The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2017, 23:15
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Czaro jeśli to był dobry mecz w naszym wykonaniu to chyba meczu nie oglądałeś. Gdyby kuchenkorz wykorzystał z 50% swoich szans to byłoby 6:1 wtedy tez byś pisał ze to był dobry mecz w naszym wykonaniu? Mecz był tragiczny.
Nie zrozumiałeś, co chciałem powiedzieć, albo może ja nie dość jasno się wyraziłem. To był dobry mecz, jeżeli jesteśmy bardzo słabą drużyną o bardzo skromnych możliwościach, a Lech jest bardzo dobrą o wielkim potencjale kadrowym, ze znacznie lepszym trenerem i wyższym budżetem.

Jeżeli jednak mamy aspiracje na - powiedzmy - pierwszą piątkę i jeżeli - biorąc pod uwagę poziom ligi i płaskość tabeli - nie są to aspiracje nierealne, to tak, zagraliśmy bardzo słabo.

Kurz napisał(a):Wyświetl post
Mam inne zdanie. Był jednym z najsłabszych ogniw. Właściwie wszystko szło jego stroną. Niestety, był tam jeszcze często Perez. W pewnym momencie nawet Sadlok nie wytrzymał, bo nie starał się blokować dośrodkowań. Chcę powrotu na bok Arsenicia.
Ja do meczów w tv zawsze coś robię (brak czasu), więc nie będę się upierał. Też wychwyciłem tę sytuację, gdy Sadlok wściekły coś Cywce tłumaczył.
Ostatnio edytowane przez czaro : 27.10.2017 o godz. 23:19.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2017, 23:18
do skasowania, ja nie umiem
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2017, 23:19
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca rozumiem zmiany jakie dziś nam zafundował Diego Simeone. Boguski całkiem przyzwoity mecz (jak na niego) zmiana, Kamil Wojtkowski również dobrze się pokazał- zmiana.
Widziałeś twarz Wojtkowskiego jak schodził? Był cały czerwony, jeszcze z 5 minut gry i by dostał zawału. Rafał schodząc też myślami był już pod kołderką.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 27.10.2017, 23:24
Kurz masz racje nie jesteśmy potentatem ale do cholery nie możemy wymienić kilku podań bez straty? Nie możemy się otrzymać przy piłce kilkunastu sekund? Nie możemy w ciągu całej drugiej polowy wyprowadzić ani jednego kontrataku?
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 27.10.2017, 23:25
Jeśli szukać pozytywów to dzisiaj Wojtkowski udowodnił, że należy na niego stawiać! Jeśli tylko będzie zdrowy, a nie wyjdzie w następnym meczu to źle będzie świadczyć o trenerze. To jest chłopak, na którego twardo należy postawić w środku.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.10.2017, 23:26
Graliśmy prawie cały czas w 8. Jak Cywka ubiegły sezon miał sezon życia to ten też ma tylko w drugą stronę. Wróci Gonzales Arsenic wróci na prawo. Pytanie tylko kto na lewej pomocy ? Przód Carlitos i Wojtkowiak ciekaw jak Llonch czy to ciężka kontuzja.
Taki zestaw jakoś gra gdy zabrakło Gonzaleza Llonch Małeckiego i Veleza wyglądało to jak wyglądało. Ławka niby wygląda bogato ale niestety tak nie jest.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.10.2017, 23:28
Kurz masz racje nie jesteśmy potentatem ale do cholery nie możemy wymienić kilku podań bez straty? Nie możemy się otrzymać przy piłce kilkunastu sekund? Nie możemy w ciągu całej drugiej polowy wyprowadzić ani jednego kontrataku?
No, nie mogliśmy. Po prostu zabrakło umiejętności (trzeba umieć to czasami przyzna)ć. A za to akurat na naszych piłkarzy gniewać się nie zamierzam, bo robili wszystko na co było ich stać.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 27.10.2017, 23:35
To ze nie mogliśmy to widziałem pytanie tylko dlaczego nie mogliśmy? Nie jestem pewny czy to przez słabych wykonawców czy tez przez system Ramireza? Wydaje mi się ze system oparty na dalekim przerzucie piłki do Carlitosa sprawdza się raz na jakiś czas a nie przez cały mecz. 99% piłek wykopywanych do przodu padało łupem Lecha to byli czyste straty które to własnie napędzały kuchenkorza.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 27.10.2017, 23:49
To ze nie mogliśmy to widziałem pytanie tylko dlaczego nie mogliśmy? Nie jestem pewny czy to przez słabych wykonawców czy tez przez system Ramireza? Wydaje mi się ze system oparty na dalekim przerzucie piłki do Carlitosa sprawdza się raz na jakiś czas a nie przez cały mecz. 99% piłek wykopywanych do przodu padało łupem Lecha to byli czyste straty które to własnie napędzały kuchenkorza.
Większość naszych piłkarzy nie była w stanie utrzymać się przy piłce, wygrywać pojedynków czy nawet często celnie zagrywać do kolegów (wyjątek to właśnie Carlitos i Basha). Skoro więc sprawy szwankują na tak podstawowym poziomie, nie ma sensu chyba rozwodzić się na temat jakiegokolwiek sytemu. Jak ktoś dzisiaj napisał, graliśmy z Lechem w 6, czasami w tym sezonie zdarzało się nawet, iż graliśmy w 9, nigdy, jednak do tej pory w 11. Kiedy to się stanie, będzie można wrócić do taktyki Ramireza i jej ewentualnych felerów.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 27.10.2017 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.10.2017, 23:54
Zabraklo umiejetnosci Chyba napastnikom Amiki. Jakby nie umiejetnosci pana pilkarza Casrlitosa to bysmy szorowali dno tabeli ale pewnie wtedy tez zadnej w tym winy Kiko by nie bylo tylko braku umiejetnosci.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 27.10.2017, 23:54
Perez to jest kur.wa parodysta.. niech ktoś zrobi kompilacje z jego dzisiejszych popisów i mamy przedstawienie cyrkowe. Nie porównujcie Halilovicia do niego, Tibor ze dwa razy piłe wziął, dał się sfaulować, podciągnął - to już więcej.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2017, 00:01
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Zabraklo umiejetnosci Chyba napastnikom Amiki. Jakby nie umiejetnosci pana pilkarza Casrlitosa to bysmy szorowali dno tabeli ale pewnie wtedy tez zadnej w tym winy Kiko by nie bylo tylko braku umiejetnosci.
I Dzięki Bogu, bo mogłoby się skończyć ulubionym wynikiem Pana Cupiała . Ale tak, skuteczność to ich jedyne zmartwienie obecnie, no może poza Varem .
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.10.2017, 00:02
Nasi Hiszpanie w ogóle grają jakby myśleli, że polska liga to totalne zadupie i mają pół minuty na przyjęcie i zastanowienie się gdzie podać. Wyjątkami Llonch i Gonzalez, ale oni już grają dłużej i zdążyli poznać specyfikę naszych rozgrywek. Mam nadzieję, że to jest głównym problemem w ich haniebnej grze, a nie brak umiejętności i na wiosnę pokażą prawdziwe oblicze.

To co robił Buchal i Basha to czapki z głów. Michał musiał solidnie zasuwać jak Załuska był bramkarzem, bo w tym sezonie moim zdaniem gra znacznie powyżej oczekiwań i to pomimo swoich wpadek zaliczanych w dotychczasowych meczach.
Pierwsza chyba akcja Halilovicia i komentator mówi coś w stylu, że Tibor ma piłkę, ale teraz trzeba coś z nią zrobić. No i faktycznie wszedł w dribling między dwoma rywalami i przedarł się, bez faulu i straty piłki. Myślę, no super, można utrzymać piłkę, rozegrać na kontrę, a gość wszerz podaje do amikorza. No krew człowieka zalewa jak można zepsuć w ten sposób akcje bodaj 3v3 lub 3v4 i mając tyle miejsca.

Problemem jest fakt, że w tej drużynie nikt nie umie przytrzymać piłki i odegrać celnie do kolegi. Może tylko Paweł Brożek. Gdyby dziś był ktoś, kto mógłby choć trochę odciążyć obrońców to dowieźlibyśmy wygraną do końca. Mimo wszystko od 60 minuty nie łudziłem się, bo bramka wisiała w powietrzu.

W takim meczu przydałoby się dać coś z serducha, na ławce niestety zabrakło Bartosza.

Co do Kiko - po meczu powiedział, że gratulacje należą się całej drużynie za dobry występ. TO JEST KOMPROMITACJA.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 28.10.2017, 00:09
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Nie porównujcie Halilovicia do niego, Tibor ze dwa razy piłe wziął, dał się sfaulować, podciągnął - to już więcej.
Szczególnie przy bramce zrobił najwięcej. Kiedy to biernie patrzył sobie przed polem karnym prawie nic nie robiąc.

Wystarczy dodatkowo spojrzeć na Instat Index - Tibor obok Ze Manuela najgorszy w drużynie. Co było widać na boisku.

Cytat:
Co do Kiko - po meczu powiedział, że gratulacje należą się całej drużynie za dobry występ. TO JEST KOMPROMITACJA.
Po tak straconej wygranej (nie grze) trzeba budować morale, a nie wbijać nóż w plecy. Na wnioski przyjdzie czas na następnym treningu, a nie przed kamerami.

Cytat:
No, nie mogliśmy. Po prostu zabrakło umiejętności (trzeba umieć to czasami przyznać).
Po prostu nie mieliśmy czym odpowiedzieć w środku. W Lechu w pomocy jest jak na nasze ligowe warunki, ogromna jakość. Zwłaszcza kiedy grają tak jak dziś.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 28.10.2017 o godz. 00:42.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 28.10.2017, 00:43
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Perez to jest kur.wa parodysta.. niech ktoś zrobi kompilacje z jego dzisiejszych popisów i mamy przedstawienie cyrkowe. Nie porównujcie Halilovicia do niego, Tibor ze dwa razy piłe wziął, dał się sfaulować, podciągnął - to już więcej.

Ta kompilacja powinna sie zaczynac tego ze pomylil sobie pilke nozna z siatkowa i chcial chyba zagrac jak siatkarz
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 28.10.2017, 00:48
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Większość naszych piłkarzy nie była w stanie utrzymać się przy piłce, wygrywać pojedynków czy nawet często celnie zagrywać do kolegów (wyjątek to właśnie Carlitos i Basha). Skoro więc sprawy szwankują na tak podstawowym poziomie, nie ma sensu chyba rozwodzić się na temat jakiegokolwiek sytemu. Jak ktoś dzisiaj napisał, graliśmy z Lechem w 6, czasami w tym sezonie zdarzało się nawet, iż graliśmy w 9, nigdy, jednak do tej pory w 11. Kiedy to się stanie, będzie można wrócić do taktyki Ramireza i jej ewentualnych felerów.
Przepraszam ale kogo to wina ze nigdy nie graliśmy w 11 moja? Twoja? Czy tez Trenera?
Jeśli będzie dalej ściągał grajków z boiska którzy coś próbują zrobić a wpuszczał parodystę Ze Manuela to będziemy grac jak gramy. Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ze manuel gra?
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 28.10.2017 o godz. 00:51.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 28.10.2017, 00:57
Ludzie o jakim zwolnieniu Kiko Wy tu gadacie... Zacznijmy znowu zwalniać trenerów po paru miesiącach, wpadnijmy znowu w karuzele polskich trenerów, miejmy znowu na kontraktach kilku trenerów.... Szybko zapominacie przez co przeszliśmy i w jakim okresie się znajdujemy. Przez to wszystko co działo się w klubie, przez rewolucje kadrową, zmiana trenera w tym momencie to najgorsze co mogłoby nas spotkać. Nasz klub potrzebuje przede wszystkim spokoju w zarządzaniu i cierpliwości. Niech Kiko dokończy sezon, wtedy powinna być weryfikacja czy zrealizował założenia na sezon.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.10.2017, 01:11
Zatrudnijmy Skorżę, będzie wolny już niebawem. Maciek to jest gość. No chyba, że Probierz go uprzedzi. Szkoda, że Michniewicz znalazł robotę. Moskal też jest zajebisty. Proponuję zorganizować strajk głodowy. Tylko polski trener w Wiśle!!! Precz z zagraniczną myślą szkoleniową! Maciek Skorża! Kazek Moskal! Bierzmy gościa, zanim nas Bayern uprzedzi.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.10.2017, 01:33
Gramy jak gramy.. tylko porównajcie sytuację np Lecha ile on wydał na transfery a ile my? jakie mamy długi a jakie lech... żal 3 pkt aoe cieszmy się z 1 pkt. nauczmy się doceniać zespół, dziś zabrakło a rok temu nie bylo nic..
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.10.2017, 03:11
Co to znaczy nie bylo nic? Rok temu z Lechem zaliczylismy na wyjezdzie dwa remisy 1:1 (jeden w pucharze) po dobrej grze z tego co pamietam. Tak, za Wdowczyka, tak, po zawirowaniach z Mersinskim, TSem etc. Odnosze wrazenie, ze niektorzy beatyfikuja Ramireza za zycia a w gruncie rzeczy przeciez nic sie nie zmienilo przez ten rok(poza tym, ze zagralismy jak czwartoligowcy)
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.10.2017 o godz. 04:17.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.10.2017, 04:40
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Jeśli szukać pozytywów to dzisiaj Wojtkowski udowodnił, że należy na niego stawiać! Jeśli tylko będzie zdrowy, a nie wyjdzie w następnym meczu to źle będzie świadczyć o trenerze. To jest chłopak, na którego twardo należy postawić w środku.
Treneiro stawia twardo, ale na Pereza i Ze Manuela...
Odpowiedz cytując
pasjonat
Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2017, 05:47
Sześć pkt. z czterech najcięższych kolejnych meczów rundy-biorę i nie marudzę.
Odpowiedz cytując
pasjonat
Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2017, 05:51
No sorry, po policzeniu na palcach tylko pięć.
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 28.10.2017, 06:30
Szkoda, wielka szkoda. Nie wiem czy najbardziej nie szkoda mi Buchalika który zagrał mecz życia i to czyste konto mu się należało.
Zdecydowanie najgorsze 45 minut ery Kiko. Zamiast próbować utrzymać się przy piłce, poszukać faulu, ....a nawet spróbować zabić grę co na przykład świetnie robi Korona to Ci tylko wykopują do nikogo.

Zmiany nie dały nic tylko obniżyły wartość zespołu. Halilovic same straty w tym dwie bardzo groźne które mogły zakończyć się bramką. Balaniuk miał piłkę chyba tylko raz. O Ze Manuelu to szkoda gadać, student z Rumunii był lepszy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.10.2017, 06:43
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jak by nie umiejetnosci Lewandowskiego to bysmy pojechali na wczasy do Jastarni a nie na mundial do Rosji.

Co nie zmienia faktu, ze zagralismy bardzo kiepskie spotkanie, zakladajac, ze pomyslem w drugiej polowie byl atak z kontry. Moze zly pomysl, moze zle wykonanie? Coz. Punkt jest punktem a na tym terenie to i tak wiecej niz zakładano.

No i wrescie trzeba tez zapomniec, ze wynik mogl by byc np. 6-1, 7-1 , czy 10-1 jak niektórzy próbują smieszkowac. Przy stracie bramk nai 1-1 czy juz nawet na 2-1 nasza taktyka zdecydowanie wygladala by inaczej. Przeciez to oczywiste nawet dla juniora.
Przy wykorzystaniu jednego ataku z kontry (okazje byly) moglo byc po meczu. No ale jak pan Imaz na 4 podejscia .......i 4 razy...to sie nie moglo udac. Ale cudem udalo.

Spodziewalem sié takiej gry. Jednak zaskoczyla mnie szybko strzelona bramka(pewnie nie tylko mnie) i zdecydowanie zbyt glebokie cofniecie.

To tak na chłodno
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.10.2017 o godz. 07:09.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 28.10.2017, 06:48
Kiko, gdzie taktiko?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2017, 06:59
Nie chodzi o taktyke tylko o to ze kilku graczy zagrało bardzo dobrze albo dobrze a kilku fatalnie i dlatego tak to wyglądało.

Lech ma jakość piłkarską u nas na ten moment za wielu odstaje.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.10.2017, 07:35
Bardzo cenny punkt, trzeba brać i nie wybrzydzać, bo graliśmy jakby nas tam nie było.

Ale jeżeli sabotażyści jak Perez, Ze Manuel i Imaz będą dalej grać i to jeszcze w pierwszym składzie to jest to po prostu skandal, bo ten mecz udowodnił że ani umiejętności nie mają a co najgorsze, że im się nie chce.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.10.2017, 07:45
Co gra Cywka to jest nieporozumienie. Nie mamy prawa przedłużyć kontraktu z kimś tak tragicznie słabym.
Zoran po rozegraniu 2 (słownie-dwóch!!!!) meczów na prawej stronie defensywy nakrywa Cywkę czapką.

Poszukajmy sobie jakiegoś skrzydłowego, choćby, a najlepiej w 1 lidze, który przyjdzie do nas, pomyśli sobie że to nagroda za dotychczasową pracę jaką wykonał na zapleczu i będzie zapierd........ał na boisku, bo to co wyczynia Ze Manuel to jest ku....a kpina. Gość wchodzi na 20 minut i nie walczy.
Mln razy bardziej wolę Bartosza, mln razy!!!!!

Wynik lepszy niż gra, październik z czołówką na szczęście nie spowodował że zaczęliśmy tracić do pierwszej, powiedzmy trójki 10 lub więcej ptk.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.10.2017, 07:47
Niby maksymalne wku**wienie bo bramka w ostatniej akcji. Ale naprawde zdobyty punkt w Poznaniu to duza sprawa. Przed emczem w ciemno.
Z przebiegu meczu to dobrze, ze pilka jest niesprawiedliwa bo inaczej bylby wynik dosc wysoki. Gralismy 30 minut potem gral juz tylko Lech i Buchalik. Mozna zalozyc, ze Buchal w jedynatsce kolejki.
Var nam pomogl tydzien temu przeszkodzil, zycie pilkarskie.

Wyslijsmy Ze Manuela gdzies bo to jest sabotaz, zarowno jego jak i trenera, ze go wystawia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów