|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Spróbuj tak: Zastanów się, w jakiej podłej sytuacji jesteśmy, z wąskim składem w którym grają zblazowane wypalone gwiazdeczki wsparte szrotem 3 kategorii, skreślonym przez wszystkich trenerem szarlatanem, prezesem legionistą konsekwentnie działającym na szkodę klubu i właścicielem który wyprzedaje ostatnie rodowe srebra przed ucieczką. Właściwie już spadliśmy i cała Polska z niecierpliwością czeka jak znienawidzony hegemon upada i stacza się do pierwszej ligi. Przypomina ci to coś? To tylko kilka kolejek temu. A potem idź na mecz. Podziwiaj ambicję i walkę piłkarzy. Zaangażowanie trenera. Niedowierzanie, frustrację i powoli pojawiający się respekt i obawę w oczach przeciwników i znafcóf. I czekaj. Nie wybiegaj za daleko. Nie planuj. Są od tego mądrzejsi od Ciebie. Udowodnili to w kilka ostatnich miesięcy poprzez niepopularne ale konsekwentne decyzje udało im się ulepić coś z niczego. No i ciesz się Wisła znów gra walczy i wygrywa czego jeszcze chcesz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Smuda potrafi wpoić waleczną i odważną grę, zwłaszcza prostopadłą piłką, co w naszej lidze rozkłada każdego. Jest to poziom zdolnego juniora, który nie boi się zaryzykować. W ligach gdzie taka gra jest codziennością nawet dla outsiderów formacje obronne mają wypracowane antidotum i tak jak kuchenki Brożkowi i Gargule nie dadzą się zrobić. Jednak nasza liga to głęboka d... i taka gra jak wczoraj wystarcza z nawiązką. Smuda potrafi jej nauczyć, czyli przekonać grajków, że potrafią. Zagrać kilka podań z pierwszej, czy prostopadłą między dwóch obrońców.
W kadrze Smuda miał pewnie najmniej do powiedzenia, co w jakimś stopniu go usprawiedliwia .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
proponuje wszystkim przejrzenie raz jeszcze tego tematu od 1 strony. Wtedy chociaz niektorzy będa mieli świadomośc z kim rozmawiaja....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wizualnie napewno.
Obecnie prezentujemy radosny futbol dziie ambicja z minimalną techniką daje wrazenie fajnej i ofensywnej gry, kibice to lubią. Smuda w przeciwienstwie do Probierza czy Kulawika gra bez presji o ligowe miejsce, wiec wiedząc że nie ma wykonawców tiki-taki po porostu daje się chłopakom wyszaleć. Nie popełnia błędów poprzedników, nie skupia się na dominacji środka pola a przede wszystkim nie próbuje wpajać czegoś o czym nie ma zielonego pojęcia. Jakościowo wciąż nam wiele brakuje do jedenastki Maaskanta która prezentowała diametralnie odmienny styl. Gra opierała się na dwóch defensywnych a których na próżno obecnie szukać w jedenastce Franza dlatego ma się troszeczkę złudne wrażenia estetyczne. Napewno idzie to wszystko w dobrym kierunku i przy stopniowym wzmacnianiu druzyny filozofia Smudy może nabierać rumieńców. Przy ogólnie przyjętym trendy grania na zero z tyłu coś co niby odeszło już do lamusa może okazać się w przyszłości naszym największym atutem i stanowić o sile naszej druzyny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.08.2013 o godz. 14:51.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czy ja wiem, czy Smuda jest dobry tylko na TME? Przecież z Lechem awansował z grupy LE... Wiem, inne składy itd. ale przy ząłożeniu, ze drużyna zostanie dobrze wzmocniona... No cóż, nie chcę fantazjować, bo dopiero 5 kolejka za nami. Najważniejsze, to zeby budować drużynę małymi krokami. W jedno okienko to się nie uda, dlatego mam nadzieję, że te 3/4 okienka spokoju dla Smudy to nie tylko rzucanie słów na wiatr.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Płacze na forum parchatovi po naszej wygranej nad amicą utwierdzają mnie w tym że jest dobrze. Może nie idealnie, ale dobrze. Zakompleksieni z Kałuży liczyli na to, na co niektórzy dziennikarze (i o zgrozo kilku kibiców Wisły) czyli całkowity rozkład Wisły i spadek. A tu taki pech.... Wisła się odradza i wygrywa
Smuda podpisał kontrakt na 3 lata i jeśli wszystko pójdzie dobrze to pod koniec tego czasu zostawi Wisłę gotową do gry w pucharach a wcześniej powalczy o podium. Ale jeszcze nie w tym sezonie, chyba że mikołaj z Myślenic coś sypnie. Ale to raczej bajka dla dzieci. Tak czy owak idziemy do przodu ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie od dziś wiadomo ze w Polsce to tylko bieda buduje i cementuje.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda że prawdziwi kibice nie sypią kasą dla klubu... 18,5 tyś na takim meczu to WSTYD !!!!!!!!
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Smuda to archetypowy trener na czas przejściowy. Jego pomysł na prowadzenie zespołu najczęściej wypala się po około dwóch latach i od tego momentu gra siada, aż do przyjścia nowego szkoleniowca, przy którym zespół odzyskuje radość z gry w piłkę. Normą są też słabe wiosny po wypracowaniu jesienią dobrej pozycji w lidze. Czas pokaże jak to będzie wyglądało tym razem.
Franz na fali, będąc w dobrej formie, to ligowa czołówka trenerów. Patrząc na ostatnie mecze Wisły wierzę, że on może w Krakowie na ten poziom wrócić, choć wciąż czuję że i tak będę naprawdę zaskoczony jeśli w tym sezonie, tą kadrą, ugramy coś więcej niż bezpieczny środek tabeli. Skoro trudno ocenić o co będziemy grali w tym sezonie, nie widzę większego sensu w wybieganiu myślami w dalszą przyszłość. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Bardzo się cieszę z dotychczasowych wyników - są znacznie lepsze niż oczekiwałem.
Jednak do szczęśliwego końca jeszcze bardzo daleko. BC... poratuj złotóweczką na skrzydłowego i napastnika ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 26.08.2013 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dużo w tym prawdy. Jest przecież parchovia, jest zagłebie. Są widzewy , teraz my.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Franciszek Smuda znowu ekspresyjny
Teraz – pracując w wymarzonej Wiśle – o złych chwilach zapomniał sam Smuda. Tak jak Wisła potrzebowała Smudy, tak Smuda potrzebował "Białej Gwiazdy". I chyba nie zabraknie mu energii do pracy. Zaufał mu człowiek, którego bardzo poważa – Bogusław Cupiał. Od kilkunastu lat pracują na jednej fali, mimo że Smuda rozstawał się z Wisłą już dwa razy. Teraz otrzymał od Cupiała kontrakt na trzy lata – niespotykane, jak na nasze warunki. I po tym, co oglądaliśmy w spotkaniu z Lechem, można zakładać, że Wisła znowu nawiąże do najpiękniejszych chwil... Dla mnie charakterystyczny obrazek, to Smuda ścigający się przy linii bocznej ze swoim napastnikiem Pawłem Brożkiem, któremu zapragnął podać bidon. I był szybszy od "Brozia"! Smuda żyje emocjami, buduje emocje – nie potrafi inaczej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dobrze czy dobrze?
