The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 12:22
Z najnowszym informacji. Tomasz Zieliński złapany za doping kupował sterydy u niejakiego Jakuba M, który jest właścicielem kluby z ekstraklasy, dokładnie z Krakowa.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2016, 12:25
whitestar1990 napisał(a):Wyświetl post
30-32 lata i problemy z wytrzymałością. Serio? To nie są dziadki tylko piłkarze w najlepszym (jeszcze) możliwym wieku.
Revolver napisał(a):Wyświetl post
O ile zgodzę się co do trzech pierwszych nazwisk, to chyba do Cywki i Sadloka ta łacińska fraza akurat kompletnie nie pasuje. Pierwszy ma 28 lat, a drugi 27, więc nie wiem jakim cudem stawiasz ich obok Głowy i Brożka. Poza tym, niby to kiedy Cywka był "świetny"? Moim zdaniem dopiero kilka ostatnich spotkań zagrał naprawdę nieźle (no chyba, że masz na myśli sezon życia w Barnsley, gdzie walnął imponująca liczbę pięciu bramek).

P.S. W dziwny sposób zignorowałeś obecność Maleckiego w drużynie, który ciągnie nam całą grę już od dłuższego czasu.
Cywka wyróżniał się w naszej lidze, w Anglii też sobie radził. Nie każdy piłkarz utrzymuje formę do 30-tki. Teoretycznie 28 to najlepszy wiek, ale wpływają też na to kontuzje (więzadła Cywki), styl życia (swego czasu Sadlok w Ruchu miał sporą nadwagę, raczej nie złapał jej dzięki zdrowemu odżywianiu) i organizm. Wielu piłkarzy w naszej lidze kończy się wcześniej.

O Patryku po prostu zapomniałem Pisałem szybko. Faktycznie od przyjścia to nasz najlepszy i najrówniej grający piłkarz. Można dorzucić go do Mąki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.08.2016, 12:27
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Brakuje rozgrywającego. Nie wierzę, że przez lato zapomnieli jak się jedzie z frajerami tak jak na wiosnę za WWWDoWczyka?
nie zapomnieli.Tylko ze teraz robią za frajerów ktorych sie jedzie.
Raz na wozie, raz pod wozem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 09.08.2016, 12:27
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na tej niby gwarancji bankowej widnieje Jakub M. a nie Meresiński? W takich dokumentach podaje się pełne imię i nazwisko. Dodatkowo to przekreślenie kwoty i brak jakichkolwiek oznaczeń typu pieczątka, data wystawienia. Dodatkowo takie coś wystawia się na papierze firmowym, a nie jakimś skrawku żywcem wyrwanym z zeszytu. Komuś widać musi się nudzić skoro takie coś tutaj wstawia.
hahahahahahahah
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 09.08.2016, 12:32
Takie sranie we własne gniazdo jest słabe jak cholera. Czy wam się to podoba czy nie jedziemy z Meresińskim na jednym wózku i jedynie mogę mu życzyć powodzenia. Kłody ma rzucane ze wszystkich stron, to chociaż my zaprzestańmy podkładania mu nogi. Wątpie żeby w najbliższym czasie właściciel się zmienił więc warto żebyśmy ten wózek pchali razem z nim, narzekanie nic nie da. Też mam pewne wątpliwości, ale z ocenami poczekam do końca sezonu.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2016, 12:35
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...st,nId,2248635 nie wiem czy było.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2016, 12:36
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Z najnowszym informacji. Tomasz Zieliński złapany za doping kupował sterydy u niejakiego Jakuba M, który jest właścicielem kluby z ekstraklasy, dokładnie z Krakowa.
to jest qrwa nie możliwe
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.08.2016, 12:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Cywka wyróżniał się w naszej lidze
Hę? Przecież on w naszej lidze zadebiutował w Wiśle

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7144

Co do reszty zgoda.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2016, 12:47
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Skoro szkola nie jest wyznacznikiem madrosci to czemu tak bardzo zabiegal aby wydawalo sie ze ja skonczyl? Widac dla niego jest tym wyznacznikiem skoro falszowal papiery dla tego wyznacznika.

I oczywiscie nikogo nie pobil. Moze i to dorobnostka. Ale to wstyd dla takiego klubu jak Wisla wiec za wlasciciela faceta ktory zamiast zdac mature ja podrabia. Jest to zenada i tyle
Idąc tym tokiem połowę klubów ligi włoskiej należy zamknąć.. A taki Juventus to w ogóle nie wiem co jeszcze robi w SERIE A?

A dla Barcelony, Messiego i Neymara nie jest wstyd, że tyle nakradli?

Jasne, że chluby nam to nie przynosi, ale trochę umiaru w ocenach.

Niestety obecna piłka jest jaka jest i zdanie "właściciel klubu X miał problemy z prawem" czyta się jak zdanie "w lecie jest ciepło".

Proponuje zamiast patrzeć na to co zrobił w przeszłości, z równą energią patrzeć mu na ręce i rozliczać za to co będzie robił w Wiśle. To jest najważniejsze. Mi się np. kompletnie nie podoba fakt, że marketingiem zajmie się jakiś Włoch Esposito, którego on zna ze swoich niby-firm. Jakie ma doświadczenie? Jakie ma kwalifikacje żeby się tym zajmować? O to trzeba pytać i drążyć, a nie jak przekupy na kleparzu cały czas o tym co było. TU i TERAZ jest dla Wisły najistotniejsze.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.08.2016, 12:48
Hahahahahaha .... za zamachem w Smolensku tez on stal ?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2016, 12:49
d napisał(a):Wyświetl post
Hę? Przecież on w naszej lidze zadebiutował w Wiśle

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7144

Co do reszty zgoda.
Sorry, pomyliłem go z kimś innym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.08.2016, 12:52
^^ Tak, przewoził beczki ze sztuczną mgłą na rowerze.
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2016, 12:58
- W umowie z Tele-Foniką TS Wisła miała zagwarantowane prawo pierwokupu piłkarskiej spółki. Czy teraz też jest taki „bezpiecznik” w umowie z Jakubem Meresińskim? - Nie chcę się wypowiadać za zarząd TS Wisła, ale w mojej ocenie jest „posprzątane”. Powtórzę jeszcze raz to, o czym mówiłem wcześniej - TS Wisła nie była stroną w tej sprawie. Skoro Tele-Fonika podjęła decyzję o sprzedaży klubu Jakubowi Meresińskiemu, to zarząd tej firmy musi wziąć teraz pełną odpowiedzialność za całą transakcję.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nika,10496095/
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.08.2016, 13:14
nesta napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem połowę klubów ligi włoskiej należy zamknąć.. A taki Juventus to w ogóle nie wiem co jeszcze robi w SERIE A?

A dla Barcelony, Messiego i Neymara nie jest wstyd, że tyle nakradli?

Jasne, że chluby nam to nie przynosi, ale trochę umiaru w ocenach.

Niestety obecna piłka jest jaka jest i zdanie "właściciel klubu X miał problemy z prawem" czyta się jak zdanie "w lecie jest ciepło".

Proponuje zamiast patrzeć na to co zrobił w przeszłości, z równą energią patrzeć mu na ręce i rozliczać za to co będzie robił w Wiśle. To jest najważniejsze. Mi się np. kompletnie nie podoba fakt, że marketingiem zajmie się jakiś Włoch Esposito, którego on zna ze swoich niby-firm. Jakie ma doświadczenie? Jakie ma kwalifikacje żeby się tym zajmować? O to trzeba pytać i drążyć, a nie jak przekupy na kleparzu cały czas o tym co było. TU i TERAZ jest dla Wisły najistotniejsze.
Nie wiem jak tam Twoje doświadczenia życiowe, ale moje sa takie: jak ktoś oszukuje w małych sprawach( vi de: świadectwo maturalne) to oszuka ci w dużych. Zwłaszcza, że oszukując w małej sprawie , osiągnął większy cel, gdyż pzowoliło mu to zdobyć wykształcenie wyższe(rzekomo prawnicze), a co mogło mieć przełożenie na zdobycie renomy u potencjalnych kontrahentów i zarobienie większych pieniędzy. Taki emałe kłamstewko tyle, że karane jako przestępstwo.
Ja mu nie wierze kompletnie. A co do zatrudnienia Włocha z Częstochowy....Przypomina mi sie Cacek i wywiad nt. Widzewa. Powiedział coś takiego, że syn zawsze marzył o pokierowaniu klubem to mu jako dobry ojciec taki klub kupił.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.08.2016, 13:25
"Liczę, że Jakub Meresiński przeprosi, stwierdzi, że to nie jego bajka i wróci na siłownię robić biceps"

Stanowski.

