|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jeżeli jednak mamy aspiracje na - powiedzmy - pierwszą piątkę i jeżeli - biorąc pod uwagę poziom ligi i płaskość tabeli - nie są to aspiracje nierealne, to tak, zagraliśmy bardzo słabo. Ja do meczów w tv zawsze coś robię (brak czasu), więc nie będę się upierał. Też wychwyciłem tę sytuację, gdy Sadlok wściekły coś Cywce tłumaczył.
Ostatnio edytowane przez czaro : 27.10.2017 o godz. 23:19.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
do skasowania, ja nie umiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Widziałeś twarz Wojtkowskiego jak schodził? Był cały czerwony, jeszcze z 5 minut gry i by dostał zawału. Rafał schodząc też myślami był już pod kołderką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Kurz masz racje nie jesteśmy potentatem ale do cholery nie możemy wymienić kilku podań bez straty? Nie możemy się otrzymać przy piłce kilkunastu sekund? Nie możemy w ciągu całej drugiej polowy wyprowadzić ani jednego kontrataku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jeśli szukać pozytywów to dzisiaj Wojtkowski udowodnił, że należy na niego stawiać! Jeśli tylko będzie zdrowy, a nie wyjdzie w następnym meczu to źle będzie świadczyć o trenerze. To jest chłopak, na którego twardo należy postawić w środku.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Graliśmy prawie cały czas w 8. Jak Cywka ubiegły sezon miał sezon życia to ten też ma tylko w drugą stronę. Wróci Gonzales Arsenic wróci na prawo. Pytanie tylko kto na lewej pomocy ? Przód Carlitos i Wojtkowiak ciekaw jak Llonch czy to ciężka kontuzja.
Taki zestaw jakoś gra gdy zabrakło Gonzaleza Llonch Małeckiego i Veleza wyglądało to jak wyglądało. Ławka niby wygląda bogato ale niestety tak nie jest. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No, nie mogliśmy. Po prostu zabrakło umiejętności (trzeba umieć to czasami przyzna)ć. A za to akurat na naszych piłkarzy gniewać się nie zamierzam, bo robili wszystko na co było ich stać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ze nie mogliśmy to widziałem pytanie tylko dlaczego nie mogliśmy? Nie jestem pewny czy to przez słabych wykonawców czy tez przez system Ramireza? Wydaje mi się ze system oparty na dalekim przerzucie piłki do Carlitosa sprawdza się raz na jakiś czas a nie przez cały mecz. 99% piłek wykopywanych do przodu padało łupem Lecha to byli czyste straty które to własnie napędzały kuchenkorza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 27.10.2017 o godz. 23:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zabraklo umiejetnosci
Chyba napastnikom Amiki. Jakby nie umiejetnosci pana pilkarza Casrlitosa to bysmy szorowali dno tabeli ale pewnie wtedy tez zadnej w tym winy Kiko by nie bylo tylko braku umiejetnosci.![]()
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Perez to jest kur.wa parodysta.. niech ktoś zrobi kompilacje z jego dzisiejszych popisów i mamy przedstawienie cyrkowe. Nie porównujcie Halilovicia do niego, Tibor ze dwa razy piłe wziął, dał się sfaulować, podciągnął - to już więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Ale tak, skuteczność to ich jedyne zmartwienie obecnie, no może poza Varem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nasi Hiszpanie w ogóle grają jakby myśleli, że polska liga to totalne zadupie i mają pół minuty na przyjęcie i zastanowienie się gdzie podać. Wyjątkami Llonch i Gonzalez, ale oni już grają dłużej i zdążyli poznać specyfikę naszych rozgrywek. Mam nadzieję, że to jest głównym problemem w ich haniebnej grze, a nie brak umiejętności i na wiosnę pokażą prawdziwe oblicze.
To co robił Buchal i Basha to czapki z głów. Michał musiał solidnie zasuwać jak Załuska był bramkarzem, bo w tym sezonie moim zdaniem gra znacznie powyżej oczekiwań i to pomimo swoich wpadek zaliczanych w dotychczasowych meczach. Pierwsza chyba akcja Halilovicia i komentator mówi coś w stylu, że Tibor ma piłkę, ale teraz trzeba coś z nią zrobić. No i faktycznie wszedł w dribling między dwoma rywalami i przedarł się, bez faulu i straty piłki. Myślę, no super, można utrzymać piłkę, rozegrać na kontrę, a gość wszerz podaje do amikorza. No krew człowieka zalewa jak można zepsuć w ten sposób akcje bodaj 3v3 lub 3v4 i mając tyle miejsca. Problemem jest fakt, że w tej drużynie nikt nie umie przytrzymać piłki i odegrać celnie do kolegi. Może tylko Paweł Brożek. Gdyby dziś był ktoś, kto mógłby choć trochę odciążyć obrońców to dowieźlibyśmy wygraną do końca. Mimo wszystko od 60 minuty nie łudziłem się, bo bramka wisiała w powietrzu. W takim meczu przydałoby się dać coś z serducha, na ławce niestety zabrakło Bartosza. Co do Kiko - po meczu powiedział, że gratulacje należą się całej drużynie za dobry występ. TO JEST KOMPROMITACJA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|||
Wystarczy dodatkowo spojrzeć na Instat Index - Tibor obok Ze Manuela najgorszy w drużynie. Co było widać na boisku. ![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 28.10.2017 o godz. 00:42.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ta kompilacja powinna sie zaczynac tego ze pomylil sobie pilke nozna z siatkowa i chcial chyba zagrac jak siatkarz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli będzie dalej ściągał grajków z boiska którzy coś próbują zrobić a wpuszczał parodystę Ze Manuela to będziemy grac jak gramy. Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ze manuel gra?
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 28.10.2017 o godz. 00:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Ludzie o jakim zwolnieniu Kiko Wy tu gadacie... Zacznijmy znowu zwalniać trenerów po paru miesiącach, wpadnijmy znowu w karuzele polskich trenerów, miejmy znowu na kontraktach kilku trenerów.... Szybko zapominacie przez co przeszliśmy i w jakim okresie się znajdujemy. Przez to wszystko co działo się w klubie, przez rewolucje kadrową, zmiana trenera w tym momencie to najgorsze co mogłoby nas spotkać. Nasz klub potrzebuje przede wszystkim spokoju w zarządzaniu i cierpliwości. Niech Kiko dokończy sezon, wtedy powinna być weryfikacja czy zrealizował założenia na sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Zatrudnijmy Skorżę, będzie wolny już niebawem. Maciek to jest gość. No chyba, że Probierz go uprzedzi. Szkoda, że Michniewicz znalazł robotę. Moskal też jest zajebisty. Proponuję zorganizować strajk głodowy. Tylko polski trener w Wiśle!!! Precz z zagraniczną myślą szkoleniową! Maciek Skorża! Kazek Moskal! Bierzmy gościa, zanim nas Bayern uprzedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Gramy jak gramy.. tylko porównajcie sytuację np Lecha ile on wydał na transfery a ile my? jakie mamy długi a jakie lech... żal 3 pkt aoe cieszmy się z 1 pkt. nauczmy się doceniać zespół, dziś zabrakło a rok temu nie bylo nic..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Co to znaczy nie bylo nic? Rok temu z Lechem zaliczylismy na wyjezdzie dwa remisy 1:1 (jeden w pucharze) po dobrej grze z tego co pamietam. Tak, za Wdowczyka, tak, po zawirowaniach z Mersinskim, TSem etc. Odnosze wrazenie, ze niektorzy beatyfikuja Ramireza za zycia a w gruncie rzeczy przeciez nic sie nie zmienilo przez ten rok(poza tym, ze zagralismy jak czwartoligowcy
)
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.10.2017 o godz. 04:17.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Treneiro stawia twardo, ale na Pereza i Ze Manuela...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sześć pkt. z czterech najcięższych kolejnych meczów rundy-biorę i nie marudzę.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No sorry, po policzeniu na palcach tylko pięć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Szkoda, wielka szkoda. Nie wiem czy najbardziej nie szkoda mi Buchalika który zagrał mecz życia i to czyste konto mu się należało.
Zdecydowanie najgorsze 45 minut ery Kiko. Zamiast próbować utrzymać się przy piłce, poszukać faulu, ....a nawet spróbować zabić grę co na przykład świetnie robi Korona to Ci tylko wykopują do nikogo. Zmiany nie dały nic tylko obniżyły wartość zespołu. Halilovic same straty w tym dwie bardzo groźne które mogły zakończyć się bramką. Balaniuk miał piłkę chyba tylko raz. O Ze Manuelu to szkoda gadać, student z Rumunii był lepszy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Co nie zmienia faktu, ze zagralismy bardzo kiepskie spotkanie, zakladajac, ze pomyslem w drugiej polowie byl atak z kontry. Moze zly pomysl, moze zle wykonanie? Coz. Punkt jest punktem a na tym terenie to i tak wiecej niz zakładano. No i wrescie trzeba tez zapomniec, ze wynik mogl by byc np. 6-1, 7-1 , czy 10-1 jak niektórzy próbują smieszkowac. Przy stracie bramk nai 1-1 czy juz nawet na 2-1 nasza taktyka zdecydowanie wygladala by inaczej. Przeciez to oczywiste nawet dla juniora. Przy wykorzystaniu jednego ataku z kontry (okazje byly) moglo byc po meczu. No ale jak pan Imaz na 4 podejscia .......i 4 razy...to sie nie moglo udac. Ale cudem udalo. Spodziewalem sié takiej gry. Jednak zaskoczyla mnie szybko strzelona bramka(pewnie nie tylko mnie) i zdecydowanie zbyt glebokie cofniecie. To tak na chłodno ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.10.2017 o godz. 07:09.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Kiko, gdzie taktiko?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie chodzi o taktyke tylko o to ze kilku graczy zagrało bardzo dobrze albo dobrze a kilku fatalnie i dlatego tak to wyglądało.
Lech ma jakość piłkarską u nas na ten moment za wielu odstaje. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Bardzo cenny punkt, trzeba brać i nie wybrzydzać, bo graliśmy jakby nas tam nie było.
Ale jeżeli sabotażyści jak Perez, Ze Manuel i Imaz będą dalej grać i to jeszcze w pierwszym składzie to jest to po prostu skandal, bo ten mecz udowodnił że ani umiejętności nie mają a co najgorsze, że im się nie chce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Co gra Cywka to jest nieporozumienie. Nie mamy prawa przedłużyć kontraktu z kimś tak tragicznie słabym.
Zoran po rozegraniu 2 (słownie-dwóch!!!!) meczów na prawej stronie defensywy nakrywa Cywkę czapką. Poszukajmy sobie jakiegoś skrzydłowego, choćby, a najlepiej w 1 lidze, który przyjdzie do nas, pomyśli sobie że to nagroda za dotychczasową pracę jaką wykonał na zapleczu i będzie zapierd........ał na boisku, bo to co wyczynia Ze Manuel to jest ku....a kpina. Gość wchodzi na 20 minut i nie walczy. Mln razy bardziej wolę Bartosza, mln razy!!!!! Wynik lepszy niż gra, październik z czołówką na szczęście nie spowodował że zaczęliśmy tracić do pierwszej, powiedzmy trójki 10 lub więcej ptk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Niby maksymalne wku**wienie bo bramka w ostatniej akcji. Ale naprawde zdobyty punkt w Poznaniu to duza sprawa. Przed emczem w ciemno.
Z przebiegu meczu to dobrze, ze pilka jest niesprawiedliwa bo inaczej bylby wynik dosc wysoki. Gralismy 30 minut potem gral juz tylko Lech i Buchalik. Mozna zalozyc, ze Buchal w jedynatsce kolejki. Var nam pomogl tydzien temu przeszkodzil, zycie pilkarskie. Wyslijsmy Ze Manuela gdzies bo to jest sabotaz, zarowno jego jak i trenera, ze go wystawia |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|