wis.la/vs3k6 Smuda po spotkaniu z Cupiałem: Wisełka będzie wielka. Zimą kupimy czterech piłkarzy z wyższej półki Bez komentarzy Franciszek Smuda rozmawiał dzisiaj z właścicielem Wisły Bogusławem Cupiałem o wzmocnieniach drużyny. Trener Białej Gwiazdy wyszedł ze spotkania ze swoim szefem zadowolony, bo usłyszał, że zimą dostanie pieniądze na cztery transfery. Franz tonuje za to euforię po miażdżącym zwycięstwie z Lechem Poznań. Ofensywnym opowiedział o swojej dwumiesięcznej pracy w Krakowie: – Do żadnego zawodnika niczego nie mam, dopóki nie zrobi czegoś na opak. Na razie obserwuję zespół, oceniam przydatność każdego, a zimą zostaną ci, którzy popełniają najmniej błędów. U mnie nie ma książąt, królowych, świętych krów. Nie dajesz drużynie niczego dobrego, to odjazd. 20130825TOM41 Fot: Tomasz Markowski Kurs Ofensywny – Facebook.com/Ofensywni – Przepraszam, miałem oddzwonić wcześniej, ale przeciągnęła mi się rozmowa z prezesem Cupiałem – mówi Ofensywnym trener Wisły Kraków Franciszek Smuda. Pewnie nasłuchał się pan pochwał po wygranej z Lechem… Bez przesady. Jasne, że prezes jest zadowolony, ale on nie należy do minimalistów. Zresztą podobnie do mnie. Parę słów miłych było, lecz trzeba stłamsić tą euforię, dopiero pięć kolejek za nami. Mam nadzieję, że po dziesięciu będziemy mogli trochę się uśmiechnąć. Z prezesem ustaliliśmy fajną rzecz… Jaką? Zimą dostanę pieniądze na cztery ciekawe transfery. To będą piłkarze z wyższej półki. Już teraz za nimi trzeba się rozglądać. To mają być prawdziwe wzmocnienia. Cieszę, się, bo Wisełka musi nabierać jakości. Teraz też nie ma na co narzekać. Ale biedniutko jest na razie. Do zimy musimy dociągnąć tym, co mamy. Pasek trzymamy zaciśnięty. Ale lubię sprawdzić się w trudnych warunkach. Przed rundą nasłuchaliśmy się z chłopakami, że jesteśmy do niczego, ale takie słowa były dla nas tylko dopingiem. Dziś niczego nie fetujemy. Chcemy przede wszystkim zachęcić swoją grą kibiców, by na Reymonta nie było wolnego krzesełka. A nic tak nie przyciągnie kibica, jak wynik. Tylko sporo jeszcze trzeba poprawić. Taktycznie, piłkarsko. Nie przesadza pan? Co poprawiać po takim meczu jak z Lechem? Ten Manuel Sarki… Diablisko. Jak to powiedziałem na niego po meczu – spekulant. On musi się jeszcze dużo nauczyć, a nie udawać, że gra. Powiedziałem mu: jak będziesz grać tak jak ostatnio to dla Ibrahima Sundaya (menedżer Sarkiego–red.) zupki z proszku będziesz gotował. Musi wiedzieć jak się ustawić, jak pomagać zespołowi, a nie wolnoamerykankę uprawiać. Wisła wygląda na dobrze przygotowaną fizycznie. Co jak co, ale z tego zawsze pan słynął. Tylko piłkarze narzekali, że w trakcie przygotowań wymiotowali. Bardzo dobrze, że rzygali. To znaczy, że żyją i sprawy idą w dobrym kierunku. Powiem brutalnie: jeżeli miałbym robić to, co dla piłkarzy jest fajne i wygodne, to w… ....u z tym wszystkim! Przez pięć tygodni chłopaki mieli wylewać pot i schodzić na czworaka z boiska. Bez przygotowania fizycznego to w karty można pograć. Nawet Patryka Małeckiego pan ujarzmił, co było niewykonalne dla pańskich poprzedników. Ujarzmił to bardzo złe słowo. Wymagam tylko, by piłkarze robili to, czego od nich oczekuję. Patryk to robi, wie, że najważniejsze jest dobro drużyny i tyle. On ma dawać korzyść zespołowi. Nie tylko on, ale i inni. Do nikogo się nie uprzedzam i nie dopieprzam. Trener, który z góry uprzedza się do piłkarza jest idiotą. Do żadnego zawodnika nic nie mam, dopóki nie zrobi czegoś na opak. Na razie obserwuję zespół, oceniam przydatność każdego, a zimą zostaną ci, którzy popełniają najmniej błędów. U mnie nie ma książąt, królowych, świętych krów. Nie dajesz drużynie niczego dobrego – odjazd. Trzeba równać do dobrych lig, a nie do San Marino czy Albanii. Zastanawia się pan nad sprowadzeniem Arkadiusza Piecha? Nie, a co nagle z tym Piechem wyskoczyliście? Obiło nam się o uszy. Przestańcie, nawet nie wiem, gdzie on gra. W Turcji. To życzę mu powodzenia. Jakoś nie słychać w pana głosie entuzjazmu. Po jednym meczu? Po pięciu kolejkach? Poczekajmy. Mogę się założyć, że idą dla Wisły lepsze czasy. Potrzebujemy dobrej gry, dobrego miejsca, a poza tym gotówki. Ale i ona się znajdzie, jak będziemy wygrywać. Liczę, że na dziś, w trudnej jeszcze sytuacji finansowej, dostaniemy wsparcie od kibiców. Nie prosimy o nic wielkiego – po prostu przychodźcie na Wisłę. Warto!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 26.08.2013 o godz. 20:05.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Trzymam kciuki za dojechanie do zimy na takim miejscu żeby BC wywiązał się ze swojej obietnicy.
Zima zimą, ale już teraz bardzo by się przydało uzupełnić kadrę 1-2-3 sensownymi grajkami. 21 kolejek + PP... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Fajny wywiad ze Smudą , przynajmniej wiadomo że oryginalny po wstawkach bez cenzury na transfery się nie napalam , ale na wizję dalszej ciężkiej pracy owszem , będzie dobrze |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ciekawe czemu nie dopytali o transfer pomocnika i napastnika, no chyba, że tym napastnikiem jest ten Brazylijczyk. Co do tych obietnic transferowych to nie napalam się. Ile to już razy Cupiał obiecywał...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie bardziej martwią te transfery... Niby dobrze, ale mam nadzieję, że ludzie od finansów wiedzą, co robią. Jeżeli znów mamy zrobić kominy płacowe to może lepiej budowac drużynę małymi krokami? Jak to powiedział ktoś z Borussii: "Nie można brać kredytu na sukces sportowy".
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeszcze niedawno panowało przekonanie wśród niektórych, że jesteśmy głównym kandydatem do spadku, a bycie mistrzem Krakowa może być misją niemożliwą, a teraz zaczynają pisać o kompromitacji w pucharach.
W Wiśle od kilkunastu miesięcy brakuje dobrej atmosfery wokół klubu. Przyjście Smudy i parę dziwnych sytuacji, które zostały rozdmuchane do niebotycznych rozmiarów (mimo iż na to nie zasługiwały) spowodowały, że modne było opluwanie naszego trenera - za to, że nie jest mistrzem erudycji, czy za to, że nie wyszedł z grupy na Euro (mimo iż było blisko, a jakość gry w trzech spotkaniach nie była gorsza od przeciwników), czy ogólnie za całokształt, w czym Ci wszyscy poszli drogą wytoczoną przez wiadomego dziennikarza, który przyznaje, że kibicuje Legii. Na media wpływu nie mamy, ale jeśli każdy z kibiców zacząłby pozytywniej myśleć o Białej Gwieździe, to z pewnością dobrze wpłynęłoby to na Nasz Klub. Chociaż to też było widoczne za czasów Kulawika. W rzeczywistości, to nie Smuda, nie Kulawik odpowiadają za obecny stan Wisły. Prawdą natomiast jest natomiast to, że Smuda mimo wad, które ma jak każdy człowiek jest pośród obecnie pracujących w Ekstraklasie najlepszym trenerem. W przeszłości miał poważne sukcesy i tego nie można mu odbierać. Żadnego innego trenera z Ekstraklasy nie chciałbym w Wiśle (w ostateczności jedynie Nawałka mógłby być, ale on nie ma takiej charyzmy jaką ma Franek). Weźmy takiego Probierza, czy Rumaka - w czym oni są lepsi od Smudy oprócz lepszej oceny w mediach, która jest wynikiem wsparcia przez znajomych dziennikarzy? To dwójka trenerów, która mi się tylko kojarzy z niesłychaną bezczelnością, arogancją, a nie faktycznymi sukcesami. Żeby krytykować Smudę, trzeba najpierw stworzyć mu takie warunki jakie miał Maaskant, a potem wymagać. Faktem jest to też, że Wisła po miesiącach cofania się w tył, powoli odzyskuje blask. Widać wreszcie zaangażowanie, którego nie było od bardzo dawna, widać postęp u poszczególnych piłkarzy. Nawet u tak krytykowanych Garguły, Burligi, Bunozy, Miśkiewicza, Chrapka. Nie ma świętych krów (Małecki, Sarki, Chavez). Widać wreszcie, że jest trener, który autentycznie rządzi drużyną. Mamy z powrotem Brożka, który za niedługo bez dwóch zdań będzie najlepszym napastnikiem w naszej lidze. Z tego trzeba się cieszyć. Zobaczcie sobie wywiad ze Smudą po meczu z Lechem na Canale+. W tym wywiadzie zobaczyłem faceta, który jest na serio zdeterminowany w dążeniu do odbudowy marki Wisły, który na prawdę przeżywa to co dzieje się z Wisłą, który odzyskuje radość z wykonywania zawodu. Przede wszystkim, trzeba zaufać Smudzie i stworzyć coraz lepszą atmosferę, a nie cały czas wylewać fale krytyki na Bogu ducha winnych zawodników, którzy jeszcze niedawno byli niepotrzebni w Wiśle, a teraz niby mają nie wiadomo co osiągnąć, żeby niektórych zadowolić.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 26.08.2013 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Mnie ciekawi kto zagra z Pogonią. Jeszcze Sarki, Boguś czy może na prawej stronie duet Stolarski-Burliga.
A chociaż Smudzie można zarzucić trochę to : 1. Jego zespoły grają futbol na tak. Wiślacy od lat nie grali tak ładnej dla oka piłki. Za Maaskanta bywały fajne mecze, ale jednak opierało się to zrywach Meliksona. Zespołowy ofensywny futbol ostatni raz Biała Gwiazda grała za Skorży. Notabene pod względem sytuacji bramkowych na Euro kadra Smudy miała ich tyle co wszystkie reprezentacje w XXI wieku na wielkich turniejach łącznie (nie licząc meczów o honor z USA i Kostaryką). 2. Wszyscy zostawiają serce i płuca na boisku. W tamtym sezonie zapier.alali Wilk, Sobol i okazjonalnie reszta. Teraz biegać chce się wszystkim - wielki plus za motywowanie piłkarzy. 3. Progres kilku piłkarzy to nie przypadek. Jeśli wybuchł by formą jeden, maksymalnie dwóch to można by nie zauważyć zależności. Ale Garguła gra jak za najlepszych lat w Bełchatowie, Chrapek pokazuje czemu nie jest Brudem , Głowacki przeżywa entą młodość i wreszcie duet bocznych obrońców :Bunoza + Burliga czyli grający jak nowocześni boczni obrońcy - zasuwający wzdłuż boiska 90 minut, tworzący przewagi, stwarzając wielkie zagrożenie pod bramką rywala. Tego w Wiśle od jakiegoś czasu brakowało. 4. Defensywa - jedna z lepszych w lidze (Lechia?, może Legia w optymalnym zestawieniu, może Górnik). Nie ma co się rozpisywać. Pamiętając ostatnie lata, gdy każdy pojedynek 1v1 z obrońcą bądź każda wrzutka piłki w pole karne Wisły śmierdziała golem, wygląda to obecnie po prostu świetnie. Dodając do tego tak wąską kadrę, wciąż kontuzjowanego Alana Urygę (który miał grać dużo więcej w tym sezonie!) Czekaja czy Szewczyka. Pamiętając o Brożku wchodzącym z marszu do ekipy, o tym że każdy inny trener nawijał by non stop o braku czasu na wprowadzenie swoich założeń taktycznych. Smuda sprawdza się jeszcze lepiej niż na to wskazuje dorobek punktowy. Miejsce w 8 wydaje się być absolutnym minimum, ale po tym co Wisełka pokazała na początku sezonu można być większym optymistą. Naturalnie system punktacji jest szalony, więc może być zaskoczenie na koniec sezonu. Wiadomo w grupie faworytów Legia, chyba wciąż Lech, Wisła, Śląsk, duet śląski (Piast, Górnik). Ale znakomicie pod naszym byłym trenerem gra Lechia, podobnie Pogoń Wdowczyka, Stokowiec kręci ciekawy zespół w Białymstoku. Tylko, że w tym roku na Wisłę będzie można patrzeć z wielką przyjemnością, czego straszliwie brakowało ostatnie niemal 2 lata. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Ciekawy zespół to Lechia Probierza. Stokowiec w Jadze niczego wielkiego nie zbudował i nie zbuduje, bo w sumie taki z niego trener jaki piłkarz. Wdowczyk w Pogoni - maksimum to awans do "8" na podobnych zasadach jak Górnik. W gruncie rzeczy w walce o puchary moimi pewniakami wydają się być Legia i Śląsk. Kuchenkorz też - ale tutaj zależeć będzie wszystko od tego jak po powrocie będzie grał Murawski, ale awans do "8" mają raczej pewny. Wisła przy odrobinie szczęścia (brak kartek i kontuzji dla zawodników ofensywnych) też nie powinna się obawiać gry w dolnej połówce wiosną..... Oby tak dalej ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie ....ale wy ............ Normalnie żal .Widać , że za dużo TVN oglądacie
Na jakiej podstwie ktoś twierdzi , że Smuda jest złym trenerem albo skompromitowanym trenerem ? No chyba tylko na podstawie przekazu w mediach . A ten jest idiotyczny . Oni zjedzą każdego . SMuda nie zrobił zmian to go znawcy z TVN zjedli żywcem . Smuda zrobiłby zmiany byłoby tak samo . Chcieli wszyscy zastąpić do Waldkiem i co ? I jest trzy razy gorzej ! A piepszenie o tym że Smuda spuścił Ratyzbone to juz totalna oznaka totalnego ignoranctwa i głupoty . Ja Smude pamietam jeszcze z Widzewa i wiem jedno : to znakomity fachowiec który ma rękę do piłkarzy . Jego druzyny zawsze charowały na boisku i zawsze grały do przodu .Zawsze był presing i ambicja . A mnie to się podoba najbardziej bo znoise każdą porażkę jesli porzeciwnik był lepszy ale nasi walczyli . Nie jest w stanie zaakceptować porażek kiedy ktoś przechodzi obok meczu . Generalnie polecam myslenie ....a nie wyrabianie sobie opini i powtarzanie głupot po "znawcach" z TVN-u . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
@VanBasten - zgadzam się praktycznie ze wszystkim co napisałeś. Pamiętam, jak Smuda prowadził Zagłębie i był to cholernie niewygodny rywal. Grali ładnie, szybko i ofensywnie. To samo Lech - drużyna, która grała radosny futbol. Spójrzcie na to, że gdziekolwiek Smuda nie przychodził (mowa o klubach) - drużyna zawsze grała atrakcyjnie. Można też spojrzeć na to co stało się z Lechem Poznań, czy Zagłębiem po roku od odejścia Smudy.
Deprecjonowanie osiągnięć Smudy jako trenera naprawdę mija się z celem. Owszem, może i ma metody treningowe z lat 80, ale kogo to obchodzi w tym momencie? Tak samo Lenczyk, wszyscy go wyśmiewali za jego metody treningowe, a jednak potrafił zrobić wynik ponad stan Śląskiem Wrocław. W naszej ekstraklasie nie ma lepszych trenerów, jeśli chodzi o przygotowanie kondycyjne i motywację - i to w chwili obecnej zupełnie wystarczy. Dopiero jak zespół się zgra, wyklaruje i przyjdą nowi zawodnicy - będzie można myśleć o nowym trenerze ze znakomitą wiedzą taktyczną (koniec kontraktu Smudy). Smuda jest tu po to, żeby zbudować fundament pod świetną drużynę i oby nikt tego nie spieprzył. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Biuro Prasowe Wisły Kraków napisał(a):
I to jest podstawowa różnica między Wisłą Smudy, a Wisłą jego poprzedników. Smuda pracuje nad formą i umiejętnościami poszczególnych piłkarzy i widać efekty. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Widać, że Franek Smuda nie próżnuje, a piłkarze chyba też nabierają do niego zaufania. Bo jak tu nie ufać facetowi, który robi wynik ponad stan? Pewnie wszyscy teraz doceniają cieżki okres przygotowawczy u Smudy, który poskutkował tym, że nawet "Gargułka" biega jak 20-latek
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
![]() W maju 2014 będzie dość dobry moment na podsumowanie czy znakomity fachowiec czy d.pa. Bardzo się cieszę z tego co zrobił dotąd w Wiśle, co nie zmienia faktu, że nadal uważam, że ME zjebał, a z Ratyzboną się wystawił, prawda że za dobrą kasę - 13m/6pkt to nigdy i dla nikogo nie jest powód do chwały. Raz na wozie raz pod... ot życie. W sobotę kolejny mecz. Obyśmy byli po nim równie uradowani jak po ostatnim. I tak dalej aż do wiosny... a wtedy... w sobotę trzeba zrobić kolejny krok ku temu ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 27.08.2013 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się absolutnie nie podniecam .Uważam że wszystko co ugramy to tylko na plus bo przed sezonem wyglądało że czeka nas pierwsza liga . A tu wygląda że nie tylko nie grozi nam spadek to wreszcie Wisłę ogląda się z przyjemnością .Ale nie mam wątpliwości że przyjdzie też jakiś kryzys i pewnie seria porażek . Uważam że to normalne ale az się boję pomyślec co się wtedy będzie działo skoro teraz są ludzie którzy dalej narzekają .
bo Smuda dał aż nadto powodów by w niego nie wierzyć A jakie ? Ale tak serio pytam . Nie interesują mnie slogany powtarzane za TVN tylko takie merytoryczne potwierdzonone jakimś namacalnymi dowodami fakty . Bo moim zdaniem wszędzie gdzie Smuda był trenerem dawał gwarancje przyzoitego poziomu . Widzew rewelacja , Wisła rewelacja , Lech bardzo dobrze , Legia ...tak sobie ale to specyficzny klub , Zagłębie bardzo dobrze ....reprezentacja mimo tych wszystkich pomyj które na niego wylano grała dwa razy lepiej niż za kadencji Waldka . Smuda potrafi złożyć drużyne i ma świetną reke do zawodników . To on stworzyła najlepszą Wisłę w historii z która Kasperczak odnosił potem sukcesy i która zjabał swoimi "super" transferami . Smuda mówi że on potrafi poznać piłkarza po tym jak się porusza albo jak wchodzi po schodach i nie potrzebuje do tego laptopa ......i dla mie to zaleta nie wada . |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|