http://ekstraklasa.tv/licze-ze-jakub...roci-na/3z2g33
Boia chi molla !
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2016, 13:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak tam Twoje doświadczenia życiowe, ale moje sa takie: jak ktoś oszukuje w małych sprawach( vi de: świadectwo maturalne) to oszuka ci w dużych. Zwłaszcza, że oszukując w małej sprawie , osiągnął większy cel, gdyż pzowoliło mu to zdobyć wykształcenie wyższe(rzekomo prawnicze), a co mogło mieć przełożenie na zdobycie renomy u potencjalnych kontrahentów i zarobienie większych pieniędzy. Taki emałe kłamstewko tyle, że karane jako przestępstwo.
Ja mu nie wierze kompletnie. A co do zatrudnienia Włocha z Częstochowy....Przypomina mi sie Cacek i wywiad nt. Widzewa. Powiedział coś takiego, że syn zawsze marzył o pokierowaniu klubem to mu jako dobry ojciec taki klub kupił.
Nie jest to regula. Ja bym ci mogl pokazac ludzi którzy mieli tytul doktora prawa, działali na UJ i w pewnych okolicznościach potrafili pokusić się i caly swój dorobek sprzedać, dla kasy ( lokal na grodzkiej tuz przy rynku ), także co do oceny ludzi to ja bym się powstrzymal, ale na pewno będę uważniej patrzyl na poczynania pana JM. Z tym wlochem, to mam nadzieje, ze to jakiś zart, ale poczekajmy do czwrtku, dużo się rozjasni i będziemy wiedzieli więcej mam nadzieje.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.08.2016, 13:32
Patrząc z dystansem, po takiej analizie medialnej, jaką mamy od tygodnia (wywleczeniu faktów o podejrzeniach o działalność w grupie przestępczej i kupnie matury), sztuką będzie znaleźć chętnych reklamodawców, którzy będą chcieli wejść w taki układ...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 13:52
Vinci przesadzasz.

Nowa firma, ktora chce rozgłosu marki moze zyskać. Mówią o nas?Mówia!
Producent rowerów moze miec nieźle, w koncu cytat juz stał sie sławny
Tak samo producent kondonów, betonu, żwiru. Wszystko jest kwestią drogi danej marki
Ale uważam ze nowa marka bedzie miałą wieksze szanse rozgłosu u Nas niż w np. w Płocku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 13:56
Vinci,

Prawdopodobnie oni to maja w dupie, bo wszystkie te firmy od listów intencyjnych, sponsorów to albo jego przyjaciele albo związani z tym układem finansującym. Wiec i tak przyjdą.

Ale oczywiście rozumiem do czego pijesz. Jednak im więcej firm tym lepiej, a zamykanie sie na właśnie środowisko (jeszcze pytanie co to bedą za firmy - pewnie odrazu pójdzie śledztwo na nie takie jak na JM jesli to bedą jakies no name) nie jest dobrym pomysłem.

Plus to co pisze Szprotson. 2-3 transfery 2-3 msc i nikt nie będzie pamiętał. Chyba ze cos znowu wywleka..
Coglin
Senior Member

Stary 09.08.2016, 14:00
Jak wywleką to teraz. Pewnie wszyscy już grzebią gdzie się da, żeby jeszcze coś znaleźć, bo temat na topie.
Wisła Kraków
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.08.2016, 14:03
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Patrząc z dystansem, po takiej analizie medialnej, jaką mamy od tygodnia (wywleczeniu faktów o podejrzeniach o działalność w grupie przestępczej i kupnie matury), sztuką będzie znaleźć chętnych reklamodawców, którzy będą chcieli wejść w taki układ...
Z tym, że Meresiński twierdzi, że reklamodawcy/sponsorzy, to jego kumple i się nie wycofają.

Natomiast inną sprawą jest to, CO oni chcą reklamować. Są na świecie "poważne" firmy, które absolutnie nie chciałyby uczestniczyć w tym bajzlu, bo mają markę budowana w określony, spójny sposób, ale są też inne firmy, którym czarny PR na markę aż tak bardzo NIE szkodzi, a sam fakt jakiegokolwiek zaistnienia w mediach jest kluczowy przy strategii marketingowej. Mam na myśli firmy, typu pamiętny UNIMIL. Podejrzewam, że akurat ich najmniej by obchodziła matura, czy inne rzeczy u Meresia.

Upraszczając: jeżeli mieliśmy mieć na koszulkach "UNESCO", to fakt - mogli się już rozmyślić, ale jeżeli mają być gumki na chvja, to spoko.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.08.2016, 14:09
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Jak wywleką to teraz. Pewnie wszyscy już grzebią gdzie się da, żeby jeszcze coś znaleźć, bo temat na topie.
Dzieki temu dowiedziałem się czym jest 'fikcja doręczenia'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 14:09
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Dlatego proponuje być przygotowanym, szczególnie po czwartku.. Jak padną jakieś nazwiska, nazwy firm, to od razu zostaną prześwietlone.

I bardzo dobrze.

Liczę, może naiwnie, że jednak wezmą ludzi, do których mają przekonanie, że nic im media nie wygrzebią. Innymi słowy - że się nie wystawią znów świadomie.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2016, 14:10
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...st,nId,2248635

To już się robi coraz bardziej kuriozalne. Odwołać się od decyzji? Znaczy, że co, jednak zdał tę maturę? Bo mi bezsprzeczne udowodnienie tego, że maturę zdałem zajęłoby circa 10 minut. Wystarczyłby jeden telefon do liceum czy też OKE w Krakowie. To nie jest proces poszlakowy w którym oskarżony jest o morderstwo tylko ustalenie faktu czy zdał maturę czy nie. Niechże już się nie pogrąża dalej tymi oświadczeniami.
Eppur si muove!
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.08.2016, 14:15
Kilka rzeczy do skomentowania... Kolejne kuriozalne oświadczenie "prawnika" wiadomixa, ale najbardziej przerażający jest wywiad z Kubusiem, gdzie mówi, że tymi sponsorami mają być jego koledzy... Rozumiem, że Ci sami, którzy z nim kręcili na VAT i Ci sami z którymi chodzi na siłownię. Panie Cupiał, to miały być poważne firmy, a nie ludzie zamieszani w pranie brudnych pieniędzy i tworzenie firm z szyldem krzak. Poza tym ten człeniu nie rozumie, że kiedy stał się właścicielem(skąd pieniądze na spłatę?), to został osobą publiczną... Wszyscy chcą wiedzieć, co to za anonim kupił jedną z największych marek piłkarskich w Polsce.
Jaką on uczelnię wyższą skończył w 3 lata? Jezu, tu chyba sobie kupił mgr .

Co tu się wyprawia? Mam nadzieję, że PZPN ma już wszystkie dokumenty i zaraz dowiemy się czegoś więcej. Ten interes trzeba odkręcić.

P.S - A co do poważnych sponsorów, to nikt nie chcę się kojarzyć z grupą przestępczą, z praniem pieniędzy i ze złodziejstwem. O fałszowaniu dokumentów nie wspomnę .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 09.08.2016 o godz. 14:18.
yarow
Senior Member

Stary 09.08.2016, 14:22
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
[...] .
Jaką on uczelnię wyższą skończył w 3 lata? [...] mgr .

[...]

Licencjat (trwa 3 lata).
Powód: Dopisek.
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.08.2016 o godz. 14:25.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 14:24
Moim zdaniem przesadzacie z tymi sponsorami. Może kojarzycie taki klub jak AC Milan. Tam to dopiero właściciel miał swoje za uszami i jakoś od niego nie uciekali. Faktem jest, że informacje pojawiające się na temat Meresińskiego są dla niego kompromitujące, ale jeśli mają razem z Citko pomysły oraz źródła ich finansowania, to wszelkie skandale pójdą w niepamięć.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.08.2016, 14:25
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem przesadzacie z tymi sponsorami. Może kojarzycie taki klub jak AC Milan. Tam to dopiero właściciel miał swoje za uszami i jakoś od niego nie uciekali. Faktem jest, że informacje pojawiające się na temat Meresińskiego są dla niego kompromitujące, ale jeśli mają razem z Citko pomysły oraz źródła ich finansowania, to wszelkie skandale pójdą w niepamięć.
hmmm porównywanie premiera Włoch i właściciela czołowej stacji TV z Jakubem jest...hmm jakby to nazwać?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 14:26
Pan prawnik probuje powiedziec, ze nie klamal w poprzednik oswiadczeniu bo nikt nie wiedzial o uprawomocnieniu sie wyroku. A zaraz sie okaze, ze to wszystko zly sad. Boje sie jutro a nastepnego oswiadczenia
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.08.2016, 14:26
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Owszem, kojarzę. Z tym, że drobna różnica pomiędzy Berlusconim, a Meresińskim jest taka, że ten pierwszy jest krezusem-milionerem z wpływami w rządzie i władzą w mediach, a ten drugi ma kilku kumpli na Facebooku.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów