The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 16:56
Tylko nie potrafię zrozumieć jak Maaskant może wpuszczać Gargułę zamiast Jirsaka. Przecież musi widzieć na treningach jak grają. Wszedł Tomas i od razu rozruszał grę, asysta, prostopadła piłka do Ilieva. Jirsak ma bardzo dobrą umiejętność - potrafi wejść w wolne przestrzenie na środku boiska i szybko rozegrać piłkę. Nierozumiem dlaczego nie dostaje więcej szans. Środek Wilk Nunez też rozczarował.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.09.2011, 16:58
Zgadzam się z przedmówcami: Garguła na dzisiaj to jedna wielka pomyłka, albo sabotaż.
Ktoś ma coś jeszcze do Bitona? 2 gole, 2 asysty, nie jest tylko sępem pola karnego, ale umie aystowac i rozprowadzić atak. Mam nadzieję, że jeszcze się rozwinie.
Malecki mimo strzelenia bramki pokazał, ze albo nie jest w formie, albo nie rozumie/nie jest w stanie realizować taktyki Maaskanta.
Bunozy bym sie nie czepiał: grał chyba po raz pierwszy z Marko w parze, ale czesto dobrze interweniował.
Iliewowi brakowalo lepszego partnera.
Na minus dzisiaj Nunez. Tyle strat.
Na plus natomiast Jirsak. Duzo otwierających podań. Z tym, że tylko w pierwszych 15 minutach i ostatnich 10 minutach. Środek tradycyjnie Jirsak zajął się oglądaniem jak inni konstruują akcje.
Mecz był trudny, Flota pokazała że może walczyc o ekstraklasę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2011, 16:59
Nasza gra w środku pola zdechła od momentu, gdy Robert zaczął wystawiać dwóch DM i sadzać na ławie właśnie Jirsaka. W kilku meczach poprzedniego sezonu Wisła potrafiła pięknie poklepać i to właśnie było zasługą Meliksona i Jirsaka. Teraz doszedł kolejny do brydża, czyli Iliev. Szkoda, że Maaskant gra tak zachowawczo, ale z drugiej strony obrona Wisły jest słaba i środkowi pomocnicy muszą często asekurować defensorów.
Odpowiedz cytując
upr
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 22.09.2011, 17:00
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Panowie - pierwszo-ligowca Twente pojechalo 8-1
Kłamstwo, Twente grało w środę z przedstawicielem V ligi. Może się zatem zreflektujesz, bo jak na razie wyszedłeś na płaczka i do tego nie mającego pojęcia o tym co jest grane.
Ostatnio edytowane przez upr : 22.09.2011 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.09.2011, 17:02
Wilk Nunez Paljić cii piłkarze dzisiaj wyglądali na mało skoncentrowanych stąd głupie straty ale grunt że przeszliśmy no a Jirsakowi dałbym szansę ale musi też pokazać, że potrafi grać z trochę lepszym przeciwnikiem niż Flota bo, że jest lepszy od Garguły(który jest totalnie bez formy ) to nie mam wątpliwości tamten ma większy potencjał ale to Jirsak zawsze grał na swoim przyzwoitym/średnim ale stabilnym poziomie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 22.09.2011 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2011, 17:10
Szczerze powiedziawszy, to już nie mogę słuchać o tym ,,mitycznym" potencjale Garguły. Zagrał pół sezonu nieźle w świetnie funkcjonującej maszynie jaką był Bełchatów Lenczyka i zrobiono z niego gwiazdę i playmakera na miarę reprezentacji. A prawda jest taka, że nawet Lenczyk widział, iż za mało walczy i biega, aby grać w środku pola i ustawiał go na lewym skrzydle.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.09.2011, 17:11
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
@DeadOrAlive spoko, mam znajomych grających dokładnie w DRUGIEJ GRUPIE KRAKOWSKIEJ V LIGII, i raczej nie podzielam twojej opinii, że grają z pełnym zaangażowaniem...

Swoją drogą, widziałem ostatnio ich drużynę totalnie narąbaną
Tak się składam, że również jest mi dane grać w V lidze krakowskiej, grupie II, jesteśmy drużyną aspirującą do awansu i jakoś nie widze po nas pijaństwa i braku zaangażowania, a treningi codziennie i pełna motywacja na każdy kolejny mecz. Kwestia trenera i podejścia.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.09.2011, 17:14
upr napisał(a):Wyświetl post
Kłamstwo, Twente grało w środę z przedstawicielem V ligi. Może się zatem zreflektujesz, bo jak na razie wyszedłeś na płaczka i do tego nie mającego pojęcia o tym co jest grane.
Ja pacze? Przeciez wygralismy wiec nie mam powodu zreszta kazdy moze sie pomylic - rzeczywiscie nie jest to druzyna z Erste Divisie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.09.2011, 17:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z przedmówcami: Garguła na dzisiaj to jedna wielka pomyłka, albo sabotaż.
Ktoś ma coś jeszcze do Bitona? 2 gole, 2 asysty, nie jest tylko sępem pola karnego, ale umie aystowac i rozprowadzić atak. Mam nadzieję, że jeszcze się rozwinie.
Malecki mimo strzelenia bramki pokazał, ze albo nie jest w formie, albo nie rozumie/nie jest w stanie realizować taktyki Maaskanta.
Bunozy bym sie nie czepiał: grał chyba po raz pierwszy z Marko w parze, ale czesto dobrze interweniował.
Iliewowi brakowalo lepszego partnera.
Na minus dzisiaj Nunez. Tyle strat.
Na plus natomiast Jirsak. Duzo otwierających podań. Z tym, że tylko w pierwszych 15 minutach i ostatnich 10 minutach. Środek tradycyjnie Jirsak zajął się oglądaniem jak inni konstruują akcje.
Mecz był trudny, Flota pokazała że może walczyc o ekstraklasę.
W większości zgoda, ale również Wilk odnotował b. wiele strat i to poważniejszych niż Nunez.

Małecki ma problem sam ze sobą, nie wiem może psycholog jest potrzebny ale to już nie jest egoizm boiskowy, Mały mam wrażenie żyje w swoim świecie...
Garguły zawsze broniłem, obejrzałem też sobie z nim wywiad po meczu. Łukasz jest przekonany że jest zmiennikiem Meliksona i tak zostanie, sorry ale na dziś tym zmiennikiem nie jest ...Jirsak zrobił lepsze wrażenie i to nie po raz pierwszy(vide poprzedni sezon). Naprawdę szkoda mi Garguły ...ale widać czas nie stoi w miejscu. Piłkarz wygląda na wypalonego ...trochę jak Żurawski po powrocie do Wisły.
Paljić jak zwykle, wiadomo że potrzebujemy normalnego LO, Jovanović ma papiery na dobrą grę ...jest naprawdę szybki.

Co do gry, to największy problem to tradycyjnie stałe fragmenty gry. Bramki tracimy, a strzelać z nich nie potrafimy. A to brożka trenera Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.09.2011 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.09.2011, 17:27
Kiedy jest losowanie następnej rundy?

Znalazłem. Gdyby kogoś interesowało: 30 września 2011, 21:40 - za 90minut.pl
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.09.2011 o godz. 17:29.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.09.2011, 17:34
Małecki to cham dziecko po meczu prosilo go o koszulkę (dlaczego jego?)a on paradował z ręką na sercu i odmówił jak najgorszemu śmieciu
Odpowiedz cytując
Miguelito
Member

Stary 22.09.2011, 17:38
Ja trochę z innej beczki. Kupiliśmy Marko Jovanovica, który mógłby rozwiązac nasz problem z obsadą prawej obrony na wiele lat. Według mnie spisuje się na tej pozycji bardzo dobrze, więc nie rozumiem dlaczego RM desygnuje do gry na LO Lameya a zapycha braki w środku Jovanovicem zamiast odwrotnie....
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Dziwny jestes. Co z tego ze go prosilo? Nie ma obowiazku dawac
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Małecki to cham dziecko po meczu prosilo go o koszulkę (dlaczego jego?)a on paradował z ręką na sercu i odmówił jak najgorszemu śmieciu
heh.
Jebali go tam z prawa i lewa i po meczu ma koszulke dawać ? Zwariowałeś.

Zresztą, juz nie mogą tak koszulek rozdawać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.09.2011, 17:39
Dziwny jestes. Co z tego ze go prosilo? Nie ma obowiazku dawac
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.09.2011, 17:56
A wcześniej tatuś tego dziecka pewnie jebał go przez cały mecz

Po co piszesz takie bździny? Od kiedy to piłkarze mają obowiązek dawać koszulki dzieciom?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.09.2011, 18:02
Tacy jak Ty nie odpuszczą żadnej okazji żeby komuś dokopać, byle tylko poczuć się przez chwilę lepszym od niego.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 22.09.2011 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.09.2011, 18:03
Przykro mi było jak patrzałem jak grał dzisiaj Garguła. Wiązałem z jego przyjściem wielkie nadzieje ale nic z tego nie będzie... trzeba go oddac jak najszybciej szkoda :(
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.09.2011, 18:04
Mecz na trybunach z gatunku 'daj kamienia'
A co do Małego - rozsadza go ale to w sumie nie jest śmieszne bo aż kipi od niego taką negatywną agresją, co dziwi bo w końcu zagrał na stadionie który na niego nie gwizdał.
No ale gola strzelił , może coś jeszcze z niego (w Wiśle) będzie

