońmi za.... twarz turlał się po boisku. Najlepiej to było widać na powtórkach. Kabaret. Ciekawe czy to nowe metody pracy Ulatowskiego, bo gdyby tak policzyć to chyba każdy orócz Cabaja leżał na ziemi nieżywy po kilka minut lub krecił na niej piruety "z bólu" .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2010, 06:55
"Specjalnie obejrzeliśmy mecz Legia - Cracovia raz jeszcze (tzn. oglądamy w tym właśnie momencie, jest 50 minuta). I co? W 45 minucie i 28 sekundzie Marijan Antolović złapał piłkę i trzymał ją w ręku przez kolejne osiem-dziewięć sekund. Dlaczego wtedy nie było rzutu wolnego pośredniego? W końcu "przepis to przepis". Dlaczego Stefański zlekceważył zasady gry? Bo co, głupio było zagwizdać? Kibice zjedliby go żywcem? No tak."

"Ale dodajmy, że Cabaj dłużej niż przez 6 sekund trzymał piłkę w 2 minucie i 17 sekundzie (9 sekund), 7 minucie i 43 sekundzie (8 sekund), 20 minucie i 30 sekundzie (15 sekund), 20 minucie i 55 sekundzie (9 sekund), 38 minucie i 55 sekundzie (10 sekund). Dlaczego wtedy Stefański nie reagował? Dlaczego zagwizdał dopiero, gdy chodziło o ostatnią możliwą szansę dla Legii na zwycięstwo? Dlaczego postanowił zabłysnąć w takiej chwili? Mógł wydłużyć mecz o kolejną minutę, nikt nie miałby żadnych pretensji. Ale on dał prezent - bo inaczej tego nazwać nie można. Przepisy są jednakowe w pierwszej i w ostatniej minucie. Stosowanie ich wybiórczo prowadzi do kontrowersji (albo raczej skandali)."

by weszlo

Nie ogladałem meczu bo była u mnie akurat burza ale jezeli wczesniej sedzia nie zareagowal na dluzsze przetrzymywanie pilki przez Antolovicia to nie powinien tez reagowac w koncowce. Nie powiem, ze porazki Cracovi mnie nie ciesza ale jak to mialo byc z "duchem gry" wedlug przepisow to ja nie mam pytan. Jak sie nie reaguje wczesniej na takie cos to sie nie reaguje w koncowce. Mozemy mowic co chcemy - sedzia chcial sie pokazac i sie pokazał. Ciekawe co powiedza w Warszawie jak ze Slaskiem bedzie podobna sytuacja bo po wczorajszym wyczynie sa z tego powodu bardzo zadowoleni. A Ulatowskiemu sie nie dziwie, ze sie tak zachowal na konferencji po meczu bo kogo w takiej sytuacji by nerwy nie poniosły.

Pan Jotka głownie mi chodzi tutaj o pojecie "z duchem gry" bo jak juz o tym mowimy to sie kara wszystkie takie sytuacje i nie wazne, czy w 10 minucie spotkania czy w 90 minucie - sedzia powinien byc konsekwentny a jak konsekwentny nie jest to znaczy, ze nie powinien sedziowac.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 17.08.2010 o godz. 07:19.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.08.2010, 07:07
Nie czytaj weszlo. Maja patent na prawdę od jakiegos czasu. Kontestowanie wszystkiego wychodzi im idealnie.Szkoda, że z receptami na sukces jest u nich gorzej.
Gdyby w piłce nożnej było zatrzymywanie czasu to problemu by nie było. Ale jest JAK w piłce ręćznej: cvały czas gracie i zegarmimo przerw chodzi.Dopiero w zasadzie 2 OSTTANIE MINUTY sędzia decyduje o zatrzymaniu lub puszczeniu zegara.
I tak tutaj: Nikt nie będzie 2 20minucie zatrzymywał gry bo Cabaj ma pilkę 12 sekund. Ale gdy jest 92 minuta a pan Cabaj poprawia getry, mając juz żółtą kartkę....No przykro mi, ale to byla bardzo sluszna decyzja.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2010, 07:33
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...dy_Cabaja.html
Na tym filmie można wyliczyć, że Cabaj trzymał piłkę 13-14 sekund.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.08.2010, 07:41
"Podciągnij rajtki, hej Cabaj podciągnij rajtki..." to taka nowa przyśpiewka na derby
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.08.2010, 07:47
Sędzia mógł gwizdnąć, nie musiał (przecież często są sytuacje jak ta albo kontrowersyjne starcie na polu karnym itp.) no ale, że Cabaj jest znanym frajerem to po raz którys tam swoim nieudacznictwem sprowokował stratę punktów. Osobiście wolałbym remis w tym meczu, ale skończyło sie jak skończyło.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.08.2010, 07:53
W 2 minucie to se bramkarz może trzymać piłkę i 10 minut. Chciałbym żeby od teraz zawsze gwizdali takie wolne przeciwko ściemniaczom grającym na czas.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 08:08
Dziewczyny z kałuży teraz wylewają żale, a kto im spier.dolił mecz wiedzą doskonale
Ich płacz bezcenny hehehe.
P.S. Gwiaździsty - można by było to zaśpiewać
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2010, 08:14
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Nieprawda. Ja liczyłem na obustronny walkower.
Jesteś bardzo bliski tryumfu. Cabaj specjalnie trzymał piłkę za długo, Legia o tym wiedziała że tak będzie. Mecz był dogadany...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2010, 08:25
Zastanawia mnie tylko jak wypowiadali by sie ci wszyscy wysmiewacze frajerstwa Cabaja, gdyby w takiej sytuacji w meczu z Legia znalazl sie Pawelek, i dostalibysmy taka sama bramke w 94 minucie Ludzie troche obiektywizmu, bo za pol roku spotka nas to samo i wtedy my bedziemy plakac a zydy z nas sie smiac. Legia potrzebowala zwyciestwa zeby zapelnic ten stadion i je dostala. Analizujac sytuacje z Cabajem, to wcale za dlugo ze wznowieniem nie czekal - standard. Nie zebym panienek z drugiej strony jakos zalowal, ale ten mecz byl na remis i obiektywnie sedzia im go zabral. A w Legii, proces budowy druzyny zostal w tym momencie mocno przyspieszony i nie chcial bym byc zlym prorokiem, ale ten mecz mogl de facto zadecydowac o rozstawie tabeli na koniec.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.08.2010, 08:30
carpenter napisał(a):Wyświetl post
. Nie zebym panienek z drugiej strony jakos zalowal, ale ten mecz byl na remis i obiektywnie sedzia im go zabral.
TZn. ustawił im jeszcze w bramce Cabaja ?

"Podciągnij rajtki,
hej Cabaj
podciągnij rajtki !"
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2010, 08:40
Oj widze juz niektorzy nie pamietaja juz jak kilka lat temu Legia doczlapala sie do mistrza takimi wlasnie wolnymi w ostatnich minutach meczu. Dla laika to moze byc niezrozumiale, ale wolny podyktowany w takiej sytuacji, w tym miejscu, w tej minucie, z Cabajem na bramce i Iwanskim przy pilce to w 70 % gol. Powtorze jeszcze raz: Troche obiektywizmu Panowie bo w poprzednim sezonie w analogicznej sytuacji stracilismy mistrzostwo i wtedy to my bylismy frajerami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów