|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Rozumiem, że 4 mecze więcej w sezonie rujnują przygotowania i doprowadzają naszych emerytów do stanu przedzawałowego? Zakładając wtopę w drugiej rundzie 120 tys E za przejście 1 rundy i coś tam za udział w 2 jest zbyt niskim zyskiem za 4 mecze? Wpływu z biletów nie liczę bo za coś trzeba lecieć do tego Kazachstanu. Kasa to jest kasa - nie pierd..., że się nie opłaca. Ruch nie jest dobrym porównaniem bo aż tak ch.... kadry to my nie mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Terminy to: Liga Europy I runda eliminacyjna - 2 i 9 lipca II runda eliminacyjna - 16 i 23 lipca Liga staruje 17 lipca. Tak więc trzeba zagrać 3 mecze przed startem ligi. |
|
|
|
Guest
|
|
Wynik w lidzei po grze w puefa jak marzenie... A zresztą... możemy sie tu dziś przegadywać, a kolejne mecze pokażą co i jak... To decydenci w klubie a nie my decydują o co walczą, a ja jak dotąd nie widzę determinacjii i walki o puchary. Wejdziemy do pucharów i do tego utrzymamy poziom pierwszej ósemki jesienią - nie będę miał problemów z przyznaniem Ci racji. Będziemy dawać d... i zagramy o 5 miejsce (jak mi się wydaje) .... Sportowo wydaje mi się, że możemy podjąć (zakończoną sukcesem) walkę o 3 miejsce, ale niestety to nie takie proste... PS. "Kasa to jest kasa - nie pierd..., że się nie opłac." Popracuj nad poziomem dyskusji.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.05.2015 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Więcej uwagi poświęca się tutaj Boguskiemu, który ostatnimi czasy mało gra i jego wpływ na wydarzenia boiskowe jest nikły aniżeli Stiliciowi, który kolejny raz drepcze w miejscu robiąc za statystę. A wracając do Boguskiego. Kogo niby Kazek miał wystawić w miejsce Brożka? Stępińskiego, który w każdym meczu kopie się po czole? Jankowskiego, który poza dobrą grą głową po boisku porusza się, jak za przeproszeniem paralityk? A może Burligę miał posłać do ataku? W odwodzie jest jeszcze Garguła, który pewnie wzbudzałby u niektórych podobne uczucia, co wspomniany tu Boguski. Niestety, jak się ma w kadrze jednego napastnika, to tak, to będzie wyglądać za każdym razem jak Paweł wypadnie z meczowego składu.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kazek po prostu nie umie zmotywować tej druzyny do gry z zaangazowaniem.Było tak juz 2x jest i trzeci....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To są dzieci, czy profesjonaliści? Czy, to trener powinien ich motywować, czy oni sami winni wiedzieć o jaką stawkę grają?
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle w temacie.
Chłopi przestań pisac o czyms o czym nawet nie masz pojecia. Kto jak kto ,ale ja byłem za Smuda wiec Twój argument cały przestał miec sens. Poczytaj sobie lepiej moje posty. U nas rządza piłkarze i na pewnio taki trener jak Moskal tego nie zmieni.. Od poczatku pisałem ,ze jako ktos ,kto dociagnie ten zespół do końca sezonu to moze byc,ale lepszej przyszłosci z Nim nie zbudujemy.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 30.04.2015 o godz. 15:06.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Potrzeba nam motywatora Probierzu wróć. Może byś tak kolego przestał pleść bzdury. Jak Smuda dostawał w cipe pięć kolejek z rzędu to jakoś nie pitoliłeś o jego braku umiejętności motywacji. Tylko płakałeś jakich to mamy grajków za czapkę gruszek. Moskal przegrał pierwszy mecz i już jest winny całego zła. Jakie dwa razy? Wyjście z grupy LE to dowód na brak zaangażowania? Dwa remisy z drużyną z zachodu grając w dziesiątkę również? A teraz jest trzeci bo na 10 strzałów celnych było 0? To faktycznie kwestia motywacji. Kazek nie umie jej zmotywować . Smuda umiał tylko no "nie chciało odpalić" Może byś zauważył, że mamy ręcznik w bramce i samo to że zamiast dostawać w cyce, choćby remisujemy to zasługa Moskala której tylko uprzedzeni nie potrafią dostrzec. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie rozumiem jak można zagrać tak dobre mecze jak z Legią, pejsami czy Jagą ,by potem zagrać taki piach jak ze Śląskiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Boguski natomiast dostał nowy kontrakt więc chyba oczywiste jest, że powinien prezentować postawę godną przedłużenia umowy, a tymczasem takiej nie widać. Stąd cała dyskusja z mojej strony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szkoda tracić czas na polemizowanie z obrońcami Boguskiego, bo trochę jest to jak kopanie się z koniem. Gość po kontuzji jest cieniem samego siebie, zero techniki, zero siły, zero szybkości - gra u nas bo... już sam nawet nie wiem czemu. Ostatnimi czasy (z małymi przebłyskami jego dawnego "kunsztu piłkarskiego") gra taka pyte, o której nie słyszeli nawet w okręgówce. Co z tego, że czasem wyjdzie mu ładne podanie, kiedy w tym samym oknie czasowym 3 razy straci piłkę, dwa razy poda niecelnie i raz przewróci się o piłkę?
Były argumenty, że biega, że walczy - mówiłem wtedy, że lepiej zatrudnić w takim razie kadre Wawelu w biegach długodystansowych i Ci też będą biegać za 1/10 tego, co dostaje Boguski. Teraz są argumenty, że Boguś myśli na boisku - w tym przypadku proponuję zakontraktować młodzież z kółka matematycznego z któregokolwiek LO w okolicy - efekt będzie pewnie podobny. Rafałowi brakuje w tym momencie elementarnych umiejętności piłkarskich, Moskal to wie i dlatego posadził go na ławce. Wczoraj wystąpił, bo chyba w sumie lepszy on niż grający głową w kierunku murawy Stępiński.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.04.2015 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po każdym meczu niezależnie od końcowego wyniku i czasu spędzonego przez Rafała na murawie w jakimś poście musi pojawić się jego nazwisko. A wspomniał, chociaż raz jeden z drugim o pozostałych 10 kolegach Boguskiego, którzy są w równym stopniu odpowiedzialni za ostatnie wyniki? Nie widziałem, by ktoś skomentował beznadziejną grę w środku polu i roztargnienie w obronie. No, bo, po co o tym pisać? Przecież wszystkiemu winny jest ten Boguski! ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
O osobach gloryfikujących jego cechy wolicjonalne i przymykających oko na całą resztę jego piłkarskiego warsztatu. Oczywiście, to, że biega i próbuje walczyć jest jak najbardziej godne pochwały - to, że czasem ma problem z przyjęciem prostego podania już niekoniecznie.
Po prostu nie lubię zaklinania rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.04.2015 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O ile przedłużył kontrakt Boguski
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 30.04.2015 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Były sugestie przed meczem żeby odstawić Brożka no to problem sam się rozwiązał. Od siebie dodam, że sugestie te są kompletnie oderwane od rzeczywistości. Brożek nawet jak nie strzela to schodzi po piłkę, umie się zastawić i zagrać ze Stilićem na jeden kontakt CO JEST KOMPLETNIE NIEOSIĄGALNE DLA RESZTY. Niestety. Modliłem się o remis, no ale Pichowi siadło i pozamiatane. Mam nadzieję że dotrze do wszystkich że od takich piłkarzy jak: Głowacki, Stilić i Brożek jesteśmy po prostu uzależnieni i brak kogokolwiek z tej trójki obniża wartość piłkarską tej drużyny DRASTYCZNIE. Grali jak umieli. Liczę na 4 miejsce w dalszym ciągu, gra w pucharach to nie jest tylko kwestia sukcesu sportowego ale karta przetargowa w pozyskiwaniu ewentualnych wzmocnień i sponsorów. Pora to zrozumieć bo wypowiedzi " z czym do pucharów" są dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jestem też w szoku, że nikt nie wspomina Barrientosa. Ten gość jest tak słaby, że nie do wiary. Mnóstwo strat, same nieudane dryblingi, zawsze za daleko wypuszcza sobie piłkę, wolny... Można tak wymieniać i wymieniać. Na szczęście ma kontrakt na pół roku tylko i liczę na to, że z nim na dłużej nie podpiszą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można też grać w opcji "pełne alibi" jak Boguś. Zero pożytku w ofensywie. ZERO. Mimo całej mojej sympatii do Rafała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kto podał Barientosowi? Przyglądnij się i zrozum...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.04.2015 o godz. 14:54.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Burliga gra w ofensywie pięć razy pożyteczniej od Bogusia.
Ostatnio edytowane przez mee : 30.04.2015 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie, że pożyteczniej zwłaszcza wczoraj, a Ty nie widzisz problemu bo to nie Boguski, którego oczywiście szanujesz...
Skoro wolisz Smudę od Moskala to nie ma co dyskutować.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.04.2015 o godz. 15:34.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wszelkie dyskusje na temat składu personalnego mijają się z celem w naszej sytuacji.
Lepiej mieć Boguskiego, niż nikogo w jego miejsce. To samo dotyczy każdego zawodnika, który jest w Wiśle. Nie sądzę, żeby w najbliższym czasie zawitali u nas lepsi, więc trzeba się z tym pogodzić i zadowolić tym co jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A, co on ma, im zaszczepić? Już przecież Smuda swoją paplaniną o utrzymaniu w lidze i „piłkarzach za 5 złotych” powinien wykrzesać z nich wszystko, co tylko możliwe. Sądzisz, że po takiej dawce „motywacji” Moskal musi coś jeszcze od siebie dokładać?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 30.04.2015 o godz. 15:28.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jest trudne ,ale jezeli dotrze sie do kilku "przywódców" to całe stado zareaguje w odpowiedni sposób. Za Smudy owszem był wycisk,ale na poczatku grali przyzwoita piłke.Jak wszyscy zachwycali,ze odbudował sie Sadllok,Stlilic,formą Burligi itp.Potem zaczeli grac przeciwko Niemu i poszło.Na poczatku u Kazia zagrali,zeby udowodnic ,ze to Smuda to ten zły(teraz zachwycamy sie Donaldem),a teraz siedli z powrotem na laurach,no bo kto im kaze cos robic,kumpel Kaziu? ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Griszka30KR napisał(a):
Cytat:
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nprawdę nie pamiętasz meczy z Lechem,Korona ,Zawiszą ,Górnikiem.Lechią,gdzie wszyscy chyba tu jaralismy sie ich gra,a komentatorzy piali z zachwytu na widok niektórych akcji Wisły? Nieważne, zobaczymy jak będzie dalej wtedy będziemy widzieć czy mam/masz rację czy nie.Pozdro. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|