The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2009, 11:12
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
tak, tak - TVP pokazało mecz wyjazdowy z WIT Georgia Tbilisi
Wtedy prawa mial TVN, wiec zażalenia do nich...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2009, 11:49
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem że oddała za darmo właśnie i oni nie chcą pokazywać:(My się nie skompromitujemy jeśli odpadniemy tylko Polsat!
Rozumiem twoje zażenowanie ale może ogarnij się trochę. Światem rządzą pieniądze i im wcześniej się o tym dowiesz tym lepiej dla ciebie.

A poza tym....zawsze mogłeś jechać do Tallina - problem sam by się rozwiązał
the end
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 11:56
Słyszałem że oddała za darmo właśnie i oni nie chcą pokazywać:(My się nie skompromitujemy jeśli odpadniemy tylko Polsat!
A czasem właścicielem praw do transmisji nie jest Levadia A oddanie praw za free tyczy się chyba meczu u nas
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 12:06
Wicked napisał(a):Wyświetl post
A czasem właścicielem praw do transmisji nie jest Levadia A oddanie praw za free tyczy się chyba meczu u nas
No pewnie ze wlascicielem praw do transmisji jest Levadia bo mecz jest u nich, w tamtym tygodniu gralismy ( u nas) to Wisla dysponowala swoimi prawami i mogla zrobic co chciala. Miala wole oddac za darmo z racji na kibicow wiec to zrobila.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.07.2009 o godz. 12:15.
,
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 21.07.2009, 12:07
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Wtedy prawa mial TVN, wiec zażalenia do nich...
TVN wykupił prawa do rewanżu gdy okazało się że TVP schrzaniło sprawę, pamiętam jak o godzinie rozpoczęcia meczu spikerka TVP2 podała iż przeprasza kibiców oczekujących na mecz ale nie będzie on transmitowany.
Odpowiedz cytując
jazzior
Banita

Stary 21.07.2009, 12:48
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
tak, tak - TVP pokazało mecz wyjazdowy z WIT Georgia Tbilisi

swego czasu firma, w której pracowałem była sponsorem relacji Radia Kraków z meczu rewanżowego z Parmą - a kosztowało to zawrotna kwotę: 1.500 zł +VAT
Cytat:
Radio Kraków - także bez transmisji

Wychodząc naprzeciw Waszym pytaniom skontaktowaliśmy się z działem programowym Radia Kraków, aby dowiedzieć się, czy mecz Wisły w Tallinnie będzie można śledzić, choćby na falach radiowych. Niestety nie mamy optymistycznych informacji.
Radio Kraków nie będzie bowiem przeprowadzać transmisji z meczu, a na antenie usłyszeć będzie można jedynie krótkie relacje, w czasie trwania spotkania.
Jak zapewniono nas jednak - radiowcy postarają się, aby relacje te były jak najczęstsze.
Jak już informowaliśmy, meczu nie pokaże także żadna z telewizji

Zawsze to lepsze niż nic, ale wychodzi na to, że jakaś tam głupawa audycja pociąg do muzyki (3 godzinna) jest ważniejsze od MECZU LIGI MISTRZÓW, szczególnie gdy nie ma go nigdzie w TV, a to przeciez Radio KRAKOW !!! Skandal kolejny...

Niby jak mają się postarać, skoro nie znają jeszcze naszego zdania?

Oto program na jutro http://www.radiokrakow.pl/www/home.n...a?OpenDocument

17:00 Pociąg do muzyki - prow. Piotr Chronowski [email protected]
20:55 Lekcja języka angielskiego BBC - powt.
21:00 Korespondencja sztuk - prow. Katarzyna Fortuna

ADRESAT: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

TEMAT: PROSIMY O TRANSMISJĘ RADIOWĄ CAŁEGO MECZU WISŁY KRAKÓW !!!

TREŚĆ: (wymyślcie coś sami)
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.07.2009, 12:53
Jezus, dajcie sobie spokój z jakimiś mailami, płaczem, zgrzytaniem zębów. Trudno - nie ma relacji w radiu i telewizji , niech się walą. Nie zawsze będzie tak jak chcemy. Część jedzie do Tallina, reszta zainteresowanych zasiądzie przed monitorem i będzie się wczytywać w relację live na wislakrakow.com . Chyba, że jednak zdarzy się jakiś cud i estońska tv zdecyduje się na transmisję, choć szczerze w to wątpię.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.07.2009, 14:13
Gramy z drużyną z kraju, w którym media mają głęboko w dupie, czy mistrz awansuje do kolejnej rundy LM czy nie. Po takim postawieniu sprawy tym bardziej nie potrafię sobie wyobrazić odpadnięcia z rozgrywek.
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.07.2009, 15:00
a radio Biała Gwiazda ?

Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.07.2009, 16:42
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
?

A niby czym ma sie Polsat skompromitowac
Już Ci wyjaśniam.Kompromitacja i to duża z ich strony bo gdy TVP miała prawa nawet by nie było takiej opcji żeby Polskiej drużyny nie pokazać a oni maja nas wszystkich głęboko gdzieś.21 wiek kraj ponad 40-milionowy a najlepszej piłkarskiej drużyny w kraju nie możemy zobaczyć bo pojechała do jakże egzotycznej nie znanej i dalekiej Estonii!!Ja rozumiem że dla nich liczy się biznes ale po co się starali o Ligę Mistrzów jak nie pokazują?Mogłem jechać do Tallina ale nie mogę bo pracuje!Czy teraz większość kibiców ma cierpieć z tego powodu?Ja nie rozumiem tak ważny mecz i czekanie na suche fakty...przecież to zawału można dostać!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.07.2009, 16:47
jazzior napisał(a):Wyświetl post
Zawsze to lepsze niż nic, ale wychodzi na to, że jakaś tam głupawa audycja pociąg do muzyki (3 godzinna) jest ważniejsze od MECZU LIGI MISTRZÓW, szczególnie gdy nie ma go nigdzie w TV, a to przeciez Radio KRAKOW !!! Skandal kolejny...

Niby jak mają się postarać, skoro nie znają jeszcze naszego zdania?

Oto program na jutro http://www.radiokrakow.pl/www/home.n...a?OpenDocument

17:00 Pociąg do muzyki - prow. Piotr Chronowski [email protected]
20:55 Lekcja języka angielskiego BBC - powt.
21:00 Korespondencja sztuk - prow. Katarzyna Fortuna

ADRESAT: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

TEMAT: PROSIMY O TRANSMISJĘ RADIOWĄ CAŁEGO MECZU WISŁY KRAKÓW !!!

TREŚĆ: (wymyślcie coś sami)
prosić to sobie możesz lepiej wyślij kasę na transmisje ,zmieniło sie pare rzeczy i RK musiało zrezygnować z transmisji

a ty DJ Hazel przestańże już płakać ,nie ma to nie i już,twoje żale tu nic nie dadzą
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 21.07.2009, 16:52
No ja wiem ale załamany jestem już się nastawiam na transmisję tekstową..
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.07.2009, 16:58
bedzie mozliwosc czytania relacji live z komorki ?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 17:00
Już Ci wyjaśniam.Kompromitacja i to duża z ich strony bo gdy TVP miała prawa nawet by nie było takiej opcji żeby Polskiej drużyny nie pokazać a oni maja nas wszystkich głęboko gdzieś.21 wiek kraj ponad 40-milionowy a najlepszej piłkarskiej drużyny w kraju nie możemy zobaczyć bo pojechała do jakże egzotycznej nie znanej i dalekiej Estonii!!Ja rozumiem że dla nich liczy się biznes ale po co się starali o Ligę Mistrzów jak nie pokazują?Mogłem jechać do Tallina ale nie mogę bo pracuje!Czy teraz większość kibiców ma cierpieć z tego powodu?Ja nie rozumiem tak ważny mecz i czekanie na suche fakty...przecież to zawału można dostać!

Ale TVP moze pokazac `ten mecz tylko nie chce wes to w koncu zakoduj w glowie.Polsat tez by pokazal gdzyby Estonczycy wprodukowali sygnal tez to sobie zakoduj.

Levadia nawet sie nie zgodzila na kamery serwisow wislackich, po prostu chca zarobic jak najwiecej. Bo smiem twierdzic ze jak by oddali za darmo jak Wisla tydzien temu to jakas Estonska TV by sie skusila na transmisje.

Ba Polsat chce poniesc polowe kosztow wyprodukowania sygnalu i co i nic.

Nic trudno przynajmniej jest relacja tekstowa i trzeba sie modlic `zeby serwery wytrzymaly bo na pewno bedzie spore zainteresowanie.
,
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 21.07.2009, 17:03
Ale po co ma TVP pokazywać coś jak tego nie dokończą zresztą nasze marudzenie nic nie da módlmy się żeby jutro chociaż czytać relację.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2009, 17:17
cinekw napisał(a):Wyświetl post
bedzie mozliwosc czytania relacji live z komorki ?
jest. ja czytalem ale z oficjalnej
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2009, 18:01
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5221

Jest jeszcze szansa podobno, oby. Mają jeszcze trochę czasu, bo jak się dogadają to polsat może puścić relacje z Tallinna, a studio zrobić w Warszawie i komentować z Wawy. Relacje tekstowe mogą mocno naruszyć moje nerwy, choć po tym co zrobił Pawełek w przedostatniej kolejce z Lechią nic już mnie tak nie zaskoczy.
2 połowa meczu z Levadią w Sosnowcu polegała na lataniu miecz kompem z relacją tekstową, a TV gdzie mieli wznowić relacje. Powiem, że już wole patrzeć jak kiepsko grają niż przeżywać coś takiego 2 raz. Ale co możemy poradzić, nie jesteśmy Realem Madryt, którego sparing pokazuje 6 stacji TV.
Odpowiedz cytując
jazzior
Banita

Stary 21.07.2009, 18:07
South napisał(a):Wyświetl post
prosić to sobie możesz lepiej wyślij kasę na transmisje ,zmieniło sie pare rzeczy i RK musiało zrezygnować z transmisji
dzwoniłem do Radia i okazało sie, że żaden dziennikarz, ani reporter Radia Kraków nie pojechał do Estonii. jedyne na co możemy liczyć to wzmianki o wyniku i przebiegu meczu, ale nie na żywo, a raczej z internetu.

ponadto dowiedziałem się, że Radio Kraków będzie kontaktowało się z dziennikarzami prasowymi, którzy pojechali do Tallina i od nich przekazywali nam najswieższe informacje.

skandal - żadnego z mediów nie obchodzi mecz Mistrza Polski w Lidze Mistrzów !!

swoją drogą, Levadia z tak wielką szansą na awans do kolejnej rundy tez pozostaje bez emocji w tym temacie...
Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 21.07.2009, 23:09
Polsat na pewno chętnie by pokazał ten mecz, bo wie, ze wielu fanów, nie tylko Białej Gwiazdy z przyjemnościa by ten meczyk obejrzało, problemem nie jest to, ze oni NIE CHCĄ go puścić, tylko to, ze w Estonii maja taki mecz głęboko w dupie, a żeby Polsat wyprodukował sam sygnał z takiego spotkania to do Talina musiałoby pojechac przynajmniej z 30 osób razem z wozami transmisyjnymi i tonami innego sprzętu, po drugie prawa do transmisji oddaćby Polsatowi musiałaby Levadia, a to też nie jest pewne, dlatego już nie nawalajcie tak na ten Polsat, bo ich winy to tutaj jest najmniej
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.07.2009, 23:17
Coś mi pachnie że dzisiaj koło południa Polsat poda informacje o transmisji meczu...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.07.2009, 23:25
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Coś mi pachnie że dzisiaj koło południa Polsat poda informacje o transmisji meczu...
Podać poda tyle że ja nie widze najmniejszych szans by ta informacja była nas zadowalającą.
Dla mnie jest to skandal tyle że nie w wykonaniu polszitu,tvnu czy publicznej(byłby taki gdyby nie było transmisji z Sosnowca), tylko .......onej uefy, która jest podobnie bandycką organizacją co pzpn.

Może to są tylko eliminacje ale dla niektórych aż eliminacje - w pale się nie mieści by jednym z kryteriów nie było to że gospodarz ma obowiązek udostępnić sygnał telewizyjny.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2009, 23:29
Tydzien temu kazdy sie cieszył i dziekował Polsatowi jak sie okazało ze zrobia relacje z Sosnowca. Niestety zle zrobilismy bo widac ze ta stacja jest ch.. warta i w dupie ma kibicow. Jak sie okazało prawa Wisła oddała za darmo wiec nie było co Polsatowi dziekowac bo jakby Wisła za darmo nie oddała praw to by dalej Polsat na nas lał ;/
Duzo mowilismy na forach ze takie jest zainteresowanie meczem Mistrza Polski, niestety jak sie okazuje na nasza niekorzysc mysle ze to zainteresowanie jest bardzo małe skoro teraz Polsat nie połaszczy sie zeby dac te 300 tys za wyemitowanie meczu. Jednak okazuje sie w praktyce ze bardziej opłaci sie puscic powtorke serialu niz włozyc 300 tys zł za mecz i pewnie nawet na 0 by nie wyszli. Szkoda. Mimo wszystko ja uwazam ze Polsat powinien ta transmisje sam przeprowadzic, dostał prawa do pokazania meczu pierwszego za darmo wiec teraz mogliby troche grosza sypnac i mecz pokazac. Oglnie to latwo gadac trudniej działac. Wiele razy np w Cafe Football tam Panowie Borek i Kołton rzucali pomysłami zeby kluby zamieszane w korupcje dały po 1-2 mln zł na skzolenie młodziezy, wtedy wprowadizlibysmy abolice i w ten sposob te ich grzeszki by sie wurownały. Wiele jest nagonki na PZPN, wytykania im błedow tylko jak przychodzi co do czego to stacja ktora powinna promowac sport ma go w dupie jesli nie moga wyjsc z tego na mega plus. Ja wiem ze o tych relacjach Borki i Kołtonie nie decyduja ale dałem tylko taki przykład ze na antenie Cyfrowego Polsatu tak sie chce sport propagowac, tak sie innym wytyka błedy a sama stacja gardzi kibicami.
Ja najbardziej załuzje z tego jutrzejszego a własciwie to juz dizsiejszego meczu ze nie usłyszymy ( :(( ) "Gramy u Siebie", bo to własnie okrzyki kibicow tworza otoczke pod mecz a tu dupa bedzie trzeba czytac, i zeby chociaz to było pewne ze sobie poczytamy ten mecz (jak ładnie to brzmi ) ale tu druga sprawa ze zapewne serwery siada i bedzie lipa. Mam tylko nadzieje ze juz od 3 rundy LE i daj Boze LM z udziałem Wisły chetni na transmisje meczow sie znajda i to bedzie koniec cyrkow z transmisjami na ten rok!