Całego meczu nie widziałem więc nie komentuje zbytnio ale dobrze że wygrali.Pojechać-wygrać-wrócić-zapomnieć - plan wykonany, mam nadzieje że nikt tam się nie 'połamał'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.09.2011, 18:10
Ten mecz pokazał też, że ekstraklasa nie jest miejscem dla klubów z małych miasteczek z tzw. małomiasteczkowa publiką. Kiedys taką wioche na trybunach reprezentował Mielec. Na całe szczęście zakończył dawno karierę i oby jemu podobnych nie było w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 22.09.2011, 18:12
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mecz na trybunach z gatunku 'daj kamienia'
A co do Małego - rozsadza go ale to w sumie nie jest śmieszne bo aż kipi od niego taką negatywną agresją, co dziwi bo w końcu zagrał na stadionie który na niego nie gwizdał.'
Nie gwizdali tylko wyzywali nawet jak nie był przy piłce.
Prymitywny lud.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.09.2011, 18:14
I bardzo dobrze zrobił , dziecko by wzięło , a jakiś lamus od niego i by spalił , a potem umieścił filmik na YT jaki to kozak jest że złapał Wiślackiego Psa i mu najebał.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
artur77
Member

Od: 08.2008

Stary 22.09.2011, 18:20
Kogo możemy wylosować w 1/8 PP ? Może koleżanka z drugiej strony błoń ... wie ktoś coś?
jazda jazda jazda Biała Gwiazda!!!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.09.2011, 18:25
Obawiam się że jedno i drugie... Na początku meczu jeszcze dograł z 2-3 razy, ale z każdą minutą narastał egoizm taktyczny.

Już dawano nie widziałem tak poprawnie grającej polskiej drużyny jak Flota w 1 połowie (spokojnie, dużo piłką i z pomysłem). W drugiej chyba jednak nerwy zrobiły swoje, a wtedy mogło być niewesoło.

Biton bez fajerwerków, ale niesamowicie skutecznie i pewnie, a w dodatku zaczyna ładnie dogrywać.
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.09.2011, 18:26
a bramki z meczu ktos wrzuci czy nie
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.09.2011, 18:28
artur77 napisał(a):Wyświetl post
Kogo możemy wylosować w 1/8 PP ? Może koleżanka z drugiej strony błoń ... wie ktoś coś?
Wszystkich, którzy awansowali.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 22.09.2011, 18:39
Miguelito napisał(a):Wyświetl post
Ja trochę z innej beczki. Kupiliśmy Marko Jovanovica, który mógłby rozwiązac nasz problem z obsadą prawej obrony na wiele lat. Według mnie spisuje się na tej pozycji bardzo dobrze, więc nie rozumiem dlaczego RM desygnuje do gry na LO Lameya a zapycha braki w środku Jovanovicem zamiast odwrotnie....
Dokładnie też tak uważam. Moim zdaniem na prawą obronę Jovanović, a na lewą ... Lamey, zwłaszcza że juz tam podobno kiedyś grywał.
Ani Paljić, ani Diaz nie są rozwiązaniem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.09.2011 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.09.2011, 18:45
tomasz1906 napisał(a):Wyświetl post
a bramki z meczu ktos wrzuci czy nie

http://www.youtube.com/watch?v=KB541Ho1LVc
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.09.2011, 18:49
Uffff mozna odetchnac, Bitonowi nic nie jest

Pod koniec meczu serca kibiców Wisły zadrżały, gdy na chwilę zszedłeś z boiska z urazem.
To nic poważnego. Jestem tylko troszkę zmęczony po tych wszystkich meczach, które rozgrywamy w ostatnim czasie. Poczułem lekki ból w nodze, ale to naprawdę nic poważnego.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.09.2011, 18:57
No, brawo za heroiczną walkę (w drugiej połowie).

Zadecydowały niuanse. Mieliśmy dwóch, może trzech zawodników nieco przewyższajacych umiejętnościami zawodników Floty. Z naciskiem na nieco. No i wpuszczenie tego czarnoskórego co jest aktualnie przed kuracją odchudzającą (albo szykuje się do walki sumo) to był błąd tamtejszego trenera. Osłabił siłę ofensywną. I przestało padać. To przestaliśmy się wywracać. Tak, więc niuanse...

Czy my nie doczekamy się zawodnika, który zagra trzy mecze z rzędu na równym dobrym poziomie ?

Z wypowiedzi Garguły po meczu i innych wcześniejszych można wnioskowac, że mamy wypracowany schemat.
Pierwszą połowę śpimy.
Potem faki w szatni.
Druga połowę gramy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów