The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 12:06
: ) Chciałoby się rzecz WTF ... Niedługo dojdzie do tego, że kibice będą zasłaniać usta ręką przy wykrzykiwaniu swoich haseł ... podobnie jak piłkarze na boisku oko kamery nad wszystkim czuwa. PARODIA
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.08.2011, 12:13
Akcja milicjantów - parodia, ale koroniarzy jakoś mi nie szkoda.

Najważniejsze, że krakowscy stróże prawa tacy dokładnie nie są w wypełnianiu poleceń Pana Premiera Miłościwie Nam Panującego Donalda Tuska i gniazdowy Cracovii, syn inspektora Rokity, może spokojnie zarzucać WTSK
the end
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 22.08.2011, 12:40
Nie ma co się jarać poszczególnymi drużynami to dopiero początek rozgrywek. Na pierwsze oceny przyjdzie czas po 10 kolejkach wtedy już coś można będzie powiedzieć okaże się kto jest papierowym tygrysem a kto jest na prawdę silny. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 13:09
soku napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się jarać poszczególnymi drużynami to dopiero początek rozgrywek. Na pierwsze oceny przyjdzie czas po 10 kolejkach wtedy już coś można będzie powiedzieć okaże się kto jest papierowym tygrysem a kto jest na prawdę silny. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
zgadza się ale na razie nikt nie odskoczył Wiśle aż tak, nawet Lech nie wygrał wszystkiego choć miał raczej słabe drużyny, tzn może zagłębie konkretniejsze ale to się okaże.
pozdro!!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 14:23
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Za to śpiewacie o TS, gdy piłkarska sekcja to nie TS... hipokryzja z twojej strony, czy krótkowzroczność? Idąc tym tokiem dalej, na flagach macie herb zupełnie inny, niż ten pod którym grają piłkarze(żeby się nikt poza kotem nie rzucał, ja to jaknajbardziej rozumiem, jednakże skoro jemu śpiewanie o CWKS przeszkadza, to 2 wyżej wymienione przypadki także powinny, bo sa analogiczne).
Ogólnie to nie chce mi się za bardzo ciągnąc wątku kibicowskiego, bo to gówno warte, ale skoro nalegasz.
Z waszych wielosylabowych najbardziej podobają mi się: "Wisła to jest potęga..." oraz "Na dworze jest zmrok, w tramwaju jest tłok...". Zluzuj gacie, i przed przeczytaniem jakiegoś tekstu daj go najpierw komuś do sprawdzenia, czy nie idzie przeciwko twojej linii światopoglądowej, bo widzę, że to ciężko znosisz i przeżywasz przez kilka dni.
Jakoś sobie nie przypominam, żeby to na Wiśle było śpiewane

Z waszych natomiast podoba mi się: "czarna elka w kółeczku się mieni"

kot napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko jedno pytanie - dlaczego R22 w Świecie piłki klubowej i kibicowskiej uważa się za jeden z piętnastu najbardziej noise i nieprzyjaznych stadionów Świata ( nie chce mi się szukać linka z tymi danymi)

I pytanie to, jako kibic Wisły, kieruje nie tylko do kibica Legii Kowala ( bez napinki, uważam Wasz doping za bardzo dobry, ale jeśli Wy deprecjonujecie nasz doping,cytując Kowala o różnicy klas między nami, to jak Kuba Bogu, tak .........)
1. akurat ten ranking to taki o dupe rozbić robiony zapewne przez Angoli... Zupełnie nieobiektywny
2. A co miał Kowalczyk powiedzieć? Nagadał pierdół, że kibicuje Wiśle, w eliminacjach ligi mistrzów, to chyba musiał jakoś dupe przylizać Legionistom. Dziwne, jakby Legionista mówił, że w Krakowie czy Poznaniu są lepsi kibice niż w Warszawie
Natomiast prawda jest taka, że doping jest porównywalny, nasz jest inny przerywany dużo piesni, oni lubią dłuższe pieśni przez pół meczu, Amika natomiast lubi ksera bałkańsko-francusko-połódniowo amerykańskie... każdy ma swój styl, i dopinguje jak lubi... My lubimy tak tamci inaczej, co nie znaczy, że jedni są lepsi od drugich.
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.08.2011 o godz. 14:32.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 22.08.2011, 15:23
palikot napisał(a):Wyświetl post

1. akurat ten ranking to taki o dupe rozbić robiony zapewne przez Angoli... Zupełnie nieobiektywny
2. A co miał Kowalczyk powiedzieć? Nagadał pierdół, że kibicuje Wiśle, w eliminacjach ligi mistrzów, to chyba musiał jakoś dupe przylizać Legionistom. Dziwne, jakby Legionista mówił, że w Krakowie czy Poznaniu są lepsi kibice niż w Warszawie
Natomiast prawda jest taka, że doping jest porównywalny, nasz jest inny przerywany dużo piesni, oni lubią dłuższe pieśni przez pół meczu, Amika natomiast lubi ksera bałkańsko-francusko-połódniowo amerykańskie... każdy ma swój styl, i dopinguje jak lubi... My lubimy tak tamci inaczej, co nie znaczy, że jedni są lepsi od drugich.
E, to ja jej nie lubie bo zawsze trafi się jakiś element w pobliżu idący za ciosem, i śpiewający o "policji Górnika" Z tego co ja słyszałem autorem tej piosenki jest Lechia(tam było coś o mienieniu się w trójkącie), ale nie dam sobie za to nic uciąć
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2011, 15:47

On chyba chciał tam napisać "Na dworcu jest mrok" tylko mu się palec omsknął, ale to też u nas nie jest śpiewane

I tak rekord bije GKS Katowice piosenką "To my, hanysy z GieKSy..."
http://www.youtube.com/watch?v=ZptKz2bdLo0 - od 30 sekundy
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2011, 16:23
MicK napisał(a):Wyświetl post
On chyba chciał tam napisać "Na dworcu jest mrok" tylko mu się palec omsknął, ale to też u nas nie jest śpiewane

Natomiast na Górniku śpiewają "to my chłopcy z Roosevelta
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 22.08.2011, 16:32
MicK napisał(a):Wyświetl post

Chyba mi nie chcecie wmówić, że tego nigdy nie śpiewaliście?
E: chodzi mi o "na dworze jest zmrok"
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.08.2011, 16:54
http://pl-pl.facebook.com/kamila.kotulska

Nowa reporterka Canal Plus

I lubi Wisłę Kraków.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.08.2011, 17:31
no i po co to wklejasz ?

poza tym nie jest nowa bo już długo pracuje dla C+

PS. wie ktoś ile osób dzisiaj na meczu Lechii ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.08.2011, 17:38
za facebook lechia.net napisał(a):
wiemy już, że będzie nas dziś ponad 20 tyś!!!
123 456 789
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 22.08.2011, 17:38
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
no i po co to wklejasz ?

Podobno >20 tys.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.08.2011, 18:02
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
no i po co to wklejasz ?

Informacyjnie. Nie wolno ?

Padały ostatnio pytania o tą właśnie reporterkę więc zainteresowani mogą poczytać. Temat o ekstraklasie ? Tak. Więc takie linki mogę wklejać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2011, 18:02
cóż sie stało ze Bodzio W. nie broni ?

E: na C+ chyba Laskowski z Murawskim komentują
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.08.2011 o godz. 18:10.

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.08.2011, 18:09
Cóż to za komentator, dla którego pan premier jest takim wielkim autorytetem? [chwilę temu włączyłem i nie potrafię go zidentyfikować.]

@Mareq - Laskowski to jasna sprawa, ale to nie on przytaczał przedmeczowe wypowiedzi pana premiera. Ten pan to Maciej Murawski. Tak ogólnie, to ciężko się go słucha, gość kiepsko czuje mecz i jak popadnie w jakąś dygresję/opowieść, to niezależnie co by się działo, to i tak ją skończy.

Co do frekwencji - to jest ona wręcz fenomenalna, jeśli rzeczywiście jest 23 000 widzów.

@AS82
W takim razie bardzo przepraszam, bo to ja zacząłem, ale jakoś mi się utarło, że pan premier na Lechii, to pan Tusk. Źle byłoby, gdyby z eksperta od bezpieczeństwa na stadionach stałby się on ekspertem od wydarzeń boiskowych.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 22.08.2011 o godz. 19:02.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.08.2011, 18:34
23000 osob. tak przynajmniej podaje lechia.net
Mysle, że jest to bardzo dobry wynik biorąc pod uwage rywala i termin spotkania
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2011, 18:50
Cytat:
Cóż to za komentator, dla którego pan premier jest takim wielkim autorytetem?
Nie wiem kto wypowiedział te słowa o premierze(nie oglądam od początku) , ale mecz komentuje Laskowski(kto jest tym drugim nie wiem). Ten który stwierdził , że siedzący doping na stadionie jest ok , bo on tak całe życie dopingował. Straszny beton jeżeli chodzi o podejście do kibiców. Dlatego jeżeli to on wypowiedział te słowa , to było by to w pełni logiczne. Ogólnie pod koniec rundy wiosennej tak klakierzył poczynaniom rządu , że aż się na wymioty zbierało.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2011, 18:56
Donki napisał(a):Wyświetl post
23000 osob. tak przynajmniej podaje lechia.net
Mysle, że jest to bardzo dobry wynik biorąc pod uwage rywala i termin spotkania
Od następnego meczu wejście na mecz będzie tylko z KK i to będzie weryfikacja frekwencji na Lechii.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.08.2011, 18:58
Mareq napisał(a):Wyświetl post
. Dlatego jeżeli to on wypowiedział te słowa , to było by to w pełni logiczne. Ogólnie pod koniec rundy wiosennej tak klakierzył poczynaniom rządu , że aż się na wymioty zbierało.
Zajebiscie ale nie chodzilo o premiera Tuska tylko Jana Krzysztofa Bieleckiego ,który był gosciem w studio przed meczem
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 22.08.2011, 18:58
Ale jemu raczej chodziło o premiera Bieleckiego a nie towarzysza Tuska,tfu przepraszam premiera Tuska.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.08.2011, 18:59
Za to śpiewacie o TS, gdy piłkarska sekcja to nie TS... hipokryzja z twojej strony, czy krótkowzroczność? Idąc tym tokiem dalej, na flagach macie herb zupełnie inny, niż ten pod którym grają piłkarze(żeby się nikt poza kotem nie rzucał, ja to jaknajbardziej rozumiem, jednakże skoro jemu śpiewanie o CWKS przeszkadza, to 2 wyżej wymienione przypadki także powinny, bo sa analogiczne).
Ogólnie to nie chce mi się za bardzo ciągnąc wątku kibicowskiego, bo to gówno warte, ale skoro nalegasz.
Z waszych wielosylabowych najbardziej podobają mi się: "Wisła to jest potęga..." oraz "Na dworze jest zmrok, w tramwaju jest tłok...". Zluzuj gacie, i przed przeczytaniem jakiegoś tekstu daj go najpierw komuś do sprawdzenia, czy nie idzie przeciwko twojej linii światopoglądowej, bo widzę, że to ciężko znosisz i przeżywasz przez kilka dni.
Po pierwsze z anielską wręcz cierpliwością i szacunkiem do Legionisty, bez spiny i na luzie ( uwierz proszę )

TS Wisła dobrowolnie zarejestrowano w 1910 roku a narzucone GTS w 1949
WKS Legia Warszawa dobrowolnie zarejestrowano w 1922 roku a narzucone CWKS w 1949

A więc szanowny adwersarzu z Warszawy - mamy jako kibice Wisły- nie tylko prawo, ale i moralny obowiązek oraz chęci szczere - odwoływać się wyłącznie do TS przedwojennego ( wraz z jego herbami i flagami ) a nie GTS-u powojennego, co czynimy w przeciwieństwie do Was.
Sam sobie odpowiedz, dlaczego nie odwołujesz się wraz ze swoimi braćmi po szalu - do WKS-u przedwojennego, tylko do CWKS-u powojennego

To zasadnicza różnica między nami i Twoje wywody są nielogiczne i całkiem na luzie rzecz ujmując, zarzut o hipokryzji mojej i moich braci klubowych jest niedorzeczny, natomiast

...............ja jednak z jajem i na luzie kosmicznym wręcz, czekam na Twoją lub Twoich braci odpowiedź, dlaczego odwołujecie się do tradycji powojennego CWKS-u a nie przedwojennego WKS-u ( toż to napisałem na wstępie całej tej dyskusji a powyżej w tym tekście, wyprowadziłem dowód na tą okoliczność, no chyba, że fakty historyczne to także Legijna teoria spiskowa dziejów a wedy - ręce opadają i bez flaszki nie rozbierzemy tej zagwozdki o różnicy między WKS i CWKS, bo jeśli chodzi o nas, to my już dawno,dawno temu wybraliśmy TS, a potem wyrzuciliśmy GTS na śmietnik historii i późniejsze przekształcenia po 1989 roku - KP w SSA itd. nie mają tutaj znaczenia, bo nie o to ambaras cały, lecz o odwoływanie się do takiej czyli przed lub powojennej tradycji )
Ostatnio edytowane przez kot : 22.08.2011 o godz. 19:30.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2011, 19:15
No kurde nie przelamie sie ta Lechia
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.08.2011, 19:17
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No kurde nie przelamie sie ta Lechia
żeby sie z nami za tydzien nie przelamali , bo jak nie wygraja dzis to beda troche pod sciana
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:21
Chyba mi nie chcecie wmówić, że tego nigdy nie śpiewaliście?
E: chodzi mi o "na dworze jest zmrok"
Od starszyzny słyszałem, że śpiewane było w czasach gdzie, pojęcie ksero nie oznaczało nawet odbitki papieru, bo jeszcze nie występowało takie coś w Polsce, więc bardzo dawno temu
Nie śpiewane od kilku dobrych lat...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2011, 19:22
nie spiewane od odejścia Frankowskiej w końcu to on walił dwie bramy

pozniej chyba przez chwile było "dwie Baszczynski dwie Błaszczykowski"

Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.08.2011, 19:28
W Lechii muszą sprowadzić jakiś nowych graczy i trenera bo nastąpiło już chyba przegrzanie materiału. Powinny to być TRANSFERY a nie ludzie z castingu! W Canal + piali z zachwytu nad tym meczem, może za dużo jodu albo towar mieli wysokiej jakości. Ogólnie ta kolejka bardzo słaba pod względem jakości meczów (absolutnie nie wyłączając nas)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.08.2011, 19:29
Ten ŁKS to jakaś tragiedia. Jak oni wygrali I ligę?
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.08.2011, 19:30
Mam nadzieję, że ten ŁKS spadnie z ekstraklasy w podskokach. Ta drużyna gra tak beznadziejnie, że Polonia Bytom to byli przy nich wirtuozi futbolu. Brawa dla Lechii za gre i frekwencje. Więcej ich przyszło na mecz z beniaminkiem niż na łazienkowską w starciu z wicemistrzem Polski
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.08.2011, 19:31
Od starszyzny słyszałem, że śpiewane było w czasach gdzie, pojęcie ksero nie oznaczało nawet odbitki papieru, bo jeszcze nie występowało takie coś w Polsce, więc bardzo dawno temu
Nie śpiewane od kilku dobrych lat...
Ile masz lat? Ja mam 22 i pamiętam jak to było śpiewane więc Ty palikot zapewne tez pamiętasz

Prowadźmy szczerą dyskusję opartą na faktach, nawet jak mają one być dla nas niewygodne. Fakt jest taki, że było to śpiewane na R22. Teraz nie śpiewamy bo mamy mało nazwisk kończących się na -ski.
Ostatnio edytowane przez Proud : 22.08.2011 o godz. 19:35.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów