|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tylko nie potrafię zrozumieć jak Maaskant może wpuszczać Gargułę zamiast Jirsaka. Przecież musi widzieć na treningach jak grają. Wszedł Tomas i od razu rozruszał grę, asysta, prostopadła piłka do Ilieva. Jirsak ma bardzo dobrą umiejętność - potrafi wejść w wolne przestrzenie na środku boiska i szybko rozegrać piłkę. Nierozumiem dlaczego nie dostaje więcej szans. Środek Wilk Nunez też rozczarował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcami: Garguła na dzisiaj to jedna wielka pomyłka, albo sabotaż.
Ktoś ma coś jeszcze do Bitona? 2 gole, 2 asysty, nie jest tylko sępem pola karnego, ale umie aystowac i rozprowadzić atak. Mam nadzieję, że jeszcze się rozwinie. Malecki mimo strzelenia bramki pokazał, ze albo nie jest w formie, albo nie rozumie/nie jest w stanie realizować taktyki Maaskanta. Bunozy bym sie nie czepiał: grał chyba po raz pierwszy z Marko w parze, ale czesto dobrze interweniował. Iliewowi brakowalo lepszego partnera. Na minus dzisiaj Nunez. Tyle strat. Na plus natomiast Jirsak. Duzo otwierających podań. Z tym, że tylko w pierwszych 15 minutach i ostatnich 10 minutach. Środek tradycyjnie Jirsak zajął się oglądaniem jak inni konstruują akcje. Mecz był trudny, Flota pokazała że może walczyc o ekstraklasę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nasza gra w środku pola zdechła od momentu, gdy Robert zaczął wystawiać dwóch DM i sadzać na ławie właśnie Jirsaka. W kilku meczach poprzedniego sezonu Wisła potrafiła pięknie poklepać i to właśnie było zasługą Meliksona i Jirsaka. Teraz doszedł kolejny do brydża, czyli Iliev. Szkoda, że Maaskant gra tak zachowawczo, ale z drugiej strony obrona Wisły jest słaba i środkowi pomocnicy muszą często asekurować defensorów.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Kłamstwo, Twente grało w środę z przedstawicielem V ligi. Może się zatem zreflektujesz, bo jak na razie wyszedłeś na płaczka i do tego nie mającego pojęcia o tym co jest grane.
Ostatnio edytowane przez upr : 22.09.2011 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wilk Nunez Paljić cii piłkarze dzisiaj wyglądali na mało skoncentrowanych stąd głupie straty ale grunt że przeszliśmy no a Jirsakowi dałbym szansę ale musi też pokazać, że potrafi grać z trochę lepszym przeciwnikiem niż Flota bo, że jest lepszy od Garguły(który jest totalnie bez formy ) to nie mam wątpliwości tamten ma większy potencjał ale to Jirsak zawsze grał na swoim przyzwoitym/średnim ale stabilnym poziomie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 22.09.2011 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy, to już nie mogę słuchać o tym ,,mitycznym" potencjale Garguły. Zagrał pół sezonu nieźle w świetnie funkcjonującej maszynie jaką był Bełchatów Lenczyka i zrobiono z niego gwiazdę i playmakera na miarę reprezentacji. A prawda jest taka, że nawet Lenczyk widział, iż za mało walczy i biega, aby grać w środku pola i ustawiał go na lewym skrzydle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja pacze? Przeciez wygralismy wiec nie mam powodu zreszta kazdy moze sie pomylic - rzeczywiscie nie jest to druzyna z Erste Divisie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Małecki ma problem sam ze sobą, nie wiem może psycholog jest potrzebny ale to już nie jest egoizm boiskowy, Mały mam wrażenie żyje w swoim świecie... Garguły zawsze broniłem, obejrzałem też sobie z nim wywiad po meczu. Łukasz jest przekonany że jest zmiennikiem Meliksona i tak zostanie, sorry ale na dziś tym zmiennikiem nie jest ...Jirsak zrobił lepsze wrażenie i to nie po raz pierwszy(vide poprzedni sezon). Naprawdę szkoda mi Garguły ...ale widać czas nie stoi w miejscu. Piłkarz wygląda na wypalonego ...trochę jak Żurawski po powrocie do Wisły. Paljić jak zwykle, wiadomo że potrzebujemy normalnego LO, Jovanović ma papiery na dobrą grę ...jest naprawdę szybki. Co do gry, to największy problem to tradycyjnie stałe fragmenty gry. Bramki tracimy, a strzelać z nich nie potrafimy. A to brożka trenera Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.09.2011 o godz. 17:24.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kiedy jest losowanie następnej rundy?
Znalazłem. Gdyby kogoś interesowało: 30 września 2011, 21:40 - za 90minut.pl Powód: .
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.09.2011 o godz. 17:29.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Małecki to cham dziecko po meczu prosilo go o koszulkę (dlaczego jego?)a on paradował z ręką na sercu i odmówił jak najgorszemu śmieciu
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja trochę z innej beczki. Kupiliśmy Marko Jovanovica, który mógłby rozwiązac nasz problem z obsadą prawej obrony na wiele lat. Według mnie spisuje się na tej pozycji bardzo dobrze, więc nie rozumiem dlaczego RM desygnuje do gry na LO Lameya a zapycha braki w środku Jovanovicem zamiast odwrotnie....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jebali go tam z prawa i lewa i po meczu ma koszulke dawać ? Zwariowałeś. Zresztą, juz nie mogą tak koszulek rozdawać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dziwny jestes. Co z tego ze go prosilo? Nie ma obowiazku dawac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Po co piszesz takie bździny? Od kiedy to piłkarze mają obowiązek dawać koszulki dzieciom? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tacy jak Ty nie odpuszczą żadnej okazji żeby komuś dokopać, byle tylko poczuć się przez chwilę lepszym od niego.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 22.09.2011 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Przykro mi było jak patrzałem jak grał dzisiaj Garguła. Wiązałem z jego przyjściem wielkie nadzieje ale nic z tego nie będzie... trzeba go oddac jak najszybciej szkoda :(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mecz na trybunach z gatunku 'daj kamienia'
![]() A co do Małego - rozsadza go ale to w sumie nie jest śmieszne bo aż kipi od niego taką negatywną agresją, co dziwi bo w końcu zagrał na stadionie który na niego nie gwizdał.No ale gola strzelił , może coś jeszcze z niego (w Wiśle) będzie Całego meczu nie widziałem więc nie komentuje zbytnio ale dobrze że wygrali.Pojechać-wygrać-wrócić-zapomnieć - plan wykonany, mam nadzieje że nikt tam się nie 'połamał' ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał też, że ekstraklasa nie jest miejscem dla klubów z małych miasteczek z tzw. małomiasteczkowa publiką. Kiedys taką wioche na trybunach reprezentował Mielec. Na całe szczęście zakończył dawno karierę i oby jemu podobnych nie było w ekstraklasie.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Prymitywny lud. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
I bardzo dobrze zrobił , dziecko by wzięło , a jakiś lamus od niego i by spalił , a potem umieścił filmik na YT jaki to kozak jest że złapał Wiślackiego Psa i mu najebał.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kogo możemy wylosować w 1/8 PP ? Może koleżanka z drugiej strony błoń ... wie ktoś coś?
![]()
jazda jazda jazda Biała Gwiazda!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Już dawano nie widziałem tak poprawnie grającej polskiej drużyny jak Flota w 1 połowie (spokojnie, dużo piłką i z pomysłem). W drugiej chyba jednak nerwy zrobiły swoje, a wtedy mogło być niewesoło. Biton bez fajerwerków, ale niesamowicie skutecznie i pewnie, a w dodatku zaczyna ładnie dogrywać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a bramki z meczu ktos wrzuci czy nie
![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wszystkich, którzy awansowali.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ani Paljić, ani Diaz nie są rozwiązaniem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.09.2011 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Uffff mozna odetchnac, Bitonowi nic nie jest
Pod koniec meczu serca kibiców Wisły zadrżały, gdy na chwilę zszedłeś z boiska z urazem. To nic poważnego. Jestem tylko troszkę zmęczony po tych wszystkich meczach, które rozgrywamy w ostatnim czasie. Poczułem lekki ból w nodze, ale to naprawdę nic poważnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No, brawo za heroiczną walkę (w drugiej połowie).
Zadecydowały niuanse. Mieliśmy dwóch, może trzech zawodników nieco przewyższajacych umiejętnościami zawodników Floty. Z naciskiem na nieco. No i wpuszczenie tego czarnoskórego co jest aktualnie przed kuracją odchudzającą (albo szykuje się do walki sumo) to był błąd tamtejszego trenera. Osłabił siłę ofensywną. I przestało padać. To przestaliśmy się wywracać. Tak, więc niuanse... ![]() Czy my nie doczekamy się zawodnika, który zagra trzy mecze z rzędu na równym dobrym poziomie ? Z wypowiedzi Garguły po meczu i innych wcześniejszych można wnioskowac, że mamy wypracowany schemat. Pierwszą połowę śpimy. Potem faki w szatni. Druga połowę gramy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|