Cytat:
A to jest nastepny paradoks. Jelsi sie by dogadali z ta Estonska TV ze mecz pkaza to info dostaniemy pewnie z rana. Czyli jakies 10h przed meczem, czy to jest normalne? Wtedy mało osob by wiediząło o transmisji, nie zrobia reklamy ze dzis jest mecz, w ogole bez sensu podejscie stacji do tego jest. Niech tydzien wczesniej załatwia sprawe z transmisja a nie do ostatniej minuty beda negocjowac, łudzic kibicow i działac na swoja niekorzysc bo jak bedize transmisja to tak jak mowie nawet nei zdarza zareklamowac ze mecz puszcza. Moze niedługo bedzie tak ze bedizmey ogladlai tylko 2 połowy meczow bo sie dogadaja w przerwie w sprawie transmisja... hahahaha
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.07.2009 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2009, 07:40
Ja jakos nie wierze w zadne negocjajcje na ostatnia chwile.
Mysle, ze Polsat nic juz z tym nie robi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.07.2009, 08:10
mimo prawdopodobnego wylaczenia forum na czas meczu (z zakladka przed i po), ciekawe jak poradzi sobie serwer TWSD wobec chyba historycznej frekwencji na relacji tekstowej. Jak cos to oficjalna, a tam tez nie wiadomo. Jest jeszcze onet ale to chyba w ostatecznosci jakby dwa powyzsze nie dzialaly lub wisialy. Reszta livescorow itp to same wyniki, a przydaloby sie chociaz troche wiedzic co sie dzieje.

Ciekawe czy gole beda wrzucane na tube ze tak powiem - "od szczala"
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.07.2009, 08:12
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja jakos nie wierze w zadne negocjajcje na ostatnia chwile.
Mysle, ze Polsat nic juz z tym nie robi.
No i nie ma co sie im dziwic. Zainteresowanie meczem znikome, sygnalu nie ma wiec jaki jest interes transmitowac taki mecz? Polsat ma prawa do LM i tam bedzie zarabial. oni robia biznes a nie transmisje aby ogladneli ja kobic Wisly. Tylko oni chyba
Odpowiedz cytując
Mr Crowley
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2009, 08:27
Interia wysłała dziennikarza do Estonii.
Bedzie relacja LIVE (tekstowa) po linkiem
http://nazywo.interia.pl/
Odpowiedz cytując
gordonik
Junior Member

Stary 22.07.2009, 08:36
A działa jeszcze radio kibiców Wisly?
Szkoda ze TWSD lub owe radio, które zapewne otrzymalo akredytacje,zamiast relacji tekstowej nie przeprowadzi relacji radiowej,cos jak Zaglebie podczas ostatniego sparingu z nimi..
Nawet najnizszy poziom relacji byłby lepszy od relacji tektowej..
Odpowiedz cytując
army
Banita

Stary 22.07.2009, 08:45
Kurde kamerka internetowa i jedziemy ;d Filmy można nakręcać na nielegalu to mecze czemu nie na żywo
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.07.2009, 08:45
Nie ma co płakać - zostaje tekst...
Ale decyzja telewizji biznesowo co najmniej dziwna - przecież przy okazji pierwszego meczu, który w ramówkę wskoczył z dnia na dzień i nie był reklamowany udało się im uplasować ze dwadzieścia pięć minut reklam ! Cała przerwa na tv4 to były przecież reklamy...
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2009, 09:02
Mam nadzieje że jak nie bedzie transmisji to bedzie mecz do sciagniecia z oficjalnej, albo chociaż żeby był jakiś obszerny skrót... nie wytrzymam czytajac relacje textową
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów