The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2016, 21:50
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
JM obraża miliony uczciwych Polaków mówiąc, że każdy ma coś za uszami...
Wolę zaczynać od IV ligi z TSem, niż aby właścicielem ukochanej Wisły był pospolity oszust i gołodupiec cwaniaczek...
Stary, zwykle nie zgadzam się z twoimi postami kompletnie, ale tu sedno.

Widzę, że wielu użytkownikom imponuje ten (nie bójmy się rzucać epitetami) pajac JM.
Z poważanego klubu zrobił totalne pośmiewisko. Wielu neutralnych kibiców mogłoby by mieć wciąż sentyment do dawnej Wisły. Klubu najpopularniejszego w Polsce (a z pewnością z najmniej nienawidzonego ).
Ostatnie ~2 tygodnie totalnie zaćmiewają ten widok i zaprzepaszczają jakiekolwiek szanse.

Ostatni gasi światło
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.08.2016, 21:51
SKWK nadal cicho sza?
Przyznał im się chłop na wejściu do zabawy VATem i innych wałów czy wiedzieli od początku?
Czemu są tak powściągliwi w sytuacji, w której ważą się losy klubu?
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 08.08.2016 o godz. 22:00.
vel HatefulRespect
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.08.2016, 21:53
Pero napisał(a):Wyświetl post
Żal mi Ciebie. O ile wyłudzenie VAT mogę tłumaczyć chęcią zysku i nie zapadł wyrok o tyle posługiwanie się sfałszowanym świadectwem to OSZUSTWO (udowodnione prawomocnym wyrokiem). Koleś nie miał 15 lat jak to zrobił. Wykonał to z pełnym wyrachowaniem!!
Piszesz że dla Wisły to bardzo źle. No pewnie że źle. Jak dla mnie kupiła nas osoba wątpliwej reputacji. Przeszło mi nawet przez głowę jak wyglądały te jego listy intencyjne i gwarancje bankowe.
Jakoś sam siebie nie żałuje.
Rzucę jak połowa w niego kamieniem a co to zmieni dla Wisły? Trzeba się zastanowić jak z tej sytuacji wyjść. Na dzień dzisiejszy jest właścicielem spółki S.A.
Co proponujecie? Im mocniej w niego będą walić to odda klub komuś fajnemu i będzie super?
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2016, 22:01
Aż dziwne, że nie padło tu jeszcze nazwisko pewnej krakowskiej rodziny hotelarskiej....

A w temacie JM, nie wiem czemu ale jak o nim myślę, to przypomina mi się Jarosław Psikutas (bez s)...
"Citko - nie będziesz dzwonił do byłych fagasów z mojej komóry, bejbe"
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2016, 22:05
Śmieszny jest rozdźwięk pomiędzy oświadczeniem adwokata, a tłitem JM, w którym JM praktycznie się.przyznaje do winy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2016, 22:12
MATURA to bzdura!

A poważnie płakać się chce co jutro nas czeka.....
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2016, 22:18
mgła napisał(a):Wyświetl post
MATURA to bzdura!
.
nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie własciciela-to tak parafrazując
dziękuję za uwagę
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2016, 22:19
Hehe, a mi się w ich kontekście przypomina hasło "Janusze biznesu"... no zobaczymy jakie kwiatki jutrzejszy dzień przyniesie.
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.08.2016 o godz. 22:28.
zakk
Senior Member

Stary 08.08.2016, 22:20
jutro?
dzisiaj Jakub Meresiński został Jakubem M.
jutro będziemy kibicować Wiśle K.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2016, 22:35
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie własciciela-to tak parafrazując
Może ją jeszcze zdać. Nie wiem czy może przed sądem czy będzie musiał poczekać do maja...
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2016, 22:40
Zawsze mnie dziwiło że jest tylu ludzi którzy chcą być robieni w konia. Nic dla was (Błaszczu16) nie znaczy że koleś was okłamał? Przy pomocy "papugi" ale jednak okłamał. Jest ok? Deszcz pada?
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 08.08.2016, 23:11
Miro napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mnie dziwiło że jest tylu ludzi którzy chcą być robieni w konia. Nic dla was (Błaszczu16) nie znaczy że koleś was okłamał? Przy pomocy "papugi" ale jednak okłamał. Jest ok? Deszcz pada?
jak piłkarze w chuja cieli było dobrze? Ci to nas dopiero oszukiwali, nie było kasy, nie było zaangażowania.a
zakk
Senior Member

Stary 08.08.2016, 23:40
Kilka osób ma tutaj 1906% racji, teraz prawdziwy kibic Wisły, nie wyśmiewałby obecnej sytuacji, tylko zbierał dowody na to, że pewien złodziej i oszust, uczciwie zapracował w podstawówce na 5 z plastyki.
nesta
Senior Member

Stary 08.08.2016, 23:40
spartan napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dostanę bana ale niestety chyba do cna skretyniałeś... Co znaczy będzie dobrze?
Transfery? Pomijam fakt, że absolutnie w nie nie wierzę ale jeśli rzeczywiście jakieś lewe pieniądze znajdą się w rzeczywistym obrocie i ktoś tu trafi - nawet cały zaciąg - to absolutnie nic nie zmieni faktu, że jesteśmy po uszy w gównie...Wynik sportowy jest w tym momencie zupełnie nie ważny...
Zafundowany nam został cyrk jakiego nie wymyśliłbym w najlepszych fantazjach dla klubu w paski...

Przestańmy sobie wreszcie dupę wycierać NL i Stanowskim... Akurat w tej sprawie ma 1906 % racji...
Pomijam kwestię, ze gdy zaczynał był gówniarzem i każdy z nas w tym wieku fascynuje się klubem i piłką w ogóle a później optyka się zmienia. Nie twierdzę, ze nie ma legijnego sentymentu ale nie jest też tak zacietrzewiony w swojej nienawiści do wszystkich wkoło jak niektórzy chcą to widzieć. A na marginesie w tamtych czasach NL śmierdziała ale i tak każdy ją przynajmniej wertował w empiku razem z TMK....
To, ze "będzie dobrze" napisał Janex89 nie ja. To tak dla precyzji tylko.

Co do reszty - wszystko juz zostało napisane, nie będę sie powtarzał. Napisze jedynie jak ktos wcześniej - moje zdanie o JM nie ma najmniejszego znaczenia, gość zupełnie nie z mojej bajki, tez marzyłby mi sie stateczny właściciel dużej, poważnej firmy, który elegancko objąłby Wiśle, zrobił konferencje, transfery. Którego wszyscy by nam zazdrościli. Ale zaraz, nie ma go... I co mamy płakać? Zamknąć klub? Los nas związał z tym człowiekiem i trzeba sie z tym pogodzić.

Mam wrażenie, ze niektórzy myślą ze im więcej bedą pisać i w niego walic to nie wiem, załamie sie i odejdzie? Wróci Cupiał na białym rumaku? Nie, tak sie nie stanie. Jakie mamy wyjście? Trzeba wziąć sie w garść, chodzić na mecze, wspierać drużyne jak sie da i liczyć, ze przyszłość będzie jednak ok.

Wisła ma 110 lat, żaden Meresinski czy Citko jej nie położy.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2016, 00:17
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Jak to wygląda właśnie widać jak zależy niektórym na Wiśle faktycznie czas na beczkę i smieszki idealny ja wysiadam bawcie się dobrze...
Wybacz, ale mając do wyboru kompletne wyparcie i szukanie warszawskich spisków oraz robienie sobie jaj z obecnej patologicznej sytuacji wybieram to drugie. Nie ja sprzedałem mu akcje Wisły, kładąc kompletnie lagę na wszystko.

Na razie wygląda na to, że jesteśmy w dupie ale umówmy się - byliśmy kolosem na glinianych nogach od lat. Niektórzy już przyzwyczaili się do myśli, że nie będzie happy endu.

Chcesz zmieniać świat, to bierz kredki i zasuwaj malować po chodniku. Pomaga na terroryzm, to na właściciela bez matury też powinno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
zig
Senior Member

Stary 09.08.2016, 00:34
Jeśli to cały artykuł, to wiele nowego nie wnosi:
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,3...ne-sprawy.html
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.08.2016, 05:19
Ty rozumiesz o czym piszę? Chyba nie ale... I tak dobrze bo myślałem że wierszem odpowiesz poeto....Mnie do śmiechu jakoś nie jest to jednak wezmę te kredki.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.08.2016, 05:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobrze rozumiem, że to wiślacki konkurs haiku?
Źle rozumiesz
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2016, 05:30
Mógłbyś wrzucić tutaj wywiad ewentualnie na jakiś serwer ? nie zamierzam im płacić za czytanie tekstu ku...a
Piggy oddaj hajs
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.08.2016, 06:02
Miro napisał(a):Wyświetl post
Wyciagasz zbyt daleko idace wnioski koleszko. Czy wlasciciel mnie i innych kibicow oklamie okaze sie juz niedlugo w kwestii sportowej, bo z calym szacunkiem ale malo mbie to obchodzi ze probowal sfalszowac swiadectwo maturalne. Liczy sie to co moze dac Wisle. Po transferach go poznacie.
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.08.2016, 06:48
samo robimy jeszcze większą gównoburze, tylko nie wiem w jakim celu. będzie lepiej jak będziemy się wkurzać, jak będziemy kogoś obrażać? myślę, że od tego nie będzie lepiej. czekam spokojnie co będzie dalej a Wasze żałości zostawcie dla siebie, bo pewnie w swoim prywatnym życiu też tak marudzicie. nie mówię, że nie jest to ciężki okres dla Wisły ale bez przesady, z każdej sytuacji jest wyjście a Wy już widzicie wybuch bomby atomowej i wielki lej zamiast naszego stadionu... pozdrawiam tych, którzy nie sieją fermentu i paniki.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.08.2016, 07:12
Dziennikarskie śledztwo doprowadziło do ujawnienia jednej z gwarancji bankowych!

misieq
Member

Stary 09.08.2016, 07:15
Andrzej Klemba: W piątek pojawiła się informacja o tym, że jest pan podejrzany w śledztwie o wyłudzenia VAT. W poniedziałek kolejna - o posługiwaniu się fałszywym świadectwem maturalnym...

Jakub Meresiński: To są wyłącznie moje prywatne sprawy. Nie mają nic wspólnego z klubem, którego zostałem właścicielem. Wiem, co w życiu zrobiłem. To dla mnie nie są żadne newsy, a do tego mocno przekoloryzowane. Nie mam czasu, by walczyć z mediami. Pracuję dzielnie i dobrze mi to wychodzi. Każdy w życiu popełnił jakiś błąd i ma coś za uszami. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Dla mnie najważniejsza jest teraz Wisła i spinamy się, by było w niej jak najlepiej. To jest świetny klub. A to, co się teraz dzieje, to jest medialna nagonka.

To są fakty z prokuratury. Nie będą rzutować na pana wiarygodność jako właściciela Wisły?

- Pewnie będą, ale ja mam kierunek, który obrałem jakiś rok temu. Teraz zdecydowałem się na przejęcie Wisły i tą drogą będę podążał. Zrobimy wszystko, by odbudować klub, bo to jest najważniejsze. Media nam tego nie ułatwiają.

Zapowiedzieliście podpisanie dwóch umów sponsorskich w tym tygodniu. Pana problemy nie staną temu na przeszkodzie?

- Widzę, że wszyscy interesują się sprawami niezwiązanymi ze swoim życiem. Powtarzam: to moje prywatne problemy. O wizji klubu, ludziach, którzy będą ją realizować, naszej strategii dowiecie się państwo w czwartek na konferencji prasowej. Wtedy też odpowiemy na wszystkie pytania. Mam bezpośredni kontakt ze sponsorami, a do tego to moi przyjaciele, więc na pewno nie odejdą. Czas wszystko zweryfikuje.

Kibice obawiają się, że jest pan podstawionym słupem i ktoś za panem stoi.

- Nikt nie jest słupem. Nie jesteśmy milionerami. Nie wpompujemy w ten klub nagle 100 czy 200 mln zł, ale mamy pomysł, jak go budować. Mamy partnerów, którzy nas wspierają i będą wspierać.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.08.2016, 07:25
Dajcie spokój z tym świadectwem to akurat rzecz najmniej istotna. Na pierwszy rzut oka ten cały zakup wygląda na kpinę bo obaj panowie to kompletni gołodupce.To już Król wydawał się bardziej wiarygodny
Tajemniczy inwestor/inwestorzy którzy chcą pozostać w cieniu?Też to naciągane.
Cupiał kładący lachę na to wszytko byle się tylko pozbyć?Kolejna niewiadoma i można tak ciągnąć w nieskończoność.

Ogólnie to powinno być tak że jest konferencja - starzy właściciele, nowi - konkrety a tu mamy mamienie o powrocie na szczyty i zero konkretów.
W zasadzie idealnie wpisuje się to w dobrych kilka ostatnich lat.
Myślę że trzeba poczekać na ta mityczną konferencje i wtedy będzie można wyciągnąć wnioski co nas czeka
94 - Allah Akbar!!
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 07:29
A nie mówiłem...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 07:39
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
jak piłkarze w chuja cieli było dobrze? Ci to nas dopiero oszukiwali, nie było kasy, nie było zaangażowania.a
Ale belkot. Porownujesz brak umiejetnosci do oszustwa?
I to do podrobienia matury.. to w sumie nie oszustwo to robienie z siebie pajaca.
Ciekawe ile jeszcze rzeczy wyplynie bo jak ktos w dzisiejszych czasach matury nei umie zdac to lotny nie jest.
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 07:41
Maly update odnośnie Janexa89- mam jeszcze info od niego, że gwarancje bankowe są
wystawione na 4 poważne podmioty gospodarcze (ale to chyba jasne, ze nie są na JM skoro on wiele chyba nie ma). Jedna z nich jest ta osoba, o której wspominałem wczoraj.
Na to wskazywałoby tez ostatnie zdanie tego wywiadu.

Natomiast nie mam pojęcia i sam sie zastanawiam jak to wyglada z biznesowego pkt. widzenia. Czy dostali zielone światło na zasadzie - ok bierzemy klub, ale my sie w to nie mieszamy, dostaniecie tyle ile wystarczy na normalne funkcjonowanie, żadnych dużych pieniędzy nie wpompujemy, macie panowie JM i MC go rozwijać. A jesli przyjdą sukcesy to śmietanka będzie dla nas. Czy jeszcze jakoś inaczej.

stanowski zasugerował publicznie to samo na TT, ze ktos użyczył im gwarancji bankowych. I ze juz zlecił śledztwo odpowiednim dziennikarzom o co chodzi i czeka na efekty.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.08.2016 o godz. 07:43.
fond
Senior Member

Stary 09.08.2016, 07:47
A to 'dużo nowych optymistycznych wiadomości' to gdzie ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.08.2016, 07:48
Tu nie ma co sledztwa przez dziennikarzy przeprowadzac. Tu trzeba zrobic zrzute na detektywa Rutkowskiego.
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 07:52
Koledzy tak czytam i czytam ten wątęk , niedawno wróciłem z urlopu , jako jeden z pierwszych podałem informację o Citce , więc troszeczkę znam szczegółow na temat sprzedaży Wisły .
Romowy z panem Citką i Meresinskim były prowadzone od początku lipca , prowadziła je córka pana Cupiała co dobrze nam raczej nie wróży gdyz ma ona bardzo słaba opinię wsród pracowników , pare lat temu ojciec powierzył jej RESTRUKTURYZACJe TF , niestety wydano grube miliony na firmę doradczą Alvarez z Londynu ( mówi się o 200 ml zł ) i w zasadzie skończyło się tak że Cupił musiał wkroczyć do akcji bo firma zaczęła tracić płynność finansową , Pani Monika po rozmowach była Panem Meresińskim wrecz zauroczona , i bez wachania sprzedała mu Wisłę , nie od dziś wiadomo ze Boguś ma dużą słabość do córki ale niestety dla nas słabo sobie radzi w biznesie .
Pozostaje na liczyć nam to że spadniemy na cztery łapy .

PS po ostatnich informacjach o Meresińskim w mediach , Cupiał odczuwa niepokój i widać że jest zniesmaczony nowym włąścicielem

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów